Powered By Blogger

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011


Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2011

Πολεμώντας την άγνοια και τη λήθη

Ο Γερμανός πρόξενος στην Αθήνα τόνισε ότι δεν τίθεται θέμα γερμανικών αποζημιώσεων, λέγοντας ότι η Γερμανία αναγνωρίζει μόνο το ηθικό κομμάτι της σφαγής του Διστόμου

Η λήθη είναι ένα κακό προσόν που καταδιώκει τον ελληνικό λαό από την ύπαρξη του. Αυτή τη στιγμή εν έτει 2011 μας........
αντιμετωπίζουν ως τους επαίτες της γηραιάς Ηπείρου. Όμως αυτός ο χαρακτηρισμός μας αποδίδεται χάρις 3 γενεών πολιτικών τζακιών και λοιπών παρατρεχάμενων τους. Διαβάζοντας το Crash του μήνα Νοεμβρίου βρήκα κάτι ενδιαφέρον και σας το παραθέτω γιατί δύσκολα θα το βρείτε «μαζεμένο» αλλού. Έτσι για να αρχίσουμε τον πόλεμο ενάντια στην ιστορική άγνοια και λήθη.

Είναι αλήθεια…

…ότι το 1959 η κυβέρνηση Κ. Καραμανλή υποχρεώθηκε από τη «Δημοκρατική» Γερμανία να κλείσει-αναστείλει τη λειτουργία του Ελληνικού Γραφείου Εγκλημάτων Πολέμου (με προϊστάμενο εισαγγελέα Ι. Τούσση) και να στείλει 800 φακέλους στη «Δικαιοσύνη» της τότε Δυτικής Ομοσπονδιακής Γερμανίας, με την υπόσχεση ότι θα ασκήσουν οι ίδιοι δίωξη στους ομοεθνείς τους

…ότι η «δημοκρατική» Γερμανία τους απάλλαξε όλους (!) με βουλεύματα, με το ατράνταχτο νομικό επιχείρημα ότι όλα τα εγκλήματα (και το ξεκοίλιασμα εγκύων) αποτελούσαν νόμιμα «στρατιωτικά αντίποινα» για τη δράση «ανταρτών» (όπως και το χιτλερικό διάταγμα για 50 εκτελέσεις Ελλήνων για κάθε Γερμανό που σκοτώθηκε από αντιστασιακούς!).

…ότι μπορεί ο Ανδρέας Παπανδρέου μετά από πολλά χρόνια αβελτηρίας, αποφάσισε στον τελευταίο του λόγο μπροστά στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ (Μάιος 1955) να ανακοινώσει ότι δίνει εντολή στον Έλληνα πρέσβη στη Βόννη να υποβάλλει διπλωματική «ρηματική διακοίνωση» προς τη Γερμανία, με την οποία να ζητά έναρξη διαπραγματεύσεων για την τακτοποίηση των οφειλών της Γερμανίας. Ο «ευρωπαϊστής» όμως Κώστας Σημίτης με το σκεπτικό «πρέπει να κοιτάμε μπροστά» και όχι στο «παρελθόν», για να χτίσουμε τη «δυνατή Ελλάδα»

…ότι δύο μέρες πριν την εκπνοή της σχετικής προθεσμίας, τον Ιανουάριο του 2011, η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να προσφύγει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για το ζήτημα των αποζημιώσεων των οικογενειών των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας στο Δίστομο. Την απόφαση την ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός (Γιώργος Παπανδρέου), κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου.

…ότι με μια ιστορική απόφαση ιταλικό δικαστήριο δικαιώνει τους συγγενείς θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας στο Δίστομο, ανοίγοντας το δρόμο για την καταβολή των γερμανικών αποζημιώσεων. Το ανώτατο δικαστήριο της Ιταλίας απέρριψε αίτηση που είχε καταθέσει η Γερμανία, κατά της ευνοϊκής απόφασης του Εφετείου της Φλωρεντίας. Το 2007 το Εφετείο της Φλωρεντίας είχε κρίνει ότι ακίνητα της Γερμανίας που βρίσκονται σε ιταλικό έδαφος μπορούν να κατασχεθούν ώστε να αποζημιωθούν οι συγγενείς των εκτελεσθέντων.

…ότι η υπόθεση έχει μεταφερθεί στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, κατόπιν προσφυγής της Γερμανίας, ενώ η ελληνική πολιτεία έχει ήδη αποστείλει στοιχεία στη Χάγη, προκειμένου να υποστηρίξει τους ισχυρισμούς των συγγενών των θυμάτων στο Δίστομο. Γερμανοί πολίτες συγκεντρώθηκαν στη γερμανική πρεσβεία στο Κολωνάκι ζητώντας την καταβολή των γερμανικών αποζημιώσεων στην Ελλάδα.

pinakio.blogspot.com

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ηθική βλάβη που αναγνωρίζει είναι πολύ σοβαρώτερη από την υλική και δημιουργεί πολύ μεγαλύτερες υποχρεώσεις για αποζημίωση υλική και ηθική γιατί αφορά μαζικες δολοφονίες αμάχων από ΤΑΚΤΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΎΜΑΤΑ χωρίς καμία αναστολή.Αλλά τι να καταλάβει Ο μορφωμένος ΒΑΡΒΑΡΟΣ πρέσβης και τι να απαντήσουν οι μισοκακόμοιροι ψευτοκυβερνήτες του υπερήφανου ελληνικού λαού.
Ανώνυμος είπε...

11.20
ΜΠΡΑΒΟ, ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΩ ΚΑΙ ΕΓΩ!!! ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΗΘΙΚΗ ΒΛΑΒΗ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ!!!! ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΝΟΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΑΣΕΙ ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ;;; ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ "ΜΑΣ";;;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια