Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2011

Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2011

Μέτρα για την πολυφαρμακία θα ανακοινώσει ο Λοβέρδος

Πακέτο 16 μέτρων που έχουν στόχο να μειωθεί η φαρμακευτική δαπάνη, θα ανακοινώσει αμέσως μετά τα Χριστούγεννα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, όπως είπε ο ίδιος μιλώντας στους διοικητές των νοσοκομείων της χώρας.

Ένα από τα μέτρα αυτά, όπως ανέφερε, θα είναι η επιπλέον μείωση στο ποσοστό κέρδους των........
οποιών από 23% που είναι σήμερα στο 15% (καθαρό 18,5%). Ο υπουργός Υγείας εξήγησε στους διοικητές των νοσοκομείων ότι ο αγώνας για τον περιορισμό της φαρμακευτικής δαπάνης δεν θα στοχεύει πλέον στη μείωση των τιμών των φαρμάκων αλλά σε παρεμβάσεις που θα έχουν να κάνουν με τον όγκο της κατανάλωσής τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το υπουργείο Υγείας προχώρησε την Πέμπτη στην τρίτη υποτιμολόγηση των φαρμάκων με αποτέλεσμα το νέο δελτίο τιμών να έχει σημαντικές μειώσεις σε γενόσημα και σε φάρμακα για τα οποία έχει λήξει η πατέντα. Ο υπουργός Υγείας, αναφερόμενος στην πολιτική για το φάρμακο, είπε ότι τα μέτρα έχουν ήδη αποδώσει, καθώς το 2010 και το 2011 υπήρξε μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης κατά 1,65 δισ. ευρώ.

Πάντως, οι αντιδράσεις για τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας που αφορούν τη μείωση του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών ήταν άμεσες και έντονες. Ο πρόεδρος του ΠΦΣ, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, ανέφερε ότι όσα σχεδιάζει ο υπουργός Υγείας οδηγούν στην πλήρη εξόντωση του φαρμακείου της γειτονιάς. "Δεν πρόκειται να διαπραγματευτούμε τον τρόπο με τον οποίο θα μας καταστρέψει. Το χάος που θα επικρατήσει είναι αποκλειστική του ευθύνη", είπε ο κ. Αμπατζόγλου.


dailynews24.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΡΚΙΝΟ να πάθει η κλάψα
Ανώνυμος είπε...

Ότι το Μ-Π-Ο-Υ-Ρ-Δ-Ε-Λ-Ο που υποτίθεται επιβλέπει θέλει 5€ για να σου γράψουν φάρμακα στο βιβλιάριο είναι οκ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια