Powered By Blogger

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2012

Θεωρίες συνομωσίας και εθνικό συμφέρον!

Οι θεωρίες συνομωσίας πάντα είχαν περίοπτη θέση στο ΠΑΣΟΚ. Πόσο δε μάλλον τώρα που χτυπούν έναν Παπανδρέου. «Το δίλημμα υποταγή ή πολιτική εξόντωση απαντάμε καθημερινά με την στάση μας υπερασπιζόμενοι το δημόσιο συμφέρον» δηλώνει ο γραμματέας του κόμματος Μιχάλης Καρχιμάκης, για την απόφαση των οικονομικών εισαγγελέων να διαβιβαστεί στη βουλή ο φάκελος με τις.......
καταγγελίες για την τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος του 2009 και την διερεύνηση τυχόν πολιτικών ευθυνών Γιώργου Παπανδρέου και Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Ταυτόχρονα στο ΠΑΣΟΚ έχουν αποφασίσει να βγάλουν στην σέντρα και τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις, κυρίως τη ΝΔ, ώστε να πάρει θέση. Γνωρίζουν ότι και η γαλάζια Κ.Ο είναι διχασμένη όσο αφορά στο ενδεχόμενο σύστασης εξεταστικής επιτροπής , μη θέλοντας να σπιλώσουν το όνομα Καραμανλή.

Έτσι γίνεται ακόμη πιο σαφές ότι όχι τυχαία ο Γιώργος Παπανδρέου δεν είχε ξεκαθαρίσει τη στάση του καθώς ήθελε και εκείνος τις διαβεβαιώσεις του για την επόμενη ημέρα στο ΠΑΣΟΚ. Διαβεβαιώσεις ότι για εκείνον, τη δίχρονη διακυβέρνηση του, αλλά και την οικογένεια του, θα υπάρχει ένα δίχτυ προστασίας.

Την ίδια ώρα το… «μακελειό» του Ανδρέα Λοβέρδου, φαίνεται πως προκαλεί… «μακελειό» στους εσωκομματικούς του αντιπάλους η οποίοι, ναι μεν κινούνται προς την κατεύθυνση να προστατευθεί η πολιτική Παπανδρέου, αλλά όλα έχουν ένα όριο, τουλάχιστον όσον αφορά στη φρασεολογία.

Η ασπίδα προστασίας που ύψωσε ο υπουργός υγείας, γύρω από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν, πως θα συσπειρώσει τους προεδρικούς, τους οποίους εποφθαλμιά στην κούρσα διαδοχής.

Πάντως η αλήθεια είναι ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος ήταν από εκείνους που δημόσια είχε εκφράσει τη διαφωνία του με τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, τότε τον Οκτώβριο του 2010, που το ΠΑΣΟΚ έψαχνε αγωνιωδώς να αλλάξει την πολιτική ατζέντα, αλλά λογάριαζε χωρίς τον ξενοδόχο καθώς οι πράσινοι βουλευτές είχαν αντίθετη άποψη


briefingnews.gr

12 σχόλια:

  1. ΑνώνυμοςJan 24, 2012 10:28 AM
    Οτι και να υψώσει το κρέμασμα θα το φάει...
    Απάντηση
  2. TO ΧΡΗΜΑ ΩΣ ΧΡΕΟΣJan 24, 2012 10:37 AM
    Δεν χρεοκοπούν οι χώρες, αλλά το ΔΝΤ, η FED, η ΕΚΤ... και αυτοί που έχουν οργανική σχέση μαζί τους (οικονομολόγοι, πολιτικοί, τραπεζίτες, οργανισμοί κ.α.). O επιθανάτιος ρόγχος ενός απατηλού χρηματοπιστωτικού συστήματος που καταδυναστεύει την ανθρωπότητα τα τελευταία 200 χρόνια...
    Μην πέφτετε στην παγίδα των ιεροψαλτών της δημοσιονομικής λιτότητας, των περικοπών και της αύξησης της φορολογίας (ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΑΠΑΝΕΣ..Αλλα ο Δανεισμός που δημιουργεί το πρόβλημα)

    Η δημιουργία του "ex nihilo" χρήματος (εκδοτικό προνόμιο) και άϋλη ανατοκιζομενη πίστωση με κλασματικά αποθεματικά (χωρίς πλήρη αντίκρισμα) και όταν δεν μπορείς να πληρώσεις, παίρνουν ως αντάλλαγμα τις πηγές της πραγματικής οικονομίας. (λιμάνια, αεροδρόμια, ορυκτό πλούτο κ.α)

    Η πραγματική αιτία της κρίσης είναι ότι : τα κράτη έχουν απεμπολήσει το ΥΨΙΣΤΟ προνόμιο τους (αφού ασκούν εθνική κυριαρχία) να εκδίδουν τα ίδια, το χρήμα τους ΑΤΟΚΑ και αντί αυτού το δανείζονται ΕΝΤΟΚΑ από ιδιωτικές κεντρικές τράπεζες.

    http://www.scribd.com/oikonomia247
    Απάντηση
  3. MacGyver ©Jan 24, 2012 10:39 AM
    Σάλος προκλήθηκε από την δήλωση του Μ. Χρυσοχοίδη πως δεν διάβασε το Μνημόνιο γιατί δεν...προλάβαινε λόγω "άλλων υποχρεώσεων". Είναι όμως ο πρώτος που είπε κάτι τέτοιο;
    Σαφέστατα όχι! Τον έχει...προλάβει εδώ και αρκετούς μήνες ο Γ. Καρατζαφέρης, φανατικός υποστηρικτής του ΔΝΤ και "συγκυβερνών" στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Το απόσπασμα από την συνέντευξη που έδωσε στον Δ. Σωτηρόπουλο του Hellas-Orthodoxy, είναι χαρακτηριστικό!

    Έχοντας συναίσθηση της αναμπουμπούλας που έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του, ότι δεν διάβασε το Μνημόνιο, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αποφάσισε να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις μέσα από την προσωπική του σελίδα στο facebook.
    Έγραψε συγκεκριμένα ο Μ. Χρυσοχοΐδης:
    «Θέλω να ξεκαθαρίσω τη θέση μου και να επιβεβαιώσω τη στάση μου.
    Ναι, επαναλαμβάνω ότι το μνημόνιο δεν το διάβασα. Δεν ασχολήθηκα, όχι με το κείμενο, αλλά ούτε καν με τις διαδικασίες της δήθεν διαπραγμάτευσης.
    Αυτό δεν το δήλωσα ούτε το είπα με καμάρι.
    Πολύ περισσότερο δεν το λέω για να αποσείσω ευθύνες από πάνω μου.
    Ίσα – ίσα το αντίθετο.
    Το θεωρώ από τα σημαντικότερα λάθη της πολιτικής μου διαδρομής.
    Γιατί δεν εκτίμησα σωστά την κρισιμότητα των στιγμών και απορροφήθηκα με το μερικό, το έργο μου σαν υπουργός, αντί να ασχοληθώ με το μείζον, την ευθύνη μου σαν μέλος της ηγεσίας της χώρας.
    Το είπα για να τονίσω το πόσο όλοι μας χρειάζεται να αλλάξουμε.
    Είχαμε μάθει να εμπιστευόμαστε τον κάθε αρχηγό, πρωθυπουργό.
    Και στη Βουλή να ψηφίζουμε και στη διακυβέρνηση να συναινούμε.
    Αυτοί οι καιροί πέρασαν και το μοντέλο εξαντλήθηκε.
    Χρειάζεται συλλογικότητα, ατομική ευθύνη και συνεισφορά.
    Οι βουλευτές αντέδρασαν στην πρόταση Πετσάλνικου και έσωσαν τη χώρα.
    Μακάρι να το είχα κάνει, μακάρι να το είχαμε κάνει και για το μνημόνιο.
    Σε αυτές τις στιγμές ο τόπος χρειάζεται καθαρά λόγια και γενναία αυτοκριτική.
    Μόνο έτσι θα φτιάξουμε ηγεσίες και θα βοηθήσουμε την πατρίδα.
    Λένε πως στην πολιτική υπάρχουν πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται. Τέτοιοι κανόνες σιωπής, η υποκρισία του πολιτικά ορθού, πρέπει να σπάσουν.
    Αυτοί οι κανόνες μας οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση.
    Είμαι αποφασισμένος να δώσω όλες τις δυνάμεις μου σ’ αυτό».
    Λοιπόν… Έχουμε μείνει πραγματικά άφωνοι! Όχι για τη «γενναία αυτοκριτική» του, η οποία θα ήταν γενναιότερη αν αποφάσιζε να παραιτηθεί από Υπουργός της μεταβατικής κυβέρνησης, εκεί ίσως να έπειθε ότι όντως κάτι προσπαθεί να διασώσει, αλλά από τη φοβερή δήλωση – καταγγελία περί «δήθεν διαπραγμάτευσης»!
    Τι μας λέει ο Υπουργός; Ότι η κυβέρνηση, το Μέγαρο Μαξίμου, δεν διαπραγματεύθηκε!
    Αυτό από μόνο του συνιστά μείζονα πολιτική κρίση και όποιος δεν το αντιλαμβάνεται είναι ανόητος!


    ΒΙΝΤΕΟ - ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ, Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΕΙΧΕ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΕΙ!
    http://www.youtube.com/watch?v=ycsFxMW__to&feature=player_embedded
    -Ερωτάται λοιπόν ο αρχηγός του ΛΑ.Ο.Σ αν είχε διαβάσει αναλυτικά το νομοσχέδιο του Μνημονίου, πριν το υπερψηφίσει: Η απάντηση, πως "εκείνη την ώρα είχα άλλα πράγματα να ασχοληθώ...γιατί έσβηνε η Ελλάδα", δεν αφήνει περιθώρια θετικής απάντησης στην εύλογη απορία κάθε πολίτη αυτής της χώρας: Διαβάζουν οι πολιτικοί αυτά που πάνε και ψηφίζουν; "Προλαβαίνουν" να ενημερωθούν για εκείνα που δεσμεύουν γενιές και γενιές Ελλήνων ή έχουν άλλες "υποχρεώσεις" (ποιες άραγε); Και τελικά, ποιος είναι ο ρόλος τους και γιατί πληρώνονται αδρά από τον ελληνικό λαό, αν δεν είναι ικανοί να διαβάσουν ούτε ένα νομοσχέδιο πριν το ψηφίσουν;

    ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το συγκεκριμένο βίντεο έχει σταλεί σε όλα τα Μέσα "Ενημέρωσης", μεγάλα και μικρά. Θα τολμήσουν οι...έγκριτοι δημοσιογράφοι που "αγανάκτησαν" με την δήλωση Χρυσοχοίδη να το προβάλουν ή έστω να κάνουν την ίδια ερώτηση στον μόνιμο τηλε - θαμώνα τους Καρατζαφέρη; Για να δούμε...!
    Απάντηση
  4. ΑνώνυμοςJan 24, 2012 11:06 AM
    Στους «Ήρωες της χρονιάς» ο Γιώργος Παπανδρέου!

    Γιώργος Παπανδρέου. Ο Έλληνας πρωθυπουργός έχασε τη δουλειά του λόγω της κρίσης χρέους στη χώρα του αλλά όχι πριν δώσει μία... καθοριστική ώθηση στη δημοκρατία.

    Αντιμέτωπος με αυξανόμενη πίεση να αποδεχθεί αυτό που πολλοί χαρακτήριζαν ως δρακόντεια μέτρα λιτότητας, εκείνος είπε: "οκ, αλλά μόνο αν περάσουν από δημοψήφισμα"».

    Με τα λόγια αυτά περιγράφει η βρετανική εφημερίδα Telegraph τον Έλληνα πρώην πρωθυπουργό, τον οποίο συμπεριλαμβάνει στους «ήρωες του 2011».

    «Παραμένει ένας από τους λίγους Ευρωπαίους ηγέτες που ρίσκαραν αφήνοντας το λαό να αποφασίσει το μέλλον του σχετικά με το ευρώ. Το δημοψήφισμα δεν έγινε ποτέ καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλε μία τεχνοκρατική κυβέρνηση στην Ελλάδα, αλλά η τοποθέτηση παραμένει», καταλήγει η εφημερίδα.

    Στον κατάλογο της Telegraph με τίτλο «Heroes and Villains του 2011», στους ήρωες συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων οι αγορές ομολόγων και η Κριστίν Λαγκάρντ, και στους «κακούς» ο Τζέιμς Μέρντοχ και οι Μερκοζί.
    Απάντηση
  5. ΑνώνυμοςJan 24, 2012 11:11 AM
    Βίντεο: Έκλαψε όλη η Ελλάδα με το δράμα του ΠΑΣΟΚοσκυλου Κωστόπουλου... παραλίγο να δακρύσει για την κοροϊδία του στους εργαζόμενους...

    Δείτε το "συγκινητικό" βίντεο με το τομάρι που έχει φεσώσει όλο τον κόσμο και έχει απλήρωτους επί μήνες τους εργαζόμενους.

    Τον φίλο του Λαλιώτη που επί 30 χρόνια ρουφάει αεριτζίδικα το αίμα του λαού και από τις εκπομπές του εξισώνει τον ΓΑΠ με τον Σαμαρά.
    Περνάει δύσκολα λέει όλη τη βδομάδα!!!

    Και εγώ γιατί τον βλέπω κάθε βράδυ να κάνει χαβαλέ στην πλάτη όσων έχει φεσώσει; Όλοι αυτοί πότε θα αποκτήσουν βήμα στην ΤιΒι να "συμμεριστούν το δράμα του":

    Νεογιαπηδες βχαχοΠΑΣΟΚΟΙ αφισσοκολητές, που εγιναν νεοπλουτοι με λεφτα ξενα που τους χορηγηθηκαν παρανομα και τωρα καλουμαστε να πληρωσουμε ολοι εμεις.

    ΣΥΝΟΜΩΣΙΑ...είναι Καρχι@άκη μου...συνομωσία και αυτό...
    ΚΡΕΤΙΝΕ...ΑΡΧΙΑΛΗΤΑΡΑ..ΑΡΧΙΛΑΜΟΓΙΟ...κανταϊφη μισθοφόρε.
    Απάντηση
  6. ΑνώνυμοςJan 24, 2012 11:12 AM
    Επιστολές - φωτιά του Π. Δούκα στον Κ. Καραμανλή για το χρέος
    Αποκαλύπτονται από το «Βήμα της Κυριακής»
    ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/07/2011, 05:45

    109

    emailεκτύπωση

    Από το φθινόπωρο του 2008, αν όχι πολύ νωρίτερα, ο Κ. Καραμανλής γνώριζε ότι η χώρα οδηγείται μαθηματικά στην έξοδο από τις αγορές και βαδίζει βήμαβήμα προς τη χρεοκοπία. «Το Βήμα» αποκαλύπτει σήμερα τέσσερις επιστολές-φωτιά του πρώην υφυπουργού Οικονομικών κ. Π. Δούκα προς το Μέγαρο Μαξίμου στις οποίες περιγράφεται επακριβώς ο κίνδυνος και αυτό που συνέβη στη χώρα τελικά. Οπως δείχνει όμως η Ιστορία, τις σοβαρές επισημάνσεις για τους μεγάλους κινδύνους που ελλόχευαν δεν έλαβε υπόψη ο πρώην πρωθυπουργός ή, ακόμη και αν τις αξιολόγησε, προτίμησε να οδηγήσει το 2009 τη χώρα σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις που είχαν αποτέλεσμα να επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο η κατάσταση της οικονομίας.

    «Η ευχέρεια δανεισμού είναι πιο άμεση και πιο σημαντική πρόκληση και από την πίεση της Ευρωπαϊκής Ενωσης για συγκράτηση των ελλειμμάτων» σημείωνε σε επιστολή του τα Χριστούγεννα του 2008 ο κ. Δούκας σημαίνοντας για δεύτερη φορά τον κώδωνα του κινδύνου για την επικείμενη κρίση χρέους και την αδυναμία δανεισμού της χώρας.
    Είχε προηγηθεί εκτενής επιστολή στον Πρωθυπουργό τον Οκτώβριο του 2008 στην οποία τόνιζε ότι το Δημόσιο θα χρειαζόταν να δανειστεί πάνω από 40 δισ. ευρώ για να καλύψει τις χρηματοδοτικές ανάγκες του επόμενου δωδεκαμήνου (σ.σ.: το ποσό ανήλθε τελικά στα 48 δισ. ευρώ για το 2009) και σημείωνε με έμφαση: «Αυτό απαιτεί την απόλυτη εμπιστοσύνη των αγορών».

    Οι αποκαλύψεις του κ. Δούκα έρχονται μετά την εξομολόγηση του πρώην υπουργού Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη στο «Βήμα» ότι ο Κ. Καραμανλής γνώριζε την κατάσταση της οικονομίας αλλά στις προτάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης η απάντηση ήταν «άσ΄ το γι΄ αργότερα».
    Είναι γεγονός ότι τόσο ο κ. Αλογοσκούφης όσο και ο κ. Δούκας το καλοκαίρι του 2008 είχαν υποστηρίξει τη λήψη σκληρών μέτρων (όπως η κατάργηση του αφορολογήτου των ελεύθερων επαγγελματιών, η αυτόματη περαίωση, η ρύθμιση των οφειλών στο Δημόσιο) για τη στήριξη των εσόδων και δραστικές παρεμβάσεις για τις περικοπές των δαπανών στον χώρο της Υγείας και των αμυντικών δαπανών. Οι πολιτικές αυτές απορρίφθηκαν από το Μαξίμου υπό την πίεση των γαλάζιων βουλευτών.

    Η πιο «καυτή επιστολή» του πρώην υφυπουργού Οικονομικών, ο οποίος ως επικεφαλής του Γενικού Λογιστηρίου και αρμόδιος έβλεπε την πορεία του χρέους, εστάλη στον Πρωθυπουργό παραμονή Χριστουγέννων του 2008.
    23 Δεκεμβρίου 2008 –
    «Χρειαζόμαστε 47 δισ.για το 2009»

    «Οπως πάνε τα πράγματα σήμερα, δύσκολα θα κερδίσουμε τις επόμενες εκλογές. Κι όμως μπορούμε να αναστρέψουμε το κλίμα. Από εμάς εξαρτάται.

    Η Ελλάδα χρειάζεται σταθερή και υπεύθυνη κυβέρνηση σε ένα πολύ δύσκολο διεθνές περιβάλλον.
    Τα οικονομικά θα δυσκολέψουν τους επόμενους μήνες.
    Οι δείκτες της ελληνικής οικονομίας (δημόσια έσοδα, ανοίγματα των ασφαλιστικών ταμείων, ανεργία, ροή των επενδύσεων, βιομηχανική παραγωγή, τζίρος στα μαγαζιά, τουρισμός, ναυτιλιακό συνάλλαγμα κ.ά.) θα είναι κάτω από μεγάλη πίεση. Χρειάζεται να ενισχύσουμε τις ασθενέστερες τάξεις, αν και οι πολίτες δύσκολα θα πιστέψουν σε “προεκλογικού τύπου” παροχές, όποιες και αν είναι αυτές.

    Το επόμενο ενδεκάμηνο το Δημόσιο θα χρειαστεί να δανειστεί ίσως και πάνω από 47 δισ. ευρώ μέσα σε ένα ιδιαίτερα αρνητικό διεθνές επενδυτικό κλίμα.

    Το 2008 δανειστήκαμε περίπου 47-48 δισ. ευρώ δηλαδή, περίπου 10 δισ. πάνω από αυτά που υπολόγιζε το υπουργείο Οικονομίας ότι θα χρειαζόταν (4% του ΑΕΠ πάνω από τις προϋπολογισθείσες δανειακές ανάγκες, χωρίς να έχουν τακτοποιηθεί όλες οι υποχρεώσεις προς τους προμηθευτές του Δημοσίου, κατασκευαστές, ασφαλιστικά ταμεία, τοπική αυτοδιοίκηση, επιστροφές φόρων)!
    Τι σημαίνει αυτό για το πραγματικό έλλειμμα του 2008;

    Η ευχέρεια δανεισμού είναι πιο άμεση και πιο σημαντική πρόκληση και από την πίεση της Ευρωπαϊκής Ενωσης για συγκράτηση των ελλειμμάτων.
    Απάντηση
  7. ΑνώνυμοςJan 24, 2012 11:13 AM
    8 Μαΐου 2005 - «Οι δαπάνες δεν πέφτουν, είναι στον αυτόματο πιλότο»
    Η δημοσιονομική κατάσταση φαινόταν ότι δεν πήγαινε καλά από την άνοιξη του 2005, δηλαδή έναν χρόνο μετά τις εκλογές του 2004.

    «Εχουμε πολλή ορθοπεταλιά μπροστά μας, αλλά και οι ευκαιρίες και οι δυνατότητες για το καλύτερο είναι μεγάλες. Οι στόχοι για έλλειμμα γενικής κυβέρνησης το 2005 είναι πολύ φιλόδοξοι,δεδομένου ότι για να πιάσουμε τα φορολογικά έσοδα που αναφέρει ο προϋπολογισμόςτα φορολογικά έσοδα του 2005 πρέπει να αυξηθούν κατά 10% περίπου σε σχέση με τις πραγματικές εισπράξεις του 2004 - και μάλιστα σε μια περίοδο που ο πραγματικός ρυθμός ανάπτυξης του ΑΕΠδύσκολα θα περάσει το 3,3%.

    Τον Απρίλιο τα έσοδα ήταν 2,7% κάτω από τα αντίστοιχα του Απριλίου 2004! (Μείωση σημείωσαν ο ΦΠΑ, ο Ειδικός Φόρος Καυσίμων, οι φόροι από νομικά πρόσωπα κτλ.)

    Το πρώτο τετράμηνο συγκρατήσαμε τις πρωτογενείς δαπάνες σε επίπεδα 2,6% πάνω από τα αντίστοιχα περυσινά.
    Τους επόμενους μήνες όμως θα ενταθούν σημαντικά οι πιέσεις και στις δαπάνες, οι περισσότερες από τις οποίες είναι θε σμοθετημένες “στον αυτόματο πιλότο”.
    Ανησυχητική είναι η κατάσταση και στις εισπράξεις για το Γ΄ ΚΠΣεπειδή “υφίστανται σοβαρές ελλείψεις και τα συστήματα δεν παρέχουν ακόμη εγγυήσεις για χρηστή δημοσιονομική διαχείριση των ΕΤΠΑ”.
    Δηλαδή, φαίνεται ότι θα υπάρξει κάποια σημαντική υστέρηση στις εισπράξεις από την ΕυρωπαϊκήΕνωση που θα έχει επιπτώσεις στα έσοδα, στο έλλειμμα του 2005, αλλά και στο ύψος των δαπανών για δημόσιες επενδύσεις και στον ρυθμό ανάπτυξης».
    22 Οκτωβρίου 2008 - «Να μην υποτιμήσουμε τις πιέσεις στα ομόλογα»
    «Η εμπειρία μου από τον ιδιωτικό τομέα, το υπουργείο Οικονομικών και το υπουργείο Εξωτερικών, από τις συνεχείς επαφές με ξένους επενδυτές και από τις επιχειρηματικές αποστολές στο εξωτερικό
    μού δίνει τη δυνατότητα να κάνω τις παρακάτω επισημάνσεις και προτάσεις για την έξοδο από την κρίση.

    Χωρίς ανάπτυξη δεν θα έχουμε τα έσοδα που θα στηρίξουν τον κοινωνικό ρόλο του κράτους. Είναι όμως προφανές πως η ανάταξη δεν μπορεί να έλθει με υπερβολική αύξηση των δημοσίων δαπανών.

    Τα ελλείμματα, η αυστηρότητα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, δεν μπορεί να υποτιμηθούν.

    Επίσης δεν μπορεί να υποτιμηθεί η συμπεριφορά των διεθνών αγορών απέναντι στα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου. Το επόμενο δωδεκάμηνοτο Ελληνικό Δημόσιο θα χρειαστεί πάνω από 40 δισ. ευρώ για να καλύψει τις ανάγκες του και τα χρεολύσια.
    Χρειάζεται η απόλυτη εμπιστοσύνη των αγορών».
    «Πουλήστε σε Ελληνες αεροδρόμια και λιμάνια»

    Από τον Οκτώβριο 2008 ο κ. Π. Δούκας είχε υποβάλει αναλυτικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της κρίσης. Στην επιστολή με ημερομηνία 22 Οκτωβρίου 2008 επεσήμαινε στον Πρωθυπουργό: «Δεν μπορεί να υποτιμηθεί η συμπεριφορά των διεθνών αγορών απέναντι στα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου. Το επόμενο δωδεκάμηνο το Ελληνικό Δημόσιο θα χρειαστεί πάνω από 40 δισ. ευρώ για να καλύψει τις ανάγκες του και τα χρεολύσια. Χρειάζεται η απόλυτη εμπιστοσύνη των αγορών».

    Στην επιστολή του ο κ. Δούκας πρότεινε μια σειρά μέτρα για την τόνωση της ανάπτυξης με πρωτοβουλίες που δεν θα απαιτούν μεγάλες νέες δαπάνες.

    Τέτοια μέτρα είναι:
    Απάντηση
  8. ΑνώνυμοςJan 24, 2012 11:14 AM
    * Χωροταξικά να μπορεί να χτίσει ο Ελληνας με ορθολογικότερους συντελεστές δόμησης.

    * Αποκρατικοποιήσεις με συμμετοχή των εργαζομένων.

    * Αλλαγές στα τεκμήρια. Τα τεκμήρια στρεβλώνουν την οικονομική δραστηριότητα. Εκτός από το καθαυτό κόστος αγοράς ενός προϊόντος και τους σχετικούς φόρους, ο πολίτης πρέπει να υπολογίσει και το επιπλέον «κόστος του τεκμηρίου».
    Οπου οι διασταυρώσεις στοιχείων υποδηλώνουν πως το επίπεδο διαβίωσης δεν συνάδει προς το εισόδημα που δηλώνεται, να γίνεται πολύ αυστηρός φορολογικός έλεγχος. Οι κανόνες-τυφλοσούρτης είναι αντιπαραγωγικοί και αναποτελεσματικοί.

    * Οπως και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, το φορολογικό σύστημα πρέπει να υποχρεώνει τις επιχειρήσεις να τηρούν βιβλία και στοιχεία με τρόπο που να αποδεικνύει τις συναλλαγές τους αλλά αυτά τα βιβλία και στοιχεία να τηρούνται κατά την κρίση τους και να αποδεικνύονται το έσοδο και η δαπάνη με τον πιο πρόσφορο τρόπο.
    Π.χ., αν μια επιχείρηση δεν έχει έστω ένα τιμολόγιο διότι αρνείται ο προμηθευτής της να εκδώσει τιμολόγιο, η απόδειξη της πληρωμής (π.χ., με επιταγή ή με υπογεγραμμένη απόδειξή του) να είναι αποδεικτικό στοιχείο της δαπάνης για την επιχείρηση που κατέβαλε την πληρωμή και η Εφορία στη συνέχεια να ζητεί εξηγήσεις από τον λήπτη π.χ. της επιταγής για τη μη έκδοση στοιχείου ή για τη μη καταχώριση του εσόδου στα βιβλία του.

    * Μείωση των αμυντικών δαπανών.

    Για να μειώσουμε το τεράστιο κόστος των αμυντικών δαπανών πρέπει να δημιουργηθεί μια πιο κοινή ευρωπαϊκή αμυντική πολιτική.

    Ειδικά για τις αποκρατικοποιήσειςεπισήμαινεπως«υπάρχει ανάγκη για εκτεταμένες αποκρατικοποιήσεις για να εισρεύσουν κεφάλαια στη χώρα, χρήματα στα δημόσια ταμεία, αλλά και για να τονωθεί η οικονομική δραστηριότητα, έστω και αν το μεγαλύτερο μέρος από τέτοια έσοδα προορίζεται για τη μείωση του χρέους.

    Με κάποιες ουσιαστικές αποκρατικοποιήσεις και μεταρρυθμίσεις μπορεί να αλλάξει το κλίμα στην αγορά και να αυξηθεί ουσιαστικά ο γενικός δείκτης χωρίς καμία κυβερνητική παρέμβαση. Ιδιωτικοποίηση:

    Προτείνω την άμεση μεταβίβαση ποσοστών του Δημοσίου σε ΟΤΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΕΥΔΑΠ, Καζίνο Πάρνηθας, ΛΑΡΚΟ, Κρατικά Λαχεία, ΟΔΙΕ, Κεντρική Αγορά Αθηνών κτλ. προκειμένου να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητά τους σύμφωνα με τις ανάγκες της παγκόσμιας αγοράς και του ανταγωνισμού, αλλά με ουσιαστική παροχή μετοχών στους εργαζομένους κάθε επιχείρησης (10% εντελώς δωρεάν συν 10% σε προνομιακές τιμές).

    Μετοχοποίηση αεροδρομίων και εισαγωγή τους στο Χρηματιστήριο.

    Να δημιουργήσουμε δύο μεγάλους ομίλους «διαχείρισης αεροδρομίων» και να προσελκύσουμε ιδιώτες επενδυτές (μεγάλοι ελληνικοί όμιλοι, ξένα γκρουπ κτλ.), αλλά να δοθεί στους εργαζομένους το 10% δωρεάν και άλλο ένα 10% σε ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές.
    Με ειδικό νόμο οι μετοχές των δύο αυτών εταιρειών να εισαχθούν άμεσα στο Χρηματιστήριο Αθηνών!
    Ηellenic Αirports Ι: Σπάτα, Κέρκυρα, Χανιά, Καβάλα, Νάξος, Κεφαλλονιά, Πάρος, Καλαμάτα, Κοζάνη, Χίος, Καστελόριζο κ.ά.
    Απάντηση
  9. ΑνώνυμοςJan 24, 2012 11:14 AM
    ΟΟΟΟΟΟΟΟχι...ρε πούστη μου..ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑ ΣΤΟ ΑΓΝΟ ΠΑΣΟΚ !!!

    "Συνελήφθη ο Σεραφείμ Φυντανίδης για χρέη 300.000 προς το Δημόσιο"

    Συνελήφθη ο γνωστός δημοσιογράφος Σεραφείμ Φυντανίδης, επί τρεις δεκαετίες διευθυντής της Ελευθεροτυπίας, καθώς μετά από έλεγχο της ΔΟΥ Ψυχικού αποκαλύφθηκε ότι ομόρρυθμη εταιρεία στην οποία είναι μέτοχος έχει οφειλές προς το δημόσιο, συνολικού ύψους -κεφάλαιο, πρόστιμα και τόκοι- 300.000 ευρώ.

    Συγκεκριμένα, μετά από έλεγχο των βιβλίων της εταιρείας «Επιχειρήσεις ΜΜΕ Σεραφείμ Φυντανίδης και ΣΙΑ», την οποία δημιούργησε ο Σεραφείμ Φυντανίδης όταν βγήκε στη σύνταξη...
    , προέκυψε πως χρωστά δεκάδες χιλιάδες ευρώ και ενώ του έχουν καταλογιστεί και σημαντικά πρόστιμα, δεν τα έχει πληρώσει.

    Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, στον κ. Φυντανίδη είχε γίνει σύσταση για να ρυθμίσει τις οφειλές της εταιρείας του αλλά δεν το έπραξε ποτέ.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr , o γνωστός δημοσιογράφος κατέβαλε προσπάθεια να συγκεντρώσει το απαιτούμενο ποσό, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

    Επιπλέον σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, αναζητείται και η σύζυγός του, Βιργινία Βεντουράκη, για χρέη προς το Δημόσιο.

    Είναι η γνωστή κυρία, που αφού έφαγε κάνοντας την κατασκευάστρια στους Ολυμπιακούς αγώνες, σε τηλεφώνημα που είχε παρουσιάσει παλαιότερα ο Ζούγκλας μας αποκαλούσε "λαουτζίκο"... επειδή προφανώς δεν έχουμε βίλα στην Τήνο με πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων όπως έχουν τα λαμόγια στην περιοχή που ονομάζεται "όρμος Φυντανίδη"!!!

    Η βίλα του Φυντανίδη στην Τήνο

    Να θυμίσουμε τις λαμογιές τους όπως τις περιγράφει ο Ζούγκλας στο ΒΗΜΑ:

    (Ο Φυντανίδης) Εξέδιδε πιστοποιητικά δεοντολογίας, έκανε καταγγελίες για τον βασικό μέτοχο και τη διαπλοκή των εκδοτών για την ανάληψη δημοσίων έργων, την ίδια ώρα που κάποιοι από την εφημερίδα έπαιρναν έργα από την πίσω πόρτα. Αυτό είδαμε από το ρεπορτάζ για τη Βιργινία Βεντουράκη, τη σύζυγο του Φυντανίδη. Οτι την ίδια ώρα που η εφημερίδα επετίθετο εναντίον των Ολυμπιακών Αγώνων, της ανάληψης των εργολαβιών και όλων των υπολοίπων, έπαιρνε έργα. Και μάλιστα τα έπαιρνε με τον χειρότερο τρόπο. Δηλαδή έπαιρνε έργα χωρίς να έχει κανένα know how, χωρίς στο παρελθόν οι εταιρείες αυτές να έχουν καμία σχέση με κατασκευή έργων, χρησιμοποίησε μια εταιρεία, την Ντεμπούρ, η οποία δεν έχει σχέση με τα έργα που κατασκεύαζε, βάζοντας ενδιάμεσα μια άλλη, τη Μεγασόκ, από την Πτολεμαΐδα, η οποία - άκουσον, άκουσον - ιδρύθηκε από υπαλλήλους της ΔΕΗ φίλους του Εξαρχου. Ολα αυτά δημιουργούν μια γκρίζα εικόνα που προβληματίζει πολύ αν τελικά ο Μπόμπολας έχει κάποιο δίκιο. Γιατί μπορεί να είναι διαπλεκόμενος, όμως είχε μια σοβαρή κατασκευαστική εταιρεία. Επαιρνε έργα και παρέδιδε έργα. Δεν πούλαγε κηροπήγια, εξαπτέρυγα, σουρωτήρια, κατσαρόλες, και έπαιρνε κατασκευή έργων παραδίδοντας έργα ελλειμματικά, προβληματικά και με υπερκοστολόγηση».

    - Πώς προκύπτει ότι τα έργα αυτά είναι προβληματικά;

    «Τα έργα καταρρέουν. Επεσαν ολόκληρες πλευρές και παραλίγο να σκοτώσουν αθλητές. Μιλάω για το έργο του Αγίου Κοσμά. Γιατί τα έργα είναι πολλά. Δεν είναι μόνο προβληματικά. Είναι απίστευτα προβληματικά. Σάπια, μπάζουν από παντού, πέφτουν οι πλευρές, ανοίγουν τρύπες, μπαίνουν νερά μέσα, πλημμυρίζουν.
    Τρεις φορές αναβλήθηκε το έργο και τρεις φορές ο Πρωθυπουργός δεν μπορούσε να πάει να κάνει τα εγκαίνια».


    ΠΩ ΠΩ.ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΕΒΑΛΛΑΝ ΤΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΔΟΥΝ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ.
    ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΝΑ ΥΠΗΡΧΕ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΘΕΛΗΣΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΕΣΚΕΠΑΣΗ ΟΛΟΥΣ.

    ΔΕΝ ΘΑ ΕΦΤΑΝΑΝ ΟΥΤΕ ΑΝΟΙΧΤΑ ΓΗΠΕΔΑ,ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΙΒΑΞΟΥΝ.
    Απάντηση
  10. ΑνώνυμοςJan 24, 2012 11:15 AM
    Ηellenic Αirports ΙΙ: Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Ιωάννινα, Ρόδος, Πρέβεζα, Μύκονος, Λήμνος, Σάμος, Σκιάθος, Λάρισα, Ανδραβίδα κ.ά.

    Τα λιμάνια της χώρας (εκτός Πειραιά και Θεσσαλονίκης) να χωριστούν σε άλλες τέσσερις ανώνυμες εταιρείες και να ιδιωτικοποιηθούν όπως και τα αεροδρόμια, με διασφάλιση της σύνδεσης με τις «ακριτικές» νησιωτικές περιοχές, με κίνητρα για τη διατήρηση των γραμμών αυτών και τη χειμερινή περίοδο.

    Προτείνω η πώληση των ποσοστών αυτών να γίνει κατά προτίμηση σε κοινοπραξίες των μεγαλύτερων ελλήνων επιχειρηματιών, επιχειρήσεων και εφοπλιστών!

    Δηλαδή, καλούμε τους 50 μεγαλύτερους επιχειρηματίες εφοπλιστές και τους ζητάμε να αγοράσει ο καθένας από 0,5% ως 1% των κρατικών επιχειρήσεων σε full price- στην ανώτατη δυνατή τιμή- έτσι ώστε η ιδιοκτησία και ο δυναμισμός των επιχειρήσεων αυτών να παραμείνει σε ελληνικά χέρια!»

    20 Ιουλίου 2004 - «Τα ταμεία είναι άδεια, υπάρχουν κρυφά χρέη»

    «Οπως διαγράφονται τα ταμειακά έσοδα/έξοδα για την περίοδο Ιανουάριος - Μάιος 2004, το “ταμειακό” έλλειμμα ήταν της τάξεως των 7,4 δισ.
    Για το εξάμηνο Ιανουάριος- Ιούνιος 2004το “ταμειακό” έλλειμμα αυξήθηκε στα 12,14 δισ. ευρώ.
    Οπως και να έχει το θέμα, εκτιμώ πως το δωδεκάμηνο θα είναι σημαντικά υψηλότερο από τα ανοίγματα του εξαμήνου.
    Δηλαδή, το ταμειακό “άνοιγμα” μπορεί και να ξεπεράσει τα 18 δισ. Ευρώ ή το 11% του ΑΕΠ!

    Οι υπερβάσεις στις πρωτογενείς δαπάνες θα ξεπεράσουν αυτές που προβλέπονται στον τακτικό προϋπολογισμό κατά 2,9 δισ. ευρώπερίπου.

    Δηλαδή, οι πρωτογενείς δαπάνες για το 2004 μπορεί να ξεφύγουν και από τις πιο πρόσφατες εκτιμήσεις (32,8 δισ.) και να φθάσουν στα 36 δισ.

    Και οι δαπάνες για τόκους θα ανέλθουν από τα 9.750 ευρώ στα 10.700 δισ. ευρώ.

    Δηλαδή, κατά μία κάπως πρόχειρη πρόβλεψη, το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης για το 2004 μπορεί να υπερβεί και το 6% του ΑΕΠ! - χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη ότι ελάχιστες από τις πληρωμές για εξοπλιστικά προγράμματα εμφανίζονται ως πρωτογενείς δαπάνες. Παραλάβαμε “άδεια ταμεία”!

    Δηλαδή, παραλάβαμε επίσημο χρέος της κεντρικής κυβέρνησης που στο τέλος του Φεβρουαρίου 2004 ξεπερνούσε τα 186 δισ. ευρώ και κρυμμένες υποχρεώσεις .

    Σε αυτό το επίσημο χρέος πρέπει να προστεθούν και μη σωστά καταχωρισμένες υποχρεώσεις του Ελληνικού Δημοσίου που υπερβαίνουν τα 8,5 δισ. ευρώ όπως για:

    * τα φάρμακα (2,2 δισ. ευρώ), * το ταμείο νομικών (400 εκατ.), * για τα “νέα τοκομερίδια” (6 δισ., τώρα περίπου 5 δισ.),
    * τα χρέη προς την Αγροτική Τράπεζα (800 εκατ.).

    Σε αυτά δεν περιλαμβάνονται υποχρεώσεις του Δημοσίου προς τα ασφαλιστικά ταμεία (της τάξεως των τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ)
    για τις μισθολογικές προαγωγές των συνταξιούχων αξιωματικών των ΕΔ που αποστρατεύθηκαν προ του 2000 (ύψους περίπου 1 δισ.ευρώ) και τα χρέη προς τους ΟΤΑ (1 δισ.).
    Δηλαδή,κληρονομήσαμε χρέη ύψους τουλάχιστον 199,5 δισ. ευρώ και επιπλέον περίπου 11 δισ. ευρώ δάνεια εγγυημένα από το Ελληνικό Δημόσιο!».
    Απάντηση
  11. ΑνώνυμοςJan 24, 2012 11:22 AM
    Aυτό το αληταριό.. ο πασοκο-εσμός προσπάθησε αρχικά με την μέθοδο
    του νομοσχεδίου και της κλωτσιάς προς τα πάνω να τους καταργήσει και να πάρει τους φακέλους απο τα χέρια τους.
    Mετά την διαμαρτυρία τους και το μπάχαλο που έγινε ο μέν κουτοπόνηρος χοντρομαλάκας απέσυρε το νομοσχέδιο αλλα οι υπόλοιποι σκαρφίστηκαν το κόλπο της αντικατάστασης σε συνδυασμό με τις απειλές λοβέρδου και άλλων.

    "Kύριε" τίποτα, παπαιωάννου γλείφτη ΕΣΥ πρέπει να παραιτηθείς και μάλιστα άμεσα αν ακόμα σου έμεινε λίγη τσίπα.

    Στην εποχή Κουτσόγιωργα νομίζει ότι ζει;
    APANTΗΣΗ
    Eσυ σε ποια εποχη νομιζεις οτι ζουμε;

    Μήπως θυμάστε την εισηγήτρια στο ΣτΕ για την συνταγματικότητα του μνημονίου; Την κα. Μαρία Σαρπ, που είχε κάνει εισήγηση με πολιτικά και όχι νομικά επιχειρήματα ;...Μήπως πήρε προαγωγή ;


    Η Λούκα ξεσκεπάζει τον Χρυσοχοΐδη...
    "Εγινε διεξοδική συζήτηση στο Υπουργικό Συμβούλιο για το Μνημόνιο και όλοι εκθέσαμε τις απόψεις μας"

    Βίντεο με την απίστευτη δήλωση Χρυσοχοϊδη που δείχνει το πόσο καλλιεργημένο έχουν το αίσθημα της ατιμωρησίας!

    Το απίστευτο στην ιστορία δεν είναι ότι δεν τον διάβασε ο Χρυσοχοίδης... αυτό είναι γνωστό και το λέω και εκ πείρας: Η πλειοψηφία των βουλευτών όχι μόνο δεν ασχολείται να διαβάσει τους νόμους που ψηφίζουν, αλλά είναι ανενημέρωτη και για τις πολιτικές εξελίξεις.
    Αυτό όμως είναι γνωστό.

    Το ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ είναι το θράσος με το οποίο μας το λέει ο Χρυσοχοίδης και η Κατσέλη!!
    Φανταστείτε τι αίσθηση ατιμωρησίας έχουν που δεν μπαίνουν καν στον κόπο να πούνε ψέμματα ότι το διάβασαν αλλά δεν μπορούσαν να προβλέψουν την ύφεση πχ. Τίποτα!
    Μας γράφουν στα παπάρια τους!!
    Αυτό είναι το εκπλητκτικό που δείχνει πόσο μαλάκ@@ μας θεωρούν..
    _________________________________

    Δεν φταις εσυ Λουκα, η δικαισυνη φταιει που αν τιμουσε το λειτουργημα της σημερα μετα τη ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ σου αποκαλυψη χθες στην εκμπομπη ανατροπη του πρετεντερη οτι "το μνημονιο το διαβασα μονο τρεις ωρες γιατι δεν προλαβα" θα επρεπε να σε ειχαν συλλαβει.

    Καταδικασες γενιες ελληνων χωρις καν διαβασεις το μνημονιο!!!!
    το αισχος και η ντροπη εχουν τη τιμητικη τους...
    __________________________________
    Βρε γελοιοι αρχιλοπωδυτες
    που δεν εχετε τσιπα πανω σας,
    μην τολμησετε να πειραξετε τους
    δυο Eισαγγελεις που δινουν μια αμυδρη ελπιδα στο λαο οτι μπορει ν
    α βαλουν καποιν απο σας τους κλεφτες φυλακη.

    ΟΥΣΤ ΚΟΠΡΙΤΕΣ
    Απάντηση
  12. ΑνώνυμοςJan 24, 2012 11:31 AM
    Από το βαμπίρ αυτό ποιος θα μας απαλλάξει; Τελικά, όλες οι τρομοκρατικές οργανώσεις ήταν πράσινες.
    Ανάθεμα σ' αυτούς και τις οικογένειές τους. Να μη σώσουν να δουν χαρά, όλες οι κατάρες του κόσμου να πέσουν στα παιδιά τους να τα νεκροφιλήσουν και στο τέλος να ψοφήσουν από λέπρα και οι ίδιοι.
    Καταριέμαι θα μου πείτε...τι άλλο μπορώ να κάνω; δώστε μου ένα κάθαρμα από αυτά, και ένα όπλο να του τινάξω τα μυαλά στον αέρα και να του τα χώσω στο στόμα
    Απάντηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια