Powered By Blogger

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2012

Επιβεβαιώνονται οι προφητείες Πατροκοσμά και Παϊσίου

«Ο κόσμος θα σιχαθεί τους πολιτικούς…»

Παρακολουθώντας τις τραγικές εξελίξεις που διαδραματίζονται στην πολιτική σκηνή της χώρας, το αρνητικό κλίμα που υπάρχει για την πολιτική, τους πολιτικούς και τις πολιτικές τους προς τους πολίτες, δεν μπορώ παρά να θυμηθώ τα λεγόμενα του γέροντος Παϊσίου, ενός μοναχού που.....
μόνασε στο Περιβόλι της Παναγίας, στο Άγιο Όρος και που σύμφωνα με μαρτυρίες πολλών, μοναχών αλλά και κοσμικών, είχε πολλά χαρίσματα και ανάμεσα σε αυτά ένα καταπληκτικό και πολύ σπάνιο –ακόμη και ανάμεσα στους αγίους της Εκκλησίας μας- χάρισμα, αυτό της προγνώρισης!!!

Γνώριζε δηλαδή από πριν και προσπαθούσε να προειδοποιήσει, χωρίς όμως να βλάψει πνευματικά τον άμεσα ενδιαφερόμενο. Πολλές διηγήσεις, ακόμη περισσότερα τα περιστατικά που έχουνε μαθευτεί στις τάξεις των πιστών της Ορθόδοξης Εκκλησίας, καταμαρτυρούν τον χαρισματικό γέροντα ως σύγχρονη μορφή της εκκλησίας που θέλησε να μας ειδοποιήσει γι αυτά που έρχονται και που με πολύ αγάπη και χωρίς επιτήδευση μετέδιδε λόγια αλήθειας και ανακούφισης αλλά και πολλές φορές αναφέρθηκε στο μέλλον με μεγάλη σαφήνεια, χωρίς να αλλάζει τα λόγια του και εμμένοντας στα τραγικά που πρόκειται να συμβούν στη χώρα, χωρίς να αφήσουν πληγές και πληγωμένους, αλλά και τα ευχάριστα που θα ακολουθήσουν αμέσως μετά.

«Όταν οι μέρες θα πλησιάζουν, τότε ο κόσμος θα σιχαθεί τους πολιτικούς…» ήταν τα λόγια του γέροντα (ο οποίος στη συγκεκριμένη προφητεία του αναφέρεται σε επίθεση της Τουρκίας προς την Ελλάδα) και τα οποία συνεχίζουν «και θα τους κυνηγήσει»… Ίσως να αποτελεί σύμπτωση το γεγονός πως η Τουρκία έχει πάρει τα ηνία της περιοχής και έχει μεταβληθεί σε «δεξί χέρι» του Λευκού Οίκου, ενώ ταυτόχρονα απειλεί για το Αιγαίο με συνεχείς παραβιάσεις και με ασκήσεις που σαν κύριο σκοπό έχουν την κατάληψη νησιού! Βέβαια, ο γέροντας Παΐσιος αναφέρθηκε στη συνέχεια της προφητείας λέγοντας «το κακό θα ξεκινήσει όταν ακούσετε να μιλάνε στην τηλεόραση για τα 12 ναυτικά μίλια»!

Ίσως να θεωρηθεί σύμπτωση, επίσης, το γεγονός πως ένας άλλος Αγιορίτης μοναχός, που αναγνωρίστηκε σαν άγιος της Ορθόδοξης Εκκλησίας, ο Πατροκοσμάς (Κοσμάς ο Αιτωλός) έχει προφητεύσει πως «θα ξεσηκωθεί το ρέμπελο και μετά οι πολίτες…», παραμένοντας στο ίδιο «μοτίβο» (προγενέστερη πρόβλεψη από αυτή του Παϊσίου) προσθέτοντας όμως ένα στοιχείο, αυτό του ξεσηκωμού του «ρέμπελου» (παλαιότερα ρέμπελος ονομαζόταν εκείνος που δεν είχε να κάνει δουλειά και που τριγυρνούσε άπραγος εδώ κι εκεί στους δρόμους) που εύκολα μπορεί κάποιος σήμερα να συγκρίνει τον «ξεσηκωμό του ρέμπελου» με τις τελευταίες κινητοποιήσεις των λαθρομεταναστών στο κέντρο της Αθήνας. «Τότε», αναφέρει ο Πατροκοσμάς, θα υπάρχει κυβέρνηση και θα είναι σαν να μην υπάρχει»!!! Και η σημερινή πολιτική κατάσταση, δυστυχώς, τείνει να καθρεφτίζεται στην πρόρρηση – προφητεία του αγίου γέροντα και μοναχού… Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, όμως, αναφέρεται και άλλα στοιχεία στην προφητεία του πριν να φθάσει στην σύγκρουση με τους Τούρκους (η οποία επαναλαμβάνεται στις προφητείες και των δύο αγιορειτών μοναχών). «Ένας μεγάλος σεισμός θα κάνει πολύ κακό και μετά από αυτόν θα επιτεθεί ο Τούρκος και θα φθάσει μέχρι τα εξαμίλια…»!

Έξι μίλια ο Κοσμάς ο Αιτωλός, δώδεκα μίλια (και πιθανή παραβίασή τους) ο γέροντας Παΐσιος! Οι συμπτώσεις είναι ιδιαίτερα σημαντικές τη στιγμή που συγκλίνουν στην Ελληνοτουρκική σύγκρουση… αλλά και στο αποτέλεσμά της.

Τι γνώριζαν οι άγιοι αυτοί γέροντες και προσπάθησαν να μας προειδοποιήσουν; Κανείς δεν μπορεί να απαντήσει με σαφήνεια όταν μελετά τις προφητείες, ιδιαίτερα όταν αυτές δεν έχουν ακόμη εκπληρωθεί. Η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν έχει πάρει επίσημη θέση και δεν αναφέρεται στα προφητικά λεγόμενα των δύο γερόντων. Όμως, δεν είναι λίγοι εκείνοι οι ιερείς που πολλές φορές αναφέρονται στα λεγόμενα των δύο σημαντικών αυτών γερόντων νουθετώντας όλους να είμαστε δυνατοί στα επερχόμενα…

Τα γεγονότα, όπως λένε όσοι μελετούν τις προφητείες και ταυτόχρονα παρακολουθούν τις παγκόσμιες εξελίξεις αλλά και τις Ελληνικές, τρέχουν πολύ γρήγορα. Έχουν αποκτήσει μεγάλη ταχύτητα και δεν προλαβαίνουμε να τα μαθαίνουμε όλα…

«Τον Πάπα να καταράσθε, αυτός θα είναι η αιτία του κακού…» δήλωσε με απόλυτη βεβαιότητα ο Πατροκοσμάς και αναλογιζόμενοι την τελευταία «εκστρατεία» του αρχηγού της Καθολικής Εκκλησίας στον Αραβικό κόσμο, εν όψει των συζητήσεων που γίνονται για την αγορά ενέργειας και τους ενεργειακούς δρόμους, με επιφυλάξεις μπορούμε να πούμε πως μάλλον βρισκόμαστε μπροστά σε σημαντικές (ίσως και τραγικές) εξελίξεις, οι οποίες οδηγούν στην αλλαγή του χάρτη των Βαλκανίων και στην αλλαγή συνόρων που τόσο πολύ προωθείται από τον Λευκό Οίκο (και όχι μόνο)…

Επειδή η κατάθεση των «προφητειών» των δύο αυτών αγαπημένων γερόντων της Ορθόδοξης Εκκλησίας είναι δυνατόν να λειτουργήσει ως αρνητικό κάλεσμα ή να αφήσει σπόρους συνωμοσιολογίας, καλό θα ήταν να αναφερθεί πως οι γέροντες ποτέ δεν προκάλεσαν, ποτέ δεν επιζήτησαν και σε ολόκληρο το βίο τους απέφευγαν συστηματικά να προκαλέσουν και ιδιαίτερα να προκαλέσουν «λαθεμένα όνειρα» ή να δημιουργήσουν φόβους στους ανθρώπους που τους πλησίαζαν και αποζητούσαν την συμβουλή τους ή απλά να ακούσουν τα λόγια τους. Σεμνοί και ζώντας με προσευχή, έχοντας σαν γεύμα ό,τι τους προσέφερε η φύση και όχι οι άνθρωποι, ταπεινοί μέχρις εσχάτων προσπάθησαν να φέρουν την ειρήνη, την αγαλλίαση και την αγάπη στις καρδιές όλων των ανθρώπων, ακόμη και σε αυτούς που αποζητούσαν να τους εξευτελίσουν…

«Ο κόσμος θα σιχαθεί τους πολιτικούς και θα τους κυνηγήσει…», απλά σκεφτείτε το…

Κωνσταντίνος


http://kostasxan.blogspot.com/2

32 σχόλια:

  1. ΑνώνυμοςJan 27, 2012 07:48 PM
    ετσι λεω και εγω ...γιατι εχουμε πολυ-πολυ αργισει.
    Απάντηση
  2. ΑνώνυμοςJan 27, 2012 08:20 PM
    Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΣΙΧΑΘΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΗΣΕΙ

    ΚΑΤΙ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΤΩΡΑ
    Απάντηση
    Απαντήσεις
    1. ΑνώνυμοςJan 28, 2012 02:54 AM
      ΚΑΤΙ ΣΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΤΟΤΕ............
      ΑΛΛΑ ΕΣΥ ?????????
  3. ΑνώνυμοςJan 27, 2012 08:21 PM
    ΜΑΚΡΙΑ........................... ΜΗ ΜΠΑΙΝΕΤΕ
    ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΑΡΘΡΑ.

    ΘΑ ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΟΙ ΜΑΚΡΙΑ.

    ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ.

    ΑΣ ΓΡΑΦΕΙ ΜΟΝΟ

    ΜΑΚΡΙΑ................................


    ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΙΝΗΜΑ.
    ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΣΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ.

    ΞΕΚΙΝΑΩ ΕΙΜΑΙ ΤΟ 1.

    ΑΡΑ.

    1......ΜΑΚΡΙΑ..............................


    ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΗΔΕΝ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΝΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ.
    ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΟΥΝΕ ΚΕΝΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ.
    ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΑΡΙΘΜΟ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗ, ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ 8 ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣ ΠΟΥΜΕ 7-7.
    ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΕΚΤΟΣ:
    .........1 MAKΡIA.............................
    Απάντηση
  4. ΑνώνυμοςJan 27, 2012 10:32 PM
    ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΤΟ ΠΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΣ ΚΑΙ ΓΕΛΟΙΟΣ
    ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ.
    ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΟΥΔΑΙΟΕΒΡΑΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ.
    ΜΠΡΑΒΟ .......................
    Απάντηση
    Απαντήσεις
    1. ΑνώνυμοςJan 27, 2012 10:56 PM
      ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΤΟ ΠΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΣ ΚΑΙ ΓΕΛΟΙΟΣ
      ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ.

      ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΡΕΙ.... οι δοξασιες ισχυουν για ολους. οι κουμουνιστες δεν εχουν ανοσια!
  5. ΑνώνυμοςJan 27, 2012 11:02 PM
    Η υπερήφανη Ελλάδα των φιλοσόφων, των ποιητών, των επιστημόνων και των ηρώων, κατάντησε να θεωρεί σήμερα ένα περιφερόμενο μοναχό ως τον «μεγαλύτερο των Ελλήνων» και διδάσκαλο του Γένους, που δίδασκε: «Άκουσε, παιδί μου, να σου ειπώ. Η τελεία αγάπη είναι να πουλήσης όλα σου τα πράγματα, να τα δώσης ελεημοσύνη και να πηγαίνης και εσύ να εύρης κανένα αυθέντη να πουληθής σκλάβος. Και όσα πάρης, να τα δώσης όλα. Να μην κρατήσης ένα άσπρο (νόμισμα). Ημπορείς να το κάμης αυτό, να γίνης τέλειος;"


    Πολυδιαφημισμένη από τους ρασοφόρους είναι η διδαχή: «Είναι προτιμώτερο να έχει κανείς σχολείο στον τόπο του, παρά βρύσες και ποτάμια».
    Κανείς τους όμως δεν διαβάζει και τη συνέχεια: «Σκοπός του σχολείου είναι να διδάξει, τι είναι Θεός, τι είναι άγγελοι, δαίμονες, κόλαση, παράδεισος».

    «Ο Τούρκος δεν βλάπτει την Πίστιν»

    «Απολαύστε» αντιεπαναστατικές κι αντεθνικές διδαχές του Κοσμά:

    • «Εμείς, χριστιανοί μου, δεν έχομεν εδώ πατρίδα… Δια τούτο και ο Θεός μας έβαλε τον νουν εις το επάνω μέρος, δια να στοχαζώμεθα πάντοτε την ουράνιον βασιλείαν, την αληθινήν πατρίδα μας» (Διδαχή Α , 1, Ι. Μενούνου).

    • «Να ρίψετε τ’ άρματα και να ελπίζετε εις τον Θεόν» (Παπά-Αρσενίου Βλιαγκόφτη, ΙΓ Πάτρια)


    "ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ"

    Απολαύστε μερικές δειγματοληπτικά:
    • «Ή τρεις μέρες, ή τρεις μήνες, ή τρία χρόνια θα βαστάξει.»
    Προφητεία είναι αυτή;
    • «Θα δείτε σαράντα άλογα να τα δένουν σε ένα παλούκι».
    • «Θα βάλουν φόρο στις κότες και στα παράθυρα».
    • «Θα ‘ρθει ξαφνικά ή το βόιδι στο χωράφι, ή το άλογο στ’ αλώνι».
    • «Θα ‘ρθει καιρός, που θα φέρει γύρες ο διάβολος με το κολοκύθι του».
    • «Ένα ψωμί θα χαθεί το μισό κι ένα ολόκληρο».
    • «Να έχετε τρεις θύρες· αν σας πιάσουν τη μια, να φύγετε από την άλλη».
    Περισσεύει μία!

    Ας εξετάσουμε τώρα τις…«επιστημονικές» γνώσεις του Κοσμά σε θέματα, που δεν χρειαζόταν να κάνει προφητείες:
    • «Ο ήλιος και το φεγγάρι και τ’ άστρα είναι κολλημένα εις τον ουρανόν και ο ουρανός γυρίζει μαζί με τον ήλιον… Όπου πηγαίνει ο ήλιος εκεί γίνεται ημέρα» (Χειρόγραφο 12 Λευκοπηγής, σελ. 31)
    Σκοτάδι γίνεται εκεί, που διδάσκονται τέτοιες ανοησίες!!!

    • Όταν ο γάμος γίνεται όχι όπως θέλει ο Θεός αλλά ο Διάβολος, τότε πεθαίνει κάποιος από τους συζύγους, «και παιδιά κάμνουν και εκείνα όλα κορίτσια, στραβά, κουτσά, λωλά, αναποδιασμένα». (Έκδοση Αποστολιά, σελ. 74.)

    Τα κορίτσια εξομοιώνονται με τα παιδιά με αναπηρίες.
    • «Και από τον καιρό οπού έκαμεν ο πανάγαθος Θεός τον κόσμον είναι επτά χιλιάδες και διακόσιοι ογδοήντα οκτώ χρόνοι» (Διδαχή Α2 , 19, Ι. Μενούνου).
    Δηλαδή ο Θεός κατασκεύασε τον κόσμο περί την 6η χιλιετία π.Χ.. Τα ίδια πάντως υποστηρίζει κι η επίσημη Εκκλησία σήμερα.

    • «Πάλιν εσύ, γυναίκα, έχεις περισσότερον χρέος από τον άνδρα να ανατρέφεις τα παιδιά σου και να τα νουθετάς εις τα καλά έργα. Όταν το παιδί σου σηκώνεται το ταχύ από τον ύπνον και ευθύς σου γυρεύει ψωμί, εσύ μη του δώσεις, αλλά επάρε το και πήγαινέ το εις την εικόνα του Χριστού και ειπέ του: Εγώ παιδί μου ψωμί δεν έχω, ο Χριστός μας έχει. Έλα κάμε το σταυρόν σου να τον προσκηνύσωμεν και να τον παρακαλέσωμεν να μας δώσει. Και έτσι συνηθίζει το παιδί από μικρόν εις το καλόν» (Διδαχή Α2 , 935, Ι. Μενούνου).

    Ας δούμε όμως το εκπαιδευτικό όραμα του Κοσμά όπως φαίνεται μέσα από τα δικά του λόγια…
    Ο ρόλος του σχολείου πρέπει να είναι θρησκευτικός και να προετοιμάζει τον άνθρωπο για το μοναστήρι. "...Διότι από το σχολείον μανθάνομεν τι είνε Θεός, τι είνε Αγία Τριάς, τι είνε Άγγελοι, δαίμονες, παράδεισος, κόλασις, αρετή, κακία· τι είνε ψυχή, σώμα κ.λ.π." (Διδαχή Α΄).


    Το ερώτημα λοιπόν που προκύπτει είναι το εξής: Από ποιό σημείο των διδαχών του Κοσμά του Αιτωλού προκύπτει ο εθνικός ρόλος της εκπαίδευσης;
    Απάντηση: Από πουθενά. Δεν τον ενδιέφερε η αποτίναξη της δουλείας την οποία θεωρούσε ο ίδιος «θεόσταλτη» και «προς το συμφέρον μας», επειδή δεν πείραξε την πίστη μας.

    Αυτό είναι, με δύο λόγια, το «εθνικό» έργο του Κοσμά του Αιτωλού που τον καθιέρωσε η εκκλησία (μαζί με πολλούς άλλους) ως «εθνικό ήρωα»!!!
    Απάντηση
    Απαντήσεις
    1. ΑνώνυμοςJan 28, 2012 12:44 AM
      ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΣΕ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΑΓΙΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΕΓΩΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΔΙΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΝΟΜΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΚΑΝΕΤΑΙ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗ ΝΕΩΝ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΗΨΕΩΝ ΔΙΚΩΝ ΣΑΣ,ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΑΝΔΡΩΝ ΑΥΤΩΝ,ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΓΙΝΕΣΘΕ ΚΡΙΤΑΙ ΤΩΝ ΟΛΩΝ!!ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΕΚΤΕΛΕΙΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΚΑΠΟΤΕ,ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΤΩΡΑ..ΓΝΩΣΤΟ ΑΠΟ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΙΩΝΕΣ.ΟΙ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ,ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΛΙΘΑΡΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ...ΕΣΥ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΙΣ ΔΙΔΑΧΕΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟ ΚΟΣΜΑ,ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΠΟΥΘΕΝΑ ΟΤΙ Γ Ρ Α Φ Ε Ι ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΟΙΓΕΤΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ..ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΚΛΠ. ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΧΟΥ ΦΘΑΣΕΙ ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΘΑ ΦΘΑΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΚΡΑΤΟΣ...Η ΠΕΙΝΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΤΟΥ 1941 ΟΠΩΣ ΠΡΟΕΙΠΕ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΤΟ 2005...ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ.
    2. ΑνναJan 28, 2012 01:56 AM
      Το μαρμαρωμένο βασιλιά που θα ζωντανέψει μετά από 800 χρόνια και θα σώσει τα πρόβατα των Εβραίων δεν τον ανάφερες.
      Τελικά αυτό που αντιπροσωπεύει τον σημερινό Ελληνα είναι η εξής πρόταση : • «Να ρίψετε τ’ άρματα και να ελπίζετε εις τον Θεόν» (Παπά-Αρσενίου Βλιαγκόφτη, ΙΓ Πάτρια)

      Κρίμα !!!
    3. ΑνώνυμοςJan 28, 2012 04:03 AM
      ΑΝΝΟΥΛΑ ΠΑΡΕ ΕΣΥ ΤΟ ΑΡΜΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΜΠΡΟΣ...ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΚΟΜΑ?...ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ,ΠΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΣΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΜΟΥ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΣ...(ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ).
  6. ΑνώνυμοςJan 28, 2012 12:13 AM
    Πωπ-πω φίλε, τι είπε τώρα, μιας και τα λες καλά, εσένα θέλουμε για αρχηγό.
    Εσυ ξέρεις απ' οτι φαίνεται, για' αυτό μπορείς και κρίνεις.

    Ασε εμάς στην πλάνη λοιπόν και κοίτα το δικό σου τομάρι. Μην περιμένεις θαύμα, ποιός νομίζεις οτι είσαι που θες αποδείξεις στα αξιώματα, σα να λες με δυο λόγια οτι επειδή δεν έχω πάει ΕΓΩ στην Αυστραλία, δεν υπάρχει.
    Απάντηση
  7. ΑνώνυμοςJan 28, 2012 12:56 AM
    Ανώνυμε 1244 καλύτερα πριν γράψεις για να καταλαβαίνουν και οι άλλοι τί θέλεις να πεις πρέπει να μάθεις ότι το β΄πρόσωπο του πλυθυντικού των ρημάτων που απαντάει στο εσείς (#νομίζοντας ότι κάνεται (αντί κάνετε) εσείς#), ΓΡΑΦΕΤΑΙ με ΕΨΙΛΟΝ. Μονο το γ ενικό πρόσωπο γράφεται με αλφαγιώτα.
    Αυτά τα ολίγα για μαθητες της β δημοτικού σχολείου. Αν δεν μπορείς να υπερβείς το σημείο αυτό καλλύτερα να απέχεις των γραπτών.
    Απάντηση
    Απαντήσεις
    1. ΑνώνυμοςJan 28, 2012 01:40 AM
      ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ,ΚΑΙ ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΑ ΚΕΙΜΕΝΑ.1256,ΠΩΣ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ "ΜΠΑΜ ΠΙΝΙΩΤΗ"
  8. ΑνώνυμοςJan 28, 2012 01:08 AM
    .
    -ΕΚΕΙ..ΚΑΤΩ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ,ελέγξτε ...
    μήπως εκτός από τό χλώριο ,
    ρίχνουν στό νερό .....καί τίποτε άλλο καί σάς μαστουρώνουν????

    -ΔΕΝ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ ,στήν επαρχία οι ΑΝΤΡΕΣ έχουν ΑΡΧ...ΙΑ!!!

    -ΕΚΕΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ????
    Απάντηση
  9. ΑνώνυμοςJan 28, 2012 01:21 AM
    ΠΡΙΝ 20 ΚΑΙ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΤΗΚΑΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΡΟΦΙΤΙΕΣ ΕΣΕΙΣ
    ΤΑ ΜΟΥNΟΣΚΥΛΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΕ ΤΩΡΑ ΤΡΕΧΑΤΕ ΣΑΝ ΣΚΥΛΑΚΙΑ
    ΠΙΣΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΑΔΕΣ ΣΑΣ.
    Απάντηση
  10. DinosJan 28, 2012 03:05 AM
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ,ΚΟΙΜΩΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ..ΝΑΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΨΕΚΑΣΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΝΑΝΕ ΠΕΙΘΥΝΙΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥΣ ;;;;;
    Απάντηση
  11. ΑνώνυμοςJan 28, 2012 03:06 AM
    ΜΑ ΤΙ ΛΕΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ?? ΚΑΙ ΣΤΗ ΕΠΕΡΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΜΗ ΣΟΥ ΠΩ....ΜΗΔΕΝ....ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΤΡΕΣ ....ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ.....ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙΚΑΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ...
    Απάντηση
  12. ΑνώνυμοςJan 28, 2012 03:09 AM
    ΦΙΛΕ 12.56 αν σε ενδιαφέρει η παιδεία μπορείς να πας στο Υπ.ανθελληνικής παιδείας να συμβάλεις.Το να προσπαθεις να προσβάλεις τους συμπολίτες μας που δεν ενδιαφέροντε για τον τύπο όπως εσύ αλλά για την ουσία μάλλον αυτό δηλώνει είτε άγνοια είτε δόλο.
    Οσο για τα μογγολοαλμπανοεβραιοσπορα-απογόνους της ΄΄Τριπολιτσάς΄΄ που ταράσσοντε σαν δαίμονες στο άκουσμα των Αγίων μας σας απαντάει ο Γέρος του Μωριά
    ΄΄ΦΩΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ΄΄.
    Το σιωνιστικό κατασκεύασμα-έκτρωμα που κατατρώγει τις σάρκες της Ελλάς 180 χρόνια(ΜΑΣΟΝΙΑ-ΑΘΕΙΑ-ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΜΟΣ)ξεσκεπάστηκε.
    Ηρθε η ώρα ανθελληνικά παράσιτα ή να πάτε στην χώρα των προγόνων σας ή ετοιμαστείτε για τον ταξίδι στον Αδη.
    ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΣ.
    ΕΛΛΑΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ.
    Απάντηση
  13. ΑνώνυμοςJan 28, 2012 03:11 AM
    ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΔΩΔΕΚΑΘΕΙΣΤΕΣ.Yπάρχουν μασονάκια τροφοδοτούμενα εκ τις Στοάς του Λονδίνου με έτοιμες τυποποιημένες πλάνες και κάποια ΄΄παιδιά΄΄χωρίς ταυτότητα.Ισως μία εξέταση DNA να εξηγεί την φυλετική καταγωγή τους αν δεν είναι γνήσιοι απόγονοι του Εφιάλτη.
    Οσον αφορά την απάτη των ΄΄νεοπαγανιστών΄΄που εμφανίστηκαν μετά από 1700 χρόνια με σκάφη εξωγήινα από την στοά του Λονδίνου για να μας φωτίσουν ο μακαρίτης ο Φουράκης τα λέει όλα. http://www.youtube.com/watch?feature=player_embed...

    Μιας και επικαλείστε το Ελληνικό Πνεύμα ίσως οι φωτισμένες ρήσεις των προγονών μας να σας ανοίξουν τα τυφλωμένα μάτια της ψυχής,τον νου.
    Πόθεν τούτο τεκμαίρεις;
    Πλάτων,427-347 π.Χ.,Φιλόσοφος
    Αρχή άνδρα δείκνυσι.
    Βίας ο Πριηνεύς,625-540 π.Χ.
    Σοφόν το σαφές.
    Ευριπίδης,480-406 π.Χ
    Πολλοί δρώντες τα αίσχιστα, λόγους τους αρίστους ασκέουσι.
    Δημόκριτος,470-370 π.Χ.,Αρχαίος φιλόσοφος
    Απάντηση
  14. ΑνώνυμοςJan 28, 2012 03:12 AM
    Είστε αλήθεια τόσο ανόητοι ή απλά φανατισμένοι ανθέλληνες.
    -ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ Η δε μωρία μάλιστ' αδελφή της πονηρίας έφυ. Η δε βλακεία εγεννήθη ως αδελφή της πονηρίας.
    Ο μεγάλος Άγγλος ιστορικός Στήβεν Ράνσιμαν γράφει για την άλωση της Κων/πόλεως την 29 Μαΐου 1453 στο μνημειώδες Ιστορικό Σύγγραμμά του «Βυζαντινός Πολιτισμός»:
    «Στις 29 Μαΐου του 1453, ένας Πολιτισμός σαρώθηκε αμετάκλητα. Είχε αφήσει μια ένδοξη κληρονομιά στα Γράμματα και την Τέχνη. Είχε βγάλει χώρες ολόκληρες από την βαρβαρότητα και είχε δώσει σε άλλες την εκλέπτυνση των ηθών. Η δύναμή του και η ευφυΐα του προστάτεψαν πολλούς αιώνες την Χριστιανοσύνη. Για έντεκα αιώνες η Κωνσταντινούπολη ήταν το κέντρο ενός κόσμου φωτός».
    Απάντηση
  15. ΑνώνυμοςJan 28, 2012 03:13 AM
    Άγιος Νεκτάριος
    «Οι θείοι λόγοι του Σωτήρος, όταν του ανάγγειλαν ότι εζήτησαν να Τον δουν Έλληνες, νυν εδοξάσθη ο υιός του ανθρώπου, είχαν βαθιά έννοια, ήταν λόγοι προφητικοί, πρόβλεψη των μελλόντων. Οι εκεί εμφανισθέντες Έλληνες ήταν οι αντιπρόσωποι όλου του Ελληνικού έθνους. Εις την παρουσία τους ο Θεάνθρωπος Ιησούς διέκρινε το έθνος εκείνο, εις το οποίο έμελλε να παραδώσει την ιερά παρακαταθήκη δια να την διαφυλάξει χάριν της ανθρωπότητας. Από τον πόθο των Ελλήνων να Τον αναζητήσουν, διέκρινε την προθυμία της αποδοχής της διδασκαλίας Του, προέβλεψε ότι θα δοξαστεί από την πίστη των εθνών, και αναγνώρισε το έθνος, που από καταβολής κόσμου ήταν προετοιμασμένο να φέρει εις πέρας τον ύψιστο σκοπόν. Διότι πραγματικά από καταβολής κόσμου το Ελληνικό Έθνος ήταν πλασμένο δια τον σκοπόν αυτόν. Ο Θεός μέσα εις τα πλαίσια της θείας Του Προνοίας, διέπλασε το Ελληνικόν Έθνος ως οφθαλμόν εις το σώμα της ανθρωπότητος και απ‘ αυτήν την θέσιν το εκάλεσε να εργασθεί δια την αναγέννησίν της»
    Περί της Ελληνικής Φιλοσοφίας ως προπαιδείας εις τον Χριστιανισμό, σελ. 15
    Απάντηση
  16. ΑνώνυμοςJan 28, 2012 03:14 AM
    «ο Έλλην είναι πλασμένος φιλόσοφος, είναι και πλασμένος Χριστιανός, είναι πλασμένος να γνωρίσει την αλήθεια και να την διαδίδει εις τα άλλα έθνη. Ναι, ο Έλλην εγεννήθη κατά την Θεία Πρόνοια διδάσκαλος της ανθρωπότητος. Αυτό το έργο είναι η πνευματική κληρονομιά του, αυτή είναι η αποστολή του, αυτό είναι το ξεχωριστό κάλεσμά του μεταξύ των εθνών».
    Περί της Ελληνικής Φιλοσοφίας ως προπαιδείας εις τον Χριστιανισμό, σελ. 12 - 13

    Αγίου Νεκταρίου επιστολή-καταπέλτης προς του τότε οπαδούς του διαίρε και βασίλευε με την συμβολή των φραγκολατείνων φυσικά που διέστρεφαν την Ελληνική Παιδεία. Εν Αθήναις τη 17 Ιουνίου 1896 ΠΕΡΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ.

    Η απάντηση του Αγίου Νεκταρίου σε όσους αδιάκριτα και γενικευμένα καταδικάζουν τους αρχαίους Έλληνες για διαφθορά βίου. Ένας λαός με τέτοιους φιλοσόφους δεν μπορεί παρά να ακολουθεί τον δρόμο που του ορίζουν. Οι αρχαίοι Έλληνες ΔΕΝ ήταν παραδομένοι στην ακολασία στην διαφθορά αλλά λαός με ιδιαίτερη ΚΛΗΣΗ! ...αύτη η κλήσις αυτού εν τοις έθνεσιν• μαρτύριον η εθνική αυτού ιστορία• μαρτύριον η φιλοσοφία αυτού• μαρτύριον η κλίσις αυτού• μαρτύριον αι ευγενείς αυτού διαθέσεις• μαρτύριον η παγκόσμιος ιστορία• μαρτύριον η μακροβιότης αυτού, εξ ης δυνάμεθα αδιστάκτως να συμπεράνωμεν και την αιωνιότητα αυτού, διά το αιώνιον έργον του Χριστιανισμού μεθ' ου συνεδέθη ο Ελληνισμός.
    Οι Έλληνες συγγραφείς υπήρξαν το υποκείμενον των μελετών μου• ωρμήθην διά φλέγοντος πόθου, όπως αθροίσω παν ό,τι περί Θεού, περί ψυχής, και περί αρετής υγιές ειρήκασι, και θησαυρίσω τας σοφάς των σοφών Ελλήνων γνώμας εν ενί τεύχει προς διδασκαλίαν των περί τας μελέτας ασχολουμένων.
    Εκ της μελέτης ταύτης και της διευθετήσεως της ύλης επείσθην, ότι οι Έλληνες σοφοί εν όλω και εν μέρει υπήρξαν διδάσκαλοι της αληθείας, ότι ταύτης εγένοντο ερασταί και ταύτην επεζήτησαν, και ότι ο έρως της γνώσεως της αληθείας ην ο προς την αληθή φιλοσοφίαν αυτούς άγων• ούτος ήγαγε κατά μικρόν το Ελληνικόν έθνος προς την ευκρινεστέραν γνώσιν της αληθείας και τελευταίον προς την αποκαλυφθείσαν αλήθειαν.
    Απάντηση
  17. ΑνώνυμοςJan 28, 2012 03:14 AM
    Η Ελληνική φιλοσοφία εγένετο τη Ελληνική φυλή παιδαγωγός προς κατανόησιν της αποκαλυφθείσης αληθείας. Ο έρως προς την φιλοσοφίαν εγένετο έρως προς τον χριστιανισμόν, και η φιλοσοφία απέβη πίστις εις Χριστόν. Ο έρως άρα προς την αλήθειαν υπήρξεν ο λόγος, δι' ον η Ελληνική φυλή άμα τη εμφανίσει της αποκαλυφθείσης αληθείας εγένετο ταύτης εραστής και οπαδός και ενεστερνίσθη και ενεκολπώθη αυτήν και το αίμα αυτής αφειδώς υπέρ αυτής εξέχεεν. Επειδή λοιπόν τοιαύτη η Ελληνική φιλοσοφία και ούτος ο λόγος, δι' ον η Ελληνική φυλή πρώτη ησπάσθη τον χριστιανισμόν, διά τούτο έλαβον ως θέμα μελέτης την Ελληνικήν φιλοσοφίαν ως προπαιδείαν εις τον χριστιανισμόν, ως θέμα πολλής σπουδαιότητος διά τους Έλληνας.
    Απάντηση
  18. ΑνώνυμοςJan 28, 2012 03:16 AM
    ΑΓΙΟΣ ΣΩΦΡΟΝΙΟΣ ΤΟΥ ΕΣΣΕΞ ΑΓΓΛΙΑΣ(ΡΩΣΟΣ)
    «Οι Έλληνες ήταν πάντα οι αριστοκράτες του πνεύματος». Σε κάποια υποψήφια
    διδάκτορα είπε: «Να πάρεις ένα δίπλωμα, με το «ντρου» (Dr) για να κατέβεις στην Ελλάδα και να
    λες όσες και ότι κουταμάρες θέλεις», και γελούσε.(ο Αγιος έζησε χρόνια στο Αγιο Ορος και ίσως δεν είχε επαφές με τους ΄΄έλληνες΄΄που λατρέυουν τα πτώματα σε πέτρες.)

    Π.ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΦΛΩΡΟΦΣΚΥ(Ρώσος εις την Αμερική).
    Είναι αδύνατον να γίνουμε αληθινοί χριστιανοί,αν δεν γίνουμε περρισότερο Ελληνες κατά πνεύμα.
    "Το ουσιαστικότερο και υψηλότερο περιεχόμενο της αληθινής ανθρώπινης φύσεως είναι η πατρίδα και η πίστη"
    Δ. Σολωμός

    «Τὸ ὄνομα τῆς Ἑλλάδος, ἄνευ τοῦ Χριστιανισμοῦ, ἴσως δὲν ἤθελεν ὑπάρχει σήμερον».
    Σπυρίδων Ζαμπέλιος

    "Η Ορθοδοξία ήταν η δύναμη που διετήρησε τον Ελληνισμό κατά την διάρκεια των σκοτεινών αιώνων..."
    Στήβεν Ράνσιμαν (Βρετανός Βυζαντινολόγος)

    "Η Ελλάδα ζει στις χριστιανικές Εκκλησίες"
    E. Hatch

    "Επί δέκα αιώνες (Βυζάντιο), η Εκκλησία υπήρξε η μεγάλη προστάτης του Ελληνισμού, όταν δε το Βυζάντιον έπεσε, η Εκκλησία παρέσχε εις τον Ελληνισμό υπηρεσία ακόμη ανωτέρα. Αυτή διεφύλαξε ομού με την Θρησκεία, την Ελληνική Εθνότητα και την Ελληνική Παιδεία της"
    Κάρολος Ντηλ - Βυζαντινολόγος

    "...δεν σώζεται η Ορθοδοξία από τον Ελληνισμό, αλλά ο Ελληνισμός σώζεται μέσα στην Ορθοδοξία"
    π. Γεώργιος Μεταλληνός

    "Η Εκκλησία υπήρξε ο κύριος παράγοντας εξελληνισμού της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας"
    Ν. Γιόργκα (Ρουμάνος Βυζαντινολόγος)

    "Τον λαό (της Πελοποννήσου το 1821) υποκίνησαν οι έχοντες συμφέροντα και σχέσεις μετά τούτων, οι έμποροι, οι πρόκριτοι, και κυρίως oι μητροπολίτες και γενικώς οι ανήκοντες στον κλήρο, δηλαδή οι πραγματικοί ηγέτες του Έθνους"
    Μόραλι Μελίκ Μπέη (Τούρκος ιστορικός)
    Απάντηση
  19. ΑνώνυμοςJan 28, 2012 03:17 AM
    LIVINGSTONE RICHARD. Το ρέμα του ελληνισμού ανακατεύεται με τα λασπόνερα που τα ονομάζουμε σύγχρονη σκέψη και φιλολογία.

    ΛΑΙΜΠΝΙΤΣ. Δεν θα θαυμάζαμε τόσο τους νεότερους σοφούς και μαθηματικούς εάν κατανοούσαμε τον Αρχιμήδη και τον Απολλώνιο.
    ΛΟΡΙΑ ΑΧΙΛΛΕΥΣ. Καθ. Πανεπιστ. Πάνταβα. Τα έργα του Πλάτωνος και του Αριστοτέλους είναι πράγματι πραγματείες κοινωνιολογίας. (Αυτός που δεν ζει σε κοινωνία ή είναι θεός ή θηρίο - Αριστοτέλης).
    ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΣ Α'. Προνόμιο για μένα δεν είναι η διαδοχή του θρόνου αλλά το ότι μου επιτρέπεται να ζω με τους Έλληνες.
    MEHN HENRY. Όλα τα πολιτισμένα έθνη είναι αποικίες της Ελλάδος.
    ΟΥΙΝΣΤΟΝ ΤΣΩΡΤΣΙΛ. Αλίμονό μας αν οι Έλληνες αποκτήσουν ενότητα και μόρφωση. (Φροντίζουν κάποιοι για να μην έχουμε...)
    Reply
    +2
    οδυσσέας's avatar

    οδυσσέας · 2 days ago
    Πολλοί ξένοι(τώρα πόσο ξένοι είναι αυτοί και πόσο Ελληνες εμείς αυτό είναι ευκόλως κατανοητό) αναγνώρισαν και κατανόησαν μεγάλο μέρος του πολιτισμού μας και του πνεύματος που εδημιούργησε η φυλή μας. Χρέος των νεοελλήνων είναι, να κατανοήσουν κι αυτοί έναν πολιτισμό που θα διώξει τον εκβαρβαρισμό που έχουν υποστεί.Χρέος μας είναι, να γίνουμε αντάξιοι συνεχιστές και όχι η ντροπή των προγονων μας...
    ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ-ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
    Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, φλεγόταν, καιόταν από την αγάπη προς την Ορθοδοξία και από την αγάπη προς την Ελλάδα. Αγαπούσε εν πρώτοις την Ορθοδοξία. Ιδού τι περί αυτής έλεγε: ‘‘...Μόνον η πίστη των Ορθοδόξων είναι καλή και αγία, το να πιστεύωμεν και να βαπτιζώμεθα εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος… Τούτο σας λέγω εις το τέλος. Να ευφραίνεσθε όπου είσθε Ορθόδοξοι Χριστιανοί, και να κλαίετε δια τους ασεβείς και τους αιρετικούς όπου περιπατούν εις το σκότος’’. Αγάπα την Ορθοδοξία. Και μαζί με την Ορθοδοξία αγάπα και την Ελλάδα ως στενώς και αδιαρρήκτως μετ’ αυτής συνδεδεμένη. Η Ελλάς ήταν η πρώτη πιστή θυγατέρα της Ορθοδοξίας. Ορθοδοξία και Ελλάς ήσαν αχώριστοι εν τη καρδία του Αγίου. Δια την Ελλάδα, την βασανισμένη αυτή χώρα, ωμίλει με δάκρυα. Συνίστα την Ελληνική παιδεία και ίδρυσε περί τα 300 Ελληνικά σχολεία...
    κάποιοι καλοπροαίρετοι συμπατριώτες μας οι οποίοι ένεκεν άγνοιας παγιδεύτηκαν στο σιωνιστικό αυτό κατασκεύασμα- έκτρωμα να απομακρυνθούν διότι ενέχει κίνδυνος πνευματικής μόλυνσης δηλαδή ψυχικής νέκρωσης
    Απάντηση
    Απαντήσεις
    1. ΑνώνυμοςJan 28, 2012 03:45 AM
      ΚΟΣΜΑΣ ΑΙΤΩΛΟΣ
      "ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ" ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ

      «Ο Τούρκος δεν βλάπτει την Πίστιν»

      Πολλά ψέματα γράφτηκαν για τον Κοσμά Αιτωλό, προκειμένου να αποκρυβεί η από το πατριαρχείο κατευθυνόμενη αντεθνική του προπαγάνδα και να υποστηριχθεί, πως δήθεν επιτελούσε εθνικό έργο.

      Υποστηρίζεται για παράδειγμα, ότι ο Κοσμάς μύησε πολλούς στην επαναστατική ιδέα κι ανάμεσά τους τον Κατσαντώνη στα 1777 (Φ. Μιχαλόπουλος, «Κοσμάς ο Αιτωλός», σελ. 57, 58, 66).
      Ο αργότερα ονομαστός Κλέφτης όμως, ήταν τότε νήπιο· γεννήθηκε μεταξύ 1770 και 1773.
      Το πατριαρχείο ήταν κάθετα αντίθετο με τις επαναστατικές ιδέες, γι’ αυτό και αφόρισε τους επαναστάτες και την Επανάσταση του ’21. Στέλνοντας τον Κοσμά Αιτωλό στην Ελλάδα επεδίωκε με την ανθελληνική, παθητική και χριστιανική μορφή της διδασκαλίας του να σβήνει άμεσα κάθε εμφανιζόμενη ελληνική επαναστατική φλόγα.

      Ο Κοσμάς δεν αρκούνταν στη σιωπή, αλλά συμβούλευε καθαρά υποταγή στον Τούρκο κατακτητή.
      Δεν ήθελε να έχει σχέση με την Ελλάδα, ούτε με καμμία άλλη πατρίδα, τόνιζε πως πατρίδα όλων είναι ο ουρανός και συνιστούσε στους Ρωμιούς να παραμείνουν υποταγμένοι στους Τούρκους, που ήρθαν για να διαφυλαχθεί η ορθόδοξη πίστη από την εκ δυσμών απειλή.
      Συνιστούσε ακόμα να προσεύχονται οι χριστιανοί, για να φωτίζει ο Θεός τον βασιλιά και τους «ζαπιτάδες», ώστε «να κυβερνούν τον κόσμο με πραότητα και δικαιοσύνη».

      «Απολαύστε» αντιεπαναστατικές κι αντεθνικές διδαχές του Κοσμά:

      • «Σας λυπάμαι για την περηφάνεια, οπού έχετε. Το ποδάρι μου εδώ δεν θα ξαναπατήση. Και εάν δεν αφήσετε αυτά τα πράγματα που κάνετε, την αυθαιρεσία και ληστεία, θα καταστραφήτε. Σε κείνο το κλαρί, που κρεμάτε τα σπαθιά σας, θά ‘ρθη μια μέρα που θα κρεμάσουν οι γύφτοι τα όργανά τους» (ελέχθη στο χωριό Άγιος Δονάτος Σουλίου, από το βιβλίο «Κοσμάς ο Αιτωλός» του Αυγ. Καντιώτη.)

      «Εμείς, χριστιανοί μου, δεν έχομεν εδώ πατρίδα… Δια τούτο και ο Θεός μας έβαλε τον νουν εις το επάνω μέρος, δια να στοχαζώμεθα πάντοτε την ουράνιον βασιλείαν, την αληθινήν πατρίδα μας» (Διδαχή Α , 1, Ι. Μενούνου).

      «Και βαθμοφόροι Τούρκοι μου παρέχουν τώρα την προστασίαν των. Ο καθείς από αυτούς επιζητεί την παρουσίαν του ιερωμένου εις τα χωριά, όπου έχουν τα φέουδά των, διότι ούτος παρακινεί τους Έλληνας να φέρωνται νομοταγώς και να πληρώνουν τα δικαιώματα εις τους φεουδάρχας των» (Κ. Μέρτζιου, «Το εν Βενετία», σελ. 6). Στη διδαχή αυτή φαίνεται καθαρά ο ρόλος του κλήρου κατά την Τουρκοκρατία. Στο χειρόγραφο 12 της Μονής Λευκοπηγής αναγράφεται, ότι ο Κοσμάς παρακίνησε τους οπλοφόρους από τους ακροατές του να παραδώσουν τα όπλα «εις τους ζαπιτάδες» (Φ. Μιχαλόπουλος, «Κοσμάς ο Αιτωλός», σελ. 271).
      «Να ρίψετε τ’ άρματα και να ελπίζετε εις τον Θεόν» (Παπά-Αρσενίου Βλιαγκόφτη, ΙΓ Πάτρια)

      ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΜΙΣΕΛΛΗΝΑ ΟΙ ΑΝΕΡΥΘΡΙΑΣΤΟΙ ΡΑΣΟΦΟΡΟΙ ΚΑΙ ΑΥΛΙΚΟΙ ΤΟΥΣ,
      (ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΣΤΑΖΟΥΝ ΝΑ ΔΟΞΟΛΟΓΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΑΣΤΡΩΠΟΥΣ ΑΒΡΑΑΜ ΚΑΙ
      ΙΣΑΑΚ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΙΜΟΜΙΚΤΗ ΛΩΤ ΩΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!!!)
      ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ "ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΝ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ"!!!!
    2. ΑνώνυμοςJan 28, 2012 03:45 AM
      ΚΟΣΜΑΣ ΑΙΤΩΛΟΣ
      "ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ" ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ

      «Ο Τούρκος δεν βλάπτει την Πίστιν»

      Πολλά ψέματα γράφτηκαν για τον Κοσμά Αιτωλό, προκειμένου να αποκρυβεί η από το πατριαρχείο κατευθυνόμενη αντεθνική του προπαγάνδα και να υποστηριχθεί, πως δήθεν επιτελούσε εθνικό έργο.

      Υποστηρίζεται για παράδειγμα, ότι ο Κοσμάς μύησε πολλούς στην επαναστατική ιδέα κι ανάμεσά τους τον Κατσαντώνη στα 1777 (Φ. Μιχαλόπουλος, «Κοσμάς ο Αιτωλός», σελ. 57, 58, 66).
      Ο αργότερα ονομαστός Κλέφτης όμως, ήταν τότε νήπιο· γεννήθηκε μεταξύ 1770 και 1773.
      Το πατριαρχείο ήταν κάθετα αντίθετο με τις επαναστατικές ιδέες, γι’ αυτό και αφόρισε τους επαναστάτες και την Επανάσταση του ’21. Στέλνοντας τον Κοσμά Αιτωλό στην Ελλάδα επεδίωκε με την ανθελληνική, παθητική και χριστιανική μορφή της διδασκαλίας του να σβήνει άμεσα κάθε εμφανιζόμενη ελληνική επαναστατική φλόγα.

      Ο Κοσμάς δεν αρκούνταν στη σιωπή, αλλά συμβούλευε καθαρά υποταγή στον Τούρκο κατακτητή.
      Δεν ήθελε να έχει σχέση με την Ελλάδα, ούτε με καμμία άλλη πατρίδα, τόνιζε πως πατρίδα όλων είναι ο ουρανός και συνιστούσε στους Ρωμιούς να παραμείνουν υποταγμένοι στους Τούρκους, που ήρθαν για να διαφυλαχθεί η ορθόδοξη πίστη από την εκ δυσμών απειλή.
      Συνιστούσε ακόμα να προσεύχονται οι χριστιανοί, για να φωτίζει ο Θεός τον βασιλιά και τους «ζαπιτάδες», ώστε «να κυβερνούν τον κόσμο με πραότητα και δικαιοσύνη».

      «Απολαύστε» αντιεπαναστατικές κι αντεθνικές διδαχές του Κοσμά:

      • «Σας λυπάμαι για την περηφάνεια, οπού έχετε. Το ποδάρι μου εδώ δεν θα ξαναπατήση. Και εάν δεν αφήσετε αυτά τα πράγματα που κάνετε, την αυθαιρεσία και ληστεία, θα καταστραφήτε. Σε κείνο το κλαρί, που κρεμάτε τα σπαθιά σας, θά ‘ρθη μια μέρα που θα κρεμάσουν οι γύφτοι τα όργανά τους» (ελέχθη στο χωριό Άγιος Δονάτος Σουλίου, από το βιβλίο «Κοσμάς ο Αιτωλός» του Αυγ. Καντιώτη.)

      «Εμείς, χριστιανοί μου, δεν έχομεν εδώ πατρίδα… Δια τούτο και ο Θεός μας έβαλε τον νουν εις το επάνω μέρος, δια να στοχαζώμεθα πάντοτε την ουράνιον βασιλείαν, την αληθινήν πατρίδα μας» (Διδαχή Α , 1, Ι. Μενούνου).

      «Και βαθμοφόροι Τούρκοι μου παρέχουν τώρα την προστασίαν των. Ο καθείς από αυτούς επιζητεί την παρουσίαν του ιερωμένου εις τα χωριά, όπου έχουν τα φέουδά των, διότι ούτος παρακινεί τους Έλληνας να φέρωνται νομοταγώς και να πληρώνουν τα δικαιώματα εις τους φεουδάρχας των» (Κ. Μέρτζιου, «Το εν Βενετία», σελ. 6). Στη διδαχή αυτή φαίνεται καθαρά ο ρόλος του κλήρου κατά την Τουρκοκρατία. Στο χειρόγραφο 12 της Μονής Λευκοπηγής αναγράφεται, ότι ο Κοσμάς παρακίνησε τους οπλοφόρους από τους ακροατές του να παραδώσουν τα όπλα «εις τους ζαπιτάδες» (Φ. Μιχαλόπουλος, «Κοσμάς ο Αιτωλός», σελ. 271).
      «Να ρίψετε τ’ άρματα και να ελπίζετε εις τον Θεόν» (Παπά-Αρσενίου Βλιαγκόφτη, ΙΓ Πάτρια)

      ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΜΙΣΕΛΛΗΝΑ ΟΙ ΑΝΕΡΥΘΡΙΑΣΤΟΙ ΡΑΣΟΦΟΡΟΙ ΚΑΙ ΑΥΛΙΚΟΙ ΤΟΥΣ,
      (ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΣΤΑΖΟΥΝ ΝΑ ΔΟΞΟΛΟΓΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΑΣΤΡΩΠΟΥΣ ΑΒΡΑΑΜ ΚΑΙ
      ΙΣΑΑΚ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΙΜΟΜΙΚΤΗ ΛΩΤ ΩΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!!!)
      ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ "ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΝ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ"!!!!
  20. ΑνώνυμοςJan 28, 2012 04:30 AM
    ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΦΩΚΑΙΑΣ ΥΠΗΡΧΕ Ο ΒΩΜΟΣ ΤΗΣ ΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ,ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΒΡΑΥΡΩΝΑ Η΄ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ..ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΙ ΓΙΝΟΤΑΝ ΕΚΕΙ? ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΛΕΥΚΑΔΑ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ?ΣΤΗΝ ΧΙΟ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΟΥΔΙΟΝΥΣΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΝΕΔΟ..ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΟΙ ΤΗΣ Π.ΔΙΑΘΗΚΗΣ ΜΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΕ,ΤΙΣ ΕΠΟΧΕΣ ΕΚΕΙΝΕΣ ΓΙΝΟΤΑΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΧΩΡΟ.ΣΤΟ ΛΥΚΑΙΟ ΟΡΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΟΠΟΥ ΗΣΚΕΙΤΟ Η ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥ ΛΥΚΑΙΟΥ ΔΙΑ..ΣΤΗΝ ΙΘΩΜΗ ΠΟΥ ΛΑΤΡΕΥΟΤΑΝ Ο ΔΙΑΣ Ο ΙΘΩΜΑΤΑΣ,ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΕΤΟΣ ΕΟΡΤΑΖΑΝ ΤΑ ΙΘΩΜΑΙΑ? ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΝΟΤΑΝ...Ο ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ ΣΤΑ ΑΤΤΙΚΑ (5,2)ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ,ΟΜΙΛΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΗΡΩΩΝ. ΑΝΑΜΕΣΑ Σ΄ΑΥΤΟΥΣ ΟΜΙΛΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΩ..ΑΝΟΙΞΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ...
    Απάντηση
  21. ΑνώνυμοςJan 28, 2012 06:11 AM
    ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΙΑΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΦΘΟΡΙΑ,ΟΥΤΕ ΧΛΩΡΙΑ
    ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ Η ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ Η ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ


    ΜΑΝΟΥΗΛ
    Απάντηση
  22. ΑνώνυμοςJan 28, 2012 06:29 AM
    ΠΡΟΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΟΥ 04:30

    "ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΤΕ
    ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΑΠΑΝΤΩΝ,
    ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΑΓΙΟΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙΝ
    Η ΠΑΤΡΙΣ"

    ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΣΤΡΕΦΕΣΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΣΟΥ!
    ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ, ΤΟΥ ΙΣΑΑΚ, ΤΟΥ ΙΑΚΩΒ ΚΛΠ!
    ΤΟΤΕ ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΛΥΠΗΣΗ!

    ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΣΕ ΣΩΣΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΖΕΥΣ, ΠΟΥ ΣΤΟ ΚΑΤΩ-ΚΑΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ!!

    ΠΟΣΟ ΧΑΖΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ;
    Απάντηση
  23. ΑνώνυμοςJan 28, 2012 07:38 AM
    ΠΑΛΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ''ΕΞΥΠΝΟΙ''ΔΩΔΕΚΑΘΕΙΣΤΕΣ;ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ Η ΑΙΜΟΜΙΞΙΑ ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ;;;ΚΙ ΕΜΕΝΑ .ΟΠΩΣ ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ , Η ΕΞΥΠΝΑΔΑ ΚΑΙ Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΤΑΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΣΠΕΡΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΔΡΑ ΦΙΛΟΣΟΦΟ ΣΤΟ ΜΑΘΗΤΗ (!!!!)ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΦΤΥΣΙΜΟ,ΔΕΝ ΤΙΣ ΑΦΗΝΑΝ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΘΕΑΤΡΟ,ΟΥΤΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ,ΥΠΗΡΧΑΝ ΔΟΥΛΟΙ ΠΟΥ ΚΑΘΑΡΙΖΑΝ ΤΙΣ ΑΚΑΘΑΡΣΙΕΣ ΤΩΝ ΔΙΑΝΟΥΜΕΝΩΝ,(ΣΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ Μ ΑΣΙΑΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΑΥΤΑ)ΚΑΝΑΝΕ ΤΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΥΡΕΣ ΜΑΓΕΙΕΣ...ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΟΥΤΕ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ .ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ !ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥΒΛΑ.
    Απάντηση
    Απαντήσεις
    1. ΑνώνυμοςJan 28, 2012 09:12 AM
      ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΣΜΟΣ

      Ο,ΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΑΝΕΠΤΥΓΜΕΝΟ
      ΚΟΣΜΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ ΘΕΣΜΟΙ, ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ
      (ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ, ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ,
      ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ, ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ
      ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ),
      ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ, Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ, ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ,
      ΟΙ ΤΕΧΝΕΣ, Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ, Η ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ
      ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΟΣ( ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΟΓΟΥ, ΑΝΕΞΙΘΡΗΣΚΕΙΑ) ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

      ΒΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΕΙΝΑΙ Η "ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΗ
      ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ", ΘΕΜΕΛΙΩΤΗΣ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΥΠΗΡΞΕ
      Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ, ΠΟΥ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΗ
      ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΚΕΨΗ.

      ΕΠΙΤΡΕΨΤΕ ΜΟΥ ΝΑ ΣΑΣ ΕΡΩΤΗΣΩ ΚΥΡΙΕ ΡΑΣΟΦΟΡΕ: ΟΙ ΝΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ
      ΕΡΗΜΟΥ ΤΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΑΦΗΣΑΝ;
      ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΕΝΑΝ ΕΒΡΑΙΟ ΦΙΛΟΣΟΦΟ, ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ, ΘΕΟΛΟΓΟ,
      ΠΟΙΗΤΗ, ΓΛΥΠΤΗ, ΠΟΛΙΤΙΚΟ;

      ΟΙ ΠΕΡΙ ΘΕΟΥ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΤΟΥΣ, ΟΠΩΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ "ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΟΝ" ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ, ΜΕ ΑΙΜΟΜΙΞΙΕΣ,
      ΦΟΝΟΥΣ, ΜΑΧΑΙΡΩΜΑΤΑ, ΤΙΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ, ΣΑΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΟΥΝ;

      ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ. ΕΧΕΤΕ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΟΝ "ΙΕΡΟ ΛΟΓΟ" ΤΟΥ
      ΟΡΦΕΩΣ (ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟ ΣΩΖΟΜΕΝΟ ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ),
      "ΟΡΦΙΚΟΥΣ ΥΜΝΟΥΣ", ΤΑ "ΗΘΙΚΑ ΝΙΚΟΜΑΧΕΙΑ" ΤΟΥ
      ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ, ΤΑ "ΣΧΟΛΙΑ ΕΙΣ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΕΠΗ" ΤΟΥ
      ΙΕΡΟΚΛΕΟΥΣ, ΤΟ "ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟΝ" ΤΟΥ ΕΠΙΚΤΗΤΟΥ;
      ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ ΕΑΝ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΥΣΕΙ!

      ΟΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΣΑΣ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ Σ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΣΤΟ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΕΡΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ. ΟΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΤΑΝ
      ΒΑΡΒΑΡΟΙ, ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΣ, ΟΤΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΛΕΚΤΟΣ ΛΑΟΣ ΚΛΠ.
      ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ, ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ
      ΙΔΙΑ ΧΩΡΑ!
      ΜΙΣΘΟΔΟΤΕΙΣΘΕ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΥΒΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!
      ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια