Powered By Blogger

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2012

Η ΠΡΟΣΤΥΧΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΙΤΙΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ

Για… προστασία του Γιώργου συγκροτείται η Εξεταστική!

Αποτελεί μέρος της συμφωνίας για την ανώδυνη αποχώρηση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και τη διαδοχή του η αποδοχή της πρότασής του για τη σύσταση της Επιτροπής.
Αποκαλυπτική, για τις συμφωνίες διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ, ήταν η συνεδρίαση της Βουλής στην οποία αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση των καταγγελιών του μέλους της ΕΛΣΤΑΤ κυρίας Ζωής Γεωργαντά.
Η κ. Γεωργαντά είχε καταγγείλει παρεμβάσεις του κ. Παπακωνσταντίνου που διόγκωσαν το έλλειμμα το 2009 με αποτέλεσμα να...
οδηγηθεί η χώρα σιδηροδέσμια στο Μνημόνιο και στο ΔΝΤ.
Ο κ. Γ. Παπανδρέου αντιμετώπιζε το ενδεχόμενο διερεύνησης της υπόθεσης με έκδηλη ανησυχία. Οι αποστροφές του ήταν σαφείς. «Δεν θα γίνω εγώ το εξιλαστήριο θύμα», δήλωνε κι αναφερόταν ακριβώς σε αυτά.
Η ανησυχία μετατρεπόταν σε φόβο μπροστά στη σκέψη να συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή από μία άλλη κοινοβουλευτική πλειοψηφία που θα είχε προκύψει μετά από εκλογές. Η λύση που προκρίθηκε ήταν το κλείσιμο της υπόθεσης από την παρούσα Βουλή που το ΠΑΣΟΚ διαθέτει κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
Όλοι πλέον αντιλαμβάνονται ότι η συμφωνία που οδηγεί στη διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ περιλαμβάνει την παραγραφή και το κλείσιμο της υπόθεσης της ΕΛΣΤΑΤ.
Με πολιτικούς όρους αυτό μεταφράζεται σε κάλυψη και θωράκιση του κ. Παπανδρέου από κινδύνους και απρόβλεπτες εξελίξεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν ακόμα και σε Ειδικό Δικαστήριο. Η αντιπαροχή που έδωσε ο πρώην Πρωθυπουργός είναι η αποχώρησή του και η διάλυση του «παπανδρεϊκού μπλοκ»….

Τελικά η δήλωση του κ. Λοβέρδου -«Αν πειράξουν τον Παπανδρέου θα γίνει μακελειό»- έρχεται πλέον και …δένει με τις εξελίξεις.
Τα… «κουκουλώματα»
Όσο και αν υπάρχει παράδοση στο «κουκούλωμα» ευθυνών πολιτικών προσώπων από τη Βουλή τα τελευταία χρόνια, ο κ. Παπανδρέου είχε βάσιμους φόβους και ανησυχίες. Στην κοινωνία υπάρχει φτώχεια, εξαθλίωση, συσσωρευμένη οργή που θα μπορούσε να καταστεί ανεξέλεγκτη, να ζητηθεί «πολιτικό αίμα» προκειμένου να εκτονωθεί.
Η συμφωνία επικυρώθηκε από τη Βουλή που αποφάσισε κατά πλειοψηφία τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής με τις ψήφους των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, του ΛΑΟΣ, και της Δημοκρατικής Αριστεράς.
Η πλειοψηφία στην 19μελή επιτροπή θα αποτελείται από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, τους οποίους θα επιλέξει ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος, αφού η σύνθεση της επιτροπής είναι κρίσιμο μέγεθος. Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος (εξ απορρήτων του κ. Παπανδρέου) έθεσε μάλιστα και προθεσμία για να ολοκληρωθούν οι εργασίες και να υποβληθεί το πόρισμα της επιτροπής.
Η προθεσμία αυτή εκπνέει στις 23 Μαρτίου, πάμε δηλαδή σε διαδικασία εξπρές. Ο σχεδιασμός του ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζει τις αντιδράσεις της Ν.Δ. και των κομμάτων της Αριστεράς που προβάλλον ενστάσεις γι’ αυτή τη διαδικασία εξπρές για να κλείσει όπως – όπως το θέμα.
Το μυστικό
Σε αυτή την περίπτωση, η κοινοβουλευτική πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ θα συνδέσει την παράταση των εργασιών της εξεταστικής επιτροπής με την αναβολή των εκλογών. Εκλογές δεν μπορούν να προκηρυχθούν αν η Βουλή είναι ανοικτή.
Με την απειλή αυτή το ΠΑΣΟΚ εκτιμά ότι θα αμβλύνει τις αντιδράσεις (κυρίως της Ν.Δ.) αλλά και αυτές που θα προκληθούν από ένα πόρισμα που θα είναι απαλλακτικό για τους κ.κ. Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου.
Πριν φτάσουμε εδώ, αξίζει να αναφέρουμε ότι στο τραπέζι έπεσε και η ιδέα επέκτασης του πεδίου έρευνας της Εξεταστικής Επιτροπής για την περίοδο διακυβέρνησης του κ. Καραμανλή. Η ιδέα αυτή είχε λογική και σκοπιμότητα συμψηφισμού αλλά απορρίφθηκε από τον κ. Βενιζέλο.
Ο υπουργός Οικονομικών θεώρησε ότι με αυτό τον τρόπο δεν κλείνει η υπόθεση των ευθυνών Παπανδρέου – Παπακωνσταντίνου, αντίθετα ανοίγει επικίνδυνα.
Σε μία τέτοια περίπτωση η ΝΔ θα έκανε ρελάνς για να ασχοληθεί η εξεταστική επιτροπή και με τα πεπραγμένα της κυβέρνησης του κ. Κώστα Σημίτη. Και τότε τα απόνερα αυτής της έρευνας ενδέχεται να έφταναν ως το σημερινό Πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο που ήταν Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας κατά την περίοδο εκείνη και ιδιαίτερα την περίοδο που μπήκε η Ελλάδα στο ευρώ. Πολλοί είναι εκείνοι άλλωστε που επισημαίνουν την ανάγκη διενέργειας ερευνών για πολιτικές και ποινικές ευθύνες για όλες τις κυβερνήσεις από το 1996 έως σήμερα, οπότε και η χώρα αντιμετωπίζει το σοβαρότερο οικονομικό πρόβλημα από την Απελευθέρωσή της.
Ύστερα από αυτή την εξέλιξη έχει μεγάλο ενδιαφέρον η αντίδραση και η στρατηγική που θα ακολουθήσει η Νέα Δημοκρατία που έχει εξαγγείλει σύσταση εξεταστικής επιτροπής, μετά τις εκλογές, για το πώς φτάσαμε στο Μνημόνιο. Τη θέση αυτή στήριζε και υπερθεμάτιζε η πτέρυγα της «λαϊκής δεξιάς» αντίθετα οι λεγόμενοι φιλελεύθεροι την αντιμετώπιζαν με έντονο σκεπτικισμό.
Η θέση του κ. Αβραμόπουλου
Ο Αντιπρόεδρος της Ν.Δ. κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, έμμεσα, εξέφρασε χθες την αντίθεσή του σε επιλογές που θα οδηγήσουν σε πολιτική όξυνση τονίζοντας ότι η Ν.Δ. πρέπει να δίνει την εικόνα ήρεμης πολιτικής δύναμης.
Από τη φιλελεύθερη πτέρυγα της ΝΔ μπαίνει και ένα επιχείρημα που έχει να κάνει με την επόμενη κυβέρνηση. Θεωρούν ότι σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας (το πιο πιθανό σενάριο για πολλούς) το μόνο κόμμα με το οποίο θα μπορούσε να σχηματίσει η ΝΔ κοινοβουλευτική πλειοψηφία, είναι το ΠΑΣΟΚ. Σε αυτή την περίπτωση θα ήταν οξύμωρο να ξεκινά η ΝΔ εξεταστικές επιτροπές για να διερευνηθούν οι ευθύνες του πρώην Πρωθυπουργού κ. Παπανδρέου και στελεχών του ΠΑΣΟΚ.
Το σκηνικό που στήνεται όμως έχει ένα απρόβλεπτο παράγοντα που είναι το αποτέλεσμα των εκλογών. Αν το ΠΑΣΟΚ δεν ανακάμψει, υπό την ηγεσία του Βενιζέλου, σε ένα ποσοστό μεταξύ 18–20% τότε όλα ανατρέπονται.
Όσα συμβαίνουν δείχνουν και την αδυναμία του πολιτικού συστήματος να δει τους απρόβλεπτους κινδύνους που δημιουργούν οι ιδιαίτερες συνθήκες που επικροτούν στην κοινωνία. Κάνουν τους σχεδιασμούς τους, συμπεριφέρονται και δρουν σα να βρισκόμαστε στο 2000 ή στο 2004 που οι συνθήκες ήταν φυσιολογικές.
Βρισκόμαστε όμως στο 2012. Στην Ελλάδα της ανεργίας, της φτώχειας, της εξαθλίωσης και της οργής. Για κάποιους η βίαιη μεταφορά στο 2012 και σε ότι ακολουθήσει, μπορεί να είναι επώδυνη.

http://cretanpatriot.wordpress.com

44 σχόλια:

  1. ΑνώνυμοςFeb 26, 2012 04:33 AM
    Ο ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΛΟΓΟ!! ΟΤΑΝ Ο ΛΑΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΝΑ ΤΙΜΩΤΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΟΥΣ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ Ή ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ, ΔΕΝ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ!!!
    Απάντηση
  2. ΑνώνυμοςFeb 26, 2012 04:34 AM
    Καταρρέει η ψυχάρειος σκευωρία για το έλλειμμα του 2009

    Μετά και το Υπόμνημα του Προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, που αποδεικνύει ότι ο υπολογισμός του ελλείμματος του 2009 έγινε σύμφωνα με τις επιταγές και την έγκριση της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, οδεύει προς άδοξο τέλος η...
    απόπειρα ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής με εμπνευστή και νταβατζή τον ΔΟΛιο Σταύρο Ψυχάρη, φιλαράκι κολλητό του ετέρου δόλιου, Αντωνάκη Σαμαρά.

    Όχι ότι συμπαθούμε τον Γιωργάκη, αλλά δεν θα καθορίζει και το δημόσιο βίο της χώρας ο εκ των αρχινονών της διαπλοκής, Σταυράκης!

    Ανάμεσα στους πολιτικούς (όσο διεφθαρμένοι και αν είναι) και τους κατεξοχήν διεφθαρμένους νταβατζήδες και καναλάρχες, χωρίς δεύτερη σκέψη επιλέγουμε τους πρώτους.
    Γιατί τους πολιτικούς, όποτε γουστάρουμε τους στέλνουμε στα σπίτια τους. Ενώ οι νταβατζήδες ζουν και βασιλεύουν και επιβιώνουν με όλα τα… καθεστώτα…

    Για να εξυγιανθεί η Δημοκρατία μας, πρέπει οι διάφοροι εξωθεσμικοί «μεγαλοπαράγοντες» να απολέσουν την παρεμβατική τους ισχύ στα δημόσια πράγματα της χώρας.

    Στερούνται κάθε νομιμοποίησης, δεν μπορούν λοιπόν να σηκώνουν κεφάλι με τόσο θράσος απέναντι σε εκλεγμένους από το Λαό λειτουργούς. Τελεία και παύλα.
    Απάντηση
  3. ΑνώνυμοςFeb 26, 2012 04:37 AM
    Πλαστά στοιχεία το 1980 ή που πας ωρέ Αντώνη!

    Φεβρουαρίου 19, 2010 in σχολιαστής | by sxoliasths

    http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=133609

    Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΒΕΡΩΦ * ΡΑΛΛΗΣ: «ΘΑ ΜΑΣ ΤΙΝΑΞΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ»
    Οι καταγγελίες για τα πλαστά στοιχεία το ’80

    Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΕΛΙΑ

    Ο Αντώνης Σαμαράς συμφώνησε αμέσως με την πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου να συσταθεί εξεταστική επιτροπή, υπό τον όρο αυτή να διερευνήσει την οικονομική κατάσταση της χώρας «από το 1980», όπως είπε.

    Προφανής στόχος του αρχηγού της Ν.Δ. να αποδείξει ότι η Ν.Δ. το 1981, φεύγοντας από την εξουσία, παρέδωσε στην πρώτη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μια υγιή οικονομία. Και ότι οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ στη συνέχεια επιδείνωσαν όλα τα στοιχεία της.

    Το πρώτο μέρος του στόχου του κ. Σαμαρά είναι ήδη υπονομευμένο από την υπενθύμιση μιας αποκάλυψης, που κάνει σήμερα η «Ε». Ετσι, αν η εξεταστική επιτροπή φτάσει ποτέ στα γεγονότα του 1981, οι βουλευτές-εξεταστές της Ν.Δ. θα βρεθούν σε δύσκολη θέση. Ιδού τα γεγονότα:

    * Στις 8 Ιουλίου του 1981, ο τότε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπεύθυνος για την οικονομική πολιτική Ευάγγελος Αβέρωφ (ο κ. Σαμαράς υπερηφανεύεται ότι είναι πολιτικό παιδί του) έστειλε στον τότε πρωθυπουργό Γεώργιο Ράλλη μια «απόρρητη έκθεση» για την κατάσταση της οικονομίας. Αν αποκαλυπτόταν, θα ήταν σαν να έβαζε μπουρλότο στα θεμέλια της κυβέρνησης λίγους μήνες πριν από τις εκλογές. Αυτό το παραδέχεται και ο ίδιος ο Ράλλης, ο οποίος, μόλις πήρε την έκθεση στα χέρια του, τηλεφώνησε στον Αβέρωφ και του είπε: «Αν έρθει στη δημοσιότητα, θα μας τινάξεις στον αέρα» (από βιβλίο του Γεωργίου Ράλλη «Ωρες Ευθύνης»).

    Η έκθεση ήρθε στη δημοσιότητα στις 14 Σεπτεμβρίου 1981 (από την εφημερίδα «Εγνατία», η οποία εκδιδόταν τότε στη Θεσσαλονίκη) και ιδού ορισμένα αποσπάσματά της, τα οποία δεν απέχουν πολύ, τηρουμένων των αναλογιών, από τη σημερινή πραγματικότητα:

    * «Αν από τώρα -παρά την προεκλογική περίοδο- δεν ληφθούν ορισμένα μέτρα, στο τέλος του έτους η κατάσταση θα είναι πολύ χειρότερη και μετά θα είναι σχεδόν ασυμμάζευτη».

    * «Τα 240 δισ. δραχμών του ελλείμματος του προϋπολογισμού αντιπροσωπεύουν το 52,5% των προβλεφθέντων συνολικών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού του 1981. Η αναλογία δεν χρειάζεται σχολιασμό».

    * «Αυξάνουμε κάθε χρόνο το έλλειμμα κατά το μέγεθος των τόκων που καταβάλλουμε για τα δάνεια, τα οποία συνάπτουμε για να καλύπτουμε το έλλειμμα. Το ποσόν δε τούτο αυξάνει πάλι κάθε χρόνο λόγω καταβολής τόκων επί των κεφαλαιοποιηθέντων τόκων».

    Ο Αβέρωφ κατέληγε με τη φράση: «Θεωρώ απείρως προτιμώτερο να έχουμε μια κάπως ΟΛΙΓΩΤΕΡΟ ΨΕΥΤΙΚΗ οικονομία» (η ορθογραφία και τα κεφαλαία δικά του)!

    Αυτήν -κατά Αβέρωφ- την οικονομία παρέδωσε η Ν.Δ. το 1981. Αυτήν θέλει να υπερασπιστεί σήμερα η Ν.Δ., όπως δήλωσε ο αρχηγός της. Εκτός αν δεν γνώριζε τίποτα και σήμερα διαβάζει για πρώτη φορά την έκθεση του πολιτικού μέντορά του…
    Απάντηση
  4. ΑνώνυμοςFeb 26, 2012 04:38 AM
    ΘΑ ΞΕΣΠΑΣΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ Η ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΣΩΣΕΙ ΤΙΠΟΤΕ.
    Απάντηση
  5. ΑνώνυμοςFeb 26, 2012 04:41 AM
    Λαμόγιο νείναι αυτός που αγωνίστηκε να μη πτωχεύσουμε και δεν είναι ΟΣΟΙ ΛΙΠΟΤΑΧΤΗΣΑΝ;
    Απάντηση
    Απαντήσεις
    1. ΑνώνυμοςFeb 26, 2012 05:01 AM
      Είσαι ανόητος
  6. ΑνώνυμοςFeb 26, 2012 04:41 AM
    ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ ΕΙΠΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΙΧΕ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΑ.ΕΝΑΣ ΤΕΤΟΙΟΣ ΛΕΙΠΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.ΤΑ ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ.
    Απάντηση
  7. ΑνώνυμοςFeb 26, 2012 04:42 AM
    ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ ΑΝ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΗΝ ΝΔ!
    Share3


    Θα πέσει πολύ γιαούρτι σε όσους από τους διαγραφέντες βουλευτές ψηφίσουν τελικά τα μέτρα για να επιστρέψουν στην διαλυμένη Νέα Δημοκρατία του «Αντώνη Τσολάκογλου με το ψευδώνυμο Σαμαρά» Από την Συγγρού εκτιμούν πως γύρο στους 12 βουλευτές θα ψηφίσουν και έτσι θα επανενταχτούν στην διαλυμένη γαλάζια παράταξη. Πάντως οι γιούχες που θα τρώνε μετά στις εκλογικές περιφέρειες τους δεν θα τις περιμένουν...
    Ίδωμεν.
    Απάντηση
  8. ΑνώνυμοςFeb 26, 2012 04:45 AM
    Σαμαράς, ο κρυφός άσος του μνημονίου!
    Ο Νέος «καταλληλότερος» !
    Share

    Η στάση της ηγεσίας της ΝΔ και του προέδρου της ήταν από την αρχή ως τώρα μια συνεπής στάση κρυπτο-μνημονιακού υποστυλώματος, που δεν μπορούσε να κρυφτεί.

    Ορισμένα ΜΜΕ, και διαδικτυακά μέσα, που μέχρι χτες στήριζαν τον πρόεδρο της ΝΔ, με έναν εντελώς προσωπολατρικό τρόπο μάλιστα, και χωρίς να...
    δέχονται καμμία αντίρρηση στους λιβανωτούς ισχυρισμούς τους, τώρα εμφανίζονται να κάνουν “κωλοτούμπα”.
    Το πιθανότερο είναι πως προσπαθούν να απορροφήσουν και να εκτονώσουν τις αντιδράσεις της λαϊκής βάσης της ΝΔ, που νιώθει προδομένη από τις δηλώσεις του προέδρου της σχετικά με την νέα δανειακή αλλά και την στάση του στο παζάρι της “μεταβατικής” κυβέρνησης.

    Και αφού ξαναβάλουν τους οπαδούς στο μαντρί, να ξανακάνουν άλλη μία “κωλοτούμπα”, και να αρχίσουν και πάλι το λιβανιστήρι. Ας θυμόμαστε πως όποιος κάνει μία και δύο κωλοτούμπες, θα κάνει και τρίτη και τέταρτη.

    ΄Αρχισαν λοιπόν ΗΔΗ να υποστηρίζουν και να διαδίδουν πως για την στάση του προέδρου της ΝΔ στην διαπραγμάτευση για την “κυβέρνηση”, κάποιοι της ηγεσίας της ΝΔ, οι γύρω από τον πρόεδρο δηλαδή, έπαιξαν έναν ρόλο περίπου ύποπτο. Λες και δεν γνωρίζουμε πως πάντα γύρω από την κορυφή ενός κόμματος συνωστίζονται “σύμβουλοι” επί συμβούλων που αντιπροσωπεύουν τα πιο αδίστακτα συμφέροντα.

    Και βέβαια η ύπαρξη αυτών των μυστικοσυμβούλων που αντιπροσωπεύουν αυτά τα συμφέροντα, φυσικά και δεν αθωώνει τους προέδρους των κομμάτων. Το αντίθετο μάλιστα.

    Ο αντικειμενικός στόχος αυτών των ΜΜΕ, και των διαδικτυακών μέσων, είναι να θέσουν τον Σαμαρά και πάλι στο απυρόβλητο της κριτικής της λαϊκής βάσης της ΝΔ και του λαού.
    Ρίχνοντας τις “ευθύνες” στους “άλλους”.

    Διότι φυσικά ο κ. Σαμαράς είναι πολύτιμο κεφάλαιο, με την “αντι-μνημονιακή” πολιτική που εισηγήθηκε και ασκεί. Ενα πολύτιμο κεφάλαιο για την εγχώρια και διεθνή ολιγαρχία των χρηματο-τραπεζιτών και των πλουτοκρατών.

    Ενα ανάχωμα που κράτησε με νύχια και με δόντια τις λαϊκές απαιτήσεις και την λαϊκή οργή μέσα σε διαχειρίσιμα για το καθεστώς πλαίσια.
    Πολύτιμη υπηρεσία προς το τοκογλυφικό καθεστώς πράγματι.

    Η πολιτική, οι θέσεις, οι κινήσεις και οι χειρισμοί της ηγεσίας της ΝΔ, και του προέδρου της, ΒΓΑΖΟΥΝ ΜΑΤΙ. Οχι τώρα.

    Εδώ και ενάμισυ χρόνο. Τα γράφουμε και τα ξαναγράφουμε.

    Ιδού μερικές σχετικές αναρτήσεις στον Αναρμόδιο
    Απάντηση
  9. ΑνώνυμοςFeb 26, 2012 04:46 AM
    • (25-1-2011) Η ΝΔ ασκεί χλιαρή αντιπολίτευση γιατί δεν μπορεί να εναντιωθεί στα συμφέροντα που και η ίδια ως κόμμα εκπροσωπεί και τα οποία αυτή τη στιγμή εξυπηρετεί καλύτερα το ΠαΣοΚ
    • (26-1-2011) Η ηγεσία της ΝΔ είπε “όχι” στο Μνημόνιο μόνο για λόγους αντιπολιτευτικής τακτικής και στην ουσία συμφωνεί πολιτικά με την λογική των μέτρων και του Μνημονίου.
    • (11-2-2011) Η αξιωματική αντιπολίτευση μπορεί νόμιμα να ανατρέψει την κυβέρνηση με ένα φύσημα, αλλά δεν το κάνει.
    • (14-2-2011) “Ποτέ δεν είπαμε εμείς (η ΝΔ) οτι θα αμφισβητήσουμε τις υποχρεώσεις της χώρας που ανέλαβε η ελληνική κυβέρνηση μέσω της υπογραφής του Μνημονίου”
    • (5-3-2011) Το ΠαΣοΚ δεν θα μπορεί σε λίγο να κυβερνήσει, η ΝΔ δεν θέλει, κι έτσι η συγκυβέρνηση των δύο γίνεται ελκυστική για τις δύο ηγεσίες.
    • (9-4-2011) Η ΝΔ δεν έχει καμμιά μεγάλη διαφορά από το ΠαΣοΚ, εκτός από την “αντι-μνημονιακή” της στάση, που κι αυτήν αν θέλουμε την πιστεύουμε.
    • (4-5-2011) Η αξ. αντιπολίτευση ετοιμάζει “Ζάππειο” όπου θα μας παρουσιάσει το σχέδιό της για αποπληρωμή του Μνημονίου, όταν όλη η ελλάδα παρακολούθησε από την τηλεόραση την απόδειξη για την προμελέτη της παράδοσης της χώρας στο ΔΝΤ.
    • (5-5-2011) Αταλάντευτη η ΝΔ, τα χώνει στον πρωθυπουργό που έφερε δολίως το ΔΝΤ, και για το ΔΝΤ κουβέντα (τι καλό το ΔΝΤ!). Αν κι αυτό δεν είναι μεθόδευση…
    • (13-5-2011) Αν το Ζάππειο 2 ήταν σχεδιασμένο να έχει ως κύριο αποδέκτη τον ελληνικό λαό, θα περιείχε άλλες θέσεις και άλλες προτάσεις. Αν ήταν σχεδιασμένο να ανατρέψει την μνημονιακή πολιτική θα περιείχε διαφορετικό κάλεσμα.
    • (28-9-2011) Η ηγεσία της ΝΔ είναι η ρεζέρβα των τοκογλύφων (και ο λαός το γνωρίζει) και των ξένων επικυρίαρχων της χώρας μας
    Μην ακούτε κανέναν.
    Απάντηση
  10. ΑνώνυμοςFeb 26, 2012 04:51 AM
    ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΙΔΑΤΕ ΡΕ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ ΤΗ ....ΔΙΑΠΛΟΚΗ;...

    ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΙΔΑΤΕ ΤΟΥΣ ...ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΡΕ "ΥΠΝΟΒΑΤΕΣ" ;;;

    ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ !!! Δ Ι Α Β Α Σ Τ Ε !!!!!


    Με τον υιό Ψυχάρη στο πλευρό του ο...μη διαπλεκόμενος Αντώνης
    _____________________________________
    11/28/2011 11:41:00 πμ Δημοσιεύθηκε

    Ήταν ήδη γνωστό από τις 28 Σεπτεμβρίου και χθες ουσιαστικά ανακοινώθηκε. Ο Ανδρέας Ψυχάρης υπέγραψε άρθρο του στο ΒΗΜΑ (στην εφημερίδα του...μπαμπά του) με την ιδιότητα "Ο κ. Ανδρέας Στ. Ψυχάρης, σύμβουλος πρεσβείας α’, είναι διπλωματικός σύμβουλος του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας."

    Μπορεί οι Φαήλοι να πιστεύουν ότι ο Σαμαράς είναι ο νέος Ελευθέριος Βενιζέλος αλλά η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική. Είναι πλέον εμφανές ότι ο Αντώνης χρωστάει πολλά και σε πολλούς. Θυμίζω τι είχα γράψει παλαιότερα:

    Ο Ανδρέας Ψυχάρης, είναι γιος του Σταύρου Ψυχάρη, διευθύνοντος συμβούλου του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη που εκδίδει τα ΝΕΑ, το ΒΗΜΑ και συμμετέχει στη μετοχική σύνθεση του τηλεοπτικού σταθμού Mega. Είναι επίσης αδερφός του Παναγιώτη Ψυχάρη, εκτελεστικού αντιπροέδρου του ΔΟΛ.

    Πλέον, ο Αντώνης Σαμαράς μπορεί να ισχυριστεί ότι γύρω του έχει συνασπιστεί η ελίτ της Διαπλοκής και των "νταβατζήδων". Θυμίζω ότι στενός σύμβουλος του είναι...


    ...και ο Γιώργος Χαρβαλιας, πρώην διευθυντής του "πράσινου" Έθνους, μιας εφημερίδας που αποτελεί τη φωνή του υπερεργολάβου Γιώργου Μπόμπολα.

    Ταυτόχρονα, εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ είναι εδώ και καιρό ο Γιάννης Μιχελάκης, πρώην διεθυντής του κίτρινου Ελεύθερου Τύπου ενώ διευθύντρια του Ινστιτούτου Δημοκρατίας "Κωνσταντίνος Καραμανλής" έχει αναλάβει η Μαριάννα Πυργιώτη, πρώην αρχισυντάκτρια της Realnews.
    Σήμερα εργάζεται στη Μακεδονία σαν …ακομμάτιστη «δημοσιογράφος»
    ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΨΥΧΑΡΗ ΕΦΕΡΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΥΡΗ ΣΤΗΝ ΝΔ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ!
    Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012, 10:13 σαμαρας, συμφωνια


    ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Απίστευτο κι ώμος αληθινό. Πλέον από την ΝΔ του Σαμαρά όλα πρέπει να τα περιμένουμε. Μετά την συμμαχία με τον υιό Ψυχάρη, ο Αντώνης έφερε δίπλα του και τον Μ.Κουρή. Μάλιστα έκλεισε και συμφωνία μέσω της δημοκοπικής εταιρίας RASS όπου ήδη άρχισε και δημοσκόπηση με τα εξής ερωτήματα...
    Ποιος ευθύνεται που η χώρα μπήκε στο μνημόνιο
    1. Ο Κώστας Καραμανλής;
    2. Ο Γιώργος Παπανδρέου;
    3. Και οι δύο;
    Ο Σαμαράς θέλει να τα φορτώσει όλα στον πρώην Πρωθυπουργό και να βγει να πει πως εγώ ότι έκανα το έκανα επειδή είχε μεγάλη ευθύνη ο Καραμανλής.
    Στο σχέδιο υπάρχει και σφυροκόπημα στον πρώην Πρωθυπουργό μέσω του Παρόν αλλά και με άλλα ΜΜΕ που ελέγχει ο Μάκης. Η πληροφορία μας είναι διασταυρωμένη από δέκα μεριές. Αυτά προς το παρόν!
    Απάντηση
  11. ΑνώνυμοςFeb 26, 2012 04:55 AM
    Ρε καριόλη 04.41, ψυχοφάρμακα παίρνεις;Άκου εκεί ο Μινέικο αγωνίστηκε για να μην χρεωκοπήσουμε.Σας έχει λούσει κρύος ιδρώτας πασοκόσκυλα;Σύντομα θα πληρώσετε για όσα εγκλήματα έχετε κάνει κατά της Ελλάδας εβραιοπροσκυνημένοι.
    Απάντηση
  12. ΑνώνυμοςFeb 26, 2012 04:57 AM
    ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕ ΥΠΟΠΤΟ ΓΙΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ Ο ΑΡΓΥΡΗΣ ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2012


    ΜΠΗΚΕ ΣΤΟ ΚΡΑΤΗΤΗΡΙΟ, ΠΗΡΕ ΤΟΝ ΠΡΟΣΑΧΘΕΝΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΠΑΝΗΣΑΝ ΜΑΖΙ ΣΑΝ ΚΥΡΙΟΙ

    ΤΟ ΚΟΥΚΟΥΛΩΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΓΑΔΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤO ΕΙΠΑΝ ΠΟΤΕ ΣΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ

    Ο πρόεδρος της Ν.Δ Αντώνης Σαμαράς που πράγματι έχει παρουσιάσει ένα προφίλ πολιτικού άνδρα που σέβεται τους νόμους, τους θεσμούς και πάνω απ' όλα την έννομη τάξη και κατ' επέκταση το έργο και τις ενέργειες της Ελληνικής Αστυνομίας, δήλωσε λίγες ώρες μετά τα φοβερά επεισόδια ότι θα βγάλει την ............
    κουκούλα "από τα καθάρματα που έκαψαν την Αθήνα". Συμφωνούμε. Να την βγάλει. Για να τους δούμε κι εμείς.

    Για να πάμε τώρα σε ένα θέμα για το οποίο ο πρόεδρος πρέπει να δείξει ανάλογη πολιτική και πρακτική ευθύτητα. Πως θα του φαινόταν εάν βουλευτής από το κόμμα του έγραφε στα παλιά του τα παπούτσια την ίδια έννομη τάξη που ο κ. Σαμαράς υπερασπίστηκε εκείνο το βράδυ; Τι θα του έκανε, εάν το μάθαινε; Θα του έβγαζε κι αυτού την κουκούλα; Ή απλώς θα του τραβούσε το αυτί;

    Τα γεγονότα είναι αληθή και δεν επιδέχονται την παραμικρή διάψευση. Μάλιστα απεκρύβησαν από τον ίδιο παρά το γεγονός ότι στο "ΜΑΚΕΛΕΙΟ" πριν από μερικές εβδομάδες κάναμε αναφορά για την οποία κανείς δεν μπήκε στο κόπο να ευαισθητοποιηθεί.

    Πριν από μερικούς μήνες εκτυλίχθηκαν σκηνές απείρου κάλους στο Α.Τ Βριλησσίων. Στις 10.30 τη νύχτα προσήχθησαν στο τμήμα από την Άμεσο Δράση δύο νεαροί ύποπτοι για την τέλεση του αδικήματος της κατοχής και χρήσης ναρκωτικών ουσιών. Τα δύο παιδιά(που δεν θα τους κόψουμε το κεφάλι για ένα παραστράτημα), κρατήθηκαν όπως προβλέπει ο νόμος ώστε να γίνει η σχετική αναγνώριση, να ειδοποιηθεί ο επόπτης της ΓΑΔΑ, να πάρει μια στοιχειώδη κατάθεση ο αξιωματικός υπηρεσίας.

    Ξαφνικά κι ενώ οι δύο νέοι ήταν στο κρατητήριο, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που δεν επιδέχονται καμία αμφισβήτηση, μπήκε στο τμήμα σαν τοπικός σερίφης ο βουλευτής και πρώην δήμαρχος της περιοχής Αργύρης Νανόπουλος , παρέκαμψε το νόμο, υποσκέλισε τον μοναδικό αστυνομικό που υπήρχε στο τμήμα(ο οποίος ομολόγησε αργότερα ότι τα χρειάστηκε από τον τρόπο του κ.βουλευτή ), έβγαλε τον ένα νεαρό από το κρατητήριο(τον πήρε από το χέρι κι έφυγε, όπως ανεφέρθη χαρακτηριστικά) και την κοπάνησαν μαζί σαν κύριοι! Ο εμβρόντητος αστυνομικός ειδοποίησε λαχανιασμένος την ΓΑΔΑ όπου(κατά μαρτυρίες εκείνης της νύχτας) "του είπαν να μην ανακινήσει το θέμα γιατί ήταν ενήμερος για όλα όσα συνέβησαν και ο τότε ΓΑΔΑρχης Γρηγόρης Μπαλάκος και ο τότε αρχηγός της ΕΛΑΣ Λευτέρης Οικονόμου"! Αυτά μάθαμε, αυτά σας λέμε από το ρεπορτάζ.

    Στη συνέχεια, στο τμήμα έγινε της μουρλής. Κατέφθασαν περιπολικά και μοτοσυκλέτες της ομάδας ΔΙΑΣ, γιατί πίστεψαν ότι είχε αποδράσει κρατούμενος. Το θέμα κουκουλώθηκε με άνωθεν παρέμβαση.

    Θέλαμε να ξέραμε, κύριε Σαμαρά. Αυτό στη γλώσσα της ΕΛΑΣ λέγεται απελευθέρωση κρατούμενου ή προσαχθέντος. Στη γλώσσα την δική σας πως λέγεται;

    To θέμα δεν μπορούσαμε να το αποκρύψουμε από την κοινή γνώμη. Και αφού κανάλια αρνήθηκαν να το "φιλοξενήσουν", το διαδίκτυο δεν συγχωρεί. Γι αυτό τώρα μετά από τόσους μήνες. Όλοι ενώπιον του νόμου είναι ίσοι. Έτσι αγαπητέ μνημονιακέ Αργύρη; Εάν δεν κάνουμε λάθος κι εσύ "ναι" ψήφισες. "Ναι' λοιπόν σε όλες τις αποκαλύψεις...

    Για το αληθές του ρεπορτάζ και μετά της ανάλογης τιμής(εάν και δεν θα έπρεπε με όσα μου είπαν)

    Στέφανος Χίος
    Απάντηση
  13. ΑνώνυμοςFeb 26, 2012 04:57 AM
    τώρα είναι η ώρα να ξεσπάσει η οργή του λαού όχι μετά. Και τα λαμόγια να πάνε φυλακή
    Απάντηση
  14. ΑνώνυμοςFeb 26, 2012 05:00 AM
    ΠΑΙΔΙΑ ΟΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ ΑΒΓΑ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ Η
    ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥΣ.ΟΠΩΣ ΣΤΗ ΠΑΤΡΑ. ΕΤΣΙ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ.
    Απάντηση
  15. ΑνώνυμοςFeb 26, 2012 05:02 AM
    Μέχρι που θάπει ανάποδες η μηχανή και θα σας γαμήσουμε όπου ...κρατάτε !!
    Απάντηση
  16. ΑνώνυμοςFeb 26, 2012 05:04 AM
    Μουνόπανα μας πρήξατε τα αρχίδια. Πουλημένοι τραμπουκορουφιάνοι.

    Ηρεμήστε γιατί θα φάτε το ξύλο της αρκούδας.
    Απάντηση
  17. ΑνώνυμοςFeb 26, 2012 05:05 AM
    Ενοχη σιωπή Καραμανλή για το Βατοπέδι
    «Ενοχη σιωπή» χαρακτήρισε η αντιπολίτευση τη στάση του πρωθυπουργού να μην αναφερθεί στο ελάχιστο, κατά τις τρεις χθεσινές ομιλίες του στην προ-ημερησίας συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών στη Βουλή, στην υπόθεση του Βατοπεδίου

    «Ενοχη σιωπή» χαρακτήρισε η αντιπολίτευση τη στάση του πρωθυπουργού να μην αναφερθεί στο ελάχιστο, κατά τις τρεις χθεσινές ομιλίες του στην προ-ημερησίας συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών στη Βουλή, στην υπόθεση του Βατοπεδίου.
    Ο κ. Καραμανλής, παρότι προκλήθηκε από όλους τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης, επέλεξε να μην πάρει καμία θέση, ενώ κυβερνητικά στελέχη, αμέσως μετά τη λήξη της συζήτησης, δικαιολογούσαν αυτή τη στάση λέγοντας ότι «ο πρωθυπουργός δεν προκλήθηκε άμεσα από τον Γ. Παπανδρέου για την υπόθεση του Βατοπεδίου και γι αυτόν τον λόγο δεν αναφέρθηκε σε αυτήν».
    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ωστόσο, επιτέθηκε στην κυβέρνηση αναφερόμενος στην υπόθεση του Βατοπεδίου, λέγοντας ότι «ο ελληνικός λαός βλέπει τα ίδια πρόσωπα σε όλα αυτά τα σκάνδαλα, έναν κεντρικό συντονισμό, μια συνειδητή λεηλασία των χρημάτων του, με τις ευλογίες υψηλά ισταμένων», ενώ προκάλεσε τον πρωθυπουργό λέγοντας:
    «Αναλάβετε την ευθύνη για όσους πλούτισαν, για όσους φοροδιαφεύγουν, για όσους έχουν off shore εταιρείες» και συμπλήρωσε με νόημα: «Πρέπει να δοθεί τέλος στη δυνατότητα του κεφαλαίου να ξεφεύγει τον έλεγχο των φορολογικών αρχών, όπως κάνουν οι υπουργοί σας με εξωχώριες εταιρείες».
    Προέβλεψε, μάλιστα, ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να κουκουλώσει το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, κάνοντας λόγο για «τραγικό θέατρο συγκάλυψης ευθυνών» και προσθέτοντας ότι «η ΝΔ προτιμά το κόστος της συγκάλυψης, διότι το αντίστοιχο κόστος της αποκάλυψης της αλήθειας -το οποίο φοβάται η κυβέρνησή σας- είναι πολύ μεγαλύτερο».
    Ο Γ. Παπανδρέου δεν παρέλειψε με νόημα να αναφερθεί και στις ευθύνες που έχει το κόμμα του, διαβεβαιώνοντας ότι τις αναλαμβάνει. Στην υπόθεση του Βατοπεδίου αναφέρθηκε και ο Αλέκος Αλαβάνος, λέγοντας ότι «επιμένουμε στην παραδειγματική τιμωρία όλων των ενόχων για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, αλλά και στη θεσμική θωράκιση ώστε να μην παρατηρηθούν στο μέλλον τέτοια φαινόμενα».
    «Βλέπουμε σήμερα με έναν νοσηρό και παθολογικό τρόπο όλα τα μεγάλα ζητήματα στην πολιτική ζωή να εκτοπίζονται από τις αντιπαραθέσεις των δύο κομμάτων στο θέμα του Βατοπεδίου», τόνισε ο κ. Αλαβάνος, ενώ η Αλέκα Παπαρήγα επεσήμανε ότι «πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό θέμα, αλλά δεν είναι σοβαρότερο από τα αποτελέσματα της διεθνούς κρίσης και της ανεργίας που έρχεται».
    Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης ρώτησε ευθέως τον πρωθυπουργό αν έλαβε την επίμαχη επιστολή Ψωμιάδη τον Δεκέμβρη του 2005, χωρίς ωστόσο να πάρει καμία απάντηση.
    «Τη λάβατε την επιστολή Ψωμιάδη ή κάποιο μαύρο χέρι σας την έκρυψε», είπε ο κ. Καρατζαφέρης και συμπλήρωσε: «Γιατί εγώ πιστεύω ότι δεν έφτασε σε εσάς και θέλω την απάντησή σας, προκειμένου στη σύνταξη του πορίσματός μας να μην κινηθούμε στα όρια του ρεβανσισμού όπως θα κάνουν άλλοι...».
    Γιώργος Πίκουλας
    Απάντηση
  18. ΑνώνυμοςFeb 26, 2012 05:06 AM
    Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης ρώτησε ευθέως τον πρωθυπουργό αν έλαβε την επίμαχη επιστολή Ψωμιάδη τον Δεκέμβρη του 2005, χωρίς ωστόσο να πάρει καμία απάντηση.

    «Τη λάβατε την επιστολή Ψωμιάδη ή κάποιο μαύρο χέρι σας την έκρυψε», είπε ο κ. Καρατζαφέρης και συμπλήρωσε:

    «Γιατί εγώ πιστεύω ότι δεν έφτασε σε εσάς και θέλω την απάντησή σας, προκειμένου στη σύνταξη του πορίσματός μας να μην κινηθούμε στα όρια του ρεβανσισμού όπως θα κάνουν άλλοι...».
    Απάντηση
  19. ΑνώνυμοςFeb 26, 2012 05:06 AM
    Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης ρώτησε ευθέως τον πρωθυπουργό αν έλαβε την επίμαχη επιστολή Ψωμιάδη τον Δεκέμβρη του 2005, χωρίς ωστόσο να πάρει καμία απάντηση.

    «Τη λάβατε την επιστολή Ψωμιάδη ή κάποιο μαύρο χέρι σας την έκρυψε», είπε ο κ. Καρατζαφέρης και συμπλήρωσε:

    «Γιατί εγώ πιστεύω ότι δεν έφτασε σε εσάς και θέλω την απάντησή σας, προκειμένου στη σύνταξη του πορίσματός μας να μην κινηθούμε στα όρια του ρεβανσισμού όπως θα κάνουν άλλοι...».
    Απάντηση
  20. ΑνώνυμοςFeb 26, 2012 05:06 AM
    Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης ρώτησε ευθέως τον πρωθυπουργό αν έλαβε την επίμαχη επιστολή Ψωμιάδη τον Δεκέμβρη του 2005, χωρίς ωστόσο να πάρει καμία απάντηση.

    «Τη λάβατε την επιστολή Ψωμιάδη ή κάποιο μαύρο χέρι σας την έκρυψε», είπε ο κ. Καρατζαφέρης και συμπλήρωσε:

    «Γιατί εγώ πιστεύω ότι δεν έφτασε σε εσάς και θέλω την απάντησή σας, προκειμένου στη σύνταξη του πορίσματός μας να μην κινηθούμε στα όρια του ρεβανσισμού όπως θα κάνουν άλλοι...».
    Απάντηση
  21. ΠΙΣΣΑ ΚΑΙ ΠΟΥΠΟΥΛΑFeb 26, 2012 05:11 AM
    ένας ακόμη πολύ σοβαρός λόγος που πρέπει να ψηφιστούν αντιμνημονιακά κόμματα.

    Μακάρι να σχηματιστεί ένας συνασπισμός φωνών και κινημάτων.

    ϊσως οι 'ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ' νάναι η αρχή.

    Η ισχύς εν τη ενώσει , έλληνες.
    Απάντηση
  22. ΑνώνυμοςFeb 26, 2012 05:15 AM
    Τι σημαίνει αντιμνημονιακά κόμματα ρε κουραδομηχανές, αγράμματες και αστοιχείωτες;

    Τι ζητάτε ρε δικτυωμένα βρωμόσκυλα;

    Πως θα ζήσουμε ρε ΑΛΗΤΕΣ;

    Μία είναι η λύση: Η ΠΛΗΡΗΣ κατάργηση της μονιμότητας !!!
    Απάντηση
    Απαντήσεις
    1. ΠΙΣΣΑ ΚΑΙ ΠΟΥΠΟΥΛΑFeb 26, 2012 05:23 AM
      Δουλεύοντας φίλε μου θα ζήσουμε,τώρα τι σχέση έχει η μονιμότητα; ποιών; των βολευτών; των κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών ; των κομματικών υπαλλήλων; των συνταξιούχων ; των ομολογιούχων ;των τρπεζιτών;

      το αι-κιου μου είναι χαμηλότατο μόλις 90 ,δεν μπορώ να σε παρακολουθήσω,διαφώτισε με σε παρακαλώ.
  23. ΑνώνυμοςFeb 26, 2012 05:16 AM
    ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΟΙ ΛΙΠΟΤΑΧΤΕΣ …ΗΡΩΕΣ;

    ΑΙΩΝΙΑ ΕΘΝΟΚΤΟΝΑ ΔΕΞΙΑ!

    ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΛΕΤΗ ΜΕΧΡΙ …ΣΗΜΕΡΑ!!!


    Φωτιές τούς άναψε ο Δούκας


    Σε δύσκολη θέση ΝΔ και Καραμανλής μετά τη δημοσιοποίηση των επιστολών που προειδοποιούσαν για χρεοκοπία

    ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Διονύσης Νασόπουλος
    ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Δευτέρα 01 Αυγούστου 2011



    Τις «αμαρτίες» της κυβέρνησης Καραμανλή για το οικονομικό ναυάγιο επαναφέρουν στο προσκήνιο και ανάβουν νέες φωτιές στη ΝΔ οι επιστολές του πρώην υφυπουργού Πέτρου Δούκα, που προειδοποιούσε από το φθινόπωρο του 2008 τον τότε πρωθυπουργό

    ότι το ελληνικό χρέος γινόταν ανεξέλεγκτο και η χώρα κινδύνευε να χάσει την εμπιστοσύνη των αγορών.

    Εσωστρεφεια.

    Το γαλάζιο επιτελείο απέφυγε κάθε σχόλιο για τη δημοσιοποίηση των επιστολών του κ. Δούκα (από το «Βήμα της Κυριακής») μπροστά στον κίνδυνο να ανοίξει ένας νέος κύκλος εσωστρέφειας στο κόμμα,
    αλλά κομματικοί παράγοντες

    δεν απέκλειαν το περιεχόμενο των επιστολών να σταθεί αφορμή για μια ηχηρή αποστασιοποίηση του

    Αντώνη Σαμαρά από τις επιλογές του προκατόχου του στο οικονομικό πεδίο, καθώς αναγνωρίζουν ότι ο πρώην υπουργός είχε χτυπήσει στην πραγματικότητα το καμπανάκι της χρεοκοπίας.

    Το επιτελείο της Λεωφόρου Συγγρού, πάντως, θα κινηθεί με στόχο την υποβάθμιση του θέματος, προκειμένου να αποφευχθούν εσωκομματικοί κραδασμοί, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες γίνονται διαβουλεύσεις με την πλευρά του πρώην πρωθυπουργού για τον κοινό χειρισμό της υπόθεσης.

    Ανώτατη κομματική πηγή τόνιζε χθες στα «ΝΕΑ» ότι οι προσωπικές εκτιμήσεις και παρατηρήσεις που εμπεριείχαν οι επιστολές του κ. Δούκα «δεν μπορούν να οδηγήσουν σε μεταχρονολογημένες ρήξεις», αφήνοντας ουσιαστικά αιχμές για τη χρονική στιγμή που το περιεχόμενο των επιστολών ήρθε στο προσκήνιο.

    ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ.
    Σε κάθε περίπτωση, ο συναγερμός που είχε εκπέμψει ο κ. Δούκας το φθινόπωρο του 2008,
    πριν από την αντικατάσταση του Γιώργου Αλογοσκούφη

    από τον Γιάννη Παπαθανασίου στο υπουργείο Οικονομίας,

    αφήνει εκτεθειμένο τον Κώστα Καραμανλή, ο οποίος φαίνεται ότι αξιολογούσε διαφορετικά την οικονομική κατάσταση. Ο τότε υφυπουργός Εξωτερικών προειδοποιούσε για τη διόγκωση των ελλειμμάτων που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αδυναμία δανεισμού τη χώρα,

    τόνιζε ότι το Δημόσιο θα χρειαζόταν περισσότερα από 40 δισ. ευρώ για να καλύψει τις ετήσιες ανάγκες του και πρότεινε να ληφθούν άμεσα μέτρα για την τόνωση της ανάπτυξης με επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων (ΟΤΕ, ΕΛΠΕ, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΕΥΔΑΠ, Λαχεία, ΟΔΙΕ κ.λπ.), αλλαγές στα τεκμήρια, μείωση των αμυντικών δαπανών και μετοχοποιήσεις σε αεροδρόμια και λιμάνια.


    ΔΙΑΒΑΣΕ ΗΛΙΘΙΕ ΕΛΛΗΝΑ: ΚΑΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΑΝ !!!

    ΚΑΙ Λ Ι Π Ο Τ Α Χ Τ Η Σ Α Ν !!!


    Διαβάστε και ρωτήστε ΕΣΕΙΣ !!! γιατί μας έκρυψαν την αλήθεια και μας πρόδωσαν;
    Απάντηση
  24. ΑνώνυμοςFeb 26, 2012 05:19 AM
    Επιστολές - φωτιά του Π. Δούκα στον Κ. Καραμανλή για το χρέος
    Αποκαλύπτονται από το «Βήμα της Κυριακής»
    ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/07/2011, 05:45

    109

    emailεκτύπωση

    Από το φθινόπωρο του 2008, αν όχι πολύ νωρίτερα, ο Κ. Καραμανλής γνώριζε ότι η χώρα οδηγείται μαθηματικά στην έξοδο από τις αγορές και βαδίζει βήμα βήμα προς τη χρεοκοπία.

    «Το Βήμα» αποκαλύπτει σήμερα τέσσερις επιστολές-φωτιά του πρώην υφυπουργού Οικονομικών κ. Π. Δούκα προς το Μέγαρο Μαξίμου στις οποίες περιγράφεται επακριβώς ο κίνδυνος και αυτό που συνέβη στη χώρα τελικά.

    Οπως δείχνει όμως η Ιστορία, τις σοβαρές επισημάνσεις για τους μεγάλους κινδύνους που ελλόχευαν δεν έλαβε υπόψη ο πρώην πρωθυπουργός ή, ακόμη και αν τις αξιολόγησε,
    προτίμησε να οδηγήσει το 2009 τη χώρα σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις που είχαν αποτέλεσμα να επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο η κατάσταση της οικονομίας.

    «Η ευχέρεια δανεισμού είναι πιο άμεση και πιο σημαντική πρόκληση και από την πίεση της Ευρωπαϊκής Ενωσης για συγκράτηση των ελλειμμάτων» σημείωνε σε επιστολή του τα Χριστούγεννα του 2008 ο κ. Δούκας σημαίνοντας
    για δεύτερη φορά τον κώδωνα του κινδύνου για την επικείμενη κρίση χρέους και την αδυναμία δανεισμού της χώρας.

    Είχε προηγηθεί εκτενής επιστολή στον Πρωθυπουργό τον Οκτώβριο του 2008 στην οποία τόνιζε ότι το Δημόσιο θα χρειαζόταν να δανειστεί πάνω από 40 δισ. ευρώ για να καλύψει τις χρηματοδοτικές ανάγκες του επόμενου δωδεκαμήνου (σ.σ.: το ποσό ανήλθε τελικά στα 48 δισ. ευρώ για το 2009) και σημείωνε με έμφαση: «Αυτό απαιτεί την απόλυτη εμπιστοσύνη των αγορών».

    Οι αποκαλύψεις του κ. Δούκα έρχονται μετά την εξομολόγηση του πρώην υπουργού Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη στο «Βήμα» ότι ο Κ. Καραμανλής γνώριζε την κατάσταση της οικονομίας αλλά στις προτάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης η απάντηση ήταν «άσ΄ το γι΄ αργότερα».

    Είναι γεγονός ότι τόσο ο κ. Αλογοσκούφης όσο και ο κ. Δούκας το καλοκαίρι του 2008 είχαν υποστηρίξει τη λήψη σκληρών μέτρων (όπως η κατάργηση του αφορολογήτου των ελεύθερων επαγγελματιών,

    η αυτόματη περαίωση, η ρύθμιση των οφειλών στο Δημόσιο) για τη στήριξη των εσόδων και δραστικές παρεμβάσεις για τις περικοπές των δαπανών στον χώρο της Υγείας και των αμυντικών δαπανών.
    Οι πολιτικές αυτές απορρίφθηκαν από το Μαξίμου υπό την πίεση των γαλάζιων βουλευτών.

    Η πιο «καυτή επιστολή» του πρώην υφυπουργού Οικονομικών, ο οποίος ως επικεφαλής του Γενικού Λογιστηρίου και αρμόδιος έβλεπε την πορεία του χρέους, εστάλη στον Πρωθυπουργό παραμονή Χριστουγέννων του 2008.
    23 Δεκεμβρίου 2008 –
    Απάντηση
  25. ΑνώνυμοςFeb 26, 2012 05:20 AM
    «Χρειαζόμαστε 47 δισ.για το 2009»

    «Οπως πάνε τα πράγματα σήμερα, δύσκολα θα κερδίσουμε τις επόμενες εκλογές. Κι όμως μπορούμε να αναστρέψουμε το κλίμα. Από εμάς εξαρτάται.

    Η Ελλάδα χρειάζεται σταθερή και υπεύθυνη κυβέρνηση σε ένα πολύ δύσκολο διεθνές περιβάλλον.
    Τα οικονομικά θα δυσκολέψουν τους επόμενους μήνες.
    Οι δείκτες της ελληνικής οικονομίας (δημόσια έσοδα, ανοίγματα των ασφαλιστικών ταμείων, ανεργία, ροή των επενδύσεων, βιομηχανική παραγωγή, τζίρος στα μαγαζιά, τουρισμός, ναυτιλιακό συνάλλαγμα κ.ά.) θα είναι κάτω από μεγάλη πίεση. Χρειάζεται να ενισχύσουμε τις ασθενέστερες τάξεις, αν και οι πολίτες δύσκολα θα πιστέψουν σε “προεκλογικού τύπου” παροχές, όποιες και αν είναι αυτές.

    Το επόμενο ενδεκάμηνο το Δημόσιο θα χρειαστεί να δανειστεί ίσως και πάνω από 47 δισ. ευρώ μέσα σε ένα ιδιαίτερα αρνητικό διεθνές επενδυτικό κλίμα.

    Το 2008 δανειστήκαμε περίπου 47-48 δισ. ευρώ δηλαδή, περίπου 10 δισ. πάνω από αυτά που υπολόγιζε το υπουργείο Οικονομίας ότι θα χρειαζόταν (4% του ΑΕΠ πάνω από τις προϋπολογισθείσες δανειακές ανάγκες, χωρίς να έχουν τακτοποιηθεί όλες οι υποχρεώσεις προς τους προμηθευτές του Δημοσίου, κατασκευαστές, ασφαλιστικά ταμεία, τοπική αυτοδιοίκηση, επιστροφές φόρων)!
    Τι σημαίνει αυτό για το πραγματικό έλλειμμα του 2008;

    Η ευχέρεια δανεισμού είναι πιο άμεση και πιο σημαντική πρόκληση και από την πίεση της Ευρωπαϊκής Ενωσης για συγκράτηση των ελλειμμάτων.

    Χρόνια πολλά και καλή δύναμη».
    8 Μαΐου 2005 - «Οι δαπάνες δεν πέφτουν, είναι στον αυτόματο πιλότο»
    Η δημοσιονομική κατάσταση φαινόταν ότι δεν πήγαινε καλά από την άνοιξη του 2005, δηλαδή έναν χρόνο μετά τις εκλογές του 2004.

    «Εχουμε πολλή ορθοπεταλιά μπροστά μας, αλλά και οι ευκαιρίες και οι δυνατότητες για το καλύτερο είναι μεγάλες.
    Οι στόχοι για έλλειμμα γενικής κυβέρνησης το 2005 είναι πολύ φιλόδοξοι,δεδομένου ότι για να πιάσουμε τα φορολογικά έσοδα που αναφέρει ο προϋπολογισμόςτα φορολογικά έσοδα του 2005
    πρέπει να αυξηθούν κατά 10% περίπου σε σχέση με τις πραγματικές εισπράξεις του 2004 - και μάλιστα σε μια περίοδο που ο πραγματικός ρυθμός ανάπτυξης του ΑΕΠδύσκολα θα περάσει το 3,3%.

    Τον Απρίλιο τα έσοδα ήταν 2,7% κάτω από τα αντίστοιχα του Απριλίου 2004! (Μείωση σημείωσαν ο ΦΠΑ, ο Ειδικός Φόρος Καυσίμων, οι φόροι από νομικά πρόσωπα κτλ.)

    Το πρώτο τετράμηνο συγκρατήσαμε τις πρωτογενείς δαπάνες σε επίπεδα 2,6% πάνω από τα αντίστοιχα περυσινά.
    Τους επόμενους μήνες όμως θα ενταθούν σημαντικά οι πιέσεις και στις δαπάνες, οι περισσότερες από τις οποίες είναι θε σμοθετημένες “στον αυτόματο πιλότο”.
    Απάντηση
  26. ΑνώνυμοςFeb 26, 2012 05:21 AM
    Ανησυχητική είναι η κατάσταση και στις εισπράξεις για το Γ΄ ΚΠΣεπειδή “υφίστανται σοβαρές ελλείψεις και τα συστήματα δεν παρέχουν ακόμη εγγυήσεις για χρηστή δημοσιονομική διαχείριση των ΕΤΠΑ”.
    Δηλαδή, φαίνεται ότι θα υπάρξει κάποια σημαντική υστέρηση στις εισπράξεις από την ΕυρωπαϊκήΕνωση που θα έχει επιπτώσεις στα έσοδα, στο έλλειμμα του 2005, αλλά και στο ύψος των δαπανών για δημόσιες επενδύσεις και στον ρυθμό ανάπτυξης».
    22 Οκτωβρίου 2008 - «Να μην υποτιμήσουμε τις πιέσεις στα ομόλογα»
    «Η εμπειρία μου από τον ιδιωτικό τομέα, το υπουργείο Οικονομικών και το υπουργείο Εξωτερικών, από τις συνεχείς επαφές με ξένους επενδυτές και από τις επιχειρηματικές αποστολές στο εξωτερικό
    μού δίνει τη δυνατότητα να κάνω τις παρακάτω επισημάνσεις και προτάσεις για την έξοδο από την κρίση.

    Χωρίς ανάπτυξη δεν θα έχουμε τα έσοδα που θα στηρίξουν τον κοινωνικό ρόλο του κράτους. Είναι όμως προφανές πως η ανάταξη δεν μπορεί να έλθει με υπερβολική αύξηση των δημοσίων δαπανών.

    Τα ελλείμματα, η αυστηρότητα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, δεν μπορεί να υποτιμηθούν.

    Επίσης δεν μπορεί να υποτιμηθεί η συμπεριφορά των διεθνών αγορών απέναντι στα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου. Το επόμενο δωδεκάμηνοτο Ελληνικό Δημόσιο θα χρειαστεί πάνω από 40 δισ. ευρώ για να καλύψει τις ανάγκες του και τα χρεολύσια.
    Χρειάζεται η απόλυτη εμπιστοσύνη των αγορών».
    «Πουλήστε σε Ελληνες αεροδρόμια και λιμάνια»

    Από τον Οκτώβριο 2008 ο κ. Π. Δούκας είχε υποβάλει αναλυτικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της κρίσης. Στην επιστολή με ημερομηνία 22 Οκτωβρίου 2008 επεσήμαινε στον Πρωθυπουργό: «Δεν μπορεί να υποτιμηθεί η συμπεριφορά των διεθνών αγορών απέναντι στα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου. Το επόμενο δωδεκάμηνο το Ελληνικό Δημόσιο θα χρειαστεί πάνω από 40 δισ. ευρώ για να καλύψει τις ανάγκες του και τα χρεολύσια. Χρειάζεται η απόλυτη εμπιστοσύνη των αγορών».
    Απάντηση
  27. ΑνώνυμοςFeb 26, 2012 05:22 AM
    Στην επιστολή του ο κ. Δούκας πρότεινε μια σειρά μέτρα για την τόνωση της ανάπτυξης με πρωτοβουλίες που δεν θα απαιτούν μεγάλες νέες δαπάνες.

    Τέτοια μέτρα είναι:

    * Χωροταξικά να μπορεί να χτίσει ο Ελληνας με ορθολογικότερους συντελεστές δόμησης.

    * Αποκρατικοποιήσεις με συμμετοχή των εργαζομένων.

    * Αλλαγές στα τεκμήρια. Τα τεκμήρια στρεβλώνουν την οικονομική δραστηριότητα. Εκτός από το καθαυτό κόστος αγοράς ενός προϊόντος και τους σχετικούς φόρους, ο πολίτης πρέπει να υπολογίσει και το επιπλέον «κόστος του τεκμηρίου».

    Οπου οι διασταυρώσεις στοιχείων υποδηλώνουν πως το επίπεδο διαβίωσης δεν συνάδει προς το εισόδημα που δηλώνεται, να γίνεται πολύ αυστηρός φορολογικός έλεγχος. Οι κανόνες-τυφλοσούρτης είναι αντιπαραγωγικοί και αναποτελεσματικοί.

    * Οπως και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, το φορολογικό σύστημα πρέπει να υποχρεώνει τις επιχειρήσεις να τηρούν βιβλία και στοιχεία με τρόπο που να αποδεικνύει τις συναλλαγές τους αλλά αυτά τα βιβλία και στοιχεία να τηρούνται κατά την κρίση τους και να αποδεικνύονται το έσοδο και η δαπάνη με τον πιο πρόσφορο τρόπο.
    Π.χ., αν μια επιχείρηση δεν έχει έστω ένα τιμολόγιο διότι αρνείται ο προμηθευτής της να εκδώσει τιμολόγιο, η απόδειξη της πληρωμής (π.χ., με επιταγή ή με υπογεγραμμένη απόδειξή του)
    να είναι αποδεικτικό στοιχείο της δαπάνης για την επιχείρηση που κατέβαλε την πληρωμή και η Εφορία στη συνέχεια να ζητεί εξηγήσεις από τον λήπτη π.χ. της επιταγής για τη μη έκδοση στοιχείου ή για τη μη καταχώριση του εσόδου στα βιβλία του.

    * Μείωση των αμυντικών δαπανών.

    Για να μειώσουμε το τεράστιο κόστος των αμυντικών δαπανών πρέπει να δημιουργηθεί μια πιο κοινή ευρωπαϊκή αμυντική πολιτική.

    Ειδικά για τις αποκρατικοποιήσειςεπισήμαινεπως«υπάρχει ανάγκη για εκτεταμένες αποκρατικοποιήσεις για να εισρεύσουν κεφάλαια στη χώρα, χρήματα στα δημόσια ταμεία, αλλά και για να τονωθεί η οικονομική δραστηριότητα, έστω και αν το μεγαλύτερο μέρος από τέτοια έσοδα προορίζεται για τη μείωση του χρέους.

    Με κάποιες ουσιαστικές αποκρατικοποιήσεις και μεταρρυθμίσεις μπορεί να αλλάξει το κλίμα στην αγορά και να αυξηθεί ουσιαστικά ο γενικός δείκτης χωρίς καμία κυβερνητική παρέμβαση. Ιδιωτικοποίηση:

    Προτείνω την άμεση μεταβίβαση ποσοστών του Δημοσίου σε ΟΤΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΕΥΔΑΠ, Καζίνο Πάρνηθας, ΛΑΡΚΟ, Κρατικά Λαχεία, ΟΔΙΕ, Κεντρική Αγορά Αθηνών κτλ. προκειμένου να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητά τους σύμφωνα με τις ανάγκες της παγκόσμιας αγοράς και του ανταγωνισμού, αλλά με ουσιαστική παροχή μετοχών στους εργαζομένους κάθε επιχείρησης (10% εντελώς δωρεάν συν 10% σε προνομιακές τιμές).

    Μετοχοποίηση αεροδρομίων και εισαγωγή τους στο Χρηματιστήριο.

    Να δημιουργήσουμε δύο μεγάλους ομίλους «διαχείρισης αεροδρομίων» και να προσελκύσουμε ιδιώτες επενδυτές (μεγάλοι ελληνικοί όμιλοι, ξένα γκρουπ κτλ.), αλλά να δοθεί στους εργαζομένους το 10% δωρεάν και άλλο ένα 10% σε ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές
    Απάντηση
  28. ΑνώνυμοςFeb 26, 2012 05:23 AM
    Με ειδικό νόμο οι μετοχές των δύο αυτών εταιρειών να εισαχθούν άμεσα στο Χρηματιστήριο Αθηνών!
    Ηellenic Αirports Ι: Σπάτα, Κέρκυρα, Χανιά, Καβάλα, Νάξος, Κεφαλλονιά, Πάρος, Καλαμάτα, Κοζάνη, Χίος, Καστελόριζο κ.ά.
    Ηellenic Αirports ΙΙ: Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Ιωάννινα, Ρόδος, Πρέβεζα, Μύκονος, Λήμνος, Σάμος, Σκιάθος, Λάρισα, Ανδραβίδα κ.ά.

    Τα λιμάνια της χώρας (εκτός Πειραιά και Θεσσαλονίκης) να χωριστούν σε άλλες τέσσερις ανώνυμες εταιρείες και να ιδιωτικοποιηθούν όπως και τα αεροδρόμια, με διασφάλιση της σύνδεσης με τις «ακριτικές» νησιωτικές περιοχές, με κίνητρα για τη διατήρηση των γραμμών αυτών και τη χειμερινή περίοδο.

    Προτείνω η πώληση των ποσοστών αυτών να γίνει κατά προτίμηση σε κοινοπραξίες των μεγαλύτερων ελλήνων επιχειρηματιών, επιχειρήσεων και εφοπλιστών!

    Δηλαδή, καλούμε τους 50 μεγαλύτερους επιχειρηματίες εφοπλιστές και τους ζητάμε να αγοράσει ο καθένας από 0,5% ως 1% των κρατικών επιχειρήσεων σε full price- στην ανώτατη δυνατή τιμή- έτσι ώστε η ιδιοκτησία και ο δυναμισμός των επιχειρήσεων αυτών να παραμείνει σε ελληνικά χέρια!»

    20 Ιουλίου 2004 - «Τα ταμεία είναι άδεια, υπάρχουν κρυφά χρέη»

    «Οπως διαγράφονται τα ταμειακά έσοδα/έξοδα για την περίοδο Ιανουάριος - Μάιος 2004, το “ταμειακό” έλλειμμα ήταν της τάξεως των 7,4 δισ.
    Για το εξάμηνο Ιανουάριος- Ιούνιος 2004το “ταμειακό” έλλειμμα αυξήθηκε στα 12,14 δισ. ευρώ.
    Οπως και να έχει το θέμα, εκτιμώ πως το δωδεκάμηνο θα είναι σημαντικά υψηλότερο από τα ανοίγματα του εξαμήνου.
    Δηλαδή, το ταμειακό “άνοιγμα” μπορεί και να ξεπεράσει τα 18 δισ. Ευρώ ή το 11% του ΑΕΠ!

    Οι υπερβάσεις στις πρωτογενείς δαπάνες θα ξεπεράσουν αυτές που προβλέπονται στον τακτικό προϋπολογισμό κατά 2,9 δισ. ευρώπερίπου.

    Δηλαδή, οι πρωτογενείς δαπάνες για το 2004 μπορεί να ξεφύγουν και από τις πιο πρόσφατες εκτιμήσεις (32,8 δισ.) και να φθάσουν στα 36 δισ.

    Και οι δαπάνες για τόκους θα ανέλθουν από τα 9.750 ευρώ στα 10.700 δισ. ευρώ.

    Δηλαδή, κατά μία κάπως πρόχειρη πρόβλεψη, το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης για το 2004 μπορεί να υπερβεί και το 6% του ΑΕΠ! - χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη ότι ελάχιστες από τις πληρωμές για εξοπλιστικά προγράμματα εμφανίζονται ως πρωτογενείς δαπάνες. Παραλάβαμε “άδεια ταμεία”!

    Δηλαδή, παραλάβαμε επίσημο χρέος της κεντρικής κυβέρνησης που στο τέλος του Φεβρουαρίου 2004 ξεπερνούσε τα 186 δισ. ευρώ και κρυμμένες υποχρεώσεις .

    Σε αυτό το επίσημο χρέος πρέπει να προστεθούν και μη σωστά καταχωρισμένες υποχρεώσεις του Ελληνικού Δημοσίου που υπερβαίνουν τα 8,5 δισ. ευρώ όπως για:
    Απάντηση
  29. ΑνώνυμοςFeb 26, 2012 05:24 AM
    * τα φάρμακα (2,2 δισ. ευρώ), * το ταμείο νομικών (400 εκατ.), * για τα “νέα τοκομερίδια” (6 δισ., τώρα περίπου 5 δισ.),
    * τα χρέη προς την Αγροτική Τράπεζα (800 εκατ.).

    Σε αυτά δεν περιλαμβάνονται υποχρεώσεις του Δημοσίου προς τα ασφαλιστικά ταμεία (της τάξεως των τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ)
    για τις μισθολογικές προαγωγές των συνταξιούχων αξιωματικών των ΕΔ που αποστρατεύθηκαν προ του 2000 (ύψους περίπου 1 δισ.ευρώ) και τα χρέη προς τους ΟΤΑ (1 δισ.).
    Απάντηση
  30. ΑνώνυμοςFeb 26, 2012 05:32 AM
    ΚΑΙ ΘΕΛΕΤΕ ρε αδιόρθωτα τραγιά, να εμπιστευθούμε το...Σαμαρά, το...Καμμένο, το...Τσίπρα, το...καρατζατούμπα και την Λάμνα τη Παπαρήγα;

    ΟΧΙ ΡΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

    ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΕ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ!

    Ναί κάναμε και λάθη και βρωμιές , όμως όλοι σας κάνατε το ΜΕΓΑΛΥΕΡΟ ΕΓΚΛΗΜΑ !!!

    Καταστρέψατε τη δομή και την ΥΠΑΡΞΗ του κράτους πιστεύοντας ότι έτσι θα το αλώσετε.

    ΈΞΩ ΜΑΥΡΟ- ΚΟΚΚΙΝΟΙ Ε Φ Ι Α Λ Τ Ε Σ !!!

    ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΔΩΣΕ ΔΕΙΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ!

    ΟΛΟΙ ΨΕΛΛΙΖΕΤΕ ...ΠΑΠΑΡΟΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ!!!

    ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΠΑΞΕΤΕ> ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΑΙΩΝΙΟΙ ΛΙΠΟΤΑΧΤΕΣ !!!
    Απάντηση
    Απαντήσεις
    1. ΠΙΣΣΑ ΚΑΙ ΠΟΥΠΟΥΛΑFeb 26, 2012 05:35 AM
      πρασινοφερετζέ,γερμανοτσολιά μου ,πούσουν κρυμμένος ευλογημένε;
  31. ΑνώνυμοςFeb 26, 2012 05:40 AM
    200 000 προσλήψεις μετά το 2004
    Τα κριτήρια με τα οποία θα προσδιορίσει το πλεονά-ζον προσωπικό από όσους προσλήφθηκαν την περίοδο 2004-2010 μελετά η κυβέρνηση

    Στο μικροσκόπιο της κυβέρνησης έχουν μπει περισσότερες από 200.000 προσλήψεις που πραγματοποιήθηκαν από το 2004
    μέχρι σήμερα,
    με στόχο να «αποκαλυφθούν» όσοι διορισμοί υλοποιήθηκαν χωρίς τον έλεγχο του ΑΣΕΠ.
    Το κριτήριο αυτό συζητείται να αποτελέσει ένα από τα βασικά στοιχεία ανάδειξης των 30.000 υπαλλήλων που θα χαρακτηριστούν πλεονάζον προσωπικό από το σύνολο του Δημοσίου, μέχρι το τέλος του 2011.
    Βάσει των στοιχείων που έχει δώσει στη δημοσιότητα η κυβέρνηση για τις προσλήψεις, προκύπτει ότι την περίοδο 2004-2010 περισσότεροι από 67.000 διορισμοί δεν καταγράφηκαν στις εκθέσεις του ΑΣΕΠ.
    Λόγω της έλλειψης θεσμικού πλαισίου για τη μέθοδο με την οποία θα προκύψει το πλεονάζον προσωπικό, στην τελευταία κυβερνητική επιτροπή συζητήθηκε έντονα η αναγκαιότητα για τον καθορισμό αυστηρών, αντικειμενικών κριτηρίων, προκειμένου να είναι όσο το δυνατόν διαφανής και αδιάβλητη η διαδικασία.
    «Δεν θα δώσουμε κανένα δικαίωμα να μας κατηγορήσουν για κομματικές διώξεις, όλα θα είναι διαφανή και καθαρά στο θέμα της εφεδρείας», αναφέρει κυβερνητικός παράγοντας.
    Οι μεταταχθέντες

    Εκτός του κριτηρίου που καθορίζεται από το πόσο κοντά είναι στη συντα-ξιοδότηση ένας υπάλληλος, καθώς και από το εάν έχει κατοχυρώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα, στην κυβερνητική επιτροπή συζητήθηκε να προταχθούν όσοι από τους 215.000 υπαλλήλους έχουν διοριστεί στον «στενό» και ευρύτερο δημόσιο τομέα από το 2004 μέχρι και το 2010, εκτός ΑΣΕΠ. Παράλληλα τέθηκε ως πρόταση να ενταχθούν σε εφεδρεία οι περίπου 5.000 μεταταχθέντες από τον ΟΣΕ, τον ΟΑΣΑ και την πρώην Ολυμπιακή με το σκεπτικό ότι έχουν κριθεί πλεονάζοντες στους φορείς τους οπότε ως τέτοιοι μπορούν να χαρακτηριστούν και στον στενό δημόσιο τομέα.
    Στα κυβερνητικά πηγαδάκια συζητείται έντονα η πρόταση να διερευνηθεί το ενδεχόμενο ένταξης στο πλεονάζον προσωπικό και των 35.000 που μονιμοποιήθηκαν με το Προεδρικό Διάταγμα Παυλόπουλου. Μάλιστα αναφέρθηκε ότι οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι στην πλειονότητά τους διορίστηκαν με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου ιδιωτικού δικαίου μετά από αλλεπάλληλες συμβάσεις που ξεπερνούσαν τους 24 μήνες χωρίς αντικειμενικά κριτήρια.

    Ολη η συζήτηση περί κριτηρίων για το πλεονάζον προσωπικό «βρίσκεται στον αέρα» λόγω σοβαρών νομικών προβλημάτων, τα οποία θα εξετάσει ειδική νομοπαρασκευαστική επιτροπή από εμπειρογνώμονες των συναρμόδιων υπουργείων Οικονομικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εσωτερικών.
    Το θέμα της εμπλοκής του ΑΣΕΠ στον διορισμό ενός υπαλλήλου είναι πολύπλοκο, αφού η ανεξάρτητη αρχή έχει τη δυνατότητα να ελέγχει τις προκηρύξεις και τα αποτελέσματα διαγωνισμών αλλά με κριτήρια που καθόριζε η εκάστοτε νομοθεσία.
    Απάντηση
  32. ΑνώνυμοςFeb 26, 2012 05:41 AM
    ΧΑΖΟΒΛΗΜΑΓΙΩΡΓΗΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΧΑΖΟ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ
    Απάντηση
  33. ΑνώνυμοςFeb 26, 2012 05:43 AM
    ΦΕΡΤΕ ΕΝΑ ΚΑΒΟΥΡΑ ΝΑ ΤΟΥ ΣΦΙΞΟΥΜΕ ΤΑ ΜΠΟΥΛΟΝΙΑ ΔΕΞΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
    Απάντηση
  34. ΑνώνυμοςFeb 26, 2012 05:44 AM
    ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ!

    Αντιθέτως, στη δημοκρατία, η διαφάνεια – η οποία είναι και ένας από τους όρους λειτουργίας της – αποτελεί αντίδοτο στη διαφθορά και ενίοτε την αποτρέπει.

    Ωστόσο, ειδικά στην χώρα μας, υπάρχει μία άλλη, και πραγματική, διάσταση επαχθούς χρέους την οποίαν ουδείς τολμά να αναφέρει και, ακόμη περισσότερο, να αναδείξει.
    Γι αυτό, στο παρόν κείμενο θα προσπαθήσουμε να δώσουμε μία μερική διάσταση αυτού του επαχθούς χρέους προβάλλοντας στοιχεία που με πολύ κόπο αναζητήσαμε και καταγράψαμε.

    Επισημαίνουμε, έτσι, ότι..
    από το 1979 έως και το 2010 έγιναν στην Ελλάδα 5.280 γενικές και κλαδικές απεργίες, σε ποσοστό 96% του δημοσίου τομέα, με αποτέλεσμα να χαθούν 1.385 ημέρες εργασίας.

    Σε σημερινά ευρώ, το κόστος αυτών των εργάσιμων ημερών, που είναι 45 τον χρόνο, αντιστοιχεί σε 135 δισ. ευρώ, ήτοι στο 39% του συνολικού δημοσίου χρέους της χώρας ή στο 55% των χρεών των ασφαλιστικών ταμείων.

    Σημειώνουμε ότι οι απεργούντες ναι μεν δεν προσήλθαν στην εργασία τους, πλην όμως εισέπραξαν το σχετικό ημερήσιο κόστος της τελευταίας – και το συνολικό αυτό ποσόν είναι αδύνατον να υπολογισθεί.
    Σίγουρα, όμως, σωρευτικά αντιπροσωπεύει κάποια δισεκατομμύρια ευρώ.

    Οι περισσότερες από τις προαναφερθείσες απεργίες – ο αριθμός των οποίων είναι τριπλάσιος του αντιστοίχου κοινοτικού μέσου όρου πριν τη μεγάλη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ενώσεως (ΕΕ) – είχαν εκβιαστικό χαρακτήρα και κατέληξαν στην απόσπαση απίθανων προνομίων.

    Τα τελευταία –όπως, για παράδειγμα, τα δωρεάν ταξίδια με την Ολυμπιακή Αεροπορία όλων των μελών των οικογενειών των εργαζομένων (;) στην εταιρεία, στην πρώτη θέση– επιβάρυναν, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, το κόστος παραγωγής της ελληνικής οικονομίας κατά 4% του ΑΕΠ περίπου.

    Έτσι, σωρευτικά τα τριάντα τελευταία χρόνια η ελληνική οικονομία επιβαρύνθηκε με άλλα 140 δισ. ευρώ, χάνοντας ταυτοχρόνως και σημαντικό μέρος από την ανταγωνιστικότητά της.

    Στην απώλεια αυτή θα πρέπει να προστεθεί και η κατά 2% σωρευτική επιβάρυνση του ΑΕΠ από τα κλειστά επαγγέλματα, η οποία επίσης υπολογίζεται σε άλλα 120 δισ. ευρώ.
    Επίσης, από το 1993, μετά την πτώση της κυβερνήσεως Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, έως και το 2009, προσελήφθησαν στην ευρύτερο δημόσιο τομέα περί τα 600.000 άτομα, με αποτέλεσμα το κόστος του δημόσιου τομέα να επιβαρυνθεί με το απίστευτο ποσόν των 500 δισ. ευρώ – κόστος το οποίο ξεπέρασε κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες το αντίστοιχο μέσο της ΕΕ των 15 χωρών-μελών.

    Το ποσοστό αυτό σήμερα αντιπροσωπεύει 11 δισ. ευρώ ετησίως και είναι η βασική αιτία της δημιουργίας δημοσιονομικών ελλειμμάτων. Ακόμα χειρότερα, επιβαρύνει και την εξυπηρέτηση του δημόσιου δανεισμού σε επίπεδα που είναι δύσκολο να υπολογισθούν.

    Στις παραπάνω απίστευτες επιβαρύνσεις θα πρέπει να προσθέσουμε και την χορήγηση στην Ελλάδα 180.000 συντάξεων με μηδενική ανταπόδοση, οι οποίες σε μία εικοσαετία επιβάρυναν το υπερχρεωμένο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας με 24 δισ. ευρώ, στα οποία θα πρέπει να προστεθούν και κάποια δισεκατομμύρια εφάπαξ.
    Απάντηση
    Απαντήσεις
    1. ΑνώνυμοςFeb 26, 2012 05:57 AM
      Στις παραπάνω απίστευτες επιβαρύνσεις θα πρέπει να προσθέσουμε και την χορήγηση στην Ελλάδα 180.000 συντάξεων με μηδενική ανταπόδοση,
  35. ΑνώνυμοςFeb 26, 2012 05:45 AM
    ΤΟ 0,5% ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΙΣ ΕΛΛΕΙΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ

    ΟΤΑΝ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΑ ΕΙΧΕ ΔΙΟΓΚΩΘΕΙ ΚΑΤΑ 2,4% ΠΟΣΑ ΔΙΣ ΕΛΛΕΙΜΑ ΠΡΟΕΚΥΨΕ;
    Απάντηση
  36. ΑνώνυμοςFeb 26, 2012 05:45 AM
    ΟΤΑΝ ΘΑ ΜΠΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΟ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΙ ΓΥΜΝΑΣΤΕΣ ΩΧ ΜΑΝΟΥΛΑ ΜΟΥ
    Απάντηση
  37. ΑνώνυμοςFeb 26, 2012 06:26 AM
    ΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ
    ΣΚΑΤΑΔΕΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΟΧΙ ΤΟΥ ΠΛΗΚΡΟΛΟΓΙΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ
    Απάντηση
  38. ΑνώνυμοςFeb 26, 2012 07:02 AM
    ΕΣΥ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΤΟΥ ΠΛ-ΟΥ
    Απάντηση
  39. ΑνώνυμοςFeb 26, 2012 09:00 AM
    ΓΟΥΔΙ.
    ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ.
    Απάντηση
  40. Μου κάνει μεγάλη εντύπωση..πως μπορεί και κοιμάται ο μαλάκας
    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια