Powered By Blogger

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Ανήθικη η Σιωπή του Παπανδρέου

Γράφει η Παραπολιτική: Ο Παπανδρέου δεν έχει δικαίωμα στη σιωπή

Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν έχει δικαίωμα να παραμένει σιωπηλός σε μερικές από τις πλέον κρίσιμες στιγμές στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ. Πλην του Καρχιμάκη, δεν υπάρχει κανένας άλλος στο ΠΑΣΟΚ που να μην έχει ταχθεί δημόσια υπέρ της έναρξης των όποιων διαδικασίων.

Η σιωπή του είναι σκόπιμη, βολική για τον ίδιο αλλά γνήσια ανήθικη. Όταν η συντριπτική πλειοψηφία των στελέχων του ζητά την έναρξη των διαδικασίων, δεν μπορεί να μην απαντά. Δεν μπορεί να παριστάνει ότι δεν καταλαβαίνει τίποτα.

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι “το ΠΑΣΟΚ έχει αρχηγό”. Κάνουν λάθος. Η θητεία του Γιώργου Παπανδρέου έχει λήξει κι ακόμα κι αν ο ίδιος επιθυμεί να παραμείνει στη θέση του αρχηγού οφείλει να κινήσει τις διαδικασίες επανεκλογής του από τη βάση όπως το 2004 και το 2007. Δεν καταλαβαίνω γιατι δεν το έχει ήδη κάνει.

Άλλοι υποστηρίζουν ότι…προστατεύει την κυβέρνηση Παπαδήμου, δηλαδή κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας. Το νέο κυβερνητικό σχήμα από αυτήν ακριβώς την αναμονή υποφέρει και δεν θα ηρεμήσει αν δεν ανακοινωθούν συγκεκριμένες αποφάσεις και συγκεκριμένες ημερομηνίες.

Νομίζω ότι όπως και με το φιάσκο Πετσάλνικου, ο Παπανδρέου κοιτάζει αποκλειστικά και μόνο τον εαυτό του. Σιωπώντας, διαλύει το νευρικό σύστημα των κορυφαίων στελεχών του επιχειρώντας να τα οδηγήσει σε….Ζάππεια. Παράλληλα, σταθμίζει τα σημερινά εσωκομματικά δεδομένα και “μετράει” αν τον παίρνει να είναι ξανα υποψήφιος.

Ο,τι κι αν αποφασίσει, θα είναι κερδισμένος. Αν δεν είναι υποψήφιος, θα προωθήσει το σχήμα “αφού δεν με θέλετε, φεύγω/με ρίχνετε” ενώ η αλήθεια θα είναι ότι τα κουκιά δεν βγήκαν. Αν είναι ξανά υποψήφιος, θα πουλήσει κομματικό πατριωτισμό και “δεν τα παρατάω που να σκάσετε” και θα αγκαλιάσει ξανά το βαθύ ΠΑΣΟΚ.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η σιωπή του κοστίζει στο ΠΑΣΟΚ μια φρικτή εσωστρέφεια και στην κυβέρνηση Παπαδήμου έναν ακόμα πονοκέφαλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια