Powered By Blogger

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2011

WSJ: ICAP και CLS Bank ετοιμάζονται για δραχμή

Για διάλυση του ευρώ και επιστροφή εθνικών νομισμάτων ετοιμάζονται κορυφαίες εταιρίες συναλλαγών. Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, η ICAP Plc., η οποία λειτουργεί το μεγαλύτερο σύστημα διατραπεζικών νομισματικών συναλλαγών, δήλωσε την Κυριακή ότι δοκιμάζει συστήματα ηλεκτρονικών συναλλαγών για πιθανή έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη και επιστροφή στη δραχμή.

Ανώτατα στελέχη της δηλώνουν πως οι προετοιμασίες έχουν...
επικεντρωθεί στον καθορισμό της σχέσης μεταξύ της δραχμής και άλλων νομισμάτων και στο πώς θα διαμορφωθούν οι συναλλαγματικές ισοτιμίες.

Όπως τόνισαν, η εταιρία δοκιμάζει τεχνολογία που θα επέτρεπε στις τράπεζες να κάνουν συναλλαγές σε δραχμή έναντι του δολαρίου και του ευρώ, διευκρινίζοντας πως τα μέτρα που ελήφθησαν τις τελευταίες εβδομάδες είναι προληπτικά και ότι δεν θα πραγματοποιηθούν συναλλαγές σε δραχμή, εκτός και αν το απαιτήσουν οι συνθήκες της αγοράς.

Επίσης, η CLS Bank International, η πλατφόρμα της οποία δίνει τη δυνατότητα στις τράπεζες να διακανονίζουν τις συναλλαγές τους σε νομίσματα, πραγματοποιεί stress test για να προετοιμαστεί σε πιθανή διάλυση του ευρώ, με βάση πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

http://www.euro2day.gr/

7 σχόλια:

ΠΙΣΣΑ ΚΑΙ ΠΟΥΠΟΥΛΑ είπε...

εύγε!
Stylianos-ohara.gr είπε...

ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ, ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ
http://www.greece.org/blogs/wwii/
Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ερθειη δραχμη θα ξαναβρουν οι ελληνες το χαμογελο και την ορεξη να παραγουν.ΝΑΙ, λοιπον στη δραχμηκαι σε ολα τα μετρα θωρακισης των εισοδηματων , με ελεγχο τιμων ,παταξη φοροδιαφυγης και κερδοσκοπιας ,θεσπιση της ΑΤΑ ,ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗ ΕΘΝΙΚΩΝΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ, εξασφαλιση φυσικου αεριου απο ρωσια ,ενοικιαση σε ρωσους του λιμανιου ΣΥΡΟΥ, ΣΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΟΥς ρωσους ,..αποπομπη καθε φιλοσιωνιστικου καθαρματος..μπουκοταζ σε γερμανογαλλικα προιοντα...ειμαστε το στρατηγικοτερο κομματι της ΝΑ μεσογειου...αν δεν κοιταξουμε μπροστα και διαφορετικα θα σβησουμε διοτι αυτο ειναι η επιθυμια των πρωτοκολλων της ΣΙΩΝ.
Ανώνυμος είπε...

δεν θελουμε προστασια απο κανενα, οποιος επιβουλευεται την χωρα ας κανει τον κοπο να δοκιμασει την τυχη του. εμεις ειμαστε εδω πανω απο 5000 χρονια! και οταν θα γυρισουμε στην δραχμη θα ξαναβρουμε το χαμογελο μας μονο αν αυτοι που βρισκονται σημερα στην βουλη εξαφανιστουν μαζι με ολα τα κομματοσκυλα τους!
Ανώνυμος είπε...

Ρε πισσα και πουπουλα ποσο θα περνει ενας υπαλιλος του δημοσιου 600χιλιαδες δραχμες ????? Ρε για ποσα φτερα εισαι ρε πισσα και εγω του ιδιοτικου 120χιλιαδες δρεχμες .Ρε πισσα και οι συνταξιουχοι του δημοσου των 2000ευρω θα περνουν συνταξη 680χιλιαδες δραχμες και ποιος θα τους πληρωνη ρεεεεεεεεεεε για ξυπνα εγω με 120χιλαδες ?????
Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει η δραχμή με την Τράπεζα της Ελλάδας στα χέρια των Ρόθτσιλν και υπάρχει και η δραχμή με την Τράπεζα της Ελλάδας στα χέρια της ... Ελλάδας.
Μάθετε ποιοι και πως διαμορφώνουν τις συναλλαγματικές ισοτιμίες. Διαβάστε κείμενα του Καζάκη. Ενημερωθείτε και διαδώστε τη γνώση.
ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ της Τράπεζας της Ελλάδας, Ισόβια στον Προβόπουλο, κρατικοποίηση των τραπεζών και κατάργηση των offshore εταιρειών.
ΠΙΣΣΑ ΚΑΙ ΠΟΥΠΟΥΛΑ είπε...

@342 φίλε μου,
αυτό που περιγράφεις είναι η συντεταγμένη χρεωκοπία ,εντός η εκτός ευρώ,(γερμανικό σχέδιο)

αυτό που λένε κάποιοι και γώ ,εντός η εκτός ευρώ δε παίζει ρόλο κατα την άποψη μου είναι.

άρνηση πληρωμής του επαχθούς μέρους του χρέους.(ενοείται,δίκες υπαιτίων απαίτηση αποζημιώσεων.)

εθνικοποίηση τραπεζών ,πλουτοπαραγωγικών πόρων,(οχι κρατικοποίηση)

σεισάχθεια ,με μετοχοποίηση του Α.Ε.Π.

Αμεση δημοκρατία .όχι αντιπροσωπευτική.Δημοψηφίσματα,

ελαχιστοποίηση της Κρατικής Μηχανής και παρέμβασης.

ΑΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΟΛΟΙ ΜΕ ΦΑΚΕΣ,ΣΩΖΟΥΜΕ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ.

αρκεί να σκεφτούμε έξω απο όρια και εσκαμμένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια