Powered By Blogger

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2012

“Έλληνες” που κερδοσκοπούν κατά της πατρίδας

Επειδή κάθε τόσο (όπως και τώρα) ξαναφουντώνει σκόπιμα η φήμη ότι δήθεν επίκειται η «επιστροφή» μας στη δραχμή και ότι κάποιες χώρες, Τράπεζες ή ξένες επιχειρήσεις προετοιμάζονται γι’ αυτό, πρέπει ακόμη μια φορά να γίνει σαφές ποιοι και γιατί επαναφέρουν το θέμα, με την ελπίδα, εκτός των άλλων, ότι αυτή η συζήτηση θα λειτουργήσει και ως....
αυτοεκπληρούμενη προφητεία.

Οι μόνοι λοιπόν «Έλληνες» που έχουν συμφέρον να «επιστρέψει» η Ελλάδα στη Δραχμή είναι οι λίγοι «πατριώτες» που έχουν πάρει τα λεφτά από τους πολλούς συμπατριώτες τους, τα έχουν βγάλει “νομότυπα” ή με διάφορα κόλπα από τη χώρα και τα έχουν καταθέσει στις Τράπεζες της Ελβετίας και άλλων χωρών και… παραδείσων.

Είναι πάρα πολλά αυτά τα λεφτά. Πολύ περισσότερα από όσο είναι το χρέος της Χώρας. Ένα μεγάλο τμήμα άλλωστε αυτού του χρέους έχει την πηγή του στους τρόπους με τους οποίους τα πήραν οι «πατριώτες» από τους συμπατριώτες τους ( σκάνδαλο του χρηματιστηρίου, μίζες, λαθρεμπόρια καυσίμων κτλ. κτλ.).

Οι εν λόγω, κάνουν ό,τι περνά από το μακρύ χέρι τους (και πολλά περνούν) για να «γυρίσουμε στη δραχμή».

Έτσι «με μια χούφτα δολάρια» ή με μισή χούφτα Ευρώ, απ’ αυτά που αυγατίζουν με το κωδικό τους όνομα στην Ελβετία ή αλλού, θα μπορούν να αγοράσουν τη μισή και παραπάνω Ελλάδα της δραχμούλας.

Ίσως και ολόκληρη, αν τους αφήσουν οι Εμίρηδες και οι άλλοι «φίλοι» μας, οι κοντινοί και οι μακρινοί. Και από αυτούς όμως θα κερδίσουν λειτουργώντας, με καλά μπαξίσια, σαν μεσίτες, σύμβουλοι ή δήθεν «κυνηγοί επενδύσεων».

Έχουν κλέψει δηλαδή σε πρώτη φάση τους συμπατριώτες τους, για να μπορέσουν να κλέψουν στη συνέχεια και την ίδια την Πατρίδα μας ως οικόπεδο ή μάλλον ως «χρυσαφικό».

Επειδή όμως, πέρα από αυτή την προβλεπόμενη και σχεδιαζόμενη ληστεία, η «επιστροφή» στη δραχμή θα είναι μια ασύλληπτη τραγωδία για όσους δεν έχουν καταθέσεις στο εξωτερικό (δηλαδή για τα 11 εκατομμύρια των Ελλήνων, μείον λίγες χιλιάδες άτομα) πρέπει να κάνουμε όλοι, ό,τι μπορεί ο καθ’ ένας μας, για να μη συμβεί το κακό.

Προσοχή! Πανικόβλητοι και απεγνωσμένοι, από την ταχύτατη διολίσθηση στην επώδυνη φτώχεια, πολλοί συμπολίτες μας έχουν αφεθεί να αποπλανηθούν από τους εν λόγω «πατριώτες» και τα παπαγαλάκια τους και να πιστέψουν, καλόπιστα, ότι τάχα στη δραχμή βρίσκεται η σωτηρία.

Είναι ψέμα! Και είναι Λάθος! Η σωτηρία βρίσκεται στο Ευρώ, το οποίο δυστυχώς διαχειρίστηκαν, όπως και όλη την τραγωδία της Κρίσης, με εγκληματική άγνοια, ερασιτεχνισμό και ανικανότητα, οι κύριοι Γ.Παπανδρέου, Γ. Παπακωνσταντίνου, και οι άλλοι «αρμόδιοι» αξιωματούχοι των Κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, τα δύο τελευταία χρόνια. Και αυτή είναι η πολύ επιεικής εκδοχή!

Αλήθεια πού εξαφανίστηκαν οι διάφοροι Σώροί, Ρουμπινί και οι άλλοι εντιμότατοι «φιλέλληνες»… κερδοσκόποι, επενδυτές και παρεμπιπτόντως συνομιλητές και συμβουλάτορες του Γιώργου Παπανδρέου;

Πολύ ανησυχητική είναι αυτή η εξαφάνιση. Όπως οι κυνηγοί που περιμένουν κρυμμένοι και σιωπηλοί το θήραμα.

Σταύρος Γεωργίου

http://www.statesmen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια