Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2012

Η Σχολή του Σικάγου


Η Σχολή του Σικάγου είναι μια οικονομική Πανεπιστημιακή σχολή, ενσωματωμένη στο Πανεπιστήμιο του Σικάγου των ΗΠΑ. Η σχολή αυτή ιδρύθηκε από τον διεθνούς φήμης καθηγητή οικονομικών και κάτοχο βραβείου Νόμπελ οικονομίας Μίλτον Φρίντμαν, ο οποίος απεβίωσε το 2006 σε ηλικία 94 ετών.

Ο Μίλτον Φρίντμαν ήταν ο μεγάλος γκουρού του ιδεολογικού κινήματος υπέρ του αχαλίνωτου Καπιταλισμού, του Καπιταλισμού της καταστροφής, όπως τον ονόμασαν οι λαοί του πλανήτη.
Ήταν ο δημιουργός οικονομικών μεθόδων του νεοφιλελευθερισμού, και ο άνθρωπος που θαύμαζε η κυρία Θάτσερ, και οι Πρόεδροι Reagan & Μπούς. Ο δημιουργός της «περίφημης» Σχολής του Σικάγου, ήταν και δημιουργός των δεξιών «δεξαμενών σκέψης» (Think Tanks), αυτές που συμβούλευαν και συμβουλεύουν όλους τους Προέδρους των ΗΠΑ, και καταστρέφουν τις ΗΠΑ και την ανθρωπότητα με τις ακραίες επεκτατικές ιμπεριαλιστικές Σιωνιστικές συμβουλές τους.

Οτιδήποτε προοδευτικό και Πατριωτικό για τον Μίλτον Φρίντμαν «βρομούσε Σοσιαλισμό και Κομμουνισμό», άσχετα αν στη μετά Φρίντμαν εποχή, ο Σοσιαλισμός έγινε παιχνιδάκι και πιόνι στα χέρια της Παγκόσμιας Σιωνιστικής Διακυβέρνησης, (βλέπε Ελλάδα του ΠΑΣΟΚ), σε βαθμό τέτοιο που σήμερα μπορούμε να λέμε,

«Τι Καπιταλισμός και Σιωνισμός, και τι Σοσιαλισμός».

Ο λαός λέει, «στο ίδιο καζάνι βράζουν».

Οι οικονομικές θεωρίες της Σχολής του Σικάγου, είναι αυτές όπως ακριβώς σήμερα εφαρμόζονται στην Ελλάδα.

Τα στελέχη της τρόϊκα και τα αφεντικά τους, είναι μαθητές και οπαδοί των θεωριών της Σχολής του Σικάγου.

Κατά τον Μίλτον Φρίντμαν, μόνο οι Ένοπλες Δυνάμεις, και τα σώματα ασφαλείας, πρέπει να είναι κρατικά, όλα τα άλλα δηλαδή παιδεία, υγεία, ΔΕΚΟ, ορυκτός πλούτος, κ.λ.π. πρέπει να είναι στην ιδιωτική πρωτοβουλία, δηλαδή το κράτος να μην έχει περιουσία, και όλα τα κέρδη να είναι στα χέρια ιδιωτών της παγκόσμιας διακυβέρνησης.

Τη δωρεάν παιδεία και υγεία, τη θεωρεί μια άδικη παρέμβαση στην αγορά. Δηλαδή όποιος δεν έχει χρήμα να θεραπευθεί, πρέπει να πεθάνει, όπως συμβαίνει στις ΗΠΑ.

Οι οικονομικές αυτές θεωρίες της Σχολής του Σικάγου, όπως εφαρμόστηκαν σε πολλές χώρες,(Χιλή, Αργεντινή, Βραζιλία) κατέληξαν στην οικονομική καταστροφή των χωρών αυτών, με αποτέλεσμα σήμερα να χαρακτηρίζουμε τις θεωρίες αυτές ως «Καπιταλισμό της καταστροφής».

Να δείτε ότι τα μέτρα αυτά της Σχολής του Σικάγου, θα έχουν καταστροφικά αποτελέσματα για τη χώρα μας, αφού δεν προβλέπουν ανάπτυξη, είναι μέτρα μόνο εισπρακτικά, είναι μέτρα καταλήστευσης της περιουσίας του Ελληνικού λαού, υπό των διεθνών αρπακτικών.

Γι αυτό τα μέτρα αυτά χαρακτηρίζονται ως «Καπιταλισμός της καταστροφής», αφού τα έσοδα του κράτους, πάνε όλα στην αποπληρωμή τοκοχρεολυσίων δανείων τραπεζών, της παγκόσμιας διακυβέρνησης, και ο πλούτος του κράτους στα χέρια των αρπακτικών.

Τα μέτρα αυτά της Σχολής του Σικάγου, εφαρμόστηκαν από τις Χούντες της Λατινικής Αμερικής, με αποτέλεσμα οι χώρες αυτές να χρεοκοπήσουν, με μόνο αγαθό αποτέλεσμα για τους λαούς, τη πτώση των Στρατιωτικών Δικτατοριών, που ήταν δημιούργημα των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, και της παγκόσμιας Δικτατορίας.

Σήμερα όταν θέλουμε να ειρωνευθούμε τα οικονομικά μέτρα των κυβερνήσεων, λέμε αυτά είναι μέτρα της Σχολής του Σικάγου, και τους πολιτικούς που τα εισηγούνται, μαθητές της Σχολής του Σικάγου.

Ο ιδρυτής της Σχολής του Σικάγου, Μίλτον Φρίντμαν, εξυμνήθηκε ως ο οικονομολόγος που άσκησε τη μεγαλύτερη επιρροή στο δεύτερο ήμισυ του 20ου αιώνα, στους μαθητές του οποίου συγκαταλέγονται αρκετοί πρόεδροι των ΗΠΑ, πρωθυπουργοί της Αγγλίας, Ρώσοι Καπιταλιστές, Δικτάτορες σε χώρες του τρίτου κόσμου, υπουργοί οικονομικών, αξιωματούχοι του ΔΝΤ, και οι τραπεζίτες των ΗΠΑ, Allan Greenspan, Ben Bernanke, δηλαδή όλος ο καλός ο κόσμος της Ν.Τ.Π.

Οι οικονομικές θεωρίες του Φρίντμαν συνιστούν το πυρήνα της τακτικής του σημερινού σκληρού καπιταλισμού της καταστροφής.

Θα ερωτήσετε , τότε γιατί τις εφαρμόζουν στους λαούς; Διότι συμφέρουν στο μεγάλο κεφάλαιο της παγκόσμιας οικονομικής διακυβέρνησης.

Ο καθηγητής της Σχολής του Σικάγου Μίλτον Φρίντμαν διδάσκει λέγων, όταν ξεσπάει μια κρίση, είναι ζήτημα καθοριστικής σημασίας η ακαριαία δράση, πριν η σοκαρισμένη κοινωνία διολισθήσει και πάλιν στη προηγούμενη κατάσταση.

Δηλαδή τρέξτε να πιάσουμε στον ύπνο το λαό. Αυτό ακριβώς κάνει η τρόϊκα και η κυβέρνηση σήμερα εδώ.

Ο Φρίντμαν υπήρξε οικονομικός σύμβουλος στη δεκαετία του 1970 του Χιλιανού δικτάτορα Πινοτσέτ.

Ο Φρίντμαν συμβούλεψε το Πινοτσέτ να προχωρήσει σε ένα καταιγιστικό μετασχηματισμό της οικονομίας από Σοσιαλιστική (του μεγάλου πατριώτη προέδρου Αλλιέντε), σε Καπιταλιστική.

Ζήτησε ελεύθερο εμπόριο, ιδιωτικοποιήσεις όλων των ΔΕΚΟ, ιδιωτικοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας, άνοιγμα επαγγελμάτων, περιστολή κοινωνικών δαπανών, όχι δωρεάν παιδεία στο λαό, όχι δωρεάν κοινωνική πρόνοια και ασφάλιση, κ.λ.π.

Τελικά οι Χιλιάνοι είδαν ακόμη και τα δημόσια δημοτικά σχολεία τους, να αντικαθίστανται από ιδιωτικά. Ήταν η πιο ακραία και βίαιη καπιταλιστική μεταμόρφωση που επιχειρήθηκε ποτέ, και έγινε γνωστή ως «η επανάσταση της Σχολής του Σικάγου».

Έκαναν τη Χιλή πειραματόζωο, όπως σήμερα την Ελλάδα.

Πολλοί από τους οικονομολόγους του Πινοτσέτ είχαν υπάρξει μαθητές του Φρίντμαν στη Σχολή του Σικάγου.

Εφάρμοζαν το πιο σκληρό και απάνθρωπο καπιταλισμό, του ακραίου και άκρατου νεοφιλελελευθερισμού.

Αποτέλεσμα να καταστραφεί η οικονομία της Χιλής, η χώρα να βυθιστεί στη χρεοκοπία και φτώχεια, και όλος ο χαλκός της Χιλής έκανε φτερά για τις ΗΠΑ, και ο λαός της Χιλής βρέθηκε σε ψυχολογική οικονομική κατάσταση Σόκ και Δέους, με χιλιάδες αυτοκτονίες, όπως σήμερα εδώ. Τα ίδια πάνε να κάνουν και εδώ οι μαθητευόμενοι μάγοι της Σχολής του Σικάγου, αφού όλος ο κρατικός πλούτος της Ελλάδος έχει «πετάξει» στα θησαυροφυλάκια της παγκόσμιας Σιωνιστικής Διακυβέρνησης.

Αμφιβάλλουμε εάν ο χρυσός της Ελλάδος υπάρχει ακόμη στη Τράπεζα της Ελλάδος, ή έκανε φτερά για τις τράπεζες της Παγκοσμιοποίησης.

Για τον ορυκτό πλούτο, μη ρωτάτε… Το δημόσιο ταμείο είναι βαρέλι δίχως πάτο… Τα χρήματα του Ελληνικού λαού πηγαίνουν όλα στις ΜΚΟ, και σαν βοήθεια σε τριτοκοσμικές χώρες… και άλλες σπατάλες.

Τα ίδια έκαναν και στα Αμερικανοποιημένα πλέον Ιράκ και Αφγανιστάν.

Φαίνεται ότι η καταστροφή των δίδυμων πύργων στη Ν.Υ. έδωσε στις ΗΠΑ το πράσινο φώς από τη παγκόσμια διακυβέρνηση, να αρχίσουν να επιβάλλουν με στρατιωτική ισχύ, το δόγμα του Σόκ και Δέους στην οικονομία των αδυνάτων κρατών.

Τα ίδια έκαναν και στην Αργεντινή με τη στρατιωτική Χούντα στη δεκαετία του 1970 όπου επέβαλλαν οικονομικές πολιτικές της Σχολής του Σικάγου. Στη Λατινική Αμερική και στην Αφρική στη δεκαετία του 1980 ήταν η κρίση χρέους που υποχρέωσε τις χώρες να προβούν σε ιδιωτικοποιήσεις, ή να πεθάνουν, όπως απεκάλυψε ένας πρώην αξιωματούχος του ΔΝΤ. Αυτό ακριβώς κάνουν και τώρα εδώ στην Ελλάδα με το κόλπο της κρίσης χρέους. Αυτοί δημιούργησαν το χρέος.

Η Παγκόσμια Σιωνιστική οικονομική Δικτατορία, προκειμένου να αρπάξει τον Εθνικό πλούτο ενός κράτους, δημιουργεί «κρίση Χρέους» στο προγραμματισμένο για χρεοκοπία και διάλυση κράτος.

Οι τοπικές κυβερνήσεις ευρισκόμενες υπό καθεστώς «κρίσης χρέους», αποδέχονται τις «θεραπείες-Σόκ» όπως αυτές που ζητά σήμερα ή τρό’ι’κα εδώ, και σπεύδει να εφαρμόσει η κυβέρνηση του νεοφιλελεύθερου ΠΑΣΟΚ, με την υπόσχεση ότι αυτές οι θεωρίες-μέτρα-Σόκ, θα μας σώσουν από μεγαλύτερες καταστροφές.

Για τρείς δεκαετίες ο Μίλτον Φρίντμαν και οι μαθητές του, της Σχολής του Σικάγου, είχαν μεθοδικά εκμεταλλευτεί συγκλονιστικά γεγονότα, όπως εκείνα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 σε άλλες χώρες, όπως στη Χιλή του Πινοτσέτ, στην Αργεντινή, στο Ιράκ, Αφγανιστάν, κ.λ.π.

Προσπάθησαν και στη Ρωσία του Γιέλτσιν, αλλά τους βγήκε ο Πούτιν και έτσι σώθηκε η Ρωσία. Επί Γιέλτσιν είχαν βάλλει χέρι στα πετρέλαια και στο Φυσικό Αέριο της Ρωσίας.
Ο καλός πατριώτης κυβερνήτης Πούτιν τους πέταξε έξω.

Αυτό που συνέβη την 11η Σεπτ. 2001 στη Ν.Υ. ήταν μια ιδεολογία που επωάστηκε στα Αμερικανικά πανεπιστήμια και ισχυροποιήθηκε σε ιδρύματα της Ουάσινγκτον. Εν συνεχεία βρήκαν εκτελεστικά όργανα, και το υλοποίησαν, για να βγάλουν την Αμερική σε πολέμους.
Οι οικονομικές θεωρίες της Σχολής του Σικάγου, βασίζονται στο «Πόλεμο κατά της τρομοκρατίας» για να έχουν πλήρη εφαρμογή.

Η κυβέρνηση Μπούς εκμεταλλεύθηκε αμέσως το φόβο που προκάλεσαν οι τρομοκρατικές επιθέσεις, όχι μόνο για να κηρύξει πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, αλλά και για να επιτύχει ένα απόλυτα κερδοφόρο εγχείρημα που θα έδινε το φιλί της ζωής στην υπό χρεοκοπία οικονομία των ΗΠΑ. Έτσι εφάρμοσαν το σύμπλεγμα του άκρατου καπιταλισμού της καταστροφής, της Σχολής του Σικάγου.

Πρόκειται στην ουσία για ένα παγκόσμιο οικονομικό πόλεμο, που διεξάγεται σε όλα τα επίπεδα από ιδιωτικές εταιρείες, (Goldman Sachs) οι οποίες αμείβονται με δημόσιο χρήμα, εφαρμόζουν τα οικονομικά προγράμματα της Σχολής του Σικάγου, και υποδουλώνουν οικονομικά τα αδύνατα κράτη (Ελλάδα), με κυβερνήσεις πιόνια και μαριονέτες.

Δυστυχώς τις ίδιες θεωρίες εφαρμόζουν σήμερα και οι οικονομολόγοι της Ε.Ε. Αυτά τα «ανθρωπάκια» που βλέπετε να κυκλοφορούν στους δρόμους της Αθήνας, μέσα-έξω στο υπουργείο Οικονομικών στη πλατεία συντάγματος, η λεγόμενη «Τρόϊκα», είναι οικονομολόγοι-λογιστές που εφαρμόζουν μεθόδους της Σχολής του Σικάγου, με γραπτές εντολές άνωθεν.

Στην Ελλάδα δεν χρειάστηκε να κάνουν πόλεμο, όπως στο Ιράκ-Αφγανιστάν, Σουδάν (Νταρφούρ) και αλλού, απλώς εγκατέστησαν στην εξουσία πολιτικούς αχυρανθρώπους, οι οποίοι εκτελούν τις εντολές της Ν.Τ.Π. της παγκόσμιας οικονομικής διακυβέρνησης.
Σήμερα η ομοβροντία εισπρακτικών μέτρων εδώ, έχει σκοπό να προκαλέσει Σόκ και Δέος στο λαό, ώστε να μη αντιδράσει στο ξεπούλημα του ορυκτού πλούτου στα μεγάλα αφεντικά της Ν.Τ.Π.

Αυτό το όλο εκρηκτικό οικονομικό μείγμα το οποίο εφάρμοσε η Κυβέρνηση Μπούς, επάνω στους άλλους υποχείριους λαούς, μετά την 11η Σεπτ. 2001 είναι μια θεραπεία –Σόκ, και είναι μια πλήρως διαρθρωμένη νέα οικονομία, η οικονομία της «αρπαχτής».

Σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός των Οικονομικών της Ελλάδος, δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει στα ταμεία της ρευστό μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου. Ας μας πεί η κυβέρνηση που πάνε όλα αυτά τα λεφτά που εισπράττει από το λαό, συν τα δισεκατομμύρια σε δάνεια.

Μήπως πηγαίνουν στις τράπεζες της παγκόσμιας οικονομικής διακυβέρνησης;
Που πάει ο χρυσός που εξορύσσεται από τα μεταλλεία της Χαλκιδικής;
Που πηγαίνει το ουράνιο;
Γιατί ο Ελληνικός λαός δεν έχει καμία πληροφόρηση για τον ορυκτό του πλούτο;

Αυτές τις οικονομικές θεωρίες της Σχολής του Σικάγου, εφήρμοσε προ του Μπούς, ο πρόεδρος Reagan, και ονομάστηκαν Reaganomics.

Στις περισσότερες χώρες του κόσμου ονομάστηκαν «νεοφιλελευθερισμός», ο οποίος είναι η πιστή εφαρμογή της διδασκαλίας της Σχολής του Σικάγου, μέσα στην παγκοσμιοποίηση.

Οι δεξιές «δεξαμενές σκέψεις» της παγκοσμιοποίησης διατηρούν μακροχρόνιες σχέσεις με το Μίλτον Φρίντμαν και τη Σχολή του Σικάγου αφού είναι «βίοι παράλληλοι».

Σε κάθε χώρα όπου εφαρμόστηκαν οι πολιτικές της Σχολής του Σικάγου, η χώρα αυτή οικονομικώς κατεστράφη,(Λατινική Αμερική).

Στη Ρωσία τους δισεκατομμυριούχους επιχειρηματίες που μετέχουν στη συμμαχία της παγκοσμιοποίησης τους αποκαλούν «ολιγάρχες», στην Κίνα «ηγεμονίσκους», στη Χιλή «πιράνχας», στην Ελλάδα «Καρχαρίες», και στις ΗΠΑ η κυβέρνηση Μπούς τους ονόμασε «Σκαπανείς», τι περιμένατε να τους ονομάσει ο αλήστου μνήμης Μπούς;

Τα κύρια χαρακτηριστικά γνωρίσματα αυτού του συστήματος είναι η μεταβίβαση του δημόσιου πλούτου σε ιδιωτικά χέρια, η εξαφάνιση της μεσαίας τάξης, η ύπαρξη μόνο πολύ πλουσίων και φτωχών, η εκτόξευση του δημόσιου χρέους, το διαρκώς διευρυνόμενο χάσμα ανάμεσα στους ζάμπλουτους και στους αναλώσιμους φτωχούς, (GOEIM).

Αυτά γίνονται τώρα στην Ελλάδα, με τη «Σοσιαλιστική» κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ. Από τη Χιλή μέχρι το Ιράκ, τα βασανιστήρια και οι δολοφονίες υπήρξαν ο σιωπηλός εταίρος όσων αντιδρούσαν στη παγκόσμια ελεύθερη αγορά. Οι συλλήψεις, φυλακίσεις, βασανιστήρια, δολοφονίες, των πολιτικών αντιπάλων είναι η «λογική του δόγματος του Σόκ». Το «Δόγμα του Σόκ» λειτουργεί ως εξής.

Η αρχική καταστροφή, δηλαδή ένα πραξικόπημα (Χιλή, κλπ.), μια τρομοκρατική επίθεση (Ν.Υ.), κατάρρευση των αγορών, χρεοκοπία (Ελλάδα), πόλεμος,(Ιράκ), μεγάλος σεισμός, τσουνάμι, (Ταϋλάνδη-Ινδονησία), τυφώνες (ΗΠΑ), μια καταστροφή πυρηνικών εργοστασίων (Ιαπωνία), ανεμοστρόβιλοι (ΗΠΑ), κ.λ.π. εξωθεί ολόκληρο το πληθυσμό σε μια κατάσταση συλλογικού κλονισμού Σόκ & Δέους.

Οι βόμβες που πέφτουν από τον ουρανό (Λιβύη), τα τρομοκρατικά χτυπήματα, οι πυρκαϊές δασών, οι θυελλώδεις άνεμοι, χρησιμεύουν για να εξασθενήσουν αντιστάσεις ολόκληρων κοινωνιών, για να επικρατήσει η Ν.Τ.Π. των Κοσμοκρατόρων. Έτσι οι κοινωνίες που βρίσκονται σε κατάσταση Σόκ, παραιτούνται των κυριαρχικών δικαιωμάτων, και έρχεται η παντοκρατορία των Επικυρίαρχων και Εξουσιαστών της Γης.

Οι Ιρακινοί αναμενόταν να είναι τόσο τρομοκρατημένοι από το Σοκ & Δέος που τους προκάλεσαν με την εισβολή, και το «κρέμασμα» του Σαντάμ, ώστε να παραδώσουν τον έλεγχο των πετρελαϊκών κοιτασμάτων, τις εγκαταστάσεις, τις κρατικές εταιρείες, και την εθνική κυριαρχία τους στον εισβολέα τις ΗΠΑ, και να αποδεχτούν την ύπαρξη στρατιωτικών βάσεων και πράσινων ζωνών στη χώρα τους.

Κάτι παρόμοιο γίνεται τώρα στη χώρα μας με οικονομικό πόλεμο. Παραδώσαμε τα πάντα στον οικονομικό κατακτητή, και τώρα δημιουργούμε πράσινες ζώνες για τη πράσινη ενέργεια των Γερμανών.

Η πράσινη ενέργεια δεν δημιουργεί θέσεις εργασίας.

Ο Τζώρτζ Όργουελ έγραφε, «Θα σας στύψουμε μέχρι να αδειάσετε, και μετά θα σας ξαναγεμίσουμε με τα συμφέροντά μας».

Ακριβώς αυτό εφαρμόζουν τώρα στην Ελλάδα.

Οι υπό κατάληψη και οικονομική εκμετάλλευση χώρες, υφίστανται Σοκ, από πολέμους, χρεοκοπίες, τρομοκρατικές επιθέσεις, πραξικοπήματα, φυσικές καταστροφές, και άλλα δεινά. Στη συνέχεια υφίστανται ένα ακόμα Σόκ, από διεθνείς εταιρείες (SIEMENS, Goldman Sachs) κλπ, και πολιτικούς πιόνια του κατακτητή-σαν τους δικούς μας σήμερα- οι οποίοι εκμεταλλεύονται το φόβο και τον αποπροσανατολισμό που προκάλεσε το πρώτο Σόκ, για να προωθήσουν μια οικονομική θεραπεία-Σόκ. Αυτό ακριβώς γίνεται σήμερα στην Ελλάδα. Τη Σχολή του Σικάγου, οι πολιτικοί-πιόνια της παγκόσμιας διακυβέρνησης-δεν τη βλέπουν μόνο σαν πανεπιστημιακή σχολή, αλλά και ως μια σχολή σκέψης, (Think Tank). Ο στόχος δεν είναι απλώς η διδασκαλία των φοιτητών, αλλά η ισχυροποίηση της οικονομικής σχολής του Σικάγου, σαν πνευματικού δημιουργήματος μιας φατρίας και μαφίας συντηρητικών ακαδημα’ι’κών πολιτικών, των οποίων οι ιδέες αποτελούν ένα επαναστατικό προπύργιο εναντίον της κυρίαρχης πατριωτικής εθνικής σκέψης.

Οι απόφοιτοι της Σχολής του Σικάγου, προορίζονται για υπουργοί και πρωθυπουργοί των υπό έλεγχο χωρών. Οι Χιλιανοί απόφοιτοι της Σχολής του Σικάγου, έγιναν υπουργοί οικονομικών και τραπεζίτες του Πινοτσέτ, μέχρι που οδήγησαν τη Χιλή στην οικονομική καταστροφή.

Τά ίδια και οι απόφοιτοι άλλων κρατών της Λατινικής Αμερικής.

Το τμήμα οικονομικών του Πανεπιστημίου του Σικάγου, ήταν δέσμιο ενός φιλόδοξου χαρισματικού άντρα, Εβρα’ι’κής καταγωγής, που είχε σαν αποστολή να φέρει θεμελιώδεις επαναστατικές αλλαγές στη παγκόσμιο οικονομία. Ο άντρας αυτός ήταν ο Μίλτον Φρίντμαν.

Οι μαθητές του έλεγαν, «το να είσαι μαθητής του Μίλτον ήταν κάτι μαγικό». Σήμερα η παγκόσμια οικονομική διακυβέρνηση φροντίζει μέσω των αχυρανθρώπων της πολιτικών, όσες κερδοφόρες επιχειρήσεις είναι σε κρατικά χέρια, (π.χ. ΔΕΗ-ΟΤΕ-ΕΥΔΑΠ-ΟΣΕ-ΕΛΠΕ), να τις καταστρέψει, ώστε να περιέλθουν στα δικά τους χέρια, δηλαδή σε ιδιωτικό έλεγχο, γιαυτό ακούτε τις κυβερνήσεις –πιόνια των προτεκτοράτων να μιλάνε συνεχώς για αποκρατικοποιήσεις και ιδιωτικοποιήσεις.

Αυτά όλα είναι συστήματα της Σχολής του Σικάγου, με σκοπό όλος ο πλούτος των κρατών να περιέλθει στα χέρια ιδιωτών στελεχών της παγκόσμιας οικονομικής διακυβέρνησης.

Ο Φρίντμαν οραματιζόταν να επιβάλλει μια αποδόμηση στις κοινωνίες, να τις επαναφέρει σε μια κατάσταση γνήσιου καπιταλισμού απαλλαγμένου από κάθε κρατική παρέμβαση, όπως κρατικές ρυθμίσεις, περιορισμούς στο εμπόριο, και περιχαρακωμένα κλειστά συμφέροντα.

Ο Φρίντμαν πίστευε πως όταν η οικονομία μιας χώρας έχει προβλήματα ο μοναδικός τρόπος για να θεραπευθεί είναι η εσκεμμένη πρόκληση οδυνηρών Σόκ. Τις μεθόδους πρόκλησης των δεινών στην υπό εκμετάλλευση χώρα, διδάσκουν στη Σχολή του Σικάγου, και είναι όλα όσα ζήσαμε από τον Οκτώβρη του 2009 που ανέβηκαν στην εξουσία εδώ στην Ελλάδα οι μαθητές της Σχολής του Σικάγου, μέχρι σήμερα, αφού προηγήθηκαν μέτρα Σόκ, με πυρκαϊές δασών, οχλοκρατικές διαδηλώσεις στην Αθήνα με θύματα, και άλλες τρομοκρατικές ενέργειες, για να ωριμάσει και να πέσει το φρούτο Ελλάς.

Οι κανόνες του Φρίντμαν για μια ελεύθερη αγορά, αλλά και οι ευφυείς στρατηγικές του για την επιβολή τους, είχαν σαν αποτέλεσμα, μερικοί άνθρωποι να γίνουν πολύ πλούσιοι, εξασφαλίζοντας κάτι που προσεγγίζει την απόλυτη ασυδοσία γιαυτούς, δηλαδή να αδιαφορούν για τα εθνικά σύνορα, να αποφεύγουν τη φορολόγηση, και να συσσωρεύουν διαρκώς νέα πλούτη. Αυτό ακριβώς κάνουν τα παιδιά της Σχολής του Σικάγου σήμερα εδώ στην Ελλάδα, αδιαφορούν για τα εθνικά μας σύνορα, σε στεριά και θάλασσα, (βλέπε ΑΟΖ), με αποτέλεσμα η χώρα μας να έχει γίνει ξέφραγο αμπέλι, των Μουσουλμάνων λαθρομεταναστών, και άλλων εχθρών στη στεριά, και των Τούρκων στη θάλασσα, στην Ελληνική Α.Ο.Ζ.

Μαθητές του Μίλτον ήταν και οι σημερινοί μεγαλοτραπεζίτες των ΗΠΑ, Allan Greenspan, Ben Bernanke, Timothy Gaitner, κλπ, οι οποίοι εφήρμοσαν τις οικονομικές θεωρίες της Σχολής του Σικάγου, με αποτέλεσμα τη καταστροφή της οικονομίας των ΗΠΑ, και τελική χρεοκοπία. Το μόνο που σώζει τις ΗΠΑ από τη στάση πληρωμών (χρεοκοπία), είναι η ομοσπονδιακή τράπεζα, η οποία τυπώνει συνεχώς δολάρια για αιμοδότηση και μετάγγιση στην οικονομία, ώστε να δουλεύει η κρατική μηχανή, μέθοδος που δοκιμάστηκε με επιτυχία στην οικονομική κρίση του 1929.

Η Σχολή του Σικάγου εκτός των άλλων, παραδίδει και μαθήματα ανατροπής καθεστώτων, όπως έγινε στη Λατινική Αμερική, Ινδονησία, κ.λ.π. αλλά και μέσω δημοκρατικών διαδικασιών, αφού πρώτα περάσουν τα υπό εκμετάλλευση κράτη, από τις διαδικασίες του δόγματος του Σόκ και Δέους. (Βλέπε τι έκαναν στην Ελλάδα του Κώστα Καραμανλή, τρομοκρατικές ενέργειες, παρακολουθήσεις τηλεφώνων, απειλές για δολοφονίες του Πρωθυπουργού και της οικογένειάς του, κ.λ.π.) με σκοπό να φέρουν το ΓΑΠ…διά τα (γνωστά) περαιτέρω…

Η Σχολή του Σικάγου δουλεύει για την επικράτηση της παγκόσμιας Σιωνιστικής διακυβέρνησης-Δικτατορίας των λαών της Γης.

Ο Μίλτον Φρίντμαν θεωρείται ο γκουρού της Ν.Τ.Π.

Όταν τελικά έγινε το πραξικόπημα του Πινοτσέτ στη Χιλή, συνοδευόταν από πέντε διαφορετικές μορφές Σόκ, ήταν η συνταγή που θα επαναλαμβανόταν σε γειτονικές χώρες της Λατινικής Αμερικής, και θα εμφανιζόταν τρείς δεκαετίες μετά στο Ιράκ με τα πετρέλαια, και στο Αφγανιστάν με τη παπαρούνα και τα ναρκωτικά.

Οι πέντε διαφορετικές μορφές Σόκ, και η συνταγή του Μίλτον ήταν,

 • Α. Το Σόκ που προκάλεσε το ίδιο το πραξικόπημα στο Λαό, και η δολοφονία του Προέδρου Αλλιέντε.
 • Β. Το Σόκ του λαού που όλος ο ορυκτός πλούτος (Χαλκός) της Χιλής, «πέταξε» για τις ΗΠΑ, και η χρεοκοπία της Χιλής.
 • Γ. Το Σόκ που προκαλούσαν τα βασανιστήρια και οι δολοφονίες πολιτικών κρατουμένων.
 • Δ. Το Σόκ που προκαλούσαν τα ναρκωτικά στο λαό, και
 • Ε. Το Σόκ της κρίσης χρέους, με την ενδεχόμενη χρεοκοπία.

Ασφαλώς κάτι θα έχετε ακούσει σήμερα για κρίση χρέους, για τη νομιμοποίηση των μαλακών ναρκωτικών εδώ στην Ελλάδα, και που πάνε τα πετρέλαια της Ελλάδος, μαζί με τον υπόλοιπο ορυκτό πλούτο.

Αυτές οι πέντε μορφές Σόκ, έπεσαν επάνω στα σώματα και τα πνεύματα των ΛατινοΑμερικάνων, δημιουργώντας ένα τυφώνα ισοπέδωσης, καταστροφής, και υποταγής των λαών στα κελεύσματα της Ν.Τ.Π. της παγκόσμιας Σιωνιστικής οικονομικής διακυβέρνησης.
Στην Ελλάδα σήμερα με τη δικαιολογία ότι σώζουν τη χώρα, εφαρμόζουν τα εισπρακτικά μέτρα της Σχολής του Σικάγου λίγο-λίγο, με τη κάθε δόση δανείων.

Είναι και αυτό ένα Σόκ για τον Ελληνικό Λαό.

Οι θεωρίες του Μίλτον Φρίντμαν του έδωσαν το βραβείο Νόμπελ, στη Χιλή έδωσαν τον Πινοτσέτ, και στους άλλους Ευρωπα’ι’κούς λαούς έδωσαν τη κρίση Χρέους, με ενδεχόμενη χρεοκοπία.

Το πείραμα στη Χιλή των παιδιών της Σχολής του Σικάγου, απεδείχθη ολέθριο, αλλά και όπου αλλού εφαρμόστηκε.

Ο Μίλτον Φρίντμαν συνήθιζε να λέει, «Οι θεωρίες μου δεν μπορούν να υλοποιηθούν ή να επιβληθούν χωρίς δύο στοιχεία, «Τη Στρατιωτική Δικτατορία, ή τη πολιτική τρομοκρατία με κυβερνήσεις της Ν.Τ.Π.»

Τα συμπεράσματα δικά σας…

ΑΝΤΩΝΗΣ Ι. ΓΡΥΠΑΙΟΣ
Διεθνολόγος
E-mail: ant.grypaios@gmail.com

Πηγή: Το Βιβλίο «Το Δόγμα του Σόκ»
Posted by Κωνσταντίνος on Δευτέρα, Σεπτέμβριος 19, 2011. Filed under , , , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0
Comment Page : Oldest1Latest

19 σχόλια for Η Σχολή του Σικάγου

 1. Ακούει ο καθένας "Σχολή του Σικάγου" και φαντάζεται κανένα εμπνευσμένο επιστημονικό ρεύμα. Αλλά αυτοί είναι τσαρλατάνοι. Λένε ότι πειραματίζονται, ενώ στην πραγματικότητα είναι εγκληματίες, γενοκτόνοι λαών.

 2. ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΗΚΩ Σ'ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΣΚΕΨΗΣ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Η ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ ΠΟΛΕΩΝ...

 3. Οταν ζεις με δανεικά τόσα χρόνια χωρίς να παράγεις και να φουσκώνεις σαν νεόπλουτο γαλόπουλο ποιος φταίει; Οι κεβερνώντες. Τσοβόλα δώστα όλα το ξεχασαμε.; Τα δάνεια απο Goldman Sachs το ξεχάσαμε; Το σκάνδαλο με χρηματιστηριο το ξεχάσαμε; Τη Siemens; Τους Ολυμπιακούς αγώνες;

  Ευπιστοι, αλλαζόνες πολιτικοι κοινοβουλευτικοί εκπροσωποι του λαού που πατησαν στην ελλειπή μόρφωση του Ελληνικού λαού και μας εριξαν στο καιάδα της κρίσης του χρέους.

  Πόνταραν στην αρετή της απληστίας και κερδισαν το δικό τους πολιτικό και οικονομικό όφελος.

 4. "Τα στελέχη της τρόϊκα και τα αφεντικά τους, είναι μαθητές και οπαδοί των θεωριών της Σχολής του Σικάγου."

  Νομιζω οτι αυτη η προταση τα λεει ολα!
  Μην ξεχναμε και την Bilderberg!
  Ολα ειναι πολυ καλα προσχεδιασμενα,αρκει να μελετησει κανεις την πορεια του ΔΝΤ.

  ΓΜ

 5. Δεν υπάρχει ούτε μία πρόταση στο παραπάνω άρθρο που να μην είναι είτε λάθος είτε ψευδής είτε υπερβολική. Για όσους δεν πιστεύουν ας ανοίξουν έστω το wikipedia.

 6. Φίλε ανώνυμε 1.31 π.μ. κάνε τον κόπο να διαβάσεις το βιβλίο ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΣΟΚ της Ναόμι Κλάιν εκδ. Λιβάνη και μετά πες μας αν το παραπάνω άρθρο είναι λάθος, ψευδές ή υπερβολικό.

 7. @ 1:31
  Ποσο εμπιστευεσαι αυτο το γουίκι πιντια;
  Εγω παντως καθολου.
  Τα γεγονοτα με επιβεβαιωνουν.Δεν νομιζης;

 8. Το βιβλίο της Ναόμι Κλάιν είναι ό,τι καλύτερο έχω διαβάσει μέχρι τώρα . Έχει 100 σελίδες μόνο, αναφορες σε πηγές. Εχει γίνει και ντοκυμαντερ και μπορείτε να το βρείτε στο youtube. Αξίζει τον κόπο. Μόνο με την γνώση θα ξυπνήσουμε επιτέλους.Γράφτηκε πριν λίγα χρόνια και όταν το διαβάζει κανείς βλέπει την πορεία της Ελλάδας μέχρι τώρα.Τα μέτρα λές και τα βγάζουν φωτοτυπίες και τα εφαρμόζουν στους λαούς του πλανήτη.

 9. Εντελώς ανακριβές καί εμπαθές τό άρθρο. Aλλά τι να περιμένεις στην χρεωκοπημένη χώρα η έννοια φιλελευθερισμός θεωρείται ύβρις με την πρόσθεση κιόλας του επιθέματος ''νέο'' μπροστά από τον φιλελευθερισμό. Εδώ την φορομπηχτική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση την ονομάζουνε φιλελευθερισμό. Εδώ χρεωκόπησε ο κρατισμός και εμείς τα φορτώνουμε όλα στον φιλελευθερισμό. Γι αυτό πάμε τόσο καλά σαν χώρα

 10. Η Ιδεολογική Ηγεμονία της Αριστεράς αρχικά από τον εμφύλιο και μετά και κυρίως από τη χούντα και μετά οδήγησαν τη χώρα εδώ που είναι σήμερα!!! Και απ' ότι φαίνεται θα έχουμε και συνέχεια...

  Δεν υπάρχει λόγος να συγκρίνουμε τη Χιλή, την Αργεντινή κτλ με την Ελλάδα γιατί απλά δεν υπάρχει καμιά απολύτως σχέση!!! Η Ελλάδα είναι ανεπτυγμένη χώρα με ανώριμους πολίτες... η λατινική αμερική ήταν υπανάπτυκτες χώρες με ανώριμους πολίτες. Οι ιδέες του Μίλτον Φρίντμαν όπου εφαρμόστηκαν σε ώριμες κοινωνίες είχαν θετικά αποτελέσματα...

  Για να μην λέμε λοιπόν πολλά λόγια και διαβάζουμε αρλούμπες του κάθε ¨ειδικού" και επειδή είναι δύσκολο να διαβάζει βιβλία ο κόσμος, μπορείτε να πάρετε μια ιδέα στη συνέχεια μέσω του youtube (που δημιούργησε αυτή η κακιά σχολή του Σικάγου για να μας πιει το αίμα!!!), για τον Κύριο Μίλτον Φρίντμαν:

  http://www.youtube.com/watch?v=yLiVoHuBvNI&NR=1

  Τα σοσιαλιστικά πειράματα με τα δανεικά τελείωσαν, δοκιμάσαμε σε αυτή τη χώρα όλες τις πιθανές σοσιαληστρικές λύσεις καιρός να δούμε τί λέει και ο Κύριος Μίλτον Φρίντμαν... Μπορούμε να βρούμε τους αγγέλους που θα αναλάβουν τη λειτουργία της κοινωνίας μας???? Ως τώρα το ΠΑΣΟΚ μόνο λαμόγια βρήκε.... Κοσκωτάς, Τόμπρας, Κόκκαλης, Λιάννη, Μαντέλης, Τσουκάτος, Λαλιώτης κτλ κτλ κτλ... αυτοί είναι οι άγγελοι που βρήκε το ΠΑΣΟΚ για να λειτουργήσουν την κοινωνία μας... Η Σχολή του Σικάγο έχει τη ΜΟΝΗ λύση παγκοσμίως αποδεκτή... ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΟΛΑ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ!!!!

 11. Τσάρλς Μουρατίδης, Σικάγο

  Ο "διεθνολόγος" παπαγαλίζει επιλεκτικά αυτά που γράφει η συγγραφέας του "Το Δόγμα Σόκ" χωρίς προφανώς να έχει καταλάβει τι είναι στην μοντέρνα πολιτική θεωρία και πράξη ο Καπιταλισμός, ο Σοσιαλισμός και ο Κομμoυνισμός.

  Επιπλέον, ο "διεθνολόγος" προφανώς δεν έχει σκεφτεί και αναλύσει μέχρι ποιό σημείο μπορεί να εξηγήσει την πολιτικό-οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα ένα βιβλίο που βασίστηκε στην πολιτική πράξη και στην οικονομική θεωρία μιάς χώρας όπως η Αμερική.

  Οπωσδήποτε δεν έχει χαμπάρι περί Σιωνισμού. Προτείνω να διαβάσει καμιά εγκυκλοπαίδια επί του θέματος, αλλά όχι κάποιο βιβλίο γραμμένο από αντι-σημίτες όπως ο κ. Πλεύρης.

  Μπορεί ο καθένας να μήν συμφωνεί με τις θεωρίες του Μ. Φριντμαν, αλλά δεν γνωρίζω κανέναν που να έχει τις γνώσεις και αντικειμενική αξία να διαγράψει τον Φρίντμαν από το διάζωμα των μεγάλων οικονομολόγων. Βλέπε διεθνή βραβεία όπως και το Νομπέλ. Επίσης ας μήν παραβλέπουμε οτι η Σχολή του Σικάγου έχει αναπτύξει οικονομικές θεωρίες που έχουν κερδίσει επανειλημμένα το Νομπέλ οικονομικών που το δίνουν Ευρωπαίοι. Αυτά τα γράφω αν και είμαι προϊόν άλλου πανεπιστημίου με εντελώς αντίθετη αντίληψει των οικονομικών.

  Εγώ βασικά συμφωνώ με αυτά που γράφει η Καναδοεβραία δημοσιογράφος Nαόμι Κλάϊν στο "Δόγμα Σόκ" αλλά όπως τα γράφει η ιδία, όχι όπως τα λέει ο παραπάνω φίλος μας. Ο "διεθνολόγος" έχει μπερδέψει τις δικές του θεωρίες με αυτές της Καναδέζας και έχει μαγειρέψει έναν αχταρμά που ικανοποιεί μέν ορισμένους ομοϊδεάτες του που ψάχνουν για σλόγκαν, αλλά δέν συγκινεί εκείνους που γνωρίζουν και μπορούν να λέν την "σκάφη,σκάφη και τα σύκα, σύκα."

 12. Ας τελειώσουμε επιτέλους με το παραμύθι ” Η κακομοιροελλαδίτσα κι ο κακός Γερμανικός Λύκος ” του Vpower
  —–> http://greekreview.blogspot.com/2011/11/vpower_06.html

 13. Πολλά τα λόγια για ένα τόσο απλό αποτέλεσμα,

  Διά της απάτης τα σχεδιάζουν και δια αυτής τα υλοποιούν,

  Μόνο που από την πολλή απάτη μερδεύτηκαν και ξέχασαν ποιά ήταν η αλήθεια πού ήθελαν να κρύψουν,

  Ειμαι χαζός και υπακούω μόνο στην αλήθεια του ΣΠΑΘΙΟΥ - δεν γνωρίζει από ψέμματα αυτό

 14. Ανὼνυμε 8/11 1.51 π.μ
  ''Εὶμαι χαζὸς και υπακοὺω μὸνο στην αλὴθεια του ΣΠΑΘΙΟΥ-
  δεν γνωρὶζει απο ψὲμματα αυτὸ''
  Παρατηρεὶς ὸτι απὸ χρὸνια προσπαθοὺν να μας κὰνουν να μισὴσουμε το σπαθὶ;
  Το δικὸ μας σπαθὶ ὸμως,ὸχι του Κεμὰλ και του Αττὶλα.

 15. Η Σχολή του Σικάγο και η Σχολή της Βοστώνης και οι άλλες μεγαλοσχολές ντροπή για την ανθρώπινη νόηση.Το βραβείο Νόμπελ δεν σημαίνει τίποτα για μένα τώρα πιά.Ένα φτηνό στολίδι.Τα έργα και οι ημέρες των ανθρώπων και η προσφορά τους στην ανθρωπότητα είναι πλέον αυτά που έχουν σημασία.Και όποιος 'Ελληνας πλέκει το εγκώμιο της Σχολής του Σικάγου ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΛΛΗΝΑΣ.Ο Ελληνισμός είναι και θα είναι και θα αποτελεί πάντα αξία.Όχι οι σχολές των απογόνων των εγκληματιών που κάποτε η Ευρώπη έστειλε στη Νέα Γη για να ξεβρωμίσουν οι φυλακές τους.Και βλέπουμε όταν αυτοί απέκτησαν την γνώση κατά πόσο για το όφελος της ανθρωπότητας την χρησιμοποίησαν.Κατά τ'άλλα ο διεθνιστής μας φταίει,και ο οποιοσδήποτε άλλος που ψάχνει να βρεί την αιτία και την ρίζα του κακού.Έτσι δείχνουμε πόσο έξυπνοι είμαστε.Το ζητούμενο είναι ένα:την Ελλάδα μας μπορούμε να την έχουμε δική μας,η Ελλάδα των Ελλήνων και να στραφούμε προς τις δικές μας πηγές,τον δικό μας πλούτο και μοναδικότητα και επιτέλους τους δικούς μας εξαιρετικούς επιστήμονες που εγκληματικά τους έχουν καταδικάσει στην αφάνεια και στο σκοτάδι,μπορούν επιτέλους να τους αφήσουν να βγουν στο φως και να διαπρέψουν...μήπως δηλαδή μπορέσει και η Σχολή του Σικάγου...να πάρει κανένα μάθημα.

 16. ΙΛΛΟΥΜΙΝΑΤΙ ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1 ΜΑΙΟΥ 1776.1 ΜΥΑΛΟ Ο ΑΔΑΜ ΒΑΙΣΧΑΟΥΠΤ 2 ΜΥΑΛΟ Ο ΒΑΡΟΝΟΣ ΦΟΝ ΚΝΙΓΓΕ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥΣ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΙΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.ΠΑΡΑΚΛΑΔΙ ΤΟΥ Η ΜΑΣΟΝΙΑ ΚΑΙ Η ΛΕΣΧΗ ....ΜΟΥ ΔΙΑΦΕΥΓΕΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ.ΒΑΖΟΥΝ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ ΑΤΟΜΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΛΕΗΛΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ.ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ,ΝΑΙ ΤΙΣ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ.

 17. Ελπίζω ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να ξεστραβωθούνε μερικοί διαβάζοντάς το.

 18. Νίκος
  Όσον αφορά τον ορυκτό πλούτο μας, πρέπει κάποτε να καταλάβουμε ότι διαθέτουμε μεν, αλλά δεν είναι η Ελλάδα Ελδοράδο. Αυτά για να μην έχουμε ψευδαισθήσεις. Να παρακολουθείται τις ανακοινώσεις του ΙΓΜΕ και του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων, είναι οι πλέον κοντινές στην πραγματικότητα. Λέγονται τελευταία πολλά από αρκετούς καθηγητάδες, δημοσιογράφους που με κάμουν να φρικιάζω. Διέθεσα 35 χρόνια με το ΙΓΜΕ για την έρευνα του ορυκτού πλούτου και μπορώ να πω ότι κάτι γνωρίζω. Αυτοί οι κύριοι δεν έχουν βγει ούτε μέρα έξω από το γραφείο τους και απορώ που τα έμαθαν όλα? Πουλάνε παραμύθι ανεύθυνα για να δικαιολογήσουν την ύπαρξή τους. Χρυσός δεν παράγεται ακόμη στη Χαλκιδική. Ένα stok αρσενοτυρίτη-σιδηροπυρίτη που υπήρχε (300000 tn με 19gr/th Au) στην Ολυμπιάδα το φόρτωσαν πριν από 4 χρόνια οι Κινέζοι. Τα βεβαιμένα απόθέματα σε χρυσό (Χαλκιδική, Θράκη) ανέρχονται σε 500 τόνους συνολικά. Ανήκουν όλα σε ξένες εταιρείες!Δεν μας τα έκλεψαν τα δόσαμε με διαγωνισμούς, ήτοι τα εκποιήσαμε αντι πινακίου φακής όχι τώρα αλλά εδώ και μία δεκαετία. Το ουράνιο δεν είναι σε εκμεταλλεύσιμες ποσότητες και περιεκτικότητες. Μετά την ανακάλυψη τεράστιων κοιτασμάτων στην Αυστραλία (Olympic Dam) οι τιμές έπεσαν δραματικά και το ΙΓΜΕ διέκοψε τις έρευνες στο Παρανέστι Δράμας, σημειώνεται δε ότι η ερευνητική ομάδα του ΙΓΜΕ για το Ουράνιο ξόφλησε όλη από καρκίνο!

 19. μερικοί γελοιοποιούνται προσπαθώντας να πείσουν οτι το άρθρο είναι άκυρο ή υπερβολικό, ντροπή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια