Powered By Blogger

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2011

Η "ΝΤΡΟΠΗ" δική σας ….η "ΤΙΜΩΡΙΑ" δική μας.!

Γράφει η Τελέσιλλα
"Η κατάσταση είναι κρίσιμη αλλά…όχι σοβαρή !" είχε πει κάποτε ο αείμνηστος Φρέντυ Γερμανός .
Γιατί δεν κάνετε εκλογές; Γιατί δεν μας αφήνετε να σας εκφράσουμε τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη μας που μας σώσατε;
Μα τόσο πια ανιδιοτελείς είστε, που θέλετε να μας "σώσετε" χωρίς να χρεωθείτε ….την σωτηρία μας;
Ο ένας θέλει να κάνει δημοψήφισμα γιατί αν και είναι σίγουρος ότι ο κόσμος θα ψηφίσει Υπέρ της Σύμβασης, φοβάται να πάρει...μόνος του την ευθύνη και θέλει να νομιμοποιηθεί με την ψήφο του κόσμου.
Βλέπουμε εδώ και μιάμιση βδομάδα ένα απίθανο τσίρκο να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας, με αφορμή τον περιβόητο «γάμο» ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ για συγκρότηση κυβέρνησης «εθνικής σωτηρίας», όπως θέλουν να την λένε, κατά δήλωση του φανφάρα, κουτοπόνηρου διεκδικητή της γαλάζιας πολυκατοικίας .
Όμως αυτή η παντρειά όλο και σκοντάφτει …την μια δεν θέλει ο γαμπρός, την άλλη δεν θέλει η νύφη, την τρίτη μαλώνει ο κουμπάρος και …μένει ο παπάς στο τέλος με τα στέφανα αμανάτι.
Όλοι κόπτεστε για την σωτηρία της πατρίδας, όπως μας λέτε κατ’ επανάληψη. Όμως επειδή εγώ δεν έχω την δική σας ευφυΐα, σας παρακαλώ ….λύστε μου μία απορία :
Αφού όλα όσα μεθοδεύετε να κάνετε, είναι για την σωτηρία μας, γιατί τότε συναγωνίζεσθε για το ποιος θα συμμετάσχει λιγότερο σ' αυτόν τον γάμο, αφού τον εγκρίνετε, τον ευλογείτε και είναι για….το "καλό μας";
Γιατί δεν θέλετε να συμμετέχετε στο γάμο «με δόξα και τιμή» αλλά στρίβεται δια του αρραβώνος ;
Ο άλλος εδώ και δύο χρόνια καταγγέλλει τις επιλογές του πρώτου ως καταστροφή ("εμείς δεν συναινούμε στο λάθος") και τώρα επειδή είναι αναπόφευκτο, συναινεί στην καταστροφή την οποία κατήγγειλε τόσο καιρό !!!
Ο τρίτος ο Καρατζαφέρης με σοβαρό και περισπούδαστο ύφος μας κάνει βαρυσήμαντες ανακοινώσεις πιστεύοντας για τον εαυτό του προφανώς, ότι είναι από εθνάρχης και πάνω.
Ο Κουβέλης μειλίχιος και πολιτισμένος συζητά τα πάντα ενώ η Ντόρα η οποία εκπροσωπεί μόνο τον εαυτός της, μας επιπλήττει για την αργοπορία.
Την μια η κυβέρνηση είναι μεταβατική για ένα μήνα, την άλλη είναι εθνικής σωτηρίας για πολλούς μήνες και την τρίτη είναι κυβέρνηση εθνικής ενότητας αλλά χωρίς …συμμετοχή των κομμάτων σας ….
Ένα έχω να σας πω : η γελοιότητα συναγωνίζεται τον δωσιλογισμό σας .
Το θέατρο που στήσατε μετατράπηκε σε φαρσοκωμωδία. Είστε φαιδροί και γελοίοι. Σας ευχαριστούμε για τις στιγμές άφθονου γέλιου που μας χαρίσατε. Σας ευχαριστούμε που καταφέρατε να μας ενώσετε, σας ευχαριστούμε που μας σηκώσατε από τους καναπέδες.
Μα καλά στ'  αλήθεια πιστεύετε πως όπως και να ονομάσετε αυτό το εξάμβλωμα που μας ετοιμάζετε, ότι θα κατευνάσετε την οργή μας και ότι θα έχετε την ανοχή μας σε όσα πρόκειται να κάνετε ;
Μα στα σοβαρά νομίζετε, πως όποιον και να διαλέξετε για πρωθυπουργό θα αλλάξει για μας κάτι ;
Τότε δεν είστε μόνο γελοίοι αλλά και ανόητοι !
Είστε δειλοί και θλιβεροί γιατί δεν θέλετε να αναλάβετε την ευθύνη και το κόστος των πράξεων σας και προσπαθείτε με διάφορες αστειότητες και τρικ να ρίξετε όλο το φταίξιμο και την ενοχή ο ένας στον άλλον και στην «μεταβατική» κυβέρνηση προδοσίας την οποία στηρίζετε.
Είστε ανίκανοι ακόμα και για προδότες, γιατί ακόμα και αυτή την έσχατη πράξη δεν βγαίνετε με θάρρος να την υποστηρίξετε, αλλά προσπαθεί να πετάξει ο ένας στον άλλον το μπαλάκι και την ευθύνη γιατί με το κουτό σας το μυαλό, νομίζετε ότι έτσι, δεν «θα λερώσετε τα χέρια σας» με το έγκλημα, ότι θα μείνετε «καθαροί» και «άσπιλοι».
Κι όμως σε ένα πράγμα είστε πάρα πολύ ικανοί: Καταφέρατε να ξεφτιλιστείτε ακόμα και στους ίδιους τους «εταίρους σας», σ εκείνους για τους οποίους δουλεύετε. Κι ενώ σπεύδετε ασθμαίνοντας να ικανοποιείτε την κάθε απαίτησή τους, εκείνοι σας κάνουν ολοένα και πιο πολύ περίγελο στον πλανήτη. Κι όσο πιο πολύ σας κάνουν σκουπίδι, τόσο πιο δουλικοί και ενδοτικοί γίνεστε.
Η ντροπή αυτή είναι ΟΛΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ …το ξέρετε και το ξέρουν ….
Μας πουλάτε, μας παραδίδετε στους εμπόρους αφού βεβαιωθείτε πρώτα ότι σφραγίσατε και την τελευταία χαραμάδα εξόδου διαφυγής από τους όρους της «Σύμβασης - ταφόπλακας της Ελλάδας», και αφού κομματιάσατε και την τελευταία ελπίδα ασυλίας της χώρας …χωρίς αιδώ, χωρίς ντροπή.
Να ξέρετε όμως, ότι όσο αργεί, τόσο πιο μεγάλο θα είναι το ποτάμι της οργής που θα ξεχειλίσει και που θα γίνει άγριος χείμαρρος και θα σαρώσει τα πάντα στο πέρασμά του. Και τότε δεν θα υπάρξουν σωσίβιες λέμβοι, ούτε σανίδες σωτηρίας να πιαστείτε …
Αργά ή γρήγορα θα 'ρθείτε αντιμέτωποι με αυτό, που τόσο πολύ τρέμετε και είναι αναπόφευκτο.
Με την ετυμηγορία του υπέρτατου κριτή : του ελληνικού λαού …
______________________________
"Αυτά τα δέντρα δε βολεύονται με λιγότερο ουρανό,
αυτές οι πέτρες δε βολεύονται κάτω από τα ξένα βήματα,
αυτά τα πρόσωπα δε βολεύονται παρά μόνο στον ήλιο,
αυτές οι καρδιές δε βολεύονται παρά μόνο στο δίκιο."

                                                                      Γ. Ρίτσος (Ρωμιοσύνη)
You might also like:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια