Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2012

Οργή Κουρουμπλή για τις δηλώσεις Λοβέρδου
30/01/2012
Με δημόσια ερωτήματα προς τον υπουργό Υγείας απαντά ο ανεξάρτητος βουλευτής και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της Ενωτικής Κίνησης Παναγιώτης Κουρουμπλής σε όσα ο Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε στη Βουλή, αναφέροντας ότι πίσω από τις αντιδράσεις των βουλευτών που δεν ψήφισαν την τροπολογία για τα φαρμακεία, κρύβονται οι πολυεθνικές του φαρμάκου.

Ο κ. Κουρουμπλής ρωτά δημόσια τον υπουργό:

Α) Γιατί εξακολουθεί μέχρι σήμερα το ασφαλιστικό φάρμακο να μην έχει την ίδια τιμή με το νοσοκομειακό, με συνέπεια την απώλεια 500 εκατομμυρίων ευρώ από τον κρατικό κορβανά;

Β) Ερωτώ τον κ. Υπουργό, γιατί εξακολουθεί να ισχύει η προκλητική ρύθμιση υπέρ των πολυεθνικών του φαρμάκου που αφορά τη δήθεν προώθηση του προϊόντος τους και τις απαλλάσσει από τη φορολογία σε ποσοστό έως 16%; Η απώλεια για τα κρατικά ταμεία από την παραμονή σε ισχύ αυτής της ρύθμισης ανέρχεται στα 300 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Την ίδια στιγμή συντηρεί τον εκμαυλισμό των γιατρών, αφού με τα χρήματα αυτά καλύπτονται από τις πολυεθνικές τα περίφημα ταξίδια των γιατρών στο εξωτερικό.

Γ) Ερωτώ τον κ. Υπουργό, γιατί δεν επιτρέπεται η εισαγωγή στην Ελλάδα του λεγόμενου παράλληλου φαρμάκου; Δηλαδή η δυνατότητα να επιτρέπεται η εισαγωγή του ίδιου τύπου φαρμάκου, ώστε να μην καθίσταται μονοπώλιο των πολυεθνικών. Η απώλεια για το κράτος ανέρχεται στα 150 εκατομμύρια ευρώ.

Δ) Ερωτώ τον κ. Υπουργό, γιατί δεν υλοποιούνται οι 24 προτάσεις του ΕΟΦ προς το αρμόδιο Υπουργείο, τα θεραπευτικά πρωτοκόλλα και οι δεσμεύσεις για τη μηχανογράφηση των νοσοκομείων;

«Όλα τα παραπάνω», σχολιάζει ο κ. Κουρουμπλής, «το μονό που εξυπηρετούν είναι τις πολυεθνικές του φαρμάκου. Εάν υπήρχε η πολιτική βούληση να ελεγχθεί όλη αυτή η προκλητική σπατάλη και αρπαγή του δημόσιου χρήματος, θα εξοικονομούνταν μεγάλα ποσά που θα μας έδιναν την ευκαιρία να εφαρμόσουμε απνευστί ένα πρόγραμμα υπεράσπισης της αξιοπρέπειας όλων εκείνων που χειμάζονται από τη νέα ακραία φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Θα γινόταν εφικτό να σταματήσουμε το φαινόμενο του υποσιτισμού των παιδιών στα σχολεία, τις ουρές των πεινασμένων ανθρώπων στα συσσίτια και την απελπισμένη αναζήτηση τροφής στους κάδους απορριμμάτων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια