Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2011

ΣΦΙΓΓΕΙ Ο ΚΛΟΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ!

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Δεκεμβρίου 2, 2011

Γράφει ο ΦΟΙΒΟΣ ΚΛΑΥΔΙΑΝΟΣ

Όπως όλα δείχνουν στη Νέα Δημοκρατία, άναψε πράσινο φώς για να στηθεί Ειδικό Δικαστήριο με κατηγορούμενο τον κύριο Παπακωνσταντίνου, με την κατηγορία ότι επί δικής του θητείας στο υπουργείο Οικονομικών, παραποιήθηκαν τα στοιχεία του ελλείμματος για το 2009 με αποτέλεσμα να ‘φουσκώσει’ υπερβολικά και να κλείσουν οι αγορές για την Ελλάδα και η χώρα να μπει στην μέγγενη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και στην Γκιλοτίνα του Μνημονίου!
Η εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ γράφει σχετικά με το θέμα αυτό:

Σφίγγει ο κλοιός για τον Παπακωνσταντίνου

Τον άδειασαν για το φουσκωμένο έλλειμμα του 2009 Βενιζέλος, Eurostat και ο Γεωργίου της Στατιστικής

Σφίγγει ακόμη περισσότερο ο κλοιός για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ενώ ορατή είναι πλέον στον ορίζοντα η πιθανότητα σύστασης Ειδικού Δικαστηρίου για το επί υπουργίας του σκάνδαλο με το «φούσκωμα» του ελλείμματος του 2009. Το σκάνδαλο με το τεχνητό «φούσκωμα», που είχε ως αποτέλεσμα να κλείσουν οι αγορές για την Ελλάδα και να οδηγηθεί η χώρα στα δόντια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και στο καταστροφικό για την ελληνική κοινωνία Μνημόνιο, πήρε τις τελευταίες δυο ημέρες νέα εις βάρος του τροπή. Μετά την Κομισιόν, τον τέως υπουργό Οικονομικών «έδωσαν» για τους χειρισμούς του αμέσως μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009 όχι κάποια στελέχη της αντιπολίτευσης, αλλά ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, η ίδια η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat) και η Ελληνική Στατιστική Αρχή του «κολλητού» του και ύποπτου για το «μαγείρεμα» Ανδρέα Γεωργίου. Και οι τρεις με επίσημες ανακοινώσεις τους ουσιαστικά επιβεβαίωσαν ότι το έλλειμμα του 2009 διογκώθηκε τεχνητά αμέσως μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009, που έφεραν στην εξουσία το ΠΑΣΟΚ, μέσω της καταγραφής στο έλλειμμα μέρους ή του συνόλου των συσσωρευμένων οφειλών των νοσοκομείων των ετών 2005-2009 προς τους προμηθευτές τους, ενώ με βάση τους κανόνες της Εurostat θα έπρεπε να καταγραφούν οι οφειλές που δημιουργήθηκαν μόνο το 2009.

Το μπαράζ των ανακοινώσεων που εκθέτουν τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου ξεκίνησε την Τετάρτη με την Ελληνικη Στατιστική Αρχή. Σε μια εμφανή προσπάθεια να αποστασιοποιηθεί από τους χειρισμούς Παπακωνσταντίνου και να βγει από το κάδρο των ευθυνών, η ΕΛ.ΣΤΑΤ. του Ανδρέα Γεωργίου (έχει ήδη κληθεί στον εισαγγελέα ως ύποπτος για το θέμα του «φουσκώματος» του ελλείμματος έπειτα από καταγγελίες μελών του διοικητικού συμβουλίου της υπηρεσίας) αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι τα στοιχεία που εστάλησαν και «φούσκωσαν» το έλλειμμα ήταν «προβλέψεις του υπουργείου Οικονομικών» τον Οκτώβριο του 2009 και όχι τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Συγκεκριμένα, αναφέρεται με νόημα ότι το θέμα «δεν αφορά τα στατιστικά στοιχεία που παρήγαγε η ΕΛ.ΣΤΑΤ.», αλλά «τις προβλέψεις του υπουργείου Οικονομικών για το 2009, που διαβιβάστηκαν με την κοινοποίηση προς τη Eurostat στο πλαίσιο της Διαδικασίας Υπερβολικού Ελλείμματος στις 21 Οκτωβρίου 2009». Με άλλα λόγια, το «φούσκωμα» των στοιχείων έγινε με ευθύνη του υπουργείου Οικονομικών, δηλαδή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Χθες ήταν η σειρά της Eurostat να εκθέσει τον τέως υπουργό Οικονομικών. Με ειδική ανακοίνωσή της που υπογράφεται από τον επικεφαλής της, Γερμανό Βάλτερ Ράντεμαχερ, στοχεύοντας στο να στηρίξει τον Ανδρέα Γεωργίου στην εμπλοκή του στο σκάνδαλο του «φουσκώματος, η Eurostat υποστηρίζει ότι η βελτίωση της ποιότητας των στατιστικών στοιχείων που αφορούν τη Διαδικασία Υπερβολικού Ελλείμματος είναι αποτέλεσμα της εφαρμογής νέων και ενισχυμένων διαδικασιών καταγραφής που εφαρμόστηκαν «με ευθύνη του προέδρου της ΕΛ.ΣΤΑΤ.». Να σημειωθεί ότι ο Ράντεμαχερ είναι ένας από τρεις που είχε καταγγείλει το μέλος του Δ.Σ. της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Ζωή Γεωργαντά ότι «φούσκωσαν» το ελληνικό έλλειμμα. Οι άλλοι δύο είναι ο Α. Γεωργίου και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Σημειώνεται ότι ο Γεωργίου ανέλαβε καθήκοντα στις 2 Αυγούστου του 2010. Κατά συνέπεια, ο επικεφαλής της Eurostat εμμέσως πλην σαφώς λέει ότι τα στοιχεία που έδινε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου ήταν τουλάχιστον προβληματικά.

Κάρφωμα και από Βενιζέλο

Τον τέως υπουργό Οικονομικών «κάρφωσε» και ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Με μια μακροσκελή ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, ο κ. Βενιζέλος υποστηρίζει ότι «τα χρέη των νοσοκομείων δεν κατεγράφησαν στο σύνολό τους στο έλλειμμα του 2009». Αναφέρεται συγκεκριμένα ότι έγινε η καταγραφή «όλου του μη δηλωθέντος μέρους των υποχρεώσεων του έτους 2008». Ομολογείται δηλαδή από τον κ. Βενιζέλο ότι στο 2009 καταγράφηκαν χρέη των νοσοκομείων άλλου έτους, βεβαιώνοντας έτσι την παράβαση της κοινοτικής νομοθεσίας από τον προκάτοχό του. Μάλιστα το λέει και ξεκάθαρα: «Πλην όμως στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια της μεθοδολογικής επίσκεψης της Eurostat, τόσο η Ελληνική Στατιστική Αρχή όσο και η Eurostat διατύπωσαν επιφυλάξεις ως προς τον λογιστικό αυτό χειρισμό».

Το θέμα με τη σκανδαλώδη καταγραφή των οφειλών των νοσοκομείων που «φούσκωσαν» το έλλειμμα του 2009 ήρθε στην επιφάνεια έπειτα από πρόσφατη ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή προς την Κομισιόν.

14 Σχόλια to “ΣΦΙΓΓΕΙ Ο ΚΛΟΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ!”

 1. Κωνσταντίνα είπε

  Επειδή ποτέ δεν ξέχασα εκείνο το ύφος του Παπακωνσταντίνου, όταν μας έλεγε από τη Βουλή “σας υπόσχομαι, αίμα, δάκρυα και ιδρώτα”, θα ήθελα πολύ να τον δω φυλακή και να του θυμίζω αυτό το “αίμα, δάκρυα και ιδρώτα”. Τα σκουλήκια εν τέλει πρέπει να τα πατάς, μέχρι να λειώσουν!

 2. Πυκτης είπε

  κορακας κορακου ματι δεν βγαζει…..πρωτα ελευθερια και μετα η τιμωρια

 3. nofuture είπε

  Εδώ καράβια πνίγονται, κόμματα με αντιστασιακούς αρχηγούς καταποντίζονται, και οι ΝΔκράτες βαυκαλίζονται με εξεταστικές του κ@λου λες και πρόκειται να αλλάξει κάτι.

 4. Zyklon B είπε

  Μηπως και να γινει δικαστηριο δεν ξερουμε ποια θα ειναι η αποφαση?
  Αυτα ειναι για εσωτερικη καταναλωση οτι κατι κανουμε ,χαβαλες να γινεται με λογια.

 5. Γιώργος είπε

  To μονο που αξιζει σε ΟΛΟΥΣ τους Προδοτες και σε ΟΛΟΥΣ τους ΙΠΠΟΚΟΜΟΥΣ τους καθως και στους Εντολοδοχους τους ειναι το ΓΟΥΔΗ η καλυτερα κρεμασμα απο το κονταρι της σημαιας της Βουλης.

  Φυσικα ομως δεν προκειται να αλληλοκαταδικαστουν.

 6. Dimitri είπε

  Και ποιός ρε παιδιά θα κινήσει τις διαδικασίες ;

  Ο Αντωνάκης παρέα με τον Λαζαρίδη τον Σταμάτη και τον Ρουφαήλο ;

  Προσέξτε μην πάθετε τίποτε από το σφίξιμο.

  • Κόριννα είπε

   Γιατὶ αὐτοί οἱ τρεῖς καὶ ὄχι οἱ γνωστοί πέντε:

   Κυριάκος ὁ Dodo Bird,

   ὁ ὄμορφος σὰν τὸν Ἀπόλλωνα,Ἀντώναρος,

   ὁ Χατζηδάκης ὁ δαρμένος,

   ὁ καῖτε σημαῖες Βαρβιτούρης μὲ τὰ κατηφορικά μάτια,

   and the last but not least
   ὁ Ἀρούλης ὁ χαρούλης;

   Οἱ τρεῖς πού ἀναφέρεις σᾶς ἔχουν κάτσει στὸ στομάχι;

 7. Γιώργης είπε

  Τὶ ἦταν;; «Προβλέψεις»…;;;
  Γιά πόσο «χρονικό διάστημα» τό ἔλλειμα ἀναθεωρεῖτο καί ἀναθεωρεῖτο μονάδα πρός μονάδα…;;;
  Ἀπό τό “περίπου 9 μέ 10” πού γκάριζε ὁ Παπαθανασίου, στό 11, στό 12, στό 13.6, στὸ 14.5
  καί «ἔκλεισε» στό 15,8% τοῦ ΑΕΠ!
  Κάθε φορά ἔρχονταν οἱ «διαβεβαιώσεις» καί τά «συγχαρητήρια» ἀπό τήν Eurostat γιά τήν “εἰλικρίνεια κάι ὀρθότητα
  τῶν στοιχείων” καί οἱ λίβελοι γιά τήν προηγούμενη κυβέρνηση τοῦ ψεύτη Καραμανλῆ ἔπεφταν βροχή!
  Ἀπό ποιά ὑπηρεσία γίνονταν αύτά; Ἔ…;;; Ἀπό τήν …Καθαριότητα τοῦ Δῆμου Ἀθηναίων ;;;
  KAI ἡ Eurostat KAI ἡ ΕΛΣΤΑΤ…, λένε συνδυασμένα ΨΕΜΜΑΤΑ!
  Εἱναι εὔλογο… «Χωριό που φαίνεται, κολαούζο δέν θέλει!»
  Πᾶνε νά κάψουν τόν …ὑπαρχηγό γιά νά βγεῖ λάδι τό «Ἀφεντικό»….

  (Ἔτσι ἔγινε καί μέ τόν πατέρα του τό ’89… Ἤταν «ἄσπιλος», ἄμωμος» καί …«ἀμέτοχος»… ΣΚΕΤΗ ΑΗΔΙΑ…!!!)

  • Φωτεινη είπε

   Γιωργη ,καλημερα.
   εμεις τα λεμε,ο Παπαθανασιου τα λεει,εγραψε και «βιβλιο».
   για τα αλλα κομματα δεν μιλαω.
   η Ν.Δ. που ητανε τοσο καιρο;
   οταν λοιδωρουσαν την ιδια στην ουσια,στο ονομα του τεως πρωθυπουργου ,γιατι δεν υψωσε φωνη;
   τι εκανε οταν γινονταν ολα αυτα;
   εμενα αυτα ειναι τα ερωτηματα που με προβληματιζουν.
   και με απογοητευουν βαθια.

   • Γιώργης είπε

    Καλημέρα Φωτεινή,
    Καί ἐμένα τό ἴδιο…
    Βλέπεις, ἔπρεπε νά «ἀποστασιοποιηθεῖ» ἀπό τό …«κακό παρελθόν»… Καί ἡ δυναμική πού είχε τό …11ιντσο
    χαστούκι ὑπαγόρευσε πολλά σκεπτικά… Ἀλλά ἔστω! Οἱ πᾶντες ἤταν «ζαλισμένοι» τότε, νικητές καί ἠττημένοι. Τέτοια ἐπιτυχία εἶχε τό ὅλον ἐπιχείρημα… Τότε…
    ΤΩΡΑ ὅμως;;
    Ἀπό τήν ἄλλη, ἀς μήν εἴμαστε ἀνυπόμονοι.Ἄλλωστε, ἐδῶ εἴμαστε, ΟΛΟΙ…!
    Ἀντανακλαστικά ἐλατηρίου δέν χωρᾶνε σέ τέτοιες ἑθνικές ϋποθέσεις.

    (καί δέν πρέπει νά …ξεφύγει κανένας! ΟΛΟ τό …«συνεργεῖο» εἶναι γιά …μπουζούριασμα!!!)

   • Φωτεινη είπε

    θα δουμε Γιωργη,θα δουμε…
    εγω ελπιζω παντα,αλλα δεν σου κρυβω οτι εχω γινει πολυ εχθροπαθης….

   • Γιώργης είπε

    …ἐχθροπαθής…;

 8. Διηνεκης είπε

  Θα έχουμε δηλαδή καινούργια σκύλα στις φυλακές,ώ θα αναστεναξουν τα μπάνια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια