Powered By Blogger

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Σάββατο, 7 Ιανουαρίου 2012

Κύριε Παπούλια . . . αν έχεις τσίπα παραιτήσου !!!

Κύριε Παπούλια είναι ντροπή να αποδοκιμάζεται ο Αρχηγός του Κράτους από το λαό του. ΄
Οπως λοιπόν αντιλαμβάνεσαι, εάν αντιλαμβάνεσαι, δεν σε παίρνει άλλο και το μόνο που σου απομένει είναι να ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΣ.

Εάν ο Αρχηγός του Κράτους δεν είναι αξιολάτρευτος από όλο το ΕΘΝΟΣ δεν αξίζει να συνεχίζει να ασκεί τα καθήκοντά του.
΄Ολα τ΄άλλα περιτεύουν, μόλις επιστρέψεις στο Προεδρικό Μέγαρο υπέγραψέ την τη ρημάδα τη παραίτηση και διαβίβασέ την αρμοδίως να τελειώνουμε και με εσένα, διότι το χόνδρινες το παιχνίδι με εκείνο το.....
περίφημο που είπες ” να βάλουμε πλάτη όλοι οι ΄Ελληνες για να σωθεί η Ελλάδα”, λες και δύο χρόνια τώρα δεν προσέφερε απολύτως τίποτα ο λαός.
Ντροπή Παπούλια….
Κριμα δεν σου εχει μεινει ιχνος αξιοπρεπειας Παπουλια ακομα και το Κυριε πεφτει πολυ μεγαλο για σενα και δυστυχως για την υστεροφημια σου εαν βεβαια πολυενδιαφερεσαι γι αυτην δεν θα σε θυμαται κανεις για το εργο σου οπως οι αλλοι Προεδροι εν ζωη η οχι.

Ακομα και οταν τελειωσει η θητεια σου στην προεδρια της Δημοκρατιας, την αλλη μερα κι ολας θα εισαι μια πολυ θλιβερη και εφιαλτικη αναμνηση για ολους τους Ελληνες γιατι επι…….προεδρια σου εφερες με τις υπογραφαρες σου τους Ελληνες σε αλλες εποχες της κατοχης του 41 στις εποχες του 50 και του 60 με την μεταναστεψη μετανάστευση των Ελληνων ακριβως τα ιδια γινοντε και τωρα

Υ.Γ.
Δεν τολμησες να πας στο αγιασμο των υδατων στον Πειραια οπως εκαναν οι αλλοι Προεδροι καθε χρονο απο εκει και περα καταλαβαινει κανεις την δειλια και την ατολμια ενος ανθρωπου του………Πρωτου πολιτη αυτης
της ρημαγμένης χωρας……


Αναγνώστης


BLOG ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

35 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΕ «ΤΟΣΑ»…ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ !!! ΠΩΣ ΤΟΝ ΚΡΙΝΑΤΕ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΚΑΙ

ΤΟΝ ΑΝΕΒΑΣΑΤΕ ΣΤΟ ΠΙΟ ΨΗΛΟ ΑΞΙΩΜΑ;
ΕΣΕΙΣ !!! ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΠΙΛΕΞΑΤΕ ΚΑΙ ΕΚΛΕΞΑΤΕ;


Μήπως δεν «γνωρίζατε» το…παρελθόν του;

Μήπως σας…λάδωσε και το κάνατε;

Μήπως σας υποσχέθηκε να «καλύψει» τίποτα ΒΡΩΜΙΕΣ ΣΑΣ;

Μήπως ΔΕΝ(;) υπήρχε άλλος από την παράταξή σας να εκλέξετε σε αυτή τη Θέση;

ΜΗΠΩΣ «ΠΗΡΑΤΕ» ΕΝΤΟΛΕΣ; ΚΑΙ από ΠΟΙΟΥΣ;

ΠΟΙΟΣ «Προδότης» !!! από όλους τους ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ- ΓΟΝΟΥΣ ΚΟΥ*******ΦΟΡΩΝ , θα τολμήσει να απαντήσει;

Βρε ΑΛΗΤΕΣ ! νοικιασμένοι, σκέπτεστε τι πρόβλημα δημιουργείτε με το ..Αυριανό εκπρόσωπο του Θεσμού;

Ο κάθε παραπολιτικός ΑΛΗΤΗΣ, σαν και εσάς , ΔΕΝ !!! θα «ψάχνει» για προτερήματα αλλά για… «προδοσίες» εις βάρος της ΕΛΛΑΔΑΣ.

Κατόπιν όλων αυτών μία είναι η ΛΟΓΙΚΗ ! επεξήγηση.


ΒΡΙΣΚΟΣΑΣΤΕ ΣΕ ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗ –ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ –ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ.

ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΤΟ «ΓΝΩΣΤΟ» ΧΑΦΙΕΔΟΤΣΟΥΡΜΟ !!!


ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΣΑΣ !!!

ΒΓΑΛΤΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ .!!
Ανώνυμος είπε...

καμία διαφορά ενός κλέφτη από τον Θεό
http://religious-blasphemy.blogspot.com/2012/01/blog-post_03.html
Ορθόδοξη, μεσαιωνική λοβοτομή!
http://religious-blasphemy.blogspot.com/2012/01/21.html
και μία εκπληξούλα
http://religious-blasphemy.blogspot.com/2012/01/deepthroat-porn.html
Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ.
πανα κλάσε μια μπανανα είπε...

πάνα χώσου στην τρύπα σου ρε γελοίο υποκείμενο
Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ? ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΜΗΠΩΣ ΕΣΥ ΚΑΝΕΝΑΝ? ΑΦΟΥ ΟΛΟΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΕΙΝΑΙ, ΑΜΑ ΒΡΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΕΙΞΤΟΝ!
ΛΕΣ ΚΑΙ ΑΜΑ ΦΥΓΕΙ Ο ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ΘΑ ΣΩΘΟΥΜΕ, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΑΣ ΤΩΡΑ...
Ανώνυμος είπε...

ΤΣΙΠΑ ΜΗΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ
Ανώνυμος είπε...

εγκαθετε αρθρογραφε ,ηλιθιοι σχολιαστες πανηβλακες στον παπουλια θα ξεσπασετε ζωα τραγοι δοσιλογοι γ.......... το πασοκ ειναι εδω ενωμενο δυνατο......
Ανώνυμος είπε...

Αφιέρωμα του MEGA στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια με τη συμπλήρωση ενός έτους από την ανάληψη των καθηκόντων του (εκπομπή «42΄με την Μάρα Ζαχαρέα»)
12/03/2006
Categories: Συνεντεύξεις Tags:

Ένας θεσμός είναι το σύμβολο της τρίτης Ελληνικής Δημοκρατίας, ένας θεσμός με πρόσωπο ανθρώπινο: ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Από το 1974 μέχρι σήμερα τη θέση κράτησαν ένας φιλόσοφος, δύο πολιτικοί και ένας δικαστικός. Ο Κωνσταντίνος Τσάτσος, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο Χρήστος Σαρτζετάκης και ο Κωστής Στεφανόπουλος.
Ο Κάρολος Παπούλιας είναι ο πέμπτος Πρόεδρος σ’ένα διάστημα τριάντα ετών. Εξελέγη τον Μάρτιο του 2005, σε κλίμα διακομματικής συναίνεσης. Αυτές τις μέρες κλείνει ένα χρόνο στη θέση του. Μπορεί να είναι ρυθμιστής του πολιτεύματος και πρώτος πολίτης της χώρας, δεν έχει όμως μετακομίσει στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο Κάρολος Παπούλιας μας δέχθηκε στο σπίτι του, στην οδό Ασκληπιού, στο κέντρο της Αθήνας. Εκεί που μένει περιστοιχισμένος από τα βιβλία και τους δίσκους του.
ΜΑΡΑ ΖΑΧΑΡΕΑ: Nα σας ρωτήσω, πόσα χρόνια μένετε σ’αυτό το σπίτι;
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Τριανταδύο. Από τότε που επέστρεψα από τη Γερμανία μένω εδώ.
Ο κύριος Παπούλιας δεν σκέφθηκε ούτε ένα λεπτό να μετακομίσει στην Προεδρία της Δημοκρατίας, παρ’ότι θα είχε πολύ περισσότερο χώρο να τοποθετήσει τα βιβλία και τους δίσκους του και δεν θα χρειαζόταν να τα στοιβάζει στο πάτωμα.
Οι επιλογές του Προέδρου της Δημοκρατίας καλύπτουν όλα τα γούστα: πολιτική, ιστορία, φιλοσοφία, λογοτεχνία και ποίηση.
Μ.ΖΑΧΑΡΕΑ: Πόσους τίτλους έχετε; Χιλιάδες;
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Νομίζω ότι έχω μια πολύ μεγάλη βιβλιοθήκη που ξεπερνά τους 15.000 τόμους.
Χιλιάδες τίτλοι βιβλίων υπάρχουν και στο σπίτι του, στα Γιάννενα, στο πολιτικό του γραφείο στην οδό Σούτσου και έτσι, δεν αποκλείεται στο μέλλον, να δούμε να συγκροτείται το αρχείο του Κάρολου Παπούλια.
Είναι ζεστός και φιλόξενος. Είναι επίσης εξαιρετικά απλός. Θα έλεγε κανείς πως ο Κάρολος Παπούλιας είναι δωρικός, αν δεν ήταν Ηπειρώτης στην καταγωγή.
ΕΛΕΝΗ ΓΛΥΚΑΤΖΗ-ΑΡΒΕΛΕΡ (Πρόεδρος Πανεπιστημίου Ευρώπης): Ο Κάρολος είναι ο άνθρωπος των χαμηλών τόνων και των υψηλών φρονημάτων. Αυτό πρέπει να πω για τον Πρόεδρο που είναι σήμερα, γιατί τον Πρόεδρο οπωσδήποτε πρέπει πάνω απ’όλα να τον σέβεσαι.
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ (Στιχουργός): Ο Κάρολος Παπούλιας έχει καταγωγή, έχει παράδοση, έχει ρίζες. Αγαπάει τον τόπο από τον οποίο προέρχεται, αγαπάει τους παλιούς του φίλους, αγαπάει τα Γιάννενα, αγαπάει την Ήπειρο. Και πρέπει να πω ότι η Ήπειρος έχει βγάλει μερικούς από τους πιο σπουδαίους Έλληνες. Ανθρώπους δηλαδή που σε αγκαλιάζουν, σε αγαπούν και προσφέρουν πάρα πολλά.
ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ (Μητροπολίτης Ιωαννίνων): Τα Γιάννενα είναι γι’αυτόν το α και το ω. Και τώρα που είναι ένας χρόνος που είναι Πρόεδρος δεν μας ξεχνάει και έρχεται συχνά-πυκνά.
Στην Ήπειρο ή την Αθήνα ο Κάρολος Παπούλιας δεν άφησε το αξίωμα του Προέδρου να δημιουργήσει μια απόσταση ανάμεσα σ’αυτόν και σε όσους τον συναντούν. Ιδίως στα παιδιά.
Πρόσφατα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε επισκέψεις. Δέχθηκε παιδιά από Ορφανοτροφεία, αλλά και Έλληνες Ολυμπιονίκες.
Ανώνυμος είπε...

ΠΥΡΡΟΣ ΔΗΜΑΣ (Χρυσός Ολυμπιονίκης): Πρώτα απ’όλα είναι Ηπειρώτης. Είναι μεγάλος Έλληνας και είναι ένας άνθρωπος ο οποίος βγήκε από το χώρο του αθλητισμού. Και αυτό μας τιμά όλους.
Χρειαζόταν επίσης μία πρωτοβουλία που πήρε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ζήτησε από τον Υπουργό Εσωτερικών, Προκόπη Παυλόπουλο, τα ορφανά παιδιά να παίρνουν πρόσθετα μόρια όταν διεκδικούν μία θέση στο Δημόσιο. Είναι κάτι που θα μείνει και όταν αυτός θα έχει φύγει από το Προεδρικό Μέγαρο.
Ο Κάρολος Παπούλιας γεννιέται στις 4 Ιουνίου του 1929, στα Γιάννενα. Η πόλη κοντά στη λίμνη είναι ο γενέθλιος τόπος της μητέρας του. Είναι μοναχογιός. Ο πατέρας του είναι αξιωματικός του Στρατού. Τη δεκαετία του ’30 η οικογένεια εγκαθίσταται στην Πωγωνιανή. Εκεί γνωρίζει τον νεαρό Κάρολο ο επτά χρόνια μεγαλύτερός του Κώστας Καναβός.
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΝΑΒΟΣ (φίλος Κάρολου Παπούλια): Τον Παπούλια τον γνώρισα από 2 χρονών τότε, στο χωριό. Ήταν ο πατέρας του άρρωστος και ήρθε στην Πωγωνιανή για μέρος καλό, κλίμα καλό για την αρρώστια που είχε.
Του είχαν πει οι γιατροί να πίνει γάλα φρέσκο, μόλις αρμεγμένο, ζεστό. Πήγαμε λοιπόν δέκα πρόβατα στην αυλή του εκεί, τα κλείναμε το βράδυ εκεί και το πρωί μόλις τα αρμέγαμε έπινε το γάλα.
Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΜΑΚΑΚΑΣ ΕΙΝΑΙ???????ΑΦΟΥ ΤΑ ΚΟΝΟΜΑΕΙ..ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΧΝΟΣ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΕΚΤΟΣ ΑΥΤΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΛΒΑΝΟΣ ΕΙΝΑΙ!!!!!!!ΚΑΙ ΜΑΣΩΝΟΣ....
Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ, ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΗ ΑΥΤΗ ΤΟΥ 7.45???ΠΛΑΚΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ?????ΑΡΑ ΤΟΝ ΚΡΑΤΑΜΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ??????ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ????
ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΜΑΣ......ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ!!!!!!

ΛΥΠΑΜΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΕΦΤΑΙΓΕ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ........
Ανώνυμος είπε...

ΑΝΤΩΝΗΣ ΔΟΛΙΩΤΗΣ (κάτοικος Πωγωνιανής): Αυτή τη στιγμή είμαστε μπροστά στο σπίτι όπου μεγάλωσε ο Κάρολος Παπούλιας, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο πρώτος πολίτης αυτής της χώρας.
Ο υποστράτηγος Γρηγόρης Παπούλιας, πατέρας του Κάρολου και εύελπις της ηρωϊκής τάξεως του 1911 έχει ιδιοσυγκρασία αξιωματικού και θέλει να σκληραγωγήσει το γιο του.
Κ.ΚΑΝΑΒΟΣ: Ο πατέρας του ήταν σκληρός. Τόπιανε παιδί και το πετούσε έξω στο χιόνι. Φώναζε η Βασιλική, η μάνα του: ‘Τι κάνεις εκεί πέρα, θα ξεπαγιάσει το παιδί.’ ‘Ή να γένει ή να μην γένει τίποτα’, της απαντούσε.
Ο Γρηγόρης Παπούλιας έχει ένα όραμα για τον μικρό Κάρολο.
ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΛΕΤΣΗΣ (συμμαθητής Κ.Παπούλια στο δημοτικό): Η επιθυμία του πατέρα του ήταν να γίνει πολιτικός. Ένα χαρακτηριστικό που θυμάμαι: Του είπε: ‘Κάρολε, η επιθυμία μου είναι όταν μεγαλώσεις να γίνεις πολιτικός και να βοηθάς τους αδύναμους.’
Ωστόσο, τον Σεπτέμβριο του 1936, ο υποστράτηγος Παπούλιας υπέκυψε στις κακουχίες της Μικρασιατικής καταστροφής. Ο Κάρολος ήταν τότε μόλις επτά ετών. Είναι μία δύσκολη εποχή. Το 1937 έρχεται με τη μητέρα του στην Αθήνα. Σύντομα όμως επιστρέφουν στην Ήπειρο. Η Κατοχή θα βρει μητέρα και γιο στην Πωγωνιανή. Εκεί δεν θα νοιώσουν μόνοι.
ΣΠ.ΚΑΛΕΤΣΗΣ: Ήταν ορισμένες οικογένειες εδώ που τους στήριξαν, με πρώτη του Καναβού.
Το 1941 η οικογένεια Καναβού θα δηλώσει τον Κάρολο Παπούλια ως 14ο μέλος της. Έτσι δικαιούται συσσίτιο και γλυτώνει την πείνα. Ο Κάρολος ανήκει σε μια γενιά που θα μεγαλώσει γρήγορα και θα σφυρηλατηθεί από την ιστορία. Δεκατεσσάρων ετών γίνεται αντάρτης στο 15ο Σώμα του ΕΛΑΣ.
ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΤΣΕΒΗΣ (Πρόεδρος Κοινότητος Πωγωνιανής): Εκείνη την περίοδο, μικρός βέβαια, οργανώθηκε στην αντίσταση εναντίον των Γερμανών και των Ιταλών που ήταν εδώ στην περιοχή, μεταφέροντας πληροφορίες από τα αντίστοιχα γειτονικά χωριά της Βορείου Ηπείρου και τα δικά μας ή από τις ανταρτικές ομάδες που δρούσαν στην περιοχή.
ΣΠ.ΚΑΛΕΤΣΗΣ: Το 1944 οργανώθηκε στην ΕΠΟΝ και έλαβε μέρος στη μάχη με τους Γερμανούς με το 15ο Σύνταγμα στο Χάνι Δελβινάκι. Εκεί τον προώθησε ο Κεραμίδας, που ήταν υπασπιστής του 15ου Συντάγματος.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΕΡΑΜΙΔΑΣ (υπασπιστής 15ου Συντάγματος): Ήταν όλοι νέα παιδιά. Αυτός ήταν από τους νεώτερους. Ήταν τότε 14-15 χρονών.
Με ένα τουφέκι που ήταν δυο φορές το μπόϊ του και αναγκαζόταν να το φοράει χιαστί για να μην σκοντάφτει στα πόδια του, ο νεαρός Κάρολος θα περπατήσει όλα τα βουνά της Ηπείρου. Ωστόσο το τέλος της Κατοχής και η απελευθέρωση βάζει τους Ελασίτες σε κίνδυνο.
Κ.ΚΑΝΑΒΟΣ: Μόλις παρέδωσε ο ΕΛΑΣ τα όπλα δημιουργήθηκε εθνοφυλακή, που πήγαινε σήμερα στο ένα χωριό, αύριο στο άλλο για να τα επανδρώσει από αστυνομία και από στρατό. Αλλά όπου πήγαινε, όσοι ήταν στον ΕΛΑΣ έτρωγαν ξύλο μετά μουσικής. Ξύλο να δουν τα μάτια σου…
Η πολιτική ατμόσφαιρα σκοτεινιάζει. Ενώ ο Κώστας και ο Κάρολος κρύβονταν μία γειτόνισσα ειδοποιεί τον πατέρα του Καναβού ότι καταζητούνται.
Κ.ΚΑΝΑΒΟΣ: Κρυβόμασταν εδώ κι εκεί, στις τρύπες. Δεν βγαίναμε στην αγορά καθόλου. Μας έφερναν ψωμί και από τα πρόβατα γάλα. Μετά αποφασίσαμε και πήγαμε στα Γιάννενα.
Ο δρόμος δεν ήταν καθόλου εύκολος.
Ανώνυμος είπε...

Κ.ΚΑΝΑΒΟΣ: Με τα πόδια. Αλλά στο δρόμο κουράστηκε ο Κάρολος. Περνάει ένα αυτοκίνητο με κάρβουνο από πίσω, δεν είχε βενζίνη τότε, και είχε πουρνάρια φορτωμένο. Τον σταματάμε και του λέμε να μας πάρει μέχρι τα Γιάννενα. –Πού να σας βάλω; λέει. Ένας μπαίνει μπροστά. Οι άλλοι; -Βάλε μας, του λέμε, όπου νάναι. Ανεβήκαμε πίσω στα πουρνάρια εγώ και ο Κάρολος και ο άλλος, ο μεγαλύτερος, μπροστά. Κουνώντας, κουνώντας τα πουρνάρια πήγαμε στον πάτο και τρέχαν αίματα στα πόδια μας από τα πουρνάρια…
Tο 1945, ενώ η Ελλάδα βυθίζεται στον Εμφύλιο, ο Κάρολος και η μητέρα του έρχονται στην Αθήνα. Εγκαθίστανται στο Παγκράτι και ένα νέο κεφάλαιο ξεκινά στη ζωή τους. Από τα χρόνια της δεκαετίας του ’30 στην Πωγωνιανή και στα Γιάννενα θα μείνουν οι παιδικές αναμνήσεις.
Π.ΤΣΕΒΗΣ: Του αρέσει να επισκέπτεται τα μέρη που μικρός δρούσε με τις ομάδες εδώ και τους φίλους του, τους συμμαθητές του, να κάνει πορείες, να ανταμώνει με τους απλούς ανθρώπους, να μιλάει μαζί τους, τους ξέρει με τα μικρά ονόματα, θυμούνται παλιές ιστορίες, όπως κάθε απλός άνθρωπος, φυσιολογικός άνθρωπος, που δεν έχουν πάρει τα μυαλά του αέρα.
Ο Κάρολος Παπούλιας έχει το εξοχικό του στους Φραγκάδες.
ΦΡΟΣΩ ΠΑΝΤΖΟΥ (ιδιοκτήτρια ξενώνα στους Φραγκάδες): Του αρέσει πολύ να ασχολείται με τους κήπους. Τα λουλούδια τα αγαπάει, του αρέσει.
Λένε πως κάθε άνθρωπος μαζί με τα μυστικά του κρύβει μέσα του τον τόπο ή το μέρος όπου βρίσκει τον εαυτό του. Για τον Κάρολο Παπούλια ίσως το μέρος αυτό να είναι ένας κήπος. Στους Φραγκάδες ή στην οδό Ασκληπιού στο κέντρο της Αθήνας.
Μ.ΖΑΧΑΡΕΑ: Κύριε Πρόεδρε, δεν θα περίμενε κανείς ότι σ’ένα μπαλκόνι της οδού Ασκληπιού θα μπορούσε κάποιος να είχε φτιάξει ένα μικρό δάσος.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Αυτό είναι αλήθεια.
Μ.ΖΑΧΑΡΕΑ: Μαζεύετε τις γλάστρες σας πολλά χρόνια;
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Πάρα πολλά, από τότε που ήρθα από τη Γερμανία, δηλαδή 32 χρόνια.
Ο κύριος Παπούλιας ασχολείται προσωπικά με την περιποίηση του κήπου του, διαβάζοντας μάλιστα και βιβλία κηπουρικής για να μπορεί – όπως μας λέει – να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις. Έχει φυτέψει δείγματα σχεδόν όλης της χλωρίδας της Ελλάδας: μυριστικά, οπωροφόρα, μουσμουλιές, ροδιές, ακόμη και κουμ-κουάτ.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Αυτό είναι περγαμόντο. Είναι κάτι που όταν ζούσε η μάνα μου έκανε γλυκό του κουταλιού.
Τι μουσική ακούει ένας Πρόεδρος της Δημοκρατίας; Την απάντηση δίνει η συλλογή δίσκων βινυλίου του Κάρολου Παπούλια στο σπίτι του, στην οδό Ασκληπιού.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ακούω τα δημοτικά τα ηπειρώτικα, τη τζαζ και την κλασική μουσική.
Μ.ΖΑΧΑΡΕΑ: Και ροκ.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Και ροκ.
Ροκ και τζαζ, κλασική μουσική και δημοτικά τραγούδια. Τα ακούσματα του Κάρολου Παπούλια είναι εκλεκτικά. Φανερώνουν έναν έντονο κοσμοπολιτισμό, πράγμα λογικό. Ο κάτοχός τους είναι άνθρωπος του κόσμου και έχει διανύσει στη ζωή του πολλές και μεγάλες διαδρομές.
Η αφετηρία είναι η Αθήνα. Εδώ εγκαθίστανται ο 16χρονος Κάρολος και η μητέρα του, αμέσως μετά τον πόλεμο. Είναι μία σκληρή περίοδος. Η σύνταξη της Βασιλικής Παπούλια είναι πενιχρή. Ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα δουλέψει τότε ως ταχυδρόμος στο Σανατόριο ‘Σωτηρία’. Μοιράζει γράμματα στους θαλάμους των φυματικών. Οι περισσότεροι είναι μελλοθάνατοι, αφού η πενικιλλίνη δεν επαρκεί. Τους θάβουν σε ομαδικούς τάφους. Οι σκηνές αυτές θα σημαδέψουν τη μνήμη του για πάντα.
Ο Κάρολος Παπούλιας σπουδάζει νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Κ.ΚΑΝΑΒΟΣ: Όταν ή******* φαντάρος στη Θήβα πήρα 24ωρη άδεια και τον βρήκα στο Παγκράτι, Φιλολάου 31 ήταν. Διάβαζε αλβανικά βιβλία. Του λέω, ‘τι τα θέλεις τα αλβανικά’; Μου λέει: ‘Όλα χρειάζονται. Εγώ έχω βάλει ένα πρόγραμμα, μου λέει. Να γίνω αυτός που έχω βάλει στο μυαλό μου να γίνω. Αν δεν γίνω θα έρθω να βοσκήσουμε πρόβατα μαζί.’
Ανώνυμος είπε...

Μαζευει χρηματα για τα παιδια του και εγγονια του, ναχουνε να πορευθουνε στη ζωη με ανεση .Αρκετα χρηματα, χρηματα του Ελληνικου λαου.
Ανώνυμος είπε...

Μετά τη Νομική Αθηνών ο Κάρολος Παπούλιας πραγματοποιεί μεταπτυχιακές σπουδές στο Μιλάνο και στην Κολωνία, όπου κάνει διδακτορική διατριβή στο Ιδιωτικό Διεθνές Δίκαιο. Για να καλύψει τα έξοδα του doctorat θα δουλέψει ως εργάτης. Ο άνθρωπος που αγαπά τους κήπους φύτεψε 5.000 δέντρα στην Κολωνία. Θάλλουν ακόμη, όπως και ο ίδιος.
Η προσωπική του διαδρομή στο εξωτερικό τις δεκαετίες του 1950 και 1960 φέρνει σιγά-σιγά τον Κάρολο Παπούλια στα μονοπάτια της πολιτικής.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΟΥΤΣΟΣ (καθηγητής Φιλοσοφικής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων): Είδε από κοντά τόσο τον λεγόμενο τρίτο δρόμο προς τον σοσιαλισμό στο χώρο της Ιταλίας όσο και τις ριζοσπαστικές πτυχές που υπήρξαν εκείνη την εποχή στα πλαίσια του γερμανικού SPD.
Η Γερμανία είναι μία χώρα όπου θα περάσει μεγάλο μέρος της ζωής του ο Κάρολος Παπούλιας. Εκεί θα τον βρει το πραξικόπημα του 1967. Θα οργανωθεί στον αντιδικτατορικό αγώνα και θα αναπτύξει δεσμούς με το γερμανικό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα. Κάποια στιγμή ο Βίλλυ Μπραντ, ηγέτης τότε των Σοσιαλδημοκρατών και Καγκελάριος της Δυτικής Γερμανίας ενημερώνει τον Κάρολο Παπούλια ότι η χούντα των συνταγματαρχών σχεδιάζει τη δολοφονία του. Για ένα διάστημα η προστασία του ανατίθεται σε ειδική φρουρά.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αφηγήθηκε ένα μέρος από τη ζωή του στους μικρούς μαθητές των Ψαρών. Επισκέφθηκε το ακριτικό νησί πρόσφατα.
Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Καλημέρα σας.
ΜΑΘΗΤΕΣ: Καλημέρα.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Και εγώ σ’ένα τέτοιο σχολείο έμαθα γράμματα. Βέβαια, στην άλλη άκρη της Ελλάδος, θα τη δείξω στα παιδιά. Ξέρετε πού ήταν το σχολείο μου; Στα Γιάννενα εδώ είναι το χωριό μου, λίγο πάνω από το Δελβινάκι, εδώ είναι η Πωγωνιανή. Εδώ πήγα δημοτικό σχολείο σαν και σας και ύστερα πήγα και στο γυμνάσιο και εδώ είναι τα σύνορα με την Αλβανία.
Στο σχολείο των Ψαρών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήγησε και πως μπήκε στην πολιτική.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δεν σκεφτό******* να κάνω πολιτική. Μάλιστα είχα μια κριτική διάθεση γι’αυτούς που κάνουν πολιτική. Αλλά μεγάλο λόγο να μην πεις γιατί δεν ξέρεις τι σου επιφυλάσσει η ζωή και πως έρχονται τα πράγματα.
Ή******* στη Γερμανία, στην Κολωνία, και έκανα το δεύτερό μου διδακτορικό. Εκεί με βρήκε η δικτατορία των συνταγματαρχών. Στρατεύτηκα εναντίον της δικτατορίας και από εκεί μπήκα στην πολιτική παλεύοντας για ιδανικά τα οποία είναι πανανθρώπινα: για την ελευθερία, για τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, για την εναντίωση στην τυραννία, για κάτι που νομίζω ότι όλοι και ιδιαίτερα η νεολαία πρέπει να τα έχει μέσα στην ψυχή της. Γιατί εμείς και ατυχήσαμε και ευτυχήσαμε να είμαστε σε δύο μεγάλους πολέμους: Στον πόλεμο, στην αντίσταση εναντίον των Γερμανών στην οποία συμ*******ίχα κιόλας 15 χρονών και στην αντίσταση εναντίον της χούντας.
Προσπαθώ στις εγγονές μου να τους πω τώρα τι θα πει πείνα. Τι να τους πω; Πεινάσαμε; Με κοιτάνε. Άμα δεν πεινάσεις δεν καταλαβαίνεις τι πάει να πει πείνα. Δεν περιγράφεται η πείνα. Αν τους πεις ότι ήσουν ξυπόλητος και έβαζες χαρτόνι κάτω στις τρύπες των παπουτσιών σου για να μην μπαίνουν τα λιθαράκια για να πας με τα πόδια από το Παγκράτι στο Πανεπιστήμιο, θα σου πουν ‘τι λες’, όταν η εγγονή μου αλλάζει τα παπούτσια της κάθε 15 μέρες.
Στη Γερμανία ο Κάρολος Παπούλιας θα κάνει μία κρίσιμη γνωριμία. Θα γνωρίσει τον Ανδρέα Παπανδρέου. Θα είναι η αρχή μιας προσωπικής φιλίας που θα κρατήσει τρεις δεκαετίες. Αλλά θα είναι και ο καταλύτης για μία πολιτική σταδιοδρομία που θα φθάσει όσο πιο ψηλά γίνεται.
Το 1974 η Ελλάδα ζει τον πυρετό της Μεταπολίτευσης. Ο Ανδρέας Παπανδρέου ιδρύει το ΠΑΣΟΚ. Τον Δεκέμβριο της χρονιάς εκείνης ο Κάρολος Παπούλιας εκλέγεται για πρώτη φορά μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του, θέση που θα διατηρήσει ανελλιπώς. Συγχρόνως διεκδικεί μία θέση στη Βουλή των Ελλήνων.
Δ.ΚΕΡΑΜΙΔΑΣ: Δεν έβγαζε λόγους. Κουβέντα έκανε. Αυτό που αποφεύγουν οι άλλοι πολιτικοί που λένε μια κουβέντα και σηκώνονται και φεύγουν.
Το 1974 ο Κάρολος Παπούλιας δεν κατορθώνει να εκλεγεί βουλευτής Ιωαννίνων. Θα το καταφέρει όμως το 1977, όταν το ΠΑΣΟΚ έρχεται δεύτερο κόμμα. Τέσσερα χρόνια αργότερα το ΠΑΣΟΚ εκλέγεται στην κυβέρνηση με ποσοστό 48%.
Ανώνυμος είπε...

7,50 ΤΩΡΑ ΕΞΗΓΟΥΝΤΑΙ ΟΛΑ ΓΙΑΥΤΟ ΜΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΠΡΟΒΑΤΑ!!!!!ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΡΜΕΓΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΑΙΜΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΣΤΑΡΙΑ!!!!!!ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ Ο ΚΑΡΟΛΟΣ Ο ΜΑΣΩΝΟΣ!!ΠΙΝΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΑΙΜΜΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΤΟ ΒΑΜΠΙΡΡΡΡΡΡΡΡ!!!!!!!
Ανώνυμος είπε...

7:48 ΕΙΣΑΙ ΗΛΙΘΙΟΣ!!!!!!!!!!
Ανώνυμος είπε...

ευγε 7.50 για τις πληροφοριες που δινεις στους ανεγκεφαλους σχολιαστες γιατι μονο εκφραζουν αποψεις ελαφρα τη καρδια.
Ανώνυμος είπε...

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ (Πρωθυπουργός): Επιλέξαμε για την Προεδρία της Δημοκρατίας πολιτικό πρόσωπο που δεν ανήκει στην παράταξή μας.

Επιλέξαμε τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Κάρολο Παπούλια.
Εκείνη η Κυριακή ήταν έκπληξη πρώτου μεγέθους. Το προηγούμενο διάστημα τα ρεπορτάζ για το ποιον θα προτείνει ο Πρωθυπουργός ως υποψήφιο Πρόεδρο Δημοκρατίας, διαδέχονταν το ένα το άλλο.

Το όνομα του Κάρολου Παπούλια είχε ακουστεί ελάχιστα. Δεν ήταν μέσα στα φαβορί. Ήταν όμως φαβορί από πολύ καιρό μέσα στο μυαλό του Κώστα Καραμανλή.

Α.ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ: Πρόκειται για έναν δημόσιο άνδρα, ο οποίος ήταν παρών κάθε φορά που γραφόταν η πρόσφατη ιστορία του τόπου: στην εθνική αντίσταση, στον αντιδικτατορικό αγώνα, πάντα στην προοδευτική πλευρά των πραγμάτων και πάντα δραστήριος και ενεργό μέλος.


Και αυτό το θεωρώ σημαντικό τόσο για την προσωπικότητα του ανθρώπου, όσο όμως και ως προς τα συμβολικά του στοιχεία σε σχέση με το θεσμό. Δεν νομίζω ότι υπήρχε μέχρι τώρα Πρόεδρος Δημοκρατίας που τα ενσάρκωνε όλα αυτά. Μπορεί αποσπασματικά, να είχε μια συμμετοχή στο ένα ή στο άλλο.
Δηλαδή, μεγάλωσε μαζί με τη χώρα ο Κάρολος Παπούλιας.
Ο Κάρολος Παπούλιας είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος με τις νεότερες ηλικίες.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ (Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας):

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό του είναι η ευαισθησία του, η απλότητα και η ευγένειά του προς τους πάντες, είτε αυτοί είναι διανοούμενοι, είτε απλά παιδιά.
Αυτό φάνηκε ακόμη μια φορά στην επίσκεψή του στην Κύπρο.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Με μεγάλη μου χαρά επισκέπτομαι το Ελληνικό Γυμνάσιο Πάφου, Λύκειο Εθνάρχη Μακαρίου του Γ΄ στην Πάφο. Δεν θα μπορούσα να μην αποτίσω τον οφειλόμενο φόρο τιμής σ’ένα από τα πιο φωτεινά εκπαιδευτήρια του ελληνισμού.


ΣΑΒΒΑΣ ΜΙΧΑΗΛ (Πρόεδρος Μαθητικού Συμβουλίου Γυμνασίου Πάφου): Τον κύριο Παπούλια τον είδαμε πολύ ενθουσιασμένο, συγκινημένο, με δάκρυα στα μάτια. Ήταν ένας απλός άνθρωπος, μιλούσε μ’ένα λόγο απλό και λιτό με νοήματα, ενθουσίασε όλους τους μαθητές με τα λόγια που είπε.

Στην πραγματικότητα είναι στη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας όπου εκφράζονται για πρώτη φορά όλες οι διαφορετικές πλευρές της προσωπικότητας του Κάρολου Παπούλια.

Λ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Ο Κάρολος Παπούλιας είναι ένας από τους ευγενέστερους ανθρώπους που έχω συναντήσει στη ζωή μου. Είναι έξυπνος, είναι τρυφερός, έχει χιούμορ, είναι ευπρεπής, δεν θα σου δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα. Είναι προσηνής. Και παρά το ότι έχει το μεγαλύτερο αξίωμα που υπάρχει στην Ελλάδα, είναι ένας άνθρωπος απλούστατος, καθημερινός.

Η πολιτική δεν γίνεται στα γραφεία. Ο πέμπτος Πρόεδρος της τρίτης ελληνικής δημοκρατίας το γνωρίζει. Θα κλείσει ένα χρόνο θητείας στα ακριτικά Ψαρά.

Εκεί, σε μια μικρή ταβέρνα, δίπλα στη θάλασσα, παρέα με τους ψαράδες, θα σβήσει το πρώτο κεράκι της τούρτας του. Θέλει να επισκεφθεί στη διάρκεια της θητείας του όλες τις γωνιές της ακριτικής Ελλάδας.

Είναι ο Πρόεδρος των απλών ανθρώπων.

Μ.ΖΑΧΑΡΕΑ: Κύριε Πρόεδρε, να σας ευχηθούμε και εμείς και όλα τα παιδιά του συνεργείου καλή επέτειο και να είναι και τα επόμενα χρόνια καλά και ήρεμα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ευχαριστώ πάρα πολύ.-
Ανώνυμος είπε...

O 7:48 ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΟΝΟΜΑΕΙ ΑΚΟΜΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΗΡΙΖΕΙ
Ανώνυμος είπε...

7,50 μας έπεισες.......
Ανώνυμος είπε...

8:03

Ισως ανήκεις στις περιπτώσεις των "αδυναμιών" της Δημοκρατίας.

Και επειδή ΣΕΒΟΜΑΙ τον άνθρωπο και τον ΘΕΣΜΟ! θα σου αφιερώσω ένα ανέκδοτο.

Αν και προσβάλλω τα ζώα ας τους Ζητώ συγγνώμη !

Γιος: Βρε μπαμπά, εσύ είσαι μαύρος και η μαμά άσπρη. Εγώ πώς βγήκα κινέζος;
Μπαμπάς: Σώπα παιδί μου, γιατί μετά από κείνο το όργιο, να ευχαριστείς το θεό
που δεν ...γαβγίζεις!

ΥΓ

ΕΣΥ Φίλε μου "γκαρίζεις" !!!
Ανώνυμος είπε...

@8,08
πάλι καλά που σέβεσαι έναν συμπολίτη σου που έχει αντίθετη άποψη απο εσένα.

Υ.Γ η άποψή του συμφωνεί με το 100% των πατριωτών.
Ανώνυμος είπε...

Μετά τη Νομική Αθηνών ο Κάρολος Παπούλιας πραγματοποιεί μεταπτυχιακές σπουδές στο Μιλάνο και στην Κολωνία, όπου κάνει διδακτορική διατριβή στο Ιδιωτικό Διεθνές Δίκαιο. Για να καλύψει τα έξοδα του doctorat θα δουλέψει ως εργάτης. Ο άνθρωπος που αγαπά τους κήπους φύτεψε 5.000 δέντρα στην Κολωνία. Θάλλουν ακόμη, όπως και ο ίδιος.
Η προσωπική του διαδρομή στο εξωτερικό τις δεκαετίες του 1950 και 1960 φέρνει σιγά-σιγά τον Κάρολο Παπούλια στα μονοπάτια της πολιτικής.
Ανώνυμος είπε...

Μετά τη Νομική Αθηνών ο Κάρολος Παπούλιας πραγματοποιεί μεταπτυχιακές σπουδές στο Μιλάνο και στην Κολωνία, όπου κάνει διδακτορική διατριβή στο Ιδιωτικό Διεθνές Δίκαιο. Για να καλύψει τα έξοδα του doctorat θα δουλέψει ως εργάτης. Ο άνθρωπος που αγαπά τους κήπους φύτεψε 5.000 δέντρα στην Κολωνία. Θάλλουν ακόμη, όπως και ο ίδιος.
Η προσωπική του διαδρομή στο εξωτερικό τις δεκαετίες του 1950 και 1960 φέρνει σιγά-σιγά τον Κάρολο Παπούλια στα μονοπάτια της πολιτικής.
Ανώνυμος είπε...

Η αφετηρία είναι η Αθήνα. Εδώ εγκαθίστανται ο 16χρονος Κάρολος και η μητέρα του, αμέσως μετά τον πόλεμο. Είναι μία σκληρή περίοδος. Η σύνταξη της Βασιλικής Παπούλια είναι πενιχρή. Ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα δουλέψει τότε ως ταχυδρόμος στο Σανατόριο ‘Σωτηρία’. Μοιράζει γράμματα στους θαλάμους των φυματικών. Οι περισσότεροι είναι μελλοθάνατοι, αφού η πενικιλλίνη δεν επαρκεί. Τους θάβουν σε ομαδικούς τάφους. Οι σκηνές αυτές θα σημαδέψουν τη μνήμη του για πάντα.
Ο Κάρολος Παπούλιας σπουδάζει νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Ανώνυμος είπε...

Λ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Ο Κάρολος Παπούλιας είναι ένας από τους ευγενέστερους ανθρώπους που έχω συναντήσει στη ζωή μου. Είναι έξυπνος, είναι τρυφερός, έχει χιούμορ, είναι ευπρεπής, δεν θα σου δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα. Είναι προσηνής. Και παρά το ότι έχει το μεγαλύτερο αξίωμα που υπάρχει στην Ελλάδα, είναι ένας άνθρωπος απλούστατος, καθημερινός.

Η πολιτική δεν γίνεται στα γραφεία. Ο πέμπτος Πρόεδρος της τρίτης ελληνικής δημοκρατίας το γνωρίζει. Θα κλείσει ένα χρόνο θητείας στα ακριτικά Ψαρά.

Εκεί, σε μια μικρή ταβέρνα, δίπλα στη θάλασσα, παρέα με τους ψαράδες, θα σβήσει το πρώτο κεράκι της τούρτας του. Θέλει να επισκεφθεί στη διάρκεια της θητείας του όλες τις γωνιές της ακριτικής Ελλάδας.

Είναι ο Πρόεδρος των απλών ανθρώπων.
Ανώνυμος είπε...

Σκεφτομαι πως θα ηταν η Ελλαδα χωρις τον Κ. Παπουλια ως Προεδρο της Δημοκρατιας...Ποσο πιο μικρη, ποσο πιο αδυναμη...Ποσο κυρος δινει αυτος ο Ανδρας στον Θεσμο του ! Εθνικος Ευεργετης ! Τι θα καναμε διχως αυτον...Κι αυτοι οι αθλιοι ! Τον υβριζουν, τον κατηγορουν...Τον Ευεργετη τους ! Αντι να πληρωσουν τα χαρατσια τους αδιαμαρτυρητα, αντι να υπομεινουν την ανεργια και την πεινα τους...Τολ******* και τον μεμφονται ! Αχαριστοι !
Ανώνυμος είπε...

Τσίπα; I don't know this name!!!!!!!!!!!!!
Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΒΑΣΙΛΕΥΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ.
Ανώνυμος είπε...

O ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΗΜΑΙΝΟΝΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ Ή ΚΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
Ανώνυμος είπε...

Τα στερνά τιμούν τα πρώτα. Δυστυχώς όμως!!!
Ανώνυμος είπε...

8:44 ΜΠΡΑΒΟ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΞΕΒΡΑΚΟΤΑ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΚΑΘΟΝΤΟΥΣΑΝ ΟΙ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΤΕΤΡΑΠΛΑΣΙΑΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ 70 ΧΡΟΝΙΑ.
Ανώνυμος είπε...

JUSTALMA ZAMPER JI YASUKJ JAOLKY I JAMER PASOK

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια