Powered By Blogger

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2011

Ναι σε όλα(!;)

Του Θανάση Νικολαΐδη

ΔΕΝ ξέσπασαν σε χειροκρότημα, μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού. Και ήταν σχεδόν όλοι τους εκεί. Χωρισμένοι σε κομμάτια που τα είπαν κόμματα και προσυνεννοημένοι τι θα ψήφιζαν κατά…ιδεολογία. Μην υπάρξουν αιρετικοί και αποσχίσεις, καλοπεράσει η δημοκρατία, κακοπεράσει η ενότητα κι έχουμε δράματα. Έκλεισε η συνεδρίαση και πέρασε στην ιστορία ακόμα ένας προϋπολογισμός. Με τα «ελαστικά» του στο ελάχιστο, τα ανελαστικά του σταθερά και τις δαπάνες να προβλέπουν μέχρι και…
κρουασάν.

ΔΕΝ προηγήθηκε καυγάς, δεν ακούστηκαν κορώνες από εκείνες που δημιουργούν εντυπώσεις και φέρνουν ψήφους. Ούτε αντιρρήσεις για τα επιμέρους και με τα «ναι» και «όχι» να οριοθετούν τα κόμματα και τις «ιδεολογίες». Εμείς, οι απ’ έξω και καθηλωμένοι σε ρόλο παρατηρητή ρίξαμε το δίχτυ, στην τύχη. Πριν περιγράψουμε τι «έβγαλε», ας μιλήσουμε για τον κ. Πάγκαλο-υπάρχει…λόγος. Για τον κ. Αντιπρόεδρο καθ’ εαυτόν, χωρίς να ανατρέχουμε σε προγονικές καταβολές που πύκνωσαν τις γκρίζες αράδες της νεότερης πολιτικής μας ιστορίας. Είναι γνωστό το πολιτικό ήθος του ανδρός. Με τη χοντροκοπιά, την αθυροστομία του μετά βωμολοχιών, αλλά και τις αλήθειες του. Κάτι «κτίζει» ο κ. Πάγκαλος και δεν τον αδικούμε, αλλά το κατεδαφίζει αυτενεργώντας και είναι το δράμα του. Για να μη στεριώνει σε συνειδήσεις ακόμα κι εκείνων που τον ψηφίζουν.

ΚΑΙ, βέβαια, τον βαραίνουν κι άλλα πολλά και «βαριά», που δεν έχουν καμιά σχέση με τα…κιλά του. Φορτωμένος με τη μόνιμη «αμαρτία» του ως μέλους της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ, «δεν δικαιούται δια να ομιλεί» σε…θνητούς, ταπεινούς και «αδιαβάθμητους». Κι αν μας ενημέρωνε τι συζητούν εκεί μέσα, είμαστε διατεθειμένοι να ξεχάσουμε ακόμα και τα…Ίμια με τις ψευτιές του, ακόμα και τον σημιτικό μυστικό του(ς) δείπνο.

Ο σημερινός κ. Πάγκαλος έχει ρόλο και αποστολή-δεν είχε πολιτικό γραφείο της…κατηγορίας του. Μια-δυο, λοιπόν και στήνεται, στελεχώνεται με 4-5 μετακλητούς του δημοσίου, πιάνουν δουλειά όλοι τους κι αρχίζει το…κοντέρ να γράφει. Πόσα το χρόνο; Μόνο 800 ψωροχιλιάρικα! Με πρόβλεψη στον προϋπολογισμό του ’12 και με τα «ναι σε όλα» να εξασφαλίζουν συνθήκες δουλειάς, που θα τις ζήλευαν ακόμα κι εκείνοι που ψάχνουν στα σκουπίδια για τροφή.

ΥΣΤΕΡΑ έπεσαν οι σφραγίδες και σήμανε λήξη. Πέρασε η βραδιά και ο Αντιπρόεδρος στο γραφείο του, φίσκα στους συμβούλους, στην πολυτέλεια και στα…χιλιάρικα των φορολογουμένων, ανήμπορων να αντιδράσουν. Προς το παρόν…

0 σχόλια:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια