Powered By Blogger

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2011

«Μαχαίρι» στα κοινωνικά επιδόματα

Σκληρή στάση κρατά η τρόικα απέναντι στα κοινωνικά και προνοιακά επιδόματα, τη στιγμή που τα συναρμόδια υπουργεία εξετάζουν υπολογισμό, με βάση εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Το τοπίο ωστόσο ως φαίνεται θα ξεκαθαρίσει αυτή την εβδομάδα κατά τη διάρκεια των επαφών των επικεφαλής της τρόικας με τις ηγεσίες των υπουργείων, με....
δεδομένο ότι θεωρούνται υπερβολικές οι δαπάνες των 6,5 δισεκατομμυρίων τον χρόνο για επιδόματα, με τους ελέγχους να αποκαλύπτουν ότι η κερδοσκοπία συνεχίζεται.

Μάλιστα τα περισσότερα επιδόματα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα, χορηγούνται για την κάλυψη συγκεκριμένου ασφαλιστικού κινδύνου (γήρας, αναπηρία, ανεργία) ή την κάλυψη άλλων αναγκών χωρίς έλεγχο περιουσιακών και εισοδηματικών πηγών των δικαιούχων.

Ιδιαίτερη σημασία πρέπει να δοθεί στο γεγονός πως στο πλαίσιο της επανεξέτασης των καθολικών μη ανταποδοτικών παροχών, υπό αναθεώρηση θα τεθούν ακόμη και οι προϋποθέσεις των 22 επιδομάτων από τον ΟΑΕΔ.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται το εφάπαξ ειδικό βοήθημα (239,98 ευρώ) που χορηγείται μετά την ολοκλήρωση της τακτικής επιδότησης, το επίδομα των νεοεισερχομένων άνεργων επιστημόνων στην αγορά εργασίας (73,37 ευρώ μηνιαίως), το επίδομα των μακροχρόνια ανέργων (200 ευρώ), όπως επίσης και οι παροχές σε επαγγελματικές κατηγορίες που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα.

newsbomb.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αει σιχτίρ γαϊδούρια.Το εφάπαξ λεφτά των εργαζομένων δεν είναι;
Για τους άνεργους δεν υποτίθεται οτι μας φορτώσατε το επίδομα αλληλεγύης;
Yπέρ ανέργων δεν κάνετε ξεχωριστή μηνιαία κράτηση;
Και πού στο διάολο πήγαν τα λεφτά των ταμείων;
Ο Δήμος Θεσ/νίκης πόσα εκατομμυρια καταχράστηκε πτος το ταμείο και εσείς του χαρίσατε τα χρέη για να καλεί ο υπέρ των γκει,υπέρ των Τούρκων (αδέλφια τους αποκαλεί) υπέρ των Εβραίων και της κοινής αρχαίας ιστορίας των λαών μας και άλλες ανιστόρητες τρίχες ενός που πίνει παραπάνω από αυτά που παράγει.
michael είπε...

Αν είναι όπως λένε Ευρωπαϊκή Ένωση...να τα εφαρμόσουν και στις δικές τους χώρες αν μπορούν, αν και είμαι βέβαιος αυτός είναι ο σκοπός τους.
Ο ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟΣ άνοιξε την Κερκόπορτα για την Παγκοσμιοποίηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια