Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2011

Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2011

Δερβέναγας ένας... υφυπουργός.!

Η Κατοχή της Ελλάδας διευρύνεται: Εκτός από τις αξιώσεις και τα τελεσίγραφα της Τρόικας (ΔΝΤ, Ε.Ε. και ΕΚΤ), και εκτός από την Ομάδα Δράσης (υπό τον Γερμανό κ. Χορστ Ράιχενμπαχ), η οποία θα συμβάλει -λένε- στην απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ - μας προέκυψε και τρίτος κατοχικός σχηματισμός, υπό τον Γερμανό υφυπουργό Εργασίας κ. Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ!
Πρόκειται για πρόσωπο της απόλυτης εμπιστοσύνης της κ. Μέρκελ (κάτι σαν το άλλο εγώ της!) ο οποίος θα οργανώσει το στρατηγείο του στο...γερμανικό Προξενείο της Θεσσαλονίκης και από εκεί -λένε- θα σχεδιάσει και θα εκτελέσει εκατό περίπου μεσαία έργα ανά την Ελλάδα, προς ενίσχυση και των υποδομών και της επιχειρηματικότητας.
Αυτά αποφάσισε η Γερμανίδα καγκελάριος!
Και η ελληνική κυβέρνηση; Και τα ελληνικά κόμματα που την στηρίζουν; Ελάχιστα ειπώθηκαν. Και όσα ΜΜΕ «ανέβασαν» το θέμα, ξαφνικά το εγκατέλειψαν, σάμπως να πήραν εντολή να κατεβάσουν τους τόνους. Και όποιον και να ρωτήσεις, ναι μεν κουνάει το κεφάλι περίλυπα, αλλά και λέει μοιρολατρικά και υποτακτικά:
- Ηταν αναπόφευκτο!
Το παράδοξο και εξοργιστικό, φυσικά, είναι, ότι όλοι αυτοί οι δήθεν ηγέτες, οι δήθεν υπουργοί και οι δήθεν πολιτικοί που οδήγησαν την Ελλάδα στον έσχατο αυτόν εξευτελισμό -να αναλαμβάνει γενικός Δερβέναγας της χώρας ένας υφυπουργός της Πρωσίδας Καγκελαρίου- σιτίζονται ακόμη πλουσιοπάροχα στο ελληνικό δημόσιο Πρυτανείο, τους απονέμονται τιμές και τίτλοι, παριστάνουν τους σπουδαίους, παριστάνουν ή -πιο σωστά- αντιποιούνται την κυβέρνηση και ετοιμάζονται να πορευθούν στον Λαό, με άλλα προσωπεία, προκειμένου να υφαρπάξουν και πάλι την ψήφο του...
Και δεν αποκλείεται να εξαπατήσουν για έβδομη φορά τον ελληνικό Λαό ή κάποιο σημαντικό κομμάτι του. Αλλωστε, είναι τόσο βαθιά και τόση μεγάλη η έκπτωση των αξιών και των παραδεδομένων, ώστε όλα να είναι δυνατά και ώστε οι αγοραίοι να έχουν εκτοπίσει τους σκεπτόμενους πολίτες.
Ευτυχώς, βεβαίως, που οι Ελληνες δεν είναι όλοι ίδιοι. Ολοι προσκυνημένοι και έτοιμοι να ενδώσουν. Υπάρχουν και εκείνοι που αντιστέκονται. Και καθημερινά αβγατίζουν!
Και αυτοί που αντιστέκονται -παρά την ανεργία, παρά τη φτώχεια, παρά την κλοπή των εισοδημάτων τους και παρά τις εργασιακές και ασφαλιστικές κατεδαφίσεις- θα αντιμετωπίσουν τους εγχώριους προσκυνημένους «ηγετίσκους» και ψευδοπολιτικούς, πολύ χειρότερα από τους ξένους των κατοχικών δυνάμεων.
Εχουν απολέσει κάθε τσίπα και όσο παραμένουν και παριστάνουν την κυβέρνηση, τόσο το χειρότερο για τον τόπο και για την κοινωνία. Ο ελληνισμός διέρχεται την πιο χαλεπή κρίση της ιστορίας του και αυτοί παραμένουν και απομυζούν και την ύστατη ρανίδα αίματος των λαϊκών και μικρομεσαίων στρωμάτων.
Εκλογές, προτού να είναι αργά. Και αργά θα είναι σε μια μέρα, σε μια εβδομάδα, σ’ ένα μήνα. Διότι γέμισε η χώρα Κουίσλογκς - έτοιμους να παραδώσουν και το μεγαλύτερο μνημείο της ανθρωπότητας, την Ακρόπολη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια