Powered By Blogger

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2012

ΠΕΝΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ

Πέντε παραμύθια... για να κοιμόμαστε ήσυχοι!

1ος μύθος: “Η πτωχή, πλην τίμια Ελλάς”

Η Ελλάδα δεν είναι μια φτωχή χώρα!
Από τις αρχές της δεκαετίας του 60, μέχρι και τις αρχές της κρίσης, ο πλούτος της χώρας συνεχώς μεγάλωνε, με αποτέλεσμα, με βάση την κατάταξη της Παγκόσμιας Τράπεζας, η Ελλάδα να παράγει ετησίως ένα εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) που την....
κάνει να κατέχει την αξιοζήλευτη 27η θέση, σε ένα κατάλογο 180 χωρών! (2009)
(http://siteresources.worldbank.org/DATASTATISTICS/Resources/GDP.pdf ).

2ος μύθος: “Η Ελλάδα δεν παράγει”

Η Ελλάδα “παράγει”!
Μέχρι το 2009, ήταν πρώτη στον
παγκόσμιο εμπορικό στόλο.
Το 2010 έγινε δεύτερη, κατέχοντας το 14,8% του συνόλου της παγκόσμιας εμπορικής ναυτιλίας. Όμως, αν συνυπολογιστεί και ο στόλος άλλων, μικρότερων πλοιοκτητών, φτάνουμε στο 20% περίπου του παγκόσμιου στόλου!
Ο υπό ελληνική σημαία στόλος είναι πέμπτη δύναμη στον κόσμο και πρώτος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κατέχοντας το 39,7% του συνόλου.
Κατασκευαστικές εταιρείες: Ένας ισχυρός και σύγχρονος κλάδος, που δραστηριοποιείται με επιτυχία και στο εξωτερικό. Ελληνικές κατασκευαστικές κατασκευάζουν από διυλιστήρια στη Σ. Αραβία, αυτοκινητόδρομους στην Πολωνία, οικιστικά συγκροτήματα στη Ρωσία, κάθε λογής δημόσια και ιδιωτικά έργα σε όλη την έκταση των Βαλκανίων.
Ελληνικές πολυεθνικές: Ναι, από την Ελλάδα ενεργούν ή είναι εγκατεστημένες 216 ελληνικές πολυεθνικές! Ενα πρώτο κατάλογο δίνει η "Ναυτεμπορική" (http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1734560 ). Αυτές όλες ενεργούν σε όλο τον κόσμο με έδρα την Ελλάδα. Να σημειώσουμε ότι σ' αυτές δεν περιλαμβάνονται τραπεζικές και ναυτιλιακές εταιρείες.
Υπεράκτιες (off shore) εταιρείες: Ένας ολόκληρος ανεξέλεγκτος κόσμος επιχειρήσεων, όπως φάνηκε από τα σκάνδαλα της τελευταίας περιόδου. Δρουν ασύδοτα, με την ανοχή ή και κάλυψη των κυβερνήσεων και του καθεστώτος, προστατεύοντας τομείς της επιχειρηματικής δραστηριότητας από τη φορολόγηση, ξεπλένοντας "βρόμικο" χρήμα από τομείς μαφιόζικης καπιταλιστικής δραστηριότητας (ναρκωτικά, όπλα, trafficing κ.λπ.).


3ος μύθος: “Η Ελλάδα μια φτωχή χώρα με πλούσιους κατοίκους”

Στην Ελλάδα, οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι. Σε πρόσφατη έρευνα του ο καθηγητής του ΤΕΙ Αθήνας Χ. Φράγκος, αποδεικνύει, ότι στην Ελλάδα, τα τελευταία 50 χρόνια “η απόσταση μεταξύ πλουσίων και φτωχών συνεχώς αυξάνεται, καθώς οι πρώτοι είτε διατηρούν είτε αυξάνουν τα εισοδήματά τους, εν αντιθέσει με τους δεύτερους των οποίων τα εισοδήματα βαίνουν συνεχώς μειούμενα”.
(http://www.infospoudes.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=196:panepistimiaki-erevna-gia-tin-anisokatanomi-eisodimatos-stin-ellada-pos-gineme-koinonia-ton-2-akron&catid=24615:ekpaidefsi&Itemid=1031 )
Το 20% του πλουσιότερου πληθυσμού της χώρας, από το 43,5% (5,32 δισ. δρχ.) του συνολικού εισοδήματος που κατείχε το 1960, έχει φτάσει να κατέχει το 48,77% του εισοδήματος το 2009 ή 43,38 δισ. ευρώ.” Έτσι, το 2006 η Ελλάδα εμφανίζει το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό φτώχειας στην ΕΕ-27 μετά τη Λετονία. 1 στους 5 κατοίκους στην χώρα μας (20,1%) βρίσκεται κάτω από το όριο φτώχειας. Το ποσοστό μακροχρόνιας φτώχειας ανέρχεται στο 14% (δεύτερο μεγαλύτερο στην ΕΕ-15).
Η σύγκριση του επιπέδου φτώχειας μεταξύ των χωρών της ΕΕ αποκρύπτει τις τεράστιες διαφορές στο επίπεδο διαβίωσης όταν γίνεται με βάση τις εθνικές γραμμές σχετικής φτώχειας. Υιοθετώντας, π.χ., τη γραμμή φτώχειας της Δανίας καταλήγουμε ότι περισσότερο από το 40% των Ελλήνων είναι φτωχοί!

4ος μύθος: “Καταναλώνουμε περισσότερα από ότι παράγουμε”

Προφανώς όχι.
Η “παραγωγή πλούτου” στη χώρα δεν γίνεται με σκοπό την κάλυψη των αναγκών μας, αλλά την παραγωγή κέρδους.
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα μια σειρά από ανάγκες να μην καλύπτονται (γιατί δεν παράγονται αρκετά προϊόντα να καλύψουν αυτές τις ανάγκες, ενώ θα μπορούσαν) και έτσι να εμφανίζονται ελλείμματα τα οποία καλύπτονται με τις εισαγωγές.
Γιατί όμως δεν παράγονται αυτά τα προϊόντα;”, θα μπορούσε να αναρωτηθεί κάποιος καλοπροαίρετα. Γιατί, για παράδειγμα, “ενώ θα μπορούσαμε να παράγουμε κρέας, εντούτοις ξοδεύουμε, σαν χώρα, δισεκατομμύρια ετησίως για εισαγωγές;”
Η απάντηση είναι πάλι απλή: Γιατί η εισαγωγή κρέατος αποφέρει περισσότερα κέρδη! Όπως και η εισαγωγή παπουτσιών, ρούχων κλπ. Και από την στιγμή που ο εισαγωγέας κρέατος, μπορεί να κερδίσει περισσότερα με αυτόν τον τρόπο, γιατί να μπει στην διαδικασία να παράγει;

και τελικά ο 5ος μύθος: “Μαζί τα φάγαμε”

Από το 1997 μέχρι το 2007 η Ελλάδα είχε, από τους μεγαλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρωζώνη με αποτέλεσμα την κατακόρυφη αύξηση του ΑΕΠ κατά 44%. Με σταθερούς τους υπόλοιπους παράγοντες (κρατικά έσοδα, δαπάνες κλπ.) έπρεπε να επέλθει σημαντική μείωση του χρέους ως % του ΑΕΠ (αφού αυτό ορίζεται πάντα ως ποσοστό επί του ΑΕΠ).
Κάτι τέτοιο όμως δεν συνέβη λόγω της τεράστιας μείωσης των φορολογικών συντελεστών στα κέρδη του κεφαλαίου και στη μεγάλη περιουσία, με τη φορολογία επί των αδιανέμητων κερδών να μειώνεται από 35% το 2004 (40-45% το 1981) σε 24% το 2009 και 20% σήμερα, και την εισαγωγή μίας πλειάδας φοροαπαλλαγών.
Π.χ. οι Έλληνες εφοπλιστές, απολαμβάνουν 58 φοροαπαλλαγές, με τελικό αποτέλεσμα να πληρώνουν στο κράτος ετησίως μόλις 12 εκ. ευρώ, έναντι 50 εκ. που πληρώνουν οι μετανάστες με τα παράβολά τους .
Οι φόροι που πλήρωσαν οι μισθωτοί και τα άλλα φυσικά πρόσωπα αυξήθηκαν από 5,6 δις ευρώ το 2004 στα 11 δις ευρώ το 2008. Αντίθετα οι ανώνυμες εταιρείες και τα άλλα νομικά πρόσωπα πλήρωσαν το 2004 4,8 δις ευρώ (4.775 εκ. ευρώ) και το 2008 κατά τι λιγότερο και συγκεκριμένα 4,705 εκ. ευρώ.
Αν η άμεση φορολογία στην Ελλάδα βρισκόταν απλά στον ευρωπαϊκό μέσο όρο κατά την περίοδο 2000-2008, το Δημόσιο θα είχε εισπράξει στο διάστημα αυτό φορολογικά έσοδα της τάξεως των 95 δις ευρώ.
Συνυπολογίζοντας τα έτη 2009 και 2010, προκύπτει ότι το ελληνικό Δημόσιο παραιτήθηκε υπέρ των ψηλών εισοδημάτων από έσοδα που αντιστοιχούν στο δάνειο που έλαβε η χώρα από την Τρόικα
Αυτή είναι η αλήθεια για την “φτωχή Ελλάδα” για την “Ελλάδα που δεν παράγει”, για το ότι “είμαστε φτωχή χώρα με πλούσιους κατοίκους” για το “καταναλώνουμε περισσότερα από οτι παράγουμε” και για το “μαζί τα φάγαμε”!
Τώρα που την ξέρεις, σταμάτα να τους πιστεύεις!

Σμιξιώτης Κωνσταντίνος

http://smixiotis-konstantinos.blogspot.com/

24 σχόλια:

  1. ΑνώνυμοςFeb 24, 2012 05:01 AM
    Πλαστά στοιχεία το 1980 ή που πας ωρέ Αντώνη!

    Φεβρουαρίου 19, 2010 in σχολιαστής | by sxoliasths

    http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=133609

    Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΒΕΡΩΦ * ΡΑΛΛΗΣ: «ΘΑ ΜΑΣ ΤΙΝΑΞΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ»
    Οι καταγγελίες για τα πλαστά στοιχεία το ’80

    Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΕΛΙΑ

    Ο Αντώνης Σαμαράς συμφώνησε αμέσως με την πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου να συσταθεί εξεταστική επιτροπή, υπό τον όρο αυτή να διερευνήσει την οικονομική κατάσταση της χώρας «από το 1980», όπως είπε.

    Προφανής στόχος του αρχηγού της Ν.Δ. να αποδείξει ότι η Ν.Δ. το 1981, φεύγοντας από την εξουσία, παρέδωσε στην πρώτη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μια υγιή οικονομία. Και ότι οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ στη συνέχεια επιδείνωσαν όλα τα στοιχεία της.

    Το πρώτο μέρος του στόχου του κ. Σαμαρά είναι ήδη υπονομευμένο από την υπενθύμιση μιας αποκάλυψης, που κάνει σήμερα η «Ε». Ετσι, αν η εξεταστική επιτροπή φτάσει ποτέ στα γεγονότα του 1981, οι βουλευτές-εξεταστές της Ν.Δ. θα βρεθούν σε δύσκολη θέση. Ιδού τα γεγονότα:

    * Στις 8 Ιουλίου του 1981, ο τότε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπεύθυνος για την οικονομική πολιτική Ευάγγελος Αβέρωφ (ο κ. Σαμαράς υπερηφανεύεται ότι είναι πολιτικό παιδί του) έστειλε στον τότε πρωθυπουργό Γεώργιο Ράλλη μια «απόρρητη έκθεση» για την κατάσταση της οικονομίας. Αν αποκαλυπτόταν, θα ήταν σαν να έβαζε μπουρλότο στα θεμέλια της κυβέρνησης λίγους μήνες πριν από τις εκλογές. Αυτό το παραδέχεται και ο ίδιος ο Ράλλης, ο οποίος, μόλις πήρε την έκθεση στα χέρια του, τηλεφώνησε στον Αβέρωφ και του είπε: «Αν έρθει στη δημοσιότητα, θα μας τινάξεις στον αέρα» (από βιβλίο του Γεωργίου Ράλλη «Ωρες Ευθύνης»).

    Η έκθεση ήρθε στη δημοσιότητα στις 14 Σεπτεμβρίου 1981 (από την εφημερίδα «Εγνατία», η οποία εκδιδόταν τότε στη Θεσσαλονίκη) και ιδού ορισμένα αποσπάσματά της, τα οποία δεν απέχουν πολύ, τηρουμένων των αναλογιών, από τη σημερινή πραγματικότητα:

    * «Αν από τώρα -παρά την προεκλογική περίοδο- δεν ληφθούν ορισμένα μέτρα, στο τέλος του έτους η κατάσταση θα είναι πολύ χειρότερη και μετά θα είναι σχεδόν ασυμμάζευτη».

    * «Τα 240 δισ. δραχμών του ελλείμματος του προϋπολογισμού αντιπροσωπεύουν το 52,5% των προβλεφθέντων συνολικών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού του 1981. Η αναλογία δεν χρειάζεται σχολιασμό».

    * «Αυξάνουμε κάθε χρόνο το έλλειμμα κατά το μέγεθος των τόκων που καταβάλλουμε για τα δάνεια, τα οποία συνάπτουμε για να καλύπτουμε το έλλειμμα. Το ποσόν δε τούτο αυξάνει πάλι κάθε χρόνο λόγω καταβολής τόκων επί των κεφαλαιοποιηθέντων τόκων».

    Ο Αβέρωφ κατέληγε με τη φράση: «Θεωρώ απείρως προτιμώτερο να έχουμε μια κάπως ΟΛΙΓΩΤΕΡΟ ΨΕΥΤΙΚΗ οικονομία» (η ορθογραφία και τα κεφαλαία δικά του)!

    Αυτήν -κατά Αβέρωφ- την οικονομία παρέδωσε η Ν.Δ. το 1981. Αυτήν θέλει να υπερασπιστεί σήμερα η Ν.Δ., όπως δήλωσε ο αρχηγός της. Εκτός αν δεν γνώριζε τίποτα και σήμερα διαβάζει για πρώτη φορά την έκθεση του πολιτικού μέντορά του…
    Απάντηση
  2. ΑνώνυμοςFeb 24, 2012 05:04 AM
    ΑΠΟ ΤΟ 1985 ΠΡΟΒΛΕΠΟΤΑΝ Η ΠΤΩΧΕΥΣΗ

    Οι αναζητούντες εξιλαστήρια θύματα για την κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας, ως φαίνεται, είτε έχουν βαθύ ύπνο είτε δεν γνωρίζουν γραφή και ανάγνωση είτε, τέλος, αλλού το πάνε…

    Του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου

    Η ελληνική πορεία προς την πτώχευση όχι μόνον ήταν γνωστή και επαρκώς αιτιολογημένη με αλλεπάλληλα υπομνήματα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και διεθνών οργανισμών προς τις ελληνικές κυβερνήσεις, αλλά είχ επισημανθεί στον πρωθυπουργό Ανδρέα Παπανδρέου το 1985 από τα πιο επίσημα και έγκυρα χείλη: αυτά του τότε διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Δημήτρη Χαλικιά.

    Και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, αναφέρουμε τα όσα είπε ο τότε διοικητής της ΤτΕ στον συνάδελφο Περικλή Βασιλόπουλο σε μία συζήτηση-εξομολόγηση η οποία δημοσιεύθηκε στον Οικονομικό Ταχυδρόμο στο τεύχος της 8ης Ιανουαρίου 1988.

    Χωρίς περιστροφές, ο κ.Δ.Χαλικιάς περιγράφει πώς το καλοκαίρι του 1985 η χώρα έφθασε στο χείλος της κατάρρευσης, γεγονός που υποχρέωσε την κυβέρνηση Αν.Παπανδρέου να ζητήσει σταθεροποιητικό δάνειο από την ΕΟΚ, τους όρους του οποίου ουδέποτε ετήρησε.

    Μάλιστα, για να πάρει το δάνειο αυτό, ο τότε πρωθυπουργός ανέθεσε τα ηνία της οικονομίας στον κ. Κ.Σημίτη, ο οποίος έχαιρε της εμπιστοσύνης των εταίρων μας, σε αντίθεση με τον προκάτοχό του κ.Γεράσιμο Αρσένη.

    Την περίοδο αυτή, ο Δ.Χαλικιάς χαρακτήρισε ως την πιο δραματική στιγμή της πολυετούς θητείας του στην Τράπεζα της Ελλάδος, επισημαίνοντας τα εξής:

    Το καλοκαίρι του 1985, λίγο πριν τις εκλογές του Ιουνίου, ζήτησα να δω τον τότε πρωθυπουργό κ.Ανδρέα Γ.Παπανδρέου.
    Το έκανα σπανίως, αλλά η επικοινωνία μαζί του ήταν πάντοτε ουσιαστική. Με δύο λέξεις καταλάβαινε τα πάντα. Τού είπα: Κύριε πρόεδρε, αν συνεχίσουμε την ίδια πορεία θα χρεοκοπήσουμε.
    Θα έχουμε στάση πληρωμών. Το έλλειμμα του ισοζυγίου πληρωμών πλησιάζει το 10% του ΑΕΠ και η Τράπεζα συντόμως δεν θα έχει ταμείο να πληρώσει. Χρειάζεται να σχεδιάσετε ένα πρόγραμμα σταθεροποίησης της οικονομίας.

    Μετά τις εκλογές, ο πρωθυπουργός μού ζήτησε να τού υποβάλω μία έκθεση με τις απόψεις μου, πράγμα που έκανα. Όταν την διάβασε μού τηλεφώνησε και μού ζήτησε να εγχειρίσω μία φωτοτυπία στον κ.Σημίτη, που είχε ήδη αναλάβει υπουργός Εθνικής Οικονομίας.
    Ανάμεσα στον Οκτώβριο του 1985 και τον Φεβρουάριο του 1986 πέρασα μερικούς από τους πιο δύσκολους μήνες της θητείας μου. Τα συναλλαγματικά διαθέσιμα της Τράπεζας της Ελλάδος είχαν πέσει κάτω από το ελάχιστο όριο ασφαλείας. Αν και γενικά την δεκαετία του 1980 το επίπεδο των διαθεσίμων ήταν γύρω στο 1 δισεκατομμύριο δολλάρια, είχαμε φθάσει μόλις στα 350 εκατομμύρια δολλάρία.

    Εάν δεν παίρναμε τον Φεβρουάριο του 1986 την πρώτη δόση του δανείου από την ΕΟΚ και εάν δεν είχαμε το σταθεροποιητικό πρόγραμμα Σημίτη, θα βαδίζαμε ευθέως στην κατάρρευση και την χρεοκοπία. Δεν είχαμε λεφτά να πληρώσουμε τις εισαγωγές μας.
    Δεν θα επρόκειτο για συναλλαγματική κρίση της δραχμής, όπως αυτές που γνωρίσαμε τον Μάϊο του 1994 ή τον Νοέμβριο του 1997, αλλά για κάτι πολύ χειρότερο. Αδυναμία κάλυψης των εξωτερικών πληρωμών της χώρας… .

    Για την ιστορία σημειώνουμε ότι παρόμοιες επισημάνσεις έγιναν προς τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ.Ζακ Ντελόρ το 1994 με την γνωστή επιστολή του, από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων υπό τον καθηγητή Άγγελο Αγγελόπουλο το 1990 ύστερα από ενθάρρυνση του τότε πρωθυπουργού της Οικουμενικής Ξεν. Ζολώτα.

    Επίσης, από το 1995 έως το 2003 ακολούθησαν 16 κοινοτικές και διεθνείς εκθέσεις στις οποίες απερίφραστα τονιζόταν ότι η πορεία του ελληνικού δημοσίου χρέους παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

    Τις τελευταίες προσπάθησαν να περιορίσουν οι κυβερνήσεις Κων. Μητσοτάκη την περίοδο 1990-1993
    και Κ.Σημίτη το 1998-1999, με αποτέλεσμα να γίνουν στην Ελλάδα από τις συνδικαλιστικές μαφίες του Δημοσίου περί τις 2.500 απεργίες, συνολικού κόστους σε χαμένες ημέρες εργασίας περί τα 70 δισεκατ. ευρώ.

    Κατά τα λοιπά, αναζητούνται ληστές στην χώρα!…
    Απάντηση
    Απαντήσεις
    1. ΑνώνυμοςFeb 24, 2012 05:27 AM
      Κάνω και εγώ μια πρόβλεψη 27 ετών ...μέχρι το 2039 θα έχει χρεωκοπήσει η Γερμανία και η Αμερική...εγώ το είπα σήμερα.
      όσο σοβαρή είναι αυτή η πρόβλεψη τόσο σοβαρή είναι και η πρόβλεψη ότι θα χρεωκοπήσουμε από το 1985...
  3. ΑνώνυμοςFeb 24, 2012 05:08 AM
    200 000 προσλήψεις μετά το 2004
    Τα κριτήρια με τα οποία θα προσδιορίσει το πλεονά-ζον προσωπικό από όσους προσλήφθηκαν την περίοδο 2004-2010 μελετά η κυβέρνηση

    Στο μικροσκόπιο της κυβέρνησης έχουν μπει περισσότερες από 200.000 προσλήψεις που πραγματοποιήθηκαν από το 2004
    μέχρι σήμερα,
    με στόχο να «αποκαλυφθούν» όσοι διορισμοί υλοποιήθηκαν χωρίς τον έλεγχο του ΑΣΕΠ.
    Το κριτήριο αυτό συζητείται να αποτελέσει ένα από τα βασικά στοιχεία ανάδειξης των 30.000 υπαλλήλων που θα χαρακτηριστούν πλεονάζον προσωπικό από το σύνολο του Δημοσίου, μέχρι το τέλος του 2011.
    Βάσει των στοιχείων που έχει δώσει στη δημοσιότητα η κυβέρνηση για τις προσλήψεις, προκύπτει ότι την περίοδο 2004-2010 περισσότεροι από 67.000 διορισμοί δεν καταγράφηκαν στις εκθέσεις του ΑΣΕΠ.
    Λόγω της έλλειψης θεσμικού πλαισίου για τη μέθοδο με την οποία θα προκύψει το πλεονάζον προσωπικό, στην τελευταία κυβερνητική επιτροπή συζητήθηκε έντονα η αναγκαιότητα για τον καθορισμό αυστηρών, αντικειμενικών κριτηρίων, προκειμένου να είναι όσο το δυνατόν διαφανής και αδιάβλητη η διαδικασία.
    «Δεν θα δώσουμε κανένα δικαίωμα να μας κατηγορήσουν για κομματικές διώξεις, όλα θα είναι διαφανή και καθαρά στο θέμα της εφεδρείας», αναφέρει κυβερνητικός παράγοντας.
    Οι μεταταχθέντες

    Εκτός του κριτηρίου που καθορίζεται από το πόσο κοντά είναι στη συνταξιοδότηση ένας υπάλληλος, καθώς και από το εάν έχει κατοχυρώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα, στην κυβερνητική επιτροπή συζητήθηκε να προταχθούν όσοι από τους 215.000 υπαλλήλους έχουν διοριστεί στον «στενό» και ευρύτερο δημόσιο τομέα από το 2004 μέχρι και το 2010, εκτός ΑΣΕΠ. Παράλληλα τέθηκε ως πρόταση να ενταχθούν σε εφεδρεία οι περίπου 5.000 μεταταχθέντες από τον ΟΣΕ, τον ΟΑΣΑ και την πρώην Ολυμπιακή με το σκεπτικό ότι έχουν κριθεί πλεονάζοντες στους φορείς τους οπότε ως τέτοιοι μπορούν να χαρακτηριστούν και στον στενό δημόσιο τομέα.
    Στα κυβερνητικά πηγαδάκια συζητείται έντονα η πρόταση να διερευνηθεί το ενδεχόμενο ένταξης στο πλεονάζον προσωπικό και των 35.000 που μονιμοποιήθηκαν με το Προεδρικό Διάταγμα Παυλόπουλου. Μάλιστα αναφέρθηκε ότι οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι στην πλειονότητά τους διορίστηκαν με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου ιδιωτικού δικαίου μετά από αλλεπάλληλες συμβάσεις που ξεπερνούσαν τους 24 μήνες χωρίς αντικειμενικά κριτήρια.

    Ολη η συζήτηση περί κριτηρίων για το πλεονάζον προσωπικό «βρίσκεται στον αέρα» λόγω σοβαρών νομικών προβλημάτων, τα οποία θα εξετάσει ειδική νομοπαρασκευαστική επιτροπή από εμπειρογνώμονες των συναρμόδιων υπουργείων Οικονομικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εσωτερικών.
    Το θέμα της εμπλοκής του ΑΣΕΠ στον διορισμό ενός υπαλλήλου είναι πολύπλοκο, αφού η ανεξάρτητη αρχή έχει τη δυνατότητα να ελέγχει τις προκηρύξεις και τα αποτελέσματα διαγωνισμών αλλά με κριτήρια που καθόριζε η εκάστοτε νομοθεσία.
    Απάντηση
  4. ...λογικό σαν θέμα! Μπράβο...

    Μάριος
    Απάντηση
  5. ΑνώνυμοςFeb 24, 2012 05:11 AM
    Αν γίνονταν εκλογές σήμερα ποιο κόμμα θα ψηφίζατε;
    Χρυσή Αυγή
    407 19%
    Ακυρο - Λευκό
    273 12.7%
    ΣΥΡΙΖΑ
    263 12.3%
    Νέα Δημοκρατία
    255 11.9%
    ΚΚΕ
    227 10.6%
    Δημοκρατική Αριστερά
    215 10%
    ΠΑΣΟΚ
    187 8.7%
    ΑΝΤΑΡΣΥΑ
    144 6.7%
    Αλλο
    90 4.2%
    Οικολόγοι Πράσινοι
    34 1.6%
    Δημοκρατική Συμμαχία
    28 1.3%
    ΛΑΟΣ
    22 1%
    sto eleutheriaonline.gr
    Απάντηση
  6. ΑνώνυμοςFeb 24, 2012 05:25 AM
    εχει πεσει γερη μασα κοροιδα ειστε η' δεν το ξερετε; η πουτανα η ελλαδα πρεπει να πληρωσει και θα πληρωσει οσο κι αν τσουξει ο κωλος μας.
    Απάντηση
    Απαντήσεις
    1. ΑνώνυμοςFeb 24, 2012 05:29 AM
      Μπράβο ρε μεγάλε ...για τις λαμογιές άλλων είσαι έτοιμος να δώσεις και κώλο...α ρε Καραισκάκη που είσαι να δεις τους απογόνους σου...
    2. ΑνώνυμοςFeb 24, 2012 06:39 AM
      αντε γαμησου ρε απολιφαδι ανθελληνικο που θα πεις την Ελλαδα πουτανα,τι την περασες σαν την μαμα σου που γαμιεται;
  7. ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΣΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ. ΚΟΙΜΑΣΑΙ ΟΡΘΙΟΣFeb 24, 2012 05:34 AM
    ΕΙΣΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣ
    Απάντηση
  8. ΑνώνυμοςFeb 24, 2012 05:34 AM
    PAIDIA ΚΟΨΤΕ ΤΙΣ $ ΒΡΑΔΥΝΕΣ ...ΜΑΝΑΚΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ!

    ΕΧΕΤΕ ΓΙΝΕΙ ΟΙ ΥΙΟΙ "ΚΟΜΑΝΕΤΣΗ" !!!
    Απάντηση
  9. ΑνώνυμοςFeb 24, 2012 05:37 AM
    ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΟΙ ΛΙΠΟΤΑΧΤΕΣ …ΗΡΩΕΣ;

    ΑΙΩΝΙΑ ΕΘΝΟΚΤΟΝΑ ΔΕΞΙΑ!

    ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΛΕΤΗ ΜΕΧΡΙ …ΣΗΜΕΡΑ!!!


    Φωτιές τούς άναψε ο Δούκας


    Σε δύσκολη θέση ΝΔ και Καραμανλής μετά τη δημοσιοποίηση των επιστολών που προειδοποιούσαν για χρεοκοπία

    ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Διονύσης Νασόπουλος
    ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Δευτέρα 01 Αυγούστου 2011



    Τις «αμαρτίες» της κυβέρνησης Καραμανλή για το οικονομικό ναυάγιο επαναφέρουν στο προσκήνιο και ανάβουν νέες φωτιές στη ΝΔ οι επιστολές του πρώην υφυπουργού Πέτρου Δούκα, που προειδοποιούσε από το φθινόπωρο του 2008 τον τότε πρωθυπουργό

    ότι το ελληνικό χρέος γινόταν ανεξέλεγκτο και η χώρα κινδύνευε να χάσει την εμπιστοσύνη των αγορών.

    Εσωστρεφεια.

    Το γαλάζιο επιτελείο απέφυγε κάθε σχόλιο για τη δημοσιοποίηση των επιστολών του κ. Δούκα (από το «Βήμα της Κυριακής») μπροστά στον κίνδυνο να ανοίξει ένας νέος κύκλος εσωστρέφειας στο κόμμα,
    αλλά κομματικοί παράγοντες

    δεν απέκλειαν το περιεχόμενο των επιστολών να σταθεί αφορμή για μια ηχηρή αποστασιοποίηση του

    Αντώνη Σαμαρά από τις επιλογές του προκατόχου του στο οικονομικό πεδίο, καθώς αναγνωρίζουν ότι ο πρώην υπουργός είχε χτυπήσει στην πραγματικότητα το καμπανάκι της χρεοκοπίας.

    Το επιτελείο της Λεωφόρου Συγγρού, πάντως, θα κινηθεί με στόχο την υποβάθμιση του θέματος, προκειμένου να αποφευχθούν εσωκομματικοί κραδασμοί, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες γίνονται διαβουλεύσεις με την πλευρά του πρώην πρωθυπουργού για τον κοινό χειρισμό της υπόθεσης.

    Ανώτατη κομματική πηγή τόνιζε χθες στα «ΝΕΑ» ότι οι προσωπικές εκτιμήσεις και παρατηρήσεις που εμπεριείχαν οι επιστολές του κ. Δούκα «δεν μπορούν να οδηγήσουν σε μεταχρονολογημένες ρήξεις», αφήνοντας ουσιαστικά αιχμές για τη χρονική στιγμή που το περιεχόμενο των επιστολών ήρθε στο προσκήνιο.

    ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ.
    Σε κάθε περίπτωση, ο συναγερμός που είχε εκπέμψει ο κ. Δούκας το φθινόπωρο του 2008,
    πριν από την αντικατάσταση του Γιώργου Αλογοσκούφη

    από τον Γιάννη Παπαθανασίου στο υπουργείο Οικονομίας,

    αφήνει εκτεθειμένο τον Κώστα Καραμανλή, ο οποίος φαίνεται ότι αξιολογούσε διαφορετικά την οικονομική κατάσταση. Ο τότε υφυπουργός Εξωτερικών προειδοποιούσε για τη διόγκωση των ελλειμμάτων που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αδυναμία δανεισμού τη χώρα,

    τόνιζε ότι το Δημόσιο θα χρειαζόταν περισσότερα από 40 δισ. ευρώ για να καλύψει τις ετήσιες ανάγκες του και πρότεινε να ληφθούν άμεσα μέτρα για την τόνωση της ανάπτυξης με επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων (ΟΤΕ, ΕΛΠΕ, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΕΥΔΑΠ, Λαχεία, ΟΔΙΕ κ.λπ.), αλλαγές στα τεκμήρια, μείωση των αμυντικών δαπανών και μετοχοποιήσεις σε αεροδρόμια και λιμάνια.


    ΔΙΑΒΑΣΕ ΗΛΙΘΙΕ ΕΛΛΗΝΑ: ΚΑΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΑΝ !!!

    ΚΑΙ Λ Ι Π Ο Τ Α Χ Τ Η Σ Α Ν !!!


    Διαβάστε και ρωτήστε ΕΣΕΙΣ !!! γιατί μας έκρυψαν την αλήθεια και μας πρόδωσαν;
    Απάντηση
    Απαντήσεις
    1. ΑνώνυμοςFeb 24, 2012 06:20 AM
      ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΗΡΘΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΞΥΠΝΗΣΕΣ ΜΑΛΑΚΑ ΠΟΥ ΤΡΩΓΑΜΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΤΑ ΒΑΤΙΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΙΑ ΨΗΦΟΘΗΡΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ,ΚΑΙ ΕΒΑΛΕ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΑΛΗΤΗ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟ ΚΑΙ ΛΑΜΟΓΙΟ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ,ΓΙΑΥΤΟ ΤΑ ΤΙΝΑΞΕ ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΗΛΙΘΙΕ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ Η ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΕΙΣΑΙ Η ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΦΑΕΙ ΜΑΖΙΤΟΥΣ ΚΟΠΡΙΤΗ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ.
  10. ΑνώνυμοςFeb 24, 2012 05:38 AM
    ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΟΙ ΛΙΠΟΤΑΧΤΕΣ …ΗΡΩΕΣ;

    ΑΙΩΝΙΑ ΕΘΝΟΚΤΟΝΑ ΔΕΞΙΑ!

    ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΛΕΤΗ ΜΕΧΡΙ …ΣΗΜΕΡΑ!!!


    Φωτιές τούς άναψε ο Δούκας


    Σε δύσκολη θέση ΝΔ και Καραμανλής μετά τη δημοσιοποίηση των επιστολών που προειδοποιούσαν για χρεοκοπία

    ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Διονύσης Νασόπουλος
    ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Δευτέρα 01 Αυγούστου 2011



    Τις «αμαρτίες» της κυβέρνησης Καραμανλή για το οικονομικό ναυάγιο επαναφέρουν στο προσκήνιο και ανάβουν νέες φωτιές στη ΝΔ οι επιστολές του πρώην υφυπουργού Πέτρου Δούκα, που προειδοποιούσε από το φθινόπωρο του 2008 τον τότε πρωθυπουργό

    ότι το ελληνικό χρέος γινόταν ανεξέλεγκτο και η χώρα κινδύνευε να χάσει την εμπιστοσύνη των αγορών.

    Εσωστρεφεια.

    Το γαλάζιο επιτελείο απέφυγε κάθε σχόλιο για τη δημοσιοποίηση των επιστολών του κ. Δούκα (από το «Βήμα της Κυριακής») μπροστά στον κίνδυνο να ανοίξει ένας νέος κύκλος εσωστρέφειας στο κόμμα,
    αλλά κομματικοί παράγοντες

    δεν απέκλειαν το περιεχόμενο των επιστολών να σταθεί αφορμή για μια ηχηρή αποστασιοποίηση του

    Αντώνη Σαμαρά από τις επιλογές του προκατόχου του στο οικονομικό πεδίο, καθώς αναγνωρίζουν ότι ο πρώην υπουργός είχε χτυπήσει στην πραγματικότητα το καμπανάκι της χρεοκοπίας.

    Το επιτελείο της Λεωφόρου Συγγρού, πάντως, θα κινηθεί με στόχο την υποβάθμιση του θέματος, προκειμένου να αποφευχθούν εσωκομματικοί κραδασμοί, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες γίνονται διαβουλεύσεις με την πλευρά του πρώην πρωθυπουργού για τον κοινό χειρισμό της υπόθεσης.

    Ανώτατη κομματική πηγή τόνιζε χθες στα «ΝΕΑ» ότι οι προσωπικές εκτιμήσεις και παρατηρήσεις που εμπεριείχαν οι επιστολές του κ. Δούκα «δεν μπορούν να οδηγήσουν σε μεταχρονολογημένες ρήξεις», αφήνοντας ουσιαστικά αιχμές για τη χρονική στιγμή που το περιεχόμενο των επιστολών ήρθε στο προσκήνιο.

    ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ.
    Σε κάθε περίπτωση, ο συναγερμός που είχε εκπέμψει ο κ. Δούκας το φθινόπωρο του 2008,
    πριν από την αντικατάσταση του Γιώργου Αλογοσκούφη

    από τον Γιάννη Παπαθανασίου στο υπουργείο Οικονομίας,

    αφήνει εκτεθειμένο τον Κώστα Καραμανλή, ο οποίος φαίνεται ότι αξιολογούσε διαφορετικά την οικονομική κατάσταση. Ο τότε υφυπουργός Εξωτερικών προειδοποιούσε για τη διόγκωση των ελλειμμάτων που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αδυναμία δανεισμού τη χώρα,

    τόνιζε ότι το Δημόσιο θα χρειαζόταν περισσότερα από 40 δισ. ευρώ για να καλύψει τις ετήσιες ανάγκες του και πρότεινε να ληφθούν άμεσα μέτρα για την τόνωση της ανάπτυξης με επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων (ΟΤΕ, ΕΛΠΕ, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΕΥΔΑΠ, Λαχεία, ΟΔΙΕ κ.λπ.), αλλαγές στα τεκμήρια, μείωση των αμυντικών δαπανών και μετοχοποιήσεις σε αεροδρόμια και λιμάνια.


    ΔΙΑΒΑΣΕ ΗΛΙΘΙΕ ΕΛΛΗΝΑ: ΚΑΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΑΝ !!!

    ΚΑΙ Λ Ι Π Ο Τ Α Χ Τ Η Σ Α Ν !!!


    Διαβάστε και ρωτήστε ΕΣΕΙΣ !!! γιατί μας έκρυψαν την αλήθεια και μας πρόδωσαν;
    Απάντηση
  11. ΑνώνυμοςFeb 24, 2012 06:03 AM
    Το αστειο της ολης υποθεσης ποιο ειναι? Παραγουμε τα παντα σα χωρα: γαλακτοκομικα, κρεατα, οσπρια, ελαιολαδο, λαχανικα, φρουτα κ.τ.λ., εχουμε ορυκτο πλουτο, πετρελαια, φυσικο αεριο, λυγνιτη, φωτοβολταικα κ.τ.λ., ημαστε πρωτοι σε ναυσιπλοία και νησια κτ.λ., ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ εχουμε τα παντα σε αφθονία, εχουμε την πιο πλουσια χωρα ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΗ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΧΑΜΗΛΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ...
    Απάντηση
  12. ΑνώνυμοςFeb 24, 2012 06:03 AM
    Απετυχε παταγοδως η εισοδος μας στην ευρωζωνη και στο ευρω... Αυτο που φοβουνται οι Ευρωπαιοι και οι αμερικανοι ειναι ενας πολιτικος που θα βγει με τσαμπουκα και θα τους πεταξει ολους εξω...Θα κανει ριζικη αλλαγη του ολου συστηματος... Επιστροφη στην δραχμη, κλεισιμο των συνορων, και απο τον τοσο πλουτο (παραγωγικο, φυσικο και ορυκτο πλουτο) που εχει η χωρα μας θα τα κουμανταρει μονο ο ελληνικος λαος και θα το πουλαμε σε οποιες χωρες γουσταρουμε και σε οτι τιμη γουσταρουμε... Εξω απ τη χωρα οι ξενες εταιριες-επενδητες-επιχειρησει­ς-κερδοσκοποι..ΞΥΠΝΑΤΕ.
    Αυτο φοβουνται γι αυτο μας εχουν ακομα στο ευρω και δεν μας αφηνουν να χρεοκοπησουμε γιατι αν αναλαβει τη χωρα μας ενας με παπαρια και εφαρμοσει τα παραπανω που ανεφερα τοτε θα χασουν ολες οι τραπεζες, οι πολυεθνικες, οι ξενες εταιριες, οι κερδοσκοποι και ο ελληνικος λαος θα τρωει με χρυσα κουταλια... δεν θα ειμαστε πλεον σκλαβοι των ξενων...

    Αποδειχτηκε οτι ΝΔ,ΠΑΣΟΚ,ΛΑΟΣ,Μπακογιαννη και Κουβελης και Οικολογοι ειναι ολοι τους ενα... το ιδιο πραμα... Ολοι τους υπερ της Ευρωπαικης Ενωσης, υπερ του ευρω, υπερ του ΝΑΤΟ, υπερ του να ξεπουλαμε στους ξενους οτι δημοσιο πλουτο εχουμε και ολοι τους ειναι υπερ στο να πληρωθει ΟΛΟ το χρεος της Ελλαδος...
    Απάντηση
  13. Σ αυτη την κατασταση που βρισκετε αυτη τη στιγμη η χωρα και γνωριζοντας οτι ερχονται χειροτερα χρονια ολοι οι Ελληνες πιστευω θα θελανε εναν πολιτικο με παπαρια να τους κρεμασει ολους τους προδοτες που ψηφισαν τα μνημονια και ξεπουλησαν την χωρα μας στους ξενους... και τελικα ο λαος πλεον για τα επομενα ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 10 χρονια θα ζει με 400 ευρω το μηνα ΑΝ βρει δουλεια (γιατι δουλειες δεν εχει καθολου), θα δουλευει για να πληρωνει λογαριασμους και οχι για να ζησει (χαρατσι, ρευμα, τηλεφωνα, ασφαλεια, κτεο, τελη κυκλοφοριας, ΦΠΑ, νερο, νοικι, δανεια κ.τ.λ.).... 1 εκατομυριο ανεργοι ειναι εγγεγραμενοι (στην πραγματικοτητα ειναι παραπανω), οι συνταξεις πεσαν λιγοτερο απο 300 ευρω, η βενζινη εχει φτασει πανω απο 1,74 το λιτρο... πολυ ακριβεια σ ολη την αγορα (ημαστε η πιο ακριβη χωρα στην Ευρωπη) και οι γονεις δεν μπορουν να σπουδασουν τα παιδια τους...
    Οι νεοι οδευουν στην αβεβαιοτητα και σε αυτοκτονιες...

    (Εγω προσωπικα αν φτασω σε τετοιο σημειο, να μην εχω ουτε καν να φαω, δεν θα τους κανω την χαρη να αυτοκτονησω... θα παρω μαζι μου στο ταφο μου εναν πολιτικο τουλαχιστον... )

    ΥΣ. Ξεσηκωθειτε και βγειτε ολοι στους δρομους.. Με την υπογραφη της δανειακης συμβασης χανουμε την εθνικη μας κυριαρχια και αυτοματα η χωρα γινεται μαγαζακι των ξενων.. δηλαδη οτι γουσταρουν κανουν εδω μεσα και μετα δεν εχεις δικαιωμα να μιλησεις και να αντιδρας στην ιδια σου τη χωρα..
    Απάντηση
  14. ΑνώνυμοςFeb 24, 2012 06:16 AM
    Λοιπόν ! Πάρε ένα όπλο σκότωσε όποιον νομίζεις και ύστερα αυτοκτόνησε !

    Έτσιο θα σωθούμε απο δύο ΠΛΗΓΕΣ !! ταυτόχρονα....


    Κατάλαβες;;;
    Απάντηση
  15. ΑνώνυμοςFeb 24, 2012 06:30 AM
    Ντιετσι Γκρετσι , ντιετσι κουμαντι . αυτο λενε οι Ιταλοι για τους Ελληνες. 10 Ελληνες 10 κουμανταδοροι....

    αν το ξεπερασουμε αυτο , εχουμε την μιση λυση στην τσεπη μας.

    δες τε την Βουλη Α.Ε. , ολοι τους μα ολοι τους ,κουβαλανε εναν Προεδρο. εναν Αρχηγο.

    πουθενα δεν βρισκεις καποιον να εκτελει εντολες.εναν ρολιστα. ολοι τους στα πηδαλια, καπεταναιοι...
    Απάντηση
  16. ΑνώνυμοςFeb 24, 2012 06:38 AM
    ΟΤΑΝ ΛΕΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ:ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΡΟΚΦΕΛΛΕΡ,ΜΟΡΓΚΑΝ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΛΛΟΙ......ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΛΕΜΕ;
    Απάντηση
  17. ΑνώνυμοςFeb 24, 2012 06:41 AM
    ΠΑΝΤΩΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΔΕΞΙΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ.
    Απάντηση
  18. ΑνώνυμοςFeb 24, 2012 07:44 AM
    Πλαστά στοιχεία το 1980 ή που πας ωρέ Αντώνη!

    Φεβρουαρίου 19, 2010 in σχολιαστής | by sxoliasths

    http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=133609

    Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΒΕΡΩΦ * ΡΑΛΛΗΣ: «ΘΑ ΜΑΣ ΤΙΝΑΞΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ»
    Οι καταγγελίες για τα πλαστά στοιχεία το ’80

    Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΕΛΙΑ

    Ο Αντώνης Σαμαράς συμφώνησε αμέσως με την πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου να συσταθεί εξεταστική επιτροπή, υπό τον όρο αυτή να διερευνήσει την οικονομική κατάσταση της χώρας «από το 1980», όπως είπε.

    Προφανής στόχος του αρχηγού της Ν.Δ. να αποδείξει ότι η Ν.Δ. το 1981, φεύγοντας από την εξουσία, παρέδωσε στην πρώτη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μια υγιή οικονομία. Και ότι οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ στη συνέχεια επιδείνωσαν όλα τα στοιχεία της.

    Το πρώτο μέρος του στόχου του κ. Σαμαρά είναι ήδη υπονομευμένο από την υπενθύμιση μιας αποκάλυψης, που κάνει σήμερα η «Ε». Ετσι, αν η εξεταστική επιτροπή φτάσει ποτέ στα γεγονότα του 1981, οι βουλευτές-εξεταστές της Ν.Δ. θα βρεθούν σε δύσκολη θέση. Ιδού τα γεγονότα:

    * Στις 8 Ιουλίου του 1981, ο τότε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπεύθυνος για την οικονομική πολιτική Ευάγγελος Αβέρωφ (ο κ. Σαμαράς υπερηφανεύεται ότι είναι πολιτικό παιδί του) έστειλε στον τότε πρωθυπουργό Γεώργιο Ράλλη μια «απόρρητη έκθεση» για την κατάσταση της οικονομίας. Αν αποκαλυπτόταν, θα ήταν σαν να έβαζε μπουρλότο στα θεμέλια της κυβέρνησης λίγους μήνες πριν από τις εκλογές. Αυτό το παραδέχεται και ο ίδιος ο Ράλλης, ο οποίος, μόλις πήρε την έκθεση στα χέρια του, τηλεφώνησε στον Αβέρωφ και του είπε: «Αν έρθει στη δημοσιότητα, θα μας τινάξεις στον αέρα» (από βιβλίο του Γεωργίου Ράλλη «Ωρες Ευθύνης»).

    Η έκθεση ήρθε στη δημοσιότητα στις 14 Σεπτεμβρίου 1981 (από την εφημερίδα «Εγνατία», η οποία εκδιδόταν τότε στη Θεσσαλονίκη) και ιδού ορισμένα αποσπάσματά της, τα οποία δεν απέχουν πολύ, τηρουμένων των αναλογιών, από τη σημερινή πραγματικότητα:

    * «Αν από τώρα -παρά την προεκλογική περίοδο- δεν ληφθούν ορισμένα μέτρα, στο τέλος του έτους η κατάσταση θα είναι πολύ χειρότερη και μετά θα είναι σχεδόν ασυμμάζευτη».

    * «Τα 240 δισ. δραχμών του ελλείμματος του προϋπολογισμού αντιπροσωπεύουν το 52,5% των προβλεφθέντων συνολικών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού του 1981. Η αναλογία δεν χρειάζεται σχολιασμό».

    * «Αυξάνουμε κάθε χρόνο το έλλειμμα κατά το μέγεθος των τόκων που καταβάλλουμε για τα δάνεια, τα οποία συνάπτουμε για να καλύπτουμε το έλλειμμα. Το ποσόν δε τούτο αυξάνει πάλι κάθε χρόνο λόγω καταβολής τόκων επί των κεφαλαιοποιηθέντων τόκων».

    Ο Αβέρωφ κατέληγε με τη φράση: «Θεωρώ απείρως προτιμώτερο να έχουμε μια κάπως ΟΛΙΓΩΤΕΡΟ ΨΕΥΤΙΚΗ οικονομία» (η ορθογραφία και τα κεφαλαία δικά του)!

    Αυτήν -κατά Αβέρωφ- την οικονομία παρέδωσε η Ν.Δ. το 1981. Αυτήν θέλει να υπερασπιστεί σήμερα η Ν.Δ., όπως δήλωσε ο αρχηγός της. Εκτός αν δεν γνώριζε τίποτα και σήμερα διαβάζει για πρώτη φορά την έκθεση του πολιτικού μέντορά του…
    Απάντηση
  19. ΑνώνυμοςFeb 24, 2012 09:07 AM
    ΘΕΛΑΤΕ ΠΑΣΟΚ;;;
    ΘΕΛΑΤΕ ΝΔ;
    ΘΕΛΑΤΕ ΚΚΕ;
    ΘΕΛΑΤΕ ΣΦΥΡΙΖΑ;;;
    ΘΕΛΑΤΕ ΛΑΟΣ;;
    ΘΕΛΑΤΕ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ;
    ΘΕΛΑΤΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ;;
    ΘΕΛΑΤΕ ΕΥΡΩ;;
    ΘΕΛΑΤΕ ΚΟΜΜΑΤΟΤΡΟΦΕΣ;;









    ΤΟΝ ΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΠΑΟΥΛΟ ΤΩΡΑ!!!!!
    Απάντηση
  20. ΑνώνυμοςFeb 24, 2012 10:27 AM
    Λίγο να γελάσει το χειλάκι μας..


    Ένας κρητικός, ο Σήφης , έχει συμπληρώσει τη φορολογική του δήλωση, όπως κάνει κάθε χρόνο και πριν την καταθέσει την πάει στον κουμπάρο του, τον λογι-στή, για ένα έλεγχο.

    Ο λογιστής τσεκάρει πίνοντας τη ρακή που έχει έρθει στο τραπέζι, κάνοντας τις συνήθεις ερωτήσεις:

    Εβαλες το σπίτι? και Βέβαια απαντά ο κουμπάρος.

    Εβαλες το εξοχικό σπίτι? και Βέβαια απαντά ο κουμπάρος.

    Εβαλες τις ελιές? και Βέβαια ξαναπαντά ο κουμπάρος.

    Εβαλες το κοπέλι που σπουδάζει στην Αθήνα?

    Ε! βέβαια το κοπέλι θα λησμονούσα?

    Εβαλες το αγροτικό και το άλλο αμάξι της γυναίκας σου?

    Και Βέβαια ρε κουμπάρε όπως κάθε χρόνο!

    Εβαλες την γκόμενα που έχεις, την γυναίκα του Μανωλιού?

    Κάγκελο ο Σήφης!!! Τι εννοείς ρε κουμπάρε; ρωτάει.

    Απαντά ο Λογιστής : από φέτος όσοι έχουν γκόμενα την...
    δηλώνουν στην εφορία .

    Σκεπτικός ο Σήφης ξύνει το κεφάλι του αμήχανα για μερικά δευτερόλεπτα και απαντά:
    - Την γκόμενα θα την δηλώσει αυτός που έχει τη ψιλή κυριότητα, εγώ έχω μόνο την επικαρπία!
    Απάντηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια