Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2011

Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2011

Οικονομική αφαίμαξη των πολιτών με νέα τεκμήρια διαβίωσης

Aυξήσεις φωτιά των τεκμηρίων που φτάνουν το 60% για τις πισίνες, το 70% για ακίνητα και αυτοκίνητα και στο 200% για σκάφη αναψυχής προβλέπει η δέσμη των νέων τεκμηρίων διαβίωσης που νομοθετήθηκαν το περασμένο.

Το υπουργείο Οικονομικών έδωσε στη δημοσιότητα την εγκύκλιο βάσει της οποίας ουσιαστικά ενεργοποιούνται τα νέα τεκμήρια που πρόκειται να επιβαρύνουν χιλιάδες .........
φορολογούμενους, οι οποίοι δηλώνουν χαμηλά εισοδήματα αλλά την ίδια στιγμή διαθέτουν περιουσιακά στοιχεία, όπως ακίνητα, αυτοκίνητα.
Στα νέα τεκμήρια κινδυνεύουν να πιαστούν και όσοι έχουν στεγαστικά δάνεια, αφού οι δόσεις λαμβάνονται και αυτές υπόψη. Επίσης, τα νέα τεκμήρια είναι αυξημένα περίπου 30% σε σύγκριση με αυτά που ίσχυαν για τα εισοδήματα του 2010 ειδικά αν πρόκειται για ακίνητα.
Αξίζει να τονιστεί η εφορία θα συγκρίνει κάθε φορά τα πραγματικά δηλωθέντα εισοδήματα του φορολογούμενου με αυτά που προκύπτουν από τα νέα τεκμήρια και όποιο από τα δύο είναι μεγαλύτερο αυτό και θα φορολογείται.
Με τις νέες διατάξεις η ετήσια αντικειμενική δαπάνη που προκύπτει με βάση τα τετραγωνικά μέτρα της ιδιοκατοικούμενης ή της μισθωμένης ή της δωρεάν παραχωρούμενης κύριας κατοικίας υπολογίζεται κλιμακωτά με βάση την επιφάνειά της ως ακολούθως:
- Μέχρι και 80 τετραγωνικά μέτρα κύριων χώρων αυτής, με σαράντα (40) ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.
- Από 81 μέχρι και 120 τετραγωνικά μέτρα κύριων χώρων αυτής, με 65 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.
- Από 121 μέχρι και 200 τετραγωνικά μέτρα κύριων χώρων αυτής, με 110 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.
- Από 201 έως τριακόσια 300 τετραγωνικά μέτρα κύριων χώρων αυτής, με 200 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο και
- Από 301 τετραγωνικά μέτρα κύριων χώρων αυτής, με 400 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.
Για τον υπολογισμό της ετήσιας αντικειμενικής δαπάνης των βοηθητικών χώρων της κύριας κατοικίας ορίζεται ποσό 40 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, ανεξάρτητα από το μέγεθος της επιφάνειας. Ως βοηθητικοί χώροι σε περίπτωση πολυκατοικίας θεωρείται ο ανεξάρτητος χώρος της αποθήκης ή του γκαράζ μέσα στην ίδια οικοδομή ενώ στην περίπτωση μονοκατοικίας η αποθήκη, ο χώρος στάθμευσης, το λεβητοστάσιο, η αποθήκη καυσίμων, το κλιμακοστάσιο εφόσον οι χώροι αυτοί βρίσκονται σε λειτουργική ενότητα με αυτή και δεν είναι κοινόχρηστοι.
Σημαντικές αυξήσεις υπάρχουν και στα τεκμήρια των αυτοκινήτων. Τα νέα ποσά της ετήσιας αντικειμενικής δαπάνης που προκύπτουν από επιβατικά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης ορίζονται ως εξής:
α) για τα αυτοκίνητα μέχρι 1.200 κυβικά εκατοστά σε 4.000 ευρώ.
β) για αυτοκίνητα μεγαλύτερα των 1.200 κυβικών εκατοστών προστίθενται 600 ευρώ ανά 100 κυβικά εκατοστά μέχρι τα 2.000 κυβικά εκατοστά,
γ) για αυτοκίνητα μεγαλύτερα των 2.000 κυβικών εκατοστών προστίθενται 900 ευρώ ανά 100 κυβικά εκατοστά και μέχρι 3.000 κυβικά εκατοστά και
δ) για αυτοκίνητα μεγαλύτερα από 3.000 κυβικά εκατοστά προστίθενται 1.200 ευρώ ανά 100 κυβικά εκατοστά.
Αν ο κυβισμός του αυτοκινήτου δεν καταλήγει σε πλήρη εκατοντάδα (π.χ. 1240, 1290 κ.ε.) τότε θα γίνεται στρογγυλοποίηση προς την πλησιέστερη εκατοντάδα (μέχρι 50 κ.ε. προς την αμέσως προηγούμενη και πάνω από 50 κ.ε. προς την αμέσως επόμενη).

Η ετήσια αντικειμενική δαπάνη που προκύπτει από την κυριότητα ή κατοχή μηχανοκίνητων σκαφών ανοικτού τύπου, ταχύπλοων και μη, ορίζεται στο ποσό των 4.000 ευρώ για τα μέχρι 5 μέτρα ολικού μήκους ενώ για τα πάνω από 5 μέτρα το ποσό αυτό αυξάνεται κατά 2.000 ευρώ το μέτρο.
Η ετήσια αντικειμενική δαπάνη που προκύπτει από την κυριότητα ή κατοχή ιστιοφόρων ή μηχανοκίνητων ή μικτών σκαφών με χώρο ενδιαίτησης, ορίζεται ως εξής:
α) για τα ολικού μήκους μέχρι και 7 μέτρα, 12.000 ευρώ,
β) για τα πάνω από 7 και μέχρι 10 μέτρα ολικού μήκους προστίθενται 3.000 ευρώ ανά επιπλέον μέτρο μήκους,
γ) για τα πάνω από 10 και μέχρι 12 μέτρα ολικού μήκους προστίθενται 7.500 ευρώ ανά επιπλέον μέτρο μήκους,
δ) για τα πάνω από 12 και μέχρι 15 μέτρα ολικού μήκους 15.000 ευρώ ανά επιπλέον μέτρο μήκους,
ε) για τα πάνω από 15 και μέχρι 18 μέτρα ολικού μήκους 22.500 ευρώ ανά επιπλέον μέτρο μήκους,
στ) για τα πάνω από 18 και μέχρι 22 μέτρα ολικού μήκους 30.000 ευρώ ανά επιπλέον μέτρο μήκους και
ζ) για τα πάνω από 22 μέτρα ολικού μήκους προστίθενται 50.000 ευρώ ανά επιπλέον μέτρο μήκους.

Τα νέα ποσά της ετήσιας αντικειμενικής δαπάνης που προκύπτουν για τον κύριο ή τον κάτοχο εξωτερικής δεξαμενής κολύμβησης ορίζονται για επιφάνεια μέχρι 60 τετραγωνικών μέτρων σε 160 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο και για επιφάνεια άνω των 60 τετραγωνικών μέτρων σε 320 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.

Παράδειγμα: Έγγαμος με 1 παιδί
- Ετήσιο εισόδημα 16.000 €, Α΄κατοικία 120 τ.μ. (κληρονομιά), αυτοκίνητο 1.800 κ.εκ.

Εισόδημα τεκμηρίων:
Αυτοκινήτου: 7.600 €
Κατοικίας: 5.800 €
Έγγαμου: 5.000 €
Σύνολο: 18.400 €

Φόρος πραγματικά εισοδήματα: 1.580 €

Φόρος τεκμαρτά εισοδήματα: 2.020 €
Ετήσια εισφορά: 184 €
Σύνολο φόρου τεκμηρίων: 2.204 €


dailynews24.gr

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επειδή το Κράτος μας κλέβει πλέον φανερά, εμείς πρέπει να δημιουργήσουμε αντίμετρα!!1 Είναι πλέον θέμα επιβίωσης!! Πρέπει να αρχίσουμε και εμείς οι μισθωτοί να το κλέβουμε για να επιβιώσουμε!!! Εμπρός λοιπόν βάλτε το μυαλουδάκι σας να σκεφθεί!!!Εγώ θα ξεκινήσω μήν κάνοντας φορολογική Δήλωση!
Ανώνυμος είπε...

Ακριβώς την ίδια σκέψη είχαμε αδελφέ! Μπράβο!
Δεν θα τους ξαναδηλώσουμε τίποτα?
Για ποιό λόγο να τα δηλώνουμε?
Για να ξέρουν πως θα μας τα αρπάξουν?
Ανώνυμος είπε...

Ενώ ένα σωστό κράτος θα έπρεπε να φροντίζει και να περιθάλπτει τον πολίτη του, το σημερινό ελληνικό κράτος το μόνο που κάνει είναι να κυνηγάει και να καταδιώκει τον πολίτη του για να τον εξαθλιώσει με σκληρούς φόρους.
Γιατί λοιπόν ο πολίτης να συνεχίσει να ασχολείται με αυτό το κράτος-τιμωρό?
Ανώνυμος είπε...

ΜΑΓΚΙΑ ΚΛΑΝΙΑ ΚΑΙ ΚΩΛΟ ΦΥΝΙΣΤΡΙΝΙ!!!!!! ΠΟΝΑΕΙ ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ΚΑΝΑΠΕΔΑΤΟΙ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΟΝΟΣΣΣΣΣΣΣΣ!!!!!!!!!!!!! ΑΛΛΑΞΤΕ ΠΛΕΥΡΟ,ΟΝΕΙΡΟ ΕΙΝΑΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!!!!!!!!
Ανώνυμος είπε...

ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ
ΟΥΣΤ ΑΡΧΙΚΛΕΦΤΕΣ
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ

ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΟΕΙΣΠΡΑΧΤΟΡΟΚΛΕΦΤΕΣ
Ο ΕΞΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ είπε...

Γουσταρω ψηφιζω δαγκωτα πασοκ γιατι λεφτα υπαρχουν.

Αλλα εσεις δεν τα βλεπετε αφου τα εχουν στην Ελβετια

Αληθεια τι γινεται με τις καταθεσεις στις Ελβετικες τραπεζες;;;;;;

Γιατι παραιτηθηκαν οι εισαγγελεις;;;;

Τους εχει πει κανεις οτι δεν μας ενδιαφερει το ποθεν αλλα εμεις καιγομαστε για το εσχες κυριοι βουλευτες και δημοσιοκαφρισκοι του κ ω λ ο υ

Ψαχνω να βρω εναν πασοκτση και δεν τους βρισκω
Σημερα λεει στα δυο μεγαλα κομματα για ψηφοφορους
εχουν τους δυο Β+Β
Βλακες
Βολεμενους
Ανώνυμος είπε...

ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟΧΟ.ΘΑ ΜΑΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΟΥΝ.ΧΥΠΝΗΣΤΕ!!!
Ανώνυμος είπε...

11:23 εγώ ήδη το εφαρμόζω και δε νιώθω τύψεις ... Ότι μας έκαναν , το ανταποδίδουμε ! Είμαστε τίμιοι ...
Ανώνυμος είπε...

Από εδώ και πέρα , μόνο ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ! Εθνικισμός και ξερό ψωμί ...
Ανώνυμος είπε...

Στην χώρα μας πρέπει αρχίσει άμεσα η εφαρμογή του "οφθαλμος αντι οφθαλμου" ... δεν γίνεται αλλιώς!
Ανώνυμος είπε...

ΧΑΡΑΤΣΙ ΕΚΤΑΚΤΟ ΜΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΜΕ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΚΟΨΟΥΝ,ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ,ΚΥΝΗΓΗΤΟ ΑΠΟ ΕΦΟΡΙΕΣ,Ι.Κ.Α Ο.Α.Ε.Ε.,ΤΡΑΠΕΖΕΣ.ΟΛΟΙ ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΣΑΝ ΤΡΕΛΛΟΙ ΝΑ ΠΕΡΙΣΩΣΟΥΜΕ ΚΑΤΙ.ΑΥΤΟΙ ΣΤΗΝ ΚΟΣΜΑΡΑ ΤΟΥΣ.ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΡΑΧΤΟΙ.ΠΩΣ ΘΑ ΝΟΙΩΣΗ Ο ΧΟΡΤΑΤΟΣ ΤΟΝ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟ?ΧΟΥΝΤΑ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕ ΔΕΚΑ ΒΟΥΛΕΣ.
Ανώνυμος είπε...

Aγαπητοί της κυβέρνησης....
Γνωρίζω γυναικολόγο με αμύθητους τραπεζικούς λογαριασμούς που δηλώνει 20.000 το χρόνο. Μένει με ενοίκιο σε σπιταρώνες που συμφωνεί να κόβεται απόδειξη για 400 ευρώ ενώ δίνει 2000 ευρώ το μήνα. Ταξιδεύει σαββατοκύριακα Βενετία και όλη η οικογένεια έχει γκαρνταρόμπα και χρυσαφικά που θα τα ζήλευαν και βασιλιάδες. Δεν έχει κανένα ακίνητο και οδηγεί ένα σπορ αυτοκίνητο 2000 κυβικών. Πως θα τον πιάσετε ρε ηλίθιοι;
Ανώνυμος είπε...

Με τον φυσικό πλούτο που έχει η χώρα που την πουλάνε τα ρεμάλια οι πολιτικοί μας για να κάνουν οι ίδιοι μπίζνες ,θα έπρεπε να ζούμε όλοι οι Ελληνες πλουσιοπάροχα ,οι προδότες οι πολιτικοί που έβαλαν έναν Τραπεζίτη να μας κυβερνάει και βιάζοντας την κοινωνία νομίζουν ότι θα την βγάλουν καθαρή. Είναι απλά γελασμένοι ως και τα παιδιά τους θα πληρώσουν .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια