Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2012

Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2012

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΕΙΡΩΝΑ ΣΟΙΜΠΛΕ

Γράφει ο Νίκος Χριστοδουλόπουλος

Η ειρωνική σας δήλωση για την έστω και με καθυστέρηση αντίδραση του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, κύριε Σόιμπλε, δεν σας τιμά. Και αν εσείς δηλώσατε «Δεν ξέρω κανέναν κ. Σόιμπλε που θα έκανε τέτοιο πράγμα. Ίσως ο Έλληνας Πρόεδρος να παράκουσε κάτι», εμείς σας γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά όπως και τα αποτελέσματα της οικονομικής πολιτικής που προσπαθείτε με κάτι νεόκοπους άκαπνους συμμάχους σας, να επιβάλετε σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.
Είστε ο υπουργός μιας χώρας που προκάλεσε δύο παγκόσμιους καταστροφικούς πολέμους με εκατομμύρια θύματα και ανυπολόγιστες υλικές ζημιές. Μιας χώρας που χρεοκόπησε τρεις φορές και με την βοήθεια άλλων χωρών κατάφερε να σταθεί στα πόδια της και.....
να γίνει τώρα ο οικονομικός χωροφύλακας της Ευρώπης. Είστε ο υπουργός οικονομικών μιας χώρας που στραγγαλίζει οικονομικά τις άλλες χώρες και στην ουσία διεξάγει ένα άλλο οικονομικό πόλεμο που στο τέλος ίσως αποβεί και εις βάρος της και τότε να δούμε τι θα έχετε να πείτε.
Διότι εξαθλιώνοντας τους λαούς των άλλων χωρών εσείς που παράγετε που θα πουλάτε τα προϊόντα σας;
Κάποτε η Αμερική, μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και συγκεκριμένα το 1947, εκπόνησε το σχέδιο Μάρσαλ και βοήθησε οικονομικά της χώρες της Ευρώπης αλλά και η ίδια η Αμερική βοηθήθηκε από αυτό διότι αυξήθηκε η παραγωγή, μειώθηκε η ανεργία και γενικά στάθηκε στα πόδια της, επιτυγχάνοντας δύο στόχους: αφενός στην τόνωση των οικονομιών των χωρών που έλαβαν την οικονομική βοήθεια, που με τα δάνεια που έλαβαν χρηματοδότησαν έτσι τις κατεστραμμένες από τον πόλεμο αγορές τους και αφετέρου, εξυπηρετήθηκε άμεσα την αμερικανική εξωτερική πολιτική, που επιθυμούσε να αποφευχθεί ο κίνδυνος να περιέλθουν οι χώρες αυτές, εξαιτίας ανέχειας, στη σφαίρα επιρροής της Σοβιετικής Ένωσης.
Και μπορεί μεν τώρα κύριε Σόιμπλε, οι συνθήκες να είναι διαφορετικές και οι χώρες της Ευρώπης, ειδικά του νότου, να αντιμετωπίζουν τεράστια οικονομικά προβλήματα εξαιτίας της οικονομικής πολιτικής που προσπαθείτε να επιβάλλετε, οι λαοί όμως αγανακτούν και ξεσηκώνονται εναντίον της Χώρας σας, οι δε δημοσκοπήσεις, ειδικά στη χώρα μας στρέφονται προς τα αριστερά, ψάχνοντας εκεί την λύση, όχι από ιδεολογία αλλά από αντίδραση.

Επίσης κύριε Σόιμπλε, θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι, ειδικά για τη χώρα μας, της οφείλετε κάποιο δάνειο (αρκετά εκατομμύρια ευρώ) που η χώρα σας με το έτσι θέλω πήρε κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής και το οποίο ποτέ δεν το επιστρέψατε όπως και κάποιες αποζημιώσεις για τις ζημίες και τα θύματα που προκαλέσατε κατά τη διάρκεια του πολέμου και τις οποίες μανιωδώς αρνείστε να καταβάλλετε, αν και στις άλλες χώρες οι κυβερνήσεις σας το έπραξαν κατά το παρελθόν.
Αυτά κύριε Σόιμπλε θα πρέπει να τα γνωρίζετε από τη θέση που είστε και να μην ειρωνεύεστε τον Αρχηγό ενός Κράτους που το θεωρείτε σύμμαχό σας και φίλο σας. Διότι μπορεί οικονομικά να υποφέρουμε, αλλά αυτό δεν μας στερεί το δικαίωμα να έχουμε και μνήμη αλλά και καρτερία για να αντιμετωπίσουμε τη κρίση που εσείς προκαλείτε με την αλαζονική συμπεριφορά σας.
Και ο καιρός έχεις γυρίσματα, που λέμε και εμείς εδώ στην ΕΛΛΑΔΑ.

4 σχόλια:

 1. ΑνώνυμοςFeb 19, 2012 07:47 AM
  ΣΟΪΜΠΛΕ ΔΕΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΩΤΑΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ


  Μήνυμα για τους καταναλωτές σχετικά με το ΦΠΑ
  http://stylianosblogspotcom-stylianos.blogspot.com/
  Απάντηση
 2. ΑνώνυμοςFeb 19, 2012 07:48 AM
  Μια επιβεβλημένη απάντηση
  Κύριε Γότθε -Βησιγότθε-Ουνε !

  Είναι φυσικό να μη συμπαθείτε τη Δημοκρατία της Ελλάδας, (παρά τις στρεβλωτικές κοκκινο –παρεμβάσεις ορισμένων εσωτερικών ταραξιών τους)
  αφού μιλάει για ισότητα ισονομία, ελευθερία και καλλιέργεια του πνεύματος.

  Μιλάει για τη δημιουργία του κόσμου , τις ηθικές αξίες, και τη συμβολή των ανθρώπων στην ανάπτυξη των επιστημών και των τεχνών, από αρχαιοτάτων χρόνων.

  Λυπάμαι που δεν μπορώ να σας υπενθυμίσω παρόμοιες δικές σας πρωτοβουλίες, γιατί την εποχή εκείνη , πιθανόν να ζούσατε σε σπηλιές και σε πρωτόγονη κατάσταση, χωρίς να αποκλείουμε και τον κανιβαλισμό...

  Ως εκ τούτου, συνετό θα είναι, να μην υπερβαίνετε, τον χρόνο και τον άνθρωπο, διότι τα έργα του παραμένουν και αποδεικνύουν και επιδεικνύουν τους ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΥΣ του ανθρώπινου είδους το οποίο ματαίως μέχρι και σήμερα, σύμφωνα με τις μαρτυρίες όλων των Ευρωπαίων, αναζητείτε.

  Η ανθρωπιά δεν είναι είδος ΄η, ιδιότητα επίκτητη. Πιθανόν και αλλοιώνεται είτε θετικά είτε αρνητικά ,και πάντως μόνο σε αυτούς που υπάρχει ...!

  Α.Ν
  Απάντηση
 3. ΑνώνυμοςFeb 19, 2012 07:50 AM
  Για να τελειωνουμε μ αυτο το θεμα.. Οσοι απο δω και περα προτιμησετε τους καναπεδες σας και δεν βγειτε να επαναστατησετε 1 εχω να σας πω:

  Για τα επομενα ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 10 χρονια: 1 εκατομυριο εγγεγραμενοι ανεργοι τωρα (παραπανω ειναι στην πραγματικοτητα) και καθε χρονο θα αυξανονται. Οι υπολοιποι δουλευουν ολη μερα (ημιαπαχοληση) για 400 ευρω και θα μειωθει κι αλλο ο μισθος σας και οι θεσεις εργασιας.. Θα δουλευετε 16 ωρες τη μερα οχι για να ζησετε αλλά για να πληρωνετε λογαριασμους, ρευμα, χαρατσι, νερο, νοικι κ.τ.λ., πετρελαιο θερμανσης, βενζινη (1.74 το λιτρο και ανεβαινει καθε χρονο) και δανεια..
  Επισης θα φτασετε σε σημειο να ξεπουλατε σπιτια, χωραφια, οικοπεδα και ακινητα για να ζησετε... Επισης καθε χρονο αυξησεις στα τροφημα και σε ολη την αγορα και οι φοροι δεν θα σταματησουν να αυξανονται.. Και για να σπουδασετε τα παιδια σας απο δω και περα ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.

  ΒΓΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΤΕ γιατι αν μεινετε στους καναπεδες σας θα 'στε εσεις αξιοι της μοιρας σας και των παιδιων σας... Τα ιδια τα παιδια σας αργοτερα θα σας φτησουν καταμουτρα. Ολοι στους δρομους ή τωρα ή ποτε...
  Απάντηση
 4. ΑνώνυμοςFeb 19, 2012 08:23 AM
  ΚΑΝΟΝΙΚΑ Ο ΣΟΙΜΠΛΕ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΚΥΨΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΕΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΝ Κ,. ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΝΑΓΚΑΣΕ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ ΣΤΙς ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΕς ΤΟΥ ΠΡΑΞΕΙς..ομως αυτο το τερας ανηθικοτητας και αντιανθρωπινης συμπεριφορας αντι να συμαζευτει βγαζει γλωσσα και εχει απυθμενο θρασος να απαντα στον κ.ΠΑΠΟΥΛΙΑ..ΑΥΤΟς Ο ΣΑΚΑΤΗς ΜΙΣΑΝΘΡΩΠΟς,..ανιστορητος και δηθεν δυνατος νομιζει μετα απο ολα αυτα οτι θα πετυχει να μας ξεζουμισει ..ειτε ηθικα ειτε οικονομικα ..εμεις αντεξαμε ρε ξογανο 400 χρονια σκλαβιας απο την βαρβαρη τουρκια,..και ειμαστε παλι ελευθεροι ..και νομιζεις οτι θα μπορεσεις εσυ η κοπρια της ευρωπης να σηκωσεις αναστημα στον εκπροσωπο του ελληνικου εθνους??ΠΙΣΩ ΕΧΕΙ Η ΑΧΛΑΔΑ ΤΗΝ ΟΥΡΑ..
  Απάντηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια