Powered By Blogger

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2011

H μαφία των ζητιάνων…

Το θέμα των ζητιάνων στην Κολωνία απασχολεί τελευταία τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Αφορμή οι καταγγελίες για αυξημένη επιθετικότητα των επαιτών που δε διστάζουν ακόμη και να χειρονομήσουν για να αποσπάσουν ένα ευρώ. Οι περισσότεροι εξ’ αυτών προέρχονται από χώρες της ανατολικής Ευρώπης.

Πίσω από τα περισσότερα κυκλώματα ζητιάνων κρύβονται κυρίως συμμορίες από τη....
Βουλγαρία και τη Ρουμανία, σύμφωνα με τον ίδιο, οι οποίες έχουν τον έλεγχο των πάντων: «Διαπιστώσαμε ότι στοιβάζουν μέχρι και 20 άτομα σε υπόγεια ή σε μικρά δωμάτια». Οι «επαγγελματίες» επαίτες εξ’ Ρουμανίας και Βουλγαρίας έχουν διώξει ήδη τους «ντόπιους», παίρνοντας τις «καλές» θέσεις: μπροστά στα μεγάλα πολυκαταστήματα, εστιατόρια, καφέ και μπαρ και όπου περνάει πολύς κόσμος.

«Γύρω από τον Καθεδρικό Ναό της Κολωνίας δεν ζητιανεύει κανείς εάν δεν δώσει τον οβολό του στη ρουμανική μαφία», λέει ένας Κολωνέζος. Ο ίδιος είναι ρουμανικής καταγωγής, ζει 20 χρόνια στην Κολωνία και έχει συνομιλήσει πολλές φορές με τους συμπατριώτες του επαίτες. «

Για τους ίδιους τους ζητιάνους απομένουν συνήθως ελάχιστα στο τέλος. «Το μεγαλύτερο, αν όχι όλο το μέρος των όσων βγάζουν, καταλήγει στα χέρια των συμμοριών», εξηγεί ο κ. Κιλπ. «Μέσα σε λίγη ώρα και μέσω των παρακείμενων τραπεζών τα χρήματα εμβάζονται σε λογαριασμούς στο Βουκουρέστι και στη Σόφια».

DW

http://www.prionokordela.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια