Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2011

Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2011

Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ "ΕΦΑΓΕ" ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ

Σοκ έχει προκαλέσει η παραίτηση του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη (που είχε διαλευκάνει τα σκάνδαλα του ναυαγίου του Σάμινα, της Κωνσταντίνας Μπουρμπούλια στο παραδικαστικό, των ομολόγων, του ποδοσφαίρου και των εξοπλιστικών) και του συνεπικουρούντα το έργο του, επίσης εισαγγελέα Σπύρου Μουζακίτη. Οι δύο εισαγγελείς κατήγγειλαν παρεμβάσεις στο έργο τους, γεγονός που κανείς δεν αμφισβητεί, όμως η.....
πραγματική αιτία κρύβεται στην γιγαντιαία κόντρα του κ. Πεπόνη με τον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο.
Όπως αποκαλύπτει σήμερα η Athens Post, ο κ. Βενιζέλος είχε αποφασίσει να προωθήσει σχέδιο νόμου για την αντικατάσταση των δύο εισαγγελέων. Αιτία, η ρήξη μεταξύ Πεπόνη- Βενιζέλου. Πώς έφτασαν στα άκρα οι σχέσεις των δύο ανδρών;
Ο κ. Πεπόνης, τους τελευταίους μήνες ασχολείτο με την υπόθεση
της... περιβόητης λίστας με τα ονόματα 14.700 οφειλετών με χρέη άνω των 150.000 ευρώ. Τη λίστα, έχει στη διάθεσή του ο υπουργός Οικονομικών, ο οποίος επικαλούμενος θέμα προσωπικών δεδομένων, την... έκρυψε σε ένα δωματιάκι της Βουλής, σε ένα αντίτυπο, μη επιτρέποντας ακόμα και στους βουλευτές να τη δουν χωρίς να συνοδεύονται (μην τυχόν και τη διαρρεύσουν)! Ο κ. Πεπόνης, θεώρησε ότι η απαγόρευση δημοσιοποίησης δεν τον... πιάνει. Και έτσι, με επίσημο αίτημά του προς το Υπουργείο Οικονομικών, ζήτησε να του αποσταλεί η λίστα, ώστε να ξεκινήσει τις έρευνες. Απάντηση όμως, δεν πήρε. Έτσι, συνέταξε και έκανε δεύτερο αίτημα προς το Υπουργείο Οικονομικών. Και πάλι δεν πήρε απάντηση, παρότι περίμενε καιρό και "ενόχλησε" και το γραφείο του υπουργού.
Εξοργισμένος, τότε, ο κ. Πεπόνης (προ περίπου ενός μήνα) αποστέλλει και νέο αίτημα προς το Υπουργείου Οικονομικών, με μια ειδοποιό διαφορά όμως: Αυτή τη φορά, κάνει σαφές πως αν η λίστα δεν του έχει σταλεί εντός τριημέρου, όπως ορίζει ο Νόμος, θα προχωρήσει στην άσκηση ποινικών διώξεων για την υπόθεση εναντίον στελεχών του Υπουργείου Οικονομικών. Κατά πληροφορίες, ανάμεσα στα πρόσωπα που απειλούσε με διώξεις ο κ. Πεπόνης, ήταν και ο ίδιος ο υπουργός! Αυτό ήταν που εξόργισε τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
Η λίστα μπορεί να εστάλη στον Οικονομικό Εισαγγελέα, όμως ο κ. Βενιζέλος είχε δώσει ήδη εντολή για τη σύνταξη νέου νομοσχεδίου για την αντικατάσταση Πεπόνη και, φυσικά και του κ. Μουζακίτη που ήταν ο βασικός του συνεργάτης. Αυτό, βέβαια, το άγριο παρασκήνιο της κόντρας, δεν είναι το μόνο που ώθησε σε παραίτηση τους δύο αξιοσέβαστους εισαγγελείς. Είναι και πιέσεις από οικονομικούς κύκλους, οι οποίοι προσπαθούν με νύχια και με δόντια να σταματήσουν την έρευνα και να πέσουν στα μαλακά, ή να ξεχαστούν οι υποθέσεις των πραγματικά μεγαλοφειλετών του Δημοσίου. Αλλά σε αυτό, θα επανέλθουμε με περισσότερα στοιχεία...

Στο κείμενο της παραίτησής τους, οι δύο εισαγγελείς αναφέρουν τα εξής:

«Παρά το γενικότερο αρνητικό κλίμα και με πλήρη επίγνωση της ιδιάζουσας σχέσης μεταξύ της νεοελληνικής πραγματικότητας και του εν Ελλάδι αναπτυσσόμενου οικονομικού εγκλήματος, αποδεχτήκαμε ασμένως τον διορισμό μας, εμφορούμενοι από ειλικρινή διάθεση προσφοράς και βαθιά προσήλωση στο υπηρεσιακό καθήκον μας.

Δεν επιδιώξαμε να γίνουμε αρεστοί, ούτε να εξασφαλίσουμε ανοχές των παντός είδους πολυποίκιλλων οικονομικών συμφερόντων, έναντι των οποίων η συγκρουσιακή μας πορεία με γνώμονα τη νομιμότητα ήταν δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη.

Ήδη με σχέδιο νόμου που πρόκειται να κατατεθεί και μας κοινοποιήθηκε, όλως προφασιστικώς και με δήθεν επιχειρήματα ως αιτιολογία, επιχειρείται η αντικατάστασή μας και η απαλλαγή από την παρουσία μας.

Επειδή ουδέποτε επιδιώξαμε θέσεις και αξιώματα, δεν δεχόμαστε να είμαστε εισαγγελείς υπό απαγόρευση και καθ’ υπαγόρευση. Πολλώ μάλλον δε, δεν δεχόμαστε να αποτελέσουμε άλλοθι και μια θεσμική κολυμπήθρα του Σιλωάμ, για τα πολυποίκιλλα οργανωμένα συμφέροντα και τους ποικιλλόνυμους εκφραστές τους, που δραστηριοποιούνται και αναπτύσσονται στην γκρίζα ζώνη του οικονομικού εγκλήματος».

Ανακοίνωση του ΣΥΝ

«Η παραίτηση των οικονομικών εισαγγελέων Πεπόνη και Μουζακίτη με το αιτιολογικό της παρέμβασης στο έργο τους, λίγους μόλις μήνες μετά την σύσταση της οικονομικής εισαγγελίας, δείχνει πως απέχουμε πολύ από τις διακηρύξεις της πολιτικής ηγεσίας περί ανεξάρτητης δικαιοσύνης.

Είναι γνωστό πως η οικονομική εισαγγελία το τελευταίο διάστημα είχε αναλάβει πολλές και κρίσιμες υποθέσεις μεγάλων διαστάσεων, με άμεσα εμπλεκόμενους γνωστά ονόματα του επιχειρηματικού κόσμου. Η σημερινή παραίτηση δημιουργεί μεγάλο πολιτικό ζήτημα στο οποίο οφείλει να δώσει εξηγήσεις η πολιτική ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου.

Σε μια εποχή που η ελληνική κοινωνία συμπιέζεται αφόρητα Αποτελεί πρόκληση πρώτου μεγέθους να γίνονται παρεμβάσεις έργο της δικαιοσύνης με σκοπό να πέσουν στα μαλακά οι μεγάλοι οικονομικοί παραβάτες».

http://athenapost.blogspot.com/2

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ε ΚΑΛΑ ΠΟΙΟΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ.....ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ
Ανώνυμος είπε...

Πολεμος λαμογιων και καρεκλοκενταυρων.
Αν ηταν τοσο τιμιοι επρεπε να κανουν το καθηκον τους και οχι να παραιτηθουν αφηνοντας το αλλο λαμογιο να κανει οτι γουσταρει.
Ανώνυμος είπε...

Ο εκσυγχρονιστής κ.Σαμαράς και το καθοριστικό 1993Το 1993 έριξε για το μακεδονικό (άλλοι λένε για τις μπίζνες του Κόκκαλη) την ΝΔ (καλή-κακή η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν είναι αυτό το θέμα) και με την πτώση αυτή ήρθαν σταδιακά και πολύ σταθερά στην εξουσία οι εκσυγχρονιστές του Σημίτη (άνθρωπος των Γερμανών).


Το 2004 η ΝΔ ξαναήρθε στην εξουσία αυτή τη φορά με πρόεδρο τον Κώστα Καραμανλή, το 2009 η ΝΔ έπεσε και το 2011, και ενώ η κυβέρνηση ΓΑΠ μας έχει οδηγήσει στην κρεμάλα του ΔΝΤ, με πραξικοπηματικό τρόπο ξαναέρχονται πάνω οι εκσυγχρονιστές (Παπαδήμος-Γιαννίτσης), πάλι από/εξαιτίας/χάρη σε μια κίνηση Σαμαρά, ο οποίος ...
στο μεταξύ έχει γίνει πρόεδρος της ΝΔ.
Τυχαίο;

Το 1993 ο Μητσοτάκης δίνει άδεια κινητής τηλεφωνίας στην PANAFON, (η INTRACOM είναι μέτοχος), αφήνει όμως απ’ έξω τον ΟΤΕ, απορρίπτει την ψηφιοποίησή του από την Ίντρακομ, ενώ αναθέτει στον Κόκκαλη το ΞΥΣΤΟ.

Διαβάζουμε: Τη Δευτέρα 9 Αυγούστου 1993 ο Σωκράτης Κόκκαλης επισκέφθηκε τον τότε πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη και απαίτησε να κατακυρωθεί υπέρ της ΖΗΜΕΝΣ και της ΙΝΤΡΑΚΟΜ η επίμαχη προμήθεια του 1.000.000 ψηφιακών του ΟΤΕ παροχών προτού εγκατασταθεί ο «στρατηγικός επενδυτής».

Ύστερα από έντονη συζήτηση ο Μητσοτάκης δέχτηκε τελικά να ανατεθεί στον Κόκκαλη η νέα παρτίδα ψηφιακών και παρέπεμψε τον Κόκκαλη στον τότε υπουργό Εθνικής Οικονομίας Στέφανο Μάνο. Εκεί όμως έκπληκτος ο Σωκράτης Κόκκαλης άκουσε τον κ. Μάνο να του λέει ότι η προμήθεια αυτή είναι θέμα του «στρατηγικού επενδύτη» και ότι ο ίδιος είναι κατηγορηματικά αντίθετος στην απόφαση του Μητσοτάκη.

Έξαλλος, αλλά και πανικόβλητος, ο Σωκράτης Κόκκαλης πηγαίνει πάλι πίσω στον Μητσοτάκη, τον οποίο ακούει να του λέει: «Δυστυχώς δεν μπορώ να επιμείνω περισσότερο διότι ο Μάνος είναι έτοιμος να παραιτηθεί. Φρόντισε να τον πείσεις εσύ» (βλ εφημερίδα Ελεύθερος της 13/5/1996).


Στη συνεχεία οι εξελίξεις είναι ραγδαίες: Στις 31 Αυγούστου είχε προγραμματισθεί συνεδρίαση του ΔΣ του ΟΤΕ με αποκλειστικό θέμα την προμήθεια του 1.000.000 παροχών, αλλά η συζήτηση αναβάλλεται με εντολή Μητσοτάκη.


Στις 2 Σεπτεμβρίου, ο Κόκκαλης επισκέπτεται πάλι το Μάνο, συνοδευόμενος αυτή τη φορά από τον τότε έκδοτη της Απογευματινής και συνεταίρο του στη «Νέα Τηλεόραση» Πάνο Καραγιάννη και ακολουθεί η εξής στιχομυθία: «Εμείς, λέει ο Καραγιάννης στον Μάνο σε βοηθήσαμε να εκλεγείς, εμείς σε φέραμε σε αυτή τη θέση. Πρέπει να δώσεις τη συγκατάθεση σου…» (!!!).

Αλλά, ο Μάνος δεν κάμπτεται: «Δεν μπορώ να φορτώσω τον ΟΤΕ με μια τόσο μεγάλη και μακρόχρονη προμήθεια. Είμαι εντελώς αντίθετος..» Έτσι ακούγεται θρασύτατη και κυνική η απάντηση: «Τότε θα ρίξουμε την κυβέρνηση…».
Ανώνυμος είπε...

Ο άνήμπορος που δεν μπορεί να πληρώσει το φοροχαράτσι της ΔΕΗ καταδικάζεται ΑΠΌ τον Μπενόκιο και τους πρόθυμους κολοτούμπες σε διακοπή ρεύματος.Ο μεγαλοοφειλέτης με ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ των εκατομμυρίων ευρώ ,δεν πληρώνει δεν ενοχλείται και επωφελείται.Πως;
Ετοιμάζουν ΑΜΕΣΑ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΌ ΛΗΞΙΠΡΌΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΏΝ ΣΕ 60 ΔΟΣΕΙς ΜΕ ΧΑΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΚΑΙ ΑΡΣΗ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗΣ ,χωρίς καμμία προυπόθεση.
Αυτός πρέπει να είναι ο λόγος που έκανε ΠΕΡΙΤΤΟ το έργο των δικαστών του οικονομικού εγκλήματος ,αφού τίναξαν όλη τη δουλειά τους ΚΑΙ ΤΑ ΕΣΟΔΑ του κράτους στον αέρα.
Και περιέργως ουδείς επισημαίνει το γεγονός της επερχόμενης αμνηστίας και επιβράβευσης τον ΜΕΓΑΛΟΟΦΕΙΛΕΤΩΝ με την επερχόμενη ρύθμιση-απαλλαγή.
Ανώνυμος είπε...

Μπένυ-Μίλτος: Εμείς πιέζουμε εισαγγελείς;;;
Α παπαπα...

[Το μεγαλύτερο γέλιο είναι ότι μόλις το πρωί ο Παπαιωάννου έβγαλε ανακοίνωση και είπε ότι δεν μπορεί να πει τίποτα στους δικαστικούς για το Βατοπαίδι.... καλά ρε ξεφτιλυσμένε
δε ντράπηκες ή δεν σκέφτηκες μη γίνεις ρόμπαόπως έγινες μετά από μερικές ώρες].

ΑΛΛΑ ΕΙΠΑΜΕ..
ΣΤΟΥΣ ΠΑΣΟΚΟΥΣ
ΤΟ D.N.A. ΤΗΣ ΑΛΗΤΕΙΑΣ - ΤΗΣ ΨΕΥΤΙΑΣ
ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΛΟΠΗΣ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ.

είναι έμφυτο απο το πρώτο γάλα της ΓΙΟΥΦΤΣΑΣ
Π.Ο.Ρ.Ν.Η.Σ. ΜΑΝΑΣ ΤΟΥΣ.
Ανώνυμος είπε...

ΠΟΣΑ ΑΚΟΜΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Η ΧΟΝΤΡΟΓΕΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΧΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΜΟΥΡΗ ΣΤΑ ΣΚΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΛΙΝΤΖΑΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΚΑΤΟΤΟΥΡΚΟ???
Ανώνυμος είπε...

αφού δεν πέφτουν ντουφεκιές καλά μας κάνουν.υπάρχουν οι μικροί ,αυτοί μπορούν και με λιγότερα ,αφου μπόρεσαν στα λίγα,γιατί να πληρώνουν οι έχοντες και κατέχοντες;
ΣΠΥΡΟΣ είπε...

ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ΤΙΠΟΤΑ.
Ανώνυμος είπε...

ΓΙ'ΑΥΤΟ ΠΑΧΥΝΕ ΕΤΣΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΟΥΡΟΥΝΙ;;;;
ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΦΑΓΕ!! ΑΠ'ΑΥΤΟΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!
Ανώνυμος είπε...

ΕΔΩ ΕΧΕΙ ΦΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΛΑΟ ΣΤΟΥΣ 2 ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΘΑ ΕΙΧΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
Ανώνυμος είπε...

Ο "ΒΟΘΡΟΣ" ΕΧΕΙ ΑΝΟΙΞΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΝΙΓΕΙ Η ΔΥΣΟΣΜΙΑ...

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΑ "ΣΚ@Τ@" ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΑΚΟΜΑ...

Δ Υ Σ Τ Υ Χ Ω Σ..!
Ανώνυμος είπε...

10:00 μ.μ......
Γι΄αυτό βρισκόμαστε εδώ που βρισκόμαστε...
Λιγόψυχοι και καρακακομοίρηδες....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια