Powered By Blogger

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Εκ περιπτροπής απασχόληση στο Σκαραμαγκά

ενδεικτικά σημεία της Ανακοίνωσης – Πρόσκλησης της Διεύθυνσης των ναυπηγείων Σκαραμαγκά προς το Σωματείο των Εργαζομένων:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ «Η ΤΡΙΑΙΝΑ»

(δυνάμει του άρθρου 38 Ν. 1892/1990, όπως ισχύει μετά τους Ν. 3846/2010 και Ν. 3899/2010)

Σκαραμαγκάς, 30 Νοεμβρίου 2011-12-03

ΘΕΜΑ: Πρόσκληση σε διαβουλεύσεις για εισαγωγή συστήματος εκ περιτροπής απασχόλησης στην Εταιρεία «Α.Ε. Ελληνικά Ναυπηγεία».

«…Προς αντιμετώπιση της όλως δυσμενούς αυτής κατάστασης και για το σκοπό της διασφάλισης της βιωσιμότητας της εταιρείας, είναι αναγκαία η λήψη μέτρων. Προς αποφυγή άλλων δυσμενέστερων για το προσωπικό της εταιρείας μέτρων που θα έπλητταν τις θέσεις εργασίας, η Διοίκηση της εταιρείας σχεδιάζει την εισαγωγή συστήματος εκ περιτροπής εργασίας δύο ημερών εργασίας την εβδομάδα που αφορά στο σύνολο του προσωπικού του Ναυπηγείου, πλην των τμημάτων εκείνων όπου υπάρχει ανάγκη για πλήρη απασχόληση και ειδικότερα του τμήματος δοκιμών υποβρυχίων και του τμήματος πληρώματος δοκιμών, καθώς και του τμήματος ασφάλειας – πυρασφάλειας…»

«…Με βάση τα παραπάνω […], σας καλούμε σε διαβουλεύσεις […] προκειμένου να σας ενημερώσουμε λεπτομερέστερα για τη διαμορφωθείσα κατάσταση και τα σχέδια μας, να ανταλλάξουμε απόψεις και, εφόσον καταστεί δυνατόν, να καταλήξουμε από κοινού στους επιμέρους όρους και στη διάρκεια εφαρμογής του συστήματος εκ περιτροπής εργασίας…»

«…Επειδή η οικονομική κατάσταση της εταιρείας δεν επιτρέπει περαιτέρω καθυστερήσεις, εάν δεν επέλθει συμφωνία μεταξύ μας κατά την παραπάνω διαβούλευση, θα υποχρεωθούμε, σύμφωνα με το άρθρο 38 Ν. 1892/1990 όπως ισχύει να επιβάλουμε μονομερώς, το ανωτέρω σύστημα εκ περιτροπής απασχόλησης από 01 Ιανουαρίου 2012 και μέχρι 31 Μαρτίου 2012, οπότε και θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση…»

«Iskra»

One thought on “Εκ περιπτροπής απασχόληση στο Σκαραμαγκά

Πούπα Μομφεράτου on said:

Οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία, σάν απάντηση, ξέρουν τον δρόμο.

Να τον υπενθυμίσω :

Στην Vodafone οι εργαζόμενοι απήργησαν και κέρδισαν
Στην ΜΕΒΓΑΛ οι εργαζόμενοι απήργησαν και κέρδισαν
Στην ΑΓΝΟ οι εργαζόμενοι απηργησαν και κέρδισαν
Στην Ελληνική Χαλυβουργία οι απεργοί έχουν γίνει θρύλος και δέν πρόκειται να λυγίσουν αυτοί αλλά η εταιρεία.
Στην ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ οι εργαζόμενοι έκαναν αποκλεισμό και θα μάθουμε σύντομα ότι θα κατέβουν σε απεργία.

Ενας είναι ο δρόμος σε τέτοιου είδους μεθοδεύσεις και ονομάζεται μετωπική σύγκρουση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια