Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2011

Υπάρχει Πολιτική παρθενοραφή;

Λαμπρινίδης: Ο Παπανδρέου είναι η «Ιφιγένεια της Ευρώπης»
Ως λαοφιλή ηγέτη που θυσιάστηκε για το καλό της χώρας του, χαρακτηρίζει ο Σταύρος Λαμπρινίδης τον Γιώργο Παπανδρέου, ενώ δεν παραλείπει να τον κατονομάσει για την πράξη του αυτή ως «Ιφιγένεια της Ευρώπης».

Η κίνηση αυτή του τέως πρωθυπουργού, ήταν κατά τον κ. Λαμπρινίδη, μία «απαραίτητη θυσία» προκειμένου να προχωρήσει μπροστά η χώρα. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, «Η παραίτηση από την πρωθυπουργία ενός λαοφιλούς και εκλεγμένου πριν από δύο χρόνια πρωθυπουργού σε οποιαδήποτε χώρα είναι μια σημαντική πολιτική κίνηση και πολιτική αλλαγή».

Μάλιστα τάχθηκε κατά του ρεύματος που στοχοποιεί το ΠΑΣΟΚ ή τον Γιώργο Παπανδρέου, λέγοντας πως «νομίζω ότι αυτό είναι λάθος. Πρέπει αυτά να τα συζητήσουμε ως ΠΑΣΟΚ πολύ σοβαρά και ανοιχτά και όχι με δηλώσεις αριστερά και δεξιά και να μην αφήσουμε τρίτους να διαχειρίζονται την εσωτερική μας σχέση. Δεν θα ήθελα το ΠΑΣΟΚ, όμως, να μπει στον πειρασμό να αποσυντίθεται και να κατηγορεί τον εαυτό του και την ηγεσία του».

Σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μίλησε για «την ανάγκη να γίνουν εντονότατες αλλαγές σε ένα εντονότατα ασταθές διεθνές περιβάλλον». «Η κρίση τότε δεν είχε αρχίσει παντού και πολύ καλώς σβήνεται η φωτιά εκείνη την περίοδο στην Ελλάδα, για να μην ανάψει αλλού. Σήμερα, έχουμε μια φωτιά που έχει ανάψει παντού και δεν έχουμε την πολυτέλεια να πούμε ότι θα τη σβήσουμε αργότερα», είπε σχετικά με τις εξελίξεις στην Ευρώπη και την ευρωζώνη, υπογραμμίζοντας πως έχουν γίνει πολλά λάθη τα τελευταία δύο χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια