Powered By Blogger

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2012

Της… Παναγιάς τα μάτια του ζήτησαν για να φτιάξει μαντρί

Ήταν άνεργος στην Αθήνα και σκέφτηκε να γυρίσει στον τόπο του, στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας, προκειμένου να αγοράσει γελάδια και να ζήσει! Να γίνει, δηλαδή, κτηνοτρόφος .Θεωρούσε και σωστά,ότι θα ήταν εύκολο, αν αγόραζε τα ζώα, να προχωρήσει στο καινούργιο αυτό βήμα της ζωής του. Έλα, όμως, που δεν υπολόγισε τους ανευθυνο - υπεύθυνους της ελληνικής γραφειοκρατίας! Για να του παραχωρήσουν τόπο, προκειμένου να φτιάξει ένα μαντρί να ....
κλείνει τα γελάδια του, του ζήτησαν ούτε λίγο, ούτε πολύ… 18 δικαιολογητικά!Και αναγκάστηκε να φύγει για το εξωτερικό, όπου μπορεί να δουλέψει σκληρά, αλλά τουλάχιστον θα διασώσει την αξιοπρέπειά του. Συγκεκριμένα, απαίτησαν να τους προσκομίσει για του δώσουν άδει για μαντρί τα εξής δικαιολογητικά:
1. Έγγραφο της Δ/νσης Δασών, σύμφωνα με το οποίο η έκταση δύναται να διατεθεί εκτός των άλλων και για την εκπλήρωση των υπό ειδικών Νόμων τασσομένων σκοπών.
2. Σχετική Απόφαση του Νομάρχη (τώρα Περιφερειάρχη ή Αντιπεριφερειάρχη;) περί «Άρσης περιορισμών Ν.Δ. 216/73».
3. Γνωμοδότηση του Τοπικού Διαμερίσματος, για την εν λόγω παραχώρηση.
4. Βεβαίωση του προέδρου του Τοπικού Διαμερίσματος, σύμφωνα με την οποία ασκείται νόμιμα το επάγγελμα του κτηνοτρόφου.
5. Βεβαίωση της Διεύθυνσης Τοπογραφικής σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς.
6. Τις φορολογικές Δηλώσεις του των οικονομικών ετών 2008, 2009, 2010, 2011 από τις οποίες προκύπτει ότι ασκεί το επάγγελμα του κτηνοτρόφου.
7. Το Μητρώο βοοειδών της κτηνοτροφικής του εκμετάλλευσης.
8. Γνωμοδότηση της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής.
9. Γνωμοδότηση της Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.
10. Γνωμοδότηση της Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού.
11. Γνωμοδότηση Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων.
12. Γνωμοδότηση Δ/νσης Υγείας- Δημόσιας Υγιεινής και Κοινωνικής Πρόνοιας.
13. Πρακτικό της Εκτιμητικής Επιτροπής του Δήμου, για τον καθορισμό της αξίας παραχώρησης έκτασης.
14. Βεβαίωση του Δημάρχου ότι η υπό παραχώρηση έκταση δεν έχει παραχωρηθεί με προηγούμενη πράξη.
15. Καθορισμός χρήσης γης από (τέως) ΤΥΔΚ.
16. Γνωμοδότηση Πολεοδομίας.
17. Απόδειξη είσπραξης του Δήμου, από την οποία προκύπτει ότι έχει καταθέσει το τίμημα για την παραχώρηση της έκτασης, όπως το έχει καθορίσει η Εκτιμητική Επιτροπή του Δήμου.
18. Απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου.
Εφόσον κατατεθούν τα παραπάνω παραστατικά, είπαν στον… άμοιρο υποψήφιο κτηνοτρόφο ότι πρέπει να αποφασίσει σχετικά το Δημοτικό Συμβούλιο και να ελεγχθεί η απόφαση, ως προς την νομιμότητά της, από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας. Τότε και μόνον τότε θα γίνει η υπογραφή του απαραίτητου συμβολαίου για να ολοκληρωθεί η διαδικασία παραχώρησης. Και όταν του παραχωρήσουν τα τέσσερα στρέμματα που θέλει, θα πρέπει, τον ενημέρωσαν, να πληρώσει 1.900 ευρώ -την ίδια ώρα που αν του νοίκιαζαν τα τέσσερα αυτά στρέμματα για λιβάδι, θα πλήρωνε 1-2 ευρώ το χρόνο... Ο δημοσιογράφος Γιώργος Κώτσης σχολιάζει σχετικά: «Δεν είναι χάλια η κατάσταση μόνο σε αυτόν τον τομέα, είναι δυστυχώς σε όλους. Κι άμα ακούτε πως θα αλλάξει ριζικά το καθεστώς στο τάδε θέμα, είναι σίγουρο πως δεν θα αλλάξει προς το καλύτερο. Δεν θέλει να χάσει ο κρατικός υπεύθυνος την εξουσία. Γιατί αν ήθελε να την χάσει θα εφάρμοζε κάποιο μέτρο που έχει εφαρμοστεί και πετύχει σε κάποια άλλη ανεπτυγμένη χώρα. Το μόνο μέτρο που έχει πετύχει στην πατρίδα μας των τελευταίων χρόνων είναι η λαμογιά και η κομπίνα και αυτά καλά κρατούν».

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

http://o-lostre.blogspot.com

8 σχόλια:

  1. ΑνώνυμοςJan 23, 2012 04:47 PM
    Σε μία ώρα ιδρύεις εταιρία στο Λονδίνο και μέσω ίντερνετ .... τσεκαρισμένο !
    Απάντηση
  2. ΑνώνυμοςJan 23, 2012 08:02 PM
    ΑΝ ΗΤΑΝ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΛΑΘΡΟΣΦΑΓΕΑΣ ΑΜΕΣΩΣ ΘΑ ΤΟΥ ΕΔΙΝΑΝ ΑΔΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΔΩΡΕΑΝ
    Απάντηση
  3. ΑνώνυμοςJan 23, 2012 08:17 PM
    Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΓΕΙ ΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΖΕΙΝ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΚΑ...ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΞΑΛΟΥ ΔΙΔΟΝΤΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ.ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΞΑΛΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΤΟΣΑ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΑ ΕΜΠΟΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ..
    Απάντηση
    Απαντήσεις
    1. ΑνώνυμοςJan 23, 2012 08:41 PM
      ΕΤΣΙ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΟΣΟ ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ,ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ
  4. ΑνώνυμοςJan 23, 2012 09:52 PM
    ...ΚΑΙ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΑΝΤΙ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ!
    ΡΕ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΣΕ ΤΙ ΜΠΛΕΞΙΜΟ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΧΩΣΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ;
    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ-ΦΕΟΥΔΑΡΧΙΕΣ ΜΕ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΣΤΟ ΣΥΝ.
    Απάντηση
  5. ΑνώνυμοςJan 23, 2012 10:14 PM
    Το προβλημα της Ελλαδας δεν ειναι το χρεος. Δεστε εδω http://www.bbc.co.uk/news/business-15748696 τι χρωσταει ο καθε Ελληνας σε σχεση με τους υπολοιπους. Το προβλημα ειναι η σχεση χρεους ΑΕΠ. Θα μπορουσαμε να ειμαστε η Ελβετια της Μεσογειου ομως, καποιοι θελουν να διατηρουν την υπαναπτυξη. Μονο η επιχειρηματικοτητα θα βγαλει την χωρα απο την κριση και οχι οι δανειακες συμβασεις. Ας "επιτρεψουν" ολοι αυτοι οι κυριοι που λεγονται κρατος-κομα-κυβερνηση-Ελληνικο δημοσιο στους υπολοιπους να δουλεψουν. Τι κριμα που ακομα και χρεωκοπησαντες να μιλαμε για διαδοχες, δημοσκοπησεις, κεκτημενα του δημοσιου και την ιδια ωρα στρατιες συνελληνων να μεταναστευουν για ενα κοματι ψωμι. Και δυστυχως, αυτοι που φευγουν ειναι η μεγαλη δυναμη που θα μπορουσε να βγαλει τον τοπο απο την κριση. Ευχαριστω (αλλος ενας ετοιμος να φυγει μετα απο 23 χρονια δουλειας με δικη του επιχειρηση που πλεον απο τους φορους και το απανθρωπο επιχειρηματικο περιβαλλον δεν τα βγαζει περα)
    Απάντηση
  6. ΑνώνυμοςJan 23, 2012 10:42 PM
    ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΚΥΝΗΓΟΥΣΕ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ , ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΒΛΕΠΕ ΜΟΝΟ ΣΑΝ ΠΗΓΗ ΕΣΟΔΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΑΦΕΙ Ο ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ. ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΝΟΥ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΟΠΟΥ ΒΟΛΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ ΗΜΕΤΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΞΥΠΝΙΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΕΔΩ ΠΟΥ ΦΘΑΣΑΜΕ . ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΜΠΛΟΚ ΗΤΑΝ ΒΕΒΑΙΟ ΟΤΙ ΘΑ ΕΡΧΟΤΑΝ ΚΑΙ Η ΙΔΙΚΗ ΜΑΣ ΣΕΙΡΑ , ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΧΕΔΟΝ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΒΗΜΑΤΑ ΒΑΔΙΖΑΜΕ .
    Απάντηση
  7. ΑνώνυμοςJan 24, 2012 12:07 AM
    ΑΥΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΚΟΠΙΜΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΕΙΤΕ ΜΕ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΓΕΝΗΣΕΩΝ ΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ. ΕΧΕΙ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΛΑΓΝΟΙ. ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ.
    Απάντηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια