Powered By Blogger

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Αντιμνημονιακοί όλου του κόσμου ενωθείτε

Μυστικό έγγραφο αποκαλύπτει τη Greek D-Day: Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Μυστικό έγγραφο που βρίσκεται στην κατοχή Αμερικανών τραπεζιτών – εκδοτών CDS – αποκαλύπτει ότι S&P, Moody’s και Fitch θα υποβαθμίσουν την Ελλάδα σε καθεστώς χρεοκοπίας.
Συγκεκριμένα, έχει προκαλέσει σάλο στις ΗΠΑ μυστικό έγγραφο που βρίσκεται στα χέρια Αμερικανών τραπεζιτών και φωτογραφίζει την Παρασκευή 23 Μαρτίου ως την ημέρα χρεοκοπίας της Ελλάδας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του αμερικανικού blog “The Slog” κορυφαίοι Αμερικανοί τραπεζίτες έχουν στα χέρια  τους το ακριβές χρονοδιάγραμμα για τις επικείμενες εξελίξεις στην Ελλάδα. Τίτλος του εν λόγω δημοσιεύματος “”Greek default exclusive: Senior US bankers given explicit timetable for Athens default“.
Σύμφωνα με το εν λόγω έγγραφο έχει ήδη αποφασιστεί πως την Παρασκευή 23 Μαρτίου και οι τρεις μεγάλοι οίκοι αξιολόγησης, S&P,  Moody’s και Fitch, θα ανακοινώσουν την υποβάθμιση της Ελλάδας σε καθεστώς χρεοκοπίας (default).
“H Eλλάδα επίσημα θα υποβαθμιστεί σε καθεστώς χρεοκοπίας και από τους τρεις οίκους αξιολόγησης στις 23 Μαρτίου, ημέρα Παρασκευή. Το Σαββατοκύριακο που θα ακολουθήσει, οι λογαριασμοί σε όλες τις ελληνικές τράπεζες θα παγώσουν, ενώ θα ακολουθήσει ανακοίνωση – λεπτομερής – λήψης έκτακτων μέτρων αντιμετώπισης της κατάστασης, προκειμένου να αποτραπεί η μαζική φυγή των καταθέσεων”, τονίζεται στο εν λόγω έγγραφο… bankingnews
Σχόλιο RYaN: Εδώ και αρκετό καιρό έχω δημοσιεύσει στο blog ότι αν δεν πληρωθούν τα ομόλογα της 20ης Μαρτίου στο ακέραιο σε όσους θέλουν να τα πληρωθούν στο ακέραιο, είτε λόγω PSI+, είτε λόγω αδυναμίας πληρωμής, τότε οι οίκοι αξιολόγησης θα θέσουν την Ελλάδα σε κατάσταση χρεοκοπίας. Ήξερα ότι το χορό θα τον ξεκινούσε η S&P, αλλά πλέον υπάρχει συντονισμός για ταυτόχρονη δράση και από τους 3 μεγάλους οίκους ταυτόχρονα. Μετά από μία τέτοια κίνηση των οίκων, η ISDA θα είναι υποχρεωμένη να κυρήξει πιστωτικό γεγονός (credit event) και οι κάτοχοι των CDS θα σπεύσουν να πληρωθούν. Δεν πιστεύω ότι αυτά που λέει το έγγραφο υπάρχει ανάγκη να εφαρμοστούν στις ελληνικές τράπεζες, αφού έχουν σχεδόν ήδη βγει εκτός της παγκόσμιας τραπεζικής (π.χ. δοκιμάστε να κάνετε ανάληψη με την ελληνική κάρτα σας από ATM του εξωτερικού και μάλλον θα απογοητευτείτε). Το πρόβλημα, όμως, που θα ξεσπάσει στις ΗΠΑ θα είναι μεγάλο και οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες.

13 thoughts on “Μυστικό έγγραφο αποκαλύπτει τη Greek D-Day: Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

  1. και για ολα αυτα φταιει ο Καζακης και ο Βαρουφακης….και εσυ RYaN και οσοι “κινδυνολογουσαν” και συνεχιζουν ακομα
     
    0
     
    0
     
    Rate This
    • Είδες, κάτι πράγματα? Δηλαδή, τι έπρεπε να κάνω? Να δημοσιεύσω και τα έγγραφα, χωρίς να τα έχει δημοσιεύσει κανείς άλλος ακόμα στον πλανήτη?
      Δε γίνονται αυτά τα πράγματα.
      Τώρα, θα επιμείνω στο θέμα των ελληνικών τραπεζών. Οι ελληνικές τράπεζες δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν από την ενεργοποίηση των ελληνικών CDS. Αντιθέτως, εξ όσων γνωρίζω κάποιες από αυτές θα σπεύσουν στο ταμείο για να τα πληρωθούν. Οι ελληνικές τράπεζες έχουν πλέον μέσα μόνο τις καταθέσεις των Ελλήνων. Θα ήταν βλακεία να τρέξουν οι Έλληνες να τις αποσύρουν για να αυτοκαταστραφούν. Αυτό πρέπει να διαδοθεί.
      Αντιθέτως, στις ΗΠΑ μπορεί να σφυρίξουν κάτι σειρήνες και να ακουστούν κάτι τραπεζικές εκρήξεις, που θα κάνουν πάταγο.
      Εντέλει είναι στο χέρι της Μέρκελ και του Σόιμπλε το τι θα γίνει. Αν έρθει ο ομολογιούχος να πάρει 100 ευρώ και επιμένει να πάρει 100 ευρώ και οι Γερμανοί του πουν όχι, θα πάρεις μόνο 20, τότε όλα αυτά θα συμβούν.
      Αν πάλι δεν το τολμήσουν τότε δε θα συμβούν. Τα πράγματα είναι απλά και ας πάρουν τις αποφάσεις τους. Βέβαια, το να ανατινάξουν μία βόμβα στο κέντρο της Ν.Υόρκης δε θα ήταν και ότι καλύτερο για τις σχέσεις τους με τις ΗΠΑ….
       
      3
       
      1
       
      Rate This
      • Θα ήταν βλακεία να τρέξουν οι Έλληνες να τις αποσύρουν για να αυτοκαταστραφούν. Αυτό πρέπει να διαδοθεί.
        ……
        καλα τωρα τραβηξες απο το 21.
         
        0
         
        1
         
        Rate This
  2. Πούπα Μομφεράτου on said:
    Τώρα βέβαια μετά απο αυτή την δημοσιοποίηση αυτού του “μυστικού” εγγράφου, δέν θα μείνει Κίτσος και Κίτσαινα στην Ελλάδα που να μήν τρέξει να σηκώσει ότι πενιχρές καταθέσεις υπάρχουν ακόμη στις τράπεζες.
    Μετά, θα υπάρξει ένας νέος κλαυθμός και οδυρμός ότι οι καταθέσεις κάνουν φτερά…….
    Τουλάχιστον, όταν θα χρεωκοπήσουμε, θα λήψουν απο τις περιγραφές καταστροφής του Τραπεζίτη τα άδεια ταμεία των τραπεζών, γιατί δέν θα υπάρχουν καταθέτες για να ζητάνε καταθέσεις :)
     
    1
     
    0
     
    Rate This
  3. Εδώ και αρκετό καιρό έχω δημοσιεύσει στο blog ότι αν δεν πληρωθούν τα ομόλογα της 20ης Μαρτίου στο ακέραιο σε όσους θέλουν να τα πληρωθούν στο ακέραιο, είτε λόγω PSI+, είτε λόγω αδυναμίας πληρωμής, τότε οι οίκοι αξιολόγησης θα θέσουν την Ελλάδα σε κατάσταση χρεοκοπίας.
    ……………………………..
    Νομιζω οτι ο Fitch το ειχε ανακοινωσει επισημα(αν δεν κανω λαθος).
    Σε απλα ελληνικα υπηρχαν δυο δρομοι που και οι δυο οδηγουσαν στο ιδιο πραγμα.
    Την χρεοκοπια.
     
    0
     
    0
     
    Rate This
  4. ΚΑΛΑ-ΚΑΛΑ…ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΝΑ ΡΙΧΝΕΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΜΥΛΟ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΩΝ, ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΑΝ ΠΙΣΤΟΙ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΚΕΡΔΟΣ!
    - ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΤΙ ΣΚΟΠΟΥΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΥΠΟΒΟΛΙΜΙΑΙΕΣ – ΕΞΩΘΕΣΜΙΚΕΣ “ΕΙΔΗΣΕΙΣ”…
     
    0
     
    0
     
    Rate This
    • που το στηριζεις αυτο που γραφεις??
       
      0
       
      0
       
      Rate This
      • α.οτι δεν εχουμε κερδος
        β.οτι ειναι υποβολιμαιες ειδησεις… απο ποιον?
        γ.ποιοι ειναι οι διεθνεις κερδοσκοποι..
        δ.πως κερδιζουν απο την ειδηση.
        υγ.αυτα για αρχη
         
        0
         
        0
         
        Rate This
    • Η είδηση έχει έγκυρες πηγές που αναφέρονται. Αλλά και να μην είχε, για μένα είδηση θα ήταν γιατί τα στοιχεία που χρειάζεται μία είδηση τα έχω από πολύ νωρίτερα.
      Το κέρδος από τη δημοσιοποίηση είναι για όλους τους Έλληνες και ειδικά για τις καταθέσεις τους. Πρέπει να διαδοθεί ότι δε χρειάζεται να ανησυχήσουν και ότι δεν κινδυνεύουν οι καταθέσεις τους. Αυτό είναι το σημαντικό.
      Οι Έλληνες μπορούν από μόνοι τους να βουλιάξουν τις τράπεζές τους οι ίδιοι όποτε θέλουν – μπορούν να το είχαν κάνει χθες, σήμερα, ή να το κάνουν αύριο. Θα ήταν όμως ακριβώς το ίδιο λάθος με το να το κάνουν τότε μέσα σε πανικό και άγνοια. Τώρα, τουλάχιστον, θα μπορέσουν να μάθουν, να το συζητήσουν και να πράξουν νηφάλια.
       
      0
       
      0
       
      Rate This
  5. ΜΠΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ΠΡΟΒΑΤΑ.
    ΕΙΣΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ RYAN ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ??????????ΓΙΑ ΨΑΧΤΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ……..ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥΣ…….
    ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΥΣΤΙΚΟ…….
    ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ ΠΟΥ ΕΔΙΝΑΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ……
    ΜΠΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ΟΛΟΙ ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΜΑΝΤΡΙ…..ΜΠΡΟΣ
     
    0
     
    0
     
    Rate This
    • οτι εισαι ασχετος απο προβατα…φαινεται…στο κλουβι σου αμεσως
       
      0
       
      0
       
      Rate This
    • Πάντως εκδότες CDS δεν είναι. Από εκεί και πέρα σε τι άλλο επηρεάζει το πιστωτικό γεγονός τις ελληνικές τράπεζες? Θα χάσουν μήπως τη διαβάθμιση στη διατραπεζική – μα κι αυτές στον πάτο του χαρακτηρισμού είναι ήδη.
      Όσο για την ημερομηνία πού το είδες το περίεργο: 20 Μαρτίου δε λήγει το μεγάλο πακέτο των 14,5 δισ. ? (εκτός και αν δεν το ήξερες).
      Επίσης, το άρθρο έχει δύο έγκυρες πηγές: μία ελληνική τραπεζική και μία αμερικανική – ούτε κι αυτό είναι αρκετό?
      ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ:
      Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΞΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗ ΛΕΞΗ DEFAULT. ΤΟ ΜΕΤΑΦΡΑΣΑΝΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΤΣΙ ΠΡΙΝ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΟΜΑΞΕΤΕ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΜΕΙΝΕ.
      D-DAY = DEFAULT DAY
      ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΤΟ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ
      B-DAY = BANKRUPTCY DAY
      H ΟΧΙ
      ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !!!
      (δεν τράβηξα από 21, αλλά από 20 μπεεεεε και επιμένω…)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια