Powered By Blogger

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2011

Ο Πρόεδρος της ΝΔ έχει βγάλει τις καταθέσεις του από τη χώρα!! Αυτος θα μας σωσει;;;

Η καταγραφή του «Πόθεν Έσχες» είναι σαφής:
Ο Αντώνης Σαμαράς έχει καταθέσεις ύψους περίπου 9.000 ευρώ σε Ελληνικές τράπεζες, και πάνω από 285.000 ευρώ στην KBC Bank SA, η οποία είναι τράπεζα του Βελγίου χωρίς καταθετικά προϊόντα ή άλλη retail παρουσία στην....
Ελλάδα.


Άρα: Από το οικονομικό έτος 2010 κιόλας ο Πρόεδρος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης και φερόμενος ως εθνοσωτήρας της χώρας και μελλοντικός πρωθυπουργός έχει βγάλει τις καταθέσεις του από τη χώρα.

Κατοχικά νέα

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ποιος τον ******* τον αντωνακη
Ανώνυμος είπε...

Ο Αντώνης Σαμαράς Έβγαλε (;) Τα Λεφτά Του Από Την Ελλάδα (UPDATED)

(Το άρθρο ανανεώθηκε με updates)
Η καταγραφή του «Πόθεν Έσχες» είναι σαφής: Ο Αντώνης Σαμαράς και η σύζυγός του έχουν καταθέσεις ύψους περίπου 30.000 ευρώ σε Ελληνικές τράπεζες, και πάνω από 285.000 ευρώ στην KBC Bank SA, η οποία είναι τράπεζα του Βελγίου χωρίς καταθετικά προϊόντα ή άλλη retail παρουσία στην Ελλάδα (δες). Άρα: Από το οικονομικό έτος 2010 κιόλας ο Πρόεδρος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε βγάλει τις καταθέσεις του από τη χώρα. (η σβησμένη πρόταση ενδέχεται να μην είναι ακριβής, δες παρακάτω).
Βεβαίως, το τί κάνει ο κάθε άνθρωπος τα χρήματά του είναι δική του υπόθεση, και το να έχεις λογαριασμό σε ξένη τράπεζα δεν είναι ούτε παράνομο ούτε κακό από μόνο του. Υπάρχουν ηθικά θέματα στην ιστορία, αλλά δεν είναι απλά. Μπορεί βγάζοντας τα λεφτά σου από τη χώρα να κάνεις κακό στο τραπεζικό σύστημα -και κατ’ επέκταση στη χώρα-, αλλά από τη στιγμή που οι τράπεζες, με αρκετά μεγάλο μερίδιο ευθύνης οι ίδιες, δεν είναι ασφαλές περιβάλλον για τα χρήματά σου, θα πρέπει να σκεφτείς και την εξασφάλιση των κόπων μιας ζωής. Τέτοια είναι τα διλήμματα του 1%.
Ο Αντώνης Σαμαράς, ωστόσο, δεν είναι ένας απλός πολίτης: Είναι Πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και λυσσαλέος διεκδικητής της πρωθυπουργίας της χώρας. Το ότι δεν εμπιστεύεται τη χώρα για την ασφάλεια των καταθέσεών του είναι θέμα που το κρίνω μείζον, αλλά δεν είναι το μόνο. Τίθενται και θέματα συμφερόντων: Έχοντας λεφτά του ασφαλή στα ξένα (τρόπος του λέγειν -λες και το Βέλγιο δεν έχει τα προβλήματά του), είναι προφανές ότι έχει άμεσο οικονομικό συμφέρον από την επιστροφή της χώρας σε ένα αδύναμο και υποτιμημένο νόμισμα -όπως όλοι οι «δραχμούληδες» που έχουν βγάλει τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό και περιμένουν την πτώχευση πώς και πώς.
Θα πρέπει να τοποθετηθεί πάνω στο θέμα άμεσα και πειστικά.
UPDATE: Περισσότερα στοιχεία: Ο Αντώνης Σαμαράς ήταν Ευρωβουλευτής από το 2004 μέχρι το 2007. Απ’ ό,τι μαθαίνω, οι Ευρωβουλευτές πληρώνονται σε Βελγικούς λογαριασμούς. Οπότε τίθεται η πιθανότητα τα χρήματα που βρίσκονται στην KBC να μην μεταφέρθηκαν εκεί από την Ελλάδα, αλλά να μην μπήκαν στην Ελλάδα ποτέ. Η πιθανότατα ενισχύεται από τα εξής στοιχεία:
1. Έψαξα ενδεικτικά τα «πόθεν έσχες» τριών ακόμα ευρωβουλευτών της ίδιας περιόδου (που δηλαδή το 2007 μετακόμισαν στην Ελληνική Βουλή) και βρήκα και στους τρεις Βελγικούς λογαριασμούς. Ο Νίκος Σηφουνάκης (ΠΑΣΟΚ) δήλωσε 32.000 στην ING των Βρυξελλών, ο Κώστας Χατζηδάκης (ΝΔ) 11.000 στην KRIEDIE Βρυξελλών και 105.000 στην ING, και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου (ΠΑΣΟΚ) περίπου 300 ευρώ σε δυο λογαριασμούς.
2. Τα «πόθεν έσχες» των προηγούμενων ετών δεν έχουν δημοσιευθεί online αλλά τα στοιχεία διοχετεύτηκαν μόνο μέσω του Τύπου. Σε περυσινό δημοσίευμα βρήκα λοιπόν ότι ο Αντώνης Σαμαράς είχε την προηγούμενη χρονιά (2009) καταθέσεις στη Βελγική KBC ύψους 388.000 ευρώ. Πράγμα που, αν ισχύει, σημαίνει ότι στο χρόνο που μεσολάβησε οι καταθέσεις του στη συγκεκριμένη τράπεζα μειώθηκαν.
Το θέμα λοιπόν τίθεται σε διαφορετική βάση: Αν τα λεφτά δεν βγήκαν από τη χώρα, αλλά μόνο μένουν επίτηδες εκτός χώρας, υπάρχει ηθικό θέμα; Είναι διαφορετική η υπόθεση ή είναι μόνο σημειολογική η διαφορά; Είναι υποχρεωμένος ο υποψήφιος πρωθυπουργός της χώρας να μεταφέρει τα συμφέροντά του εντός της χώρας, ή έχει το δικαίωμα να τα κανονίσει όπως θέλει, όπως οι υπόλοιποι πολίτες;
Η χρησιμότητα μιας επίσημης τοποθέτησης για το θέμα παραμένει, βεβαίως.
Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΚΥΡΙΟΙ "ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΙ" ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ, ΠΛΕΟΝ, ΤΩΝ ΠΑΣΟΚΩΝ!!


Απευθύνομαι σε όσους από εσάς νοιώθετε πατριώτες, στους "δεξιούς" τής Ν.Δ., θυμίζοντάς σας "έργα και ημέρες" τού κό.μμ.ατος που τόσα χρόνια ψηφίζετε:

1) ΑΝΑΚΑΛΕΣΕ ΧΟΡΗΓΗΘΕΙΣΑ ΑΜΝΗΣΤΙΑ, ΠΡΩΤΟΤΥΠΩΝΤΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ, ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΙΣΕ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ 21ΗΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ , τους οποίους, όπως και τα αμέτρητα έργα τους, στην συντριπτική σας πλειοψηφία ΑΠΟΔΕΧΕΣΘΕ!!

2) Νομιμοποίησε το Κ.Κ.Ε., κάτι που δεν έπραξε ούτε ο "Γέρος τής Δημοκρατίας" Γ. Παπανδρέου, ο οποίος προφανώς είχε τους λόγους του!

3) Καθιέρωσε ως "εθνική" εορτή το παραμυθάκι - ασύστολο ψεύδος τού "Πολυτεχνείου", στο οποίο βεβαίως κανείς από εσάς δεν πιστεύει!

4) Συνεργάσθηκε με τον γ.γ. τού ΚΚΕ (=κόμματος τού εγκλήματος και τής προδοσίας, κατά τον Γ. Παπανδρέου) Χ. Φλωράκη, γνωστό ως "Καπετάν Γιώτη", "σφαγέα τού Καρπενησίου", προκειμένου να αναρριχηθεί στην εξουσία το 1989!

5) Σε αντάλλαγμα γιά την στήριξη αυτή από το ΚΚΕ:

α) Αναγνώρισε ως "εθνική αντίσταση" τα γνωστά τοις πάσι ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΑ ΤΟΥ ΕΑΜ-ΕΛΑΣ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ!!

β) Μετονόμασε σε "εμφύλιο" τον πόλεμο που ο Ο.Η.Ε (Γενεύη, 23-7-1947) είχε χαρακτηρίσει ως ξενοκίνητο (Σοβιετικής εμπνεύσεως) ΣΥΜΜΟΡΙΤΟΠΟΛΕΜΟ!!

γ) Με γνώμονα το κομματικό και μόνο συμφέρον χορήγησε συντάξεις "αγωνιστού εθνικής αντίστασης" ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΤΟΤΕ ΗΛΙΚΙΑΣ, απο το Ν.Α.Τ. και το Μ.Τ.Σ. , με αποτέλεσμα την καταστροφή τους!!

6) Ποτέ δεν παραδέχθηκε πως είναι "δεξιό" κόμμα, άν και η συντριπτική πλειοψηφία τών ψηφοφόρων της ανήκει στον χώρο τής "δεξιάς"!!

Τώρα λοιπόν που το κόμμα αυτό (μαζί με ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ) έφθασε στο σημείο να συνηγορεί στο ξεπούλημα τής πατρίδος μας, ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΝΑ ΑΛΙΕΥΣΕΙ ΨΗΦΟΥΣ ΣΤΟΝ "ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ" ΧΩΡΟ, στον οποίο, κατά επανειλλημένες δηλώσεις του, ανήκει!

Κανείς άλλος δεν εκφράζει πλέον τα "πιστεύω" σας, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Χ Ρ Υ Σ Η Α Υ Γ Η!
Δώστε της την δύναμη να μπεί στην Ελληνική Βουλή, ώστε να ακούγεται μέσα εκεί Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΦΩΝΗ!!

ΔΙΠΛΟΥΣ ΠΕΛΕΚΥΣ
Ανώνυμος είπε...

Ο Αντώνης Σαμαράς έχει βγάλει σε Βελγική τράπεζα 285.467 ευρώ...
By
Γιάννης Χανιωτάκης
– Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2011 Posted in: KBC Bnak, Αντώνης Σαμαράς, Ελληνικές καταθέσεις, καταθέσεις στο εξωτερικό, Ν.Δ.
Μια είδηση η οποία πέρασε στα ψιλά, και δεν της δόθηκε η ανάλογη βαρύτητα είναι το ότι ο Αντώνης Σαμαράς είναι ένας από τους Έλληνες που έχουν "διώξει" εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ καταθέσεων στο εξωτερικό.

Συγκεκριμένα, ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας έχει "βγάλει" στην τράπεζα "KBC Bank SA" 285.467 ευρώ...

Στην πρώτη ευκαιρία, ωστόσο, θα κατηγορήσει για έλλειψη πατριωτισμού όσους έχουν καταθέσεις σε ξένες τράπεζες και διώχνουν κεφάλαια από την Ελλάδα. Αυτό, βέβαια, δεν έχει καμία σχέση με το γεγονός ότι και ο ίδιος κάνει το ίδιο. Ίσως να γνωρίζει κάτι παραπάνω και να θέλει να φυλάει τα ρούχα του για να έχει τα μισά. Πάντως, αν ο Αντώνης Σαμαράς δεν νιώθει ασφάλεια με την πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση συνεργασίας στην οποία μετέχει το κόμμα του, και αν δεν πιστεύει ο ίδιος στην πολιτική που σχεδιάζει να ακολουθήσει στην Ελλάδα μόλις αναλάβει πρωθυπουργός, τότε γιατί να πιστέψουμε εμείς σε αυτόν;

Περαιτέρω σχόλια νομίζω είναι περιττά.

Δείτε παρακάτω την εικόνα την οποία την βρήκαμε εδώ:
Ανώνυμος είπε...

11.48 αν εισασταν λιγο πιο σοβαροι και με σοβαροτερο αρχηγο,αυτος ο τυπος καπως θυμιζει καρατζαφερη, πιστευω οτι θα πηγαινατε πολυ καλα
Ανώνυμος είπε...

και οι 4.000 χρυσες λιρες που λενε? και αυτες εξω ειναι?
Ανώνυμος είπε...

ΛΑΓΕ ΠΑΛΙ ΨΕΜΑΤΑ ΜΕ ΑΛΛΟ ΟΝΟΜΑ;;

ΛΑΓΕ ΒΡΕΓΜΕΝΕ, ΕΙΣΑΙ ΓΕΛΟΙΟΣ

ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΒΡΕΣ ΚΑΛΟ ΨΥΧΙΑΤΡΟ ΨΥΧΟΠΑΘΗ ΝΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΕΙΣ
ΒΓΑΛΕ ΤΑ ΚΟΜΛΕΞ ΣΟΥ
ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
Ανώνυμος είπε...

αυτοσ ΦΤΑΙΕΙ Η ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΤΣΑΚΛΟ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ,ΕΙΠΑΜΕ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΦΘΕΡΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΩΝΑΚΙ ΤΗΣ ΠΟΛΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΦΘΑΡΜΕΝΟ ΚΑΙ ΜΕ ΥΠΟΙΧΡΕΩΣΕΙΣ..................
Ανώνυμος είπε...

ΣΑΜΑΡΑς.ειδικοτης< ψευδη,παραπλανηση,>
Ανώνυμος είπε...

Komplexika oidimata! Perastika sas.
Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΛΗ ΛΑΣΠΗ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ; ΒΛΕΠΩ ΠΑΛΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΤΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΑΝ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΜΕ ΤΟ ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ ΚΑΛΠΙΚΗ ΛΙΡΑ ;
Ανώνυμος είπε...

ΑΡΧΙΣΑΤΕ ΠΑΛΙ ΤΑ ΠΑΣΟΚΙΣΤΙΚΑ ΒΛΕΠΩ ...
ΑΑΑ ΡΕ ΚΑΚΟΜΟΙΡΑΚΙΑ ..
Ανώνυμος είπε...

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΜΑΡΑ ΓΕΜΑΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΟΜΠΛΕΞ, ΤΑ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΕΞΗΣ ΕΝΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΑΦΑΡΙ Ο ΛΑΓΟΣ
ΑΥΤΟΣ ΖΗΛΕΥΕΙ ΚΑΙ ΦΘΟΝΕΙ ΤΟ ΣΑΜΑΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΚΡΗ ΗΛΙΚΙΑ . Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΤΑΓΕΤΑΙ ΑΠΤΗ ΠΥΛΟ ΟΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ Ο ΛΑΓΟΣ.
ΤΟΝ ΕΒΛΕΠΕ ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΝΕΙΑ ΤΟΥ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ, ΜΕ ΑΡΧΟΝΤΙΑ ΑΠΟ ΚΑΛΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΕ ΚΑΛΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ
ΕΝΩ Ο ΛΑΓΟΣ ΕΚΛΕΒΕ ΑΥΓΑ ΝΑ ΖΗΣΕΙ. ΨΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΤΕΜΕΠΕΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟΤΕ
ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΖΗΛΕΥΕΙ. ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΜΠΛΕΞ ΜΕ ΤΟ ΣΑΜΑΡΑ, ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΛΗ ΟΙΚΟΓΝΕΙΑ ΕΝΩ ΑΥΤΟΣ Ο ΛΑΓΟΣ ΠΟΡ.ΝΑΡΑ ΓΥΝΑΙΚΑ, ΚΑΙ ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ. ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΟΥ ΛΑΓΕ ΨΥΧΟΠΑΘΗ
ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ ΟΝΟΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΧΥΔΑΙΑ
ΤΩΡΑ ΠΙΝΕΙ ΦΑΡΜΑΚΑ
ΑΥΤΟΣ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΜΑΡΑ
ΛΑΓΕ ΑΛΛΑΞΕ ΧΑΠΙΑ
Ανώνυμος είπε...

Ο ΛΑΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΒΡΙΖΕΙ ΤΟ ΣΑΜΑΡΑ
ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΑΛΛΟ ΛΟΓΟ. ΤΟΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕ ΟΠΩΣ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΠΙΑΤΑ, ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΕΡΥΣΙ
ΓΛΕΙΦΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ
ΤΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΠΤΥΧΙΑ ΟΙ ΚΛΑΔΙΚΕΣ. ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΕ 10 ΔΟΥΛΕΙΕΣ . ΤΟΝ ΒΑΛΑΝΕ ΝΑ ΒΑΖΕΙ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΤΟΝ ΨΥΧΟΠΑΘΗ, ΚΑΙ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ . ΤΑ ΕΔΩΣΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ
ΚΛΕΒΕΙ ΜΕ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ
ΓΛΕΙΦΕΙ ΤΟΝ ΤΑΤΟΥΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ
Ο ΛΑΓΟΣ ΤΡΩΕΙ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ
ΑΥΤΟΣ ΒΓΑΖΕΙ ΨΕΥΤΙΚΑ ΓΚΑΛΟΠ, ΚΑΙ ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΤΗ ΜΑΣΑ
ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΛΙΑΝ ΣΥΝΤΟΜΩΣ ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΦΑΕΙ ΤΙΣ ΜΑΠΕΣ ΤΟΥ ΜΗΠΩΣ ΣΥΝΕΛΕΘΕΙ
ΚΑΙ ΚΛΕΦΤΗΣ ΚΑΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΕΙ ΤΟ ΚΑΘΙΚΙ
ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ.
ΑΝ ΤΟΥ ΣΠΑΣΟΥΝ ΜΕΡΙΚΑ ΠΛΕΥΡΑ ΤΙ ΛΕΤΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ;
ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΧΑΠΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΔΡΑΣΗ
Ανώνυμος είπε...

Την άλλη μέρα, Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 1993, έγινε τελικά εκείνο που όλοι με αγωνία περίμεναν Ένας σχετικά άγνωστος βουλευτής, που μάλιστα δεν συγκαταλεγόταν στους στενούς φίλους του Σαμαρά,

ο Γιώργος Συμπιλίδης, κατέθεσε στο γραφείο του προέδρου της βουλής δήλωση, σύμφωνα με την οποία αίρει την εμπιστοσύνη του προς την κυβέρνηση και καθίσταται ανεξάρτητος βουλευτής, αποχωρώντας απ’ τη ΝΔ και προσχωρώντας στην Πολιτική Άνοιξη. Την ίδια ώρα ένας άλλος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, στενός συνεργάτης του Σαμαρά, ο Άκης Γεροντόπουλος, πα¬ραιτήθηκε από το βουλευτικό αξίωμα και προσχώρησε κι αυτός στην Πολιτική Άνοιξη.
Πραγματικά το σχέδιο μοίραζε ρόλους και βάρη: δύο χτύπησαν την αποφράδα ημέρα της 9ης Σεπτεμβρίου, αλλά μόνο ο ένας παρέμει¬νε στη βουλή ανεξάρτητος (ο άλλος απλά... παραιτήθηκε!).

Σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν από αγανακτι¬σμένους οπαδούς της Νέας Δημοκρατίας κατά των δύο βουλευτών. Εξοργισμένοι πρώην ψηφοφόροι του Συμπιλίδη εισέβαλαν στο πολιτικό του γραφείο, στο Κιλκίς, προκαλώντας σοβαρές φθορές και φωνάζοντας συνθήματα εναντίον του βουλευτή τους και του Σαμαρά.
Αλλά και ο Γεροντόπουλος δέχτηκε επίθεση φίλων της Νέας Δημοκρατίας, μέσα στο κτίριο της βουλής, οι οποίοι μάλιστα τον χτύπησαν και τον έβρισαν, αποκαλώντας τον «προδότη». Βέβαια κανείς λογικός πολίτης δεν δικαιολογεί παρόμοιες ενέργειες, ούτε και μπορεί να δώσει ελαφρυντικά στους αυτουργούς τέτοιων πράξεων, έστω κι αν εκείνη την ώρα δρουν «εν βρασμώ ψυχής".
Πρέπει όμως οπωσδήποτε η παραπάνω συμπεριφορά να συνδεθεί με τα «χτυπήματα κάτω απ' τη ζώνη», που επί ενάμιση τουλάχιστον χρόνο επέφερε ο Σαμαράς, προκειμένου να πετύχει την απαξίωση και την πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη...

Την ίδια ημέρα, 9 Σεπτεμβρίου του 1993, ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης έκανε την ακό¬λουθη δήλωση: «Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι και τα συμφέροντα που τους στηρίζουν είχαν κάθε λόγο και διάλεξαν αυτή τη στιγμή για να προκαλέσουν κρίση και ανωμαλία.

Στόχος τους ήταν να μην προλάβουν οι Έλληνες να δουν και να απολαύσουν τα αποτελέσματα των δικών τους θυσιών».

Πραγματικά, δεν μπορούσε πια να κυβερνήσει ο άνθρωπος που έφερε την παράταξη της ΝΔ στο 47% και στην εξουσία: στηριζόταν πλέον μόνο σε 150 βουλευτές και ήταν αδύνατο να περάσει το οποιο-δήποτε νομοσχέδιo Έπρεπε λοιπόν, ως υπεύθυνος πολιτικός ηγέτης, να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες βουλευτικές εκλογές...

[Βέβαια, θεωρητικά, ο Μητσοτάκης μπορούσε να εξακολουθεί να κυβερνά μέχρι το τέλος της θητείας της βουλής εκείνης, δηλ μέχρι τον Απρίλιο του 1990, κι ύστερα να προκήρυσσε εκλογές για τον Μάιο του 1990.

Άλλωστε δεν είχε υποβάλλει την παραίτηση της κυβέρνησής του, ούτε και είχε ψηφίσει η βουλή εναντίον του πρόταση δυσπιστίας, για να πέσει έτσι η κυβέρνηση.
Το μόνο που έκανε ήταν να προτείνει στον πρόεδρο της δημοκρατίας τη διάλυση της βουλής και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών, προκειμένου να αντιμετωπισθεί θέμα εξαιρετικής εθνικής σημασίας.
Μια πράξη έντιμη και πατριωτική, αφού ήταν βέβαιο ότι αν τελικά παρέμενε -έστω και έτσι- πρωθυπουργός οι αντίπαλοι του θα οδηγούσαν τη χώρα σε ακόμα μεγαλύτερη ανωμαλία, προκειμένου να τον διώξουν απ’ την εξουσία...]
Ανώνυμος είπε...

Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΓΡΥΛΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΕΓΡΑΨΕ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ
( ΑΠΟ ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ- ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΚΤΟΣ σελ.42,43]-ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΤΟ 1993:

« ...Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΛΕΟΝ ΕΠΙΘΥΜΗΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΤΟΠΙΑ ΚΑΙ ΞΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ, ΕΠΡΕΠΕ ΔΕ ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙ, ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΕΡΒΙΚΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΜΕΝΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΤΗΒ ΛΑΛΑ.
Η ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ ΚΑΙ Η ΑΧΙΛΛΕΙΟΣ ΠΤΕΡΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΗΤΑΝ
ΟΙ ΠΡΟΩΡΕΣ ΚΑΙ ΑΝΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΗΓΕΤΙΚΕΣ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΤΟΥ ΝΤΟΡΑΣ Η ΟΠΟΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΔΙΑΔΟΧΗΣ.
[Ο ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΙΣΜΟΣ, Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΦΑΥΛΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΣΤΟ ΠΡΟΚΗΝΙΟ)
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΛΙΞΗ ΟΜΩΣ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΜΠΟΔΙΟ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΞΑΛΗΦΘΕΙ ΗΤΑΝ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ , Ο ΜΟΝΟΣ ΔΕ ΤΡΟΠΟΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΤΟΡΑ ΗΤΑΝ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΟΒΑΡΩΝ ΤΡΙΒΩΝ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΤΕΡΑ ΤΗΣ,
ΩΣΤΕ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΕΙ Ο ΠΑΝΙΣΧΥΡΟΣ ΤΟΤΕ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΗ , ΤΟΝ ΠΑΡΑΓΚΩΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΑΡΑΘΥΡΩΣΗ ΤΟΥ.
Ο *******ΜΩΣ ΠΑΡΩΝ ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΞΕΝΟΣ ΠΑΡΑΓΩN
[ εγκάθετοι τηs CIA στο άμεσο περιβάλλoν του Μητσοτάκη] ΔΙΕΓΝΩΣΕ ΚΑΙ ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΓΡΑΦΗΣΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΟΥΝ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ Ν.Δ...» (ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΕΝΤΙΜΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ)

Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΓΡΥΛΑΚΗΣ ΥΠΗΡΞΕ ΤΟ ΔΕΞΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΟΧΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΝΗΜΕΡΩΤΟΥΣ Η ΞΕΧΑΣΙΑΡΗΔΕΣ ΘΑ ΓΝΩΡΙΖΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια