Powered By Blogger

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

WSJ: Οι τράπεζες προετοιμάζονται για την επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή

Αναρτήθηκε από τον/την evasouideza στο 28/11/2011

2 Votes

KI EΔΩ ΣΤΟ ELLADA ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΜΑΣ ΤΟ ΚΡΥΒΟΥΝ …

Δευτέρα, 28 Νοέμβριου 11

Ένα σχέδιο μεγάλων εταιριών που διαχειρίζονται μεγάλα επενδυτικά κεφάλαια αποκαλύπτει η εφημερίδα Wall Street Journal. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, εταιρίες που διαχειρίζονται μέχρι και 4 τρισ. δολ. την ημέρα επεξεργάζονται νέα προγράμματα για τις αγοραπωλησίες στα εθνικά νομίσματα. Η ICAP PLC, η οποία διαχειρίζεται το μεγαλύτερο διατραπεζικό σύστημα για συναλλαγές με διαφορετικά νομίσματα, επισημαίνει ότι επεξεργάζεται ήδη το λειτουργικό της σύστημα, ώστε να είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή, σε περίπτωση που η Ελλάδα χρειαστεί να εγκαταλείψει το ευρώ και επιστρέψει στη δραχμή.


Παράλληλα και η CLS Bank International επεξεργάζεται ένα τέτοπιο πρόγραμμα, η πλατφόρμα της οποίας χρησιμοποιείται παγκοσμίως για τις συναλλαγές σε συνάλλαγμα, προκειμένου να αντιμετωπίσει άμεσα μία πιθανή διάλυση του ευρώ.
Στο δημοσίευμα αυτό προτίθεται και το γεγονός ότι τις τελευταίες μέρες φουντώνουν οι διεργασίες για την επόμενη μέρα στην Ευρωζώνη και επανέρχονται στο τραπέζι τα σενάρια για διάσπαση της οικονομικής ένωσης από Μέρκελ-Σαρκοζί σε μία Ευρώπη δύο ταχυτήτων. Αυτό μάλιστα προβάλλεται και απο γερμανικά δημοσιεύματα όπου αναφέρουν πως προτείνεται η λύση μιας Ευρώπης ισχυρών και αδύναμων. Όπως αναφέρει γερμανικό ρεπορτάζ, η καθυστέρηση των εταίρων να πάρουν σοβαρές αποφάσεις, έχει θορυβήσει τους ισχυρούς της γηραίας Ηπείρου, που βλέπουν την κρίση να τους χτυπά την πόρτα και είναι αποφασισμένοι να μην την αφήσουν να μπει μέσα στις χώρες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια