Powered By Blogger

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2011

Τι είναι τα σταγονίδια που φοβούνται ? μην γίνουν βροχή και ξεπλύνει την βρωμιά του πολιτικού μας συστήματος ?

Με το ερώτημα της αποπομπής παραπέμπεται ο 4ετης σπουδαστής Αρχηγός της Τάξης που σύμφωνα με δημοσίευμα του Κυριακάτικου Βήμα προέβη σε συμπεριφορές τουλάχιστον απρεπείς για όσους συμμετείχαν και θυσιάστηκαν στο Πολυτεχνείο.
Και εδώ γεννάτε το ερώτημα ? έχουμε η δεν έχουμε Δημοκρατία ? μπορώ εγώ να εκφέρω την γνώμη μου ελεύθερα ? η ζούμε σε.....
κάποια Δημοκρατία που μας περιορίζει προς μια κατεύθυνση ?
Καλός η κακός η κάθε εποχή αφήνει στην μνήμη των ανθρώπων που την ζούνε η ακούνε αφηγήσεις από τους παλαιότερους μια γεύση, αυτή την γεύση δεν μπορείς να την στερήσεις από κανέναν σε κανένα πολίτευμα. Οι νοσταλγοί του παρελθόντος κάτι τους λείπει από το παρών και νοσταλγούν τις εποχές που εκείνοι νομίζουν πως τους πρόσφεραν περισσότερα
Μια υγιής Δημοκρατία θα καλούσε εκπροσώπους της τάσης αυτής και θα τους έθετε τα εξής ερωτήματα. Τι σας κάνει να νοσταλγείτε ένα απολυταρχικό καθεστώς ? Τι λείπει από την σημερινή σύγχρονή ζωή που υπήρχε τότε ? Δυστυχώς όμως για τους Κυβερνώντες τον τόπο αυτό δεν ζούμε σε μια υγιή Δημοκρατία αλλά σε ένα σάπιο κατ' ευφημισμό Δημοκρατικό Πολίτευμα που φοβάται την ίδια του την σκιά μην τυχών την δει ο ήλιος και αποκαλύψει την ασχήμια της.
Προσέχουν τόσο πολύ λοιπόν ώστε τα σταγονίδια μην γίνουν βροχή και ξεπλύνει της ανομίες τους και μάθει ο απλός καλοπροαίρετος πολίτης, τι παιχνίδια παίζονται πίσω από την πλάτη του. Πολλά τα πρόσφατα παραδείγματα παραπλανήσεις της κοινής γνώμης από την ελεύθερη Δημοκρατική μας Ελλάδα ! Από το " Λεφτά υπάρχουν" μέχρι το στημένο σκάνδαλο του Στρος Καν που αποκάλυψε ότι ο ΓΑΠ μιλούσε μαζί του για την ένταξη της Ελλάδας στο ΔΝΤ πριν καν γίνουν εκλογές.
Τα συμπεράσματα δικά σας ελεύθερα σκεπτόμενοι Έλληνες .........


http://nyxtobaths.blogspot.com/

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Από αύριο όλοι το αληθινό τραγούδι της επανάστασης της 21ης Απριλίου να το χωνέψουν καλά οι καθεστωτικοί
Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟYΣ ΕΥΕΛΠΙΔΕΣ ΑΛΗΤΕΣ ΑΣΤΡΑΤΕΥΤΟΙ!
ΚΙΛΚΙΣ
Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΕ. ΤΑ ΛΑΔΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΦΕΥΓΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΒΡΟΧΗ ΠΟΥ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΧΛΩΡΙΝΗ.
Ανώνυμος είπε...

Τους πονάει που οι νέοι μας βλέπουν πλέον καθαρά
Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΣΜΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ;
Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΟΙ ΘΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ;ΕΓΩ ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΜΗ ΤΟΥΣ ΨΑΧΝΩ
Ανώνυμος είπε...

Έλα μωρέ για βιοπορισμό πήγανε στο στρατό όλοι τους. Άμα τους πει η παγκόσμια χούντα να πάνε στο Αφγανιστάν ή στο Ιράκ ή προσεχώς και στο Ιράν, θα πάνε.
Ανώνυμος είπε...

ΜΗΠΩΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΤΟΥΜΠΑΝΑ ΤΟΥ ******* ΤΑ 40;;;;;;
Ανώνυμος είπε...

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΧΟΥΝΤΑ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ!

ΠΙΑΣΤΕ ΚΑΝΑΝ ΚΛΕΦΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟ, ΚΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΥΕΛΠΙΔΕΣ ΗΣΥΧΟΥΣ!
Ανώνυμος είπε...

ΤΟΥΣ ΕΤΣΟΥΞΕ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ ΤΗΝ 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΜΕ ΒΗΜΑ ΣΗΜΕΙΩΤΟΝ...
Ανώνυμος είπε...

Σύμφωνα με τις δικές μου έγκυρες πληροφορίες μέσα από τη Σχολή Ευελπίδων και μάλιστα από ευέλπιδες που ήταν παρόντες στη συγκεκριμένη εκδήλωση, τα πράγματα δεν έγιναν όπως τα περιγράφει το «Βήμα» και όπως παρουσιάστηκαν από τα κανάλια ALPHA και MEGA το βράδυ του Σαββάτου 26/11/11.

Συγκεκριμένα μετά την τελετή της 17 Νοεμβρίου κάποιοι ευέλπιδες είχαν την ιδέα να τραγουδήσουν ένα τραγούδι, που ήταν αυτό που χρησιμοποίησε και η χούντα ως ύμνο της για προπαγανδιστικούς λόγους εκείνης της εποχής.

Ένας εκ των ευελπίδων, μου είπε τους στίχους του τραγουδιού που είναι οι παρακάτω:

«Μεσ’ στου Νοέμβρη τη γιορτή, το μέλλον χτίζει η νιότη
με εργάτη αγρότη φοιτητή και πρώτο το στρατιώτη
αδελφωμένοι δυνατοί για μια Ελλάδα πρώτη»

Όποιος διαβάσει τους στίχους αυτούς πουθενά δεν θα διαπιστώσει ούτε ανατρεπτική διάθεση, ούτε χουντικά συνθήματα ούτε κάποια αιχμή κατά της δημοκρατίας. Αντίθετα εμείς βλέπουμε ένα ενωτικό χαρακτήρα του τραγουδιού τη στιγμή μάλιστα που ούτε αναφέρεται στον Απρίλη όπως ήταν το τραγούδι της χούντας αλλά στο Νοέμβρη.

Δεν καταλαβαίνουμε λοιπόν γιατί γίνεται προσπάθεια παραπληροφόρησης της κοινής γνώμης, διανθίζοντας μάλιστα ένα ασήμαντο περιστατικό με ψευδή γεγονότα, τα οποία σύμφωνα με τις έγκυρες και από μέσα πληροφορίες μας ουδέποτε έλαβαν χώρα.

Αν ο υπεύθυνος του επεισοδίου αυτού είναι ο αρχηγός και διέπραξε πειθαρχικό παράπτωμα τότε καλώς να τιμωρηθεί. Όμως η παραπομπή του σε πειθαρχικό συμβούλιο για αποπομπή από τη Σχολή είναι εντελώς άστοχη και υπερβολική για τους εξής λόγους:

α. Όσον αφορά στο τραγούδι:

1/ Το να τραγουδάς ένα τραγούδι παραλλαγμένο, που γράφτηκε από τη χούντα δεν σημαίνει ότι είσαι χουντικός. Άλλωστε τη μουσική του αυθεντικού τραγουδιού, κατά μία εκδοχή την είχε γράψει ο συνθέτης Γιώργος Κατσαρός, ο οποίος επί σειρά ετών είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δήμου Αθηναίων. Είναι χουντικός;

2/ Κατά μία άλλη εκδοχή τη μουσική συνέθεσε ο αρχιμουσικός της στρατιωτικής μουσικής Αναστάσιος Ρεμούνδος, ο οποίος είχε συνθέσει σωρεία στρατιωτικών εμβατηρίων, πολλά από τα οποία τραγουδιούνται σήμερα στις ένοπλες δυνάμεις και ακούγονται στις παρελάσεις όπως «ο ναύτης του Αιγαίου», «το Πυροβολικό», «Περνούν στρατιώτες» κλπ. Κι αυτός χουντικός;

3/ Τους στίχους τους έγραψε ο γνωστός σε όλους θεατράνθωπος Γιώργος Οικονομίδης, ο οποίος είχε γράψει τον ύμνο του Παναθηναϊκού και το «Κορόϊδο Μουσολίνι» που εμψύχωνε τους Έλληνες στρατιώτες κατά τον ελληνοϊταλικό πόλεμο 1940-41 και τραγουδιέται σε όλες τις σχολικές γιορτές την 28η Οκτωβρίου. Δηλαδή τον διαγράφουμε ως χουντικό;

4/ Την Πέμπτη 13 Ιουλίου 1967 σε μια καλλιτεχνική βραδιά υπό την αιγίδα του Κεντρικού Ραδιοφωνικού Σταθμού Ενόπλων Δυνάμεων, στο κέντρο «Δειλινά» της Γλυφάδας, η Βίκυ Μοσχολιού και ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης τραγούδησαν, σε πρώτη εκτέλεση, τον Υμνο της δικτατορίας. Να τους καταδικάσουμε και αυτούς ως χουντικούς;
Ανώνυμος είπε...

Είναι ο αρχηγός του τμήματος παρελάσεως που κρατούσε τη σημαία της Σχολής Ευελπίδων στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης της 28ης Οκτωβρίου, που με τη στάση του χειροκροτήθηκε από όλο το λαό της Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια