Powered By Blogger

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

10 Δεκεμβρίου 2011
by ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης

=== Μερικές φορές τα θέματα όπως τα αναλύω, και με τον τρόπο που τα γράφω, ενοχλούν. Δεν διεκδικώ την αποκλειστικότητα. Για προσωπικό πόνο θα μιλήσω.
=== Ενοχλούνται άμεσα, τα πρόσωπα εκείνα εναντίον των οποίων σαφώς και ευθέως στρέφομαι και αυτό το κατανοώ.
=== Σε κάθε όμως περίπτωση, με λύπη μου διαπιστώνω, ότι υπάρχουν δύο διαδικτυακές κατηγορίες προσώπων, οι οποίες άμεσα ή έμμεσα, αντιδρούν ενοχλημένα στη πραγματική είδηση, η οποία ανατρέπει μια εικονική πραγματικότητα, με ένα τρόπο σπασμωδικό που με πληγώνει.

=== 1.— Στη μια κατηγορία, εμφανίζονται άτομα κατά το μάλλον ή ήττον απογοητευμένα ή και απεγνωσμένα από την απελπιστική πολιτική και οικονομική κατάσταση και μόλις εμφανιστεί ένα πρόσωπο από το πουθενά, που με ευκολία θα πει 3-4 πράγματα που θέλουν να ακούσουν (για ανατροπή, ελευθερία, αξιοπρέπεια, ανεξαρτησία, δικαιοσύνη, ελπίδα, ισότητα και όλα τα καλούδια), αμέσως προσδένονται μαζί τους, προφανώς έχοντας την ελπίδα ότι με τα άτομα αυτά, αν συστρατευτούμε όλοι, θα βγούμε από όλα μας τα αδιέξοδα. Η δίψα των απογοητευμένων, για να ξεφύγουν από τον εγκλωβισμό της διεφθαρμένης εξουσίας, τους σπρώχνει σε έναν εκούσιο εγκλωβισμό, κάτω από τη σημαία οποιουδήποτε καιροσκόπου του σάπιου συστήματος, ο οποίος μόλις βλέπει αγανακτισμένη μάζα, φτιάχνει μια σημαία ευκαιρίας και μπαίνει με έναν περίεργο τσαμπουκά επικεφαλής της άναρχα συγκροτημένης μάζας και αυτοανακηρύσσεται πολιτικός μεσσίας. Κατά κανόνα, όταν αυτοί οι «μεσσίες» εξ’ αρχής έχουν μια περίεργα εύκολη υιοθέτηση, πρόσβαση και προβολή από τα ΜΜΕ του διεφθαρμένου καθεστώτος, αυτό θα έπρεπε να μας κάνει όλους επιφυλακτικούς και να ξεσκονίζουμε τον ουρανοκατέβατο αρχηγό. Έναν αρχηγό, τον οποίο δεν παρήγαγαν οι κοινωνικοί αγώνες, αλλά το ίδιο το σάπιο και διεφθαρμένο σύστημα, το οποίο του δίνει ιδιότητες και γνώσεις που δεν έχει.
=== Ο απλός άνθρωπος στην απόγνωσή του και σπρωγμένος από τη πλύση εγκεφάλου των καθεστωτικών ΜΜΕ, επαληθεύει τη παροιμία «ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται για να σωθεί»
!!!!
=== Το παράπονό μου, ως προς αυτά τα άτομα των απογοητευμένων αγανακτισμένων, που εύκολα γατζώνονται στη κάθε ευκαιριακή εμφάνιση φαινομένων τύπου «Καζάκη», ή τύπου «Δ. Αντωνίου» ή κλειστής-φραξιονιστικής ομάδας τύπου «δεν πληρώνω», όπου 50-60 άτομα συγκεκριμένου εργασιακού χώρου, έχουν ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙ 4 κλειστές οργανώσεις που τις βάφτισαν «κινήματα» που δεν θέλουν μέλη αλλά μόνο οπαδούς
!!!!, το παράπονό μου λοιπόν είναι, ότι μόλις αυτή η ομάδα αγανακτισμένων ακούσουν την αλήθεια, η οποία γκρεμίζει το είδωλο της κατά φαντασίαν ελπίδας τους, αντί να συνέλθουν και να δουν την πραγματικότητα με διαφορετικό μάτι και να βρουν σωστούς τρόπους οργάνωσης της αγανάκτησης στη γειτονιά, στους χώρους δουλειάς, στους χώρους σπουδών και από ‘κεί να προκύψουν κινηματικές διασυνδέσεις και συνέργειες για ευρύτερο λαϊκό μέτωπο, αντιδρούν εναντίον εκείνων που γκρέμισαν το ψεύτικο και ύποπτα κινούμενο είδωλο.
Βεβαίως, η ευρύτερη αποδοχή πολλών θεμάτων μου, ικανοποιεί πλήρως τη ….φιλαρέσκειά μου ως κοινού θνητού. ΟΜΩΣ το να δέχομαι υβριστικές και χυδαίες επιθέσεις, από απλούς ανθρώπους, επειδή θέλουν να ταυτίζουν το γκρέμισμα ενός κατασκευασμένου ειδώλου με το γκρέμισμα των ελπίδων τους, αυτό μάλλον με σκοτώνει. Με πονοκεφαλιάζει, γιατί δεν μπορώ να το αντιμετωπίσω και να βρω λύση. Δεν μπορεί να υπάρξει λύση, όταν απέναντί μου έχω ένα μυαλό οικειοθελώς φυλακισμένο στα αδιέξοδά του.
Λοιπόν, εσείς που κυρίως με διαβάζετε γιατί συμφωνείται σε πολλά μαζί μου, μη νομίζετε, ότι ο δρόμος είναι γεμάτος από «ΜΠΡΑΒΟ» και «ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑΤΑ». Πολλές φορές, τρώω μπινελίκια από εκεί που δεν το περιμένω.
ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΘΕΙΤΕ ΣΤΗ ΒΑΣΗ. Στη γειτονιά, στη δουλειά, στη σχολή. Μη περιμένετε αυτόκλητους σωτήρες. Αυτό έχω να πω.
2.— Στη δεύτερη περίπτωση, είναι λιγότερα άτομα, αλλά με σοβαρή, μεγάλη και επιτυχημένη παρουσία στο διαδίκτυο. Από αυτά, μερικοί «καλή τη πίστη», αποδέχθηκαν ως ειλικρινείς τις τηλεοπτικές παρουσίες πολιτικών καινοφανών αστέρων και τους καθιέρωσαν σχεδόν σαν μόνιμους αρθρογράφους στις ιστοσελίδες τους. Σε ορισμένες περιπτώσεις, φαίνεται πως και εδώ έχουμε κάποιας μορφής ταύτισης και ότι είναι δύσκολη η άμεση αποστασιοποίηση, του διαχειριστή της ιστοσελίδας από τις καταχωρημένες πολιτικές αρλούμπες ενός πολιτικού κομήτη του διεφθαρμένου συστήματος. ΠΟΛΛΟΙ ΤΟΛΜΗΣΑΝ και τους χαίρομαι.
Κατά καιρούς, στον βωμό της ελπίδας, κι’ εγώ έχω προβάλει πρόσωπα και οργανώσεις, για λόγους ενθάρρυνσης της μάζας, προς τη κατεύθυνση της αυτοοργάνωσής της και της μετεξέλιξης σε ευρύτερο λαϊκό κίνημα. Όταν όμως βλέπω, ότι υπάρχει ατομικός καιροσκοπισμός και ότι δεν υπάρχουν ειλικρινείς προθέσεις από συγκροτημένες ομαδούλες, που αρέσκονται να παραμένουν πεισματικά σε επίπεδο ομάδας ποδοσφαίρου, συνολικά, άντε, μαζί με τους αναπληρωματικούς και τέρμα, ΤΟΤΕ τους κλείνω όσο πιο γρήγορα τη πόρτα, ώστε να υπάρξει χώρος να ξεπηδήσει και να αναπτυχθεί αυτό που όλοι θέλουμε. Επίσης, όταν βλέπω ένα άτομο, να περιστρέφεται στο πολιτικό του σύμπαν, που δεν είναι τίποτε άλλο, από μια μήνυση, με την οποία απευθύνεται προς ένα από τα πλέον διεφθαρμένα τμήματα της εξουσίας, δήθεν για να του δώσουν (και να μας δώσουν) τη πολιτική λύση σε όλα μας τα αδιέξοδα, τότε δεν έχω καμιά αμφιβολία, ΟΤΙ ΕΧΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΕ ΠΑΡΑΝΟΪΚΟ ή και ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΗ. Και σε αυτή τη περίπτωση, για μεγάλο διάστημα, τα ΜΜΕ της διαφθοράς, προβάλουν με ευκολία ως ….σωστή, τη σχιζοφρενική συμπεριφορά, αποσιωπόντας ουσιαστικά γεγονότα που αποδεικνύουν τον βαθμό της τρέλας.
Βλέπουμε ένα άτομο, το οποίο προ πολλού έχει φύγει από τις δικαιολογίες σφαλμάτων λόγω ….εφηβείας, και το άτομο αυτό, σε ηλικία 40 περίπου χρονών, μέσα σε 3-4 χρόνια έχει γίνει «περιπλανώμενος Ιουδαίος» γνωστού και άγνωστου πολιτικού στερεώματος. Εντάξει…. Στη πολιτική όλα αλλάζουν…. Γνωστό και το φαινόμενο της Εβραίας Δαμανάκη… Δικαίωμά τους να βαφτίσουν τον σαλτιπαγκισμό όπως νομίζουν, αλλά μόνο για τον εαυτό τους…. Όχι για μένα και για σένα
!!!! Βλέπουμε λοιπόν αυτόν τον 40χρονο, να έχει αλλάξει πολιτική στέγη 5 φορές σε πολύ λίγα ΠΡΟΣΦΑΤΑ χρόνια και ξαφνικά, βλέπει κόσμο μαζεμένο και ανεβαίνει στον σβέρκο μας με την υποστήριξη και προβολή των μεγάλων ιδιωτικών τηλεοπτικών καναλιών της σαπίλας.
Το άτομο αυτό λέει ακατάπαυστα αρλούμπες που καμία σχέση δεν έχουν με οποιαδήποτε οικονομική ανάλυση, αλλά για λόγους αιτιολόγησης της πολιτικής του παρουσίας, σαν αντίβαρο σε μερικές ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ κυβερνητικές αρλούμπες, επιχειρεί να στήσει έναν επίσης μέτριο ΠΟΛΙΤΙΚΟ αντίλογο
.
Αν, φίλοι μου ιστολόγοι, δεν μπορείτε να αποστασιωποιηθείτε από ένα λάθος, τουλάχιστον μη το συνεχίζετε. Βοηθήστε τον κόσμο να βρει το δρόμο του και να τον διαβεί χωρίς να είναι αναγκασμένος να σέρνεται στα γόνατα πάνω σε αγκάθια.
Προς Θεού, σε τούτη τη περίπτωση δεν λέω ότι στρέφεστε εναντίον μου. Λέω όμως ότι κι’ εσείς βραχυκυκλώνεστε και πνίγεστε σε μια κουταλιά νερό, ενώ έχετε κάνει πάρα πολλά και μπορείτε να κάνετε πολλά περισσότερα. Μη κομπλάρετε σε τίποτε και σε κανέναν και τον καθένα να τον μετράτε με δίκαιη μεζούρα, ίσα με το μπόϊ του. Ούτε χιλιοστό παραπάνω, ούτε χιλιοστό παρακάτω. Τον καθένα να τον βάζετε στη θέση που του αξίζει. Μη θάβετε την αλήθεια, όταν η αλήθεια διαμορφώνει ένα νέο πλαίσιο στο οποίο μπορείτε να κινηθείτε διαφορετικά.
ΒΛΕΠΕΤΕ, ΟΤΙ Ο ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ ΜΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ, ελίχθηκε και ΑΠΕΣΥΡΕ αναρτήσεις και βίντεο που αφορούν την κοτσάνα του και δεν ενημερώνει κανέναν σας να κάνετε το ίδιο τουλάχιστον. Μιας κοτσάνας που έκανε τόσο θόρυβο και τώρα ο δράστης σφυρίζει αδιάφορα και δεν κωλώνει
!!!! Και κωλώνετε εσείς ρε γαμώτο???? Τη ντροπή που θα έπρεπε να νοιώθει αυτός ο προβοκάτορας, τη φορτώνεστε εσείς???? Μακάρι να μπορούσα να το καταλάβω….
Ο ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΣ δεν διεκδικεί τον χώρο κανενός, δεν διεκδικεί τον ρόλο κανενός. Ενώ έχω κατά καιρούς εξηγήσει, ότι λόγοι υγείας δεν μου επιτρέπουν να κάνω κάτι περισσότερο από αυτό που κάνω, μερικοί με χλευάζουν, αλλά δεν πειράζει. Τουλάχιστον εγώ, έχω τον κοινό νου να καταλαβαίνω, ότι η ενεργή ενασχόληση με τα κοινά, απαιτεί άριστη φυσική κατάσταση, για τρεχάλα και συνεχή σωματική δραστηριότητα. Να ασχοληθώ με κάτι, αραγμένος κάπου και να ψαρεύω νεροκουβαλητές, δεν μου πάει, ούτε το αναγνωρίζω σε οποιονδήποτε άλλον. Δεν έχω ΑΤΟΜΙΚΕΣ πολιτικές φιλοδοξίες.
Ο ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΣ όμως, πάντα ήταν, είναι και θα είναι έντονα πολιτικοποιημένος και την άποψη που σχηματίζει θα τη λέει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια