Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2011

Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2011

Σε παράκρουση η Ευρώπη, σε νευρικό κλονισμό το ελληνικό πολιτικό σύστημα

Σοφία Βούλτεψη

Η απόδειξη ότι η τριανδρία Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλου δεν έκανε τίποτε για να υπερασπιστεί τη χώρα – με τους δύο πρώτους μάλιστα να την συκοφαντούν συστηματικά – βρίσκεται στα επιχειρήματα που χρησιμοποίησε ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Χέλμουτ Σμιτ, μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ στο Αμβούργο.

Εκεί βρίσκεται και η απόδειξη πως την χώρα δεν υπερασπίστηκε και ο κ. Λ. Παπαδήμος, ο....
οποίος απλώς ανέλαβε να εφαρμόσει αποφάσεις, ενώ από τις συνομιλίες του με τους Ευρωπαίους αξιωματούχους το μόνο που προκύπτει είναι τελεσίγραφα – είτε για τις έγγραφες δεσμεύσεις, είτε για την εφαρμογή αποφάσεων που ελήφθησαν ερήμην της Ελλάδας και από τις οποίες τώρα εξαρτάται η έβδομη (και πρώτη του νέου δανείου) δόση.

Επίσης: Η απόδειξη ότι τα στελέχη της πρώην (και νυν) κυβέρνησης δεν έκαναν τίποτε ούτε για την ευημερία της χώρας, αλλά ούτε και για να πιέσουν τους κατά διαστήματα διαπραγματευόμενους Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλο, να χρησιμοποιήσουν τα υπέρ της Ελλάδας επιχειρήματα, βρίσκεται στη συμπεριφορά τους της τελευταίας περιόδου.

Την ώρα που τα πάντα για την Ευρώπη – και οπωσδήποτε για τη χώρα – βρίσκονται στον αέρα, την ώρα που θορυβημένες οι Ηνωμένες Πολιτείες στέλνουν τον αντιπρόεδρο Μπάιντεν και τον υπουργό των Οικονομικών Γκάιτνερ, την ώρα που Μέρκελ και Σαρκοζί συνασπίζονται εναντίον όλων (και εντός των χωρών τους), την ώρα που η οικονομία πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, η ύφεση βαθαίνει, η ανεργία και η φτώχεια χτυπάνε κόκκινο και δεν ξέρουμε τι θα γίνει με το PSI, παρακολουθούμε ψευδεπίγραφες μάχες οπισθοφυλακής και εξουσίας.

Έτσι, άλλωστε, εξηγούνται όλα. Ο νους όλων ήταν στην εξουσία, στη διατήρησή της ή στην αλλαγή φρουράς. Δεν έμενε καιρός να σκεφθούν, να κάνουν τη δουλειά τους, να διαπραγματευτούν, να προβλέψουν, να αναζητήσουν τα κατάλληλα επιχειρήματα.

Ο Σμιτ, όπως και ο Κολ, όπως και ο Ντελόρ, βλέπουν αυτό που δεν βλέπει κανένας από τους σύγχρονους ηγέτες: Ότι η Ευρώπη υπάρχει επειδή είναι ενωμένη.

Και ότι η ίδια η Γερμανία δεν μπορεί να πάει πουθενά απομονωμένη. Μίλησε μάλιστα για «ζημιογόνο νταηλίκι γερμανικού εθνικισμού»!

Όσοι Έλληνες πολιτικοί (λέμε τώρα) πάνε κι’ έρχονται επί δύο χρόνια και συνομιλούν με την Μέρκελ, δεν διανοήθηκαν να πουν το αυτονόητο που εξέφρασε ο Σμιτ:

Ότι η Γερμανία έχει πλεονάσματα επειδή οι άλλες χώρες έχουν ελλείμματα. Ότι δηλαδή η Γερμανία έχτισε τα πλεονάσματά της επί χρόνια πάνω στα ελλείμματα των άλλων.

Όσοι Έλληνες πολιτικοί (ξαναλέμε τώρα) πάνε κι’ έρχονται επί δύο χρόνια και συνομιλούν με τον Σαρκοζί, δεν του θύμισαν το ιστορικό του καθήκον, τις ιστορικές υποχρεώσεις της χώρας του, που επίσης βρήκε στην Ελλάδα έδαφος να αναπτύξει τις εμπορικές της δραστηριότητες.

Ο διακεκριμένος δημοσιογράφος Σερζ Ζιλί, ιστορικός διευθυντής της Λιμπερασιόν που υποχρεώθηκε σε παραίτηση από τους Ρότσιλντ, κατηγόρησε ευθέως τον Σαρκοζί για ενδοτισμό έναντι του Βερολίνου.

Με τα θέματα αυτά ουδείς κυβερνητικός ασχολήθηκε εδώ στην Ελλάδα. Όσοι αναφέρονταν σ’ αυτά θεωρούνταν γραφικοί και αιθεροβάμονες.

Τώρα, εκ των υστέρων, διαπιστώνουν κάποιοι – με πρώτον τον κ. Χρυσοχοΐδη – ότι έγιναν τραγικά λάθη, ότι βυθίστηκε η χώρα στη φτώχεια, ότι ο κ. Παπανδρέου δεν πρέπει, δεν είναι «ηθικό», να είναι υποψήφιος, διότι, όπως είπε ο αρμόδιος για ανάπτυξη, επενδύσεις και κοινοτικά κονδύλια υπουργός, μόνο σε αποικία θα μπορούσε να είναι θέσει ξανά υποψηφιότητα ο άνθρωπος που δεν σταμάτησε να του εμπιστεύεται (λέμε τώρα) καίρια υπουργεία.

Οι αντιδράσεις που καταγράφονται αυτές τις μέρες στη Γερμανία και στη Γαλλία, δείχνουν ότι υπήρχαν περιθώρια – και πρόσφορο έδαφος – για να ασκηθούν πιέσεις προκειμένου να δοθούν από την αρχή οριστικές λύσεις.

Χάθηκε έτσι πολύτιμος χρόνος, δεν υπήρξε καμία πρόοδος όσον αφορά στην ανάπτυξη, στις επενδύσεις, στην απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων, ελήφθησαν αντιαναπτυξιακά και εξοντωτικά μέτρα και τελικά αυξήθηκε και το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ.

Αντιστάσεως μη ούσης, μέσα σ’ ένα κλίμα πλήρους απουσίας προτάσεων, πρωτοβουλιών και διαπραγματεύσεων, Μέρκελ και Σαρκοζί συναντώνται και πάλι σήμερα, προκειμένου να προετοιμάσουν τα της αλλαγής των Συνθηκών που θα επιχειρήσουν να επιβάλουν στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 9ης Δεκεμβρίου.

Επ’ αυτού έχουν διαφωνήσει πλήρως οι αντιπολιτεύσεις στις χώρες τους, που έχουν δηλώσει ότι δεν θα αποδεχθούν αλλαγή των συνθηκών, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η Βρετανία, η οποία δηλώνει ότι δεν θα μπλοκάρει τις αλλαγές, αρκεί αυτές να εφαρμοστούν μόνο στις χώρες της ευρωζώνης.

Όλα αυτά την ώρα που ο Επίτροπος Ρεν ξεκαθάριζε μιλώντας στο Ρόιτερ’ς πως «αυτή την εβδομάδα διακυβεύονται το σταθερό μέλλον του ευρώ και κατά συνέπεια η οικονομική ανάκαμψη και η απασχόληση. Αυτό δημιουργεί την ανάγκη για την υιοθέτηση ενός πειστικού πακέτου μέτρων από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο».

Φυσικά, όλα αυτά για τον ελληνικό μικρόκοσμο είναι ψιλά γράμματα. Οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, όταν δεν καταγγέλλουν τη Νέα Δημοκρατία για «συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση», «αντιπολιτευόμενη συμπολίτευση», «αντισυμπολίτευση» και άλλα ευρηματικά και γλωσσοπλαστικά, ασχολούνται με την επόμενη ημέρα στο κόμμα.

Η χώρα βρίσκεται στο παραπέντε και οι διαφωνίες, οι διαγκωνισμοί και οι συγκρούσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης και των κομμάτων συνεχίζονται ανερυθρίαστα.

Ήδη ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μ. Καρχιμάκης επιτέθηκε με δριμύτητα στον κ. Χρυσοχοΐδη, μιλώντας για προπέτεια, αλαζονεία και αχαριστία.

Από το περιβάλλον του πρωθυπουργού πληροφορούμεθα, μέσω… κύκλων που δεν μπόρεσε να αποφύγει ούτε ο κ. Παπαδήμος, πως θα τραβήξει τα λουριά στα μέλη της θηριώδους κυβέρνησής του.

Τον παρότρυνε σ’ αυτό και ο Μίμης Ανδρουλάκης, που τον κάλεσε από το βήμα της Βουλής να… αποκτήσει γκατς!

Η ανάγκη για την έκτη δόση οδήγησε σε μια τερατογένεση, που με τη σειρά της μπορεί να αποτελέσει την ταφόπλακα για τη χώρα…

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΟΚΟΛΑ !!!!!

ΚΟΥΝΟΥΠΪΔΙΑ !!!!

ΣΑΠΙΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ!!!

ΚΑΙ ΒΡΩΜΙΑ ΨΑΡΙΑ !!!
Ανώνυμος είπε...

Σύγκρουση της οικογένειας Παπανδρέου με τους δελφίνους και τους επικριτές του Γιώργου!

Βαθιά προσβεβλημένη αλλά και πολιτικά απαξιωμένη αισθάνεται η οικογένεια Παπανδρέου μετά και από τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη αλλά και από ορισμένες άκομψες πρωτοβουλίες πρωτοκλασάτων στελεχών. Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Γιώργος Παπανδρέου συγκάλεσε αργά χθες το βράδυ οικογενειακό συμβούλιο στο οποίο παρέστησαν -πέραν των μελών της οικογένειας- και δύο - τρείς έμπιστοι, στενοί του συνεργάτες.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης εκφράστηκαν όλες οι απόψεις και διατυπώθηκαν όλα τα πιθανά σενάρια για το τι ακριβώς θα πρέπει να πράξει από δω και πέρα ο κ. Γιώργος Παπανδρέου.

Κατά διάρκεια την πολύωρης συζήτησης κυριάρχησε η ανάλυση των όσων είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης ενώ ο κ. Παπανδρέου εξήγησε και φαίνεται να ξεκαθάρισε ότι «σε αυτή την φάση είναι εξόχως δύσκολο αλλά και επικίνδυνο να διαγραφεί ο υπουργός Ανάπτυξης για την προσβλητική του συμπεριφορά τόσο απέναντι στον ίδιο όσο και σε ολόκληρη την κυβέρνηση και το κίνημα».

Οι ίδιοι κύκλοι αναφέρουν ότι αναζητήθηκε άλλος τρόπος να δοθεί απάντηση στον υπουργό ο οποίος- όπως επεσήμαναν πολλοί εκ των παρευρισκομένων- έχει 16 δισ. ευρώ στα συρτάρια του από το ΕΣΠΑ και δεν έχει κάνει τίποτα απολύτως μέχρι σήμερα. Αυτό είναι ένα από τα ευαίσθητα σημεία στο οποίο θα επικεντρώσουν όπως όλα δείχνουν οι άνθρωποι του προέδρου του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να απαξιώσουν αλλά κυρίως για να ακυρώσουν την κριτική που άσκησε ο κλ. Χρυσοχοίδης.

Σχετικά με το ενδεχόμενο αποχώρησης του κ. Παπανδρέου από την προεδρεία του ΠΑΣΟΚ αλλά και τον χρόνο που θα μπορούσε να αναλάβει μια τέτοια πρωτοβουλία υπήρξαν διαφορετικές απόψεις.

«Δεν φεύγεις τώρα. Μετά από αυτό που έκανε ο Χρυσοχοίδης δεν είναι δυνατόν να παραιτηθείς. Αν το κάνεις θα ακολουθήσουν και άλλες παρόμοιες δηλώσεις από στελέχη και ενδεχομένως και Υπουργούς. Θα είσαι απολύτως ευάλωτος!» φέρεται να του είπε ο Ανδρίκος Παπανδρέου. Παράλληλα διατυπώθηκε και η άποψη ότι αποκαθιστώντας με κάποιο τρόπο τα πράγματα και φυσικά το όνομα Παπανδρέου -μετά από συμφωνία με τους κ.κ Βενιζέλο και Λοβέρδο- θα μπορούσε να δρομολογήσει την έξοδο του η οποία μάλιστα θα ήταν δυνατόν να σκηνοθετηθεί ώστε να μοιάζει ηρωική στηριζόμενη σε ένα καθ’ όλα πλασματικό ιδεόγραμμα της υπό κατάρρευση πολιτικής του προσωπικότητας!

«Ο πρώην Πρωθυπουργός οσονούπω θα αναλάβει πρωτοβουλίες και πολλά ζητήματα θα πάρουν τον δρόμο τους, αλλά και ορισμένοι θα μετανοήσουν για τον τρόπο που αποφάσισαν να διαχειριστούν την εσωκομματική κρίση στο ΠΑΣΟΚ» σημειώνει με νόημα στενός φίλος του κ. Παπανδρέου σε όσους ρωτούν για τα μελλούμενα…

Πάνος Ράσσιας
Από το: newpost
-------------------------------------
ΑΝ Ο ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ ΕΣΠΑΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ..ΑΥΓΟ !
ΔΙΕΡΕΥΝΑΤΕ...
Ανώνυμος είπε...

O Ελληνικός Λαός ---Π Ε Ι Ν Α Ε Ι--,
Και ο ΜΗΤΣΟΣ της ΑΛΛΑΓΗΣ-ΕΚΣΥΧΡΟΝΙΣΜΟΥ-ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ--
Ε Χ Ε Ι Τ Ο Ν Χ Α Β Α Τ Ο Υ
------------------------------------
Για ποιο ΠΑΣΟΚ μιλας ΟΥΡΕ ΜΗΤΣΟΥ για ποια ΚΟΙΝΩΝΙΑ μιλάς ΟΥΡΕ ΜΗΤΣΟΥ???.
---------------------

ΡΕΠΠΑΣ: "ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ"
Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ για την επόμενη μέρα στο Κίνημα, στη σκιά της σφοδρής επίθεσης που εξαπέλυσε ο Μιχ.Χρυσοχοΐδης κατά του Γ.Παπανδρέου. Με άρθρο του στα Νέα της Δευτέρας, ο Δημήτρης Ρέππας προτείνει ...
«ένα ΠΑΣΟΚ χωρίς εισαγωγικά», δηλαδή χωρίς τον εκφυλισμό των ανθρώπων που το κάνουν δικό τους, αντί αυτοί να γίνονται δικοί του.

Όσο για το πώς θα αλλάξει το ΠΑΣΟΚ ο κ. Ρέππας σημειώνει ότι αυτό θα το πετύχει αν διατηρεί τη μνήμη της ρίζας του και ταυτοχρόνως ζωντανεύει την ελπίδα της προοπτικής για την χώρα και τους πολίτες.

«Η αλλαγή του ΠΑΣΟΚ διαφυλάσσει στον πυρήνα του μια σταθερή δέσμη αξιών και μια κινούσα ιδέα ως θεμέλιο για ένα επίκαιρο πρόγραμμα στις νέες συνθήκες».

Αιχμηρός απέναντι στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη εμφανίστηκε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Βασίλης Έξαρχος, μιλώντας στο ΒΗΜΑ 99.5.

«Πρώτιστη ανάγκη πρέπει να είναι να στραφούμε στους πολίτες. Τους πολίτες δεν τους ενδιαφέρουν οι μικροκομματικές σκοπιμότητες» σημείωσε.

«Την ώρα ******* κρίση της Ευρώπης χάνονται καράβια, ορισμένοι με τη βαρκούλα τους αρμενίζουνε πιστεύοντας ότι η Γη γυρίζει γύρω από τον εαυτό τους» συνέχισε.

Ο ίδιος εξέφρασε ακόμα την εκτίμηση ότι «την ώρα που πρέπει» ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου θα πάρει τις πρωτοβουλίες που προβλέπονται από το καταστατικό για την επόμενη μέρα.
στις 13:13
Ανώνυμος είπε...

ΔΕ ΜΠΑ ΝΑ ΓΑΦΗΘΕΙ
Ανώνυμος είπε...

ΕΣΥ ΜΑΝΔΑΜ ΣΟΦΙΑ
ΚΟΙΤΑ ΤΟΝ ΑΡΧΙΠΡΟΔΟΤΗ ΤΗΣ ΑΘΛΙΑΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΣΟΥ
ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΣΗΚΩΘΗΚΕ Ο Π Ε Θ Α Μ Ε Ν Ο Σ
ΓΑΠΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΑ ΑΣΕ,ΤΙΣ ΚΑΝΟΥΝ ΑΛΛΟΙ
ΓΛΩΣΣΟΚΟΠΑΝΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια