Powered By Blogger

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Αυστριακός λίβελος κατά της τρόικας: «Σαδο-οικονομία, σχιζο-ειδήμονες και πρόγραμμα-βουντού»!

Ένα σπάνιο άρθρο «συμπόνιας» προς την Ελλάδα...

Ο «σχιζο-ειδήμων» της οικονομίας που έχει επιδοθεί σε οικονομικό - πολιτικό «βουντού»! (Φωτό: EUROKINISSI)
Ένα σπάνιο άρθρο «συμπόνιας» προς την Ελλάδα και εμπεριστατωμένης κριτικής προς το μνημόνιο δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος του αυστριακού πολιτικού περιοδικού Profil.
Οι συντάκτες του μακροσκελούς δημοσιεύματος εκτιμούν ότι «αν εφαρμοζόταν ένα πακέτο λιτότητας ελληνικών διαστάσεων στην Αυστρία, αυτό θα ήταν και το τέλος της Αυστριακής Δημοκρατίας όπως τη γνωρίζουμε».
Το περιοδικό εκτιμά ότι το πρόγραμμα λιτότητας το οποίο εφαρμόζεται στην Ελλάδα τα τελευταία δύο χρόνια συνιστά ένα συνονθύλευμα κακών ιδεών από κάθε οικονομική θεωρία.
«Μάταια αναζητά κανείς στο πρόγραμμα αυτό μια οικονομικο-πολιτική κατεύθυνση» καθώς ούτε νεοφιλελεύθερο είναι, αφού προβλέπει υπερβολικές αυξήσεις φόρων, ούτε σοσιαλδημοκρατικό, καθώς οι φόροι πλήττουν τις πλατιές μάζες, ούτε και «κεϊνσιανό», γιατί με τις περικοπές θέσεων και μισθών αφαιρείται το χρήμα από την οικονομία, σημειώνουν οι αρθρογράφοι.
«Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που συνενώνει ό,τι χειρότερο από παντού, πρόκειται για μια σαδο-οικονομία» τονίζουν.
Όπως καταγγέλλουν στη συνέχεια οι ίδιοι χρησιμοποιώντας ειρωνικά τη συνήθη φρασεολογία των διεθνών μέσων ενημέρωσης, η Ευρώπη έχει υποσχεθεί να δώσει ένα μάθημα στους Έλληνες, καθώς, «στο πνεύμα της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης» είναι ιδιαίτερα σκόπιμη η εξαθλίωση του ελληνικού πληθυσμού προκειμένου να πειστεί ο Ευρωπαίος φορολογούμενος, ότι υποστηρίζεται ένας λαός, «ο οποίος ζούσε πέρα από τις δυνατότητές του».
Συνεχίζοντας με σκωπτικό ύφος προς τους «σχιζο-ειδήμονες» της οικονομίας οι οποίοι εμπνεύστηκαν το μνημόνιο, οι αυστριακοί δημοσιογράφοι επισημαίνουν ότι οι Ευρωπαίοι «σωτήρες εκμεταλλεύονται την Ελλάδα ως πεδίο πειραματισμού» επιβάλλοντας ένα πρόγραμμα το οποίο σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα χλευαζόταν ως οικονομικό – πολιτικό «βουντού», αφού επιβάλλει ταυτόχρονα ακραία λιτότητα εν μέσω ύφεσης, με αυξήσεις υφιστάμενων φόρων και νέες επιβαρύνσεις και μειώσεις μισθών.
Το άρθρο συνοδεύεται από πίνακες με στοιχεία για τις επί μέρους περικοπές και τις φορολογικές αυξήσεις και γίνονται, μεταξύ άλλων αναφορές στις αυξήσεις φόρων που εφαρμόζονται στην Ελλάδα, όπως και στις μεγάλες περικοπές δαπανών στον τομέα της υγείας και της κοινωνικής ασφάλισης, παρά τις έκτακτες κοινωνικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα.
«Ωστόσο η τρόικα δεν έχει εξαντλήσει ακόμη όλη τη σοφία της», καθώς επιμένει σε μείωση του κατώτατου μισθού, κάτι στο οποίο αντιτίθενται ακόμη και αυτές οι ενώσεις των εργοδοτών, που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για περαιτέρω πτώση της ιδιωτικής κατανάλωσης.
«Κι αν στο τέλος η Ελλάδα καταρρεύσει, υπάρχει και ακόμη μια εναλλακτική επιλογή, δηλαδή, το ίδιο πείραμα να επιτύχει στην Πορτογαλία», καταλήγει το άρθρο – «κατηγορώ» του έγκυρου αυστριακού περιοδικού.
Πηγή: tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια