Powered By Blogger

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2012

Προσφυγή στο ΣτΕ για ακύρωση απόφασης για την μείωση των συντάξεων

Με ομαδική προσφυγή συνδικαλιστικών οργανώσεων συνταξιούχων αλλά και συνταξιούχων προς το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) ζητείται η ακύρωση πρόσφατης υπουργικής απόφασης που περικόπτει ή περιορίζει το υψος των συντάξεων για μια σειρά ασφαλιστικά ταμεία .
Με την προσφυγή τους στρέφονται κατά της υπ’ αριθμ. ΑΠΦ 80000/014.26177/ απόφασης του υπουργού Εργασίας που....
εκδόθηκε σε εφαρμογή του Ν. 4024/2011 (συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενιαίο μισθολόγιο, εργασιακή εφεδρεία κ.λπ.) με την οποία οι συνταξιούχοι όλων των κύριων φορέων ασφάλισης του υπουργείου Εργασίας ,οι οποίοι δεν έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας τους, έχασαν το ποσό της κύριας σύνταξης που υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ σε ποσοστό 40% από 1.11.2011.

Οι προσφεύγοντες υποστηρίζουν, μεταξύ των άλλων, ότι η επίμαχη απόφαση παραβιάζει το Σύνταγμα, την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), τον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη και το Διεθνές Σύμφωνο για τα Οικονομικά, Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.
Την προσφυγή υπογράφουν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΔΕΗ, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδος, ο Σύλλογος Συνταξιούχων Αγροτικής Τράπεζας, το Σωματείο Συνταξιούχων ΗΣΑΠ και δεκάδες συνταξιούχοι

http://www.asfalisinet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια