Powered By Blogger

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Τρίτη, 8 Φεβρουαρίου 2011

Ξεκάθαρη δήλωση του Μπουτάρη ότι είναι γκέι

*γράφει το antitroktiko*

Αυτός ο δήμαρχος δεν κολλάει πουθενά! Πρίν η Θέσσαλονίκη είχε τον Νομαρχης της τώρα έχει τον Δήμαρχο της! Σε συνεντευξη του στον Γιώργο Τσιτιρίδη στο περιοδικό Screw πέρα από την υποστηριξη του για τα gay pride, το συμφωνό συμβίωσης και τον γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων, δηλώσε πως κατανοεί την διαφορετικότητα των γκέι και πως και αυτός έχει γνωρίσει τις χαρές και δυσκολίες της επιλογής του να......
εγκαταλείψει την πεπατημένη ... όπα όπα κάτσε ρε τρελό αγόρι πως τα πετάς αυτά έτσι απροειδοποίητα, θα πέσουν τα μαλλιά του Ανθιμου και της μισής Θεσσαλονίκης μέσα σε λίγα λεπτά. Σε συγχωρεί,σε συγχωρεί ... συνέχεια αλλά πόσο πιά να κρατηθεί ο Αγιος Θεσσαλονίκης

Αν και η δήλωση είναι λίγο διφορούμενη, μιας και εκ των υστέρων θα μπορούσε να ισχυριστεί ο Γιαννής Μπουτάρης πως εννοούσε ότι "εγκατέλειψε την πεπατημένη" σε άλλα θέματα, παρόλαυτά επείδη ξέρουμε ότι ο άνθρωπος είναι πανέξυπνος και θεωρούμε ότι τίποτα από αυτά που λέει δεν το λέει τυχαία, νομιζουμε ότι ξέρει πολύ καλά όταν ένα gay περιοδικό κάνει τέτοια ερώτηση η παρούσα απάντηση δίνεται μόνο αν έχεις να εξομολογηθείς ή να αποκαλύψεις πράγματα.

Σε κάθε περίπτωση ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης δικαιούται να κάνει ότι θέλει με τα σεξουαλικά του, αλλά και να προχωρήσει θεσμικά ή με μια θεσμική διαμαρτυρία με το θέμα του συμφωνου συμβίωσης/γάμου -εφόσον βέβαια βρει και άλλους συναδέλφους του ή πολίτες ως υποστηρικτές. Κάτι νεοσυντηρητικοί σαν τον Χάρρυ Κλυνν -με αυτή την άδικη εντελώς επίθεση επιπέδου Κατίνας- καλά θα κάνουν να σκεφτονται λίγο παραπάνω πάνω στα κοινωνικά θέματα και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Η επίμαχη ερώτηση του δημοσιογράφου και η δήλωση οuting (?) του Γιάννη Μπουτάρη:
Γκέι φίλους έχετε? Κάνετε παρέα με γκέι ?Μιλάτε για τα προβλήματα τους?
Φυσικά και έχω γκέι φίλους. Κατανοώ έμφυτα την διαφορετικότητα γιατί από ένα σημείο και έπειτα και εγώ εγκατέλειψα την πεπατημένη και γνώρισα και τις χαρές και τις δυσκολίες αυτής της επιλογής.

Ακολουθεί ολόκληρη η συνεντευξη:


Συνέντευξη Γιώργος Τσιτιρίδης

1. Ξεκινάτε την θητεία σας ως νέος δήμαρχος. Πως τα βλέπετε τα πράγματα? Είστε αισιόδοξος?
Πρέπει. Έχω πλήρη συναίσθηση των δυσκολιών αλλά και ενθουσιασμό διότι η ομάδα μου και εγώ είμαστε σε θέση να υλοποιήσουμε το όραμα μας για την Θεσσαλονίκη.


2. Ποια πιστεύεται ότι είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα της Θεσσαλονίκης αυτή την στιγμή
Αυτή τη στιγμή είναι η συγκομιδή των σκουπιδιών διότι ο στόλος των απορριμματοφόρων είναι στα όρια της κατάρρευσης. Κάνουμε ότι μπορούμε αλλά και οι δημότες πρέπει να βοηθήσουν. Αυτή η κρίση ελπίζω ότι θα είναι ευκαιρία να αλλάξουμε συνήθειες και να βάλουμε την ανακύκλωση στον τρόπο ζωής μας.

3. Η χώρα αντιμετωπίζει μια πολύ σοβαρή οικονομική κρίση . Αναλαμβάνεται σε δύσκολη εποχή το ρόλο του Δημάρχου. Λεφτά δεν υπάρχουν. Που θα βρείτε πόρους?
Όπως είπε και ένας Βρετανός καθηγητής, με το πέρας του πολέμου, «κύριοι δεν έχουμε χρήματα – άρα πρέπει να σκεφτούμε».

4. Θα είναι εύκολο να συνυπάρχετε και με Ψωμιάδη και με Άνθιμο σε μια πόλη που είναι πολύ συντηρητική και έχει χάσει κάθε της πρωτοπορία..
Δεν θέλω να προσωποποιήσω την πολιτική αντιπαράθεση και σε κάθε περίπτωση δεν φοβάμαι τους πολιτικούς μας αντιπάλους, για τον απλούστατο λόγο ότι η πρόταση τους αποδείχτηκε αδιέξοδη σε βάθος χρόνου. Ο κύριος αντίπαλος μας είναι οι αντικειμενικές συνθήκες και ανθρώπινες αδυναμίες του καθενός μας που μπορούν να σταθούν εμπόδιο αν δεν τις χειραγωγήσουμε.


5. Πως μπορούμε να ξαναβρούμε την παλιά αίγλης και την φήμη της πρωτοποριακής συμπρωτεύουσας?
Έχουμε μεγαλύτερο πρόβλημα από την Αθήνα που φιλοξενεί την κεντρική διοίκηση και τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της χώρας. Άρα πρέπει να προτείνουμε και να προωθήσουμε πιο τολμηρές λύσεις παντού. Στην παιδεία και την έρευνα, στο περιβάλλον, στον χωροταξικό σχεδιασμό, στη σχέση μας με τις γειτονικές χώρες.


6. Με ποιόν τρόπο πιστεύεται ότι μπορεί η πόλη να γίνει πόλος έλξης τουριστών?
Ανάδειξη του ιστορικού παρελθόντος της Θεσσαλονίκης, που έχει περιφερειακό και παγκόσμιο βεληνεκές και προώθηση της πόλης διεθνώς. Πρέπει επίσης να δούμε πώς το Υπουργείο Εξωτερικών μπορεί να αυξήσει την παραγωγικότητα των προξενικών αρχών σε θέματα παροχής βίζας και σε πολίτες από χώρες όπως η Ρωσία και Τουρκία.


7. Ποιος θα πρέπει να είναι ο τρόπος προσέγγισης των γειτονικών μας κρατών?
Χωρίς αβάσιμους φόβους, με τόλμη και κινήσεις που θα μας επιτρέψουν να αποκτήσουμε το ηθικό πλεονέκτημα.

8. Δώσατε πολιτικό όρκο . Πιστεύεται στο θεό?
Δεν πιστεύω ότι η σχέση Πολιτείας και Εκκλησίας πρέπει να είναι στον εικοστό πρώτο αιώνα αυτή που ήταν τον δέκατο ένατο. Από την άλλη μεριά έχω βαθιές ρίζες στον τόπο μου, με το κρασί, το Νυμφαίο, την Θεσσαλονίκη και βεβαίως και με την ορθόδοξη παράδοση μέσα στην οποία μεγάλωσα.


9. Έχετε ένα σπουδαίο ακτιβιστικό έργο στο βιογραφικό σας με τον Αρκτούρο. Τελικά η μη κερδοσκοπική ανθρώπινη πρωτοβουλία μπορεί να βελτιώσει την ζωή μας?
Ναι, διότι φέρνει στον δημόσιο βίο την πρωτοπορία και την ευελιξία που συχνά στερείται η πολιτική διαδικασία και η δημόσια διοίκηση.


10. Σε πιο βαθμό πιστεύεται ότι συνέβαλαν οι LGBT ψήφοι στην εκλογή σας;
Είμαι σίγουρος ότι συνέβαλε η ψήφος όλων των δημοτών της Θεσσαλονίκης που δεν τους εκπροσωπούσε η υποκριτική ευπρέπεια και η συντηρητική σύμβαση.


11. Είπατε ότι αν κάποιο ζευγάρι ατόμων του ιδίου φύλου έρθει στο Δημαρχείο θα τον παντρέψετε ισχύει αυτό ?Βέβαια οι γάμοι στην Τήλο ακυρώθηκαν και το θέμα έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης. Παρ όλα αυτά θα το κάνατε?
Θα κάνω κάτι καλύτερο. Θα συνεργαστώ με άλλους δημάρχους με στόχο το οικογενειακό δίκαιο της χώρας, μέρος του οποίου είναι και ο πολιτικός γάμος, να αποκτήσει τα χαρακτηριστικά των σύγχρονων ευρωπαϊκών χωρών με τις οποίες θέλουμε να συμπεριλαμβανόμαστε.


12. Τι πιστεύεται για τον γάμων ατόμων του ιδίου φύλου?
Πιστεύω ότι αν δύο ενήλικα άτομα, ανεξαρτήτως φύλου, θέλουν να επισημοποιήσουν την σχέση τους με τον γάμο, εάν επιθυμούν να αποδώσουν στην σχέση τους αυτή την σημασία, τότε θα πρέπει να μπορούν και να επωφεληθούν από τις διατάξεις του οικογενειακού δικαίου.

13. Πιστεύεται ότι άτομα του ιδίου φύλου θα έπρεπε να μπορούν να υιοθετούν παιδιά?
Το επιτρέπουν στην Αμερική και είναι μια κοινωνία πιο συντηρητική από την δική μας.

14. Αν σας ζητηθεί θα στηρίξετε πρωτοβουλίες και δράσεις οργανώσεων για θέματα σεξουαλικού περιεχομένου , ομοφυλοφιλία θα το κάνετε?
Νομίζω ότι οι προηγούμενες απαντήσεις έχουν ήδη δώσει το στίγμα μου.

15. Κάποτε είπατε ότι οι οίκοι ανοχής και τα μπάρ ομοφυλοφίλων πρέπει να φύγουν έξω από την πόλη. Τότε είχε συζητηθεί πολύ η δήλωση σας. Τι θέλατε να πείτε.
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι οποτεδήποτε υπάρχει πρόβλημα συγκεκριμένων χρήσεων και περιοίκων αυτό το πρόβλημα δεν θα το βάλω κάτω από το χαλί αλλά θα το αντιμετωπίσω και θα αναζητήσω τις βέλτιστες λύσεις.

16. Θα πηγαίνατε σε ένα γκέι μπάρ?
Πηγαίνω όπου θέλω και έχω πάει σχεδόν παντού.


17. Θα στηρίζατε μια γκέι παρέλαση στην πόλη? Μια γιορτή ομοφυλόφιλων πολιτών?
Εάν γίνεται γκέι παρέλαση στην Νέα Υόρκη, στο Βερολίνο, στο Παρίσι, στο Λονδίνο, σε όλες τις πόλεις δηλαδή που οι συμπολίτες μας θέλουν να επισκεφτούν για την ζωντάνια τους, τον δυναμισμό τους, το ανοιχτό τους πνεύμα, γιατί να μην γίνουν και στην Θεσσαλονίκη;

18. Γκέι φίλους έχετε? Κάνετε παρέα με γκέι ?Μιλάτε για τα προβλήματα τους?
Φυσικά και έχω γκέι φίλους. Κατανοώ έμφυτα την διαφορετικότητα γιατί από ένα σημείο και έπειτα και εγώ εγκατέλειψα την πεπατημένη και γνώρισα και τις χαρές και τις δυσκολίες αυτής της επιλογής.

19. Πως βλέπετε το πολιτιστικό μας επίπεδο και την κουλτούρα της πόλης?
Το θέμα είναι να δώσουμε το στίγμα ως Δήμος στους ανθρώπους που μπορούν να ανεβάσουν το επίπεδο και την κουλτούρα μας, εντός και εκτός της Θεσσαλονίκης , και να τους ενθαρρύνουμε να το κάνουν.

20. Πως θα μπορούσε να εξαλειφτεί ο εθνικισμός και η μισαλλοδοξία από τους πολίτες της πόλης.
Δεν θα εξαλειφθούν. Θα αναγκαστούν να συνυπάρξουν όμως, και θα τα βρουν σκούρα με αυτήν την συνύπαρξη, με έναν πατριωτισμό που μπορεί να προτείνει μια άλλη αντίληψη του κοινού καλού, πιο θαρραλέα και τελικά και πιο άξια των δυνατοτήτων της πόλης μας και των συμπολιτών μας.

21. Μιλάμε τόση ώρα και δεν αναφέραμε την λέξη κρασί.. είναι ταυτισμένη με το επίθετο σας.
Ναι τελικά είναι. Έδωσα για το κρασί αλλά και για τη δουλειά μου ένα μεγάλο μέρος του εαυτού μου, όπως έκανα και για πολλά άλλα πράγματα. Τώρα ήρθε η ώρα του Δήμου.

22. Συμφωνείτε με την τοποθέτηση του αγάλματος του Καραμανλή στην παραλία και γιατί?
Από τη στιγμή που αποφασίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο πριν από πολλά χρόνια η φιλοτέχνηση και η τοποθέτηση του αγάλματος δεν έχω πολλά περιθώρια ακύρωσης της απόφασης. Πάλεψε και κέρδισα να μη τοποθετηθεί στην Πλατεία Αριστοτέλους. Ας μην ξεχνάμε ότι το άγαλμα του Καραμανλή δεν είναι ένα άγαλμα που βάλαμε κάπου για διακοσμητικούς λόγους. Εγώ πρότεινα μια θέση στη νέα παραλία γιατί η τοποθεσία που πρότεινα συμβόλιζε δύο πράγματα. Την κατασκευή της Νέας Παραλίας από τον Καραμανλή που άλλαξε στην κυριολεξία τη μορφή της πόλης (δεν λέω καλύτερη ή χειρότερη άλλοι θα το κρίνουν) και το σημείο που έκανε την πρώτη εμφάνιση ο Κωνσταντίνος Καραμανλής μετά την επιστροφή του απ’ το Παρίσι και την πτώση της χούντας. Αυτά και τέλος.
Δημοσιογράφος: Σας ευχόμαστε καλή θητεία και καλή αρχή ως νέος Δήμαρχος

http://antiitroktiko.blogspot.com/

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΘΑΧΟΥΜΕ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡ ΓΙΑΝΝΗ

Ανώνυμος είπε...

ΩΠΑ ΣΦΥΡΙΧΤΟΣ Ο ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ FOR PRESIDENT.

Ανώνυμος είπε...

ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΠΟΥΣΤΗΣ
ΑΣ ΤΑ ΝΑ ΠΑΝΕ

Ανώνυμος είπε...

καλε εμεις οι αριστεριστες ειμαστε απελευθερωμενοι ανθρωποι...
ολες τον παιρνουμε απ τον κωλο μας, παμε με ολους και με ολα.
προτιμουμε ομως τωρα τελευταια πουτσες πακιστανων και αφγανων ειναι πολυ ιν.

οι αραπηδες και οι τουρκαλβανοι ειναι πλεον ξεπερασμενοι...

ακολουθηστε μας !!!!
παρτε τον ολοι απο τον κωλο ειναι υπεροχα!!!!

εκσυγχρονιστειτε επιτελους βρωμοελληνες!!!!

δεν υπαρχουν πατριδες εθνη και αλλα τετοια ξεπερασμενα πραγματα!!!!

πατριδα μας η κολωτρυπιδα μας!!!!

ζητω ο συντροφος βαλιανατος!!!!

ζητω η αριστερα καλε!!!!

Ανώνυμος είπε...

καλη μετάνοια παπΠού ΜΠΟΥΤΑΡΕΛ.
γέρασες ΚΑΙ ΜΥΑΛΟ ΔΕΝ ΕΒΑΛΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

kai tora oloi eseis pou vrizete kai hlevazete eisaste magkes kai kala
.Prepei na saste poli papares pou asholeiste me to ti kanei o allos.

Ανώνυμος είπε...

11.34 μμ ενῶ εσυυυυυυυυυυυυυυυύ
δεν ασχολείσαι με αυτούς που ασχολούνται εεεεε???!!!!

οτι σε συμφερει....

Ο ΜΠΟΥΤΑΡΕΛ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ.
ΦΥΣΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ......
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΧΟΥΜΕ....Ἠ ΟΧΙ??????

Ανώνυμος είπε...

EXOYN GAY ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΑ ΚΑΡΝΤΑΣΙΑ,!!!

Ε ΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΙΝΔΙΑΝΟΣ

ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΒΑΛΗΣ ΤΣΟΝΤΑ..

ΤΣΑΜΠΑ ΑΓΟΡΑΣΑΜΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΤΙΒΙ..

ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΧΕΡΑΙΤΕ ΚΑΙ Ο ΕΓΓΟΝΟΣ ΣΟΥ ΠΟΥ ΤΟΝ ΧΑΙΔΕΥΟΥΝ ΚΑΙ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΚΑΙ Η ΜΑΜΑ ΝΑ ΤΟ ΠΛΕΝΟΥΝ ΚΑΛΑ ..

ΝΑ ΣΕ ΧΕΡΕΤΕ ΚΑΙ Η ΔΡΑΚΟΥΛΙΝΑ ΠΟΥ ΣΕ ΣΤΙΡΗΞΕ..

ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΚΑΝΗ ΑΝΗΧΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑΤΙ ΕΒΑΛΑ ΜΕΡΙΚΑ ΑΒΓΑ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ..

Ανώνυμος είπε...

ΒΑΡΒΑΤΟΥΛΗΔΕΣ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΗΡΘΕ ΚΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΜΑΣ ΦΙΛΑΚΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΠΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Μαζεστίξ είπε...

Η Ελλάδα βρίσκεται υπό κατοχή, διότι στα δημόσια αξιώματα βρέθηκαν κλέφτες, απατεώνες, μιζαδόροι, στρεψοδίκες και κάθε είδους λαμόγια.
Το θέμα είναι όσοι έχουν δημόσια αξιώματα να εφαρμόζουν καλή πολιτική και να εφαρμόζουν το πρόγραμμα για το οποίο εξελέχθησαν.
Τώρα αν είναι gay, bi, μετροσέξουαλ, gothic, ευνούχος, μονάρχιδος ή emo καθόλου δε με ενδιαφέρει. Στα @@ μου. Ας κάνει και μπαλέτο. Χέστηκα. Το θέμα είναι να κάνει καλά αυτό για το οποίο τον εξέλεξε ο λαός της πόλης του. Αν το κάνει είναι μάγκας. Αν όχι, τότε είναι μαλάκας. Απλά πράγμτα.

Ανώνυμος είπε...

ΕΣΕΝΑ ΡΕ ΜΑΖΕΣΤΙΞ ΣΟΥ ΦΑΙΝΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΑ;
ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΔΕΣ,ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΤΡΩΝΕ;
ΣΑΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ

Μαζεστίξ είπε...

ρε 3:36 ειλικρινά δεν ξέρω πώς θα τα κάνει.
και παράδειγμα για τα παιδιά ας είναι ο πατέρας τους κι ο δάσκαλός ους. δεν είναι παράδειγμα ο δήμαρχος. εγώ δεν ήξερα ποιος ήταν δήμαρχος όταν ήμουν 6 ετών. κι ούτε ήξερα ούτε ξέρω αν τον έπαιρνε ή τον έδινε.
ας κάνει ό,τι είναι να κάνει και μετά εδώ είμαστε ή θα τον παραδεχτούμε όλοι μαζί ή θα τον βρίζουμε...

Ανώνυμος είπε...

mounapana o kur giannis einai oikogeneiarxis
kai to kserete

Ανώνυμος είπε...

και τι εγινε βρε μαλακα αλβανε δεν υπαρχουν πουστηδες οικογενειαρχες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια