Powered By Blogger

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου 2011

Ονόματα που καίνε στο υπόμνημα των εισαγγελέων

Υπόμνημα-φωτιά με ονόματα που «καίνε» είναι έτοιμοι να καταθέσουν στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Φ. Μακρή οι δύο παραιτηθέντες οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης, στο πλαίσιο της δικαστικής έρευνας που διέταξε ο εισαγγελέας του Ανώτατου Δικαστηρίου Ιωάννης Τέντες, προκειμένου να διερευνηθούν όσα κατήγγειλαν στην επιστολή παραίτησής τους και......
συγκεκριμένα εάν υπήρξαν παρεμβάσεις στο έργο τους, από ποιους και σε ποιες υποθέσεις.

Υπόμνημα-φωτιά με ονόματα που «καίνε» είναι έτοιμοι να καταθέσουν στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Φ. Μακρή οι δύο παραιτηθέντες οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης, στο πλαίσιο της δικαστικής έρευνας που διέταξε ο εισαγγελέας του Ανώτατου Δικαστηρίου Ιωάννης Τέντες, προκειμένου να διερευνηθούν όσα κατήγγειλαν στην επιστολή παραίτησής τους και συγκεκριμένα εάν υπήρξαν παρεμβάσεις στο έργο τους, από ποιους και σε ποιες υποθέσεις.

Οι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί, οι οποίοι υπέβαλαν τις «ηχηρές» παραιτήσεις τους με αφορμή σχέδιο νόμου με το οποίο επιχειρήθηκε η αντικατάστασή τους στο πιο κρίσιμο στάδιο της μάχης για την πάταξη της φοροδιαφυγής, φέρονται αποφασισμένοι -σύμφωνα με πληροφορίες- να μιλήσουν με στοιχεία και ονόματα στο γραπτό υπόμνημα που τους ζητήθηκε να καταθέσουν στον αντεισαγγελέα του Α.Π. και επιθεωρητή Φώτη Μακρή, ο οποίος ανέλαβε να χειριστεί την «καυτή» υπόθεση και να διερευνήσει σε χρόνο-αστραπή τους λόγους που τους οδήγησαν στην ηρωική έξοδο.

Σύμφωνα με όσα είπαν στο «Εθνος της Κυριακής» πηγές από το περιβάλλον των δύο εισαγγελέων, «θα δώσουν στοιχεία και ονόματα και τότε? γαία πυρί μειχθήτω»!

Σημείο-κλειδί του θα είναι, κατά τις ίδιες πληροφορίες, το στοιχείο που θορύβησε τόσο πολύ «πολυποίκιλα οργανωμένα συμφέροντα και ποικιλώνυμους εκφραστές τους, που δραστηριοποιούνται στην γκρίζα ζώνη του οικονομικού εγκλήματος», ώστε να αποφασιστεί αιφνιδίως η ακύρωση των οικονομικών εισαγγελέων και η αντικατάστασή τους με αρχαιότερο εισαγγελικό λειτουργό.

Δυσαρέσκεια
Οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς το τελευταίο διάστημα είχαν χειριστεί με επιτυχία μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής και οικονομικού εγκλήματος και είχαν πρωταγωνιστήσει στη σύλληψη οικονομικών παραγόντων για χρέη προς το Δημόσιο ενώ, σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον τους, δεν έκρυβαν τη δυσαρέσκειά τους για το γεγονός ότι κανένα από τα «ηχηρά» ονόματα των συλληφθέντων δεν πέρασε την πόρτα του Κορυδαλλού...

Παράλληλα είχαν ανοίξει ιδιαίτερα σημαντικές έρευνες οικονομικών υποθέσεων, που «άγγιζαν» πρόσωπα του δημόσιου βίου, χωρίς πολλές φορές να έχουν την απαραίτητη βοήθεια στο έργο τους, όπως το ότι πέρασαν σχεδόν τρεις μήνες μέχρι να τους σταλούν από το υπουργείο Οικονομικών οι λίστες με τα ονόματα των χρεοφειλετών!

Παρά τις αντιξοότητες είχαν καταφέρει να οργανώσουν τη δουλειά τους και να βρουν την άκρη του νήματος στις δαιδαλώδεις και? δύσοσμες υποθέσεις του οικονομικού εγκλήματος, γι' αυτό και φέρονταν ιδιαίτερα δυσαρεστημένοι, κάτι που προκύπτει ευθέως από το ότι στην επιστολή τους χαρακτηρίζουν την αντικατάστασή τους με το υπό προώθηση νομοσχέδιο ως πρόφαση.

Την ίδια άποψη με τους οικονομικούς εισαγγελείς εκφράζουν δικαστικοί κύκλοι, οι οποίοι χαρακτήρισαν «πρόσχημα» την αντικατάστασή τους από αντεισαγγελέα του ΑΠ, με το σκεπτικό ότι ως αντεισαγγελείς εφετών δεν μπορούσαν να έχουν «πανελλαδική εμβέλεια», και υπενθυμίζουν τις περιπτώσεις των αρμόδιων εισαγγελέων για την ΕΥΠ και το οργανωμένο έγκλημα οι οποίοι έχουν τον ίδιο βαθμό με αυτούς, ενώ παλαιότερα ο αρμόδιος εισαγγελέας για την τρομοκρατία είχε ακόμη χαμηλότερο βαθμό.

Η μοιραία σύσκεψη στο Σύνταγμα

Μοιραία... στάθηκε μια σύσκεψη, που έγινε προ ημερών στο υπουργείο Οικονομικών, για όσα εκρηκτικά επακολούθησαν με τους δύο οικονομικούς εισαγγελείς, Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη.

Εκεί, παρουσία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπ. Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλου, έγινε η πρώτη... κρούση για το σχέδιο νόμου και τέθηκε σε όλους τους παρευρισκόμενους το ερώτημα εάν θα ήταν προτιμότερο για λόγους δικονομικούς και λειτουργικούς να αντικατασταθούν οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς από αρχαιότερό τους αντεισαγγελέα ΑΠ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με την υπό προώθηση ρύθμιση διαφώνησαν τόσο ο αντεισαγγελέας του ΑΠ και πρόεδρος της Αρχής νομιμοποίησης χρημάτων από εγκληματική δραστηριότητα Παναγιώτης Νικολούδης όσο και ο αντεισαγγελέας Εφετών και ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ Γιάννης Διώτης, ο οποίος στο επιχείρημα ότι ως αντεισαγγελείς Εφετών οι οικονομικοί εισαγγελείς δεν μπορούσαν να έχουν «πανελλαδική εμβέλεια» αντέτεινε ότι ο ίδιος ως αντεισαγγελέας Πρωτοδικών, αρμόδιος για την τρομοκρατία, παλαιότερα, είχε αρμοδιότητα και διενεργούσε επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα. Ο μόνος που δεν είχε πει λέξη τότε ήταν ο κ. Πεπόνης, καθώς τον αφορούσε άμεσα...

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν υπήρξε συνέχεια, μέχρι την περασμένη Τετάρτη, όταν αιφνιδίως εστάλη το σχέδιο νόμου στους οικονομικούς εισαγγελείς.


«Χειροπέδες» στην έρευνα
Καυτοί φάκελοι στο συρτάρι

Τοπίο με... αγκάθια ήταν το αντικείμενο των ερευνών που διενεργούσαν οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης, καθώς το φορτίο των δεκάδων οικονομικών υποθέσεων που είχαν να αντιμετωπίσουν ήταν βαρύ, ενώ οι συνθήκες δουλειάς πολλές φορές τους δυσκόλευαν περισσότερο.

Ακούγεται ότι ήταν δυσαρεστημένοι, επειδή επί σχεδόν επτά μήνες, όσο διήρκεσε η θητεία τους, δεν κατάφεραν να έχουν αναγκαία υλικοτεχνική υποδομή στο γραφείο τους, στο Εφετείο της Αθήνας, καθώς εκτός από τα έπιπλα και ένα φαξ, που άρχισε προ ημερών να λειτουργεί, δεν υπήρχαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ενώ η σύνδεση με Ιντερνετ φάνταζε? ουτοπική. Δεν είχαν επίσης γραμματέα για να διευκολύνονται στη λήψη καταθέσεων των μαρτύρων στο πλαίσιο των δεκάδων υποθέσεων που διερευνούσαν, οι περισσότερες από τις οποίες ήταν ιδιαίτερα σοβαρές και «δύσπεπτες».

Οι υποθέσεις που χειρίστηκαν απαιτούσαν σκληρή προσπάθεια, ενώ εμπόδια ορθώνονταν μπροστά τους ακόμη και από θεσμικούς παράγοντες, όπως συνέβη με τη λίστα του υπουργείου Οικονομικών με τους 14.700 οφειλέτες του Δημοσίου, με βεβαιωμένα χρέη εκτομμυρίων ευρώ.

Κωλυσιεργία
Για να φτάσει στα χέρια τους η λίστα με τους χρεοφειλέτες, πέρασαν τρεις μήνες και χρειάστηκαν τουλάχιστον τρεις υπομνήσεις του κ. Πεπόνη προς το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να βρει ανταπόκριση στο αίτημά του, ενώ προηγήθηκε από τον ίδιο προς τους αρμόδιους αυστηρότατη επισήμανση ότι, περαιτέρω αργοπορία, μπορεί να ενεργοποιήσει ποινικές κυρώσεις?

Από τις πιο? «ακανθώδεις» πρωτοβουλίες τους ήταν η διεξαγωγή έρευνας, που είχαν παραγγείλει στις 30 Νοεμβρίου, για το ύψος των «ύποπτων» δανειοδοτήσεων από τράπεζες, των δύο κομμάτων εξουσίας, της Ν.Δ. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Η έρευνά τους είχε ξεκινήσει με αφορμή δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία τα δύο μεγάλα κόμματα λαμβάνουν δάνεια από τράπεζες, με εγγύηση τις μελλοντικές κρατικές επιχορηγήσεις, και φαίνεται ότι είχε προκαλέσει τη δυσφορία και των δύο κομμάτων.

Παράλληλα με το σαφάρι των φοροφυγάδων, που κατέληξε σε χειροπέδες «γκλάμορους» οφειλετών, οι οικονομικοί εισαγγελείς χειρίζονταν επίσης τις υποθέσεις:

Καταγγελία για παραποίηση στοιχείων του αναθεωρημένου ελλείμματος του 2009 από την ΕΛΣΤΑΤ, με αποτέλεσμα την επιβολή σκληρών μέτρων λιτότητας τα οποία περιελήφθησαν στο Μνημόνιο.
Καταγγελίες του πρώην υφυπουργού Οικονομικών Δημήτρη Κουσελά, για την ύπαρξη λίστας φοροφυγάδων, που δεν χρησιμοποιήθηκε από το υπουργείο Οικονομικών.
Ερευνα με αφορμή την παραίτηση του Δ. Σπινέλη από τη θέση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών και τις καταγγελίες του για ύπαρξη παραμηχανισμού εντός του υπουργείου.
Τον φάκελο των CDS του αδερφού του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.
Τις καταγγελίες για κωλυσιεργία στην επιβολή προστίμων από το λαθρεμπόριο καυσίμων, υπόθεση για την οποία είχε κληθεί να καταθέσει ως ύποπτος ο γ.γ. φορολογικών και τελωνειακών υποθέσεων του υπουργείου Οικονομικών Ι. Καπελέρης.
Τις τελευταίες μέρες οι δύο περίμεναν να τους διαβιβαστεί ολοκληρωμένη δικογραφία, για την υπόθεση του σκανδάλου των υποβρυχίων, ενώ σε εξέλιξη βρισκόταν η έρευνα για τις καταγγελίες του πρώην γ.γ. Πληροφοριακών Συστημάτων Δ. Σπινέλη, ο οποίος είχε μιλήσει για διαφθορά στις εφορίες και αποκάλυψε πως το σύστημα «λαδώματος» των εφοριακών είναι της τάξεως του (4-4-2). Δηλαδή το 40% στους εφοριακούς, το 40% στον ιδιώτη φορολογούμενο και μόλις το 20% στο κράτος.
Το «Εθνος της Κυριακής» είχε από καιρό εντοπίσει τα προβλήματα. Αποκορύφωμα ήταν το δημοσίευμα, που αφορούσε τις οξύτατες αντιδράσεις υψηλόβαθμων παραγόντων του ΣΔΟΕ και των διωκτικών υπηρεσιών της φοροδιαφυγής, οι οποίοι εξέφραζαν από δυσφορία έως αγανάκτηση, για την «ευνοϊκή», όπως τη χαρακτήριζαν, αντιμετώπιση των «γκλάμορους» φοροοφειλετών.

www.ethnos.gr

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καταλαβε κανεις;
Ανώνυμος είπε...

Καλά,μέχρι προχθές παραιτούντο.Χθές ακούσαμε ότι παραμένουν.Τώρα διαβάζουμε στην παρούσα ανάρτηση ότι παραιτούνται.Την κολοκυθιά παίζουμε,ή... κάποιοι που καίγονται από τα στοιχεία προσπαθούν να τους κλείσουν το στόμα με την ...αλάνθαστη Ελληνική "συνταγή";
Ανώνυμος είπε...

Στα χέρια των "παραιτηθέντων" εισαγγελέων οι «καυτεροί» φάκελοι για Νίκο και Αντρίκο.
________________________________
Στα χέρια των παραιτηθέντων οικονομικών εισαγγελέων Πεπόνη και Μουζακίτη, βρίσκονται δεκάδες «καυτοί» φάκελοι που αφορούν όλα τα θέματα της πολιτικής και οικονομικής ζωής της χώρας, που εμπεριέχουν έστω και οσμή σκανδάλου.

Φάκελοι με φοροφυγάδες, με την χρηματοδότηση των πολιτικών κόμματων, με καταγγελίες για ανείσπρακτα πρόστιμα σχετικά με λαθρεμπόριο καυσίμων, με τις καταγγελίες για παραποίηση στοιχείων του αναθεωρημένου ελλείμματος του 2009 από την ΕΛΣΤΑΤ, με τα CDS του ελληνικού Δημοσίου.

Μιας και ακόμη δεν έχει γνωστοποιηθεί ην υπόθεση (ή οι υποθέσεις) για τις οποίες οι εισαγγελείς κατήγγειλαν ότι τους ήθελαν «κατ’ απαγόρευση και καθ’ υπαγόρευση», το σύνολο του πολιτικού προσωπικού ερευνά και πλέκει σενάρια.

Προεξέχουσα θέση σε αυτά (τα σενάρια) έχει η υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ και των CDS.
Ο λόγος είναι απλός: Πρόκειται για ιδιαιτέρως σημαντικές υποθέσεις που σχετίζονται άμεσα με την κορυφή της πυραμίδας του ΠΑΣΟΚ.

Η πρώτη με τον τέως υπουργό οικονομικών
(και εξ απορρήτων του τέως Πρωθυπουργού)
Γιώργο Παπακωνσταντίνου και η δεύτερη με το οικογενειακό περιβάλλον του Γιώργου Παπανδρέου. Αμφότερες οι υποθέσεις έχουν ειδικό πολιτικό βάρος.

Η ΕΛΣΤΑΤ γιατί πιστοποιεί ότι η προσπάθεια πλήρους απαξίωσης της κυβέρνησης Καραμανλή, οδήγησε την Ελλάδα στα «νύχια» του ΔΝΤ και του ελεγκτικού μηχανισμού στήριξης.

Τα CDS γιατί έχουν δημιουργήσει την εντύπωση (σωστά ή λανθασμένα θα αποδειχτεί) σε μερίδα της κοινής γνώμης ότι ο αδελφός του τέως Πρωθυπουργού Αντρίκος Παπανδρέου μπορεί και να συνεργαζόταν με την εταιρεία «Unigestion» σε παιχνίδια… χρεοκοπίας εις βάρος της χώρας.

Η «Unigestion», εταιρεία που αυτοσυστήνεται ως πρωτοπόρος στην Ευρώπη στις δραστηριότητες των Hedge Funds και του Private Equity, σε ενημερωτικό της δελτίο που περιγράφει τις αποδόσεις των CDS (συμβόλαια ασφάλισης από τον κίνδυνο χρεοκοπίας των χωρών-μελών της ευρωζώνης με υψηλό χρέος ή έλλειμμα ή και τα δύο) κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην Ελλάδα και ελληνικά CDS που δίνουν υψηλές αποδόσεις.

Λίγους μήνες νωρίτερα η εταιρεία παρουσίαζε τον Αντρίκο Παπανδρέου και τον κ. Bertrand Piccard, ως Strategic Committee του τομέα Περιβαλλοντικής βιωσιμότητας.

Ο ίδιος ο Αντρίκος Παπανδρέου διευκρίνισε ότι η σχέση του με την περί ου ο λόγος εταιρεία περιοριζόταν αυστηρά σε θέματα περιβαλλοντικού περιεχομένου και δεν έχουμε λόγο και στοιχεία να τον αμφισβητήσουμε.
Ωστόσο τα CDS ερευνώνται. Ή τουλάχιστον τα ερευνούσαν οι κ. Πεπόνης και Μουζακίτης.

Ταυτοχρόνως λέγεται ότι στα χέρια των οικονομικών εισαγγελέων έχει φτάσει και ο περίφημος φάκελος που έκανε (σε αντίγραφα) από χέρι σε χέρι τον… γύρο του επιχειρηματικού και εκδοτικού απαράτ, με αναφορές και καταγγελίες για δραστηριότητες του έτερου αδελφού, Νίκου Παπανδρέου.
Αντίγραφα, έχουν φτάσει και σε υπουργικά γραφεία και λέγεται ότι το περιεχόμενο προκαλεί ερωτήματα και για τη σκοπιμότητα κάποιων αποφάσεων.

Υπενθυμίζουμε ότι κατά το παρελθόν, το newpost.gr είχε αποκαλύψει ότι στο χρονικό διάστημα κατά το οποίο ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν πρωθυπουργός, ένας τέτοιος φάκελος είχε φτάσει στο Μέγαρο Μαξίμου, προκαλώντας ανησυχία προβληματισμό και συσκέψεις.

Γνωρίζουμε ότι ο συγκεκριμένος φάκελος έχει διακινηθεί από επιχειρηματίες οι οποίοι ένοιωσαν να απειλούνται από ορισμένες επιλογές του Γ. Παπανδρέου. Και θυμίζουμε ότι ήδη έχουν γίνει αναφορές για «συμφέροντα» που κινήθηκαν για την «ανατροπή» του.

ΝΤΡΟΠΗ ΡΕ ...Μπουρμούληδες !!!
Μετά από αυτό,άντε να δεχθείς ότι η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και τυφλή. Τέτοιες ενέργειες ξεφτιλίζουν την δικαιοσύνη και συνολικά τους θεσμούς.

Όσον αφορά τα πρόσωπα αυτά είναι ήδη ξεφτιλισμένα από καιρό πριν.
Αν υπήρχε όντως δικαιοσύνη στη χώρα, δεν θα είχαμε φθάσει σε αυτό το κατάντημα.
Κρίμα για τις επερχόμενες γενιές, που δεν τους άξιζε τέτοια τύχη.

ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΔΙΚΑΣΟΥΝ..
ΕΝΩ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΝΑ ΣΕ ΞΕΔΙΚΑΣΟΥΝ !!!
Ανώνυμος είπε...

ΑΞΙΟΤΙΜΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΟΙ ΤΕΡΤΣΕΤΗΔΕΣ ΣΑΣ ΚΟΙΤΑΝΕ! Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΕΛΠΙΖΕΙ !!!!

Ο κύριος Γιάννης Μουρμούρας Πρόεδρος του Σώματος Ορκωτών Εκτιμητών,

παραδέχθηκε μιλώντας στην Επιτροπή της Βουλής πως οι Εκτιμητές εκτιμούσαν μια έκταση, αλλά ως εκ θαύματος άλλαζε η χρήση της μετά την εκτίμηση.

Έτσι η χορτολιβαδική μη οικοδομήσιμη, στα συμβόλαια εμφανιζόταν άρτια και οικοδομήσιμη.

Συνεπώς ο κύριος Μουρμούρας δεν λέει πως δεν υπάρχει ζημιά, αλλά πως οι εκτιμητές σωστά εκτιμούσαν με βάση τα στοιχεία που τους έδιναν. Στα συμβόλαιο όμως μετά, όλα εμφανίζονταν διαφορετικά.

Πρακτικά δηλαδή λέει, όχι πως δεν υπήρξε σκάνδαλο, αλλά πως πως οι Εκτιμητές δεν συμ*******ίχαν σε αυτό.

Σκάνδαλο είναι και η ίδια η πώληση των εκτάσεων. Με βάση το νόμο 1198/1981 περί πώλησης περιουσιακών στοιχείων του Αγίου Όρους εκτός του Αγίου Όρους, οι μονές εκποιούν περιουσιακά στοιχεία μόνο αν υπάρχει σοβαρή ανάγκη.

Όπως αποδεικνύεται όμως, το Βατοπέδι εκποιεί τα περιουσιακά στοιχεία φιλέτα που απέκτησε, όχι από ανάγκη, αλλά για να κάνει real estate και επενδύσεις με offshore εταιρείες. Συνεπώς δεν είχε καν το δικαίωμα πώλησης

9. Όπως ορίζει ο ίδιος νόμος, η εκποίηση περιουσιακών στοιχείων γίνεται μόνο με Δημοπρασία. Οι Δημοπρασίες που γίνονται είναι όμως εικονικές.

Δηλαδή αφού υποβάλλονται κάποιες προτάσεις, ο δικηγόρος της Μονής και η Μονή τις θεωρούν ασύμφορες και επιλέγουν αγοραστή άλλες εταιρείες στις οποίες η ίδια η Μονή είναι μέτοχος!

10. Μέσω των offshore εταιρειών Rassadel ,Madeus η Μονή Βατοπεδίου προχωρά σε διάφορες επενδυτικές αλχημείες που αφορούν στην γη που απέκτησε. Το Βατοπέδι είναι μέτοχος της ΑΝΘΕΜΙΑΣ, που αγόρασε (με δημοπρασία υποτείθεται πάντα) οικόπεδα φιλέτα.

11. Δια των «δημοπρασιών» η εταιρεία Noliden αγοράζει από το Βατοπέδι το Ολυμπιακό ακίνητο στο οποίο επιχειρεί να αλλάξει τη χρήση γης για να το κάνει ιατρικό κέντρο πολλαπλασιάζοντας την αξία του.

Τα έγγραφα δημοσιοπιούνται στο Κουτί της Πανδώρας και η προσπάθεια σταματά. Η εταιρεία στα ποσά που φαίνεται να καταθέτει για την αγορά του ακινήτου κάνει και μία «δωρεά» 9 εκατομμυρίων στη Βατοπέδι

12. Σε όλη τη διάρκεια των μεθοδεύσεων για την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων όλα γίνονται αστραπιαία.

Αποχαρακτηρισμοί αρχαιολογικών και δασικών εκτάσεων, εκτιμήσεις υπηρεσιών,επισπεύσεις διαδικασιών.

13. Μέχρι και κούριερ επιστρατεύεται για να μεταφερθούν υπηρεσιακές αποφάσεις.

Το μόνο που άργησε ήταν να βγει η απόφαση του δικαστηρίου που δικαίωνε το ελληνικό Δημόσιο.

14. Ακόμη και όταν αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο ,η Επιτροπή Καταπολέμησης Μαύρου χρήματος έδωσε εντολή δέσμευσης 31 λογαριασμών σε 7 τράπεζες.

Τα στοιχεία αυτά δεν μεταβιβάστηκαν με τον φάκελο των στοιχείων στη Βουλή.

Οι υπουργοί συνομιλούν με μοναχούς, τους δέχονται στο Μαξίμου και κάποιοι απ αυτούς τυλίγονται με την Αγία Ζώνη για να γίνουν καλά.

Στην καλύτερη των περιπτώσεων η θρησκοληψία γίνεται πολιτική και το προσευχητάρι μπερδεύεται με το μπλοκ επιταγών. Σκάνδαλο πάντως είναι.

Είναι άγνωστο αν ο «ενορατικός» Εφραίμ προφήτεψε πράγματι για τον πρώην πρωθυπουργό ότι «θα γίνει ο μέγας ηγέτης της Ευρώπης», προς το παρόν πάντως, ο ίδιος αρνείται να παίξει το ρόλο ενός πρώην ηγέτη της χώρας.

Στην αρχή μιλά για τις πολιτικές του ευθύνες τις οποίες αναλαμβάνει, στη συνέχεια σωπαίνει και ξαφνικά αναφωνεί πως δεν υπάρχει σκάνδαλο. Αν ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, τότε στο Βατοπέδι υπάρχουν πολλοί άγιοι. Αν όμως το θάρρος χαρακτηρίζει τον πολιτικό, τότε οι ηγέτες μας είναι…αχαρακτήριστοι
Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα REAL την Κυριακή 10 Οκτωβρίου


RE ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑMΠΑΚΙΕΡΑ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;

ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ;

Μήπως πάμε για ..."συγκάλυψη" με ...ΣΦΡΑΓΙΔΑ;

Δηλαδή οι Υπάλληλοι του Υπουργείου ξύπνησαν ένα πρωί και είπαν: Αφού δεν έχουμε δουλειά δεν κάνουμε με το...ΒΑΤΟΠΑΙΔΙ καμιά ...ανταλλαγή;



250 συμβόλαια σε...μια εβδομάδα;
Και Είχαμε και...επιστροφές;
ΔΕΝ Υπάρχει ΙΧΝΟΣ φιλοτίμου;
Δεν υπάρχει ΙΧΝΟΣ Ελληνικού αίματος που να διεγείρει Εθνικές συνειδήσεις;
Ανώνυμος είπε...

¨ολο το σύστημα είναι διεφθαρμένο και οι λογαριασμοί τών λαμογιών είναι γεμάτοι από τα λεφτά μας!! Συνεχίζετε μαλάκες να ακολουθείτε κομματα!! Σας γα/μα/νε χωρίς σάλιο και εσείς συνεχίζετε και πληρώνετε χαράτσια!!! Τώρα με τα τεκμήρια διαβίωσης βοηθούν ξανα τούς φοροφυγάδες και ξεσκίζουν τόν φουκαρά τόν συνταξιούχο και τόν υπάλληλο Δημόσιο και Ιδιωτικό πού έτυχε να κληρωνομίσει ή να αποκτήσει ένα σπίτι 120Τμ ή έσω ένα σπίτι 150 μέτρων, και οδηγεί μια σακαράκα 1600κε!! Η συμβουλή μου είναι: Αποχή από την κατάθεση φορολογικής δηλώσεως και μή πληρωμή τών Χαρατσίων είς ένδειξη διαμαρτυρίας!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια