Powered By Blogger

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2011

ΕΒΡΑΙΟΔΟΥΛΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

"ΤΟ ΜΟΝΟ ΚΑΛΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΗΤΑΝ Η ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ"!

Αποκλειστική συνέντευξη στην εβραική Jerusalem Post έδωσε ο Σαμαράς, στην οποία αναφέρονται τα εξής:

Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, τον οποίον τα γκάλοπ δείχνουν φαβορί για........
τη νίκη στις επερχόμενες Εκλογές, είπε πως μία από τις ελάχιστες πολιτικές του Παπανδρέου που υποστήριξε το κόμμα του, ήταν η σύσφιγξη των σχέσεων με το Ισραήλ.

Ο Σαμαράς υπογράμμισε πως όταν η Ελλάδα αναγνώρισε το Ισραήλ το 1990, εκείνος ήταν ο Υπουργός Εξωτερικών που είχε υπογράψει σχετικά.

"Για δεκαετίες το κόμμα μου ήταν υπέρ μιας πιο ισορροπημένης προσέγγισης στη Μέση Ανατολή. Ο Παπανδρέου υιοθέτησε αυτή την πολιτική μας τον τελευταίο χρόνο.

Η ανάπτυξη δεσμών με το Ισραήλ ήταν από τις λίγες κινήσεις του που υποστηρίξαμε με όλη μας την καρδιά. Μάλιστα, τον ενθαρρύναμε δημοσίως στο Κοινοβούλιο γι'αυτό. Κι όταν το έκανε, τον στηρίξαμε.

Έχουμε πολλά κοινά με το Ισραήλ και οι ιστορικοί του μέλλοντος θα απορούν γιατί μας πήρε τόσο καιρό να το καταλάβουμε", λέει ο Σαμαράς.

Τονίζει πως "η Ελλάδα και η Κύπρος μπορούν να προσφέρουν μια ζωτική σύνδεση του Ισραήλ με την Ευρώπη".

Είμαστε...συγκλονισμένοι από την περήφανη εξωτερική πολιτική σου!

Όταν φτάνεις στο σημείο να εκθειάζεις (!!!) τον Τζέφρυ επειδή εκείνος πρώτος έδωσε ΓΗ ΚΑΙ ΥΔΩΡ στα σιωνιστικά αρπακτικά, ε τότε τα λόγια περιττεύουν!


Άντε λοιπόν να υποσχεθείς κι εσύ πως θα είσαι...καλό και υπάκουο παιδί στους Εβραίους: Πως θα τους βοηθήσεις να εξαγοράσουν τα πάντα στην Ελλάδα για ένα κομμάτι ψωμί (οι περίφημες "επενδύσεις") και βέβαια, να βάλουν χέρι στον ορυκτό μας πλούτο!

Άντε, προσκύνα τους κι εσύ, δώσε τα διαπιστευτήριά σου στα μεγάλα αφεντικά και ίσως, εκείνοι να σου δώσουν την (παλιο) καρέκλα για αντάλλαγμα!

www.triklopodia.com

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ολοι ειστε ιδιοι τσιρακια της παγκοσμιοποίησης
Ένας έλληνας δεν θα υπάρξει ;;;
Μα που πηγαν οι αληθινοί πατριώτες οι ανιδειοτελεις........!!!!!!!
Οψομεθα εις Φιλίππους....
Ανώνυμος είπε...

ΕΜΠΡΟΣ "ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ" !!!

Μία λύση "ΠΡΟΚΑΤ" σαν αυτή που έχετε σε πόσα χρόνια θα μας ΣΩΣΕΙ(;)

ΣΕ...Πενήντα;

Σε...Ογδόντα;

Ε!! κι αν δε γίνει μέχρι τότε ΠΟΣΟΙ (;) από εμάς θα ζούμε να τους...διαψεύσουμε;;;;

Ο λαός δεν ξεχνά τι του "ΔΙΝΕΙ" !!! η …Δεξιά..
Ανώνυμος είπε...

ΕΤΟΙΜΑΣΤΕ ΞΥΛΙΝΑ ΚΟΥΣΤΟΥΜΙΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΙΑΣΜΑΤΑ!!!!
Ανώνυμος είπε...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ !!! ΣΧΕΔΙΑΖΑΝ ΤΗΝ "ΑΡΠΑΓΓΗ" ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ!

ΜΗ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ "ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ" !!!

ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ...!!!!

ΚΥΡΙΟΙ ...ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΙ ΛΕΤΕ;
Για άλλη μία φορά, οι εν Ελλάδι ευρισκόμενοι εβραίοι, προσέφυγαν στην προσφιλή τους μέθοδο, την παραχάραξη της ιστορικής πραγματικότητος.

Αυτή η διαπίστωση εξάγεται από τα όσα διαδραματίσθηκαν προ ολίγων μηνών, και συγκεκριμένα τον Οκτώβριο του 1999, στα Χανιά της Κρήτης, με αφορμή την επαναλειτουργία της εκεί συναγωγής.

Δοθείσης της ευκαιρίας, λοιπόν, οι εγχώριοι εβραίοι, δε δίστασαν να κάνουν λόγο για 2.500 περίπου χρόνια ιουδαϊκής παρουσίας στην Κρήτη.

Προτού προβούμε στην παράθεση σχετικής ανακοινώσεως διαμαρτυρίας την οποία εξέδωσε η Συντονιστική Επιτροπή Κινήσεως Πολιτών Χανίων με αφορμή το γεγονός αυτό, εφιστούμε την προσοχή του αναγνωστικού μας κοινού στο γεγονός ότι προ ετών εβραίος ονόματι Ραέλ είχε συστήσει και προπαγάνδιζε την αυτονόμηση της Κρήτης από την Ελλάδα, αναπτύσοντας σχετική ανθελληνική δραστηριότητα.

Επιπροσθέτως, κατά τις προηγούμενες δεκαετίες, εβραίος πράκτωρ, Περιβεβλημένος με την ιδιότητα του καθηγητή, ο Τζβη Ανκόρι, καταπόντιζε υδρίες στον βυθό της Κρήτης και ακολούθως διεξήγαγε θαλάσσιες αρχαιολογικές έρευνες, ανασύροντάς τις, προς δημιουργία της εντυπώσεως ότι οι σημίτες είχαν προαιώνια παρουσία στο νησί. Μάλιστα, ο ίδιος, εξέδωσε και σχετικό βιβλίο υπό τον προκλητικό τίτλο «Ιουδαϊκή Κρήτη», προς ενίσχυση της θεωρίας του…


Είναι προφανές λοιπόν, ότι το ενδιαφέρον των εβραίων για την Κρήτη ούτε από αγαθές προθέσεις εκκινεί, ούτε και τυχαίο είναι. Ας δούμε όμως την προκύρηξη την οποία εξέδωσαν οι κάτοικοι των Χανίων:

«Η Συναγωγή ΄Ετς Χαγίμ είναι σήμερα το μοναδικό μνημείο που μαρτυρεί την επί 2.300 χρόνια εβραϊκή παρουσία στην Κρήτη».

Ετσι πληροφορηθήκαμε με την ανακοίνωση του Κεντρικού Ισραηλητικού Συμβουλίου σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Τώρα πως ένα μνημείο 600 ετών (πέτρινο κτίριο του 14ου αιώνος) μαρτυρεί και αποδεικνύει ότι η εβραϊκή παρουσία στο νησί έχει διάρκεια 2.300 ετών, αυτό αδυνατούμε να το καταλάβουμε.

Αλλά φαίνεται ότι η αδυναμία μας αυτή δεν επεκτείνεται στους πολιτικούς και δημοτικούς άρχοντες που αποδεχόμενοι (;) τους ισχυρισμούς του Κ.Ι.Σ. παρευρέθησαν στα εγκαίνια της συναγωγής. Αποδέχθησαν άραγε μόνο την παραπάνω ανακοίνωση ή και τα εξής: α) Την μη Ελληνική καταγωγή των Κρητών, β) Την Σερανεβοποίηση της πόλης μας, γ) την ύπαρξη κοινωνικής βίας στα Χανιά, δ) τον χαρακτηρισμό του άξεστου για όλους τους Χανιώτες.
Τα παραπάνω αποτελούν απόψεις του κ. Νικόλα Σταυρουλάκη, του μοναδικού εβραίου κατοίκου της πόλης μας και εκπροσώπου του Κ.Ι.Σ. που για χάρη του θα λειτουργεί από εδώ και στο εξής η συναγωγή.

Διότι δεν υπάρχει άλλος εβραίος στην πόλη μας, τουλάχιστον προς το παρόν. Βέβαια σύντομα θα διαπιστωθεί η ύπαρξη «πολυπληθούς» εβραϊκής κοινότητας η οποία θα καταστεί και «σημαίνων» ρυθμιστικός παράγοντας των Χανίων.
Δεν θεώρησαν απαραίτητο να διαφοροποιήσουν τη θέση τους από τις ανακοινώσεις αυτές, τονίζοντας ότι η παρουσία τους εκεί αφορά μόνο απότιση φόρου τιμής στα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας…

Την χαρά του εξέφρασε ευθαρσώς ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης για την επαναλειτουργία της συναγωγής των Χανίων, συγχαίροντας παράλληλα όλους όσους συνέβαλλαν σ΄ αυτό το έργο. Για τον Κ. Μητσοτάκη, τον πολιτικό εκείνο που μόλις ανήλθε στην εξουσία έσπευσε να αναγνωρίσει το κράτος του Ισραήλ, η «συναγωγή αποτελεί κομμάτι της ιστορικής κληρονομιάς των Χανίων.

Αποτελεί πολύτιμο μνημείο για την πόλη μας», δήλωσε επιγραμματικά ο κρητικός πολιτικός!!!!

Η Κόμπρα ποτέεεε δεν θα γίνει "ελάφι" !
Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Απευθύνομαι σε όσους από εσάς νοιώθετε πατριώτες, στους "δεξιούς" τής Ν.Δ., θυμίζοντάς σας "έργα και ημέρες" τού κόμματος που τόσα χρόνια ψηφίζετε:
1) ΑΝΑΚΑΛΕΣΕ ΧΟΡΗΓΗΘΕΙΣΑ ΑΜΝΗΣΤΙΑ, ΠΡΩΤΟΤΥΠΩΝΤΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ, ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΙΣΕ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ 21ΗΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ , τους οποίους, όπως και τα αμέτρητα έργα τους, στην συντριπτική σας πλειοψηφία ΑΠΟΔΕΧΕΣΘΕ!! 2) Νομιμοποίησε το Κ.Κ.Ε., κάτι που δεν έπραξε ούτε ο "Γέρος τής Δημοκρατίας" Γ. Παπανδρέου, ο οποίος προφανώς είχε τους λόγους του! 3) Καθιέρωσε ως "εθνική" εορτή το παραμυθάκι - ασύστολο ψεύδος τού "Πολυτεχνείου", στο οποίο βεβαίως κανείς από εσάς δεν πιστεύει! 4) Συνεργάσθηκε με τον γ.γ. τού ΚΚΕ (=κόμματος τού εγκλήματος και τής προδοσίας, κατά τον Γ. Παπανδρέου) Χ. Φλωράκη, γνωστό ως "Καπετάν Γιώτη", "σφαγέα τού Καρπενησίου", προκειμένου να αναρριχηθεί στην εξουσία το 1989! 5) Σε αντάλλαγμα γιά την στήριξη αυτή από το ΚΚΕ: α) Αναγνώρισε ως "εθνική αντίσταση" τα γνωστά τοις πάσι ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΑ ΤΟΥ ΕΑΜ-ΕΛΑΣ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ!! β) Μετονόμασε σε "εμφύλιο" τον πόλεμο που ο Ο.Η.Ε (Γενεύη, 23-7-1947) είχε χαρακτηρίσει ως ξενοκίνητο (Σοβιετικής εμπνεύσεως) ΣΥΜΜΟΡΙΤΟΠΟΛΕΜΟ!! γ) Με γνώμονα το κομματικό και μόνο συμφέρον χορήγησε συντάξεις "αγωνιστού εθνικής αντίστασης" ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΤΟΤΕ ΗΛΙΚΙΑΣ, απο το Ν.Α.Τ. και το Μ.Τ.Σ. , με αποτέλεσμα την καταστροφή τους!! 6) Ποτέ δεν παραδέχθηκε πως είναι "δεξιό" κόμμα, άν και η συντριπτική πλειοψηφία τών ψηφοφόρων της ανήκει στον χώρο τής "δεξιάς"!!
Τώρα λοιπόν που το κόμμα αυτό (μαζί με ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ) έφθασε στο σημείο να συνηγορεί στο ξεπούλημα τής πατρίδος μας, ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΝΑ ΑΛΙΕΥΣΕΙ ΨΗΦΟΥΣ ΣΤΟΝ "ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ" ΧΩΡΟ, στον οποίο, κατά επανειλλημένες δηλώσεις του, ανήκει! Κανείς άλλος δεν εκφράζει πλέον τα "πιστεύω" σας, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Χ Ρ Υ Σ Η Α Υ Γ Η! Δώστε της την δύναμη να μπεί στην Ελληνική Βουλή, ώστε να ακούγεται μέσα εκεί Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΦΩΝΗ!!
ΔΙΠΛΟΥΣ ΠΕΛΕΚΥΣ
Ανώνυμος είπε...

Το Μίσος των Εβραίων Εναντίον Των Ελλήνων.


Το μίσος εναντίον κάθε Ελληνικού ιδεώδους. Μισούν την Ελλάδα και τους Έλληνες και με κάθε δυνατό τρόπο το επιβεβαιώνουν καθημερινά αιώνες τώρα, με την ανοχή αν όχι συγκατάθεση των Ελλήνων.

Οι Έλληνες αφέθηκαν ή αναγκάστηκαν, να ακολουθήσουν την Εβραϊκή ιστορία χάνοντας την δική τους ταυτότητα, και ακολουθώντας δουλικά ένα υπάνθρωπο και υπανάπτυκτο θεολογικό καθεστώς. Γιατί άραγε μέχρι σήμερα εξακολουθούν να δηλώνουν “χριστιανοί”, ενώ η ύψιστη ταυτότητα είναι Έλληνας; Σκέτο, χωρίς θρησκευτικό προσανατολισμό, νέο ή παλαιό.

Γιατί και αυτοί που επιδιώκουν πισωγυρίσματα σε αρχαίους θεούς, είναι “άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς” μια από τα ίδια. Ο Έλληνας είναι ή Έλληνας ή όλα τα υπόλοιπα είναι δεκανίκια για να στηρίξουν πολιτικές κουτσό-καταστάσεις.

© πηγές βιβλιογραφία
Δεν είναι καν ερώτημα το πώς και γιατί διεισδύει η Εβραϊκή ιστορία, σε μια Ελλάδα που τα εννέα δέκατα των κατοίκων της, αγνοούν την δική τους ιστορία, ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό των μαθητών της Μέσης Εκπαίδευσης αντιπαθούν, το μάθημα της Ελληνικής Ιστορίας. Το έχουν σκόπιμα κάνει αντιπαθές στα παιδιά για να μην τους αρέσει.

Ενώ τα παραμύθια των Εβραίων είναι σκόπιμα επίσης ωραιοποιημένα για να ακούγονται ευχάριστα στα αυτιά των μικρών μαθητών. Αυτό φυσικά δεν είναι ευθύνη των μαθητών, όσο είναι μαθητές.

Μεγαλώνοντας και γινόμενοι πολίτες είναι ευθύνη αποκλειστικά δική τους το να αποτινάξουν την Εβραϊκή αλυσίδα ή να εξακολουθούν να την φέρουν σαν “κόσμημα” στο πόδι τους, αγνοώντας πως είναι αλυσίδα.
Όποιος νομίζει ότι η συμμορία Ρεμπούση, Δραγώνα και Σία είναι καινούργιο προϊόν είναι βαθιά νυχτωμένος.

Όταν το 1971 ο Phillip Sherrard κυκλοφόρησε το βιβλίο του «Δοκίμια για τον Νέο Ελληνισμό» στο οποίο δογματικά υποστηρίζει ότι οι (νέο)Έλληνες δεν είναι Έλληνες και η Ελλάδα δεν είναι Ελλάδα, ο εκδοτικός οίκος “Σύνορο” έσπευσε να το μεταφράσει και να το εκδώσει με την δικαιολογία ότι προσπαθούν να καταπολεμήσουν την προγονοπληξία. Λες και υπήρξε ουδέποτε σε αυτόν τον τόπο προγονοπληξία.

Κατευθυνόμενοι (από τις γνωστές Μ.Ε.Σ.) και υποτελείς εκδότες, επιστήμονες και θεολόγοι απορρίπτουν την Εθνική μας υπόσταση και υιοθετούν την Χριστιανική ιδεοληψία. Γιατί άραγε μισούν την Ελλάδα και τους Έλληνες;

Η θρησκεία χρησιμοποιήθηκε ως ιδεαλιστική φιλοσοφία για να κρατήσει τις λαϊκές μάζες μακριά από την αμφισβήτηση της άρχουσας τάξης. Ο Παύλος μέσω του Χριστιανισμού το εξυπηρέτησε τα συμφέροντα του Ιερατείου και της άρχουσας τάξης των Φαρισαίων, με την εγκαθίδρυση του Χριστιανισμού.

Οι Εβραίοι βαθύτατα επηρεασμένοι από τον Ελληνισμό μετά την εξάπλωσή του στην Μεσόγειο και την Ανατολή κατά την Ελληνιστική περίοδο (323-23 π.χ.) θα εισαγάγουν μια νέα θρησκεία.

Ο Χριστιανισμός είναι το τέχνασμα της Άρχουσας τάξης, η αντεπανάσταση εναντίων του κινδύνου που προκύπτει από την μη χειραγώγηση – ύπνωση, της μάζας.

Ο Χριστιανισμός απορρίπτει τον προβληματισμό, την σκέψη, τον στοχασμό, την έρευνα, και εξυψώνει την Πίστη, τον υπνωτισμό, για να αποκλείσει τους κινδύνους που εγκυμονεί για την ανθρωπότητα, με σκοπό να την οδηγήσει στον σκοταδισμό του μεσαίωνα.

Ενώ τα παραδοσιακά φιλοσοφικά συστήματα αναζητούν και διδάσκουν μια γνώση θεμελιωμένη στη λογική σκέψη, αντίθετα ο Χριστιανισμός όπως και ο Ιουδαϊσμός που τον γέννησε, απαιτούν μία τυφλή πίστη, χωρίς αποδείξεις και λογικές βάσεις.

ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ !!!!


ΜΑΣ ΑΦΑΝΙΖΟΥΝ!

ΑΔΕΛΦΙΑ ΞΥΠΝΗΣΤΕ !!!
Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

ΑΥΤΟ Σ ΕΝΟΧΛΕΙΣΕ;
ΤΟΣΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΤΟΝ ΘΕΟ ΤΟΥΣ
ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΜΕ;

ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ ΚΑΙ ΙΣΑΑΚ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΜΑΘΑΝ ΣΤΟ
ΣΧΟΛΕΙΟ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ; ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΜΝΗΜΟΝΕΥΕΙ
Ο ΠΑΠΑΣ;

'...ΕΙΣ ΔΟΞΑΝ ΛΑΟΥ ΙΣΡΑΗΛ..." ΔΕΝ ΒΑΠΤΙΣΘΗΚΑΜΕ;

ΤΟΝ ΧΟΡΟ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΟΥ ΗΣΑΙΑ ΔΕΝ ΧΟΡΕΥΟΥΜΕ;

"... ΕΙΣ ΤΑΣ ΑΓΚΑΛΑΣ ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ..." ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΕΥΧΗΘΕΙ Ο ΠΑΠΑΣ ΝΑ ΑΝΑΠΑΥΘΟΥΜΕ;

Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ, ΚΑΤΑ ΤΑ
ΔΥΟ ΤΗΣ ΤΡΙΤΑ, ΕΒΡΑΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΔΕΝ
ΕΙΝΑΙ;

ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο "ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΣ" ΛΑΟΣ,
ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΕΜΑΘΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟ;

ΤΑ ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΑΥΤΑ;
ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ;;
Ανώνυμος είπε...

ΕΝΤΑΞΕΙ ΒΡΕ 10/47 ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ,ΤΡΑΒΑΣ ΚΑΝΕΝΑ ΖΟΡΙ;;;
Ανώνυμος είπε...

Η οικογένεια του Αντώνη Σαμαρά, από την πλευρά της μητέρας του (είναι κατευθείαν απόγονος της Πηνελόπης Δέλτα), «συνυπέγραψε» το μανιφέστο του αστικού εκσυγχρονισμού του Ελευθερίου Βενιζέλου. Η Δέλτα, ως σύζυγος του Στέφανου Δέλτα και «ερωμένη» του Ιώνα Δραγούμη έζησε τον διχασμό των δύο Β (Βενιζελικών-Βασιλικών) που προκάλεσε τόσα δεινά στην χώρα. Οι οικογένειες τους διασταυρώθηκαν συχνά, στις κρίσιμες καμπές της ελληνικής ιστορίας. Ο Γεώργιος Παπανδρέου, παππούς του σημερινού πρωθυπουργού, υπήρξε νομάρχης των κυβερνήσεων του Ελευθερίου Βενιζέλου, ιδρυτή του ελληνικού αστικού κράτους. Ο Εμμανουήλ Μπενάκης, πατέρας της Πηνελόπης, υπήρξε εμβληματική προσωπικότητα των Βενιζελικών. Δήμαρχος της Αθήνας και υπουργός άμυνας, μεταξύ άλλων, των κυβερνήσεων του Εθνάρχη Βενιζέλου.
Μεγάλωσαν σαν πριγκιπόπουλα με την πολιτική στο DNA τους. Αργότερα, φαίνεται ότι συνωμότησε το σύμπαν για να βρεθούν στις ηγεσίες των δύο μεγαλύτερων πολιτικών οικογενειών της χώρας, στην πιο κρίσιμη- μεταπολεμικά- συγκυρία για το Έθνος!
Μην ξεχνάμε, ότι είναι και οι δύο βουλευτές ήδη από την δεκαετία του 80 και πρωταγωνίστησαν στα χρόνια 80 στον διχασμό μεταξύ πράσινων και γαλάζιων. Οι δύο νέοι άλλωστε που γνωρίστηκαν και έγιναν φίλοι το 70 στην Αμερική «δεν υπάρχουν πια». Είναι δύο επαγγελματίες πολιτικοί, ζυμωμένοι στον «κυνισμό» μιας πολιτικής εξουσίας που εγκλημάτησε σε βάρος της κοινωνίας και της χώρας. Βασική προϋπόθεση, άλλωστε, για να επιβιώσει κανείς στο πολιτικό σύστημα της Μεταπολίτευσης ήταν να συμβιβαστεί απολύτως με τους κανόνες του παιγνιδιού. Που δεν ήταν ούτε τόσο ξεκάθαροι, ούτε και τόσo fair.
Εντάξει, οι ίδιοι, λόγω της κοινωνικής τους καταγωγής δεν είχαν ανάγκη να κάνουν μεγάλες υποχωρήσεις-σκεφτείτε τι τράβηξαν όλοι οι άλλοι που έπρεπε να δώσουν σκληρές εξετάσεις στο σύστημα-αλλά συμ*******ίχαν απολύτως στην αποδόμηση της πολιτικής. Είτε με την ανοχή τους, είτε με την συνενοχή τους. Γιατί δεν θυμόμαστε, να διαφώνησαν εγκαίρως με τρόπο που γινόταν η πολιτική τα χρόνια της μεταπολίτευσης. Για το εσωκομματικό έλλειμμα δημοκρατίας την εποχή της προσωπολατρίας στον αρχηγό, για τους μαζικούς διορισμούς των πράσινων και των γαλάζιων παιδιών στο δημόσιο, για τα δάνεια, για την σπατάλη, για το πολιτικό μαύρο χρήμα για το διεφθαρμένο κομμάτι του τύπου και πάει λέγοντας.
Ο Γιώργος θυμήθηκε την διαπλοκή το 2007, όταν κινδύνεψε να χάσει τις εκλογές από τον Βενιζέλο. Ξεχνά φυσικά, ότι το 2004, ισχυρά εκδοτικά και επιχειρηματικά συγκροτήματα, σχεδόν εξανάγκασαν τον Σημίτη να φύγει και για να του παραδοθεί το κόμμα, όπως του παραδόθηκε: Δια βοής! Ίσως την ξαναθυμηθεί πάλι, (την διαπλοκή), αν κινδυνέψει να τον ανατρέψουν οι δικοί του! Τα ίδια και ο Αντώνης.
Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΣΑΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΑΒΕΣ ΤΙ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ;;
ΑΦΗΣΤΕ ΠΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΚΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΔΕΝ ΔΙΑΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΒΡΑΪΚΗ ΑΙΡΕΣΗ.
Ανώνυμος είπε...

12.19
ΣΩΣΤΟΣ, ΓΙ'ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ, ΑΛΛΑ ΕΛΛΗΝΑΣ!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια