Powered By Blogger

Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

Οι εθνικοί προϋπολογισμοί των ευρωπαϊκών κρατών θα εγκρίνονται πρώτα από τις Βρυξέλλες!


Τότε, τι χρειάζονται οι κυβερνήσεις, οι βουλές, οι εκλογές και τα άσκοπα έξοδα;
Για να βολεύονται οι βολευτές, οι συγγενείς, οι φίλοι και οι κουμπάροι;

Παναγιώτης Παπαγαρυφάλλου

ΑΠΑΤΗ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Κατασκεύασαν ιστορικό βομβαρδισμού… που δεν συνέβη ΠΟΤΕ !!!

Έστησαν μνημείο για ανύπαρκτους ήρωες που δεν υπήρχαν ΠΟΤΕ!!!

Κάποιοι έβγαλαν λεφτά από τον δήθεν βομβαρδισμό!!!

Κάποιοι αυτοαναγορεύθηκαν σε ήρωες από την δήθεν εχθροπραξία!!!

Κάποιοι απέκτησαν αποκλειστικό δημοσιογραφικό θέμα!!!


Και μήπως όλοι μαζί συμμετέχουν, στο σχέδιο

Αμφισβήτησης της πραγματικής ιστορίας, των αληθινών ηρώων, των αγώνων και του πολέμου στην Κύπρο…


Τι συμβαίνει και σιωπούν οι εθνοπροδοτικές κυβερνήσεις;

Παρόλο που γνωρίζουν, όλο το θέμα με όλες τις λεπτομέρειες.



Διαβάζουμε το θέμα στην σελίδα της ΑντιΠαρακμής:


http://antiparakmi.blogspot.com/2010/06/1966.html




ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Αθέατοι Καταδρομείς στην Κύπρο το 1966. Κάποιοι προσπαθούν να βεβηλώσουν την Ιστορία για προσωπικά οφέλη;
Η ΑντιΠαρακμή έγινε τελευταία δέκτης μιας καταγγελίας για πιθανή διαστρέβλωση της πρόσφατης ιστορίας της Κύπρου, και ειδικότερα των οδυνηρότατων γεγονότων που ακολούθησαν την τουρκανταρσία του 1963.

Πιο συγκεκριμένα, έλαβε τα παρακάτω έγγραφα από τον Σύλλογο "Βετεράνοι Κύπρου 1974" (Σύλλογος Ελλαδιτών πολεμιστών του 1974, που επί χρόνια επιτελεί πολύ σοβαρό έργο) που αφορούν ένα γεγονός το οποίο φέρεται να έχει λάβει χώρα στον Πενταδάκτυλο της Κύπρου στις 31 Ιουλίου του 1966.

Σύμφωνα με αυτό το (υποτιθέμενο) περιστατικό, οκταμελής ομάδα από Ελλαδίτες καταδρομείς, οι οποίοι φέρονται να δρούσαν ινκόγκνιτο στον Πενταδάκτυλο από το 1964 μέχρι το 1967, δέχτηκαν επίθεση με βόμβες ναπάλμ από τουρκικά αεροπλάνα.
Κατά την επίθεση σκοτώθηκαν οι 6 και επέζησαν μόνο οι 2 (σύμφωνα με τους 2 επιζώντες).
Εις μνήμη των (υποτιθέμενων) νεκρών στήθηκε από ιδιώτες μνημείο σε λατομείο στην Λεμεσό (με την χρηματοδότηση Έλληνα Κύπριου επιχειρηματία)- χωρίς να έχουν ζητήσει άδεια από οποιαδήποτε επίσημη αρχή για την ανέγερση του μνημείου ως όφειλαν (μπορείτε να δείτε το σχετικό έγγραφο στο τέλος της ανάρτησης - η ανέγερση οποιουδήποτε μνημείου πρέπει να ακολουθεί συγκεκριμένες διαδικασίες της Κυπριακής Δημοκρατίας) .
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEht5xzvSg2WdmNlSONBQ31ukmQpEQDQP7v6wO9hTR70BN6rRkRskiT0mUa7g2xX7umWTJPdDSrhU9r7zNlQXEuxohrq_3QzwmT5yHRKb7nA-cXSrU8GXhX2xyl3OFzvJ-G0wL4-OwQP43M/s400/photo+mnimeiou.jpg

Έγγραφα από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς (της Κύπρου), από το Γενικό Επιτελείο Στρατού (της Ελλάδος) μαζί με πλήθος άλλων εγγράφων που μας δόθηκαν από τον Σύλλογο «Βετεράνοι Κύπρου 1974» -και είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου από το Σύλλογο "Β.Κ.-74" - αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχει ΠΟΥΘΕΝΑ καταγεγραμμένο τέτοιο περιστατικό (βομβαρδισμού με βόμβες Ναπάλμ στις 31 Ιουλίου του 1966 και θάνατος Ελλαδιτών καταδρομέων).

Επιπλέον, όπως επιβεβαιώνουν τα αρμόδια γραφεία του ΓΕΣ (από την Ελλάδα) τα στοιχεία των φερόμενων ως νεκρών όχι μόνο δεν βρέθηκαν σε κανένα σχετικό έγγραφο αλλά ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ούτε καν στα Στρατολογικά Μητρώα στους φερόμενους ως τόπους καταγωγής τους! Η ΑντιΠαρακμή κατέχει αντίγραφα της αλληλογραφίας αυτής, μαζί με πλήθος άλλων εγγράφων που μας δόθηκαν από τον Σύλλογο «Βετεράνοι Κύπρου 1974» - τα οποία ο Σύλλογος "ΒΚ -74" θέτει στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου .

Η ΑντιΠαρακμή έκανε έρευνα σε εφημερίδες της εποχής (και συγκεκριμένα λίγες μέρες πριν και λίγες μέρες μετά την 31 Ιουλίου 1966, ημερομηνία κατά την οποία έγινε ο υποτιθέμενος βομβαρδισμός) και ΔΕΝ εντόπισε κανένα δημοσίευμα για βομβαρδισμό στον Πενταδάκτυλο. Είναι από απίθανο μέχρι αδύνατον να συνέβησαν βομβαρδισμοί το 1966, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί ούτε από τους κατοίκους της περιοχής, ούτε από την Εθνική Φρουρά Κύπρου, αλλά ούτε και από την Ελληνική Μεραρχία που διέθετε πλήθος στρατοπέδων στον Πενταδάκτυλο.

Πριν παραθέσουμε τα έγγραφα θα θέλαμε να αναφέρουμε ότι όπως μας τόνισε ο Πρόεδρος του Συλλόγου "Βετεράνοι Κύπρου 74" κ. Αργυρόπουλος σε τηλ/κή επικ/νία που είχαμε μαζί του:
"η Ελληνική Ιστορία είναι γεμάτη από ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ σελίδες ΗΡΩΙΣΜΟΥ και ΔΟΞΑΣ και δεν έχει ανάγκη από πλαστές ιστορικές σελίδες.
Κάποιοι επιχειρούν πολύ βρώμικα παιχνίδια εις βάρος της ιστορικής αλήθειας αλλά -το χειρότερο- κάποιοι άλλοι τους το επιτρέπουν (ίσως και να το επιδιώκουν).
Οι "Βετεράνοι Κύπρου 74" είμασταν αυτοί που ενδιαφέρθηκαν και κίνησαν όλες τις σχετικές διαδικασίες για να μην παραποιηθεί η ιστορική αλήθεια . Με την ολοκλήρωση της έρευνάς μας, ενημερώσαμε εγγράφως στις 7 Ιουλίου 2009 την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της Κύπρου.

Με προβληματίζει το γεγονός ότι παρά τις (προφορικές) υποσχέσεις του Υπουργού Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας ότι θα διερευνηθεί το θέμα και θα αποκατασταθεί η αλήθεια, τηρείται ακόμη σιγή."

Νομιμοποιούν συνέχεια «καραβιές» λαθρομεταναστών

H Τζάκρη βιάζεται να αλλοιώσει τους εκλογικούς καταλόγους H κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ βιάζεται τρελά, εν όψει των εκλογών του Νοεμβρίου, να προχωρήσει με την πολιτογράφηση των αλλοδαπών.
Με την εγκύκλιο αριθμό 7, που στάλθηκε στις 27 Μαΐου 2010 στις Περιφέρειες της χώρας και δη στις αρμόδιες Διευθύνσεις Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (με την «παράκληση» να κοινοποιηθεί άμεσα στους ΟΤΑ Α΄ βαθμού της χωρικής τους αρμοδιότητας), με θέμα «Εφαρμογή των διατάξεων του ν. 3838/2010 (ΦΕΚ Α' 49)» (μιλάμε για το εθνοκτόνο λαθρονομοσχέδιο), ενημερώνονται οι αρμόδιοι για τροποιητικές ρυθμίσεις.
Την εγκύκλιο, υπογράφει η υφυπουργός Εσωτερικών Θεοδώρα Τζάκρη...
Μία από αυτές τις ρυθμίσεις λοιπόν, είναι η μείωση του παραβόλου που απαιτείται για την υπαγωγή στο καθεστώς του επί μακρόν διαμένοντος, το οποίο μειώνεται από τα 900 στα 600 ευρώ.
Διευκολύνουν από το αρμόδιο υπουργείο με κάθε τρόπο την πολιτογράφηση αλλοδαπών, υιοθετώντας μάλιστα όλα τα σχετικά αιτήματα των οργανώσεων των μεταναστών, αλλά και όσων τους περιτριγυρίζουν (βλέπετε ΜΚΟ).
Επίσης, επειδή όλοι στις περιφέρειες και στους ΟΤΑ έχουν μαύρο σκοτάδι για το πώς θα προχωρήσει η διαδικασία, η κ. Τζάκρη υπενθυμίζει την ερμηνευτική εγκύκλιο αριθμό 6 (εστάλη στις 7 Μαΐου 2010, γράψαμε σχετικά στον «ΕΚ»), η οποία αφορά στην πολιτική συμμετοχή ομογενών και νομίμως διαμενόντων μεταναστών.
Προσέξτε τώρα βιασύνη, καθώς πλησιάζουν και εκλογές: «Επιπροσθέτως, για την αποφυγή προβλημάτων που ενδεχομένως παρακωλύσουν την εκλογική διαδικασία, λαμβανομένου υπόψη ότι η προθεσμία εγγραφής στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους λήγει την 30η Αυγούστου του τρέχοντος έτους και προϋπόθεση για την εγγραφή των ενδιαφερομένων σ' αυτούς αποτελεί η κατοχή ενός εκ των προβλεπομένων στις διατάξεις του άρθρου 14 του υπόψη νόμου, τίτλου διαμονής εν ισχύ, παρακαλούμε για την άμεση εξέταση των εκκρεμών αιτημάτων που αφορούν στη χορήγηση τίτλων διαμονής οι οποίοι εμπίπτουν στην αρμοδιότητά σας και παρέχουν στους ενδιαφερόμενους δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι, ήτοι, αιτήματα για χορήγηση, α) αδειών διαμονής δεκαετούς διάρκειας, β) αδειών διαμονής επί μακρόν διαμένοντος, γ) δελτίων διαμονής και μόνιμης διαμονής μελών οικογένειας Ελλήνων ή πολιτών της Ε.Ε. που έχουν συμπληρώσει πέντε συνεχή έτη νόμιμης διαμονής στη χώρα και δ) δελτίων διαμονής γονέων ανήλικων Ελλήνων πολιτών που έχουν συμπληρώσει πέντε συνεχή έτη νόμιμης διαμονής στη χώρα».
Προσέξτε: «άμεση εξέταση». Φυσικά, όσο και να προσπαθεί η Τζάκρη να μας πείσει ότι ανησυχεί «για την αποφυγή προβλημάτων που ενδεχομένως παρακωλύσουν την εκλογική διαδικασία», για κάποιο λόγο δεν μας πείθει... Η στόχευση είναι άλλη: η αλλοίωση του εθνολογικού χάρτη και η δημιουργία μιας νέας δεξαμενής ψηφοφόρων για το κυβερνών κόμμα.

Κωλύματα και πονοκέφαλοι

Η βιασύνη του ΠΑΣΟΚ, έχει οδηγήσει σε αδιέξοδα. Πρώτον, οι Διευθύνσεις Αλλοδαπών και Μετανάστευσης, που ξαφνικά θα βρεθούν με τεράστιο όγκο εργασίας, είναι υποστελεχωμένες, λόγω της μη ανανέωσης συμβάσεων και της αποχώρησης χιλιάδων συμβασιούχων.
Φυσικά, διώχνουν Έλληνες συμβασιούχους, την ώρα που συνεχίζεται η απρόσκοπτη καταβολή του επιδόματος αλληλεγγύης (500 ευρώ ανά τρίμηνο) στους λαθρομετανάστες.
Όλα για τους αλλοδαπούς!
Το υπάρχον προσωπικό στις αρμόδιες υπηρεσίες από την άλλη, δεν θα μπορέσει μετά βεβαιότητας, να διεκπεραιώσει την (κομματική και εθνοκτόνα) αποστολή. Οι διαδικασίες-εξπρές που ζητά το υπουργείο Εσωτερικών, μέσω αφόρητων πιέσεων της πολιτικής του ηγεσίας στις αρμόδιες υπηρεσίες, έχουν δημιουργήσει κλίμα εκνευρισμού, με τους υπαλλήλους να έχουν αντιληφθεί πλέον τι διακυβεύεται.
Στους δήμους, όπου οι συμβασιούχοι φεύγουν, με αποτέλεσμα ήδη πολλά ΚΕΠ να υπολειτουργούν, αναμένεται χάος από την προσέλευση των αλλοδαπών, ιστορία που θα λειτουργήσει εις βάρος των Ελλήνων που συναλλάσσονται με τις δημοτικές υπηρεσίες, οι οποίοι ήδη υφίστανται τις συνέπειες της υποστελέχωσης των ΚΕΠ.
Έχει όμως γενικότερα προκύψει ένα σοβαρότατο ζήτημα, για το οποίο λύση ακόμα δεν έχει βρεθεί (ουδείς δείχνει άλλωστε να κόπτεται ιδιαίτερα) από το αρμόδιο υπουργείο Εσωτερικών.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες σε δήμους και περιφέρειες, δεν έχουν τη δυνατότητα να ελέγξουν τη γνησιότητα των δικαιολογητικών που θα υποβάλλουν οι αιτούντες την ελληνική ιθαγένεια. Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή τρόπος, να διασταυρωθούν στοιχεία.
Μάλιστα, με αυτή τη βιασύνη, είναι σαφές ότι θα πολιτογραφηθούν άτομα, χωρίς να το δικαιούνται, ακόμα και βάσει του νόμου που ψήφισε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Σημειωτέον ότι έχουν κλαπεί πολλές φόρμες πιστοποιητικών που θα χρησιμοποιηθούν στη διαδικασία, από κυκλώματα πλαστογράφων που λυμαίνονται τους λαθρομετανάστες.
Για να δούμε όμως τις διαδρομές: πολλοί, αν όχι οι περισσότεροι εκ των λαθρομεταναστών, εισέρχονται στη χώρα μας χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα. Δηλώνουν ένα όνομα (το οποίο ουδείς εδώ δύναται να εξακριβώσει αν είναι το πραγματικό), αλλά και μια εθνικότητα χώρας όπου υπάρχουν συγκρούσεις, δηλαδή Αφγανιστάν, Ιράκ ή Παλαιστίνη, ώστε να θεωρηθούν πρόσφυγες και όχι οικονομικοί μετανάστες.
Ουσιαστικά, δεν υπάρχει καμία δυνατότητα να εξακριβωθεί ποιοι πραγματικά είναι... Κάποιοι εξ αυτών θα πολιτογραφηθούν, με νέα ονόματα, κερδίζοντας μια νέα ζωή.

Θα πολιτογραφήσουν κακοποιούς

Φυσικά, το πρόβλημα εστιάζεται στα ποινικά μητρώα. Κάποιοι από αυτούς, ενώ έχουν καταδικαστεί στη χώρα μας και έχουν εκτίσει και ποινές, θα επανεμφανιστούν αργά ή γρήγορα με νέο όνομα.
Και αιτούνται, αιτούνται, αιτούνται...
Σύμφωνα με πηγές στη ΓΑΔΑ, όταν κάποιοι εξ αυτών συλλαμβάνονται, δηλώνουν μια Χ εθνικότητα και όταν έρχεται ο αντίστοιχος μεταφραστής, αδυνατούν να συνεννοηθούν μαζί του, με αποτέλεσμα φυσικά να αποκαλύπτεται το ψέμα τους.
Όπως όλα δείχνουν, πολλοί εξ αυτών των λαθρομεταναστών θα πολιτογραφηθούν, καθώς δεν θα είναι το κράτος σε θέση να διαπιστώσει αν έχουν ποινική προϊστορία, ενώ η «τάση» είναι να «παρακαμφθούν» τα ποινικά μητρώα και να ετεροχρονιστεί η κατάθεσή τους (να γίνει αναδρομικά), ώστε να κερδηθεί χρόνος.
Είναι εξάλλου ευρέως γνωστό, ότι η εξασφάλιση αντιγράφου ποινικού μητρώου για τους γεννηθέντες στο εξωτερικό, είναι εξαιρετικά χρονοβόρα διαδικασία.
Ο κίνδυνος να πολιτογραφηθούν κακοποιοί, είναι τεράστιος.
Σύμφωνα με αστυνομικούς της ΕΛΑΣ, έξι στα δέκα πιστοποιητικά που κατατίθενται στις αρμόδιες υπηρεσίες, είναι πλαστά ή γνήσια αλλά αφορούν σε άλλα πρόσωπα!
Οι λαθρομετανάστες απλώς αλλάζουν τη φωτογραφία στα σχετικά έγγραφα.
Πως μπορεί να το καταλάβει αυτό η αρμόδια υπηρεσία;
Και εδώ αναδεικνύεται πάλι η αδυναμία διασταύρωσης των στοιχείων. Η διαδικασία και το όλο σκηνικό, θυμίζει πολύ τα όσα έγιναν στη διάρκεια των «ελληνοποιήσεων» της περιόδου 1999-2000, όταν πολιτογραφήθηκαν χιλιάδες άτομα, με πλαστά δικαιολογητικά.
Την υπόθεση θα περιπλέξει και η απόπειρα της κυβέρνησης να «κρύψει» τους νέους «Έλληνες», εν όψει μάλιστα απογραφής πληθυσμού το 2011 στα δημοτολόγια, «ελληνοποιώντας» τα ονόματά τους.
Φυσικά, η όλη υπόθεση θα καταλήξει σε φιάσκο. Όμως, η Πατρίδα θα ζημιωθεί ανεπανόρθωτα.

http://hellenicrevenge.blogspot.com/2010/06/blog-post_5800.html

http://www.elkosmos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=4514%3A--lr-&catid=89%3A2008-10-10-10-48-18&Itemid=281

I HAVE A DREAM !!


11/06/2010

Η Βουλγαρία προτίθεται να εγκαταλείψει το έργο του αγωγού Μπουργκάς - ΑλεξανδρούποληςΤην πρόθεση της βουλγαρικής κυβέρνησης να εγκαταλείψει το σχέδιο

Την πρόθεση της βουλγαρικής κυβέρνησης να εγκαταλείψει το σχέδιο κατασκευής του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ.

Όπως δήλωσε ο Μπορίσοφ, μετά τη σημερινή συνάντησή του με τους πρεσβευτές των χωρών-μελών της ΕΕ στην κατοικία του Ισπανού πρέσβη στη Σόφια, η Βουλγαρία θα εγκαταλείψει το σχέδιο επειδή οι κάτοικοι στην περιοχή του Μπουργκάς είναι αντίθετοι, ο αγωγός θα περάσει από περιοχές που εντάσσονται στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «NATURA 2000», και επειδή σε συνθήκες οικονομικής κρίσης η χώρα δεν μπορεί να βρει τους απαραίτητους πόρους για την υλοποίηση του μεγάλου αυτού έργου. «Αυτό είναι ένα έργο, το οποίο ο κόσμος στο Μπουργκάς δεν το θέλει. Όλοι είδαμε τι συνέβη στον Κόλπο του Μεξικού», υπογράμμισε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός.

Οι δηλώσεις του Μπορίσοφ έρχονται την επομένη της τοποθέτησης του Ρώσου υπουργού ενέργειας, Σεργκέι Σματκό, ότι η Μόσχα πρέπει να λάβει τις οριστικές αποφάσεις της σχετικά με τον αγωγό έως το ερχόμενο φθινόπωρο.
Ο Σματκό κάλεσε τη Βουλγαρία να λάβει γρήγορα τις σχετικές αποφάσεις της για τον αγωγό, οι εργασίες για τον οποίο, όπως είπε, είναι σχεδόν «παγωμένες».

Οι Βούλγαροι παρατηρητές επισημαίνουν, επίσης, ότι οι σημερινές δηλώσεις του Μπορίσοφ δεν κρατούν πλέον ούτε τα προσχήματα, αφού βγάζουν στο φως τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης μειοψηφίας του κόμματος GERB, πριν καν δοθούν στη δημοσιότητα τα τελικά συμπεράσματα της έρευνας για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του αγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης
. Την έρευνα διεξάγει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Υδάτων της Βουλγαρίας, κατόπιν εντολής του Μπορίσοφ.

Το δελτίο των 11 της Πέμπτης 10-6-2010

10/06/2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΓ.ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ

Για την Πρωινή Γραμμή στην ΝΕΤ της 08.06.2010

Την τρίτη 08.06.2010 στις 11 το βράδυ, ομάδα Ρουμάνων επιτέθηκε σε Αφγανό έξω από μαγαζί ΙNTERNET Αφγανών επί της οδού Αλκιβιάδου στον Άγιο Παντελεήμονα.
Μετά από 10 λεπτά ήρθε στο σημείο του συμβάντος ο Θανάσης Κουρκουλας από το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών και κάλεσε ασθενοφόρο στο οποίο αρνήθηκε να επιβιβαστεί ο τραυματίας ο οποίος απομακρύνθηκε από το σημείο που έλαβε χώρα το συμβάν τηλεφωνώντας .
Το πλήρωμα του ασθενοφόρου τους είπε ότι πρέπει να φύγουν και δεν μπορούν να ΠΑΡΑΚΑΛΑΝΕ τον “τραυματία” Αφγανό και το ασθενοφόρο έφυγε.
Μετά από λίγο εμφανίστηκε στο σημείο και η κα Ιωάννα Κούρτοβικ δικηγόρος και κάλεσαν εκ νέου το ασθενοφόρο το οποίο ήρθε για 2η φορά . Τ
ο πλήρωμα του ασθενοφόρου διαμαρτυρήθηκε ότι δεν μπορεί να τους καλούν και να τους διώχνουν και να τους ξανακαλούν μιας και έχουν πολλές κλήσεις να ανταποκριθούν.
Ο « βαριά τραυματισμένος» Αφγανός που έκοβε όλη αυτή την ώρα βόλτες, μιλώντας στο τηλέφωνο και έπαιζε’ με το EKAB και με την ζωή κάποιου άλλου που πραγματικά κινδύνευε , αποφάσισε με την παρουσία της κας Κούρτοβικ και του κου Κούρκουλα να επιβιβαστεί τελικά στο ασθενοφόρο στις 1 τα ξημερώματα περίπου.

Όλοι οι κάτοικοι που παρακολουθούσαν το περιστατικό και έμειναν άγρυπνοι, από τις 11 έως τις 1 μετά τα μεσάνυχτα ,κατέβηκαν στο δρόμο και άρχισαν να διαμαρτύρονται για την κοροϊδία του «δήθεν τραυματισμένου» και την άσκοπη κλήση του ΕΚΑΒ 2 φορές , την στιγμή που όλοι ξέρουμε πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση με τα ασθενοφόρα και πόσο εγκληματικό είναι να το φωνάζεις για « ΠΛΑΚΑ».
Πόσο μάλλον, εν μέσω κρίσης και κάτω από την απειλή της χρεοκοπίας και μετά την μείωση μισθών και συντάξεων για τους Έλληνες φορολογούμενους, ένας ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ , που δεν πληρώνει ούτε ένα ευρω για την νοσηλεία του και με την υποστήριξη του κου ΘΑΝΑΣΗ ΚΟΥΡΚΟΥΛΑ εκπροσώπου μιας οργάνωσης(;) του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών και μιας δικηγόρου της κας ΙΩΑΝΝΑΣ ΚΟΥΡΤΟΒΙΚ , που τελευταία , υπερασπίζεται μόνιμα ΜΟΝΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ χρησιμοποιεί και εμπαίζει
-το αγαθό της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ και ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ και
-την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ που εμείς πληρώνουμε και ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ , μιας και στο περιστατικό προσήλθαν τουλάχιστον 8 μηχανές της Δύναμης ΔΕΛΤΑ και 2 περιπολικά της Άμεσης Δράσης .
ΟΛΗ Αυτή Η ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ Έναν ΑΦΓΑΝΟ ΜΟΝΟ.

Θεωρούμε απαράδεκτη και προσβλητική την αναμετάδοση του συμβάντος με ψευδή στοιχεία από την εκπομπή ΠΡΩΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ της ΝΕΤ, από την κα Μ.Μπεκιάρη καθώς και το ντροπιαστικό σχόλιο του κου Αρβανίτη για το ότι « πολλά τέτοια γεγονότα συμβαίνουν σε αυτήν την περιοχή» .

Να υπενθυμίσουμε , αν και είναι υποχρεωμένοι , λόγω ιδιότητας και επαγγέλματος, να γνωρίζουν ότι ,στην περιοχή βρίσκεται ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚΑ ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΛΑθΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ , ομάδες οι οποίες ξεκαθαρίζουν τους λογαριασμούς τους μεταξύ τους καθημερινά με μαχαιρώματα, ξυλοδαρμούς αλλά και βιασμούς και ληστείες μεταξύ τους αλλά και εναντίον των ελλήνων κατοίκων, για αυτό και οι κάτοικοι δεν κυκλοφορούν τα βράδια και για αυτό έχουμε κάνει 4 συγκεντρώσεις διαμαρτυρίες για αυτήν την ανυπόφορη κατάσταση.

Η ΝΕΤ , ο κος Αρβανίτης και η κα Μπεκιάρη οφείλουν και επιβάλλεται να αποκαταστήσουν την αλήθεια για τα πραγματικά γεγονότα και να μάθουν να κάνουν την δουλειά τους . Όσον αφορά την προπαγάνδα που γίνεται μέσα από την ΝΕΤ, που και αυτήν ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ, θέλουμε δεν θέλουμε , είτε με την αποσιώπηση γεγονότων η με την ολική διαστρέβλωση τους , να την κρατήσουν για τον εαυτό τους.
Δεν φτάνει που οι γειτονιές της Αθήνας υποφέρουν από την κατ εξακολούθηση πολιτική αλητεία, έχουμε και τα μισθοδοτούμενα φερέφωνα , κατ΄ εντολή της κυβέρνησης, άσχετους δημοσιογράφους να σχολιάζουν και τις ανοησίες τους πάνω σε ψευδή στοιχεία, στοχοποιώντας ανθρώπους, επιχειρήσεις και συνοικίες.

Αναμένουμε την άμεση διάψευση των γεγονότων καθώς και του σχολιασμού , των απαράδεκτων δημοσιογράφων της ΠΡΩΙΝΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ της ΝΕΤ.

Οι Κάτοικοι του ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ,

To «Δελτίο των 11» της Τετάρτης, 09-6-2010

Αποδοκιμάστηκε ο …..Αβάπτιστος

Είδηση πρώτης γραμμής που γενικώς «θάφτηκε» .Την Παρασκευή (4 Ιουνίου) το βράδυ ,γιουχαΐστηκε ο Πινόκιο ,
( ο φερόμενος ως πρωθυπουργός), στο Ηρώδειο.

Το πατατράκ και τα μήντια

«Είδηση πρώτης γραμμής: είναι η πρώτη φορά που αποδοκιμάζεται ο κ. Παπανδρέου από τότε που έγινε πρωθυπουργός. Αλλά οι καθ' ύλην αρμόδιοι αγνόησαν την είδηση. Κανάλια και εφημερίδες -με εξαίρεση την «Ε», τον «Αδ. Τύπο» και το «Παρόν»- την έθαψαν, προς δόξαν της δεοντολογίας και του σεβασμού απέναντι στο κοινό τους... Εχει ξανασυμβεί. Τότε που πήγε ο Σημίτης στον Λυκαβηττό για μια συναυλία -ήταν πρωθυπουργός- και σείστηκε ο τόπος από τις αποδοκιμασίες. Τίποτε τα κανάλια. Ούτε τα ράδια. Μονάχα οι εφημερίδες έγραψαν με βαριά καρδιά κάτι ψιλά στις εσωτερικές σελίδες. Και όχι όλες... Ομως τι είναι αυτό που λειτουργεί υπονομευτικά για την εγκυρότητα των μήντια; Η «γραμμή» ή η αυτολογοκρισία των δημοσιογράφων; Είναι προφανές. Λειτουργούν και τα δύο. Και η δυναστική «γραμμή» και η απελπιστική αυτολογοκρισία, αυτό το ζοφερό παράγωγο προσαρμοστικής «αυτοπροστασίας» και φοβικού υπάρχειν... Αυτά τα βλέπει ο κόσμος. Τα νιώθει, τα αισθάνεται, κι ας μη γνωρίζει λεπτομέρειες. Οσμίζεται τις συμβάσεις. Και εναντιώνεται στο παιχνίδι που παίζεται ερήμην του. Αυτός είναι ένας από τους λόγους της δυσανεξίας απέναντι στα ΜΜΕ και της γενικότερης απαξίωσης των δημοσιογράφων. Βέβαια, θα μπορούσε να πει κανείς -για την κοινωνία- «κοίτα ποιος μιλάει». Αυτοί που αποθεώνουν τα τηλεοπτικά σκύβαλα και ψηφίζουν μονίμως και ιδιοτελώς τους δύο «μεγάλους», οι οποίοι... κατά σύμπτωσιν είναι και οι εκλεκτοί των μήντια. Αυτοί που ζητούν από τη δημοσιογραφία θάρρος, ανεξαρτησία και υπευθυνότητα, αλλά οι ίδιοι αυτά τα ποδοπατούν με τον χειρότερο τρόπο... Τέλος πάντων, τα τελευταία χρόνια υπάρχει κάτι που εκθέτει μονίμως τα παραδοσιακά μήντια. Είναι τα μπλογκ. Ανώνυμα μεν τα περισσότερα, και γι' αυτό ασύδοτα, φορείς αδιασταύρωτων ειδήσεων και φημών συχνά, αλλά με το πλεονέκτημα της έγκαιρης μετάδοσης γεγονότων και προπάντων αδέσμευτα, χωρίς «γραμμή» και αυτολογοκριτικές τάσεις. Γι' αυτό και ημέρα με την ημέρα εδραιώνονται, ενώ οι εφημερίδες φθίνουν κυκλοφοριακά... Μεθαύριο, που το πατατράκ του Ηρωδείου θα επαναληφθεί -και τέτοια γεγονότα θα βρίσκονται συνεχώς στην ημερήσια διάταξη- τα κλασικά μήντια θα αναγκαστούν να αναδιπλωθούν. Αλλά θα είναι αργά. Ο κόσμος καταγράφει και χρεώνει... Μια ματιά στα μπλογκ, που βρίθουν από ειρωνικά και δηκτικά σχόλια για τα «αόμματα» μήντια, επιβεβαιώνει το προφανές: το «παιχνίδι» για τα παραδοσιακά μήντια -και ειδικά για τις εφημερίδες- είναι χαμένο. Ειδικά αν συνεχιστεί με τους σημερινούς όρους...

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΙΑΝΤΗΣ

Δελτιο11.Και μετά πήγε στον Πόρο με τον Παύλο (του) για να ξεχάσουν…. το πατατράκ από το γιουχάισμα.

-Δεν θέλω ουουουουουουουου! Δεν θέλω ου.

«Για μένα η πολιτική δεν είναι καριέρα» (Γ. Παπανδρέου)

Του πολίτη Παναγιώτη Παπαγαρυφάλλου
Α΄Αντιπροέδρου της Επιτροπής Ενημερώσεως για τα Εθνικά Θέματα

Αυτό το τεράστιο ψεύδος εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Πρωθυπουργός της... διασποράς με τα λειψά ελληνικά.
Από το 1922 το όνομά του ή μάλλον το επώνυμό του, κυριαρχεί στην Ελλάδα ενώ ο ίδιος πρωταγωνιστεί στο πολιτικό σκηνικό για τρις δεκαετίες!
Καμία μοναρχία στην Ελλάδα δεν είχε τόση μακροημέρευση.
Επειδή αυτός αγνοεί την ελληνική Ιστορία υπολαμβάνει ότι την αγνοούν και όλοι οι Έλληνες.
Τον χειροκροτούν οι βουλευτές του γιατί είναι βολεμένοι. Ξεπεσμός ατομικός και πολιτικός. Χρειάζεται πλέον εμπτυσμός.

Η Ψωρο-ελίτ είναι πίσω από όλα τα σκάνδαλα των επιχορηγούμενων πολιτικών

Βόμβα Siemens στην «αφρόκρεμα» επιχειρηματιών!

Επιφανείς χρηματιστές, μάνατζερ και επιχειρηματίες βρίσκονται στο στόχαστρο της έρευνας της Εξεταστικής Επιτροπής για το σκάνδαλο Siemens και οι «βόμβες» αυτής της σκοτεινής υπόθεσης απομακρύνονται για λίγο από το πολιτικό σκηνικό, μεταφερόμενες στο επιχειρηματικό, με απρόβλεπτες παρενέργειες!

Η έρευνα της Επιτροπής ξεφεύγει πλέον από τις «νόμιμες» πληρωμές που διενεργούσε για χρόνια η Siemens, με κονδύλια που αποτυπώνονταν στα λογιστικά της βιβλία και περνά στο «σκοτεινό» πεδίο των πιο αδιαφανών συναλλαγών, οι οποίες διερευνάται τώρα αν γίνονταν με «βιτρίνα» τους λογαριασμούς καθ’ όλα ευυπόληπτων επιχειρηματιών και χρηματιστών.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του «S», οι ενδείξεις και τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η Εξεταστική συγκλίνουν στο ακόλουθο σενάριο, το οποίο τώρα θα διερευνηθεί με το «ξεσκόνισμα» λογαριασμών:

n Ο κύριος όγκος των μιζών της Siemens διακινήθηκε στην Ελλάδα σε μετρητά, με αναλήψεις από λογαριασμούς επιχειρηματιών και χρηματιστών υπεράνω πάσης υποψίας, οι οποίοι δεν είχαν μάλιστα την παραμικρή σχέση σε επιχειρηματικό επίπεδο με τον όμιλο της Siemens. Το κύκλωμα χρηματισμών της Siemens για να λειτουργήσει αποτελεσματικά χρειαζόταν επιχειρηματίες που δεν θα κινούσαν υποψίες αν διακινούσαν μεγάλα ποσά, αφού είχαν την οικονομική επιφάνεια για να δικαιολογήσουν αυτή τη διακίνηση.

n Οι επιχειρηματίες υπεράνω υποψίας διακινούσαν τα μετρητά σε πρόσωπα κλειδιά του πολιτικού κόσμου και στους ευρισκόμενους σε κρίσιμα πόστα για τα συμφέροντα της Siemens λειτουργούς και υπαλλήλους και στη συνέχεια «αποζημιώνονταν» για τις υπηρεσίες τους με καταθέσεις μεγαλύτερων ποσών από τους «μαύρους» λογαριασμούς της Siemens προς τους δικούς τους λογαριασμούς σε τράπεζες της Ελβετίας και άλλων χωρών με αυστηρό τραπεζικό απόρρητο. Σε άλλες περιπτώσεις, «αποζημιώνονταν» πιθανόν με αγορές μετοχών των εταιρειών τους από επενδυτές του εξωτερικού, πίσω από τους οποίους κρυβόταν το «μαύρο» ταμείο της Siemens.

n Όπως σημειώνουν βουλευτές που μετέχουν στην Εξεταστική, η κυρίαρχη πλέον υποψία είναι ότι από την ελληνική θυγατρική της Siemens και μέσα από τα επίσημα λογιστικά βιβλία της διακινήθηκαν μικροποσά κυρίως σε είδος (συσκευές, εξοπλισμός κ.ο.κ.), που πάντως ωχριούν μπροστά στις πραγματικά τεράστιες μίζες (συνολικά περίπου 100 εκατ. ευρώ) που διακινήθηκαν από τα «μαύρα» ταμεία της Siemens σε χώρες του εξωτερικού και μοιράσθηκαν στην Ελλάδα σε μετρητά μέσω επιχειρηματιών υπεράνω υποψίας και φαινομενικά άσχετων με τις υποθέσεις της Siemens.

Με επιστολή του προς την Τράπεζα της Ελλάδος, το ΣΔΟΕ, την Επιτροπή Καταπολέμησης της Διακίνησης Μαύρου Χρήματος και προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ο πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση Siemens, Σήφης Βαλυράκης, ζήτησε χθες το άνοιγμα των λογαριασμών 23 προσώπων, φυσικών και νομικών, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι επιχειρηματίες και χρηματιστές. Ανάμεσά τους πρόσωπα που εντάσσονται στην «αφρόκρεμα» της επιχειρηματικής και χρηματιστηριακής κοινότητας της Αθήνας.

Στην επιστολή Βαλυράκη, γίνεται λόγος για λάθρα διακίνηση χρήματος από την Ελλάδα προς το εξωτερικό, (παραλαβή μετρητών στην Ελλάδα και κατάθεση μεγάλων χρηματικών ποσών σε λογαριασμούς του εξωτερικού των ενδιαφερόμενων να εξάγουν χωρίς παραστατικά τα χρηματικά ποσά) αλλά και για υπόνοιες ότι με τα ποσά που παραλαμβάνονταν εν Ελλάδι, γινόταν χρηματισμός πολιτικών και υπηρεσιακών προσώπων, για λογαριασμό της Siemens, ενώ μέσω εταιριών off shore που σχετίζονταν με τα μαύρα ταμεία της γερμανικής εταιρίας, εξοφλούντο οι Έλληνες.

Σημείο-κλειδί της υπόθεσης φέρεται να είναι τραπεζικό στέλεχος της Dresdner, ονόματι Oswald, ο οποίος παραλάμβανε τα μετρητά στην Αθήνα, συνήθως με τη διαμεσολάβηση χρηματιστών που εκπροσωπούσαν πελάτες. Ο ίδιος ήταν διαχειριστής off shore εταιριών, μέσω των οποίων διακινούντο χρήματα των μαύρων ταμείων της Siemens.

Σύμφωνα με την επιστολή, για τα εμπλεκόμενα πρόσωπα προκύπτει κατ΄αρχήν θέμα λάθρας διακίνησης χρήματος προς το εξωτερικό, (που μπορεί να σχετίζεται με μαύρο χρήμα, φοροδιαφυγή, ενδεχομένως και με αγορές μετοχών τις οποίες ήθελαν να εμφανίζουν ως προερχόμενες από ξένους επενδυτές) , αλλά πρέπει να διερευνηθεί αν τελικά μέσω των λογαριασμών τους ελάμβαναν χώρα και δωροδοκίες πολιτικών και υπηρεσιακών προσώπων. Για αυτό και ζητείται το άνοιγμα των λογαριασμών προκειμένου να βρεθούν οι πιθανές διαδρομές του χρήματος, με τη γνωστή αμερικανική λογική «follow the money».

Τα 23 πρόσωπα για τα οποία ζητείται «ξεσκόνισμα» χρηματιστηριακών και τραπεζικών λογαριασμών είναι τα ακόλουθα:

1) Νικόλαος Δεβλέτογλου, χρηματιστής

2) Αθανάσιος Ράμμος, χρηματιστής

3) Γεώργιος Κορωνιάς, επιχειρηματίας

4) Λαυρέντιος Λαυρεντιάδης, επιχειρηματίας

5) Δαμκαλίδης Δημήτριος

6) Δαμκαλίδης Γιάννης

7) Κορμάς Κωνσταντίνος

8) Νικολιδάκης Μάριος

9) Μαρκόπουλος Χρήστος

10) Περίσσιος Αντώνιος

11) Καντάς Αντώνιος

12) «Balisea»

13) Κουκουλομάτης Παναγιώτης

14) KPMG

15) Prince Pacific Limited

16) KIENEST H (Γερμανός πολίτης που ζει στην Ελλάδα)

17) Μάριος Κάτσικας, επιχειρηματίας

18) Βασίλειος Τυρογαλάς

19) Σάββας Γιαννακάκης, χρηματιστής

20) Εμμανουήλ Παπαδογιαννάκης

21) Γρηγόριος Κυριτσάκας, πρόεδρος χρηματιστηριακής

22) Ιωάννης Παναγιωτόπουλος, μέλος του ΔΣ της τράπεζας «Societe Generale»

23) Σκουταροπούλου (αγνώστων λοιπών στοιχείων) σύζυγος του Ιωάννη Παναγιωτόπουλου

Από τον όμιλο Λαυρεντιάδη αμέσως εκδόθηκε ανακοίνωση χθες το βράδυ, όπου τονίζεται ότι «ο κ. Λαυρέντης Λαυρεντιάδης και οι εταιρείες συμφερόντων του ουδέποτε είχαν ή έχουν οιαδήποτε σχέση με την εταιρεία Siemens».

Ανεξέλεγκτος εθνικισμός, και ανεξέλεγκτος ραγιαδισμός

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΥΠΕΡΕΥΑΙΣΘΗΤΟΙ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟΛΟΓΟΙ ΤΟΥ ΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΡΕΥΣΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ;;;

Όταν κάποιοι «γραφικοί» φωνάζαμε πεισματικά πως η κοινωνική προέλευση των εισβολέων, δεν ακυρώνει από μόνη της τις γεωπολιτικές στρατηγικές των εξωθεσμικών κέντρων που σχεδίασαν την οργανωμένη εισβολή τους στη χώρα μας, επιμένατε πως μας διακατέχει ένας ανεξέλεγκτος εθνικισμός.

γράφει ο Reporto

http://ellinikoforum.blogspot.com/2010/06/blog-post_9965.html

Όταν επιχειρούσαμε να αναδείξουμε πως η κοινωνική προέλευση των εισβολέων, μπορεί να αποβλακώνει τα «επαναστατημένα» σας μυαλά που παραμένουν προσκολλημένα σε ιδεολογήματα, αλλά δεν αποθαρρύνει τους χορογράφους της εισβολής από τα γενικότερα σχέδια τους να μετατρέψουν τους «δυστυχισμένους» σας σε Δούρειους ίππους σε βάρος του Ελληνισμού, εσείς επιμένατε να καταγγέλλετε τον εκφασισμό της λογικής μας.

Όταν επιμέναμε να καταδεικνύουμε πως η εκχώρηση κυριαρχικών πολιτικών δικαιωμάτων στους αλλοδαπούς εισβολείς, δεν έχει τίποτε κοινό με τον υποκριτικό δήθεν ανθρωπισμό τον οποίο επικαλέσθηκαν οι εμπνευστές του πατριδεμπορίου, εσείς επιμένατε να κυνηγάτε ακροδεξιά φαντάσματα στην αγνή και άδολη αγάπη μας για την πατρίδα.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ>>> http://ellinikoforum.blogspot.com/2010/06/blog-post_9965.html

09/06/2010

ΓΡΑΜΕΝΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΟΥ ΜΟΝΤΡΕ

Σε επιχειρησιακή χρήση από τις 19 Ιουνίου το τουρκικό στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ίμβρου.

(ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΩΡΑ ΚΥΡΙΟΙ ΓΡΑΙΚΥΛΟΙ ΓΙΑΤΙ ΖΗΤΑΝΕ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ;)

Παρά τους περιορισμούς της Συνθήκης του Μοντρέ ξεκινά την λειτουργία του ως βάση αποστολών έρευνας και διάσωσης από τις 19 Ιουνίου το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ιμβρου, όπως είχε αποκαλύψει πριν λίγους μήνες το defencenet.gr.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα «Τούρκιγε», το αεροδρόμιο κόστισε 65 εκατομμύρια τουρκικές λίρες και ολοκληρώθηκε το 2002 αλλά μέχρι τώρα λειτουργούσε αποκλειστικά για εξυπηρέτηση των τουρκικών δυνάμεων που βρίσκονται στο νησί.
Μάλιστα όπως τονίζει η εφημερίδα "το αεροδρόμιο βρίσκεται σε απαγορευμένη περιοχή".


Το αεροδρόμιο μετά τις εργασίες αναβάθμισης που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί σε προωθημένη αεροπορική βάση επιχειρήσεων με διάδρομο αποπροσγείωσης ελικοπτέρων και μεταφορικών και κατά δεύτερο λόγο για έκτακτες περιπτώσεις μαχητικών αεροσκαφών μήκους 2.100 μ..

Η αεροπορική βάση κτίζεται δίπλα (απόσταση 1,6 χλμ) από το κεντρικό στρατόπεδο του νησιού όπου εδρεύει ένα σύνταγμα ειδικών δυνάμεων, αλλά και η μονάδα του πυροβολικού (1,5 χλμ από την πρωτεύουσα το χωριό Παναγιά Μπαλωμένη).

http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=12570&Itemid=83

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΝΕΑ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟΣΥΡΣΗΣ ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ!!!

Τέσσερις μήνες απλήρωτοι οι αξιωματικοί στα Δωδεκάνησα!
ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΩΝ!

Στην 95η ΑΔΤΕ, στη Ρόδο, παραμένουν απλήρωτοι επί τετράμηνο(!) οι αξιωματικοί και μόνιμοι υπαξιωματικοί – ΕΠ.ΟΠ.!
Και σαν μην έφτανε αυτό κυκλοφορούν φήμες στο νησί ότι προγραμματίζεται απόσυρση μονάδων της ΑΣΔΕΝ στη βάση όσων κρυφά συμφωνήθηκαν κατά την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα.

Το θέμα έφερε στη βουλή ο Κυριάκος Βελόπουλος, και ερωτά τον υπουργό Εθνικής Αμύνης Ευάγγελο Βενιζέλο αν πρόκειται για… γραφειοκρατική ολιγωρία στην καταβολή της μισθοδοσίας των στρατιωτικών και αν όντως υπάρχει προγραμματισμός αποσύρσεων μονάδων και γιατί.

Τα ερωτήματα βέβαια του Κυριάκου Βελόπουλου είναι… ρητορικά, γιατί το σχέδιο αποστρατιωτικοποίησης των Δωδεκανήσων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη είτε με απόσυρση δυνάμεων είτε με πτώση του ηθικού των ήδη υπαρχόντων σε αυτή τη «δύσκολη» περιοχή.

Και ύστερα αναρωτιόμαστε γιατί οι τουρκικές φρεγάτες κάνουν «κρουαζιέρα» στο Σούνιο…

http://hellenicrevenge.blogspot.com/2010/06/blog-post_09.html

Το δελτιο των 11 της Τρίτης 8 Ιουνίου

Το δικό τους partrida είναι στο... σοσιαλιστικό Κολωνάκι

Ο «Νέος Πατριωτισμός» και ο «Νέος Εθνισμός» του Γ. Παπανδρέου, υπηρετούν προσωπικές και κομματικές επιδιώξεις
Του πολίτη Παναγιώτη Παπαγαρυφάλλου
Α΄Αντιπροέδρου της Επιτροπής Ενημερώσεως για τα Εθνικά Θέματα

Επιστρατεύοντας την πατρίδα και το έθνος, που με τόση εμπάθεια πολέμησε το «εκσυγχρονιστικό» ΠΑΣΟΚ όλα ετούτα τα χρόνια της εθνικής μειοδοσίας, προσπάθησε να κρούσει τις ευαίσθητες χορδές των Ελλήνων, προκειμένου να δεχθούν αδιαμαρτύρητα τον ατομικό και οικογενειακό ανασκολοπισμό τους από το ΔΝΤ, το οποίο έμπασε στην Ελλάδα, υιοθετώντας τη «μπλόφα» του όψιμου συμμάχου του κ.Γ.Καρατζαφέρη!
«Όλοι μαζί για την Ελλάδα» ωρύεται ο Πρόεδρος της κυβέρνησης και της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, ακροβατώντας πάνω σε ιστορικές και κοινωνιολογικές κατηγορίες στις οποίες δεν πιστεύει.
Για την απόδειξη αυτού του ισχυρισμού δεν θ’ ανατρέξω στις απόψεις που διατύπωσε εγγράφως, εδώ και πολλά χρόνια, ο σύντροφός του στο «κίνημα» που του έδωσε και το δαχτυλίδι της ηγεσίας, εκεί, κάπου στο... σοσιαλιστικό Κολωνάκι.
Αυτός, λοιπόν, ο πολιτικός του μέντορας τον δίδαξε ότι «η ιδέα του έθνους και της πατρίδας είναι ξεπερασμένες έννοιες» (βλ. τη μπροσούρα του Κ. Σημίτη: «Εθνικιστικός Λαϊκισμός» (εκδ. «Γνώση», 1992). Έκτοτε ολόκληρο το κίνημα βάδισε πάνω στις ράγες του αντιπατριωτικού και του αντιεθνικού, όπως εξάλλου επιτάσσει και ο μαρξικός σοσιαλισμός ήδη από την εποχή του «Μανιφέστου» του 1848 με τη διαφορά ότι ο «σοσιαλισμός» του «κινήματος» αποδείχθηκε κακέκτυπος.
Είναι γνωστός ο βίος και η πολιτεία των ταγών του «κινήματος», οι οποίοι δεν παραλείπουν να κατακεραυνώνουν όλους εκείνους που τολμούν ν ‘αναφέρονται στην πατρίδα και το έθνος, μέσα στα πλαίσια της παγκοσμιοποιημένης πολιτικής τους.
Όλοι αυτοί χαρακτηρίζονται αθρόως ως ρατσιστές και καθυστε¬ρημένοι πολιτικά και για να τους «ανεβάσει» πολιτικά, η σημερινή κυβέρνηση, με την πρώτη της πράξη κατάργησε από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας τον επιθετικό προσδιορισμό «εθνικής».
Αυτό είναι ένα και μόνο παράδειγμα, το οποίο συνάδει προς την συνολική... πολιτική φιλοσοφία του... εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ, για το οποίο: όπου πατρίδα = καθυστέρηση και όπου έθνος = ρατσισμός!
Βαθύτατα ανιστόρητες απόψεις που αγνοούν (εσκεμμένα;) ότι ήδη ο Σωκράτης διακήρυσσε, δια μέσου του Πλάτωνος, ότι η πατρίδα είναι το τιμιώτερο και αγιώτερο των πραγμάτων.
Αγνοούν (ιστορικά) ότι η Β’ Σοσιαλιστική Διεθνής διέλυσε γιατί με την έκρηξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, τα μέλη της έσπευσαν να υπερασπίσουν την πατρίδα τους.
Ξεχνούν ότι ο Στάλιν, για να διασώσει τη Σοβιετική Ένωση από την ναζιστική επίθεση επικαλέστηκε τον πατριωτισμό του λαού.
Τώρα, ο Πρωθυπουργός «μας», για να καταπραΰνει την πείνα του «κυρίαρχου» λαού, για να παραμείνει στο θώκο, επιστρατεύει τον πατριωτισμό και το έθνος, δηλαδή τις υπέροχες κοινωνικές κατηγορίες στις οποίες δεν πιστεύει! (Για την έννοια και τη σημασία του έθνους και τα είδη του εθνικισμού βλ. την εισαγωγή μου στη μελέτη του Α. Παπαναστασίου: «Εθνικισμός», στο μηνιαίο περιοδικό «Ελληνόραμα», του Απριλίου 2008).
Καταλήγοντας θα έλεγα στον «πρωθυπουργό» - ο οποίος παραπέμπει την υποβολή των αιτημάτων των Ελλήνων στο ΔΝΤ – ότι οι έννοιες τις πατρίδας και του έθνους δεν ενδείκνυνται για την εξυπηρέτηση ατομικών και κομματικών σκοπιμοτήτων.
Είναι πάνω απ’ αυτά και πάνω απ΄όλα, αν η Ελλάδα προορίζεται να ζήσει και να μεγαλουργήσει.

Τα ψέματα τελείωσαν.

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΙ ΣΤΑ ΜΜΕ
Σιωπητήριο τέλος.
Οι Έλληνες στρατιωτικοί μπορούν ελεύθερα και ένστολα χωρίς καμία άδεια από την υπηρεσία τους να εμφανίζονται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και να εκφράζουν οποιαδήποτε άποψη ή γνώμη αρκεί αυτή να μην εμπεριέχει στοιχεία απόρρητα που αφορούν την ασφάλεια του κράτους.
Περισσότερα στο http://hellenicrevenge.blogspot.com/2010/06/blog-post_2009.html

Κόμμα Αλβανών Μεταναστών Ελλάδας εμφανίστηκε στο facebook..

γράφει ο Βασίλειος Στυλιανέσης
http://eoniaellhnikhpisti.blogspot.com/2010/06/facebook.html

Σελίδα στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης "Facebook", δημιούργησαν οι πρωτεργάτες του αλβανικού κόμματος στην Ελλάδα. Μέσω του διαδικτύου επιθυμούν να βρουν συμπαραστάτες στον αγώνα τους για εκπροσώπηση των Αλβανών μεταναστών στο ελληνικό κοινοβούλιο μέσω του δικού τους κόμματος. Στην χώρα της δημοκρατίας και της φιλοξενίας, πολλοί είναι εκείνοι που θα πουν ότι μια τέτοια κίνηση αν μη τι άλλο προκλητική δεν είναι. Όποιος το δει καλοπροαίρετα ενδεχομένως να θεωρήσει πως είναι δικαίωμά τους να διεκδικούν.
Να απαιτήσει από την εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση να τεθούν εκτός νόμου φασιστικά κόμματα όπως το ΛΑΟΣ και η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.
Μπαίνοντας όμως στην συγκεκριμένη σελίδα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να παρακολουθήσει κανείς τις δημοσιεύσεις των διαχειριστών της:
- Φίλοι του George Soros, επίσημη ομάδα υποστηρικτών
- Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής
- Δεν ξεχνάμε τους φίλους μας: George Bush
- ΠΑΣΠ - ΠΑΣΟΚ Μειονοτήτων και μεταναστών
- Μακεδονική μειονότητα Ελλάδος
- Τούρκικη Μειονότητα Ελλάδος


Οι σκοποί του υπό ύδριση κόμματος είναι πολύ συγκεκριμένοι:

1) Να προωθήσει την Ελληνο-Αλβανική φιλία ώστε έλληνες και αλβανοί στην Ελλάδα να συνηπάρχουν ειρηνικά με αγάπη και δημιουργικότητα.
2) Να αγωνιστεί και να κατοχυρώσει τα δικαιώματα των αλβανών αλλά και όλων των άλλων μεταναστών στην Ελλάδα.
3) Να συνεργαστεί με τις μειονότητες της Ελλάδας (π.χ. Τουρκική, Μακεδονική) για μια πολυπολιτισμική, δημοκρατική, Ευρωπαική Ελλάδα.
4) Να συνεργαστεί με δημοκρατικά κόμματα όπως το ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ για την καταπολέμηση της ακροδεξιάς, του εθνικισμού στην Ελλάδα.
5) Να καταπολεμήσει εκτος τον εθνικισμό και άλλες νοσυρές καταστάσεις όπως ο αντισημιτισμός, η ξενοφοβία, η ισλαμοφοβία, η ομοφοβία, ο ανθελληνισμός
6) Να απαιτήσει από την εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση να τεθούν εκτός νόμου φασιστικά κόμματα όπως το ΛΑΟΣ και η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.
7) Να εισάγει τον διεθνιστικό παρεμβατισμό στην πολιτική.
8) Να προωθήσει την ιδέα για μια οικονομική ένωση στα βαλκάνια. (sic)


Οι Αλβανοί μετανάσες δηλαδή πρέπει να απαιτούν να έχουν λόγο:
- για τις "εθνικές μειονότητες" της Ελλάδας
- για την μεταναστευτική πολιτική της Ελλάδας
- για την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας
- για το σύνταγμα της Ελλάδας
- για ποια ελληνικά κόμματα πρέπει να θεωρούνται νόμιμα.
και ποιος ξέρει τι άλλο έχουν στο μυαλό τους οι ίδιοι και τα αφεντικά τους।

Και βέβαια ο σκοπός υπ' αριθμόν 8 είναι ο πιο ενδεικτικός του ποιος είναι ο πατέρας της ιδέας αυτής। Οικονομική ένωση των Βαλκανίων από την άλλη και επίσημη ομάδα υποστηρικτών Σόρος φτιάχνουν ένα πολύ ωραίο μείγμα, έτσι δεν είναι;
Οι υπονοούμενες ανησυχίες μου θα μπορούσαν εύκολα να θεωρηθούν από σενάρια επιστημονικής φαντασίας μέχρι "λιακοπουλισμοί", αν δεν υπήρχε το προηγούμενο της "ειρηνικής συμβίωσης" με τους Αλβανούς αδελφούς καθώς και διάφορες δραστηριότητες από Ελλαδίτες (μεγαλο)δημοσιογράφους, πολιτικούς, προέδρους ΜΚΟ κτλ.

Θράσος.. Το προϊόν της ατιμωρησίας

Νεφελώματα Ανδρομέδας, μαϊμούδες Ισλανδίας

του Ευγένιου Ανδρικόπουλου

http://www.styx.gr/index.cfm?Action=RTCL&CLiD=2850

Γεννήθηκε ως αποτέλεσμα της διαστροφικής σύζευξης δύο θηλυκών. Της αλαζονείας με την ατιμωρησία. Διογκώνεται υπερτρεφόμενο του εξουσιαστικού γάλακτος και εκτραχύνεται εκ της λαϊκής αδράνειας. Ένα αποφώλιο τέρας του οποίου οι εμφανίσεις πληθαίνουν με τελευταία την αποκρουστική του παρουσία του στα blogs.
Στον ναό των θυμάτων του με τις εκκρίσεις όξινων πολιτικών σιέλων εκ μέρους του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και επί σειρά ετών υψηλόβαθμου στελέχους όλων των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ το οποίο απορρίπτοντας τον σοσιαλιστικό του μανδύα στην μετά Ανδρέα Παπανδρέου εποχή, αποκάλυπτε το στυγνό νεοφιλελεύθερό του πρόσωπο.
Λέξεις όπως «λαός», «χρέος», «ευθύνη», διαγράφηκαν με μια κοντυλιά από το λεξιλόγιό του, για να αντικατασταθούν από τις απεχθείς έννοιες του «πολίτη» (συνταγματικά αδόκιμος όρος που όμως θεμελιώθηκε στο όνομα της σύγχρονης πληθυσμιακής μας σούπας) του «προσωπικού οφέλους» (τα αργύρια των μιζών) της «μειοδοσίας» (οι εθνικές ταπεινώσεις) και της «υποτραπέζιας και επιτραπέζιας συναλλαγής» (των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων). Λέξεις ωστόσο όχι και τόσο άγνωρές του αφού δι’ αυτών κατήγγειλαν εξακολουθητικά το αντίπαλο πολιτικό στρατόπεδο της ΝΔ με αποτέλεσμα να φθαρούν από την τριβή στα δόντια τους. Έτσι τις κατάπιαν. Για να δηλητηριαστούν στην παραισθητική τους ουσία. Από ποιες; Από τις λέξεις που δημοσίως εξόρκιζαν κατά τα προ του Σημίτιου εκσυγχρονισμού έτη. Επειδή πάντα καραδοκούσε ο κίνδυνος του πολιτικού τους αποκεφαλισμού. Μην με μεμφθεί λοιπόν κάποιος που πλάι στο Θεόδωρο Πάγκαλο ή τον Άκη Τσοχατζόπουλο, (αυτά τα πολιτικά πιθανώς και ποινικά μιαρά για διαφορετικούς λόγους πρόσωπα της επικαιρότητας), δεν τοποθετώ τους καθ’ όλα ισάξιούς τους κ.κ. Αλογοσκούφη ή Βουλγαράκη για παράδειγμα.
Δεν το κάνω επειδή δεν περίμενα κάτι διαφορετικό από αυτούς, πλην από το «ό,τι για το καθεστώς είναι νόμιμο επιβάλλεται στον λαό και ως ηθικό». Επί της λογικής αυτής αδειοδοτήθηκε στην χρήση του νόμου ως όπλο του ο τραπεζίτης ληστής. Για το κατά του λαού μαζικό έγκλημά του.
Και πότε; Την ίδια στιγμή που δια του ποινικού ροπάλου τιμωρείται σε ισόβιο εγκλεισμό ο ληστής τραπεζών στις κατά των τραπεζιτών ληστείες του για την χρήση του ρεβόλβερ του. (Στην κρίση σας ποιου το όπλο είναι περισσότερο καταστροφικό).
Αρχή στην οποία προϊόντος του χρόνου προσχώρησε ως μη όφειλε η άλλοτε σοσιαλιστική παράταξη για να υποστούμε μια σειρά από ταπεινώσεις. Εθνικές, κοινωνικές, πολιτικές, και προσφάτως οικονομικές. Κι όμως ακόμη και τώρα, ελάχιστα προ του πνιγμού, εξακολουθούν θρασύτατα να καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες σωτηρίας όχι του λαού, αλλά των ντόπιων και αλλοδαπών τραπεζιτών και μονοπωλίων που έχουν αρχής γενομένης της Μητσοτάκειας εποχής, υποθηκεύσει όχι μόνον το κράτος, αλλά εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων ένα προς ένα τα νοικοκυριά του. (Οι εν σειρά αυτοκτονίες το επιβεβαιώνουν..) Αρκεί προς επίρρωση αυτών ν΄ αναφερθεί πως με βάση τον κρατικό προϋπολογισμό, που έχει ήδη ανατραπεί επί τα χείρω, οι πληρωμές τόκων (12,3 δισ. ευρώ) είναι διπλάσιες από τις πληρωμές συντάξεων (6,4 δισ.), ενώ τα χρεολύσια (29,1 δισ.) ξεπερνούν τις δαπάνες προσωπικού (26,5 δισ.)! Και για να φανεί ξεκάθαρα πως στο δίλημμα λαός ή τραπεζίτες και μονοπώλια το καθεστώς απαντά με το δεύτερο, ο υιός της Μαργαρίτας ενίσχυσε με δέκα δις ευρώ τις τράπεζες πλέον των 28 που αυτές είχαν λάβει εκ του εξαφανισθέντος ως ο θείος του πρώην πρωθυπουργού.
Κι όμως ακόμη και τώρα λύση υπάρχει. Ναι υπάρχει! Μία και μόνη. Και δεν είναι άλλη από την κοινωνική αναγκαιότητα της ηρωϊκής αν χρειαστεί εξόδου από το ευρώ και την ΟΝΕ (που μόνο τους έχοντες και κατέχοντες εξυπηρετούν), σε συνδυασμό με την παύση εξυπηρέτησης του χρέους ως την ολική επαναδιαπραγμάτευσή του, με στόχο την μείωση ή και την διαγραφή του. (Έτσι κι αλλιώς κατά το 90%, νεφελώματα Ανδρομέδας, μαϊμούδες Ισλανδίας, κινούμενα τοκογλυφικά σκίτσα των χρηματοπιστωτικών υπολογιστών και προϊόν διαφθοράς είναι..) Ταυτόχρονα να τεθεί φραγμός στην τραπεζιτική και τραπεζική ασυδοσία με την παράλληλη ποινική απαγόρευση φυγής κεφαλαίων από την χώρα, και: Να κρατικοποιηθούν οι μεγάλες τράπεζες με την επανένταξη στο δημόσιο των στρατηγικής σημασίας εκποιηθέντων επιχειρήσεων και να τεθεί σε άμεση εφαρμογή ένα πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων μιας μακρόπνοης βιοτεχνικής, βιομηχανικής, αγροτικής, κτηνοτροφικής και σοβαρής τουριστικής πολιτικής.
Τέλος να επανέλθει η επί ποινή απαγχονισμού φορολόγηση των ανωνύμων εταιριών στα ως το 1981 ποσοστά φορολόγησης της τάξης του 45% και οι ασφαλιστικές εισφορές στο 28% ως ήταν ως το 1990. Και μην διαβάσω κανένα καθεστωτικό παπαγαλάκι να επικαλείται το γνωστό τρομοκρατικό κλισέ της μαζικής αποχώρησης των επενδυτών διότι θα του πω πως αυτό το είδος έχει από καιρού εκλείψει του ζωϊκού βασιλείου (αντικαταστάθηκε από τους πιστωτές τοκογλύφους) και ότι από καταβολής του καπιταλιστικού κράτους, ήταν αυτό (το κράτος) ο μοναδικός επενδυτής με τους ιδιώτες να ορμούν ως καρχαρίες μόνον όταν μυρίζονταν αίμα. (Χόχφτιφ, Βγενόπουλος Κόκαλης Κοπελούζος κλπ.)
Το μαγαζί μας είναι γωνία και δεν φεύγει κανείς!!! Εμάς επιδιώκουν ν’ αλλάξουν! Και πριν συμβεί σαρώστε τους!!!!!!!!

eandrik@otenet.gr

Οι λαθροψηφοφόροι εκβιάζουν

Ακόμα δεν ψήφισαν και το παίζουν ρυθμιστές!


Ο λόγος για τις κατά τόπους οργανώσεις μεταναστών, που αποθρασύνθηκαν και άρχισαν ήδη τους πολιτικούς εκβιασμούς.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περίπτωση της Λάρισας, όπου ο Αλβανός επικεφαλής του Συλλόγου Αλλοδαπών Μεταναστών Άγγελος Μήτση, αφού χαιρέτισε την απόφαση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για τη χορήγηση του δικαιώματος ψήφου στους λαθρομετανάστες, αλλά και τη μείωση του κόστους του παραβόλου που απαιτείται για την κατάθεση των «πιστοποιητικών», μας «ενημέρωσε» ότι με τη νέα ρύθμιση θα προσέλθουν στις κάλπες 11000-12000 μετανάστες μόνο για το Δήμο Λαρισαίων!

Ο παραπάνω Σύλλογος, με στοιχεία του 2008 (βλ. εφημερίδα «Τα Νέα», 9 Οκτωβρίου 2008) εκπροσωπεί 70.000(!) μετανάστες από 13 χώρες που ζουν και εργάζονται στο Νομό Λάρισας.

Ο Μήτση, αφού αποθρασύνθηκε από τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης, προκάλεσε βάναυσα την κοινωνία της Λάρισας, λέγοντας ότι «αποφασίσαμε να πάμε συντεταγμένα και οργανωμένα όλοι οι μετανάστες σε εκείνον τον συνδυασμό που θα μας πείσει για τις πραγματικές του προθέσεις, για την αναβάθμιση του βιοτικού μας επιπέδου... τους υποψηφίους στο Δήμο μας θα τους στηρίξουμε με βάση τις δεσμεύσεις τους έναντί μας».
Οι παραπάνω δηλώσεις προκάλεσαν την αντίδραση του προέδρου της ΝΕ του ΛΑΟΣ Ηλία Γεωργούλα, ο οποίος έκανε λόγο για «αλλοδαπούς εκβιασμούς», τονίζοντας μάλιστα ότι ο Μήτση έχει αναγορεύσει εαυτόν σε «κομισάριο του τοπικού πολιτικού σκηνικού». Και υπογράμμισε ότι ο Μήτση είπε πως «όλοι οι μετανάστες θα πάρουν "γραμμή" να ψηφίσουν συγκεκριμένο συνδυασμό ώστε οι επόμενοι εκλεγμένοι τοπικοί άρχοντες να χειραγωγούνται από τον κ. Μήτση». Επίσης, ο κ. Γεωργούλας κάλεσε τους συμπολίτες του «να καταψηφίσουν τους συνδυασμούς που θα συνδιαλεχθούν και θα συνεργαστούν με τον Σύλλογο Μεταναστών, ώστε να δώσουν ένα ηχηρό μήνυμα σε όσους παίζουν ανίερα παιχνίδια για μικροπολιτικούς λόγους σε βάρος της τοπικής μας κοινωνίας».
Αν ληφθεί υπόψη ότι ο συγκεκριμένος Δήμος στις εκλογές του 2006 κρίθηκε για μόλις 1500 ψήφους (26827 ψήφους είχε λάβει ο νυν δήμαρχος Τζανακούλης, έναντι 25340 του αντιπάλου του), φαντάζεστε τι μας περιμένει όλους, σε όλα τα μήκη και πλάτη της επικράτειας

Διαβάστε περισσότερα: http://trikalagr.blogspot.com/2010/06/blog-post_269.html#ixzz0qFN5pvjy

Επομένως: Οι Έλληνες ψηφίζουν Έλληνες και οι Λαθροψηφοφόροι …ΠΑΣΟΚ & ΝΤΟΡΑ & ΣΥΡΙΖΑ Co
-ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΨΗΦΟΣ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΠΑΣΟΚ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ

-ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΨΗΦΟΣ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΕΣ

Είναι και λίγο…. Μπαταχτσής ο Μέγας Επενδυτής

Vivartia: Η «αγωνία» των 22 ημερών…

Ρεπορτάζ http://www.sofokleous10.gr/portal2/toprotothema/toprotothema/vivartia-lr-22--2010060824224

Είκοσι δύο ημέρες για να ξεμπλέξει το κουβάρι των τεράστιων βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων της Vivartia έχει ο όμιλος της MIG, αλλά η διαπραγμάτευση με τους πιστωτές συμπίπτει με τη χειρότερη περίοδο του ελληνικού τραπεζικού συστήματος εδώ και δεκαετίες, αλλά και με τη χειρότερη περίοδο για τα οικονομικά αποτελέσματα της Vivartia. Και θα απαιτηθεί, όπως όλα δείχνουν, τεράστια προσπάθεια για να τηρηθεί η αρχική δέσμευση προς τους μετόχους, για λύση μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2010.

Το πρόβλημα υπερχρέωσης της Vivartia έγινε απολύτως ορατό μέσα στο 2009, καθώς τα αποτελέσματα του ομίλου επιδεινώθηκαν και έπαψε να καλύπτει βασικούς όρους των ομολογιακών δανείων που είχε λάβει, με αποτέλεσμα αυτά να καταστούν άμεσα απαιτητά και να αρχίσει μια δύσκολη διαπραγμάτευση με τους πιστωτές. Πριν από λίγο καιρό, η MIG ανακοίνωσε την πώληση του πιο κερδοφόρου κομματιού της Vivartia, της παλαιάς Chipita, που… αναστήθηκε για να μεταβιβασθεί σε επενδυτική κοινοπραξία του Σπ. Θεοδωρόπουλου και του Ομίλου Olayan, ώστε να διευθετηθεί και το θέμα των δυσβάστακτων υποχρεώσεων του ενιαίου ομίλου.

Σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις του πρώτου τριμήνου 2010, η Vivartia βαρύνεται με βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις της τάξεως των 970 εκατ. ευρώ, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων (733 εκατ. ευρώ) αφορά τα «χτυπημένα» ομολογιακά δάνεια, που κατέστησαν απαιτητά επειδή η επιδείνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων ανέβασε πέρα από τα προβλεπόμενα ανώτατα όρια τη σχέση του καθαρού δανεισμού προς τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων.

Το πρόβλημα υπερδανεισμού της Vivartia γίνεται σαφές ακόμη και χωρίς περίπλοκες νομικές και οικονομικές αναλύσεις: μια ματιά στα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου στο πρώτο τρίμηνο του 2010, δείχνει καθαρά ότι μόνο με ένα θαύμα μπορεί να πείσει τις τράπεζες για ένα ευνοϊκό διακανονισμό των τεράστιων υποχρεώσεών του, που έχουν καταστεί απαιτητές.

Η λύση που βρέθηκε ήταν να αποσχισθεί το πιο κερδοφόρο κομμάτι της Vivartia, η παλαιά Chipita και να πουληθεί έναντι ενός μάλλον υπερβολικού, ιδιαίτερα για τα δεδομένα της συγκυρίας, τιμήματος (730 εκατ. ευρώ- με χθεσινό κλείσιμο όλη η… ΑΤΕ κοστίζει 900 εκ.€ !!!).

Με αυτή τη συναλλαγή, όπως είχε ανακοινωθεί, «το καθαρό χρέος της Vivartia θα μειωθεί από €891 εκατ. στο τέλος του 2009, σε €293 εκατ. σημειώνοντας μείωση κατά €598 εκατ. Από αυτά οφειλές ύψους €327 εκατ., αναμένεται να αναληφθούν από την Chipita ενώ η υπόλοιπη μείωση δανειακών υποχρεώσεων θα πραγματοποιηθεί με την χρήση του τιμήματος, μειώνοντας σημαντικά την έκθεση της Εταιρείας και του Ομίλου σε χρέη και κινδύνους αυτή την δύσκολη περίοδο των έντονων αναταράξεων τόσο για την ελληνική οικονομία αλλά και την αγορά γενικότερα».

Όμως, για να επαληθευθεί αυτό το σενάριο, θα πρέπει μέχρι το τέλος Ιουνίου να έχει ολοκληρωθεί η ιδιαίτερα περίπλοκη διαδικασία της απόσχισης, που αρχικά επρόκειτο να γίνει με ισολογισμό μετασχηματισμού 31/3/2009, αλλά… αισίως η προθεσμία μετατέθηκε στα τέλη Ιουνίου 2010. Αναγκαία προϋπόθεση για την ολοκλήρωση του «διαζυγίου», δηλαδή για τη διάσπαση της περιουσίας και των υποχρεώσεων των δύο εταιρειών, είναι να ικανοποιηθούν πλήρως οι πιστώτριες τράπεζες και να δώσουν τη συγκατάθεσή τους.

Ακόμη και αν δεν είχαν μεσολαβήσει πολλά δυσάρεστα γεγονότα για την εθνική οικονομία και το τραπεζικό σύστημα από τον Απρίλιο που ανακοινώθηκε κατ’ αρχήν η συμφωνία πώλησης της παλαιάς Chipita, η επίτευξη του στόχου για λύση μέχρι το τέλος Ιουνίου φαινόταν αρκετά φιλόδοξη. Το ερώτημα τώρα είναι αν στις σημερινές, ακραίες συνθήκες που διαμορφώνονται στην οικονομία, το deal μπορεί να προχωρήσει όπως είχε αρχικά σχεδιασθεί. Μέχρι το τέλος του μήνα η απάντηση θα πρέπει να έχει δοθεί… αλλιώς…

1 σχόλιο:

  1. Είμαι aрам Александр ένας επιχειρηματίας που μπόρεσε να αναζωογονήσει τη δουλειά του που πεθαίνει με τη βοήθεια ενός θεού που έστειλε ο Θεός, γνωστός ως Benjamin Lee ο Σύμβουλος Δανείων. Είμαι κάτοικος στο Yekaterinburg Екатеринбург. Λοιπόν, προσπαθείτε να ξεκινήσετε μια επιχείρηση, να διευθετήσετε το χρέος σας, να επεκτείνετε την υπάρχουσα, χρειάζεστε χρήματα για να αγοράσετε προμήθειες. Αντιμετωπίζετε προβλήματα προσπαθώντας να εξασφαλίσετε μια καλή πιστωτική διευκόλυνση, θέλω να ξέρετε ότι ο κ. Benjamin θα σας δει. Είναι το σωστό μέρος για να επιλύσετε όλα τα οικονομικά σας προβλήματα επειδή είμαι ζωντανή μαρτυρία και δεν μπορώ να το κρατήσω μόνο στον εαυτό μου όταν άλλοι ψάχνουν έναν τρόπο για να ανυψωθούν οικονομικά .. Θέλω όλοι να επικοινωνήσετε με αυτόν τον Θεό που έστειλε δανειστής χρησιμοποιώντας τις λεπτομέρειες, όπως δηλώνεται, προκειμένου να συμμετάσχει σε αυτήν τη μεγάλη ευκαιρία Email: 247officedept@gmail.com Ή WhatsApp / Text + 1-989-394-3740.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια