Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2011

Οδηγούν την Ελλάδα σε ένα νέο 1897. Από το ΔΝΤ στην καταστροφή. Το μνημόνιο της έσχατης προδοσίας.

Αναρτήθηκε από τον/την evasouideza στο 05/12/2011

1 Vote
Noname


Επανάληψη της ιστορίας με αυτουργούς τα καθάρματα του μνημονίου. Που τώρα η ΝΔ πάει να δηλώσει “συνευθύνη”. Να μοιραστεί το εδώλιο δηλαδή…

Χωρίς καύσιμα και πολεμοφόδια Στρατός – Στόλος
Φρένο στις προμήθειες για να πληρωθούν ΔΕΗ και οδοιπορικά. Ακινητοποιήθηκαν για ώρες τα πολεμικά πλοία!

Σε οικονομική κατάρρευση βρίσκονται πλέον οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις, γεγονός που προβληματίζει έντονα την πολιτική και τη στρατιωτική ηγεσία, οι οποίες καθημερινά αναζητούν λύσεις για να διατηρηθεί το στράτευμα σε επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Στο πλαίσιο αυτό μόλις την περασμένη Παρασκευή, με απόφαση που υπογράφει ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, αναστέλλεται ακόμη και η προμήθεια πολεμοφοδίων του Στρατού Ξηράς >>>>>>>>


προκειμένου να εξοφληθούν ο λογαριασμός της ΔΕΗ και οι δαπάνες μεταφοράς στρατιωτών και αξιωματικών.
Λίγες ημέρες νωρίτερα και πιο συγκεκριμένα την περασμένη Τρίτη υπήρξε παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας στον ιδιοκτήτη των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛ.ΠΕ.) για να πάρουν καύσιμα τόσο το Πολεμικό Ναυτικό όσο και η Πολεμική Αεροπορία.

Ειδικότερα ο κ. Αβραμόπουλος υπέγραψε απόφαση η οποία αφορά την ανακατανομή πιστώσεων του προϋπολογισμού του ΥΠΕΘΑ προκειμένου να εξασφαλιστεί ένα κονδύλι 8.440.000 ευρώ στο ΓΕΣ. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην απόφαση, η ανακατανομή των πιστώσεων γίνεται προκειμένου να ικανοποιηθεί η απαίτηση του στρατού για να καλύψει «ανελαστικές λειτουργικές ανάγκες για την πληρωμή λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος», αλλά και για να ξοφλήσει τα χρωστούμενα σε μεταφορικές εταιρίες.

Οι λογαριασμοί ρεύματος φτάνουν τα 4.660.000 ευρώ, ενώ οι δαπάνες μεταφοράς «έφεδρων αξιωματικών, δοκίμων και οπλιτών» είναι άλλα 3.780.000 ευρώ. Οπως αναφέρεται εντός του εγγράφου, το μεγαλύτερο ποσό -φτάνει το 1.000.000 ευρώ- στο οποίο «πέφτει ψαλίδι» είναι από τον κωδικό για την προμήθεια πολεμοφοδίων, ενώ και σε πολλά άλλα έγιναν περικοπές. Για παράδειγμα, στην προμήθεια κύριου υλικού (320.000 ευρώ), μεταφορικών μέσων (565.000 ευρώ), στις κατασκευές (430.000 ευρώ), στον ιματισμό (770.000 ευρώ), στην υπόδηση (465.000 ευρώ), στα είδη καθαριότητας (270.000 ευρώ).

Σε ακινησία ο Στόλος…

Παράλληλα στα πρόθυρα ακινησίας των πλοίων του Στόλου έφτασε πριν από λίγες ημέρες το Πολεμικό Ναυτικό, καθώς παρουσιάστηκε εμπλοκή στην υπογραφή της σύμβασης για την προμήθεια καυσίμων με τα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛ.ΠΕ.). Η εξέλιξη αυτή αναδεικνύει για μια ακόμη φορά τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ενοπλες Δυνάμεις, ως συνέπεια της δημοσιονομικής κρίσης που ταλανίζει την ελληνική οικονομία και έχει αποκαλύψει κατ’ επανάληψιν η «δημοκρατία».

Ειδικότερα χωρίς καύσιμα άφησαν για λίγες ώρες τον Στόλο τα ΕΛ.ΠΕ., καθώς την περασμένη Τρίτη παρουσιάστηκε εμπλοκή στην υπογραφή της σύμβασης για την προμήθεια του Πολεμικού Ναυτικού με καύσιμα. Το πιο εντυπωσιακό από όλα αυτά είναι ότι τα ΕΛ.ΠΕ. αρνήθηκαν να υπογράψουν τη σύμβαση, παρά το γεγονός ότι γνώριζαν πως θα εισπράξουν αμέσως το σύνολο του ποσού, που ανέρχεται σε 10.000.000 ευρώ.

Μάλιστα σε ανακοίνωσή της η εταιρία, η οποία κάποτε ήταν δημόσια, με το ελληνικό κράτος να κατέχει (14/11/2011) το 35,48% των μετοχών, «διακόπτει τη συνεργασία με το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, διότι οι συνολικές οφειλές ανέρχονται σε 80.000.000 ευρώ». Τελικά, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η «δημοκρατία», η λύση δόθηκε με παρέμβαση του υπουργού Εθνικής Αμυνας Δ. Αβραμόπουλου, ο οποίος συνομίλησε για το θέμα με τον Σπύρο Λάτση, ο οποίος και έδωσε την εντολή να δοθούν τελικά καύσιμα στις Ενοπλες Δυνάμεις.

(Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από την έλλειψη καυσίμων, λόγω της άρνησης των ΕΛ.ΠΕ. να συνεργαστούν με το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, το Πολεμικό Ναυτικό αντιμετωπίζει προβλήματα έλλειψης ανταλλακτικών, που επηρεάζουν σε ένα ποσοστό τις δυνατότητες του Στόλου να επιχειρεί.)

Και όλα αυτά, τη στιγμή που το τουρκικό ναυτικό αλωνίζει στο Αιγαίο, αφού, όπως το ίδιο το ΓΕΕΘΑ αναφέρει στην ιστοσελίδα του, έως τον Σεπτέμβριο του 2011 είχαμε 168 παραβιάσεις των ελληνικών χωρικών υδάτων από το τουρκικό ναυτικό. Αλλωστε προχθές μια τουρκική κορβέτα έφτασε έως την Ανδρο, ενώ στις αρχές Οκτωβρίου τουρκική φρεγάτα έφτασε σε απόσταση αναπνοής από την παραλία του Σουνίου…

πηγή

2 Σχόλια to “Οδηγούν την Ελλάδα σε ένα νέο 1897. Από το ΔΝΤ στην καταστροφή. Το μνημόνιο της έσχατης προδοσίας.”

 1. 1 Vote

  ΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΝΑΡΚΟΜΑΝΗ
  ===================================
  ( ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ )

  ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

  ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΩΝ & ΣΥΝΕΞΑΡΤΗΜΕΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ “ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ”

  ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΤΕ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΑΦΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΣΑΣ

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ.

  ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ

  Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ.

  ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ.

  ΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΝΑΡΚΟΜΑΝΗ.

  Μέσα στο παραμύθι των ναρκωτικών που ζώ , υπάρχουν κάποιες στιγμές που νιώθω φόβο , δεν κρατάει όμως πολύ στην ιδέα του επόμενου πώματος σβήνουν όλα.

  Τα ξεχνάω όλα , τα σημάδια στο κορμί μου , τα στερητικά που με κάνουν και υποφέρω,

  τον φίλο μου που πέθανε δίπλα μου και την υπόσχεση που έδωσα στην οικογένεια μου ότι θα προσπαθήσω να μείνω καθαρός.

  Ξεχνάω ότι κάποτε ονειρευόμουν και ζούσα αληθινά ….

  Τώρα πια για να σηκωθώ από το κρεββάτι και να λειτουργήσω σαν άνθρωπος πρέπει να “πιώ” την δόση μου .

  Είναι ένας καθημερινός αγώνας , δεν σταματάω πότε , ακόμα και όταν εξασφαλίσω το “πιώμα” μου την στιγμή που πονάω ,πρέπει να τρέξω για το επόμενο…

  Για να “πιώ” πρέπει να μαλώσω στο σπίτι για να πάρω λεφτά , να πώ ψέματα μπας και τους ” παραμυθιάσω “, να κλέψω , να παρακαλέσω κάποιον γνωστό μήπως και με ” κεράσει ” , να περιμένω με τις ώρες ακόμα και να ζητιανέψω.

  Όλοι οι γύρω μου βλέπουν το πρόβλημα μου, αυτοί που δεν με ξέρουν με κοιτούν περίεργα. υποτιμητικά για αυτούς είμαι ένα κακό “πρεζάκι”.

  Όμως εγώ αρνούμαι να δεχτώ το πρόβλημα μου και να ζητήσω βοήθεια γιατί φοβάμαι να ζήσω χωρίς τα ναρκωτικά , γιατί πλέον δεν ξέρω να ζώ χωρίς να πιώ ναρκωτικά , αν και το νιώθω και το βλέπω ότι όσο συνεχίζω όλα πάνε στραβά..

  Αυτοί που με γνωρίζουν προσπαθούν να με βοηθήσουν όμως εγώ αρνούμαι να το δεχτώ και να το παραδεχτώ ότι έχω πρόβλημα.

  Δεν είναι όμως όπως την αρχή που άρχισα να ” πίνω ” που ήμουν σίγουρος ότι όποτε θέλω μπορώ να “κόψω” , έχουν περάσει χρόνια και ακόμα τα ίδια δεν μπόρεσα μόνος μου να κόψω και να ξεφύγω.

  Νομίζω ότι κάνεις δεν με καταλαβαίνει ακόμα και η ίδια η οικογένεια μου , τους το φωνάζω δυνατά κάθε φόρα που αρνούνται να μου δώσουν χρήματα για να πάω να πιώ…

  Και τι να τους πώ ?? πόσο μόνος νιώθω , πόσο άρρωστο είναι το κορμί μου, τη αναγκάζομαι να κάνω κάθε μέρα για να πάρω την δόση μου , έτσι παλεύω μόνος μου να τα καταφέρω , παλεύω με τον ίδιο μου τον εαυτό και κάθε φόρα που νομίζω ότι τα κατάφερα νικιέμαι…

  Γυρνάω πίσω στον εφιάλτη μου γιατί νιώθω ότι δεν με γεμίζει τίποτα, δεν μου αρέσει τίποτα και πάλι νιώθω ότι κάνεις δεν με καταλαβαίνει . Δεν γυρνάω πίσω μόνο γιατί πονάει το σώμα μου, γυρνάω γιατί έτσι ξέρω να ζω, μου λείπει ο τρόπος ζωής και η ένταση , γιατί ξέχασα να ζώ φυσιολογικά και έτσι γυρνάω πάλι πίσω και όσο αυτός ο φαύλος κύκλος συνεχίζεται παραιτούμε και μένει η σκέψη ότι θα πεθάνω από τα ναρκωτικά όπως και η περισσότεροι φίλοι μου…

  Μέχρι που κάποια στιγμή συνάντησα κάποιους ανθρώπους που είχαν περάσει και αυτοί από τον εφιάλτη που ζώ, όμως πια ήταν “καθαροί” .

  Τότε για πρώτη φορά ένιωσα ότι κάποιος με καταλαβαίνει , βρήκα ανθρώπους που πέρασαν αυτά που πέρασα και εγώ , με κατάλαβαν και με βοήθησαν γιατί ένιωθαν και σκεφτόταν όπως και εγώ και γιαυτό και δέχτηκα την βοήθεια τους .

  Ζούνε τις ζωές τους καθαροί και την απολαμβάνουν και εγώ αυτό το ζήλεψα , είδα τον εαυτό μου σε αυτούς τους ανθρώπους και έγιναν το πρότυπό μου.

  Η συνάντηση και η ταύτιση που ένιωσα με αυτούς τους ανθρώπους με έκανε να μην νιώθω μόνος…

  Για πρώτη φορά σταμάτησα να ακούω τις άρρωστες σκέψεις μου άλλωστε αυτές τόσα χρόνια δεν με βγάλανε πουθενά….

  Τώρα πια είμαι καθαρός και πάνω από όλα νιώθω ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ !

  ΖΗΤΑ ΒΟΗΘΕΙΑ …

  ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΣ !!!

 2. Rate This

  Ο αγώνας της διαπλοκής τώρα δικαιώνεται
  =====================================

  Ο αγωνας για την δικαιωση της διαπλοκης και την παραμονη της στον σβερκο του ελληνικου λαου, ΤΩΡΑ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ.

  Ο Αντωνης Σαμαρας, μια βδομαδα μετα την επισημοποιηση της προσληψης στη Ν.Δ. του γιου του Ψυχαρη, παραχωρει μεγαλη συνεντευξη (που αλλου;) στο ΒΗΜΑ.

  Τυχαιο; Δεν νομιζω.

  Μαζι με τις αποκαλυψεις και την αναδρομη στα χουντικα σταγονιδια, στις επομενες σελιδες του Βηματος, μια πραγματικα συνεντευξη-δυναμιτης του Αντωνη Σαμαρα, που δινει την τελικη γροθια στην διαπλοκη και στα συμφεροντα.

  Η κατρακυλα δεν εχει τελειωμο.

  Καθε μερα ολο και πιο χαμηλα.

  Καημενε ανωνυμε νεοδημοκρατη, ποσο σε λυπαμαι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια