Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2012

Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2012

Κομισιόν, Τρόικα και Παπανδρέου: Οι εξυπνότεροι και οι ικανότεροι!

Με την Κομισιόν να επιμένει (και χθες με δήλωση της εκπροσώπου της Σαντάλ Χιουζ) ότι τα σκληρά μέτρα του «πειράματος» ταχείας δημοσιονομικής προσαρμογής που εφαρμόζεται στην Ελλάδα είναι τα ενδεδειγμένα και τον Γ. Παπανδρέου να καλεί τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να υπερψηφίσουν τη νέα δανειακή σύμβαση, είναι πλέον σαφές πως........
όσοι λαμβάνουν τις αποφάσεις βρίσκονται εκτός τόπου και χρόνου.

Κομισιόν και Παπανδρέου ξεκαθάρισαν χθες πως είναι αλάνθαστοι και πως όλα τα ζοφερά που ζει η Ελλάδα είναι προς το… συμφέρον της.

Η Κομισιόν υποστηρίζει πως με τα μέτρα ενισχύεται η… ανάπτυξη προκειμένου να επιστρέψει η ελληνική οικονομία σε «βιώσιμη κατάσταση».

Και ο κ. Παπανδρέου άφησε και πάλι άναυδο το πανελλήνιο, επιμένοντας ότι… έσωσε τη χώρα.

Με τη χώρα να βυθίζεται στη φτώχεια και την απόγνωση εξαιτίας των δικών του επιλογών, ο κ. Παπανδρέου έκρινε σκόπιμο να ενημερώσει την κοινοβουλευτική του ομάδα σχετικά με την ημερήσια διάταξη του Συμβουλίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στην Κόστα Ρίκα και δικαιολόγησε την μακρά απουσία του από την Ελλάδα, υποστηρίζοντας ότι το έκανε για να υπερασπιστεί στο εξωτερικό τις θυσίες του ελληνικού λαού!

Πραγματοποιώντας σειρά επιθέσεων τόσο προς τα δεξιά, όσο και προς τα αριστερά, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό, ο κ. Παπανδρέου εμφάνισε και πάλι εαυτόν ως… σωτήρα της χώρας, ως υπερασπιστή της εθνικής κυριαρχίας που έδωσε μάχη για να μην τεθεί η χώρα υπό επιτροπεία, ως σκληρό διαπραγματευτή, έτοιμο ακόμη και να επιστρέψει τα χρήματα των δανείων αν το αντάλλαγμα θα ήταν η διακύβευση της εθνικής κυριαρχίας και ως… σωτήρα και αυτής ακόμη της Ν.Δ., για την οποία είπε πως δεν φορτώθηκε πολιτικά την χρεοκοπία, διότι έτυχε στην εξουσία να βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ!

Όπως ακριβώς πριν από είκοσι περίπου ημέρες, κατά την ομιλία του στο Εθνικό Συμβούλιο, ο κ. Παπανδρέου παρέθεσε τα «επιτεύγματα» της κυβέρνησής του, σε σημείο να διερωτάται κανείς για… ποιο λόγο εγκατέλειψε τον πρωθυπουργικό θώκο.

Και έθεσε μια σειρά ερωτήματα σχετικά με το ποιος πέτυχε το ένα ή το άλλο και στο τέλος… απαντούσε μόνος του: Εμείς!

Σύμφωνα με όσα είπε χθες ενώπιον της (δύσπιστης) κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, όλες οι επιλογές του υπήρξαν άψογες. Από την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος για τη δανειακή σύμβαση μέχρι το PSI.

Όσο για τον κ. Βενιζέλο, πραγματοποίησε άλλη μια «τεχνοκρατική» ομιλία και – για άλλη μια φορά – μίλησε για (άλλο ένα) κρίσιμο Eurogroup, αυτό της Δευτέρας.

Πάντως, το δίδυμο που χειρίστηκε τα ζητήματα της χώρας τους τελευταίους μήνες, με τον κ. Παπανδρέου να δίνει σαφώς το δαχτυλίδι της διαδοχής στον κ. Βενιζέλο – όπως προκύπτει από τις «τρυφερές» αναφορές που έκαναν ο ένας στον άλλο – δεν φαίνεται να έπεισε το σύνολο της κοινοβουλευτικής ομάδας, που μετά από όλα αυτά θα κληθεί να ψηφίσει και πάλι καινούργια μέτρα.

Πολλοί διατύπωσαν τις ενστάσεις τους – ο κ. Ευθυμίου ρώτησε πώς είναι δυνατόν αφού «σώζουμε τη χώρα», να καταστρεφόμαστε – ενώ τα θέματα θα τεθούν με τελειωτική μορφή στη νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρωθυπουργό.

Την Δευτέρα, ο κ. Βενιζέλος θα πάει στο Eurogroup και εκεί αναμένουν νέες δεσμεύσεις για την εφαρμογή της νέας δανειακής σύμβασης.

Μιας δανειακής σύμβασης η οποία και δεν επαρκεί και δεν θα είχαμε φθάσει σ’ αυτήν, αν ο κ. Παπανδρέου τα είχε φτιάξει όλα τέλεια, όπως διακηρύσσει με κάθε ευκαιρία.

Η εικόνα που παρουσίασε χθες ο κ. Παπανδρέου είναι η απόδειξη γιατί φθάσαμε ως εδώ.

Και, όπως φαίνεται, δεν επιθυμεί πραγματικό έλεγχο των έργων του, αφού, όπως είπε, επιθυμεί η υπόθεση των φουσκωμένων στατιστικών στοιχείων να ερευνηθεί από αυτήν την Βουλή – στην οποία το κόμμα του έχει την πλειοψηφία


www.elzoni.gr

3 σχόλια:

 1. ΑνώνυμοςFeb 3, 2012 08:34 AM
  kremasteton ton aliti!
  Απάντηση
 2. ΑνώνυμοςFeb 3, 2012 09:12 AM
  ΠΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡ
  Απάντηση
 3. ΑνώνυμοςFeb 3, 2012 09:46 AM
  ΕΦΘΑΣΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΤΟ "ΦΟΥΣΚΩΜΑ" ΤΟΥ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΟΣ ΤΟ... 2009...!!!

  ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ: Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ--Γ.ΠΑΠΑΚΩΣΤΝΤΙΝΟΥ--Φ.ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ...!!

  Στην Βουλή έφτασε η δικογραφία που συνέταξε ο Οικονομικός Εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης μετά από τις καταγγελίες στελεχών της ΕΛΣΤΑΤ γιά να αυξηθεί το έλλειμμα και έτσι, να διευκολυνθεί η δρομολόγηση εισόδου της Χώρας στο... ΔΝΤ...!!!

  18 μαρτυρικές καταθέσεις «δείχνουν» Παπανδρέου - Παπακωνσταντίνου
  Ειδικότερα, στο σχετικό διαβιβαστικό του κ. Πεπόνη προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νικόλαο Παντελή αναφέρεται ότι «από το σύνολο του συλλεγέντος αποδεικτικού υλικού (μάρτυρες, έγγραφα) και ιδίως από τις μαρτυρικές καταθέσεις, προέκυψαν στοιχεία σχέσιν έχοντα με αξιόποινες πράξεις και με πρόσωπα κατέχοντα συγκεκριμένες θέσεις στην προηγούμενη κυβέρνηση τα Ελλάδας» .

  Προσθέτει ότι στις 18 μαρτυρικές καταθέσεις «ρητώς γίνεται λόγος για διόγκωση και αυθαίρετο προσδιορισμό του δημοσιονομικού ελλείμματος του 2009 αφενός και για ύπαρξη, συναφώς και αφετέρου, ευθυνών του τότε πρωθυπουργού, μελών της τότε Κυβερνήσεως και τότε αρμοδίων Υπουργών Οικονομικών» .

  Και καταλήγει με κεφαλαία γράμματα ότι «θα πρέπει, συνεπώς, φρονούμεν, να διαβιβαστεί η δικογραφία στο πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων,
  για τα περαιτέρω, κατά νόμον».

  Σύμφωνα με πληροφορίες η ογκώδης δικογραφία έφτασε αργά εχθές το βράδυ στο κοινοβούλιο και αποτελείται από περίπου 60 φακέλους ενώ στα σχετικά διαβιβαστικά αναφέρεται ότι στις 18 μαρτυρικές καταθέσεις γίνεται λόγος για ευθύνες του τότε πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και των τότε αρμοδίων υπουργών Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου και Φίλιππου Σαχινίδη.

  Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια