Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2012

Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2012

Παύλος Χαϊκάλης κατά πολιτικών

Ο γνωστός ηθοποιός, πρώην μέλος της Πολιτικής Άνοιξης του Αντώνη Σαμαρά, με μια ανοικτή καυστική επιστολή, τα λέει έξω από τα δόντια στους πολιτικούς.

Πολλοί γνωρίζουν το ταλέντο του Παύλου Χαϊκάλη στη σκηνή, λίγοι όμως ξέρουν την έντονη πολιτική του δράση. Ο δημοφιλής ηθοποιός απευθύνεται στους Γιώργο Παπανδρέου, Ευάγγελο Βενιζέλο, Λουκά Παπαδήμο, Αντώνη Σαμαρά, Ντόρα Μπακογιάννη αλλά και το....
συνάδελφό του Γιάννη Βούρο με έναν ξεκάθαρα ειρωνικό τρόπο που κρύβει την οργή και την αγανάκτησή του για την πραγματικότητα που βιώνουμε.

«Και ναι, χθες ξαφνικά, είδα φως μέσα μου. Κατάλαβα τα πάντα. Όχι, δεν ήταν το φως από τις εκρήξεις και τις φωτιές που έβαλαν τα «άκρα», μόνο όπως είπε και ο υπουργός που με προστατεύει εμένα, τον απλό πολίτη, και γι αυτό τον ευχαριστώ πολύ.

Ήταν το φως της συνειδητοποίησης για όλα τα τεκταινόμενα. Και τους ευχαριστώ όλους, και τους 199. Μ' έσωσαν. Με γλύτωσαν από την....... καταστροφή. Όχι μόνο εμένα. Όλους τους Έλληνες. Όλη τη χώρα. Σας ευχαριστώ πολύ.

Σ' ευχαριστώ πολύ Γιώργο Παπανδρέου, γιατί τώρα που ολοκλήρωσες το μεγάλο έργο που έκανες αφιλοκερδώς 2 χρόνια, κατάλαβα πόσο μπροστά θέλεις να μας πας. Και τα κατάφερες. Ήδη κοιτάζω με ψηλά το κεφάλι την Ευρώπη και αισθάνομαι υπερήφανος για την ηγεσία μου, που ακολουθεί πιστά τις ευρωπαϊκές επιταγές.

Σ' ευχαριστώ πολύ Ευάγγελε Βενιζέλε. Υποκλίνομαι μπροστά στη διαπραγματευτική σου δεινότητα. Ναι, έχεις δίκιο. Κανείς δεν ζει με 400 ευρώ, ούτε με 800. Όταν, όμως, σε λίγα χρόνια θα κατανοήσουν όλοι σε τι ευτυχία θα 'ναι η χώρα, θα δικαιωθείς. Μπορεί να μη ζουν πολλοί. Μπορεί να 'χουν φύγει σε άλλες χώρες για να ζήσουν. Κρίμα, γιατί δεν θα μπορέσουν να σε δικαιώσουν όπως εγώ τώρα. Πόση χαρά νοιώθω που, επιτέλους, θα καθορίζω εγώ τη σύμβαση εργασίας μόνος μου. Χωρίς άλλους πάνω απ' το κεφάλι μου. Θέλω τόσα; Αυτά που μου δίνουν θα παίρνω. Και θα 'χω ψηλά το κεφάλι ότι τα κατάφερα μόνος μου.

Πόσο σας ευχαριστώ που με απαλλάξατε από άχρηστους Οργανισμούς, όπως αυτούς της Εργατικής κατοικίας και Εστίας. Αμάν πια μ' αυτή την εργατική τάξη. Όλο ζητούσε συνεχώς. Και από δουλειά τίποτα. Είχε δίκιο ο ΓΑΠ που έλεγε ότι είμαστε χώρα διαφθοράς και τεμπελιάς.

Σ' ευχαριστώ και σένα Λουκά Παπαδήμο. Τι λόγος. Τι ανάστημα. Πόσο πειστικός ήσουν. Και όλοι σε υπάκουσαν. Πρέπει ν' αγαπάς πολύ αυτή τη χώρα. Σ' ευχαριστώ πολύ και κρίμα που θα ξαναφύγεις πάλι. Έπρεπε να κάτσεις εδώ μαζί μας. Ν' απολαύσεις το οικοδόμημά σου. Δεν πειράζει. Σώσε κι άλλες χώρες. Το αξίζεις

Σ' ευχαριστώ και σένα Αντώνη Σαμαρά. Γιατί πριν χρόνια, που ήμουν κοντά σου στην Πολιτική Άνοιξη, μ' έμαθες τι σημαίνει συνέπεια και συνέχεια στο έργο σου. Πόσο σε χάρηκα γι' αυτή σου τη συνέπεια. Αταλάντευτος. Δεν ξέφυγες γραμμή. Ό,τι υποστήριζες το έκανες πράξη. Πάντα πίστευα ότι είσαι άνθρωπος της ρήξης. Και πόσο σε χάρηκα σ' αυτή τη ρήξη με τον ΓΑΠ. Μα, τα ανέτρεψες όλα. Σ' ευχαριστώ γιατί τώρα που θα γίνεις πρωθυπουργός (αν βέβαια σε ψηφίσει ο κόσμος) θα αισθανθεί ότι ξέρει πού πηγαίνει αυτός ο λαός. Ότι δεν θα 'χει κάποιον που θα αλλάζει στάση και πράξη ζωής.

Σ' ευχαριστώ Αντώνη μου, γιατί έσωσες τον 13ο και 14ο μισθό. Μπορεί να χάσαμε τους άλλους 12, αλλά ο 13ος και 14ος ήταν θέμα τιμής για μας. Και ευτυχώς που δεν έκανες τίποτα στη Ρωσία που πήγες. Φοβήθηκα μήπως αν παθαίναμε κάτι, έπαιρνες βοήθεια από το χριστιανικό τόξο που κάποτε θαύμαζες και στήριζες ως σημείο λύσης. Μόνο οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί είναι φίλοι μας και μας πονάνε. Έχεις σπουδάσει εκεί και ξέρεις. Πόσο υπερήφανο μ' έχεις κάνει που μ' έχεις δικαιώσει όταν μιλούσα για σένα και έλεγα ότι είσαι ελπίδα γι αυτό τον τόπο. Ότι δεν κάνεις κολωτούμπες. Ότι έχεις όραμα για τον τόπο. Ότι είσαι ηγέτης. Σ' ευχαριστώ που με δικαίωσες.

Να μην ξεχάσω να ευχαριστήσω τη κυρία Ντόρα Μπακογιάννη. Με τι πόνο ψυχής μας στήριξε όλους. Πόσο μας αγαπάει. Και πόσο την έχουμε αδικήσει. Έβαλε κι αυτή μια βοήθεια ώστε να γίνει η χώρα καλύτερη. Σ' ευχαριστούμε δακτυλιδόστομη και αγγελοκαμωμένη. Ο Θεός να δίνει χρόνια στην οικογένειά σου.

Μακάρι να μπορούσα να ευχαριστήσω προσωπικά και τους 199. Σώσατε τη χώρα. ΜΑΣ ΣΩΣΑΤΕ. Από αύριο τα ράφια θα 'ναι πάλι γεμάτα. Και θα παραμείνουν γεμάτα, γιατί κανείς δεν θα μπορεί να αγοράσει, αλλά δεν θα 'χουμε χρεοκοπήσει όπως ήθελαν οι άλλοι 101. Τα βδελύγματα. Οι ανόητοι. Οι ανθέλληνες.

Να ευχαριστήσω προσωπικά το φίλο Γιάννη Βούρο, που αντιστάθηκε όταν οι άλλοι παραιτούνταν ή έλεγαν όχι και που έδωσε άλλη μια ευκαιρία στην κυβέρνηση να πετύχει το στόχο της. Μας έσωσες Γιάννη. Σ' ευχαριστώ. Στα 2 χρόνια που μοιραζόμασταν το ίδιο καμαρίνι ό,τι μου είπες το έκανες. Τίμησες την ψήφο που σου έδωσα και σε πίστεψα. Κι αν αύριο περνάμε δύσκολα, χάρις σε σένα η ΑΕΚαρα μας θα χει γήπεδο. Είναι λίγο αυτό; ΟΧΙ. Είναι έργο ζωής. Σ' ευχαριστώ.

Και καλά κάνατε οι αρχηγοί και διαγράψατε τους αντιρρησίες. Αυτό έλλειπε. Είχαν καμιά ιστορία κάποιοι απ' αυτούς πίσω τους; Όχι, βέβαια. Εσείς είστε η Ιστορία μας. Το Μέλλον μας. Οι Ηγέτες μας. Κρατείστε όλοι μέσα σας αυτά τα πρόσωπα που μας πήγαν τόσο ψηλά. Που κράτησαν ψηλά το Ευρώ μας και όλα τα Χρηματιστήρια του κόσμου. Μπράβο σας. Και να στε σίγουροι ότι στις επόμενες εκλογές θα σας θυμηθούμε και θα σας το δείξουμε...

http://www.diktionews.gr/p

19 σχόλια:

 1. ΑνώνυμοςFeb 15, 2012 02:49 PM
  XEΣΕ ΜΑΣ ΡΕ ΧΑΪΚΆΛΗ
  Απάντηση
  Απαντήσεις
  1. ΑνώνυμοςFeb 15, 2012 02:56 PM
   ΕΣΥ ΝΑ ΜΑΣ ΧΕΣΕΙΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 2. ΑνώνυμοςFeb 15, 2012 03:14 PM
  ΑΓΑΠΗΤΕ ΧΑΙΚΑΛΗ ΜΑΘΕ ΤΙ ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ Ο ΠΡΩΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ.
  ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΠΟΥ ΑΠΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ:

  ¨Αν η Νέα Δημοκρατία κερδίσει τις επόμενες εκλογές στην Ελλάδα, θα παραμείνει προσηλωμένη στους στόχους και τις βασικές πολιτικές του Προγράμματος, όπως περιγράφονται στο Μνημόνιο και τη Χρηματοπιστωτική Συμφωνία.

  Όπως ανέφερα και στην προηγούμενη επιστολή μου, εξακολουθούμε να δίνουμε «μεγάλη έμφαση στο να επιτευχθεί άμεση Ανάκαμψη, έτσι ώστε τα δημόσια έσοδα που θα προκύψουν να μας επιτρέψουν να πετύχουμε τους στόχους που έχουν τεθεί».

  Πράγματι, δίνοντας προτεραιότητα στην Ανάκαμψη, μαζί με τους άλλους αντικειμενικούς στόχους, θα καταστήσουμε το Πρόγραμμα πιο αποτελεσματικό και την προσπάθεια προσαρμογής πιο επιτυχή.

  Έτσι λοιπόν, όπως υπογραμμίζω και στην προηγούμενη επιστολή μου, μπορεί να απαιτηθούν τροποποιήσεις που θα εγγυηθούν την πλήρη εφαρμογή του Προγράμματος. Και επαναλαμβάνουμε την πρόθεσή μας να φέρουμε αυτά τα ζητήματα για συζήτηση, μαζί με βιώσιμες εναλλακτικές πολιτικές, αυστηρά μέσα στα πλαίσια του Προγράμματος, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η επίτευξη των στόχων του.¨
  ΦΙΛΙΚΑ ΚΑΚ
  Απάντηση
 3. ΑνώνυμοςFeb 15, 2012 03:15 PM
  i glossa kokala den exei kai kokala tsakizei . . .
  Απάντηση
  Απαντήσεις
  1. ΑνώνυμοςFeb 15, 2012 03:18 PM
   η γλώσσα δεν έχει κοκκαλα;;
   πόσο άσχετος είσαι με τα ψάρια;
 4. ΑνώνυμοςFeb 15, 2012 03:15 PM
  pistevo pos 8a se exeze efxaristos . . .
  Απάντηση
 5. ΑνώνυμοςFeb 15, 2012 03:16 PM
  ρε, καθήστε φρόνιμα και οι δύο απο πάνω!
  Μη σας ρίξω κανένα ξεγυρισμένο χέσιμο!
  Απάντηση
 6. ΑνώνυμοςFeb 15, 2012 03:20 PM
  Ο ΣΑΒΟΠΟΥΛΟΣ Ο ΝΤΑΛΑΡΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝ; ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΧΟΥΝΤΙΤΣΑ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ;ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΞΕΡΝΟΒΟΛΑΕΙ ΘΥΜΟ ,ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ;
  Απάντηση
  Απαντήσεις
  1. ΑνώνυμοςFeb 15, 2012 09:32 PM
   Πνευματικος ανθρωπος ο νταλαρας;
  2. ΑνώνυμοςFeb 15, 2012 10:47 PM
   ΚΑΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ Ο ΠΑΡΙΟΣ ΧΑΘΗΚΕ ΤΕΛΕΙΩΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ,ΟΛΟ ΜΕΓΑΡΟ ΠΑΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ...
 7. ΑνώνυμοςFeb 15, 2012 03:42 PM
  ΑΠΟ ΠΟΤΕ Ο ΣΑΒΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΝΤΑΛΑΡΑΣ ΕΙΝΑΙ...ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ???...ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΗΛΑΔΗ AYTOI ??...ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΒΑΡΥΓΔΟΥΠΟ ΑΣΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΠΡΑΫΝΟΥΝ ΤΟΝ ΘΥΜΟ ΜΑΣ ??
  ΑΣΕ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΒΑΡΕΣΕΙ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗ Η ΦΤΩΧΕΙΑ. ΕΙΔΙΚΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΝΤΑΛΑΡΑΣ ΣΠΑΡΑΖΕΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ...
  Απάντηση
 8. ΑνώνυμοςFeb 15, 2012 04:08 PM
  ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΤΡΑΓΟΥΔΑΝΕ ΜΕΓΑΡΟ;
  Απάντηση
 9. ΑνώνυμοςFeb 15, 2012 04:14 PM
  ΒΡΕ ΤΕΝΕΚΕ Feb 15, 2012 03:20 PM,ΑΝ ΟΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΓΙΑ ΤΡΕΧΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΤΩΝ ΓΕΡΟΝΤΑΔΩΝ;
  ΡΕ ΣΥ..ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΑΝ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΧΑΜΕΝΟ ΤΟ ΓΟΜΑΡΙ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ!
  ΘΑ ΤΗΝ ΠΩ ΤΗΝ ΑΜΑΡΤΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ..
  ΡΕ ΖΩΑ ΑΣΤΟΙΧΕΙΩΤΑ ΚΑΙ ΑΜΟΡΦΩΤΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΧΩ ΜΙΑ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΡΙΞΩ ΚΑΤΙ ΚΛΩΤΣΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΣΠΑΣΩ ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΕΥΡΑ
  ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΕΥΡΑ ΦΩΣΤΗΡΕΣ ΤΗΣ ΑΜΟΡΦΩΣΙΑΣ!
  Απάντηση
 10. ΑνώνυμοςFeb 15, 2012 04:41 PM
  ΠΡΟΣ Feb 15, 2012 04:14 PM ΜΟΛΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΝΗΣΤΕΙΑ ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ!!!!!!!!!!
  Απάντηση
 11. ΑνώνυμοςFeb 15, 2012 05:19 PM
  Ο ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΑΕΒΡΑΙΟΣ......
  Ο ΝΤΑΛΑΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΤΕΧΝΙΤΟΣ
  ΕΒΡΑΙΟΣ......
  ΓΙΑΤΙ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΑΖΕΙ ΜΑΖΕΙ ΤΟΥΣ;
  ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΧΕΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ..
  Απάντηση
 12. ΑνώνυμοςFeb 15, 2012 05:20 PM
  ΣΟΡΥ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΧΝΗΤΟΣ....
  Απάντηση
 13. ΑνώνυμοςFeb 15, 2012 05:25 PM
  ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΙ Ο κ.ΧΑΙΚΑΛΗΣ. ΕΓΩ ΤΟΥ ΔΙΝΩ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ.
  Απάντηση
  Απαντήσεις
  1. ΑνώνυμοςFeb 15, 2012 10:49 PM
   ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΛΕΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ,ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΑΠΗΧΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ...
 14. ΑνώνυμοςFeb 16, 2012 02:22 AM
  αιντε θυμα αιντε ψωνιο-αιντε συμβολο αιωνιο! σαν ξυπνησεις μονομιας-θαρθει αναποδα ο ντουνιας! [επικαιρο οσο ποτε] οσο για νταλαρα-σαββοπουλο και λοιπους καλλιτεχνας δεν ειναι αυτοι οι οχτροι!!!
  Απάντηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια