Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2011

Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2011

Θα συνεχίσουν να μας πετσοκόβουν και το 2012!

Νέος γύρος περικοπών - ο τρίτος μέσα σε διάστημα 4 μηνών - έρχεται από την 1-1-2012, καθώς τα επικουρικά ταμεία έχουν χτυπήσει «κόκκινο» και το ετήσιο έλλειμμα φτάνει στο 1,8 δισ. ευρώ.

Συγκεκριμένα το πρώτο ψαλίδι επιβλήθηκε το Σεπτέμβριο με παρακράτηση 3%-10%, το δεύτερο από τις αρχές Νοεμβρίου, με περικοπή έως 30% ενώ η τρίτη περικοπή που θα κυμαίνεται από....
5%-30% σε κάποια ίσως και περισσότερο) θα τεθεί σε εφαρμογή από τον ερχόμενο Ιανουάριο για όλα τα ταμεία.

Παράλληλα εξετάζεται και η ενοποίηση ομοειδών επικουρικών ταμείων του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα.

Οπως προκύπτει από τις αναλογιστικές μελέτες των επικουρικών ταμείων - που θα παρουσιάσει σήμερα στη Βουλή ο Υπουργός Εργασίας κ. Γιώργος Κουτρουμάνης - το μεγαλύτερο έλλειμμα καταγράφεται στο ΙΚΑ-ΕΤΕΑΜ, της τάξης των 700 εκατ. ευρώ, στα επικουρικά των πρώην ΔΕΚΟ-Τραπεζών ( ΤΑΥΤΕΚΩ ) το έλλειμμα ανέρχεται σε 90 εκατ. ευρώ, ενώ στο μετοχικό ταμείο στρατού στα 9,5 εκατ. ευρώ.

Σε καλύτερη μοίρα βρίσκεται το ΤΕΑΔΥ ( επικουρικό των δημοσίων υπαλλήλων) ενώ χωρίς ελλείμματα θα αρχίσει το 2012 το μετοχικό ταμείο πολιτικών υπαλλήλων μετά τη δραστική μείωση των μερισμάτων.

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Παναγιώτη Κουρουμπλή για τις αξίες των ομολόγων των ασφαλιστικών ταμείων ο Γιώργος Κουτρουμάνης αναφέρει ότι:
τα ασφαλιστικά ταμεία κατείχαν στις 30-9-2011 ομόλογα τρέχουσας αξίας 4,2 δισ. ευρώ, ενώ τον Μάρτιο του 2010 η αξία τους ήταν 7,9 δισ. ευρώ. Δηλαδή ,η μείωση έφτασε στα 3,7 δισ. ευρώ.

Σήμερα διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση από τον οικονομικό εισαγγελέα την οποία προκάλεσε ερώτηση του Μάκη Βορίδη ο οποίος με την ιδιότητα του βουλευτή του ΛΑΟΣ υποστήριξε ότι το 2011 τα ασφαλιστικά ταμεία όπως το ΕΤΕΑΜ αγόρασαν ομόλογα του ελληνικού δημοσίου στο 100% της τιμής τους από 60% που είχαν αποτιμηθεί στην αγορά.

http://www.protothema.gr/

2 σχόλια:

ΙΕΡΑ ΕΛΛΑΣ είπε...

Ο ΑΜΟΡΦΩΤΟΣ ΚΑΙ ΨΕΥΤΟΜΑΓΚΑΣ ΝΕΟ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΑΛΙ ΘΑ ΜΑΛΛΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΝ Ν.Δ. ΣΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ ... ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ...
Ανώνυμος είπε...

Τα παπαγαάκια εν δράσει και πάλι.
Οι υπουργοί δημώνουν ότι υπάρχουν αποθεματικά ασφαλιστικών ταμείων 27 δις.
Με ετήσιο έλλειμα που αναφέρεται στο άρθρο 1.8 δις ευρώ φθάνουν για 15 χρόνια.
Οπότε νε βάσει τους αριθμούς πρέπει να γίνουν αυξήσεις και όχι μειώσεις συντάξεων.
Πόσο πληρώνονται άραγε αυτές οι έκστρατείες προπαγάνδας και παραπληροφόρησης που διακινούνται στα Μ.Μ.Αποβλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια