Powered By Blogger

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Τέλος …….Ενοικιάζεται η Ακρόπολη! …και άλλοι κορυφαίοι αρχαιολογικοί χώροι

Αναρτήθηκε από τον/την 1greek στο Ιανουαρίου 17, 2012

1 Vote

Image

“Στούντιο” φωτογράφησης, κινηματογράφησης κτλ. έναντι ποσού που θα φτάνει τα 1.600 ευρώ ημερησίως θα γίνει η Ακρόπολη. Με υπουργική απόφαση, το υπουργείο Πολιτισμού βάζει στη λίστα 117 μνημεία της Ελλάδας που μπορούν να αξιοποιηθούν διαφημιστικά έναντι, βεβαίως, αδρού τιμήματος (ΚΑΙ ΕΛΕΩ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ…).

Έτσι η Ακρόπολη και άλλα μνημεία θα γίνονται για πρώτη φορά αντικείμενα εμπορικής εκμετάλλευσης και θα παραχωρούνται για φωτογραφήσεις, κινηματογραφήσεις και διαφημίσεις.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», με τη συναίνεση του ΚΑΣ (Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο) η Ακρόπολη και άλλοι κορυφαίοι αρχαιολογικοί χώροι όπως η Κνωσός, η Φαιστός και η Λίνδος θα ενοικιάζονται για διαφημιστικούς σκοπούς.

Αναλόγως της διασημότητας του μνημείου θα διαμορφώνεται και το αντίτιμο.

Το υπουργείο Πολιτισμού ορίζει ότι στην περίπτωση του Ιερού Βράχου και των μνημείων που βρίσκονται στις πλαγιές του το τέλος φωτογράφησης για εμπορικούς και διαφημιστικούς σκοπούς με την παρεμβολή προσώπων θα ορίζεται στα 1.000 ευρώ. Για την κινηματογράφηση ή την παραγωγή οπτικοακουστικού έργου, με παρεμβολή προσώπων, το κόστος θα φτάνει τα 1.600 ευρώ ανά ημέρα και χώρο γυρισμάτων. Για τη χρήση φωτογραφιών σε κάρτες, αφίσες και μαγνήτες η τιμή θα διαμορφώνεται στα 300 ευρώ, ενώ για εξώφυλλα cd και dvd η τιμή είναι 500 και 300 ευρώ αντίστοιχα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια