Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2012

Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2012

Aπό τις κρανιές, που φυτρώνουν μόνες τους, βγάζουν χιλιάδες ευρώ!

Αγρότες στην ορεινή κυρίως Ελλάδα, αρχίζουν να εκμεταλλεύονται τις κρανιές, που φυτρώνουν μόνες τους, και βγάζουν χιλιάδες ευρώ! Σημαντικό στοιχείο είναι ότι η καλλιέργεια δεν επιβαρύνει το περιβάλλον με φυτοφάρμακα και λιπάσματα και μπορεί να εκμεταλλευτεί τους εγκαταλελειμμένους αγρούς. Τελευταία, η κρανιά συμπεριελήφθη από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στις προωθούμενες καλλιέργειες. Όσον αφορά την μεταποίηση και τα προϊόντα της κρανιάς, υπάρχουν..........


τουλάχιστον 12 διαφορετικά προϊόντα. Μερικά απ' αυτά είναι το συμπυκνωμένο εκχύλισμα κράνων, το λικέρ κράνων, η μαρμελάδα και το κρανοποτό. Όλα τα προϊόντα είναι φυσικά, λειτουργικά τρόφιμα, πλούσια σε αντιοξειδωτικά. Η κρανιά είναι ιδιαίτερα ανθεκτική και δεν έχει φυσικούς εχθρούς. Το πλεονέκτημα αυτό κάνει την καλλιέργειά της βιολογική και τα προϊόντα της μπορούν να πιστοποιηθούν βιολογικά. Αυτή την εποχή οι κρανιές είναι φορτωμένες με τους ώριμους καρπούς τους. Τα κράνα είναι ένα από τα νοστιμότερα φρούτα του δάσους. Είναι μικροί γλυκόξινοι καρποί, οι οποίοι όταν ωριμάζουν έχουν κοκκινόμαυρο χρώμα. Ο Όμηρος αναφέρει τα κράνα ως τροφή χοίρων, ενώ ο Θεόφραστος αναφέρει τον καρπό ως "κράνιον". Οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν πως τα κράνα είχαν και μαγικές ιδιότητες. Ο Όμηρος στην Ιλιάδα βεβαιώνει ότι η φοβερή Κίρκη παρέθεσε στον Οδυσσέα και την παρέα του, για τροφή, "καρπόν κρανείας και άκυλλον βάλανον", κράνα δηλαδή και πουρναρίσια βαλανίδια.

www.katoci.com

4 σχόλια:

 1. ΑνώνυμοςFeb 16, 2012 08:53 AM
  Ο Όμηρος στην Ιλιάδα βεβαιώνει ότι η φοβερή Κίρκη παρέθεσε στον Οδυσσέα και την παρέα του, για τροφή, "καρπόν κρανείας και άκυλλον βάλανον", κράνα δηλαδή και πουρναρίσια βαλανίδια.


  ΤΟ ΒΑΛΑΝΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΤΡΟΦΉ ΤΩΝ ΓΟΥΡΟΥΝΙΩΝ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΙΖΕΙ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΤΟΥΣ
  Απάντηση
  Απαντήσεις
  1. ΑνώνυμοςFeb 16, 2012 09:11 AM
   ΑΠΌ ΑΥΤΆ ΤΡΏΝΕ ΣΤΟΝ ΣΤΆΒΛΟ ΤΟΥΣ Η 300 ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΉ ΓΙΑ ΝΑ ΚΆΝΟΥΝΕ ΚΟΦΤΕΡΌ ΜΥΑΛΌ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΗΚΏΝΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΗΔΆΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΈΧΟΥΝΕ ΚΑΛΉ ΣΤΎΣΗ....
 2. ΑνώνυμοςFeb 16, 2012 08:59 AM
  Αυτά θέλουνε δουλειά, δεν είναι για μας. Καλύτερα να βρίζεις τα ΜΑΤ απ΄ το πληκτρολόγιο.
  Απάντηση
 3. ΑνώνυμοςFeb 16, 2012 09:27 AM
  Τι παπαριες ειναι αυτες.
  Αυτή την εποχή ανθίζουν οι κρανιές και δεν .....είναι φορτωμένες με τους ώριμους καρπούς τους...... όπως μας λεει ο αναρτησίας.
  Συμφωνώ απολύτως με τον 08:59

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια