Powered By Blogger

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2011

Δείτε κάτι… “συμπτώσεις” και πως κάηκε η Πελοπόννησος το 2007!

Η κυρία που βλέπετε στη φωτογραφία είναι η Τουρκάλα δημοσιογράφος Zeyno Baran, η οποία, στις 14 Μαρτίου 2007, έγραψε στο Αμερικανικό περιοδικό NATIONAL REVIEW, ένα άρθρο για τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, στο οποίο προειδοποιεί την Ελλάδα για τους κινδύνους της Ελληνορωσικής συμφωνίας και....
ουσιαστικά ρίχνει την πρώτη προειδοποιητική βολή προς Καραμανλή, να μην κάνει κακές παρέες (βλέπε Πούτιν).
Δύο μέρες μετά, στις 16 Μαρτίου 2007, Πούτιν και Καραμανλής, υπογράφουν τη συμφωνία για τον αγωγό (χωρίς να ακούσουν τη zeyno!)



Ο κύριος που βλέπετε δεξιά, είναι ο Αμερικανός βοηθός Υπουργός Εξωτερικών, Matthew Bryza.
Στις 29 Ιουνίου 2007, ο κ. Μπράιζα, ρίχνει τη δεύτερη προειδοποιητική βολή, με δηλώσεις του στο ΒΗΜΑ, προς Καραμανλή: "μην προχωράς με τον αγωγό". Ο Καραμανλής συνεχίζει να μην ακούει τους Αμερικανούς (και την Zeyno)!
Έτσι, στις 23 Αυγούστου 2007, ξεσπούν 170 πυρκαγιές σε μια νύχτα στην Πελοπόννησο, με δεκάδες νεκρούς (Δείτε εδώ).
Πόνος, δάκρυ, θάνατος, καταστροφή και ..για όλα φταίει ο Καραμανλής (φυσικά).

Επειδή όμως, όλες οι ιστορίες έχουν happy end, την ίδια μέρα, στις 23 Αυγούστου 2007, η Τουρκάλα δημοσιογράφος Zeyno, που γνωρίσαμε παραπάνω και έριξε την πρώτη προειδοποιητική βολή στον Καραμανλή, παντρεύεται στην Κωνσταντινούπολη, τον Matthew Bryza!

Kαι ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς χειρότερα!


http://greeknation.blogspot.com

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΖΗΤΩ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΗΓΕΤΗΣ
...ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ...
ΖΗΤΩ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΗΓΕΤΗΣ
...ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ...
ΖΗΤΩ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΗΓΕΤΗΣ
...ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ...
ΖΗΤΩ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΗΓΕΤΗΣ
...ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ...
Ανώνυμος είπε...

PANTOS OUTE O EIDIOS O KARAMALIS NASOUNA MAKAKA PANE SEGIATRO ******* 8A SOU KANI NA PARIS XAPI NA HREMISIS MPOUKLO
Ανώνυμος είπε...

Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΗΤΑΝ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΠΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΘΑ ΝΑΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΚΟΡΜΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΗΓΕΤΗ ΒΓΑΛΜΕΝΟ ΑΠ ΤΑ ΣΠΛΑΧΝΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΕΙΠΙΑ ΤΟΥ....ΜΑΓΔΑ
Ανώνυμος είπε...

ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΠΟΤΕ ; ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ , ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΘΑΛΑΣΣΑ. ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΕΑΝ ΑΝΗΚΕΤΕ < ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΤΕΛΟΣ > ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ
Ανώνυμος είπε...

Πώς έκλεισαν τη Βουλή.!!!

Την ίδια ώρα που το ελληνικό κράτος κατέρριπτε το παγκόσµιο ρεκόρ δανεισµού διεκδικώντας από τις αγορές το ποσό του 1 δισ. ευρώ την εβδοµάδα(!) προκειµένου να εξυπηρετεί τις λήξεις των οµολόγων, τους τόκους του δηµόσιου χρέους και τα «φρέσκα» ελλείµµατα που δηµιουργούσε, ογκώδη κουτιά µε έγγραφα περνούσαν τις πύλες της Βουλής για να αποτελέσουν το αντικείµενο εξεταστικών επιτροπών.

Εκείνο το ζεστό απόγευµα και µόλις έναν µήνα πριν από τις ευρωεκλογές του Ιουνίου στο Μέγαρο Μαξίµου ενεργοποιήθηκαν τα αν*******κλαστικά της εξουσίας από την πληροφορία ότι το ΠΑΣΟΚ σχεδίαζε να καταθέσει στη Βουλή πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το σκάνδαλο των δοµηµένων οµολόγων.

Ο κ. Καραµανλής συζήτησε µε τον διευθυντή του γραφείου του κ. Ι. Αγγέλου και τον «υπερυπουργό» Εσωτερικών κ. Πρ. Παυλόπουλο και αποφάσισε να «κλείσει τη Βουλή». Οι αντιρρήσεις του κ. Σιούφα, ο οποίος είχε δηµοσιοποιήσει το πρόγραµµα των κοινοβουλευτικών εργασιών της επόµενης εβδοµάδας, αγνοήθηκαν.

Προεδρικό διάταγµα που υπέγραψε ο Πρόεδρος της Δηµοκρατίας κ. Κ. Παπούλιας και θυροκολλήθηκε τη νύχτα εκείνης της Παρασκευής «επέβαλλε» τη λήξη των εργασιών της Β’ τακτικής συνόδου της ΙΒ’ περιόδου της Βουλής και εξασφάλισε την παραγραφή των ποινικών ευθυνών για όσες αποφάσεις ελήφθησαν την πρώτη περίοδο της διακυβέρνησης Καραµανλή – µεταξύ 2004 και 2007.

|||||||| Μαύρο πολιτικό χρήμα

Γνώστης των µυστικών διεργασιών στο εσωτερικό της τότε κυβέρνησης βεβαιώνει ότι η κυβερνητική ηγεσία έδειχνε έντονο ενδιαφέρον για το σκάνδαλο των «δοµηµένων οµολόγων».

Επρόκειτο για µια κλασική υπόθεση διακίνησης µαύρου πολιτικού χρήµατος µέσα από την εµπλοκή των ασφαλιστικών ταµείων σε αγορές σύνθετων χρηµατοοικονοµικών προϊόντων που κυριάρχησε στην επικαιρότητα το 2006 και το 2007 έπειτα από διαδοχικές αποκαλύψεις του «Βήµατος». Αν οι οργανωτές της απάτης είχαν αφεθεί ανενόχλητοι να επιβαρύνουν την κοινωνική ασφάλιση µε τα «σύνθετα σκουπίδια» τους, τότε µεγάλα ασφαλιστικά ταµεία θα είχαν χρεοκοπήσει ταυτόχρονα µε το ξέσπασµα της παγκόσµιας χρηµατοοικονοµικής κρίσης.
Ανώνυμος είπε...

Μηχανισμός παραγραφής σκανδάλων!!!

Τα δοµηµένα οµόλογα δεν ήταν µόνο η αιτία της αιφνιδιαστικής λήξης των εργασιών της Βουλής τον Μάιο του 2009. Ηταν ταυτόχρονα η αιτία της προκήρυξης πρόωρων εκλογών τον Αύγουστο του 2007.

Το νωπό τότε σκάνδαλο είχε αναλάβει να διερευνήσει ο επικεφαλής της Αρχής κατά του ξεπλύµατος µαύρου χρήµατος κ. Γ. Ζορµπάς.

Ο άλλοτε εκλεκτός των «νεοκαραµανλικών» τοποθετήθηκε το 2004 Γραµµατέας Εξοπλισµών αλλά σύντοµα αποδείχθηκε «απείθαρχος», µε αποτέλεσµα να τον µετακινήσουν στην Αρχή για το ξέπλυµα προκειµένου να τον ξεφορτωθούν. Η ειρωνεία είναι ότι το σκάνδαλο των οµολόγων «έπεσε» στα χέρια του κ. Ζορµπά αφού ανήκε στην αρµοδιότητα της Αρχής!

Αποφάσισε να το διερευνήσει µόνος του αρνούµενος να παράσχει οποιαδήποτε πληροφόρηση. Στις αρχές Αυγούστου του 2007, και όταν η εξουσία απολάµβανε τα κότερα και τις (κατά κανόνα αυθαίρετες) επαύλεις των ευνοουµένων της, ο κ. Ζορµπάς παρέδωσε ένα «δηλητηριώδες» πόρισµα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, που αναφερόταν σε ευθύνες πολιτικών προσώπων και σε διοχέτευση προµηθειών σε «συγκεκριµένο πολιτικό χώρο». Προφανώς δεν εννοούσε τους Οικολόγους Πράσινους...

Στις 13 Αυγούστου 2007 η Εισαγγελία Πρωτοδικών επικαλέστηκε το τυπικό γεγονός ότι το πόρισµα δεν είχε υπογραφεί από όλα τα µέλη της Αρχής (αλλά µόνο από τον κ. Ζορµπά).

Το αποκάλεσε «µη σύννοµο» και το επέστρεψε στην Αρχή αντί να το προωθήσει στη Βουλή.
Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ "ΛΑΪΚΗ" ΕΚΦΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;
“ Μ.Α.Λ.Α.Κ.Α» !!!


Και ύστερα μου λέτε γιατί οι Έλληνες δεν ξεσηκώνονται παρά τα όσα συμβαίνουν;

Δηλαδή μας θεωρούν τόσο ΗΛΙΘΙΟΥΣ !!! ώστε να πιστέψουμε τον ΝΕΟ ΗΡΩΔΗ(κατά δήλωση πολλών);

Δηλαδή κινδύνευε ο Πρωθυπουργός από ΠΟΙΟΥΣ; και...ΓΙΑΤΙ;

Αν οι Αμερικάνοι ήθελαν να σταματήσει ο αγωγός θα έκαναν ότι και ΣΗΜΕΡΑ !!!

Ποιος θα τους εμπόδιζε να δώσουν την ΙΔΙΑ(;) εντολή που φαίνεται οτι...ενεργοποιήθηκε ΤΟΣΟ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ;

Θα μας τρελάνουν ή μας θεωρούν τόσο Μ.Α.Λ.Α.Κ.Ε.Σ;

Αν οι αμερικανοί ήθελαν κάτι ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ !!! να το έχουν.

Έπρεπε να τον...απειλήσουν και μάλιστα ...εγγράφως;

ΡΕ τι παραμύθια είναι αυτά. Μου θυμίζουν την εποχή που ο Γ.Τ ήταν αστυνομικός ρεπόρτερ,

Το αποκαλούσαν "ΠΑΡΑΜΥΘΑ" γιατί ότι ..ήθελε το "εφτιαχνε" !!!

Γι αυτό ΑΛΛΑΞΕ !!! και ΒΡΙΖΕΙ τον Αντωνάκη από το πρωϊ μέχρι το βράδυ;

Και γιατί εργάζεται ΑΚΟΜΗ ;

ΤΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΣΑ ΕΧΕΙ !!!!!!!!!

Περίεργο...!
Ανώνυμος είπε...

ΦΑΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΓΑΠ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΛΩΝΟ ΤΟΥ ΣΤΗ ΜΑΠΑ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΝΛΗ ΣΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΤΟΥ ΑΦΟΥ ΟΠΩΣ ΛΕΤΕ ΗΤΑΝ ΚΑΚΟΣ.

Ασύλληπτη τραγωδία

Κόλαση από τις φωτιές στην Πελοπόννησο με 19 νεκρούς

Με κάθε πρόχειρο μέσο προσπαθούν οι κάτοικοι να απωθήσουν τη φωτιά στη Ζαχάρω
Με κάθε πρόχειρο μέσο προσπαθούν οι κάτοικοι να απωθήσουν τη φωτιά στη Ζαχάρω (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


  • 0







Αθήνα

Βιβλική καταστροφή από τις πυρκαγιές στην Πελοπόννησο, με 19 νεκρούς στην Ηλεία και την Αερόπολη, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι θα αυξηθεί ο αριθμός των θυμάτων. Τέσσερις από τους νεκρούς είναι πυροσβέστες. Οι φωτιές σε όλη την χώρα μέσα σε ένα 24ωρο ξεπέρασαν τις 170.

Εντύπωση προκαλεί στις αρχές το γεγονός ότι μετά τις 20:30 το βράδυ ξέσπασαν 25 νέες πυρκαγιές, με δεδομένο ότι οι φωτιές ξεσπούν συνήθως την ημέρα που οι θερμοκρασίες είναι υψηλότερες και οι άνεμοι πιο ισχυροί.

Στο νομό Ηλείας, που τέθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, 12 άτομα -εκ των οποίων οι τρεις είναι πυροσβέστες που σκοτώθηκαν σε τροχαίο εν ώρα καθήκοντος- έχασαν τη ζωή τους στην περιοχή της Ζαχάρως. Επίσης ένας κτηνοτρόφος παγιδεύτηκε στις φλόγες σε περιοχή έξω από την Αμαλιάδα.

Συγκεκριμένα 10 άτομα έχουν βρεθεί νεκρά στην περιοχή της Ζαχάρως και 1 άτομο κοντά στο χωριό Σιμόπουλο. Επίσης περισσότερα από 50 άτομα έχουν διακομιστεί στα νοσοκομεία με εγκαύματα και αναπνευστικά προβλήματα.

hspace=10Οι φλόγες έκαψαν πολλά σπίτια και αυτοκίνητα στην περιοχή και συνεχίζουν να καίνε σε τέσσερις δήμους. Περισσότερα από 50 άτομα τραυματίστηκαν και δεκάδες οι κάτοικοι σε χωριά της ευρύτερης περιοχής της Ζαχάρως που παρέμεναν εγκλωβισμένοι αφού η φωτιά είχε αποκλείσει την οδική πρόσβαση.

Προς την Ζαχάρω κατευθύνθηκαν δύο ελικόπτερα Σικόρσκι που απογειώθηκαν από το Κοτρώνι προκειμένου να ερευνήσουν με τη χρήση των συσκευών εντοπισμού, με υπέρυθρες ακτίνες, για τυχόν εγκλωβισμένους. Στη συνέχεια τα ελικόπτερα θα προσγειωθούν στην Καλαμάτα για να ξαναεπιχειρήσουν με το πρώτο φως της ημέρας.

Η φωτιά καίει και το δάσος Καϊάφα. Στο νησάκι της λίμνης του Καϊάφα παρέμεναν 51 ένοικοι ξενοδοχείου και αν χρειαστεί θα επιβιβασθούν σε πλοιάριο ώστε να μην κινδυνεύσουν.

Πυρκαγιές στον νομό Ηλείας μαίνονται επίσης στο Βαρθολομιό και κοντά στο Περιστέρι και την Αμαλιάδα.

Σε μεγάλο μέρος της περιοχής δεν λειτουργούν τα δίκτυα του ΟΤΕ και της κινητής τηλεφωνίας. Η ΔΕΗ προχωρά σε περιοδικές διακοπές ρεύματος σε περιοχές των νομών Αχαΐας προς Πύργο, της Ηλείας και της Μεσσηνίας.

Προσωπικό και μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων συνδράμουν από το απόγευμα στην απομάκρυνση του πληθυσμού από τις πληγείσες περιοχές των νομών Ηλείας και Λακωνίας

Από το υπουργείο Υγείας ανακοινώθηκε ότι τέθηκε σε εφαρμογή το επιχειρησιακό σχέδιο αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων «Περσέας» στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου, Αμαλιάδος, Κρεστένων και τα Κέντρα Υγείας της αρμοδιότητος τους. Η Πυροσβεστική ανακοίνωσε ότι στην κατάσβεση της φωτιάς συμμετείχαν τρία αεροσκάφη, ωστόσο αυτό διαψεύδεται από τον νομάρχη Ηλείας.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και οι νομοί Λακωνίας και Μεσσηνίας.

hspace=10Στο νομό Λακωνίας η κατάσταση παραμένει εφιαλτική. Πέντε άτομα πέθαναν από την πυρκαγιά στην Αρεόπολη, που ξεκίνησε το μεσημέρι στην περιοχή Σταυρός - Τσίπα και έκαψε πολλά σπίτια. Ένας ακόμα πυροσβέστης πέθανε πιθανώς από καρδιακό επεισόδιο. Τμήμα της πόλης καθώς και το κέντρο Υγείας έχουν εκκενωθεί, ωστόσο ο κίνδυνος φαίνεται να απομακρύνεται. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δύο αεροσκάφη συμμετείχαν στο έργο της κατάσβεσης.

Πυρκαγιές μαίνονται επίσης στον δυτικό Ταΰγετο, όπου εκκενώθηκαν τέσσερα χωριά και κάηκαν σπίτια στο Λαδά και το Καρβέλι, αλλά και στον Πάρνωνα (από το βράδυ της Πέμπτης), όπου εκκενώθηκαν τα χωριά Αγριάνοι, Χρύσαφα και Κεφαλά, όπου κάηκαν σπίτια, και απειλείθηκαν τα χωριά Καλλιθέα, Καλλονή, Αγιοι Ανάργυροι Γκορτζιάς και Βρονταμάς.

Αργότερα το βράδυ, μια νέα εστία φωτιάς εκδηλώθηκε στην περιοχή της Μέσα Μάνης κοντά στο Γερολιμένα. Από την έκταση της φωτιάς απειλληθηκαν κατοικημένες περιοχές και εκκενώθηκε το δημοτικό διαμέρισμα Κούνου και μικροί οικισμοί γύρω από αυτόν.

Νέα φωτιά εκδηλώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στην κεντρική Μεσσηνία, μεταξύ των χωριών Μεταξάδα και Μουζάκι.

Σε όλο το νομό Λακωνίας έχουν διακοπεί οι τηλεπικοινωνίες, ενώ στη Μάνη και την Τρίπολη σημειώνονται διακοπές ρεύματος.

Οι πολύ ισχυροί άνεμοι, που φτάνουν τα εννέα μποφόρ, εμποδίζουν τη συνδρομή των εναέριων μέσων.hspace=10

Στη Σπάρτη έφτασε το απόγευμα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βύρων Πολύδωρας, όπου συμμετείχε σε σύσκεψη με τοπικούς φορείς. Ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε οικονομική βοήθεια από 500.000 ευρώ στις νομαρχίες Λακωνίας και Μεσσηνίας.

Στο νομό Αρκαδίας, μεγάλη πυρκαγιά απειλεί χωριά κοντά στη Μεγαλόπολη. Αργά το Βράδυ ξέσπασε μια νέα φωτιά στην περιοχή κοντά στο χωριό Αραχαμίτα του Δήμου Βαλτετσίου στην Αρκαδία. Η φωτιά είναι τόσο μεγάλη που η λάμψη της είναι ορατή από την Τρίπολη.

Φωτιά εκδηλώθηκε και στο Καλέτσι Κορινθίας. Αργά το βράδυ της Παρασκευής ξέσπασαν άλλες δύο πυρκαγιές: Η πρώτη φωτιά εκδηλώθηκε περίπου στις 21:45 στη θέση Ξηρόκαμπος της Νεμέας και η δεύτερη στις 22:15 στη θέση Βολιμοτή στις Αρχαίες Κλεωνές και έχουν πάρει διαστάσεις. Eπίσης με αμείωτη ένταση η φωτιά καίει στον Ταΰγετο και σχεδιάζεται η εκκένωση των χωριών Αλαγονία και Αρτεμισία.

Αναζωπύρωση σημειώθηκε αργά το βράδυ στα τρία πύρινα μέτωπα της Φθιώτιδας, στον Ασβέστη, την Παλλιά Γιαννιτσού και το Πλατύ.

Νωρίτερα η Ασφάλεια Τρίπολης είχε συλλάβει και κρατεί έναν 42χρονο κτηνοτρόφο από το Βυζίκι Γορτυνίας ο οποίος κατηγορείται για εμπρησμό από πρόθεση για τη μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε την Πέμπτη στα Τρόπαια Αρκαδίας.

Πυρκαγιές σε άλλες περιοχές της χώρας

Στην περιοχή Φανερωμένης στη Σαλαμίνα, οι φλόγες καταστρέφουν σπίτια και αυτοκίνητα.

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι στον Λουτρόπυργο Ελευσίνας, απειλώντας και τα διυλιστήρια.

Στο Λαγονήσι, στη θέση Γαλάζια Ακτή, φωτιά ξέσπασε περίπου στη 1 το μεσημέρι και απείλησε σπίτια.

Στο Αλιβέρι και το Μεσοχώρι Στείρων στην Εύβοια, πυρκαγιές ξέσπασαν λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι.

Πυρκαγιές και στον Αγιο Βασίλειο και τα Σύχαινα Αχαΐας, στον Ασβέστη Φθιώτιδας, στην Ξερόλακκα της Πάτρας, στη Ριτσώνα Βοιωτίας, στο Κεφαλόβρυσο Αιτωλοακαρνανίας και στη Χελώνα Καστοριάς.

hspace=10Συνολικά 15 πυρκαγιές ξέσπασαν στην Ήπειρο. Στο νομό Ιωαννίνων, μαίνονται φωτιές στην Περίβλεπτο, στον Κακόλακο, στη λίμνη Δελβινακίου, στη Βροντισμένη, στον Ανω Καλαμά, στη Δροσοπηγή Κόνιτσας και τα Μαστοροχώρια.

Στο νομό Αρτας, σε εξέλιξη βρίσκονται φωτιές στο Δημαριό, όπου το χωριό απειλήθηκε, στον Μύτικα, στη Βίγλα του Δήμου Αμβρακικού, στις Κεραμάτες, στα Θεοδώριανα και στη Σκουληκαριά.

Στο νομό Θεσπρωτίας, πυρκαγιές μαίνονται στον Τσαμαντά και στο Καστρί, κοντά στην Ηγουμενίτσα.

Με το πρώτο φως βοήθεια απο αέρος

Το υπουργείο Εσςωτερικών σε συνεννόηση με το ΓΕΕΘΑ και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας διέθεσε στην περιοχή της Ζαχάρως 95 στρατιώτες, στην Αρεόπολη 60 άτομα και στο Γεράκι 60 άτομα. Επιπλέον, έχουν ήδη διατεθεί δεκατρία λεωφορεία καθώς και τρία διασωστικά ελικόπτερα, από ένα στην Καλαμάτα, Σπάρτη και Αίγιο αντίστοιχα. Επίσης, μετά από αίτημα του Πυροσβεστικού Σώματος, το Σάββατο, θα διατεθούν επιπλέον 470 στρατιώτες, ενώ θα παραμείνει σε ετοιμότητα αντίστοιχος αριθμός στρατιωτών, καθώς και ελικόπτερα.

Συγκεκριμένα, το πρωί του Σαββάτου θα προωθηθούν στις πληγείσες περιοχές για τον απεγκλωβισμό πολιτών, την αντιμετώπιση των καταστροφών πέντε ελικόπτερα σινούκ, τρία ελικόπτερα σούπερ πούμα, όλα τα διαθέσιμα λεωφορεία και ασθενοφόρα, υδροφόρα οχήματα, οχήματα στάγιερ, γεωπροωθητές, ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη. Σε ετοιμότητα τίθενται τα στρατιωτικά νοσοκομεία ενώ ιπτάμενα μέσα και εποχούμενοι περίπολοι θα πραγματοποιούν περιπολίες σε όλη την επικράτεια.

Προς την Ζαχάρω κατευθύνθηκαν ήδη από το βράδυ δύο ελικόπτερα Σικόρσκι που απογειώθηκαν από το Κοτρώνι προκειμένου να ερευνήσουν με τη χρήση των συσκευών εντοπισμού, με υπέρυθρες ακτίνες, για τυχόν εγκλωβισμένους.

hspace=10

Το απόγευμα συνεκλήθη το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας. Ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών Σπ.Φλογαΐτης, ο οποίος ανέλαβε την Παρασκευή τα καθήκοντά του, ανακοίνωσε ότι ήδη έχουν υπογραφεί αποφάσεις με τις οποίες ενισχύονται οικονομικώς οι νομοί Λακωνίας και Μεσσηνίας και μόλις επιστρέψει στο υπουργείο, αντίστοιχη απόφαση θα ληφθεί και για το νομό Ηλείας. Το ποσό ανέρχεται σε 500.000 ευρώ για την κάθε περιοχή.

Επίσης, ανακοίνωσε πως έχει ζητηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση κάθε δυνατή βοήθεια προκειμένου να αντιμετωπιστεί η δύσκολη αυτή κατάσταση, αφού από χθες έχουν εκδηλωθεί 170 πυρκαγιές σε ολόκληρη τη χώρα. Τέλος, ανακοίνωσε πως το υπουργείο Υγείας έχει θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο «Περσέας» και βρίσκεται σε ετοιμότητα.

Στο πλευρό του κ. Φλογαΐτη βρίσκεται ο κ. Πρ.Παυλόπουλος για να συντονίσει το έργο της Πολιτικής Προστασίας.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια