Powered By Blogger

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Προς άρση της ανωνυμίας στα blog

blog

Nομοθετικά μέτρα για τη δυνατότητα ταυτοποίησης των διαχειριστών στα ελληνικά ιστολόγια, καθώς και την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών για περισσότερα εγκλήματα απ’ όσα επιτρέπει ο νόμος σήμερα, εξήγγειλε την Τρίτη ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Μιλώντας στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου είπε ότι «το Διαδίκτυο πρέπει να πάψει να φιλοξενεί κουκουλοφόρους», χωρίς όμως να αμφισβητείται η ελευθερία του λόγου και της γνώμης.

Ανέφερε ότι θα περιμένει τώρα τις προτάσεις της νέας νομοθετικής επιτροπής, που θα συγκροτηθεί υπό την προεδρία του αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας Α. Ράντου.

Υπέρ της θέσης ότι το απόρρητο των επικοινωνιών δεν ισχύει για τις διαδικτυακές αναρτήσεις έχει ταχθεί επανειλημμένα και ο Άρειος Πάγος. Σύμφωνα με τις γνωμοδοτήσεις του, οι Αρχές πρέπει να μπορούν να ζητούν από τους παρόχους τα στοιχεία χρηστών που κατηγορούνται για αξιόποινες πράξεις χωρίς να ζητούν άδεια από την Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες Του Βήματος, ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε στα μέλη της επιτροπής ότι ίσως θα πρέπει να επανεξεταστεί η αυτοδέσμευση των δημοσιογράφων, αφού έχουν παρουσιαστεί φαινόμενα σχολιασμού στο Διαδίκτυο περιστατικών πολιτικής βίας, ο οποίος εξυπηρετεί συμφέροντα που αντίκεινται στην ελευθερία της έκφρασης και στη δημοκρατία.

Μιλώντας στην ίδια επιτροπή, ο κ. Παπαϊωάννου εξήγγειλε επίσης τη δυνατότητα αξιοποίησης του υλικού των καμερών προκειμένου να εντοπίζονται αξιόποινες πράξεις. Πρόσθεσε ότι σχετικές νομοθετικές προτάσεις περιμένει επίσης από την επιτροπή που ήδη λειτουργεί υπό τον πρώην πρόεδρο του ΣτΕ Χ. Γεραρή.

Newsroom ΔΟΛ

Rate This
Αφήστε σχόλιο ή trackback: Trackback URL.
Be the first to like this post.

Σχόλια

  • iconology2009 On Αυγούστου 2, 2011 at 20:20

    Ο συντονισμένος ΕΚΦΑΣΙΣΜΟΣ του ΠΑΣΟΚ-με συγχωρείτε αλλά αυτό το δισυπόστατο άλλο το κίνημα άλλο η κυβέρνηση δεν μπορώ να το δεχτώ-παρουσιάζει σήμερα με τις δηλώσεις δύο ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ στελεχών του το αποτροπιαστικά φασιστικό του πρόσωπο, ρίχνοντας πια τη μάσκα του ευαίσθητου(μη χέσω!) δημοκράτη. Παπαϊωάννου(που είναι ‘ολη αυτή η νομική κουλτούρα των ατομικών δικαιωμάτων η απότοκη των σπουδών πάνω στον Μάνεση και των Τσάτσο;) και Παπουτσής(ο φασισμός αυτού του άπληστου εξουσιομανούς εκδηλώνεται όλο και πιο τραχύς και σκληρός τώρα τελευταία. Η τοξικότητα της εξουσίας του θα πάρει τη μορφή καρκινικών μεταστάσεων σε οσους ανάπνευσαν το δηλητηριώδες δακρύροο πνεύμα του σε δόσεις που δεν θα άντεχε ούτε ιπποπόταμος) ενεργούν προς αυτή την κατεύθυνση μιας ολοκληρωμένης αντίληψης κατοχικού αυταρχισμού του οποίου αυτοί μοιάζει να είναι οι πιστότεροι και φανατικότεροι εκπονητές! Χάιλ Εουροπάισε Κομμαντατούρ!

    4
    0
    Rate This
  • Γιάννης Παπαϊωάννου On Αυγούστου 3, 2011 at 09:55

    Υποκλοπές κάμερες άρση ανωνυμίας στα blogs καταστολή στοχοποίηση κοινωνικών ομάδων μη νομομοποιημένες εκλογικά πολιτικές. Κεντρική διοίκηση τρόικες επιτετραμένοι εθνωσωτήρια προσέγγιση

    Δωρεάν τηλεφωνικές γραμμές για δήθεν καταγγελίες μα στην ουσία συλλογή κάθε είδους πληροφοριών. Καταγραφη ιατρικών μεσω αρχείων ΑΜΚΑ καταγραφή καταναλωτικη συμπεριφοράς μεσω πιστωτικών καρτών και φοροκάρτας. Όλοι μας κουβαλάμε ένα τσιπάκι μια μαγνητοταινία πάνω μας και μάλιστα οιειοθελώς
    Καταστολή με πράκτορες που διαλύουν συγκεντρώσεις…Καθοδήγηση μέσω τηλεόρασης δημοσκοπήσεων πληρωμένων δημοσιογράφων.

    Αν και δεν τα έχουμε δει όλα υπάρχει ήδη γύρω μας ένα πλέγμα το οποίο αν θέλει μπορεί να παρακολουθήσει τον οποιονδοίποτε πολίτη σε κάθε στιγμή της ζωής του. Ενα πλέγμα και ένα σύνολο υπηρεσιών το οποίο δυσκολα θα αντισταθεί στο πειρασμο να συσνδεθει σε μια κεντρικη λειτουργικη και διοικιτικη δομή.

    Τότε θα αποκτησει τακτικές που θα θυμίζουν ΣΤΑΖΙ η KGB μόνο που θα λείπει ο παραδοσιακός πρακτορας με την καπαρντίνα και θα έχει αντικατασταθει με τεχνολογία αιχμής.

    Το καθεστώς έχει κάνει το γνωστό λαθος και αρχίζει να αντιμετωπίζει τους πολιτες του ως ύποπτους ή αντιπαλους ή ως δυνητικούς εχθρους.

    Κάθε φορά που εκανε αυτο το λαθος τότε η πτωση ήταν κοντα (λιγες δεκαετίες).

    Το θέμα είναι οτι δεν εχουμε εντοπίσει ακομη τον εχθρό καθως βλεπουμε μονο την αιχμη του δορατος του δηλαδη κωστακη γιωργακη αντωνακη κλπ.

    Και σημειωτέων δεν υπάρχει εναλλακτικό μοντελο το οποίο θα αποτελεί πρότυπο.

    0
    0
    Rate This
  • dr.Fake On Αυγούστου 3, 2011 at 12:05

    Νέο project στο Greek Lab

    Η Ελλάδα μας και πάλι πρωτοπόρα, πρωτοτυπεί!
    Το Καθεστώς θα επιχειρήσει το ακατόρθωτο: να ελέγξει το internet!

    http://kato-kefali.blogspot.com/2011/08/project-greek-lab.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια