Powered By Blogger

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2012

Καραμανλικοί οι βουλευτές που δεν ψηφίζουν το μνημόνιο

Ο ένας μετά τον άλλον βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που βρίσκονται κοντά στο περιβάλλον του τέως πρωθυπουργού, κ. Καραμανλή, όντας μέλη των κυβενρήσεών του, υποβάλουν τις παραιτήσεις τους ή δηλώνουν ευθαρσώς πως δεν πρόκειται να ψηφίσουν το νέο μνημόνιο, κόντρα σε όλα όσα είπε και ζήτησε ο πρόεδρος του κόμματος, κ. Αντώνης Σαμαράς.
Μάλιστα, στην περίπτωση που ο τελευταίος μετουσιώσει σε .....
πράξεις την «απειλή του» να διαγράψει και να μην είναι υποψήφιοι στις επερχόμενες εκλογές όσοι αψηφήσουν την γραμμή που έχει δώσει υπέρ του μνημονίου, τότε δεν είναι απίθανο από αύριο κιόλας στο Κοινοβούλιο να υπάρξει ακόμη περισσότερες κοινοβουλευτικές ομάδες. Και αυτό γιατί από το μεν ΠΑΣΟΚ είναι πέραν των δεκαπέντε οι βουλευτές που δεν πρόκειται να ψηφίσουν, με τα μέχρι τώρα δεδομένα, και το έχουν ομολογήσει δημοσίως, άρα θα διαγραφούν, από τη Νέα Δημοκρατία ο αριθμός είναι μάλλον μεγαλύτερος. Οι μεν του ΠΑΣΟΚ θα μπορούσαν κάλλιστα να προβούν στο σχηματισμό ενός νέου πολιτικού σχηματισμού, παρά το ότι σε αυτό ενδέχεται να συμμετάσχουν βουλευτές που οι μεταξύ τους σχέσεις κάθε άλλο παρά αγαστές μπορούν να χαρακτηρισθούν, όπως του κ. Χάρη Καστανίδη και της κας. Λούκας Κατσέλη.
Από την άλλη, στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας οι διαφωνούντες ενώνονται κάτω από το πέπλο του Καραμανλή, ο οποίος δεν έχει μιλήσει ακόμη ούτε για την περίοδο της πρωθυπουργίας του, ούτε για όλα όσα συνέβησαν και οδήγησαν στην απόφασή του να καταφύγει σε πρόωρες εκλογές τον Οκτώβριο του 2009.
http://dailynews24.gr/

15 σχόλια:

  1. ΑνώνυμοςFeb 12, 2012 08:28 AM
    STOPCARTEL TV-GR

    H ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ -THE POLITICAL MOVEMENTS WEB TELEVISIO
    Απάντηση
  2. ΑνώνυμοςFeb 12, 2012 08:34 AM
    Καραμανλής στον Σιούφα> "Κλείσε το μπουρδέλο τη Βουλή!.."
    Από τον Π. Παπαδόπουλο


    Τι εµπόδισε τον κ. Κ. Καραµανλή να αντιληφθεί ότι η οικονοµία νοσεί;

    Ποια ήταν τα αίτια της αποτυχίας αποφυγής της προσφυγής στον διεθνή οικονοµικό έλεγχο που δεσµεύει την Ελλάδα σε βαθιά λιτότητα και επιβάλλει την απώλεια ελέγχου της οικονοµικής πολιτικής για πολλά χρόνια;

    Το «Αφήγηµα της κρίσης», που ξεκινά σήµερα στο «Βήµα της Κυριακής» και ολοκληρώνεται την επόµενη εβδοµάδα, περιγράφει τις αποφάσεις και τα παρασκήνια που οδήγησαν ως εδώ.

    Ο κ. Καραµανλής, εγκλωβισµένος στην αναγκαιότητα πολιτικής διαχείρισης σειράς σκανδάλων,

    άσκησε «βέτο» στη χάραξη σταθεροποιητικής πολιτικής, ενώ όταν συνειδητοποίησε τους µεγάλους

    κινδύνους που διέτρεχε η οικονοµία και πρότεινε λιτότητα κατά την προεκλογική περίοδο του 2009,

    ο κ. Παπανδρέου απέσπασε τη σκυτάλη της «ήπιας προσαρµογής».

    «Κλείσ’ το το µπουρ...» φέρεται να είπε οργισµένος ο κ. Κ. Καραµανλής αργά το απόγευµα της 8ης Μαΐου 2009 στον τότε Πρόεδρο της Βουλής κ. Δ. Σιούφα.

    Ο τέως Πρωθυπουργός αναφερόταν στο Κοινοβούλιο χρησιµοποιώντας έναν χαρακτηρισµό που αρκετοί (ιδίως «αγανακτισµένοι» πολίτες) αρέσκονται να επαναλαµβάνουν.

    Ο κ. Καραµανλής, ο οποίος άρχισε και τέλειωσε το «ραντεβού µε την Ιστορία» µε δύο συµβολικές αναφορές στο ίδιο πεδίο της ανθρώπινης δραστηριότητας (υπενθυµίζεται η αναφορά στους «νταβατζήδες» στις 6 Οκτωβρίου 2004), είχε πολλούς λόγους να ανήκει στους «αγανακτισµένους».

    Ο άλλοτε εκλεκτός των δηµοσκοπήσεων έβλεπε σε αυτές το τέλος της πολιτικής του κυριαρχίας. Το ΠΑΣΟΚ κλιµάκωνε µια οµοβροντία επιθέσεων για όλα τα σκάνδαλα που σφράγισαν την εποχή των «σεµνών και ταπεινών».
    Επειτα από πέντε χρόνια Νέας Δηµοκρατίας η οικονοµία επιτάχυνε χωρίς φρένο στον κατήφορο, η λαϊκή δυσαρέσκεια αυξανόταν σταθερά και η Ελλάδα τελούσε υπό την πίεση των υπόλοιπων Ευρωπαίων για την άµεση λήψη περιοριστικών µέτρων.

    |||||||| Πώς έκλεισαν τη Βουλή

    Την ίδια ώρα που το ελληνικό κράτος κατέρριπτε το παγκόσµιο ρεκόρ δανεισµού διεκδικώντας από τις αγορές το ποσό του 1 δισ. ευρώ την εβδοµάδα(!)

    προκειµένου να εξυπηρετεί τις λήξεις των οµολόγων,
    τους τόκους του δηµόσιου χρέους και τα «φρέσκα» ελλείµµατα που δηµιουργούσε,

    ογκώδη κουτιά µε έγγραφα περνούσαν τις πύλες της Βουλής για να αποτελέσουν το αντικείµενο εξεταστικών επιτροπών.

    Εκείνο το ζεστό απόγευµα και µόλις έναν µήνα πριν από τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

    στο Μέγαρο Μαξίµου ενεργοποιήθηκαν τα αντανακλαστικά της εξουσίας από την πληροφορία ότι το ΠΑΣΟΚ σχεδίαζε να καταθέσει στη Βουλή πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το σκάνδαλο των δοµηµένων οµολόγων.

    Ο κ. Καραµανλής συζήτησε µε τον διευθυντή του γραφείου του κ. Ι. Αγγέλου και τον «υπερυπουργό» Εσωτερικών κ. Πρ. Παυλόπουλο
    και αποφάσισε να «κλείσει τη Βουλή».

    Οι αντιρρήσεις του κ. Σιούφα, ο οποίος είχε δηµοσιοποιήσει το πρόγραµµα των κοινοβουλευτικών εργασιών της επόµενης εβδοµάδας,
    αγνοήθηκαν.

    Προεδρικό διάταγµα που υπέγραψε ο Πρόεδρος της Δηµοκρατίας κ. Κ. Παπούλιας

    και θυροκολλήθηκε τη νύχτα εκείνης της Παρασκευής «επέβαλλε»

    τη λήξη των εργασιών της Β’ τακτικής συνόδου της ΙΒ’ περιόδου της Βουλής και εξασφάλισε την

    παραγραφή των ποινικών ευθυνών για όσες αποφάσεις ελήφθησαν την πρώτη περίοδο της διακυβέρνησης Καραµανλή – µεταξύ 2004 και 2007.


    ΤΙ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;
    Απάντηση
  3. ΑνώνυμοςFeb 12, 2012 08:39 AM
    O ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΝΑ ΒΓΗ ΝΑ ΠΕΙ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΗ.
    ΑΥΤΟΣ ΜΑΣ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΣΤΟ ΠΑ$$ΟΚ ΚΑΙ ΤΟΝ "mind the" GAP .-
    Απάντηση
  4. ΑνώνυμοςFeb 12, 2012 08:56 AM
    ΠΟΥ'ΣΑΙ ΜΕΓΑΛΕ ΗΓΕΤΗ ΝΑ ΣΩΣΗΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ!

    ΝΑ ΞΑΝΑ-"ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗΣ" ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ!

    ΝΑ ΞΑΝΑ-ΕΡΘΗΣ ΣΕ "ΡΗΞΗ ΜΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ"!

    ΝΑ ΞΑΝΑ-ΔΙΚΑΣΗΣ ΤΟΝ ΣΗΜΙΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ!

    ΝΑ ΞΑΝΑ_ΒΑΛΗΣ ΦΥΛΑΚΗ ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΣΟΥ ΠΟΥ ΕΚΛΕΒΑΝ!

    ΝΑ ΜΑΣ ΞΑΝΑ-ΦΕΡΗΣ ΓΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΝ ΤΖΕΦΡΗ ΤΟΝ ΕΒΡΑΙΟ!

    Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΔΕΝ ΣΩΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΜΠΟΥΧΕΣΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΟΥ ΕΦΙΑΛΤΗ!!

    ΟΥΟΥΟΥΟΥΣΤ! ΠΑΛΙΟΚΕΦΤΕ....ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ "ΧΑΪΡΙΑ"...
    Απάντηση
  5. ΑνώνυμοςFeb 12, 2012 09:03 AM
    ΨΗΦΙΖΩ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

    - ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ .Α Μ Ε Σ Α. Κ Α Ι. Π Α Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ι Κ Α (....) ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ KAI ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΕΥΘΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥΣ.

    - ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΕΛΑΘΟΥΝ . Α Μ Ε Σ Α. ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ, ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΤΟΥΣ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ.

    - ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ . Τ Ω Ρ Α . ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.

    - ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΗΚΗ, ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!
    Απάντηση
  6. ΑνώνυμοςFeb 12, 2012 09:03 AM
    ΚΩΣΤΑΚΗ ΠΕΣ ΟΧΙ ΓΙΝΕ ΗΡΩΑΣ ΚΑΙ ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΝΟΥΔΟΥΛΑ
    Απάντηση
  7. ΑνώνυμοςFeb 12, 2012 09:03 AM
    H M A N H Δ Ι Κ Α Ι Ω Θ Η Κ Ε

    Μάνη 2 Φεβρουαρίου 2012
    Η ΕΥΝΟΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ

    Γιώργος Παπακωνσταντίνου: Επιτέλους, ένας Μακεδόνας Υπουργός που ΓΝΩΡΙΖΕΙ Ελληνική Ιστορία!

    Μετά τον Καραμανλή, τον Μπασιάκο, τον Κοντό, τον Χατζηγάκη και τέλος τον… ιδεολόγο Κιλτίδη,

    βρέθηκε ο υπουργός, ο ΕΛΛΗΝΑΣ υπουργός, που γνώριζε ότι η Μάνη ήταν, είναι θα παραμείνει

    ΑΔΟΥΛΩΤΗ, ΑΠΑΤΗΤΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ…

    Και το επιβεβαίωσε με νόμο του Κράτους, κάτι που οι προαναφερόμενοι ΔΕΝ έπραξαν, παρά την καθολική διακομματική συναίνεση!

    Σεβόμενοι τον εαυτό μας και την Ιστορία της Πατρίδας μας δηλώνουμε:

    « H ΜΑΝΗ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΙ… ΚΑΣΤΑΝΑ»!

    Μανιάτες Αδέλφια,

    Επί πολλά χρόνια η Μάνη ζούσε στην εσωτερική «ΣΚΛΑΒΙΑ», η οποία επινοήθηκε από το γρα-φειοκρατικό εκείνο σύστημα που βασάνιζε μέχρις εξοντώσεως τους κατοίκους της όταν τους «δίπλωναν σε μια κόλα χαρτί».

    Από το 1991 μέχρι σήμερα, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες των Μανιατών να «χτυπή-σουν» κάποια πόρτα για να βρουν το δίκιο τους, αυτή, παράλογα, ανιστόρητα και ύποπτα, παρέμενε επτασφάλιστη.

    Σαμαράς, Μπένος και άλλοι «Μεσσηνιάρχες» έπαιζαν «ψευτοπόλεμο-χαρτοπόλεμο» με το αίμα, το μέλλον και την Ιστορική αγανάκτηση των Μανιατών.

    Συγκεντρώσεις, διαμαρτυρίες, δημοσιεύσεις, υπογραφές, ομιλίες, όλα έπεφταν στο κενό. Τα τείχη ήταν πανύψηλα και η σιωπή βασίλευε στη χώρα που διαπραγματεύεται ακόμη και ιερές λίμνες…

    Μέχρι που το 2005 οι απογοητευμένοι Μανιάτες ίδρυσαν τη νέα «ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ». Μια ομάδα αποφάσισε να παλέψει με «το θηρίο» αλλά, όχι στο παρασκήνιο, μα ΣΤΟ ΦΩΣ!!! Έτσι δημιουργήθηκε ο Σύλλογος « Ευνομία» της Ενιαίας Μάνης.

    Ο Αγώνας ήταν δύσκολος, φάνταζε άνισος.

    «Το θηρίο» κρατούσε στρογγυλή σφραγίδα την κράδαινε ως απειλή εξόντωσης και είχε εγκαταστήσει το δικό του «κράτος» μέσα στο Κράτος.

    Μιλούσαμε για Ενιαία Μάνη, δηλαδή για την επανένωση των δύο τμημάτων της που έκοψε παραμονή Χριστουγέννων ο δικτάτορας Μεταξάς και ενός τμήματος (Βέργα –Αλμυρό – Μ. Μαντίνεια) που έκοψε ο «αρχιτέκτονας» του Καποδίστρια στη Μεσσηνία Μένος,

    όπως και για το ΑΔΙΚΟ – ΑΚΡΩΣ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟ για την Ιστορία της Μάνης καθεστώς επί των ιδιοκτησιών που είχε επιβληθεί και μας αντιμετώπιζαν «περίεργα» λες και είμαστε εξωγήινοι!

    Ο τότε Πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, πλαισιωμένος από τη γνωστή ομάδα των ειδικών μυστι-κοσυμβούλων, δεν είχε… πρόσβαση, σε όσα μηνύματα και κραυγές απελπισίας αποτυπώναμε εγγράφως. Ο πανταχού παρών Θ. Ρουσσόπουλος και ο διαρκώς «αφανής» κ. Αγγέλλου δημι-ουργούσαν, εκούσια ή ακούσια, αδιαπέραστο τείχος σιωπής.

    Μανιάτες και μη, έβλεπαν τον αγώνα μας στην τηλεόραση του «Ελλάδα TV»Λακωνίας και «BEST» Μεσσηνίας, όπου προσπαθούσαμε ν’ αποδείξουμε το ιστορικό αυτονόητο: ότι στη Μάνη δεν υπήρχαν Οθωνικές ιδιοκτησίες, διότι η Μάνη ήταν ΑΔΟΥΛΩΤΗ και ΑΠΑΤΗΤΗ.

    Δυστυχώς, στην Αθήνα τα κανάλια ήταν κλειστά για τη Μάνη. Ακόμη και σε αυτά που τα κλειδιά εκπομπών κρατούσαν κάποιοι με μανιάτικη καταγωγή… όπως ο Γιώργος Οικονομέας και οι αδελφοί Σαραντάκου.
    Απάντηση
  8. ΑνώνυμοςFeb 12, 2012 09:04 AM
    Εξαίρεση αποτέλεσαν οι εφημερίδες «Το Βήμα» και ο Αχιλλέας Χεκί-μογλου,

    το «Πρώτο Θέμα» και οι Μάνος Τσαγκαράκης και Μανώλης Γαλάνης,

    η REAL NEWS , με το Γιώργο Ντουδεσκέα, τον Γιώργο Παγάνη και τον Νέστορα Δημαρά.

    Φυσικά και τα blogs με πρώτη την Πόπη Σουφλή.

    Απέναντί μας σαν «εχθρός» υψωνόταν το… Σύστημα.

    Αυτό το «Σύστημα» που σήμερα κατηγορούν όλοι οι Έλληνες για το τραγικό αδιέξοδο της Ελλάδας.

    Μια ομάδα δασικών υπαλλήλων που δεν είχαν άλλο τι στο μυαλό τους από το να «κρισαρίζουν» την Μανιάτικη γη με σκοπό να βρουν κόκκους από τουρκο-σχινόφυλλα και αποτυπώματα οθωμανικών ερωτικών σχέσεων χαραγμένα σε μανιάτικους βράχους!


    Αυτό που δεν υπολόγιζε όμως το «Σύστημα» ήταν η Μανιάτικη καταγωγή μας. Ευχαριστούμε τους προγόνους μας που μας εφοδίασαν με Πίστη στον Αγώνα και με Επιμονή μέχρι που να νικήσουμε.


    Η σιωπή κυριάρχησε και στο μεσσηνιακό πολιτικό σκηνικό της τότε κυβερνούσας παράταξης – εξαιρουμένου του
    βουλευτή Γιάννη Λαμπρόπουλου.
    Απάντηση
  9. ΑνώνυμοςFeb 12, 2012 09:05 AM
    Ο φέρελπις και κατόπιν υπουργός Πολι-τισμού Αντώνης Σαμαράς ουδέν είπε, ουδέν έπραξε, ουδέποτε μας απάντησε (έστω)! Την ίδια στάση κράτησε και ως αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας. Βέβαια ακόμη πιο προσβλητική και «αι-μοβόρα» ήταν η συμπεριφορά του Σταύρου Μπένου, ο οποίος εσχάτως έκανε μάταια πρόβα προβολής του ως «μανιατάρχου»… Οψόμεθα !
    Αυτός που μας άκουσε, και ένιωσε την καρδιά μας να κτυπά με όλη της την αγριότητα και την προσμονή και διαδραμάτισε ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ ρόλο στην έκβαση του δύσκολου Αγώνα μας, ήταν ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Ενημερώθηκε, μελέτησε και με πολλή σοβαρότητα προκάλεσε συσκέψεις για να εξαλείψει την παραμικρή αμφιβολία για το Δίκαιο της υπόθεσης. Και όταν αυτό έγινε, χωρίς καθυστέρηση, προχώρησε στη Νομοθετική Ρύθμιση. Ήταν τέτοια η σοβαρότητα χειρισμού που μας άφησε έκπληκτους καθότι είχαμε συνηθίσει να συναντούμε διαφορετικές «πεπατημένες». Όπως για παράδειγμα εκείνη την ανεκδιήγητη συμ-περιφορά να αποστέλλει το Υπουργείο Γεωργίας των Μπασιάκου- Χατζηγάκη – Κοντού ερώ-τημα στο… Υπουργείο Εξωτερικών για να μάθει αν η Μάνη πατήθηκε από τους Οθωμανούς!
    Όπως και την ανεκδιήγητη, ποντιοπιλατική απάντηση της Φωτεινής Τομαή ότι «ουδέν στοιχείον εντοπίσθηκε»!

    Ευχαριστούμε τον κ. Παπακωνσταντίνου για την σοβαρότητα με την οποία αντιμετώπισε την υ-πόθεση και δηλώνουμε ότι από τούδε και στο εξής θα είναι τιμή για εμάς η επίσκεψή του στη Μάνη, η οποία θα τον τιμήσει δεόντως.

    Έπραξε το καθήκον του ως Έλληνας αποκαθιστώντας μια μεγάλη αδικία. Και, φυσικά, τον αναγνωρίζουμε ως τον Πολιτικό που αποτίναξε από την καθάρι-α Ιστορία μας την Ύβρη που είχαν τοποθετήσει αλλότρια συμφέροντα.
    Κύριε Υπουργέ
    Σήμερα αποδείξατε ότι, υπάρχει ελπίδα γι’ αυτό το Κράτος. Υπάρχει ελπίδα για τη Δημόσια Διοίκηση, υπάρχει ελπίδα για τα παιδιά μας.
    Η Μάνη, η «Ευνομία» αισθάνονται ξανά, ότι ανήκουν στο Ελληνικό κράτος. Αισθάνονται ότι οι θυσίες των Προγόνων μας, που πότισαν με το αίμα τους το δέντρο της ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ δεν πήγαν χα-μένοι!
    Σας ευχαριστούμε!
    Η Ευνομία (που ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ!).
    Απάντηση
  10. ΑνώνυμοςFeb 12, 2012 09:31 AM
    ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΞΑΝΑΔΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΡΑΔΑ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑΚΗ ΠΑΛΗ ΣΤΗ Ν.Δ
    Απάντηση
    Απαντήσεις
    1. ΑνώνυμοςFeb 12, 2012 10:37 AM
      ΠΟΙΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ;;

      ΑΥΤΟΣ Ο ΜΠΟΥΧΕΣΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΑΝΙΔΡΥΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ;;

      ΑΥΤΟΣ Ο ΚΕΦΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΧΟΝΤΑΝ ΣΕ ΡΗΞΗ ΜΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΓΑ;;

      ΑΥΤΟΣ Ο ΚΗΦΗΝΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΙΖΕ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΤΟΝ ΣΗΜΙΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ;;
  11. ΑνώνυμοςFeb 12, 2012 09:53 AM
    ANTE ΡΕ ΠΑΠΑΡΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΤΕ ΓΙΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ!!!!ΠΑΛΙ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΑΣΤΕ!!!!!!!!ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΕΙΤΕ ΑΝ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΦΤΑΣΕΙ ΕΔΩ ΑΝ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ....ΑΝ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥ ΕΞΥΠΝΟΥΣ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑΤΕ ΨΗΦΗΣΕΙ ΤΟΝ ΠΑΝΗΛΙΘΙΟ ΠΡΟΔΟΤΗ!
    Απάντηση
  12. ΑνώνυμοςFeb 12, 2012 10:03 AM
    Ο Καραμανλής ήξερε για τη χρεοκοπία από το 2008.

    Οι απόρρητες επιστολές του Π. Δούκα στον Κ. Καραμανλή για την επικείμενη αδυναμία δανεισμού, ήρθαν στο φως της δημοσιότητας. "Πρόεδρε SOS, χάνουμε την εμπιστοσύνη των αγορών", προειδοποιούσε ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών
    35 σχόλια | Σχολιάστε

    Μίκα Κοντορούση Δημοσιεύτηκε: Ιούλιος 31 2011 11:45 Ενημερώθηκε: Ιούλιος 31 2011 13:45

    Τέσσερις επιστολές του πρώην υφυπουργού Οικονομικών Πέτρου Δούκα προς τον τότε πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Καραμανλή, σχετικά με τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας αποκαλύπτει "Το Βήμα της Κυριακής".

    Στις επιστολές του ο κ. Δούκας προειδοποιούσε για τη διόγκωση των ελλειμμάτων και τον κίνδυνο η χώρα να μην μπορέσει να βγει στις αγορές να δανειστεί.

    Αναλυτικά, σε επιστολή του τον Οκτώβριο του 2008

    τόνισε ότι το Δημόσιο θα χρειαστεί να δανειστεί πάνω από 40 δισ. ευρώ

    για να καλύψει τις χρηματοδοτικές ανάγκες, ποσό που τελικά ανήλθε στα 48 δισ. ευρώ για το 2009,

    σημειώνοντας: "Αυτό απαιτεί την απόλυτη εμπιστοσύνη των αγορών".

    Στην επιστολή εκείνη ο κ. Δούκας πρότεινε μέτρα για την τόνωση της ανάπτυξης, όπως

    αποκρατικοποιήσεις (ΟΤΕ, ΕΛΠΕ, ΤΤ, ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΕΥΔΑΠ, Λαχεία, ΟΔΙΕ κλπ), αλλαγές στα τεκμήρια, μείωση των αμυντικών δαπανών, μετοχοποιήσεις σε αεροδρόμια και λιμάνια, ωστόσο τίποτα από αυτά δεν δρομολογήθηκαν άμεσα ποτέ.

    "Χωρίς ανάπτυξη δεν θα έχουμε τα έσοδα που θα στηρίξουν τον κοινωνικό ρόλο του κράτους.

    Είναι όμως προφανές πως η ανάταξη δεν μπορεί να έλθει με υπερβολική αύξηση των δημοσίων δαπανών.

    Τα ελλείμματα, η αυστηρότητα της ΕΕ δεν μπορεί να υποτιμηθούν

    Επίσης δεν μπορεί να υποτιμηθεί η συμπεριφορά των διεθνών αγορών απέναντι στα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου".
    Σε άλλη επιστολή την παραμονή των Χριστουγέννων του 2008, τόνιζε, μεταξύ άλλων:

    "Η Ελλάδα χρειάζεται σταθερή και υπεύθυνη κυβέρνηση σε ένα πολύ δύσκολο διεθνές περιβάλλον.

    Τα οικονομικά θα δυσκολέψουν τους επόμενους μήνες. Οι δείκτες της ελληνικής οικονομίας θα είναι κάτω από μεγάλη πίεση. Χρειάζεται να ενισχύσουμε τις ασθενέστερες τάξεις, αν και οι πολίτες δύσκολα θα πιστέψουν σε προεκλογικού τύπου παροχές, όποιες και αν είναι αυτές".

    Υπενθυμίζεται ότι τόσο ο τότε υφυπουργός Π.Δούκας, όσο και ο υπουργός Γιώργος Αλογοσκούφης είχαν από το καλοκαίρι του 2008 υποστηρίξει τη λήψη σκληρών μέτρων, ωστόσο, οι πολιτικές εκείνες είχαν απορριφθεί από το Μαξίμου, λόγω της πίεσης των «γαλάζιων» υπουργών.
    Απάντηση
  13. ΑνώνυμοςFeb 12, 2012 10:27 AM
    09:53
    ΓΙΑ ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΝ ΤΖΕΦΡΗ;;;

    ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ...Ο ΜΠΟΥΧΕΣΑΣ;;
    ΟΠΩΣ ΜΑΣ "ΕΣΩΣΕ" ΚΑΠΟΤΕ Ο ΘΕΙΟΣ ΤΟΥ Ο Ε Φ Ι Α Λ Τ Η Σ;;;;;

    ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ, ΠΡΩΤΟΤΥΠΩΝΤΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ, ΑΝΕΚΑΛΕΣΕ ΧΟΡΗΓΗΘΕΙΣΑ ΑΜΝΗΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΙΣΕ ΤΟΥΣ ΕΝΤΙΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ - ΠΡΩΤΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ 21ΗΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ;;;
    Απάντηση
  14. Καλά αυτός δεν έλεγε ΝΑΙ στο μνημόνιο;
    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια