Powered By Blogger

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

130.200.000€, για την μεταφορά μαθητών….

Αναρτήθηκε από τον/την filotimiamirror στο Φεβρουαρίου 21, 2012
Ένα παλιό ανέκδοτο (που το αφηγείται απολαυστικά, σε μια ασπρόμαυρη ελληνική κωμωδία, ο αείμνηστος Γιώργος Οικονομίδης) περιγράφει τον ορνιθοτρόφο που, αγανακτισμένος από τα αλλεπάλληλα πρόστιμα, δίνει, στην επίμονη ερώτηση («τι τρώνε οι κότες σου;») του φορτικού εφοριακού, την αφοπλιστική απάντηση:  «δεν ξέρω.  Τις δίνω λεφτά και τρώνε έξω!»
Κάτι ανάλογο θα μπορούσε να συμβεί και με την περιβόητη μεταφορά των μαθητών στα σχολεία τους, – μια αρμοδιότητα και «ευθύνη» των Τοπικών Αρχών, που έχει απορροφήσει δεκάδες ή και εκατοντάδες εκατομμυρίων ευρώ, χωρίς να λείπουν (το αντίθετο μάλιστα!) παράπονα, διαμαρτυρίες, καταγγελίες και κινητοποιήσεις όλων σχεδόν των ενδιαφερομένων (μαθητών, γονέων, μεταφορέων, Δήμων και Περιφερειών).
Το τελευταίο επεισόδιο του πολύκροτου σήριαλ έχει τη μορφή μιας απόφασης (της 21ης Φεβρουαρίου) του κυρίου Γιαννίτση, που επιχορηγεί «συμπληρωματικά» τις Περιφέρειες της Χώρας με 20 (ναι! είκοσι!) εκατομμύρια ευρώ «προς κάλυψη οφειλών για μεταφορά μαθητών που πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα από 01.09.2011 έως 31.12.2011»!!!
Εν πρώτοις το «χρονικό διάστημά» σας, εξοχότατε κύριε Γιαννίτση, έχει υποστεί μια -μάλλον όχι τυχαία- «διαστολή».  Τα σχολεία άρχισαν να λειτουργούν στις 12 Σεπτεμβρίου.  Διενεργήθηκαν άραγε μεταφορές μαθητών και κατά το πρώτο δεκαήμερο του ίδιου μήνα;  Τα ίδια σχολεία έκλεισαν, για τις γιορτές των Χριστουγέννων, στις 23 Δεκεμβρίου.  Τις υπόλοιπες μέρες, μέχρι τη λήξη του έτους, ποιες μεταφορές διενεργήθηκαν και πληρώνονται;  Όμως, ας δεχτούμε, πως χάριν των εντυπώσεων (άλλο είναι να γράφεις ότι διαθέτεις «συμπληρωματικά» 20 εκατομμύρια για το διάστημα 01.09.2011 έως 31.12.2011 -δηλαδή για 4 ολόκληρους μήνες- και άλλο είναι να γράφεις ότι αυτό το ποσόν καλύπτει «συμπληρωματικά» μόλις 75 σχολικές ημέρες), – ας δεχτούμε, πως χάριν των εντυπώσεων, δεν επιτρέπεται να πάμε «κόντρα στη στρογγυλοποίηση» (που θα ‘λεγε και ο Χατζηχρήστος στον παραληρηματικό του Ζήκο).
Αυτό το ιλιγγιώδες ποσόν των 20 εκατομμυρίων διατίθεται «συμπληρωματικά».  Άρα η «μεταφορά» κόστισε πολύ πάνω από τα διανεμόμενα 20 ψωρο-εκατομμύρια.  Από το υπ αριθμ. 6 στοιχείο της υπουργικής αποφάσεως προκύπτει ότι ήδη έχουν διατεθεί, για τον ίδιο σκοπό, άλλα 110 (ναι! εκατόν δέκα!) εκατομμύρια ευρώ.  Δηλαδή, αν δεν μας γελούν τα μάτια μας, μέχρι τώρα διατίθενται 130 εκατομμύρια!!!  Κι όλ’ αυτά για ένα (ας πούμε) τετράμηνο.  Δεν θα ήταν επωφελέστερο για τους μαθητές, και απείρως οικονομικότερο για το πτωχευμένο Κράτος μας, αν ακολουθούσατε, κύριε Υπουργέ μας, το παράδειγμα του οικονομίδειου ορνιθοτρόφου, δίνοντας στο κάθε δικαιούχο μαθητή ένα επίδομα («έξοδα κίνησης»), για να καλύπτει, κατά τον προσφορότερο γι αυτόν τρόπο, τις δαπάνες μετακίνησής του;  Ή μήπως, ακριβώς επειδή «είναι πολλά τα λεφτά», δεν υπάρχει περίπτωση «απλούστευσης των διαδικασιών»;
οπωπητήρ

4 Σχόλια to “130.200.000€, για την μεταφορά μαθητών….”

  1. Απόστολος είπε

    Κλείνουν σχολεία, ερημώνουν/λεηλατούνται σχολικά κτήρια(περιουσία του δημοσίου), βιβλία δεν τυπώνονται, μειώνονται οι εκπαιδευτικοί δήθεν για εξοικονόμηση χρημάτων,τα οποία πολλαπλάσια πηγαίνουν σε φίλους για τη μεταφορά των μαθητών.
  2. kaloghros είπε

    Να σας πω λοιπον την εμπειρια μου πανω στο θεμα διοτι το ξερω παρα μα παρα πολυ καλα..
    Ακουστε τι συμβαινει..
    Μενω στην Κεα (ΤΖΙΑ).Εδω τα περισσοτερα παιδια δεν εχουν ευκολα προσβαση στα σχολεια.Μενουμε ακομη σε χωματοδρομους.Αρκετοι γονεις δεν εχουν αυτοκινητα (διοτι ειχαν καταθεσει απο περισυ τις πινακιδες τους,αλλοι γονεις την ωρα που το παιδι ειναι να παει στο σχολειο εκεινοι βρισκονται στα χωραφια τους η στις εργασιες τους με αποτελεσμα τα παιδια να μην εχουν καποιο τροπο να πανε στον προορισμο τους..
    Ο Δημος Κεας λοιπον εχει αναθεσει σε ΤΑΞΙ να μεταφερει τους μαθητες στο σχολειο!
    Μαλιστα οπως το ακουσατε,ταξι!Το οποιο ταξι χρεωνει μια φορα που παει τον μαθητη και μια φορα που τον επιστρεφει χωρις ΚΑΝ εκπτωση η την παρακρατηση του φορου που θα επρεπε να χρεωνει!Ο Δημος Κεας ναυλωνει και το ενα απο τα 3 λεωφορια που εχουν ιδιωτες για τους μαθητες..Ειναι αποριας αξιο λοιπον,γιατι να μην ναυλωνει ακομη ενα λεωφορειο για τις αναγκες τους και προτιμα τη λυση των ταξι;;
    Ελεγαν οτι η συμβαση με τα ταξι θα ελειγε τελος του 11 και δεν θα τα ανανεωναν.Παρ αυτα τα παιδια συνεχιζουν απο τις απομακρισμενες περιοχες να πηγαινουν με ταξι στο σχολειο και τα παιδια που ζουν σε πιο κατοικισιμες περιοχες να τα πηγαινει το λεωφορειο..
    Περιοχες οπως το σπαθι,το καμπι,ο αγιος συμεων,το ψαθι,ο ορκος και αλλες ειναι απροσιτες για ενα λεωφορειο.Σας το λεω γνωριζοντας τις τοποθεσιες..Η Κεα εχει 7 ταξι..Οι απροσβασιμες περιοχες ειναι περισσοτερες.Εγω πχ επρεπε να ξυπνησω στις 6μισι και να παω το παιδι μου 7 χιλιομετρα δρομο για να το παρει το ταξι..
    Δεν ειμαι υπερ του Γιαννιτσι και κανενος Γιαννιτση.Και σιγουρα το ποσο αυτο δεν θα επρεπε να ειναι τοσο (Πχ,τα ταξι δεν περνουν εναν μαθητη αλλα 4..Οταν μαθητες λυπουν και η κουρστα συμπληρωνετε απο ενα ταξι τα παει το ενα αλλα το κρατος πληρωνει δυο!!)..Να τα λεμε ΟΛΑ!Μπας και αλλαξουμε τον κοσμο μας..
  3. DFS είπε

    ένα μάτσο μπούρδες, από έναν άσχετο…
    αυτά έχει το ιντερνετ
    ελευθερία και στη ..βλακεία.
  4. [...] olympia Διαδώστε τοFacebookEmailPrintTwitterLike this:LikeBe the first to like this post. By Greekx • Posted in Πολιτικη 0 [...]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια