Powered By Blogger

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2012

«Ο δούρειος ίππος της Goldman Sachs»

Οι Times της Κυριακής κάνουν αναδρομή στον τρόπο με τον οποίο χώρες μπήκαν στην Ευρωζώνη, συνδέοντας την είσοδο τους με την αμερικανική τράπεζα «Goldman Sachs».

Σε δημοσίευμα με τίτλο "Ο δούρειος ίππος της Goldman Sachs", αναφέρονται στα λογιστικά τεχνάσματα που χρησιμοποίησαν στο παρελθόν χώρες της ευρωζώνης προκειμένου να.....
αποκρύψουν στοιχεία του χρέους τους.

Ειδική αναφορά γίνεται στην Ελληνική περίπτωση και στον ρόλο της Goldman έτσι ώστε να γίνουμε μέρος του ευρώ.

«Η επενδυτική τράπεζα να εισχωρήσει στην ευρωζώνη, βοηθώντας στην "αναβάπτιση" δημοσιονομικών στοιχείων μεγάλων ευρωπαϊκών κρατών όπως η Ιταλία και η Γερμανία» αναφέρει το δημοσίευμα.

"Ελλάδα : Ακροβατικά για να έχει ευτυχισμένη την Ευρώπη"

Υποστηρίζοντας ότι τόσο η χώρα μας όσο και η Goldman Sachs που τη βοήθησε δεν έκαναν τίποτε το παράνομο, οι Sunday Times γράφουν χαρακτηριστικά πως η Ελλάδα έκανε κάθε είδους ακροβατικά για να κρατήσει την Ευρώπη ευτυχισμένη: "Πριν ενταχθείς το ευρώ, η Ελλάδα έπρεπε να καταβάλλει επιτόκια της τάξης του 18% για να δανειστεί από τις διεθνείς αγορές. Μετά την προσχώρησή της στο ευρώ, το επιτόκιο μειώθηκε στο περίπου 5%. Ήταν απόλυτα λογικό να κάνει κάθε είδους ακροβατικά για να κρατήσει την Ευρώπη ευτυχισμένη".

Ακόμη η Βρετανική εφημερίδα κάνει ειδική αναφορά στην Αντιγόνη Λουδιάδη, πρώην στέλεχος της Goldman Sachs, η οποία φέρεται να αξιοποίησε τα παράθυρα των ευρωπαϊκών κανόνων λογιστικής για να "βοηθήσει" την Ελλάδα να περιορίσει το χρέος της. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το αντίτιμο ανήλθε στο τεράστιο ποσό των 300 εκ. ευρώ.

Σήμερα, η κα Λουδιάδη είναι διευθύνουσα σύμβουλος της ασφαλιστικής εταιρείας Rothesay Life, 100% θυγατρικής της Goldman Sachs, που διαχειρίζεται κεφάλαια 9 δισ. λιρών.

«Μαγειρεύουν και οι Γερμανοί»

Η βρετανική εφημερίδα επισημαίνει ότι η Ελλάδα δεν ήταν μόνη της στο μαγείρεμα των βιβλίων της.

"Ακόμη και οι Γερμανοί προέβησαν σε τιτλοποιήσεις προκειμένου να χρησιμοποιήσουν μελλοντικές πληρωμές για να μειωθούν τα επίπεδα χρέους. Ήταν όλα μέρος μιας απεγνωσμένης προσπάθειας για να συρραφεί το εγχείρημα του ευρώ και να ισιώσει εξαρχής από τις άκρες" αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Ανοιχτό το ενδεχόμενο ελληνικής άτακτης χρεοκοπία»

Οι Sunday Times σε ρεπορτάζ τους αναφέρουν ότι η Ελλάδα ενδέχεται να “πτωχεύσει ατάκτως” μέσα στις επόμενες 10 εβδομάδες. Έτσι τίθεται σε αμφισβήτηση την επιβίωση του ευρώ.

Η εφημερίδα δημοσιεύει αυτή την εκτίμηση με αφορμή τη «κατάρρευση των συνομιλιών για το χρέος» τη Παρασκευή, επισημαίνοντας ότι "η Ελλάδα δεν έχει τα 14,4 δισ. € ομολόγων που πρέπει να εξοφληθούν στις 20 Μαρτίου".

 newsbomb.gr

5 σχόλια:

  1. ΑνώνυμοςJan 16, 2012 12:14 PM
    Μόνο στην Ελλάδα και τη Βόρεια Κορέα υπάρχουν υπουργοί που είναι επί τριάντα χρόνια στα υπουργεία»
    Απάντηση
  2. ΑνώνυμοςJan 16, 2012 12:15 PM
    Goldman Sachs = Ο ΧΡΥΣΑΝΘΡΩΠΟΣ ΒΡΩΜΑΕΙ
    ΑΠΛΑ ΜΕΤΑΦΡΑΖΩ
    Απάντηση
  3. ΑνώνυμοςJan 16, 2012 12:15 PM
    Μόνο στην Ελλάδα και τη Βόρεια Κορέα υπάρχουν υπουργοί που είναι επί τριάντα χρόνια στα υπουργεία»
    Μόνο στην Ελλάδα και τη Βόρεια Κορέα υπάρχουν υπουργοί που είναι επί τριάντα χρόνια στα υπουργεία»
    Απάντηση
  4. ΑνώνυμοςJan 16, 2012 12:16 PM
    Η ΑΠΟΛΥΕΙ...
    Απάντηση
  5. ΑνώνυμοςJan 16, 2012 12:18 PM
    XAXANIKAS ΠAME KAΛA XAXANIKAS ΕΔΩΣΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΩΝ ΔΕΙ Ο ΦΟΥΦΟΥΤΟΣ ΠΟΙΟΣ ΦΟΥΦΟΥΤΟΣ Ο Π----Σ ΜΟΥ Ο ΞΕΣΚΟΥΦΟΥΤΟΣ
    Απάντηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια