Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2012

Η Ευρωζώνη σε μια εικόνα…

Στα ίδια χάλια και η Ιταλία. Θα ήθελα  ένα video  με το ύμνο της Ευρώπης Ακούστε τον ύμνο της ΕΕ(02:07)  πλαισιωμένο με τέτοιες εικόνες. Ένα video που θα δεχτεί εκατομμύρια κλικς  στο Google και θα βγαίνει πρώτο στις Μηχανές αναζήτησης για πάρα πολλά  χρόνια. Ένα πανίσχυρο μήνυμα οδοστρωτήρας που  μπορεί να φτάσει παντού και από μόνο του θα αποτελεί είδηση…
 Γράφει  το enikos  για την Ιταλία:
«Ένας στους τέσσερις ιταλούς βρίσκεται κοντά στο όριο της φτώχειας και δεν υπάρχουν αποτελεσματικά μέτρα και νομικές παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση» της κατάστασης, δήλωσε ο πρόεδρος του Εθνικού Ινστιτούτου Στατιστικής της Ιταλίας, Ενρίκο Τζοβανίνι.
«Το σοβαρότερο είναι ότι η ανεργία των νέων μέχρι 29 ετών τα πρώτα τρία τρίμηνα του 2011 συνέχισε να αυξάνεται: χάθηκαν άλλες ογδόντα χιλιάδες θέσεις εργασίας», πρόσθεσε. Ειδικότερα το 24,5% του πληθυσμού είναι κοντά στο όριο της φτώχειας, ενώ ο μέσος όρος στις χώρες της Ευρωζώνης βρίσκεται στο 21,5%.
Τον μεγαλύτερο κίνδυνο να βρεθούν χωρίς τα απαραίτητα προς το ζην αντιμετωπίζουν οι ηλικιωμένοι, οι διαζευγμένες μητέρες, οι πολύτεκνες οικογένειες και όσοι ζουν στην Κάτω Ιταλία. Ο Τζοβανίνι πρόσθεσε ότι «σε ό,τι αφορά την εργασία των νέων μέχρι 24 ετών, η ανεργία στην Ιταλία αγγίζει το 31%. Η μόνη χώρα που παρουσιάζει αρνητικότερη επίδοση είναι η Ισπανία».
Εντωμεταξύ το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους της Ιταλίας αναφερόμενο στο φαινόμενο της διαφθοράς ανακοίνωσε ότι «η διαφθορά στερεί από τα ταμεία του ιταλικού δημοσίου 60 δισ. ευρώ το χρόνο και η φοροδιαφυγή άλλα 120 δισ. ευρώ».
Σύμφωνα με πολλούς σχολιαστές, τα στοιχεία αυτά –είκοσι χρόνια μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου «Καθαρά Χέρια» και την προσπάθεια αλλαγής των κανόνων που διέπουν τις σχέσεις του επιχειρηματικού και πολιτικού κόσμου– δείχνουν ότι ο «πόλεμος κατά των δωροδοκιών και της διαφθοράς, δεν μπόρεσε να κερδηθεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια