Powered By Blogger

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2011

Βενιζέλος: Σεβόμαστε την Χάγη γιατί ...έρχονται και άλλα

Την υποχρέωση της Ελλάδας να σεβαστεί την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για τα Σκόπια, καθώς το ίδιο δικαστήριο πρόκειται να αποφασίσει και για άλλα σημαντικότερα θέματα που μας αφορούν, όπως για παράδειγμα τις θαλάσσιες ζώνες, υπογράμμισε ο Υπουργός Οικονομικών από το βήμα της Βουλής.

Προκληθείς σχετικά από τον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ ο οποίος ζήτησε την άμεση κατάργηση της ενδιάμεσης συμφωνίας, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε με νόημα ότι «δεν πρέπει να παρασυρθούμε σε διατυπώσεις που δεσμεύουν τη χώρα και μπορεί αν μην λειτουργήσουνε με τρόπο ωφέλιμο», επισημαίνοντας ότι οι αποφάσεις του Διεθνούς Δικαστηρίου δεν προσφέρονται για εύκολες ερμηνείες και πρέπει πάντα να μελετώνται με προσοχή.

«Εγώ από αυτή την απόφαση κρατώ το στοιχείο που καλεί τις δύο χώρες να συνεχίζουν την προσπάθεια κοινά αποδεκτής λύσης για το ζήτημα της ονομασίας. Σεβόμαστε τις διαδικασίες και δεν αλλάζει τίποτα στην κρυστάλλινη στρατηγική μας για κοινά αποδεκτή λύση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε πάντως την ελπίδα ότι η ηγεσία των Σκοπίων δεν θα παρεξηγήσει το περιεχόμενο της απόφασης και τις διευθύνσεις καλόπιστης συμπεριφοράς που δίνει καθώς σε διαφορετική περίπτωση "δεν θα ωφελήσουν τον εαυτό τους όσον αφορά την ένταξή τους σε ευρωατλαντικούς θεσμούς".

"Θέλω να πιστεύω η ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου θα είναι πιο.......
υπεύθυνη από την κυβέρνηση Παπανδρέου" σχολίασε ο κ. Καρατζαφέρης, "είναι δεδομένος ο σεβασμός στο διεθνές δίκαιο", δήλωσε ο κ. Κεφαλογιάννης από τη Ν.Δ .

"Το βέβαιο είναι ότι η μνημονιακή διάλυση της χώρας είναι ότι χειρότερο για να υπερασπίσει τα εθνικά συμφέροντα σε κρίσιμη περίοδο", σημείωσε ο κ. Λαφαζάνης από τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ ο κ. Παφίλης από το ΚΚΕ σχολίασε δηκτικά " εσείς που υπερασπίζεστε το διεθνές δικαστήριο της Χάγης θα λούζεστε και τις αποφάσεις. Εμείς δεν το σεβόμαστε".


briefingnews.gr

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΣΑΠΟΥΝΙ
Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟ ΘΥΜΙΖΕΙ ΣΙΜΙΤΗ ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΟΤΑΝ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΕ ΤΑ ΙΜΙΑ,ΩΣ ΠΟΤΕ ΡΕ ΠΟΥΣΤΑΡΙΑ ΘΑ ΞΕΠΟΥΛΑΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΕΦΘΑΣΕ Η ΩΡΑΣΑΣ ΟΥΤΕ ΝΥΧΤΑ ΟΥΤΕ ΑΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΡΑΤΕ.
Ανώνυμος είπε...

ΟΠΑ ΟΠΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΙΑ ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ !νΑΤΕΣ !ΧΑΧΑ ...ΜΟΛΙΣ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΜΙΛΑΩΝ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΙΤΙΔΑΣ ΖΩΝΗΣ ΣΤΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ ...ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ (ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΑ ) ....ΑΥΤΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ******* ΟΠΑ ΤΙ ΚΑΛΑ !
Ανώνυμος είπε...

Οι άνθρωποι αυτοί χαίρονται για ότι αρνητικό ακούγεται ή αποφασίζεται για την Ελλάδα.
Ο λόγος;;;
Βάζουν τους ξένους να το κάνουν για να μην πάρουν την ευθύνη και χάσουν την εξουσία και τη συνέχιση της ανθελληνικής τους αποστολής.
fnous είπε...

Δεν πήγε ποτέ κανένας μαύρος σε ένα δικαστήριο, για να του αναγνωριστεί το μαύρο χρώμα.
Με ή χωρίς δικαστική απόφαση ήταν μαύρος και αυτό φαινόταν. Δεν πήγαν ποτέ οι Κούρδοι στην Τουρκία —ή σε κάποιο διεθνές δικαστήριο— να τους αναγνωρίσει τη γλώσσα τους ως κουρδική.

Οι Κούρδοι είναι αυθεντικό έθνος και φυσικό είναι να έχουν και τη δική τους γλώσσα, χωρίς αυτό να είναι και τόσο καθοριστικό για την ύπαρξή τους.
Έχουν όλα τα χαρακτηριστικά, που τους δίνουν το "πρωτεύον" —το οποίο είναι η ιδιαίτερη εθνική ταυτότητα— και από εκεί και πέρα δεν έχει λόγο ν' αμφισβητεί κάποιος το "δευτερεύον", που είναι η γλώσσα. Πόσο μάλλον όταν αυτή είναι ορατά διαφορετική από αυτήν των υπολοίπων.

Αντιλαμβανόμαστε ότι στην περίπτωση των Σκοπιανών κάτι ύποπτο συμβαίνει.
Επειδή δεν μπορούν ν' αποδείξουν το "πρωτεύον", που είναι η εθνική ταυτότητα, προσπαθούν να το "χτίσουν". Προσπαθούν δηλαδή από το "δευτερεύον" να πάνε στο "πρωτεύον".

Προσπαθούν από τη γλώσσα να πάνε στην έννοια του έθνους. Προσπαθούν να πάρουν από την Ελλάδα μια "νομιμοποίηση" της "μακεδονικότητας" της γλώσσας τους, προκειμένου να "χτίσουν" στη συνέχεια την "εθνική" τους ιδιότητα.

Είναι σαν τα δικαστήρια, τα οποία γίνονται για αμφισβητούμενες ιδιοκτησίες και ελλείψει νομίμων παραστατικών, όπου χρησιμοποιούνται μάρτυρες. Όταν δεν έχεις ούτε ένα νόμιμο έγγραφο γι' αυτό το οποίο διεκδικείς ως ιδιοκτησία σου, επικαλείσαι μάρτυρες και η δικαστική απόφαση γίνεται το πρώτο και μοναδικό νόμιμο έγγραφο για την ιδιοκτησία σου.

Τι φοβούνται λοιπόν οι Σκοπιανοί και αυτοί οι οποίοι βρίσκονται πίσω από αυτούς;

Ότι, αν πάνε κανονικά με τις διαδικασίες που προβλέπονται για τα νεοσύστατα κράτη, δεν έχουν καμία δυνατότητα ν' αναγνωριστούν ως "έθνος".

Ένα κράτος, το οποίο —στην τελευταία επίσημη και διεθνώς αναγνωρισμένη καταγραφή των πληθυσμιακών του στοιχείων— παρουσιάζεται σαν μίξη πολλών, διαφορετικών, υπαρκτών και αναγνωρισμένων εθνικοτήτων, δεν μπορεί ν' αποδείξει ότι έχει ενιαία εθνική ταυτότητα.

Δεν μπορείς να "χτίσεις" εθνική ιδιότητα μέσα σε λίγες δεκαετίες. Το κράτος των Σκοπίων επισήμως —και όχι με βάση τις κραυγές του υπόκοσμου του Γκρουέφσκι— είναι μια σύνθεση κυρίως Σέρβων, Βουλγάρων, και Αλβανών.
-----------------------------------------
Υπάρχει Μακεδονική Γλώσσα;
ΕΑΜ Β΄ - ΥΔΡΟΧΟΟΣ
http://eamb-ydrohoos.blogspot.com

διαβάστε τα ολόκληρα τα κείμενα και διαδώστε τα.-
Ανώνυμος είπε...

κανει και ο πανασχετος βενιζελος μαθηματα υψηλης στρατηγικηγς!!!! ελεος! και εγω ξερω τα νουμερα δεν ειμαιμαθηματικος ομως. να αφησουν την πολιτικη και να ασχοληθουν με την κουζινα οι κατινες της βουλης. και οι 300!! αλλιως υπαρχει και η λυση της κρεμαλας που προσωπικα την προτιμω!
fnous είπε...

. Όσο παράλογος και βλάκας είναι κάποιος, που, μιλώντας γαλλικά και γινόμενος αντιληπτός, ισχυρίζεται ταυτόχρονα ότι μιλάει γερμανικά, άλλο τόσο παράλογος είναι κι αυτός που ισχυρίζεται ότι μιλάει "μακεδονικά", ενώ όλοι αντιλαμβάνονται ότι μιλάει βουλγαρικά.

Απλά πράγματα. Πρέπει να γνωρίζει ένα κράτος τι γλώσσα μιλάει ένα άλλο, για να προετοιμάσει ανάλογα το προσωπικό της διπλωματικής του αποστολής.
Δεν μπορεί σε ένα νεοσύστατο κράτος της Λατινικής Αμερικής να στείλεις προσωπικό, που δεν μιλάει την τοπική γλώσσα.
Τι είναι αυτό το κράτος;

Ισπανόφωνο σαν τη Βενεζουέλα ή πορτογαλόφωνο σαν τη Βραζιλία. Σε ποια "ομάδα" κρατών της Λατινικής Αμερικής ανήκει;

Αν κάποιος γλωσσολόγος "υπογράψει" ότι η Βραζιλία είναι ισπανόφωνη, θα πάψει να είναι τέτοιος. Το πρώτο κράτος που θα την "πατήσει" και θα στείλει ισπανόφωνη διπλωματική αποστολή στη Βραζιλία, θα "καταγγείλει" την επιστη*******κή του αξιοπιστία, για να μην την "πατήσουν" και οι υπόλοιποι. Την επόμενη φορά, που θα χρειαστούν τα κράτη κάποιο γλωσσολογικό "πόρισμα", ο συγκεκριμένος γλωσσολόγος απλά δεν θα αποτελεί επιλογή.

Δεν είναι όμως μόνον τα κράτη, τα οποία ενδιαφέρονται για τα πραγματικά και αντικειμενικά στοιχεία, που αφορούν ένα νεοσύστατο κράτος.
Είναι και οι ίδιοι οι λαοί. Οι άνθρωποι, είτε ως επιχειρηματίες είτε ως απλοί τουρίστες, περιφέρονται στον κόσμο κι αναζητούν την ενημέρωση γι' αυτά που τους αφορούν. Τη σωστή ενημέρωση.
Όταν ένας επιχειρηματίας από το Μεξικό θελήσει να πάει για δουλειές στα Σκόπια, δεν θα χρειαστεί ενημέρωση για τη γλώσσα τους; Δεν θα πρέπει ν' αναζητήσει τις υπηρεσίες ενός μεταφραστή;
Τι θ' αναζητήσει;

Κάποιον, που να μιλάει "μακεδονικά"; Σε ποιον θ' απευθυνθεί για να τον βρει; Υπάρχει άνθρωπος που να μιλάει "μακεδονικά";

Ποια "μακεδονικά" θα χρειαστεί στα Σκόπια; Τα "μακεδονικά" της ελληνικής, της σερβικής, της βουλγαρικής, της αλβανικής ή της ρουμανικής γλώσσας;

Ποια "μακεδονικά" μιλάει το κράτος των Σκοπίων;

Άρα; Άρα, η αντικειμενική ενημέρωση γι' αυτόν τον επιχειρηματία είναι να του πούνε ότι πρέπει να βρει έναν μεταφραστή, που απλά να γνωρίζει βουλγαρικά.

Τα ανάλογα συμβαίνουν και για τους απλούς πολίτες, οι οποίοι περιφέρονται στον κόσμο ως τουρίστες. Ο τουρίστας, που θα πάει στα Σκόπια, πρέπει να γνωρίζει ότι εκεί μιλούν βουλγαρικά. Αυτό δεν έχει σχέση μόνον με την ποιότητα των διακοπών του. Έχει σχέση και με την ίδια την ασφάλειά του.
Οτιδήποτε να του τύχει, θα πρέπει να γνωρίζει σε ποιον απευθύνεται και άρα σε ποια γλώσσα να του μιλάει.
Είναι βασικό στοιχείο για έναν τουρίστα η γνώση της ταυτότητας της γλώσσας που μιλιέται σε έναν χώρο. Κάποιοι αποφεύγουν εντελώς τις χώρες, των οποίων δεν γνωρίζουν στοιχειωδώς τις γλώσσες τους.

Όταν κάποιος απευθυνθεί στη διπλωματική υπηρεσία της πατρίδας του και τον ενημερώσουν ότι στα Σκόπια μιλούν "μακεδονικά", θα καταγγείλει την αξιοπιστία της μόλις θα πάει εκεί και θα διαπιστώσει ότι μιλούν βουλγαρικά.
Πώς ενημερώνονται όλοι αυτοί οι απλοί άνθρωποι, οι οποίοι σε κάποια στιγμή της ζωής τους θα χρειαστούν πληροφορίες;

Από τους επίσημους, νόμιμους και ελεγμένους "ταμιευτήρες" γνώσης.
Από τις εγκυκλοπαίδειες, τα δημόσια αρχεία κλπ..
Άρα;
Άρα οι εγκύκλιοι που θα συνταχθούν με την επίσημη αναγνώριση ενός νεοσύστατου κράτους, θα τροφοδοτήσουν με νέα στοιχεία τους "ταμιευτήρες" αυτούς.

----------------------------------
Υπάρχει Μακεδονική Γλώσσα;
ΕΑΜ Β΄ - ΥΔΡΟΧΟΟΣ
http://eamb-ydrohoos.blogspot.com

διαβάστε τα ολόκληρα τα κείμενα και διαδώστε τα.-
Ανώνυμος είπε...

αχρηστοι πολιτικοι, μονο να κλεβουν ξερουν
Ανώνυμος είπε...

TO ΔΑΧΤΥΛΑΚΙ ΣΟΥ ΧΡΥΣΟ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΣΩΣΤΗ ΣΤΑΣΗ.
Ανώνυμος είπε...

ΕΜΕΙΣ ΒΕΝΙΖΕΛΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΠΙΑ,ΕΜΕΙΣ ΒΕΝΙΖΕΛΕ ΜΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΑ ΤΕΡΑΤΑΚΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΦΑΜΕ ΩΜΟΥΣ.

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΣΑΣ...
Ανώνυμος είπε...

ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΣΟΚΟΙΛΙΑ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΤΙ ΑΝΔΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ?..Η ΟΛΗ ΥΠΟΣΤΑΣΗ ΣΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΗ..ΣΕ ΕΝΑΝ ΠΑΡΛΑ******* ΝΑΙΝΑΙΚΟ.ΓΙΑΤΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΥΤΕ ΕΡΓΑΤΗΣ,ΟΥΤΕ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ,ΟΥΤΕ ΕΡΑΣΤΗΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ.....ΕΝΑΣ ΧΕΣΤΗΣ ΜΠΟΥΧΕΣΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΩΡΑΙΟΣ Ο ΤΡΟΜΠΑΣ...ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια