Powered By Blogger

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2011

Οι σκέψεις Παπανδρέου και οι έκθετοι δελφίνοι!

Την ώρα που οι πάντες στο ΠΑΣΟΚ προσπαθούν να καταλάβουν που το πάει ο Γιώργος Παπανδρέου και να ερμηνεύσουν την κάθε κίνηση και φράση του για το τι θα κάνει, πότε και πως, εκείνος συνεχίζει…
απλά να τους αφήνει να εκτίθενται.

Ακόμη μια σύσκεψη εν είδη υπουργικού συμβουλίου θα κάνει το μεσημέρι, μετά τη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής.

Θέμα της θα έχει την συζήτηση του προϋπολογισμού που ξεκινάει την Παρασκευή, να ζητήσει εκ νέου από τους υπουργούς την πλήρη και κατηγορηματική στήριξη του Λουκά Παπαδήμου, να επαναλάβει ότι η κυβερνητική συνοχή αποτελεί το μείζον ζητούμενο για τη χρονική συγκυρία και τέλος να υπενθυμίσει για όσους το λησμονούν ότι εκείνος είναι πρόεδρος της κυβερνητικής πλειοψηφίας….ακόμη.

Ο Γιώργος Παπανδρέου θα συνεχίσει να βλέπει στελέχη του κόμματος και όσοι τον γνωρίζουν αλλά και εκείνοι που συναντήθηκαν μαζί του, εκτιμούν ότι πριν από τις γιορτές δεν πρόκειται να αναλάβει άλλη πρωτοβουλία, αλλά θα συνεχίσει το μαρτύριο της σταγόνας, ενώ παράλληλα θα επιχειρεί να χτίζει το διεθνές του προφίλ.

Την ίδια ώρα οι δελφίνοι συνεχίζουν την ψυχοθεραπεία αρθρογραφώντας, ή δίνοντας συνεντεύξεις, αφού δεν βλέπουν φως από το τούνελ της Ιπποκράτους. Ο Ανδρέας Λοβέρδος δεν πρωτοτύπησε στα χθεσινά ΝΕΑ, βάζοντας τους όρους και τις προϋποθέσεις για τις διαδικασίες στο κόμμα.

«Το βασικό ωστόσο όπλο του ΠΑΣΟΚ για να αναταχθεί ιδεολογικά, πολιτικά και οργανωτικά και να παρέμβει καταλυτικά στην κεντροαριστερή ανασύνθεση είναι οι δημοκρατικές διαδικασίες. Οι διαδικασίες, δηλαδή, εκείνες που θα δώσουν την ευκαιρία στους πολίτες να πουν τη γνώμη τους για πρόσωπα και πολιτικές, με βάση τα όσα έζησαν τα τελευταία χρόνια.

Πριν και μετά τις εκλογές του 2009. Γι' αυτό η πρότασή μου είναι πεντακάθαρη: οι διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι ουσιαστικές, λιτές, ολιγοήμερες και αδάπανες, δίχως περιοδείες και παράτες, και ο πρόεδρός του να εκλεγεί με κάλπες από τη βάση, από τους πολίτες. Και όλη αυτή η διαδικασία να γίνει όταν ο πρόεδρός του επιλέξει, οπωσδήποτε όμως προ των βουλευτικών εκλογών.»

Πάντως όσοι παρέστησαν στην συγκέντρωση της Π80 σε μπαράκι του κέντρου μάλλον απογοητεύθηκαν από τη συμμετοχή. Και μπορεί να είναι ένα δίκτυο το οποίο να έχει τις προϋποθέσεις, ώστε να μπορεί να διαμορφώσει καταστάσεις στα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ, αλλά η συμμετοχή δεν ήταν η αναμενόμενη. Μέλος της είναι η Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος πήγε με τα υπόλοιπα παιδιά της παρέας, Ανδρέα Λοβέρδο, Άννα Διαμαντοπούλου, Ηλία Μόσιαλο ενώ η αμηχανία υπό τη σκιά των όσων διαδραματίζονται στο ΠΑΣΟΚ, ήταν έκδηλη σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης

http://briefingnews.gr/

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άποπώ μέ τί θράσος παρουσιάζεται καί γελάει τό παιδί ό έξ' Αμερικής άλλοδαπός, μά καί στήν Εύρώπη πού πήγε μέ τούς σοσιαλιστές νά συναντιθούν τόν κορόιδευαν καί δέν έπερνε είδηση τό τί γινόταν γύρω του. Πώς τόν χαρακτήρησαν οί Σαρκοζί-Μέρκεν? Άνδρέα Λοβέρδε χρόνια πολλά άνέλαβε πρωτοβουλία γιά τήν διαδοχή στό ΠΑΣΟΚ μιά καί ό Βενιζέλος έχασε τό τραίνο γιατί σφύριξε τρείς φορές ό Παπανδρεου καί τού έδωσε τό ύπουργείο οίκονομικων καί χαρτοφυλάκειο άντιπροέδρου γιά τόν βγάλει άπό τά πόδια του νά τόν άποδυναμώση.... Άχ Βενιζέλε έλπίζαμε σέ έσένα καί τώρα? καί τώρα? ............
Ανώνυμος είπε...

Π.Μολυβιάτης :
«Μίλησα με τον Ανδρέα Παπανδρέου και του είπα: «Κύριε πρόεδρε, το ‘Χόρα’ μπήκε στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, κάνει έρευνες και επομένως μπαίνουμε σε κρίση με την Τουρκία». Ο μακαρίτης Παπανδρέου μού απάντησε: «Ο πρόεδρος νομίζει ότι πρέπει να εγκαταλείψω την περιοδεία μου και να επιστρέψω;» Του είπα: «Κύριε πρόεδρε, αυτό είναι θέμα δικό σας. Οταν αποφασίσετε να επιστρέψετε θα σας ενημερώσει πλήρως ο ίδιος ο πρωθυπουργός».
28 Μαρτίου 1978: Το «Σισμίκ» συνοδευόμενο από τουρκικό πολεμικό πλοίο βγαίνει από τα Δαρδανέλια

Αυτή ήταν η μόνη επαφή που εγένετο μεταξύ πρωθυπουργού δι’ εμού και του Ανδρέα Παπανδρέου για το επεισόδιο.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου γύρισε από τη Θράκη μετά δύο ημέρες και ενημερώθηκε από τον πρωθυπουργό. Το σύνθημα “βυθίσατε το Χόρα” το είπε ενόσω βρισκόταν στη Θράκη, χωρίς καμία προσυνεννόηση, χωρίς καμία επαφή με τον πρωθυπουργό». enet.gr
Ανώνυμος είπε...

Που κρύβεται ο προδότης; Αν είχε μούτρα ας έβγαινε να κάνει μια...ποδηλατάδα. Δεν πρέπει φίλοι μου να ξεχάσουμε ποτέ ότι αυτός είναι ο κύριος υπεύθυνος για το χάλι μας.Πρέπει να του απαγορευτεί η έξοδος από την χώρα και να δικαστεί για εσχάτη προδοσία,αν και θα...περνούσε καλύτερα αν τον δίναν στα χέρια του λαού.!!!
maria είπε...

ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ,ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ,ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙ.ΚΡΑΤΟΥΣΕ ΟΜΠΡΕΛΛΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια